The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.12.2009, 12:04
rafalek napisał(a):Wyświetl post
Może mi ktoś powiedzieć, dlaczego Cleber będzie grał u nas dopiero od stycznia? Przecież jest wolnym zawodnikiem, a byłby teraz jak znalazł na ostatni mecz w rundzie zamiast tego drewna jakim jest Jop. Sami się narażamy na porażkę
Bo jedzie na wakacje do Brazylii.
..
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 08.12.2009, 12:12
Muszę przyznać, że jak się dowiedziałem o Cleberze byłem bardzo zaskoczony. Nie sądziłem, że facet wróci do gry dla nas. Pragnę tylko zauważyć jedną rzecz. Pojawia się na forum podejrzenie, że podpisano umowę z Cleberem bo w przyszłym sezonie Marcelo odejdzie. Ale przecież sam Cleber mówi, że decyzja ta jest podyktowana względami rodzinnymi. No chyba, że to tylko takie gadanie...
What's new?

Odpowiedz cytując
GabrielloTS
Member

Od: 11.2006

Stary 08.12.2009, 12:17
Jop popełniał sporo głupich błędów ostatnimi czasy, Cleber trochę stary już i raczej powinniśmy stawiać na młodych, ale ogólnie na + oceniam jego powrót.
Hmmmmm....
Odpowiedz cytując
jaszczur90
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 08.12.2009, 12:18
buczo1985 napisał(a):Wyświetl post
Muszę przyznać, że jak się dowiedziałem o Cleberze byłem bardzo zaskoczony. Nie sądziłem, że facet wróci do gry dla nas. Pragnę tylko zauważyć jedną rzecz. Pojawia się na forum podejrzenie, że podpisano umowę z Cleberem bo w przyszłym sezonie Marcelo odejdzie. Ale przecież sam Cleber mówi, że decyzja ta jest podyktowana względami rodzinnymi. No chyba, że to tylko takie gadanie...
A co miał powiedzieć.. " Nie sorry panowie, podpisałem umowę bo dowiedziałem się że Marcelo sprzedajecie, i macie też problemy w szatni z młodzikami więc ja się nadam "
Odpowiedz cytując
Hudy
sssssssss..

Od: 10.2003

Stary 08.12.2009, 12:20
buczo1985 napisał(a):Wyświetl post
na Marcelo zaintereowanie jest duże i gdy tylko pojawi się pewna oferta to wątpię żeby go Skorża zatrzymał bo kasy brakuje w tym sezonie jak w żadnym a tylko on jest w tej chwili najbardziej cenny na rynku transferowym
Odpowiedz cytując
zyla86
Junior Member

Od: 03.2007

Stary 08.12.2009, 12:22
Ja się cieszę że Cleber wrócił, może poustawia nasze gwiazdeczki. Choć jednocześnie boje się, że stracimy już zimą Marcelo, to jedyny zawodnik, którego za wszelką cenę chciałbym na Reymonta zatrzymać.
Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 08.12.2009, 12:24
Głupotą będzie sprzedawać Marcelo już zimą. Tym bardziej za jakieś marne 2 mln euro. Musi zostać do końca i pomóc nam w osiągnięciu celu jakim jest MP. Przez ten okres może się jeszcze pokazać szerszej publiczności i cena wzrośnie. Choć najlepiej jakby został na zawsze.

Nie zmienia się trenerów w trakcie sezonu, nie sprzedaje najlepszych piłkarzy... bo to sabotaż.
Już pomijam fakt że taka polityka działa w Polskich klubach zawsze przed europejskimi pucharami.
Chyba że trenerem jest Rumcajs, który wszystkich zna, a piłkarzem Iwański od wentyla.

Powrót Clebera cieszy, bardzo. Kontrakt na rok to nie dużo. Do tego dobry interes zrobiliśmy.
Ostatnio edytowane przez element : 08.12.2009 o godz. 12:32.
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 08.12.2009, 12:26
Do narzekających:

Cleber podpisał roczny kontrakt. Nawet, jeśli nie będzie w dobrej formie to na treningach taki Mateusz Kowalski będzie miał się od kogo uczyć. A śmiem twierdzić że w naszej słabej lidze Cleber sobie poradzi.

Dla mnie Brazylijczyk był zawsze wzorem profesjonalizmu na boisku i poza nim. To facet, który po zakończeniu kariery powinien zostać w klubie - jako skaut albo szkoleniowiec grup młodzieżowych. U nas takich profesjonalistów jest jak na lekarstwo.

A ci, co jadą po Jopie - może nie wiedzą, że Mariusz chciał zawiesić karierę sportową na rok? Ma kłopoty rodzinne, jednak na wyraźną prośbę Skorży, któremu posypała się obrona podpisał roczny kontrakt. Gra jak gra, ale jest to głównie wynikiem krótkowzrocznej polityki transferowej i działań Skorży z Bednarzem.

Do Mariusza nie można mieć pretensji. Wiadomo, że jak zawodnik nie ma pełnego komfortu psychicznego (czyli martwi się tylko o kopanie piłki), to forma nie może być wysoka.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 08.12.2009, 12:31
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Na srodek pmocy powinnismy sprowadzic Kascelana. Wlasnie go Karpaty wywalaja z klubu.
U nas by sie przydal. Taki lamacz nog w srodku pola.

to chyba bardziej do "Gdybym był..."

choć też uważam że by się przydał taki przecinak.
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 08.12.2009, 12:40
Sobol wroci Glowa wroci ....Obrona nieco poukladana ....skoro Cleber wrocil wskazuje na to ze byc moze pozegnamy Marcelo ...Boguski sie rozkreca wiec linie ataku juz jaka taka bedziemy miiec ....i sprowadzic jakiegos napastnika ktory umie szczelac gole

Sklad juz mamy ...Byle zeby przez ten okres zimowy poprawic skutecznosc i mentalnosc naszych kopaczy ... takich jak:
szybkie kontry
Skutecznosc
Granie pilko do przodu itp itp....
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 08.12.2009, 12:42
Skorza wie, ze aby osiagnac cos w pucharach i grac bardzo dobrze w lidze, potrzebnych jest kilka indywidualnosci jak rowniez kilku liderow. Cleber to zdecydowanie typ lidera i wraca po to, aby nam pomoc w zdobyciu mistrzostwa.
Jesli dla kogos nalezalo zrobic wyjatek i zakontraktowac jako pilkarza nieperspektywicznego, to wlasnie Clebera. Brazylijczyk zostawil po sobie tak dobre wrazenie, ze klub mimo jego wieku nie wahal sie, by siegnac po niego ponownie. Stanowi to jak najlepszy przyklad i wzor do nasladowania w przyszlosci.
Osobiscie bardzo sie ciesze, ze ta poczciwa i pracowita chlopina bedzie mial szanse uczestniczyc w inauguracji nowego stadionu, gdyz odkad pojawil sie w Wisle, zawsze zaliczalem go do scislej i waskiej grupy pilkarzy (m.in. z Sobolem czy Glowa), ktorych darze najwiekszym szacunkiem
Ostatnio edytowane przez Eustachy : 08.12.2009 o godz. 12:59.
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 08.12.2009, 12:48
Cleber to chyba jednak dobry pomysł. Zawsze to ktoś podnoszący rywalizacje w drużynie. Do tego para Cleber-Marcelo to może być całkiem ciekawa dwójka stoperów. Moim zdaniem nie ma co z góry przesądzać ,że odejdzie Marcelo. Wiadomo ,że ma umiejętności , kwotę odstępnego w kontrakcie i zajebiście operatywnego menedżera łasego na prowizje ale może się Brazylijczyka uda potrzymać u nas jakiś czas jeszcze.
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 08.12.2009, 12:51
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Do narzekających:
Dla mnie Brazylijczyk był zawsze wzorem profesjonalizmu na boisku i poza nim. To facet, który po zakończeniu kariery powinien zostać w klubie - jako skaut albo szkoleniowiec grup młodzieżowych. U nas takich profesjonalistów jest jak na lekarstwo.
drogi flamengisto, o ile ze szkoleniem grup młodzieżowych na siłe jeszcze moge sie zgodzic, o tyle z Cleberem jako skautem musze polemizować. Oczywiscie szanuje go jako piłkarza ale co ma piernik do wiatraka. Czy Cleber ma jakies doswiadczenie jako skaut? Jak jestes obcokrajowcem i przesiedliłes swoją rodzine do Polski to masz wieczny stołek w klubie Jasne, Cleberowi jak i Mauro, nalezy sie uklon od klubu, ale zeby obsadzac w roli skauta to wychodzi na to że takim skautem moze zostac byle pan Zbysiu z ulicy.

ps-gratuluje mistrzostwa
Odpowiedz cytując
igortsw
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 08.12.2009, 13:00
Haha o transferze Clebera dowiedziałem się z.....naszej klasy

A wracając do tematu powrót Clebera jak najbardziej na plus. To piłkarz który już udowodnił, że potrafi być pewnym punktem obrony. To człowiek który nigdy nie patyczkuje się w grze defensywnej, zawsze w groźnej sytuacji pod własną bramką bez zabawy - ostra piła w przód i zakończenie akcji. Cleber może być mocnym punktem gdy trzeba utrzymać wynik oraz alternatywą dla pary Marcelo-Głowacki, bo Jop to raczej coś bardziej w stylu zwykłego zapchania obrony, niż zamiany na solidnego zawodnika.

Jedyny minus - to już czwarty liczący się środkowy obrońca u nas, a chciałbym bardzo żeby całkiem nieźle spisujący się Kowalski w Piaście, zaistniał chociaż w kilku meczach u nas w najbliższej przyszłości - teraz to zadanie ma znacznie utrudnione.
Ostatnio edytowane przez igortsw : 08.12.2009 o godz. 13:16.
<<Każdy z nas ma własny patent by nie stac się JUDASZEM>>
Odpowiedz cytując
przemek1902
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 08.12.2009, 13:18
rafalek napisał(a):Wyświetl post
Może mi ktoś powiedzieć, dlaczego Cleber będzie grał u nas dopiero od stycznia? Przecież jest wolnym zawodnikiem, a byłby teraz jak znalazł na ostatni mecz w rundzie zamiast tego drewna jakim jest Jop. Sami się narażamy na porażkę
Nie dlatego ze jedzie na wakacje,tylko dlatego ze w tej rundzie wystepowal juz w klubie. Zgodnie z wymogami moze podpisac kontrakt juz teraz, ale grac od nastepnego okna.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 08.12.2009, 13:20
Mam nadzieje że Cleber nie zawiedzie naszych oczekiwań. Co by nie napisać to są one dość wysokie a dotyczą przecież zawodnika 35 letniego(!). Ciekawi mnie jak fizycznie będzie wyglądał Clebi po przepracowaniu z nasza drużyną przerwy zimowej. Wiadomo że latka lecą a już w swoich ostatnich występach w barwach naszego klubu nie prezentował się zbyt dobrze szybkościowo. No ale mentalnie b. dobre posunięcie. Dobry interes hehe. Trochę dziwna ta polityka ruskich.
Odpowiedz cytując
Sopranos
Senior Member

Stary 08.12.2009, 13:28
gigant napisał(a):Wyświetl post
Dziwi trochę krótka pamięć większości. Przed samym odejściem Cleber był słabym piłkarzem, niewiele lepszym od dzisiejszego Jopa. Irytujące wybicia w trybuny, bezmyślne faule będące wynikiem braku szybkości. Wolę powrót Kowalskiego. Transfer Clebera jest jasnym sygnałem co nas czeka w okienku transferowym.

Powodzenia Marcelo i dzięki za wszystko co zrobiłeś dla Wisły.

Ps. Mam nadzieję że jednak się mylę.
Ano jasne, bo jesteś wróżką i już wiesz, że czeka nas sportowy armagedon. Przyjście Clebera to sygnał końca, czas wywiesić białe flagi i położyć się na ziemi w walce o mistrzostwo i w pucharach.

Boli, że niektórzy mają tak ograniczone horyzonty (nie piję tylko do Ciebie), żeby nie dostrzegać po co tak naprawdę ten kontrakt został zawarty. Po pierwsze na prośbę Brazylijczyka, który zapewne ma znacznie niższy kontrakt niż za pierwszym razem. Po drugie po to żeby zabezpieczyć tą pozycję, bo to oczywiste, że potrzebujemy czterech środkowych obrońców, a nie trzech, natomiast po trzecie, od Clebera nasi obrońcy mogą się jeszcze trochę nauczyć, a po zakończeniu kariery faktycznie mógłby on zostać skautem.

Kowalski jest na chwilę obecną piłkarzem znacznie słabszym od Clebera, a tutaj liczy się poziom sportowy, a nie to, co Ty byś wolał. Bez urazy.
Konrad Gołoś: Czasami potrzeba momentu, w którym trener naprawdę na ciebie postawi. Jeśli wiesz, że masz zaufanie trenera i kolegów, wtedy też się rozwijasz. Nabierasz pewności. Czasami jest tak, że młody zawodnik idąc do jakiegoś klubu po prostu traci pewność i trudno jest to odbudować.
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 08.12.2009, 13:57
Swietna decyzja Wisla nic nie traci, a najprawdopodobniej znow zyskamy bardzo dobrego obronce. Jesli sie okaze, ze lata juz nie te, to po prostu kontrakt nie zostanie przedluzony. Chociaz wydaje mi sie, ze spokojnie 2-3 lata Cleber moglby u nas pograc.
Odpowiedz cytując
Mamba
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 08.12.2009, 14:08
Powrót Clebera to b.dobra wiadomość gość z charakterem przyda się naszym gwiazdkom, tylko mam nadzieje ze jego powrót nie równa sie odejściu Marcelo w okienku transferowym.

Odpowiedz cytując
Wojtekb
Junior Member

Od: 12.2009

Stary 08.12.2009, 15:03
Moim zdaniem Cleber napewno nie zaszkodzi. Im więcej możliwości przy ustalaniu składu tym lepiej. A tak mówiąc żartem to mu się nie dziwię, że wrócił. U nas ostatnio zimy takie ciepłe, a u Ruskich to różnie bywa
Odpowiedz cytując
Peroslaw88
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 08.12.2009, 15:08
Cleber to profesjonalista w 100% i on nie pozwoli na jakieś odpuszczanie spotkań
Wisła jest najważniejsza!
Odpowiedz cytując
Marcinnno
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 08.12.2009, 16:09
Super nie ma jak fajna wiadomość po powrocie ze szkoły
Odpowiedz cytując
Eleusis
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 08.12.2009, 16:12
No i super. Cleber to profesjonalista w każdym calu i bardzo dobry piłkarz.
PS. A Pazdan jest świetny w odbiorze, może, jeśli oczywiście Mauro odejdzie mógłby zastąpić Argentyńczyka na DP?
Odpowiedz cytując
pablo92TSW
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 08.12.2009, 16:13
dokładnie Cleber nie tylko potrafi dobrze grać, ale i zmotywować. Myślę, że po powrocie będzie miał znów silną pozycje w szatni. No i będzie przykładem dla młodych. Jak teraz Pazdana jeszcze wezmą o ile się dogadają to Jop na 100% nie przedluza kontraktu i Cantoro to samo. Oby tylko Marcelo został.
Odpowiedz cytując
krzywy
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 08.12.2009, 16:24
nie rozumiem zdziwienia co poniektórych. Wiadomo było, że tak dobry zawodnik jak Marcelo nie pogra u Nas długo. Co do samego Clebera to uważam, że jest on teraz przeciętnym piłkarzem. Jedyne do czego może być potrzebny to trzymanie drużyny w ryzach.
od kołyski, aż po grób zawsze ukochany klub WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
ArturTS
Junior Member

Od: 08.2007

Stary 08.12.2009, 16:34
Dzisiaj rozmawiałem z kolegą z klasy, który jest fanatycznym kibicem Górnika Zabrze i zapytałem go o Pazdana... W odpowiedzi otrzymałem to że jest młodym perspektywicznym zawodnikiem, który walczy z sercem! a nie gwiazdorzy jak większość zawodników z Zabrza... W dodatku ma 22 lata co jest dodatkowym +, powiedział on że w Wiśle może być wzmocnieniem. Sądzę że można mu wierzyć, bo jeździ na wszystkie możliwe mecze Górnika a także jest dosyć dobrze obeznany w piłce nożnej.
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 08.12.2009, 16:36
Welcome home Clebi

No to mamy grającego trenera w klubie. Nie traktuję tego ruchu klubu w odniesieniu do składu naszej drużyny. Wiadomo, że nawet w jego wieku i tak w najbliższym okresie przyda się Wiśle jako piłkarz, tak w lidze, jak i w nadchodzacych pucharach, gdyż wiem, ze Cleber sam zadba o swoją jakość. Traktuję bardziej ten ruch, jako sygnał o dążeniu Wisły w stronę profesjonalizmu. Już teraz Cleber będzie przykładem dla pozostałych piłkarzy a zwłaszcza obrońców. Nie chodzi o umiejętności nawet, bo ich poziom ciagle wzrasta i ulega zmianie w piłce światowej, ale chodzi o nawyki i podejscie do zawodu piłkarza, do szacunku klubu i pracodawcy. No i to podejscie do samego siebie, gdzie nie ma miejsca na lekceważenie zawodu i obowiązków, gdzie poza klubem, także trzeba nad sobą pracować samemu tj. od codziennej i systematycznej diety, pozwalającej utrzymać odpowiednią budowę i sprawność ciała aż po kondycję i niezbędną siłę w coraz bardziej rosnących pod tym względem wymaganiach na świecie.

Myślę, że Cleber to świetny ruch przyszłościowy. Jako piłkarz nie ma on przed sobą zbyt dużych perspektyw a i tak póki co będzie jeszcze przydatny, ale jako trener obrońców z pierwszego składu i ME a także młodzieży juniorskiej, jak najbardziej. W profesjonalnych klubach trener menager ma trenerów pomocniczych, specjalistycznie trenujących poszczególne formacje boiskowe a nie tylko bramkarzy, jak to jest u nas.

Dodatkowo może też być skautem na Brazylię i Portugalię, co jest bardzo cenne w obecnej dobie opanowania tego właśnie rynku transferowego, przez menagerskie sieci bogatych klubów piłkarskich.

Good luck Clebi & Wisla
Ostatnio edytowane przez kot : 08.12.2009 o godz. 16:41.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 08.12.2009, 16:37
Ja pierdziele ale o co chodzi... Głowacki jest kontuzjowany ciężko powiedzieć kiedy tak naprawdę wróci do składu. Jop zupełnie bezużyteczny. Zostaje tylko Marcelo. To ,że przychodzi Cleber wcale nie musi od razu oznaczać ,że Marcelo jutro odejdzie. Pewnie ,że to jest piłkarz jak ktoś mądrze napisał , z innej bajki , ale nie sądzę ,żeby Wisła pozbywała się swojego piłkarza za grosze bo tak chce jego menedżer. Przecież z tego co wiemy z mediów a może jest to nie prawdą to jest chyba ta klauzula o 2 mln dolarów /czy 2 mln euro/ w kontrakcie Marcela. Jeśli ktoś dzisiaj zapłaci za Marcelo 2 mln euro to bez sentymentów trzeba go sprzedać bo na to ,żebyśmy takich 5-6 zawodników pokroju Marcelo dokupili i chcieli coś realnego osiągnąć się nie zanosi. Także czy Marcelo będzie w składzie czy nie to na (ekstra?)klasę wystarczy a pucharach nikt w Wiśle poważnie nie myśli więc czym się my kibice mamy przejmować.

PS. KOCIE (...fajnie , naprawdę fajnie...) piszesz ale Ty pomyliłeś chyba pojęcia taki, scenariusz jaki kreślisz byłby normalną konsekwencją w klubie , który chce wypracować jakość w organizacji , szkoleniu, szeroko rozumianym budowaniu profesjonalnego ,wydajnego przedsiębiorstwa. Ale Wisła to piaskownica wypełniona amatorszczyzną. Pospolite ruszenie pod Piławcami....

PS2. Odejście Marcela jest realne ale moim zdaniem nie jest to piłkarz którego nie da się nie zastąpić. Jego miejsce jest w naprawdę dobrym klubie w którym grają dobrzy piłkarze tylko wtedy będzie mógł podnosić kwalifikacje. Taka jest jedna strona medalu. Trzeba pamiętać ,że to co dla jednych jest sufitem do dla innych dopiero jest podłoga. Dla nas Marcel to szczyt szczytów, a dla kogoś kto przyjedzie ze średniaka ligi francuskiej , włoskiej czy niemieckiej to może być zawodnik co najwyżej solidny , perspektywiczny ale bez jakiegoś wielkiego halo.

PS3. Ładne podsumowanie http://www.weszlo.com/news/4145
Ostatnio edytowane przez Bronex : 08.12.2009 o godz. 17:26.
Odpowiedz cytując
grzesiek632
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 08.12.2009, 16:38
Przyjście Clebera, zapowiadany powrót Kowalskiego, testy Pazdana, rozgłaszanie o braku pieniędzy na dalsze transfery, zapowiadanie kupna pilkarzy pod warunkiem odejścia kogoś z obecnej kadry.... to pachnie odejściem Marcelo..

chcialbym się mylić

Pozytywnie nastrają jednak wypowiedzi Clebera i jego dalsze zamiary w stosunku do Wisły.
Ostatnio edytowane przez grzesiek632 : 08.12.2009 o godz. 16:41.
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.."

Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 08.12.2009, 16:42
szkoda by było starcić Marcelo, najlepszego zawodnika tej rundy.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów