The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.12.2009, 23:09
Ponieważ wchodzimy w okres odwyku od piłkarskich doznań można mniemać że większość postów będzie teraz dotyczyła Polityki Transferowej.

Przypomina więc:
1) Mamy trzy tematy odnośnie transferów:

a) Polityka transferowa Wisły
b) Rynek transferowy wg. Mediów
c) Gdybym był bogaty – czyli transferowe s-f

Zacznę od ostatniego: Jedynym ograniczeniem w tym temacie jest to że jak sama nazwa wskazuje nie jest to samo fiction ale też jest tu science – czyli ma mieć to coś wspólnego z rzeczywistością – więc nie piszcie że może by Messiego kupić bo dobrze ostatnio gra.

W Rynku wg Mediów ma być krótka informacja czego dotyczy tekst (bez komentarzy) i link do tekstu
Żuraw wraca do Wisły www.weszlo.com . Zamieszczamy tu info tylko odnośnie Wisły

i Polityka Transferowa Wisły – tu komentujemy tylko fakty podane przez sprawdzalne źródło.
Wszelkie post pt. z dobrze poinformowanego , wiarygodnego acz zupełnie anonimowego źródła będą usuwane( jeśli muuuuuuuuusisz się czymś takim podzielić to pisz o tym w Gdybym był bogaty). Wywalane będą też posty zawierające info z http://www.transfermarkt.detym

2) Za nie przestrzeganie tego regulaminu najpierw leci post, recydywa - tydzień odpoczynku, powtórna recydywa - do końca okresu transferowego.
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 10.12.2009 o godz. 23:18.
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 11.12.2009, 22:24
Tak więc jako wstęp do najbliższego okienka transferowego, podam krótkie ale bardzo trafne podsumowanie naszej aktualnej kadry.

Od lipca twierdziłem i ostrzegałem (tu na forum), że kadra zespołu na tą rundę jest zbyt wąska i brakuje w niej kilku (minimum 3-4) wartościowych zawodników. Potwierdzeniem tego faktu niech będzie bardzo wymowny cytat z podsumowania dzisiejszego meczu.

TWSD napisał(a):
W przerwie Maciej Skorża nie zdecydował się na przeprowadzenie żadnej zmiany. Dysponował zresztą tylko trzema młodzieżowcami i Piotrem Ćwielongiem.
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 11.12.2009, 22:29
przecież my dzisiaj mieliśmy istną klęskę,
w kadrze nie bylo 6-7 podstawowych graczy.
Brozek, Pawełek, Sobol, Głowacki, Alvarez/Singlar, Diaz, Garguła...będąc w formie i pelni sil napewno by grali...a na ławce by siedzieli Jop,Cebanu,Cantoro,Jirsak, Łobo, Ćwielong, Diaz

Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 12.12.2009, 01:52
http://sport.interia.pl/raport/wisla...ocnien,1410394 - to juz cos wiemy .
Odpowiedz cytując
Manager89
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 12.12.2009, 10:55
http://sport.interia.pl/raport/wisla...ocnien,1410394
Na "+" zatrudnienie nowego trenera bramkarzy i plan wzmocnień (mam nadzieje iż te wzmocnienia bedą tak przeprowadzone, że 9 stycznia kadra BĘDZIE KOMPLETNA.
Na "-" "żonglowanie" pozycją na której grać ma Piotrek Brożek (jako lewy obrońca gra dobrze radzący sobie we Flocie D.Kubowicz) oraz plan wypożyczenia do klubu ofensywnego pomocnika... (jest Jirsak, za napastnikami może grać także Boguski, a można też dać szanse zawodnikom z Młodej Ekstraklasy)
Powód: Kubowicz
Ostatnio edytowane przez Manager89 : 12.12.2009 o godz. 11:08.
Odpowiedz cytując
Selene
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 12.12.2009, 11:04
Manager89 napisał(a):Wyświetl post
Na "+" zatrudnienie nowego trenera bramkarzy i plan wzmocnień (mam nadzieje iż te wzmocnienia bedą tak przeprowadzone, że 9 stycznia kadra BĘDZIE KOMPLETNA.
Na "-" "żonglowanie" pozycją na której grać ma Piotrek Brożek oraz plan wypożyczenia do klubu ofensywnego pomocnika... (jest Jirsak, za napastnikami może grać także Boguski, a można też dać szanse zawodnikom z Młodej Ekstraklasy)
zgadzam się z tobą
zapewne Skorża chce sprowadzić lewego obrońcę BATE

chociaż nie odpada. Mówił że to obrońca z ligi która w grudniu gra nawet. Może to Brazylijczyk jakiś
Ostatnio edytowane przez Selene : 12.12.2009 o godz. 11:12.
Odpowiedz cytując
Tasio1906
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 12.12.2009, 11:41

Na "plus" załugują następujące decyzje Skorży:
-zatrudnienie nowego trenera bramkarzy (Artur Łaciak prowadził kilka treningów Wisełki podczas nieobecności Kazimierskiego, Skorża ma więc rozeznanie co do jego warsztatu).
-podpisanie kontraktu z Cleberem (doskonała decyzja, ten zawodnik jest profesjonalistą w każdym calu i przykładem do naśladowania dla innych zawodników).
-opracowanie planu wzmocnień (określeni są już piłkarze, ktrórzy mogliby wzmocnić drużynę, więc mam nadzieje, że nie obudzimy się za pięć dwunasta jak to miało miejsce w ostatnim okienku transferowym).
-przygotowanie listy zawodników do wypożyczenia (nasi zawodnicy będą mieli możliwość nabycia doświadczenia meczowego).
-dalsze testowanie Michała Pazdana (zawodnik wszechstronny, może grać jako defensywny pomocnik lub środkowy obrońca, podejrzewam że na flankach defensywy też by sobie poradził...).
Na "minus' według mnie zasługują decyzje czy też plany takie jak:
-żonglowanie pozycją Piotrka Brożka (Pieti naprawde fajnie wychodzi gra na pozycji lewego obrońcy i moim zdaniem nie ma już co kombinować dalej...).
-niewyjaśniona sytuacja Mauro Cantoro (powinna zostać zorganizowana konferencja prasowa na której najważniejsi ludzie w klubie (Cupiał, Pilch , Wilczek, Skorża) podziękowaliby El Toro za te wszystkie lata spędzone w Wiśle i zapewnili go, że może pracować w klubie w roli innej niż piłkarz.
-zamysł wypożyczenia ofensywnego pomocnika (jest Jirsak, może na tej pozycji z powodzeniem występować Boguski)
Ostatnio edytowane przez Tasio1906 : 21.12.2009 o godz. 20:44.
Czy wygrywasz Czy nie ja i tak Kocham Cię w sercu moim WISŁA i na dobre i na złe!!!!!
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Nam potrzeba równowagi pomiędzy różnymi typami gracze, muszą być tacy od zapieprzania, tacy od grania, kilku młodych kilku doświadczonych. kilku z Polski kilku z zagranicy.

Odpowiedz cytując
kosaTS
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 12.12.2009, 11:44
"Testowani obrońca Michał Pazdan i napastnik Aleksandr Sazankow przechodzą badania wytrzymałościowe, co mogłoby oznaczać, że Wisła będzie chciała ich zatrudnić."

No oby oby.
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 12.12.2009, 11:51
od chcenia do zatrudnienia to jesczze dluga droga, a od "zatrudnienia" do info na wisla.krakow.pl jeszcze dluższa
Odpowiedz cytując
matizaq
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 12.12.2009, 11:55
kosaTS napisał(a):Wyświetl post
"Testowani obrońca Michał Pazdan i napastnik Aleksandr Sazankow przechodzą badania wytrzymałościowe, co mogłoby oznaczać, że Wisła będzie chciała ich zatrudnić."

No oby oby.
Możesz podać z jakiego zródła to info ?

P.S http://www.sport.pl/sport/1,65025,73...nika_BATE.html
Cytat:
"If you are first you are first. If you are second you are nothing."- Bill Shankly
Odpowiedz cytując
kosaTS
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 12.12.2009, 11:56
matizaq napisał(a):Wyświetl post
Możesz podać z jakiego zródła to info ?

P.S http://www.sport.pl/sport/1,65025,73...nika_BATE.html
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 12.12.2009, 12:31
Nie wiem czy są jakiekolwiek przesłanki ku temu, żeby najbliższe okienko transferowe wyglądało inaczej niż poprzednie?!
Co z tego, że Skorża ma plan wzmocnień, kiedyś było inaczej? W klubie nie ma forsy więc albo:
1) żeby kupić trzeba sprzedać (wtedy jest szansa na transfer bez testów) albo
2) przed nami kolejna saga z testowanymi zawodnikami, oczywiście skrupulatnie wybranymi przez Józka i Edka i ewentualnie jakiś transfer last minute.

Co by nie mówić, to największy sukces już jest - udało się pozbyć darmozjada Kazimierskiego. Łaciak gorszy być nie może, a pewnie mu się przynajmniej chce, w przeciewieństwie do wesołego Jacka, no i jest tańszy.
Jeżeli na pierwszy trening w 100% zdrowi będą Głowa, Sobol, Singlar, Paweł B. i Boguski to i tak będzie dobrze.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
mariusz92abg
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2008

Stary 12.12.2009, 12:38
i znowu sie zaczyna...,jak my cos wymysilmy z transferami to odrazu Amica sie wpier...a,Wisla szuka na Bialorusi,Amica tez!!!,moze trzeba by puscic plotke ze jedziemy szukac zawodnikow na Grenlandie,a wtedy Pogorzelczyk kupi ciepla czapke i rekawiczki i ruszy szukac eskimosa do ataku Amiki
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 12.12.2009, 13:03
mariusz92abg napisał(a):Wyświetl post
i znowu sie zaczyna...,jak my cos wymysilmy z transferami to odrazu Amica sie wpier...a,Wisla szuka na Bialorusi,Amica tez!!!,moze trzeba by puscic plotke ze jedziemy szukac zawodnikow na Grenlandie,a wtedy Pogorzelczyk kupi ciepla czapke i rekawiczki i ruszy szukac eskimosa do ataku Amiki
Świete slowa to samo mialem napisać wszedzie te zasrane kuchenki nic samemu nie wymyślą tylko co my to i oni
Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 12.12.2009, 14:18
To jest obecnie nasz kadra. Wielu z tych piłkarzy powinno opuścić zespół, czasowo lub na stałe. Cieszą mnie pomysły m.in. wypożyczenia ofensywnego pomocnika, choć wiem, że od pomysłu do realizacji celu daleka droga. Jednak wypożyczenie piłkarza z zachodniego klubu z mocnej ligi (coś w stylu Alvareza) byłoby świetnym ruchem. Alvarez nie łapał się do składu w Regginie, w Wiśle jest mocnym punktem. Wielu piłkarzy z Ameryki Płd mogłoby zbierać u nas szlify. Albo tak jak to zrobiliśmy z Marcelo, czyli ściągamy piłkarzy i oczekujemy na zyski z jego transferu (małe prawdopodobieństwo znalezienia bardzo dobrego piłkarza, chociaż jak widać, rynek brazylijski jest bardzo ciekawy, Marcelo był uznany za jednego ze słabszych obrońców ich ligi, założę się, że co roku co najmniej 2-3 piłkarzom, takich jak Marcelo, kończy się kontrakt). Takich jak Marcelo czytajcie za słabi do średniaka Europejskiego (czytaj Grecja, Szwajcaria, Belgia itd.). Drugą opcją jest wypożyczenie piłkarzy, którzy trafili do mocniejszych od nas klubów i po prostu sobie tam nie poradzili. Nie każdy piłkarz po zmianie stylu gry, otoczenia jest od razu wzmocnieniem drużyny, nawet Marcelo w pierwszych meczach grał słabo, Diaz też, ale później osiągnęli bardzo wysoki poziom jak na naszą ligę, co prawda Diaz ostatnio obniżył loty, ale jest piłkarzem o dużych możliwościach.

Bramkarze
Pawełek - klub taki jak Wisła powinien mieć lepszego bramkarza, choć ten sezon wyglądał nieźle, tylko początek słabiutki. Ewentualnie odczekać pół roku i zobaczyć jakie są efekty pracy z Łaciakiem.
Cebanu - on musi pójść na wypożyczenie do klubu z ekstraklasy, lub z pierwszej ligi, po prostu musi grać
Kurto - treningi, treningi, treningi; na razie nasz trzeci bramkarz, Pawełek zawsze opuszcza jakieś mecze w sezonie, więc chyba Skorża nie zaryzykuje z Cebanu, choć pod ręką miał Moretto...
Obrońcy
Głowacki; Marcelo; Alvarez; Pietia - pierwszy skład
Singlar; Cleber; Kowalski - rezerwowi
Jop- o dziwo wczoraj po raz pierwsyz pokazał, że potrafi grać w piłkę, jednak klub powinien postarać się rozwiązać z nim umowę
Burliga - wypożyczenie do klubu z pierwszej ligi, na Ekstraklase chyba jeszcze za słaby
Czekaj - wypożyczenie do pierwszej ligi, chyba, że duże zyskuje poprzez same treningi w zespole, w co wątpie

Pomocnicy
Sobol;Kirm;Diaz - oni powinni być podstawowymi piłkarzami, Diaz tylko i wyłącznie dlatego, że nie ma nikogo w jego miejsce
Łobodziński - lista transferowa
Ćwielong - lista transferowa
Jirsak - wypożyczenie, może do Polonii Bytom, tam dużo Słowaków i Czechów
Cantoro - nie przedłużać umowy
Gołoś - rozwiązać kontrakt, ewentualnie wypożyczyć/sprzedać

Napastnicy
Brożek;Małecki;Boguski - podstawowy skład, przy czym jeden z nich na boku pomocy

Kadra bardzo wąska, moglibyśmy spróbować sprzedać Diaza, jednak nie za mniej niż 1,5 mln Euro (czyli mission impossible )
Brożka nie sprzedawać, bo jak dojdzie do formy sprzed kontuzji będzie wart kilka razy więcej niż obecnie (a ja wierzę, że jak będzie w 100% zdrowy, będzie lepszym piłkarzem niż przed kontuzją, teraz poza zdobywaniem goli potrafi też znaleźć partnerów dobrymi zagraniami.
Marcelo możemy sprzedać za kwotę powyżej 3 mln Euro. Nie pamiętam czy jakiś obrońca z Polskiej ligi przeszedł za zbliżoną do tej ceny kwotę. Dudka odchodził jako defensywny pomocnik. A z tych 3 mln kilkaset tysiecy Euro powinno przejść na transfery.

Co najważniejsze: w tym okienku powinno być więcej transferów do klubu niż z klubu. Nasza kadra wygląda bardzo słabo, pod względem ilości. A przecież dawno nie zdarzyło się tak by cały skład był w pełni sił.
Oczywiście to tylko moja ocena, znając życie nic z planów transferowych nie wyjdzie, chociaż ja wierzę w to, że Skorża skompletuje sobie skład na pierwszy trening.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 12.12.2009, 14:46
Teraz obejrzalem konferencje Skorzy i wynika z tego, ze w poniedzialek bedzie informacja o transferach Pazdana i Sazankowa. Troche inaczej ogladac, a czytac relacje z przebiegu konferencji.
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 12.12.2009, 15:07
Dzimi napisał(a):Wyświetl post
Tak więc jako wstęp do najbliższego okienka transferowego, podam krótkie ale bardzo trafne podsumowanie naszej aktualnej kadry.

Od lipca twierdziłem i ostrzegałem (tu na forum), że kadra zespołu na tą rundę jest zbyt wąska i brakuje w niej kilku (minimum 3-4) wartościowych zawodników. Potwierdzeniem tego faktu niech będzie bardzo wymowny cytat z podsumowania dzisiejszego meczu.
JA wiem czy taka wąska ta nasza kadra?

Stać nas na to, by na ławie (po tych ew. 3-4 WARTOŚCIOWYCH wzmocnienach których Ci brakło) siedzieli jednoczęsnie np Jop, Piotr Brożek, Jirsak, Kirm, Paweł Brożek, Łobodziński? Czyli goscie zarabiający łącznie z milion euro rocznie ?

Liczebność kadry jak na potrzeby (coraz mniejsze - przecież choćby na wiosne to my z góra 16-17 spotkań w 3 miesiące zagramy !) jest zupełnie wystarczajaca. Przecież wczoraj mimo braku, kolejno, Pawełka, Alvareza, Singlara, Głowy, Sobola, Garguły, Brożka (a więc ponad połowy wyjściowej jedenastki!) mieliśmy od początku spotkania TYLKO jednego "młodziana", Burligę. Co wy chcecie mieć 22 klasowych (na poziomie reprezentacyjnym) piłkarzy? Panowie, dziękujcie Bogu, że po Levadii nas nie rozsprzedano i jesteśmy pierwsi w tabeli... W Lechu jak pojawiły się kontuzje to grali 18 latkowie, w Legii jakiś nieopierzony Kosecki debiutuje...

Naprawde liczebność naszej kadry jest dobra, nikt nie ma tylu wartościowych zmienników w tej lidze! Gorzej raczej ze sztabem medycznym szeroko rozumianym, bo to paranoja, że 1/3 kadry się leczy ciągle. czy to wina tego sztabu czy bardziej sposobu przygotowania do sezonu - nie wiem, wiem natomiast że to jest nasz główny problem.
Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 12.12.2009, 15:13
mariusz92abg napisał(a):Wyświetl post
Też mnie to denerwuje. Jak tylko kimś się interesujemy to nagle pojawia się Amica.
Nawet dochodzę do wniosku, że ostatnio "testowany" Vinicius to była zasłona dymna, pewnie były prowadzone zaawansowane rozmowy z jakimś napastnikiem i wynajęto Viniciusa żeby nie wzbudzać podejrzeń
Odpowiedz cytując
Zienczuk8
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 12.12.2009, 17:48
po co Skorza chce wypozyczac pomocnika ofensywnego? mamy Jirsaka i o ile sie nie myle w kazdej chwili mozemy miec Maczynskiego, ktory naprawde dobrze gral w ŁKS-ie..
Groundhopper
Odpowiedz cytując
Peroslaw88
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 12.12.2009, 17:53
Lepiej będzie dla Mączyńskiego jak wiosnę zostanie na wypożyczeniu.
Wisła jest najważniejsza!
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 12.12.2009, 18:00
Zienczuk8 napisał(a):Wyświetl post
po co Skorza chce wypozyczac pomocnika ofensywnego? mamy Jirsaka i o ile sie nie myle w kazdej chwili mozemy miec Maczynskiego, ktory naprawde dobrze gral w ŁKS-ie..
I co z jego gry wynika? Bramki i asysty?
Odpowiedz cytując
Zienczuk8
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 12.12.2009, 18:01
Incognito2192 napisał(a):Wyświetl post
I co z jego gry wynika? Bramki i asysty?

spoko, chodzilo mi glownie o tego drugiego.. ale fakt checi wypozyczenia zawodnika na 13 meczow ligowych jest wedlug mnie co najmniej dziwny
Groundhopper
Odpowiedz cytując
kibicwisły1906
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 12.12.2009, 18:23
Kadra zespołu takiego jak Wisła musi zostać znacznie poszerzona a jednocześnie powinno się po każdej rundzie wymieniać słabsze ogniwa, czy to poprzez transfer definitywny czy wypożyczenie...

Naszym głównym problemem poza oczywistymi brakami kadrowymi jest brak równowagi w zespole pod względem umiejętności piłkarskich - dlatego z dużą uwagą przyglądam się testom zawodników, którzy do nas przyjechali czy to aby właściwy trop w poszukiwaniach wartościowych zawodników- na dzień dzisiejszy największe braki mamy w linii pomocy i ataku - na dłuższą metę zwłaszcza w europejskich pucharach nie da się grać tak jednostronnie i schematycznie jak my do tej pory - tzn. piłki na Brożka jak grał teraz na Małeckiego - tym bardziej że do wielkoludów obaj nie należą...Skorża powinien zmienić coś w taktyce bo my nie gramy ani ładnie ani skutecznie jeśli weźmiemy całokształt naszych dokonań w tym półroczu...

Skorża mówi o potrzebie sprowadzenia klasowych zawodników obawiam się że poza życzeniami trenera nikt taki do nas tej zimy nie trafi - wszystko ma swoją cenę, chyba że dalej chcemy sprowadzać zawodników z których zadowolonym żaden z nas nie będzie....

Ciekawi mnie też kogo wypatrzyli nasi skauci - za coś w końcu mają płacone pieniądze...
Odpowiedz cytując
moskit
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 13.12.2009, 00:34
Mam nadzieje, ze Pazdan przyjdzie do nas. Ten chłopak ma naprawde talent widziałem go w wielu meczach Górnika i robił wrażenie. Zastanawiam się co z tym białorusinem bo ni widu ni słychu, w poniedziałek się okaże. Chciałbym, żeby Cantoro został, ostatnio pokazał, ze grać potrafi. Łobodziński out.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 13.12.2009, 09:32
Mi się wydaje, że Łobo by mógl zostac, ale tak za 1/3 kontraktu. Co jak co, ale jak wchodzi, to zawsze cos tam pozytecznego zrobi
Odpowiedz cytując
Selene
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 13.12.2009, 10:15
Uważam, że Pazdan to dość ciekawa opcja.
Co do Białorusina to wolałbym żeby defensywnych zawodników tam poszukali. Może jakiegoś defensywnego pomocnika. Białoruś nie słynie chyba z dobrych napastników.
Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 13.12.2009, 12:16
JarTSW napisał(a):Wyświetl post
Mi się wydaje, że Łobo by mógl zostac, ale tak za 1/3 kontraktu. Co jak co, ale jak wchodzi, to zawsze cos tam pozytecznego zrobi
Toż on nawet wiatru nie robi..
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 13.12.2009, 12:52
Zienczuk8 napisał(a):Wyświetl post
spoko, chodzilo mi glownie o tego drugiego.. ale fakt checi wypozyczenia zawodnika na 13 meczow ligowych jest wedlug mnie co najmniej dziwny
W obecnej chwili to chyba najrozsądniejsze wyjście. Jirsak to już zaczyna w legendy obrastać, jaki to wyśmienity piłkarz, tylko nikt nigdy nie widział jego "umiejętności". Oczywiście pojedyncze mecze mu się zdarzały przyzwoite ale ogólnie w żadnym wypadku Wisły nie zbawił, ani nie zbawi.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
Nehiar
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 13.12.2009, 13:33
Niestety Jirsak jakoś nie daje rady jako typowy rozgrywający/ofensywny pomocnik, więc to jest sensowny pomysł.
Odpowiedz cytując
Gordian
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 13.12.2009, 13:42
Jeśli wypożyczenie kogoś na pół sezonu to tylko na takich zasadach na jakich przyszedł do na Alvarez. Urugwajczyk jest jednym z najlepszych zawodników w lidze na swojej pozycji. Jego przyjście pod wawel było nieco w cieniu Kirma, a jak do tej pory spłaca się dużo lepiej od swojego kolegi z pomocy. Jeżeli wypożyczenie to tylko kogoś o odpowiedniej klasie i z możliwością pierwokupu.

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów