The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Edo
Senior Member

Od: 09.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.12.2009, 17:33
Widze, że niektórzy już sprzedają Marcelo, panowie odstawcie FM-a !
Witamy Clebi, przy Tobie wychowamy na pewno kilku dobrych piłkarzy, którzy na pewno będą mieli lepiej poukładane w głowie niż niektórzy obecni gwiazdorzy.
Odpowiedz cytując
Szarny
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 08.12.2009, 17:34
Sprzedaż Marcelo teraz, albo po sezonie byłby najgłupszym ruchem transferowym Wisły od czasu oddania Kosy. Bo ile za niego teraz wyciągniemy? 1,5 mln euro to maximum. Trzeba poczekać do zimy 2011 i po ewentualnej przygodzie w rozgrywkach grupowych, któregoś z pucharów sprzedać go za godziwe pieniądze. Chyba, że czeka nas kolejna wpadka jak z Lewadią, wtedy sprzedać Marcela w sierpniu 2010. Bo to jest naprawde idiotyczne. Zarząd, Cupiał mają ambicje na gre w Europie, ale żeby wzmocnić jedną pozycję musimy osłabić inną.. Parodia
Odpowiedz cytując
ZNAMEK
Member

Od: 09.2004

Stary 08.12.2009, 17:35
wiele zostało napisane w tym temacie odnośnie powrtou Clebera. Jednak jedna kwestia nie została poruszona otóż Cleber grając w Tereku występował głównie jako defensywny pomocnik. W obliczu odejścia Cantoro myślę, że jak będziemy grać dwoma defensywnymi pomocnikami to właśnie Cleber i Sobol będą stanowić tą parę a Diaz będzie rywalizował z Piorem Brożkiem lub z Kirmem o lewą stronę. Oczywiście jeśli w pełnej dyspozycji nie będzie któryś z naszych środkowych obrońców Cleber będzie przesuwany do tyłu.
Swoją drogą dzięki temu posunięciu dodatkowo mamy rywalizację na lewej obronie pomiędzy Brożkiem i Diazem.
Imponującą przedstawiała by się środek defensywy Sobol-Cleber; Głowa-Marcelo

pzdr,
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 08.12.2009, 17:43
Cieszy to, że Cleber wielkich pieniędzy nie będzie zarabiał - to taki ukłon w stronę malkontentów. Jeśli ktoś narzeka na jego wiek, to jestem w stanie się założyć że mało polskich piłkarzy w wieku 35 lat ma taki sam wiek biologiczny jak Cleber.
Porównać wystarczy jak wyglądał Wojciech Kowalczyk w wieku już ok 30 lat, Rysiek Staniek po 30-stce, Sypniewski czy Dariusz Marciniak.
Odpowiedz cytując
bebeto
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 08.12.2009, 17:43
Edo napisał(a):Wyświetl post
Widze, że niektórzy już sprzedają Marcelo, panowie odstawcie FM-a !
Witamy Clebi, przy Tobie wychowamy na pewno kilku dobrych piłkarzy, którzy na pewno będą mieli lepiej poukładane w głowie niż niektórzy obecni gwiazdorzy.
Przecież to oczywiste że Marcelo w zimie odejdzie,pozostaje tylko kwestia miejsca i kwoty (i niech Yopa weźmie).
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 08.12.2009, 19:59
Incognito2192 napisał(a):Wyświetl post
Cieszy to, że Cleber wielkich pieniędzy nie będzie zarabiał - to taki ukłon w stronę malkontentów. Jeśli ktoś narzeka na jego wiek, to jestem w stanie się założyć że mało polskich piłkarzy w wieku 35 lat ma taki sam wiek biologiczny jak Cleber.
Porównać wystarczy jak wyglądał Wojciech Kowalczyk w wieku już ok 30 lat, Rysiek Staniek po 30-stce, Sypniewski czy Dariusz Marciniak.
Ale przecież on do przyjścia Marcelo miał najlepsze wyniki badań wydolności! Lepsze od naszych kilkanaście lat młodszych piłkarzy.

Widać było, że nie tankował od trampkarza, tylko prowadził zdrowy tryb życia. To naszych asiorom w wieku trzydziestu dwóch lat wątroba tak mocno uciska płuco, że nie dają już rady.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 08.12.2009 o godz. 20:01.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 08.12.2009, 20:06
jakiś nowy napastnik rodem z Białorusi na testach.

Odpowiedz cytując
Joaquin
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 08.12.2009, 20:18
żródło podaj
Jest jeden klub dla którego warto żyć...
..:::WISŁA:::..
... i nie zmienia sie nic!!
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 08.12.2009, 20:20
Macieja Skorży znalazła się spora grupa młodych zawodników z zaplecza zespołu, a także testowany z Górnika Zabrze Michał Pazdan oraz również testowany napastnik z Białorusi, o którym na razie nie wiemy nic więcej.

http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=22346

Odpowiedz cytując
grzesiek632
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 08.12.2009, 20:21
Wśród podopiecznych Macieja Skorży znalazła się spora grupa młodych zawodników z zaplecza zespołu, a także testowany z Górnika Zabrze Michał Pazdan oraz również testowany napastnik z Białorusi, o którym na razie nie wiemy nic więcej.

wystarczy?
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.."

Odpowiedz cytując
damian755
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 08.12.2009, 20:30
a niema już tego serba miał byc do czwartku
Odpowiedz cytując
Manieczkin335
Junior Member

Od: 01.2009

Stary 08.12.2009, 20:37. Napastnik
http://ais.badische-zeitung.de/piece...2448-w-600.jpg Vitali Rodionov o tym gościu pisały gazety w tamtym tygodniu. Więc może to być on ale to są moje przypuszczenia
Odpowiedz cytując
matizaq
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 08.12.2009, 20:38
grzesiek632 napisał(a):Wyświetl post
Wśród podopiecznych Macieja Skorży znalazła się spora grupa młodych zawodników z zaplecza zespołu, a także testowany z Górnika Zabrze Michał Pazdan oraz również testowany napastnik z Białorusi, o którym na razie nie wiemy nic więcej.

wystarczy?
Może to ktoś z BATE Borysow? Jak wiadomo Skorża był ostatnio na ich meczu z Benficą.
Jedyni zawodnicy tego zespołu jacy mi przychodza do głowy to Rodionov, Skavysh, Krivets , Nekhaichik no i moze jeszcze Bulyga.A moze to zawodnik z zupełnie innego zespołu ? Mam nadzieje ,ze szanowna redakcja szybko zgromadzi wiecej informacjii na jego temat...
Cytat:
"If you are first you are first. If you are second you are nothing."- Bill Shankly
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 08.12.2009, 20:39
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Ale przecież on do przyjścia Marcelo miał najlepsze wyniki badań wydolności! Lepsze od naszych kilkanaście lat młodszych piłkarzy.

Widać było, że nie tankował od trampkarza, tylko prowadził zdrowy tryb życia. To naszych asiorom w wieku trzydziestu dwóch lat wątroba tak mocno uciska płuco, że nie dają już rady.

Otóż to -znów się muszę zgodzić z Wolfym - nie tylko wiek się liczy, ale sposób i styl życia, eksploatacja organizmu, podejście do zawodu. Niejeden 20-latek może pomarzyć o wydolności Clebera, czy np: "wiekowych" gwiazd Serie A.

Gwarantuję Wam, że np: taki Małecki, czy Leszczak balangując i prowadząc hulaszczy tryb życia w wieku 35 lat będzie miał dużo gorszą wydolność, kondycję i inne "parametry" niż Cleber. Oni już będą "starzy" w wieku 30-31 lat.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
Tasio1906
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 08.12.2009, 20:41
Brawo za Clebera!!!
Nagana za Pazdana ( z całym szacunkiem ale nie jest on wart 800 000 złotych, a gdzieś o takiej kwocie słyszałem)
Zostawić do wiosny Kowalskiego na wypożyczeniu
Ostatnio edytowane przez Tasio1906 : 12.12.2009 o godz. 11:21.
Czy wygrywasz Czy nie ja i tak Kocham Cię w sercu moim WISŁA i na dobre i na złe!!!!!
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Nam potrzeba równowagi pomiędzy różnymi typami gracze, muszą być tacy od zapieprzania, tacy od grania, kilku młodych kilku doświadczonych. kilku z Polski kilku z zagranicy.

Odpowiedz cytując
matti220
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 08.12.2009, 20:41
(Prawdopodobnie) Igor Zenkovich (22 lata) z Dinama Mińsk (2 miejsce w bialoruskiej lidze (26meczy ; 16 bramek ... w drugim zespole...))
http://www.dinamo-minsk.by/rus/team/...=1~id__n51=499

Niepotwierdzone
Ostatnio edytowane przez matti220 : 08.12.2009 o godz. 20:49.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 08.12.2009, 20:46
matti220 napisał(a):Wyświetl post
(Prawdopodobnie) Igor Zenkovich (22 lata) z Dinama Mińsk (2 miejsce w bialoruskiej lidze (26meczy ; 16 bramek))
http://www.dinamo-minsk.by/rus/team/...=1~id__n51=499

Niepotwierdzone
Ale to zawodnik rezerw jeśli dobrze czytam...
Odpowiedz cytując
Zienczuk8
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 08.12.2009, 20:48
matti220 napisał(a):Wyświetl post
(Prawdopodobnie) Igor Zenkovich (22 lata) z Dinama Mińsk (2 miejsce w bialoruskiej lidze (26meczy ; 16 bramek))
http://www.dinamo-minsk.by/rus/team/~group_id__n51=14~page__n51=1~id__n51=499

Niepotwierdzone

jesli to jest prawda no to ŁAŁ...

co do Clebera to jest to super wiadomosc, to jest czlowiek z charyzmą i takich nam potrzeba... nie sprawdzi sie plkarsko? nie przedluzy sie z nim kontraktu.. podobnie wielu myslalo o Jopie... wiele koles w sumie nie zawalil, gra bo ktos musi.
Groundhopper
Odpowiedz cytując
-Goral-
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 08.12.2009, 20:48
Jedna zmiana odkąd Skorżą został managerem rzuca się oczy.
Chodzi o szybkie kompletowanie składu.
Jeszcze się runda nie skończyła a my już kolejnego piłkarza testujemy. Jednego już podpisaliśmy.
Może wreszcie zapowiedzi, że na pierwszy obóz będziemy mieli skład kompletny się sprawdzą. I bardzo dobrze by było, bo można by się w spokoju przygotowywać do sezonu.
Odpowiedz cytując
Edo
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 08.12.2009, 21:06
Białoruś to dobry kierunek, napewno zawodnicy nie będą żadali kosmicznych pieniędzy a poziomem nie odstają ai nawet niektórzy przewyrzszają. Napewno pracują a przykład miełem jak widziałem dawniej białoruskich hokeistów na treningach - ostra jazda.
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 08.12.2009, 21:15
nie to jest ten gość http://www.dinamo-minsk.by/rus/team/...=1~id__n51=500

Co wy? Sprowadzali by kogoś kto rozegrał 2 mecze w pierwszym zespole i strzelił 16 bramek w rezerwach?

Wy mówicie że to jest Zenkovich a ja mówię ,że na testach jest pewnie Gavryiushko
Ostatnio edytowane przez Bronex : 08.12.2009 o godz. 22:23.
Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 08.12.2009, 22:14
Edo napisał(a):Wyświetl post
Białoruś to dobry kierunek, napewno zawodnicy nie będą żadali kosmicznych pieniędzy a poziomem nie odstają ai nawet niektórzy przewyrzszają. Napewno pracują a przykład miełem jak widziałem dawniej białoruskich hokeistów na treningach - ostra jazda.
Ciekawe tylko jak się zadomowią w europejskim kraju..
Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 08.12.2009, 22:15
Hmm to Wisła testuje jeszcze tego 18. letniego Serba?
Po co na testach dalej jest Pazdan skoro już wiadomo, że ten transfer nie dojdzie do skutku?
Odpowiedz cytując
grzesiek632
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 08.12.2009, 22:19
QBAS napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe tylko jak się zadomowią w europejskim kraju..
Jeśli to będą takie kwiatki jak ten:
Igor Zenkovich

to bardzo wątpliwe czy będzie im dane się zadomawiać wydaje się ze to jest ten koleś ktorego Wisla testuje. Byl on na testach w Jadze.. ale go pogonili. I nie zdziwil bym się jeśli jego testy w Wiśle by się jutro skonczyly
Ostatnio edytowane przez grzesiek632 : 08.12.2009 o godz. 22:22.
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.."

Odpowiedz cytując
DominoForza
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 08.12.2009, 22:25
royalmichael napisał(a):Wyświetl post
Hmm to Wisła testuje jeszcze tego 18. letniego Serba?
Po co na testach dalej jest Pazdan skoro już wiadomo, że ten transfer nie dojdzie do skutku?
skad takie info ?
.....
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 08.12.2009, 22:26
Sopranos napisał(a):Wyświetl post
Kowalski jest na chwilę obecną piłkarzem znacznie słabszym od Clebera, a tutaj liczy się poziom sportowy, a nie to, co Ty byś wolał. Bez urazy.
O tym czy jest znacznie słabszym przekonamy się w zimie. Jop też z ligi rosyjskiej i też miał być znacznie lepszy od Kowalskiego a nie był!
Owszem Cleber jako uzupełnienie składu - OK ale już przed wyjazdem był wolny (tylko trochę szybszy od Jopa) - jest za to bardziej uniwersalny, zawsze może zagrać na lewej obronie i defensywnego pomocnika.

Jakoś nie lubię odgrzewanych kotletów - (pamiętam jak Clebera Dudzic woził w derbach) i dlatego nie jestem zadowolony. Ale płakać też nie będę. Widać kasy nie ma - to lepszy rydz niż nic

Cleber - powodzenia
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 08.12.2009, 22:42
Ci najlepsi Białorusini z BATE czy z Dinama co by coś wnieśli do gry Wisełki to zazwyczaj do ligi Rosyjskiej idą albo na Ukraine grac , tam znacznie lepiej płacą jak u nas
Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 08.12.2009, 22:50
DominoForza napisał(a):Wyświetl post
skad takie info ?
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...ly,1408016,812

Tak to napisali, że ciężko powiedzieć czy to są słowa Wilczka czy ich podsumowanie
Odpowiedz cytując
masterlag
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 08.12.2009, 22:53
Mi się ta nasza polityka nie podoba, ale cóż... Wcześniej przyszła kasa (pan Boguś) jedyna taka w Polsce, mielismy najlepszych itd.
Trzeba popatrzeć teraz na nową rzeczywistość, która miała być o wiele lepsza niż jest.
Sprowadzenia Jopa wzbudziło we mnie mieszane uczucia, ale miała nadzieję, że jako rezerwowy si e sprawdzi. Nie podołał. Przypomni mi ktoś jaką on ma z nami umowę? Jak długą? Bo trzeba jak najszybciej się go pozbyć, gdyz nie daje zupełnie nic zespołowi. Szkoda.
Wypożyczenie tym samym "Kowala" się okazało być błędem. Teraz znów sprowadzenie Clebera. Żeby nie było (trochę niewyraźnie to popisałam w komencie pod newsem), ja bardzo cenie Clebera i na roczną umowę spokojnie z radością go przyjmę. Boję się tylko tego, że zamiast Sadloka, Glika czy choćby Banasia (tego z Górnika jak ktoś nie pamięta). Za dwóch pierwszych trzeba troszkę sypnąć, ale jak się mamy bic o europejskie puchary... No, a ten ostatni, to raczej by nie skorzystał. To taki typek, który z Górnikiem jest związany.
Jak zobaczyłam, po ostatnich meczach, że za Jopa mamy na testach Pazdana, to się wkurzyłam i załamałam. On miał dosłownie kilka dobrych meczy, a kadra mu się trafiła bo sie Leo spodobał. Mam mocne wątpliwości co do jego umiejętności jak na Wisłę. Dlatego tez tak a nie inaczej zareagowałam na początek na Clebiego. I jak napisal *Ogryzek*- "nie lubię odgrzewanych kotletów".

Ja tam im wszystkim i tak zyczę powodzenia. Niech przyjdzie nawet "pierwszy lepszy z ulicy" niech prosto kopnie, ale równo. Jak umie to czemu nie? A nóż.... x)
Skoro nasi się nie popisują, szcz. w tych najważniejszych meczach, to mnie już to (prawie) wszystko jedno. Będę się cieszyć dobrymi wynikami, smucić złymi i dopingowac Wisłę na całego!
{sorry za końcowy off top }
Krakowska Wiślaczka!
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 08.12.2009, 23:05
Na N sport przed chwiła mówili, że oprócz Clebera zimą Wisła chce dwóch(!) bocznych obrońców, dwóch skrzydłowych i napastnika. Trochę dziwi brak środkowego pomocnika na liście życzeń, chyba, że Cantoro zostaje.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów