The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
adam_09
Senior Member

Od: 11.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.12.2013, 21:03
szukaj Golfa IV, Focusa, Astry. Na te auta zawsze znajdzie się klient.
Odpowiedz cytując
krsk
Member

Od: 07.2009

Stary 16.12.2013, 21:14
Kocur, oczywiście, że trzeba przeprogramować kompa po wycięciu DPF. Droga i bezsensowna impreza jeżeli z filtrem nic się nie dzieje. Natomiast na zachodzie jak najbardziej ścigają za wycięty filtr i kary idą w tysiące euro. Nie trzeba nic rozcinać żeby to sprawdzić. Już sam fakt, że auto seryjnie wyposażone w dpf, po jego wycięciu emituje więcej szkodliwych substancji przy kontroli spalin niż auta, które DPF nie mają w serii daje jak na dłoni policji obraz czy masz DPF, czy nie. A ustalenie czy seryjnie powinien być, to nie jest problem. Znam osobiście osobę, która w Niemczech dostała kilka tysięcy euro (nie pamiętam teraz dokładnej kwoty) kary za wycięty filtr w renówce.

Kamil_mchw, założyłeś nierealne kryteria. Coś do jazdy z 2003+ roku do 8 tysięcy złotych? To nie idzie w parze. Za takie pieniądze 10 letnie auto będzie zajeżdżonym trupem, albo uszkodzone do klepania.
Odpowiedz cytując
Garbaż1906
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 24.12.2013, 21:16
Panowie, autko potrzebne do 7-7,5tys. coś niedużego, zrywnego, przede wszystkim jak najmniej awaryjnego. Diesel bądź LPG, myślałem o focusie I, ew. Peugeot 206 albo Alfa 156 tylko, że akurat te 2 ostatnie, przynajmniej z krążących opinii są mocno awaryjne. Co wy na to ? Autko potrzebne od zaraz ! Przy okazji Wesołych Świąt !
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 25.12.2013, 02:11
Szukaj Focusa I 1.6 benzyna. To naprawde dobre auto. Zobacz na zawias i blache. Silnik jednak nie zawsze z kazda instalacja dobrze smiga. Do gazu lepsze moze sie okazac 1.8. Omijaj ON.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
Garbaż1906
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 25.12.2013, 08:54
MatMario napisał(a):Wyświetl post
Szukaj Focusa I 1.6 benzyna. To naprawde dobre auto. Zobacz na zawias i blache. Silnik jednak nie zawsze z kazda instalacja dobrze smiga. Do gazu lepsze moze sie okazac 1.8. Omijaj ON.
Dzięki wielkie, ciężko będzie bo mało tego do kupienia w Krakowie ale chyba rzeczywiście tego Peugeota i Alfę lepiej odpuścić i poszukać mocniej Focusa.
Odpowiedz cytując
adam_09
Senior Member

Stary 25.12.2013, 14:05
Alfa ma bardzo drogie zawieszenie. Górne wahacze siadają nawet co 5 tys. km. Koszt to ok. 300 zł za jedną sztukę. Dolne wahacze też nie powalają jakością a te kosztują nawet do 450 zł sztuka. Generalnie przednie zawieszenie w Alfie jest bardzo słabe, natomiast silniki ma jedne z najlepszych. Focus, który proponuje MatMario to dobra opcja. Diesel`i unikaj. Ja bym jeszcze polecał Astrę G czyli II-kę. Z 1.8 w gazie radzi sobie doskonale a dynamika jest całkiem dobra. W mieście weźmie Ci do 10 gazu, na trasie spokojnie w 8-mce się zmieścisz. Części są śmiesznie tanie i naprawi to auto każdy mechanik nawet po litrze wódki do śniadania. Jedyny problem to blacha, szczególnie na progach i tylnych nadkolach. Jak wyhaczysz zdrowy egzemplarz blacharsko to kupować i się nie zastanawiać. Sam myślę o takiej Alfie jako wole roboczym do robienia tras Kraków - Katowice jak dostanę w Kato pracę. Golf IV może też byś gdzieś znalazł ale ja jakoś mam awersję do VAG`ów. Przy takim budżecie to jedyne co wchodziło by w grę to 1.4 75 KM lub 1.6 SR 105 KM. Tyle, że te silniki jak zamulisz gazem to będzie o wiele gorzej niż w Focusie czy Astrze. Poza tym mimo, że Golf już stary to kradną go na potęgę więc wypadałoby mieć AC ( a auto już za stare ) albo chociaż MiniCasco bo jak Ci zakoszą furę to jest ból, rozpacz i wkur...nie. A moim zdaniem ani wygląd ani właściwości jezdne nie są tego warte żeby ryzykować. Na 1.8T lub 1.9 TDI musiałbyś przekroczyć swój budżet.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Stary 26.12.2013, 00:50
Jescze jedna opcja Honda civic 1.6 albo 1.5. Modele do 2000 roku. Tam tez uwazaj na blacharke, tylne nadkola, tylna klapa. W srodku bardzo fajne auto a o to chyba chodzi zeby miec wygodnie.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Odpowiedz cytując
carpenter
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 26.12.2013, 10:05
Alfa- coś pięknego, do tego prowadzi się jak marzenie,kumpel raz się przejechal i mam go teraz na sumieniu bo kupil brere. Ale opowieści o awaryjnosci są niestety prawdziwe.Efekt jest taki że moja stoi w garażu, jeździ od święta, a na codzień smigam corollą e11. Alfa to auto dla fanatyka, Toyotę polecam z czystym sumieniem, ale następna i tak będzie 159 ; p
Ostatnio edytowane przez carpenter : 26.12.2013 o godz. 10:10.
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 26.12.2013, 19:42
Garbaż1906 napisał(a):Wyświetl post
Panowie, autko potrzebne do 7-7,5tys. coś niedużego, zrywnego, przede wszystkim jak najmniej awaryjnego. Diesel bądź LPG, myślałem o focusie I, ew. Peugeot 206 albo Alfa 156 tylko, że akurat te 2 ostatnie, przynajmniej z krążących opinii są mocno awaryjne. Co wy na to ? Autko potrzebne od zaraz ! Przy okazji Wesołych Świąt !
jesli chodzi o awaryjnośc to nie patrz na marki a na knkretne silniki.jeśli chodzi o alfę to masz rację benzyna twin spark nie cieszy sie dobra opinia natomiast gdyby udalo ci sie trafic nie zajezdzonego na smierć diesla 1,9 jtd to jest jak najbardziej godna polecenia.i to samo dotyczy każdego samochodu.takze focusa.po prostu neiktore silniki saa dobre inne nie.i to bez wzgledu na to czym sa napędzane.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 03.01.2014, 13:36
Cytat:
Z 1 stycznia 2014 r. wprowadzona zostanie faktyczna rejestracja przebiegu pojazdów - w tym dniu wejdzie w życie nowelizacja rozporządzenia Ministra Transportu w sprawie zakresu i sposobu przeprowadzania badań technicznych pojazdów oraz wzorów dokumentów stosowanych przy tych badaniach.

Stacje kontroli pojazdów zobowiązane zostaną do zapisywania wskazań licznika przebiegu w rejestracji informatycznych stacji oraz na zaświadczeniu dla właściciela lub posiadacza pojazdu.
Handlarze mają noworoczną sraczkę
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Stary 03.01.2014, 22:20
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Handlarze mają noworoczną sraczkę
oni juz kombinuja jak to obejść.a znając pomyslowośc Polakow a tym bardziej Polakow-handlarzy to coś wymyślą.najprościej ściagnąc dwa takie same samochody i powymieniac im silniki.zawsze mozna klientowi wmowic,że to prawda samochod ma juz 400 tyś ale an tym silniku dopiero 80 tyś.a silniki jako częśc zamienna nie sa wpisywane do dowodu tak jak bylo dawniej.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
adam_09
Senior Member

Stary 03.01.2014, 22:23
mi się wydaje, że bardziej pójdą w wpisywanie mniejszego przebiegu na SKP za flaszeczkę dla diagnosty. Oczywiście problem nie będzie dotyczył samochodów sprowadzonych zza granicy bo korektę zrobią przed pierwszym przeglądem w kraju.
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Stary 03.01.2014, 22:37
adam_09 napisał(a):Wyświetl post
mi się wydaje, że bardziej pójdą w wpisywanie mniejszego przebiegu na SKP za flaszeczkę dla diagnosty. Oczywiście problem nie będzie dotyczył samochodów sprowadzonych zza granicy bo korektę zrobią przed pierwszym przeglądem w kraju.
oczywiście.każdy sposób jest dobry a na pewno wiele ich znajdą.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
Arkas
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 07.01.2014, 15:18
Opel Astra III twin top - z racji że w necie jest mało inf. na temat tego rodzaju auta chciałbym się spytać czy ktoś miał/słyszał jakieś opinie?
A dokładniej mam na oku autko z 2006 roku, silnik 1,6 105 km.
Coraz śmielej patrzę w stronę astry w cabrio z racji że ma twardy dach i fajną sylwetkę, tylko brakuje mi opinii jak się auto a dokładniej dach sprawuje bo astra jako astra ma raczej dobrą opinię.

I drugie pytanie, gdzie polecacie wziąć kredyt samochodowy?
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP.
Odpowiedz cytując
someone_TSW
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 08.01.2014, 12:10
Miał ktoś kontakt z Renault Megane Classic I 1,6? Jakiekolwiek opinie?
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 08.01.2014, 17:24
Cytat:
Po ostatnich tragicznych wypadkach z udziałem pianych kierujących rośnie zainteresowanie alkomatami. Dystrybutorom tych urządzeń pomógł także premier zapowiadając obowiązkowe posiadanie alkomatu w każdym samochodzie.

Za rok wszyscy w samochodach będziemy musieli mieć alkomaty. To jedna ze zmian w przepisach proponowanych przez rząd po serii tragicznych wypadków spowodowanych przez pijanych kierowców. Propozycję tą ogłosił wczoraj premier Donald Tusk.
Szkoda że nie kazali mu dmuchnąć na tej konferencji bo rudy najwidoczniej odleciał ...

Słyszałem lepszy pomysł - w każdym aucie na tylnym siedzeniu obowiązkowy policjant
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Stary 08.01.2014, 19:12
Zsanowska bada wszystkich motorniczych kilka razy dziennie wiec ten policjant to nie taka abstrakcja...
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Stary 08.01.2014, 21:47
someone_TSW napisał(a):Wyświetl post
ja osobiście nei miałem ale mój szwagier takowym jeździ.pracował we francji i z francji sobie przywiozł.przzejechane ponad 160 tyś km i w zasadzie bez problemów.wymieniał skrzynie ale to koszt byl 500 zl plus robota.konstrukcja samochodu jeszcze w miare prosta więc sila rzeczy mniej elementów podatnych na awarie.moim zdaneim jesli auto masz z w miarę pewnych rąk i za nieastronomiczne pieniadze to warto kupić.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
luke1906
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 09.01.2014, 08:37
Znajomy jeździł taką Meganką. Narzekał straszliwie. Większość czasu stała w warsztacie. Z drugiej strony jeszcze dwóch kumpli jeździło Megane i nie narzekali, z tym że to były Megane Coupe i zwykła Megane (hatchback).
Więc tak jak picasso wyżej napisał. Sprawdzony model z pewnych rąk powinien być OK.

Przy okazji zapytam o opinię. Możliwe, że w tym roku będę chciał coś kupić, budżet pewno koło 30-35 tys.
Na razie tak sobie luźno przeglądam i 3 modele mam na oku.
Saab 93, BMW serii 1, Subaru Legacy w kombi. Trzy różne auta prawdę mówiąc, ktoś jeździł? Coś więcej wiecie?
the future's uncertain
and the end is always near
Odpowiedz cytując
someone_TSW
Senior Member

Stary 09.01.2014, 14:44
No to jeszcze pytanie o drugi samochód. Opel Vectra B kombi 2.2DTi 2002r. Ktoś, coś, jakaś opinia? Będę wdzięczny.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 09.01.2014, 15:19
Vectrę mogę polecić z czystym sumieniem. Oczywiście warunek jak zawsze - zadbana

Miałem identyczną tyle że 2 litrową - to jest identyczna jednostka - 2.0 można chipować właśnie na 125 KM.
Auto niesamowicie wyciszone i pojemne. 4 osoby z bagażami na wakacje to wygodna podróż.

Bywały przypadki że padła pompa wtryskowa - ale to głównie z powodu lania gówna od pana Czesia a nie normalnego ON na dużej stacji.

Komplet tarcz i kloców 900 zł z montażem.
Uszczelka pod zaworami - często puszcza olej 50-80 zł
Wadą były niektóre maglownice - ja swoją regenerowałem ale jak masz zamiar pojeździć to lepiej dołożyć 500 zł do nowej.
Końcówki drążków kierowniczych Lemfordera (największy wypas) 60 zł sztuka
Tuleje wahacza też Lemfordera 40 zł sztuka (na ogół się 4 wymienia z tyłu).

Sprawdzić luzy na lewarku skrzyni, silnik czy nie myty przypadkiem, zawiecha i lakier - elektronika praktycznie nie sprawia problemów.
Odpowiedz cytując
someone_TSW
Senior Member

Stary 09.01.2014, 16:03
Na Twoją opinie w sercu liczyłem gdzieś, bo pamiętam, że miałeś Vectrę. Dzięki śliczne za odpowiedź
Odpowiedz cytując
eMpi!
Member

Od: 04.2008

Stary 09.01.2014, 21:58
Jeżdżę classiciem 1,6 z 2001r
Nastukane ponad 230 tys (kupiony przy ok 120k) ale po kolei autem od 2005 jeździł mój tata od 3 lat ja się tym tłukę
Przez te 9 lat raz zawiodła, padły cewki paliła na 2 gary. Z pierdół padł licznik ale wymieniłem to za ok 200 zł.
Teraz do wymiany mam maglownice ale po tylu latach no coś trzeba wymienić jednak.

Ogólnie po Krakowie 7.5-8.5l (jeżdżę w godzinach szczytu 8-9 i 16-17) w trasie od 5l do 6,8 (6,8 4 byków, bagaże, autostrada, klima)

Ważne jest to, że nie gnije no i w takich pieniądzach ciężko znaleźć coś tak wyposażonego. Szukaj wersji privilege. Dla mnie to auto to mocny średniak, godny polecenia.
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Stary 10.01.2014, 20:36
No to jeszcze pytanie o drugi samochód. Opel Vectra B kombi 2.2DTi 2002r. Ktoś, coś, jakaś opinia? Będę wdzięczny.
szukaj innego silnika.naklepiej 2.o lub 1.9
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 10.01.2014, 20:53
VB z 1.9 nie było. Dopiero VC ale to już inny budżet

2.2 nie ma złych opinii, wiele tego jeździ podobnie jak 2.0 - mam na myśli ciągle VB.
Odpowiedz cytując
adam_09
Senior Member

Stary 10.01.2014, 22:16
a ten 2.2 to nie DTI ? Przecież w tym silniku pompa wtryskowa siała cały popłoch i słusznie. Bo auta już nie pierwszej młodości, nie najwyższej wartości a jak się zepsuje to pół wartości samochodu :(
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Stary 10.01.2014, 22:21
Kocur napisał(a):Wyświetl post
VB z 1.9 nie było. Dopiero VC ale to już inny budżet

2.2 nie ma złych opinii, wiele tego jeździ podobnie jak 2.0 - mam na myśli ciągle VB.
co do tych opinii o 2.2 to sie jednak nie zgodzę.od wielu osób slyszalem ,ze ten silnik to trzeba dalekim lukiem obchodzic.chyba w "motorze" tez byl krytykowany.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 10.01.2014, 23:09
To jestem zdziwiony z tym 2.2

adam - ta sama pompa wtryskowa jest co w 2.0 - jak pisałem psuje się częściej niż średnio ale 99% przypadków to złej jakości gnojówka. 1% masz pecha

Ale regeneracja koło 1K kosztuje - więc powiedzmy że jeszcze nie tragedia - tyle samo kosztuje maglownica która pada częściej.

Ja zrobiłem 210K i pompa śmigała jak nówka, jedni zrobili po 350K na jednej pompie inni regenerowali przy 150K licho wie

Ale ogólnie jako autko 10-13 letnie VB 2.0 na pewno mogę polecić. Zadbane egzemplarze chodzą po 7-8K
Odpowiedz cytując
adam_09
Senior Member

Stary 11.01.2014, 00:22
A ja bym się zastanawiał czy takiej VB nie wziąć w 2.0 litrowej zagazowanej benzynie. Wyjdzie taniej niż diesel pewnie.
Odpowiedz cytując
julo
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 11.01.2014, 10:52
Kupię seicento w dobrym stanie dla kobiety. Może ktoś widział jakiś godny polecenia egzemplarz.

Ze swojej strony mogę polecić samochód mojego kolegi. Samochód godny polecenia. I właściciel. Sam bym go wziął ale nie potrzebuje trzeciego, no i za duży dla baby.

http://tablica.pl/oferta/fiat-stilo-...tml#deac112113
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów