The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
WiślakNH
Senior Member

Od: 01.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.11.2013, 16:09
Gdzie w Krakowie znajdę wypożyczalnie samochodów posiadających Ferrari?
Miasto Kraków - pozdrowienia dla Dobrych Chłopaków !!

Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 25.11.2013, 21:06
Czy takie urządzenie:

http://www.amazon.co.uk/Silverline-2...CAR+JUMP+LEADS

wystarczy do odpalenia golfa 1.8 1995? Bo mam problemy z akumulatorem a muszę zostawić auto na lotnisku na parę dni i nie wiem czy odpali bez problemów...
Ddf
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 25.11.2013, 21:19
Ja bym go podpiął pod dobry prostownik a wtedy kilka dni mu nie zaszkodzi - wielkich mrozów ma nie być.
Najwyżej kup kable za 20 zł i trzymaj w bagażniku.
A zresztą za 20 zł to taryfiarze jeżdżą z kablami

Co do prostowników - używałem tego:

Bosch C3
http://www.strefakierowcy.pl/23919,p...3-automat.html

ocena 11/10
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
adam_09
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 25.11.2013, 23:45
Odpisałem w innym temacie. Prostownik nic nie da bo Konrad pewnie zostawia samochód na ogólnodostępnym parkingu bez źródła zasilania. Odepnij po prostu minusową klemę z akumulatora, a zacisk odłóż w takie miejsce żeby przypadkiem nie dotykał "minusa" w akumulatorze. Jeżeli aku samo w sobie nie jest uszkodzone to bez problemu kilka dni wytrzyma. Mi Astra kiedyś stała tak 4-tygodnie po czym odpaliła od strzała.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 27.11.2013, 16:43
Robota będzie od grudnia, po nowym roku trzeba pomyśleć o autko.

Mondeo o którym pisałem ciągle jeszcze gdzieś tam jest ale po jednej jeździe zachorowałem nieuleczalnie na Volvo s60 2.5 T 210 KM. Pomijając że autko też duże i wygodne to ten silnik miażdży. Kopie niesamowicie a 12 litrów w mieście to uważam za idealny wynik przy dynamicznej jeździe.

Problem w tym że fajne egzemplarze to 40-45K.
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 27.11.2013, 17:51
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Robota będzie od grudnia, po nowym roku trzeba pomyśleć o autko.

Mondeo o którym pisałem ciągle jeszcze gdzieś tam jest ale po jednej jeździe zachorowałem nieuleczalnie na Volvo s60 2.5 T 210 KM. Pomijając że autko też duże i wygodne to ten silnik miażdży. Kopie niesamowicie a 12 litrów w mieście to uważam za idealny wynik przy dynamicznej jeździe.

Problem w tym że fajne egzemplarze to 40-45K.
jak ci takie auto chodzi po glowie tzn,ze fajną robotę znalazłeś.prezesem będziesz? bo o ile volvo to fajne autko to serwis juz tak fajny nie jest.a zwlaszcza ceny.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
adam_09
Senior Member

Stary 27.11.2013, 22:29
Heh, ja niestety z pracą dalej walczę i pomału tracę nadzieję na znalezienie czegoś satysfakcjonującego. Chyba lepiej poświęcić czas spędzany na pisaniu CV i LM na poszukiwani klientów i rozwój swojej spółki. Chociaż ciągle gdzieś ta nadzieja się tli...

Co do Volvo, fajna fura oprócz tego, że na tylnych siedzeniach usiąść mogą tylko dzieci. Koszmarnie mało miejsca na nogi. Mi to takie S60 się marzy w R`ce, 300 KM i napęd na 4 buty.
Odpowiedz cytując
głos z trybun
Member

Od: 04.2013

Stary 27.11.2013, 22:42
adam_09 napisał(a):Wyświetl post
Co do Volvo, fajna fura oprócz tego, że na tylnych siedzeniach usiąść mogą tylko dzieci. Koszmarnie mało miejsca na nogi.
Potwierdzam, wujek ma S60 i nawet krótka jazda z tyłu dla dwóch dobrze zbudowanych osób jest męcząca, do tego strasznie mało miejsca na kolana, a o trzech osobach lepiej zapomnieć ...
Odpowiedz cytując
WiślakNH
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 27.11.2013, 22:34
Mam problem przy odpalaniu auta.Kilka dni temu raz odpalał,raz nie (normalnie kręcił jak co dzień) więc na początek naładowałęm akumulator.Po wsadzeniu akumulatora zapalał niemal jak przed 'awarią' po czym dziś odpalił,potrzymałem go troche na luzie bez gazowania i zaczął przygasać,aż wkońcu zgasł.Dwie kolejne próby powiodły sie,samochód zapalił lecz po 5 sekundach gasł i nie reagował wogóle na gaz.Po 20 minutach odpalił i na gaz już reagował,ryzyko było nim jechać więc wsiadłem do drugiego auta
dodam,że jest to benzyna.
Jeśli macie jakieś pomysły to piszcie
Miasto Kraków - pozdrowienia dla Dobrych Chłopaków !!

Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Stary 27.11.2013, 22:53
WiślakNH napisał(a):Wyświetl post
Mam problem przy odpalaniu auta.Kilka dni temu raz odpalał,raz nie (normalnie kręcił jak co dzień) więc na początek naładowałęm akumulator.Po wsadzeniu akumulatora zapalał niemal jak przed 'awarią' po czym dziś odpalił,potrzymałem go troche na luzie bez gazowania i zaczął przygasać,aż wkońcu zgasł.Dwie kolejne próby powiodły sie,samochód zapalił lecz po 5 sekundach gasł i nie reagował wogóle na gaz.Po 20 minutach odpalił i na gaz już reagował,ryzyko było nim jechać więc wsiadłem do drugiego auta
dodam,że jest to benzyna.
Jeśli macie jakieś pomysły to piszcie
ale co to a samochód,jak stary czy tam młody żeby cie nie urazic.po mojemu to po twoim opisie wyglada,że to układ paliwowy.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 10.12.2013, 10:04
Nie wiecie może czy przekraczając granice Zachodnią czy tam Południową można mieć kłopoty jadąc autkiem z wyciętym DPF?

Oczywiście podobnie jak w Polsce usuwanie jest nielegalne - ale wiadomo jak jest u nas, każdy ma to w dupie.

Ciekawi mnie czy np. w Dojczlandi policja włazi pod auto i sprawdza?
Odpowiedz cytując
adam_09
Senior Member

Stary 10.12.2013, 13:43
Filtry są usuwane najczęściej w ten sposób, że wycina się jego wnętrzności natomiast obudowa filtra pozostaje stara. Z zewnątrz tzn. patrząc na niego a zwłaszcza bez kanału tylko schylając się pod auto nie zorientujesz się czy filtr jest czy go nie ma. Policmajstrzy musieli by Ci zbadać skład spalin żeby podjąć merytoryczną dyskusję z której zawsze się wytłumaczysz, że ty kupiłeś auto w obecnym setup`ie i "who know what was before" . Według mnie nie do udowodnienia przez co nie przejmowałbym się tym zupełnie. A zwłaszcza w Niemczech gdzie pewnie Policji nawet się nie śniło, że można takie rzeczy robić
Ostatnio edytowane przez adam_09 : 10.12.2013 o godz. 14:17.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 10.12.2013, 14:21
Nawet analizator spalin tak do końca prawdy ci nie powie bo auta z wyciętym też mieszczą się w normach. TAki test był na TVN turbo. Wiec raczej nie do sprawdzenia.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 10.12.2013, 15:08
Tak właśnie mi się wydawało że podczas kontroli to mogę im w balonik dmuchnąć co najwyżej.
Gorzej będzie jak idioci wymyślą żeby to podczas corocznych przeglądów sprawdzać ...

Tak się głośno zastanawiam bo może będzie za miesiąc okazja kupić Vectrę C z pewnej ręki za dobrą kasę - bez DPF właśnie.
Odpowiedz cytując
adam_09
Senior Member

Stary 10.12.2013, 15:33
Tak jak pisze MatMario, często nawet po wycięciu DPF auta spełniają normy emisyjne i środowiskowe wobec czego nawet jak będą sprawdzać na przeglądzie to mówisz, że takie auto kupiłeś i koniec. Przecież nikt Ci nie będzie ciął wydechu kątówką żeby sprawdzić czy filtr jest czy nie. DPF to nie jest filtr, który wkręcasz/ wykręcasz. Jest to element spawany. To tak jakby diagnosta kazał Ci rozcinać tłumik żeby sprawdzić czy w puszce masz elementy wygłuszające.
Co do silnika bardzo dobry motor. Mam taki u siebie w Alfie. Tyle, że u mnie on seryjnie nie posiada DPF. Jedna z najlepszych konstrukcji dieslowskich i silnikowych wogóle do Opla. Pamiętać trzeba tylko o systematycznym, okresowym czyszczeniu EGR`u. Ja ten zawór czyszczę wtedy kiedy wymieniam filtry i olej. Silnik totalnie bezproblemowy, o niezłej kulturze i spalaniu. Od czasu kiedy zacząłem dolewać oleju 2T kultura jeszcze większa a dymienie zauważalnie spadło. Prawie jakbym miał DPF
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 11.12.2013, 08:42
I doszliśmy do EGR W poprzedniej VB mi padł ze starości, w sensie uszczelki sparciały i poleciał do kosza. Nawet nie był bardzo zapchany.

Zastanawiam się co daje zaślepienie zaworka? Bo koszt minimalny.

Plusy - nie zatka się
Minusy -
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Stary 11.12.2013, 09:01
Jesteś mniej ekologiczny...
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 11.12.2013, 16:22
A nie trzeba programować kompa po tym?
Bo inna temperatura gazów będzie w silniku itp.

Tak się pytam bo nie mam pojęcia
Odpowiedz cytując
Kamil_mchw
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 16.12.2013, 17:40
zabrali mi auto firmowe i dostane nowe dopiero 1 marca 2014.
jakie auto możecie polecić do powiedzmy 8 tyś. ważne żeby miał silnik nie większy jak 1.9 i żeby był 5 drzwiowy i co najważniejsze... żebym nie miał problemu żeby go sprzedać w marcu 2014.
wolę raczej coś nowszego(z nowszym silnikiem) jak ładniejszego... czyli stare bety czy merole odpadają.
raczej od 2003 w górę.
Odpowiedz cytując
adam_09
Senior Member

Stary 16.12.2013, 21:03
szukaj Golfa IV, Focusa, Astry. Na te auta zawsze znajdzie się klient.
Odpowiedz cytując
carpenter
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 26.12.2013, 10:05
Alfa- coś pięknego, do tego prowadzi się jak marzenie,kumpel raz się przejechal i mam go teraz na sumieniu bo kupil brere. Ale opowieści o awaryjnosci są niestety prawdziwe.Efekt jest taki że moja stoi w garażu, jeździ od święta, a na codzień smigam corollą e11. Alfa to auto dla fanatyka, Toyotę polecam z czystym sumieniem, ale następna i tak będzie 159 ; p
Ostatnio edytowane przez carpenter : 26.12.2013 o godz. 10:10.
Odpowiedz cytując
krsk
Member

Od: 07.2009

Stary 16.12.2013, 21:14
Kocur, oczywiście, że trzeba przeprogramować kompa po wycięciu DPF. Droga i bezsensowna impreza jeżeli z filtrem nic się nie dzieje. Natomiast na zachodzie jak najbardziej ścigają za wycięty filtr i kary idą w tysiące euro. Nie trzeba nic rozcinać żeby to sprawdzić. Już sam fakt, że auto seryjnie wyposażone w dpf, po jego wycięciu emituje więcej szkodliwych substancji przy kontroli spalin niż auta, które DPF nie mają w serii daje jak na dłoni policji obraz czy masz DPF, czy nie. A ustalenie czy seryjnie powinien być, to nie jest problem. Znam osobiście osobę, która w Niemczech dostała kilka tysięcy euro (nie pamiętam teraz dokładnej kwoty) kary za wycięty filtr w renówce.

Kamil_mchw, założyłeś nierealne kryteria. Coś do jazdy z 2003+ roku do 8 tysięcy złotych? To nie idzie w parze. Za takie pieniądze 10 letnie auto będzie zajeżdżonym trupem, albo uszkodzone do klepania.
Odpowiedz cytując
Garbaż1906
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 24.12.2013, 21:16
Panowie, autko potrzebne do 7-7,5tys. coś niedużego, zrywnego, przede wszystkim jak najmniej awaryjnego. Diesel bądź LPG, myślałem o focusie I, ew. Peugeot 206 albo Alfa 156 tylko, że akurat te 2 ostatnie, przynajmniej z krążących opinii są mocno awaryjne. Co wy na to ? Autko potrzebne od zaraz ! Przy okazji Wesołych Świąt !
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Stary 26.12.2013, 19:42
Garbaż1906 napisał(a):Wyświetl post
Panowie, autko potrzebne do 7-7,5tys. coś niedużego, zrywnego, przede wszystkim jak najmniej awaryjnego. Diesel bądź LPG, myślałem o focusie I, ew. Peugeot 206 albo Alfa 156 tylko, że akurat te 2 ostatnie, przynajmniej z krążących opinii są mocno awaryjne. Co wy na to ? Autko potrzebne od zaraz ! Przy okazji Wesołych Świąt !
jesli chodzi o awaryjnośc to nie patrz na marki a na knkretne silniki.jeśli chodzi o alfę to masz rację benzyna twin spark nie cieszy sie dobra opinia natomiast gdyby udalo ci sie trafic nie zajezdzonego na smierć diesla 1,9 jtd to jest jak najbardziej godna polecenia.i to samo dotyczy każdego samochodu.takze focusa.po prostu neiktore silniki saa dobre inne nie.i to bez wzgledu na to czym sa napędzane.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Stary 25.12.2013, 02:11
Szukaj Focusa I 1.6 benzyna. To naprawde dobre auto. Zobacz na zawias i blache. Silnik jednak nie zawsze z kazda instalacja dobrze smiga. Do gazu lepsze moze sie okazac 1.8. Omijaj ON.
Odpowiedz cytując
Garbaż1906
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 25.12.2013, 08:54
MatMario napisał(a):Wyświetl post
Szukaj Focusa I 1.6 benzyna. To naprawde dobre auto. Zobacz na zawias i blache. Silnik jednak nie zawsze z kazda instalacja dobrze smiga. Do gazu lepsze moze sie okazac 1.8. Omijaj ON.
Dzięki wielkie, ciężko będzie bo mało tego do kupienia w Krakowie ale chyba rzeczywiście tego Peugeota i Alfę lepiej odpuścić i poszukać mocniej Focusa.
Odpowiedz cytując
adam_09
Senior Member

Stary 25.12.2013, 14:05
Alfa ma bardzo drogie zawieszenie. Górne wahacze siadają nawet co 5 tys. km. Koszt to ok. 300 zł za jedną sztukę. Dolne wahacze też nie powalają jakością a te kosztują nawet do 450 zł sztuka. Generalnie przednie zawieszenie w Alfie jest bardzo słabe, natomiast silniki ma jedne z najlepszych. Focus, który proponuje MatMario to dobra opcja. Diesel`i unikaj. Ja bym jeszcze polecał Astrę G czyli II-kę. Z 1.8 w gazie radzi sobie doskonale a dynamika jest całkiem dobra. W mieście weźmie Ci do 10 gazu, na trasie spokojnie w 8-mce się zmieścisz. Części są śmiesznie tanie i naprawi to auto każdy mechanik nawet po litrze wódki do śniadania. Jedyny problem to blacha, szczególnie na progach i tylnych nadkolach. Jak wyhaczysz zdrowy egzemplarz blacharsko to kupować i się nie zastanawiać. Sam myślę o takiej Alfie jako wole roboczym do robienia tras Kraków - Katowice jak dostanę w Kato pracę. Golf IV może też byś gdzieś znalazł ale ja jakoś mam awersję do VAG`ów. Przy takim budżecie to jedyne co wchodziło by w grę to 1.4 75 KM lub 1.6 SR 105 KM. Tyle, że te silniki jak zamulisz gazem to będzie o wiele gorzej niż w Focusie czy Astrze. Poza tym mimo, że Golf już stary to kradną go na potęgę więc wypadałoby mieć AC ( a auto już za stare ) albo chociaż MiniCasco bo jak Ci zakoszą furę to jest ból, rozpacz i wkur...nie. A moim zdaniem ani wygląd ani właściwości jezdne nie są tego warte żeby ryzykować. Na 1.8T lub 1.9 TDI musiałbyś przekroczyć swój budżet.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Stary 26.12.2013, 00:50
Jescze jedna opcja Honda civic 1.6 albo 1.5. Modele do 2000 roku. Tam tez uwazaj na blacharke, tylne nadkola, tylna klapa. W srodku bardzo fajne auto a o to chyba chodzi zeby miec wygodnie.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 03.01.2014, 13:36
Cytat:
Z 1 stycznia 2014 r. wprowadzona zostanie faktyczna rejestracja przebiegu pojazdów - w tym dniu wejdzie w życie nowelizacja rozporządzenia Ministra Transportu w sprawie zakresu i sposobu przeprowadzania badań technicznych pojazdów oraz wzorów dokumentów stosowanych przy tych badaniach.

Stacje kontroli pojazdów zobowiązane zostaną do zapisywania wskazań licznika przebiegu w rejestracji informatycznych stacji oraz na zaświadczeniu dla właściciela lub posiadacza pojazdu.
Handlarze mają noworoczną sraczkę
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Stary 03.01.2014, 22:20
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Handlarze mają noworoczną sraczkę
oni juz kombinuja jak to obejść.a znając pomyslowośc Polakow a tym bardziej Polakow-handlarzy to coś wymyślą.najprościej ściagnąc dwa takie same samochody i powymieniac im silniki.zawsze mozna klientowi wmowic,że to prawda samochod ma juz 400 tyś ale an tym silniku dopiero 80 tyś.a silniki jako częśc zamienna nie sa wpisywane do dowodu tak jak bylo dawniej.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów