The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Squirtle88
Senior Member

Od: 10.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.09.2011, 21:20
Oldpara napisał(a):Wyświetl post
Haha...dla takich komentrzy warto wchodzić na forum Dzięki temu mogę sobie odpuścić powtórkę, którą przed chwilą włączyłem na C+, a którą miałem zamiar oglądnąć przed snem.

A jeśli chodzi o ruchy w Lechii Gdańsk - nakomita decyzja! U nas zawsze wypierdala się trenera, jak coś nie idzie bo to najtańsze. Mam nadzieje, że im to wyjdzie, i w końcu trenerzy w Polsce będą pracować dłużej niż 12 miesięcy, tak jak w normalnych ligach.
Zaprzepaścił dwukrotnie szansę na zdobycie PP , a w tym sezonie prowadzony przez niego zespół nawet nie miał tej "szansy" , obecnie Lechia gra strasznie , w dodatku trzeba dodać że Kafarski sam sobie wybiera piłkarzy więc można go w pełni rozliczać z wyników zespołu , sami kibice Lechii chcą żeby odszedł , jak dla mnie głupia decyzja , bo ciężko znaleźć drugiego Lenczyka , a jak Kafarski będzie prowadził Lechię do końca rundy to tylko taka osoba mogłaby pomóc w uniknięciu spadku na wiosnę .
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 26.09.2011, 22:12
wislakbgc napisał(a):Wyświetl post
Zaprzepaścił dwukrotnie szansę na zdobycie PP , a w tym sezonie prowadzony przez niego zespół nawet nie miał tej "szansy" , obecnie Lechia gra strasznie , w dodatku trzeba dodać że Kafarski sam sobie wybiera piłkarzy więc można go w pełni rozliczać z wyników zespołu , sami kibice Lechii chcą żeby odszedł , jak dla mnie głupia decyzja , bo ciężko znaleźć drugiego Lenczyka , a jak Kafarski będzie prowadził Lechię do końca rundy to tylko taka osoba mogłaby pomóc w uniknięciu spadku na wiosnę .
Z drugiej strony na rzecz kogo przegrał puchar? Legia i Jaga - czyli zespoły bogatsze niż Lechia lub porównywalne. Żadna ujma. Wypracował swój styl i trzyma się w górnej połowie tabeli - większy sukces niż Lechia osiągnęła przez ostatnie 2 lata tylko chyba Jagiellonia, bo wielka Trójka jest trochę poza zasięgiem.
A jak przychodzi kryzys, to pierwszy do wywalenia jest trener....

Ostatnio nie idzie, ale który trener zagwarantuje, że z tym materiałem ludzkim będzie lepiej? Kasperczak? Ulatowski? Janas?....

Ja myślę, że Lechia zacznie grać, tak jak Legia zaczęła.

edit: acha... jeszcze Śląsk z podobnym budżetem lepiej dał radę.
Powód: Śląsk
Ostatnio edytowane przez Oldpara : 27.09.2011 o godz. 06:15.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 26.09.2011, 23:27
A ja radzę wstrzymać się z robieniem z Kafarskiego debila. Może i "weszło" napisało specjalnie poświęcony mu tekścik, ale zdrowiej podzielić go przez cztery. Dla nich jest tylko jeden trener w naszej lidze - Czesio "Mou" Michniewicz. Swego czasu darli łacha z Probierza. Już go nie ma w Jagiellonii - i co? Lepiej grają? Ale ważne, że Czesio ma robotę. A niedługo pewnie będzie potrzebował kolejnej

W Gdańsku ewidentnie piłkarzyki grają przeciw trenerowi. Jeżeli zarząd ugnie się raz, to później będzie już równia pochyła. Z Wisłą grali naprawdę dobrze, a później nagła niemoc ich dopadła? Bez jaj...

Znajdą lepszego trenera - to niech zastąpi Kafarskiego w przerwie między rundami. Ale nic na szybko i nic na siłę. W pierwszej kolejności skutki porażek muszą poczuć kopacze - tak, żeby to im przede wszystkim się to nie opłacało. Bo jeżeli w klubie zaczną rządzić takie mózgi jak Traore, jego menedżer i rodzina - to już z tego bagna długo nie wybrniecie.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 27.09.2011, 10:04
wolfy napisał(a):Wyświetl post
A ja radzę wstrzymać się z robieniem z Kafarskiego debila. Może i "weszło" napisało specjalnie poświęcony mu tekścik, ale zdrowiej podzielić go przez cztery. Dla nich jest tylko jeden trener w naszej lidze - Czesio "Mou" Michniewicz. Swego czasu darli łacha z Probierza. Już go nie ma w Jagiellonii - i co? Lepiej grają? Ale ważne, że Czesio ma robotę. A niedługo pewnie będzie potrzebował kolejnej

W Gdańsku ewidentnie piłkarzyki grają przeciw trenerowi. Jeżeli zarząd ugnie się raz, to później będzie już równia pochyła. Z Wisłą grali naprawdę dobrze, a później nagła niemoc ich dopadła? Bez jaj...

Znajdą lepszego trenera - to niech zastąpi Kafarskiego w przerwie między rundami. Ale nic na szybko i nic na siłę. W pierwszej kolejności skutki porażek muszą poczuć kopacze - tak, żeby to im przede wszystkim się to nie opłacało. Bo jeżeli w klubie zaczną rządzić takie mózgi jak Traore, jego menedżer i rodzina - to już z tego bagna długo nie wybrniecie.
W Lechii nie ma składu na nic więcej niż max 6 miejsce - moim zdaniem.
Pytanie czy jakby był To Kafarski jest trenerem choć na pierwszą trójkę ligi.
Niech się Lechiści wypowiedzą co się u Nich dzieje i jak to widzą dalej.
Odpowiedz cytując
Kociewiak
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 27.09.2011, 10:26
Jest źle bo Kafarski nie uczy się na błędach. Transferów nie potrzebuje bo ma super skład. To, że tak długo jest na stanowsiku tylko dlatego, że jak pisałem wcześniej siedzi cicho i nie robi problemów zarządowi co im jest bardzo na ręke. I w grze Lechii nic się nie zmieni bo ja nie wierze, ze nagle zaczną super grać. I jak Kafarski zostanie na dłużej to nie licze także na dobre transfery. I pewnie po raz kolejny planu minimum nie osiągnie no ale najważniejsze, że siedzi cicho. Bo w ocenie Kafara nie chodzi tylko o ostatnie mecze tylko całokształt gdzie kilka naprawde fajnych spotkan nie może przysłonić strasznej przeciętności i często strasznej lipy w grze i braku ambicji. Gdzie poźniej przegranym są winni kibice, dziennikarze tylko nie pan trener.
Odpowiedz cytując
Squirtle88
Senior Member

Stary 27.09.2011, 15:38

Trener sam wystawia tych piłkarzyków , może sobie wybrać młodych chłopaków z ME jak mu Ci nie pasują , bo i tak ciężko jest gorzej grać niż Lechia obecnie,ale on woli przecież swojego pupilka Dawidowskiego wystawiać . Nie czytam "weszło" więc nie wiem co tam pisze , to jest tylko moje zdanie i zapewne większości kibiców Lechii ,Kafarski nic nie zwojuje , najwyżej może doprowadzić Lechię do 1 ligi ...
Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez Squirtle88 : 27.09.2011 o godz. 18:14.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 27.09.2011, 18:28
Kociewiak napisał(a):Wyświetl post
Jest źle bo Kafarski nie uczy się na błędach. Transferów nie potrzebuje bo ma super skład. To, że tak długo jest na stanowsiku tylko dlatego, że jak pisałem wcześniej siedzi cicho i nie robi problemów zarządowi co im jest bardzo na ręke. I w grze Lechii nic się nie zmieni bo ja nie wierze, ze nagle zaczną super grać. I jak Kafarski zostanie na dłużej to nie licze także na dobre transfery. I pewnie po raz kolejny planu minimum nie osiągnie no ale najważniejsze, że siedzi cicho. Bo w ocenie Kafara nie chodzi tylko o ostatnie mecze tylko całokształt gdzie kilka naprawde fajnych spotkan nie może przysłonić strasznej przeciętności i często strasznej lipy w grze i braku ambicji. Gdzie poźniej przegranym są winni kibice, dziennikarze tylko nie pan trener.
Ta straszna przeciętność jest w sporej części wynikiem strasznej przeciętności finansowej waszego klubu. Na wiele więcej Was po prostu nie stać.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 27.09.2011 o godz. 18:32.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Kociewiak
Senior Member

Stary 27.09.2011, 18:33
Stać nie stać zawodników to można lepszych sprowadzać niż Poźniak i Deleu czy wieczny kaleka Sazankou. Więc to raczej wina Kafarskiego i jego pseudo pomysłów. Wolfy nie wiem, czy wiesz ale pieniądze nie grają a za rozsądną kase można porządnego grajka ściągnąć a nie samemu się okłamywać, że Poźniak to super talent.
Ostatnio edytowane przez Kociewiak : 27.09.2011 o godz. 18:35.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 27.09.2011, 18:43
Wolfy nie wiem, czy wiesz ale pieniądze nie grają a za rozsądną kase można porządnego grajka ściągnąć a nie samemu się okłamywać, że Poźniak to super talent.
Na dłuższą metę - grają. Nie będziecie nigdy na topie bez odpowiednich pieniędzy. Może Wam się zdarzyć pojedynczy wyskok, ale na dłuższą metę wasza pozycja w tabeli będzie odbiciem budżetu.

Biorąc pod uwagę, że my skupujemy europejski szrot, to Wy drapiecie po dnie. Dlatego wypali Wam jeden Traore na kilku Poźniaków. My też przerabialiśmy to samo, kiedy próbowaliśmy ściągać wyłącznie piłkarzy z kartą na ręku. Kto dobry od Was przyjdzie? Kontraktów dużych nie dajecie, w pucharach nie gracie...

Liczenie na trenera - magika, który zrobi coś z niczego nie ma sensu. Po pierwsze muszą być podstawy finansowo-organizacyjne. Skoro zostaje Kafarski, to znaczy że dużych zmian w tej kwestii u Was nie będzie. Jakby nagle miała być kasa na transfery, to pewnie ściagnięto by jakiegoś fachowca, a tak - nikt o wiele lepszy i tak go nie zmieni. Miało być lepiej, ale jak widać były to zwykłe gruszki na wierzbie.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Kociewiak
Senior Member

Stary 27.09.2011, 18:50
No i o to chodzi, że zmian nie będzie bo Kafarski siedzi cicho i to "grubasom" z zarządu jest na reke. Budżet z roku na rok jest coraz wyższy, ale po sciąganych zawodnikach tego nie widać bo:
- jest Kafarski któremu jest dobrze tak jak jest
- nie ma gościa który by ogarnął transfery
- prezesi myślą, że wszystko się samo zrobi, bo chyba muszą się z ręką w nocniku obudzć żeby zacząć działać, a nie mydlić kibicom oczy.
-myślą, że akademia będzie produkowała samych ekstraklasowców (zajebiście ciesze sie, że powstała i że budują baze no ale nie oszukujmy się jak 2 zawodników trafi do pierwszej 11 to będzie dobrze).
No i jak to jest, że trener który idzie na dywanik nie ponosi konsekwencji za swoje decyzje tylko sam wnosi o kary dla zawodników których sam sprowadził i do niedawna wychwalał. To chyba wszyscy co pozwolili na te transfery powinni natychmiast zostac zwolnieni. Zreszta nie tylko Kafarski jest winny, cały sztab szkoleniowy sie nadaje na śmietnik, co widać teraz i w poprzednich sezonach w rundach wiosennych.

Wracając jeszcze do zawodników to chciałbym żeby w piatęk Buzała strzelił bramke dającą zwycięstwo Bełchatowowi. Może wtedy ktoś tam u góry zacznie trzeźwo myślec.
Ostatnio edytowane przez Kociewiak : 27.09.2011 o godz. 18:57.
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 27.09.2011, 21:58
Na dłuższą metę - grają. Nie będziecie nigdy na topie bez odpowiednich pieniędzy. Może Wam się zdarzyć pojedynczy wyskok, ale na dłuższą metę wasza pozycja w tabeli będzie odbiciem budżetu.
Dokładnie tak.

Budżet określa w jakiej "lidze" grasz. W przypadku Ekstraklasy mamy Wielką Trójkę o budżetach 30 mln+ i grupę pościgową z mniejszymi budżetami. Zdarzają się wyskoki w postaci pucharu dla Jagielloni, czy mistrzostwa dla Zagłębia Lubin, ale generalnie nikt się w czubie nie utrzyma dopóki nie zwiększy budżetu.

W Premiership mamy MU, Chelsa, Arsenal, Liverpool i całą resztę. Ostatnio doskoczył MC bo..... pojawiły się grube pieniądze. Zresztą Chelsa też nie była zaliczana do absolutnego topu dopóki nie pojawił się Abramowicz.

Wszędzie w topie są tylko kluby z największą kasą, i nie ma przebacz. Statystycznie mistrz z budżetem 50 mln EUR wśród klubów z budżetami 100 mln EUR to anomalia raz na 5 lat.

No chyba że się ma Józefa Wojciechowskiego albo Jesusa Gila za prezesa, to statystyka przestaje sie liczyć
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 27.09.2011, 23:53
No i o to chodzi, że zmian nie będzie bo Kafarski siedzi cicho i to "grubasom" z zarządu jest na reke. Budżet z roku na rok jest coraz wyższy, ale po sciąganych zawodnikach tego nie widać bo:
- jest Kafarski któremu jest dobrze tak jak jest
- nie ma gościa który by ogarnął transfery
- prezesi myślą, że wszystko się samo zrobi, bo chyba muszą się z ręką w nocniku obudzć żeby zacząć działać, a nie mydlić kibicom oczy.
-myślą, że akademia będzie produkowała samych ekstraklasowców (zajebiście ciesze sie, że powstała i że budują baze no ale nie oszukujmy się jak 2 zawodników trafi do pierwszej 11 to będzie dobrze).
No i jak to jest, że trener który idzie na dywanik nie ponosi konsekwencji za swoje decyzje tylko sam wnosi o kary dla zawodników których sam sprowadził i do niedawna wychwalał. To chyba wszyscy co pozwolili na te transfery powinni natychmiast zostac zwolnieni. Zreszta nie tylko Kafarski jest winny, cały sztab szkoleniowy sie nadaje na śmietnik, co widać teraz i w poprzednich sezonach w rundach wiosennych.

Wracając jeszcze do zawodników to chciałbym żeby w piatęk Buzała strzelił bramke dającą zwycięstwo Bełchatowowi. Może wtedy ktoś tam u góry zacznie trzeźwo myślec.
Przykro mi Cię w tej kwestii uświadamiać, ale żaden trener który mógłby do Was przyjść nie postawi się zarządowi klubu. Gdyby były pieniądze i chęć pójścia naprzód, to trener byłby z tego rozliczany.

To tak jak u nas - Maaskant i Valcxx mogliby wprost powiedzieć jaki mamy burdel organizacyjno-finansowy. Jasne, tylko co by to zmieniło? Oni straciliby pracę, a pieniędzy od tego by nie przybyło.

Obecnie na mieszanie w czołówce jesteście za ciency, taka bolesna prawda.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 27.09.2011 o godz. 23:55.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 28.09.2011, 08:55

Przepraszam, drogi Kolego z Gdańska - ale czy ty to piszesz poważnie?

Super skład? Popatrzmy na ostatni mecz w lidze z Podbeskidziem:
Małkowski, Deleu, Vucko, Janicki, Hajrapetjan, Benson, Surma, Pietrowski, Machaj, Lukjanovs, Tadić.

Widzisz na tej liście jakiegoś zawodnika który wybija się ponad przeciętną w naszej lidze? Bo ja nie.

W zeszłym sezonie osiągnęliście wynik ponad stan, głównie dzięki świetnej dyspozycji Traore. Jego 12 goli przyniosło Wam co najmniej 18 punktów w lidze. W dodatku już w zeszłym sezonie wasz atak był jednym z najsłabszych w czołówce ligi - 37 goli w 30 meczach, gorzej strzelali tylko Górnicy. Aż dziw, że przy dość przeciętnej obronie (32 gole, gorzej od Was w czołowej 8-mce tylko Korona) zaszliście tak wysoko.

Nie trzeba było być wielkim ekspertem, by zobaczyć jak lichy macie skład. W pomocy pierwsze skrzypce gra weteran Surma, w obronie egzotyczny Ormianin nie umiejący dośrodkować, za to nagminnie przegrywający pojedynki 1 na 1. W ataku "jokerem" jest emeryt Dawidowski, który ostatni dobry sezon w karierze miał 9 lat temu, w Amice Wronki.

Opieranie ofensywy na chimerycznym Traore, który przecież zaraz po zakończeniu sezonu zaczął robi problemy - było zachowaniem kuriozalnym. Do wzięcia było kilku napastników "z odzysku" - Vuk Sotirović, Sikora, Rasiak. Nie wzięliście żadnego.

Popatrz na Śląsk, który ma podobny potencjał organizacyjno-finansowy do waszego. Mimo dobrego poprzedniego sezonu i dobrej dyspozycji Diaza pod koniec rundy wiosennej, dokupili Voskampa za spore pieniądze. I na razie są liderem, mając strzelonych 14 goli w 8 meczach, co jest niezłym wynikiem. Wy strzeliliście goli 5, przy czym wasz "najlepszy" napastnik Wiśniewski - całe 2.

Tu nie pomoże żaden trener. Nie mam wyrobionego zdania o Kafarskim, ale przy takim zespole ludzkim nawet Guardiola byłby bezradny. To jest skład praktycznie drugoligowy i trzeba sobie to jasno powiedzieć. Gdyby nie dramatyczna forma Pasów, BOTu oraz ŁKSu, walczylibyście o utrzymanie.

Nie miałbym pretensji, gdyby Lechia była biedna jak mysz kościelna. Tymczasem jest nowy, dość zamożny właściciel, jest piękny nowy stadion - który przecież trzeba zapełnić. Tymczasem po pierwszym meczu z Pasami frekwencja ciągle spadała - z blisko 33 tys. do 18 tys. na Górniku. I będzie spadać nadal, bo na tak grającą Lechię chodzić będą tylko najwierniejsi kibice. Owszem, macie ich sporo ale to na pewno mniej niż 10 tys. osób.

Żeby zapełnić wasz nowy stadion i zarabiać wreszcie na karnetach - trzeba zainwestować. Zima jest kluczowa - trzeba wreszcie pozyskać 2-3 wartościowych piłkarzy. Przede wszystkim dobrego defensywnego pomocnika oraz napastnika. To kosztowne transfery, ale nie ma innego wyjścia jeśli chce się grać lepiej. Z tym składem Kafarski osiągnął maksimum i może być tylko gorzej.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 28.09.2011, 09:16
Z tym super składem to taka ironia. Raczej chodzi mu o to, że Kafarski swego czasu powiedział, że nie potrzebuje wzmocnień bo ma super skład.
Odpowiedz cytując
Kociewiak
Senior Member

Stary 28.09.2011, 09:32
flamengista napisał(a):Wyświetl post

Przepraszam, drogi Kolego z Gdańska - ale czy ty to piszesz poważnie?
Po pierwsze ironia. Po drugie pogadaj z Kafarskim bo on naprawde uważa, że ma super skład. Reszty nie będe komentował, bo napisałeś to co ja cały czas powtarzam. Ameryki nie odkryłeś bo każdy w Trójmieście to wie. Tylko co do Kafarskiego się nie zgodze bo on ten zespół budował więc to jego wina. I czy to normalne, żeby kibice musieli prosić o transfery? No i wanciak ma racje co do "Fortepiana"

Wolfy ja nigdzie nie napisałem, że ma się stawiać, czytaj z większą uwagą. Nie wiesz co się dokładnie w Gdansku dzieje a chcesz mnie uświadamiać. Tomasz Kafarski to taki trener któremu jest dobrze tak jak jest, czyli nie potrzebne mu transfery bo wg niego niczego nie brakuje tak jak np, prawego obrońcy, bramkarza itd. Chodzi o to, że potrzebni sa goście z jajami tak w przypadku pierwszego trenera jak i trenera bramkarzy etc etc. Bo każdy w tym klubie od prezesa do lekarzy ponosi wine za wyniki. A pieniądze są, biedy nie ma kłopot w tym, że Kucharowi się nie śpieszy, bo wg niego krok po kroczku do przodu tylko ostatnio tego jakoś nie widać, a od niego w sumie wszystko zależy. Dobrych decyzji ostatnio nie podejmuje i to Ci każdy w Gdańsku powie. To jest tak jak z Olisadebe, gdyby nie ostra reakcja kibiców to pewnie dostał by kontrakt. Bez urazy ale sądze, że wiem lepiej od Ciebie co sie dzieje w Lechii więc wybacz i daruj sobie "uświadamianie". Dlatego ja nie oceniam różnych sytuacji w Wiśle bo z daleka się łatwo ocenia nie znająć szczegółów i tak dalej, ale co to za ocena?
Gdybyś w pracy dwa razy nie zrealizował planu minimum to byś tą prace stracił i pewnie każdy inny na Twoim, moim miejscu. A teraz celem jest gra w pucharach, do osiągnięcia? Moim zdaniem nie ma szans i nie ma się nawet co łudzić.
Ostatnio edytowane przez Kociewiak : 28.09.2011 o godz. 10:15.
Odpowiedz cytując
wanciak86
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 28.09.2011, 10:06

, w obronie egzotyczny Ormianin nie umiejący dośrodkować, za to nagminnie przegrywający pojedynki 1 na 1.
ojj tutaj się kolego nie zgodzimy. Hairapetian gra w tej rundzie w pomocy, i robi to kapitalnie ! Jeden z lepszych pomocników w tym sezonie. Dopiero cofnieto go (z przymusu) do obrony w ostatnim meczu w Bielsku.

W pomocy jest On rewelacyjny.
! LECHIA GDAŃSK & WISŁA KRAKÓW !
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 28.09.2011, 11:08
Gdybyś w pracy dwa razy nie zrealizował planu minimum to byś tą prace stracił i pewnie każdy inny na Twoim, moim miejscu. A teraz celem jest gra w pucharach, do osiągnięcia? Moim zdaniem nie ma szans i nie ma się nawet co łudzić.
Rzeczywiście jakieś s/f. Jak w zimie będziecie mieli z 10pkt straty do pucharów na co się zanosi i biorąc pod uwagę mniej kolejek na wiosnę to pasowałoby ściągnąć zimą min. z 5 przech.jów, którzy pociągnęliby drużynę. Kto ma ich znaleźć, jak i za co - oto jest pytanie dla Waszej góry.
Odpowiedz cytując
Kociewiak
Senior Member

Stary 28.09.2011, 11:58
arti napisał(a):Wyświetl post
Kto ma ich znaleźć
No właśnie, dobre pytanie.
Odpowiedz cytując
dulli78
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 28.09.2011, 14:48

Popatrz na Śląsk, który ma podobny potencjał organizacyjno-finansowy do waszego...
No i właśnie przykład Śląska pokazuje, że da się stworzyć mocną drużynę tylko potrzebni są do tego odpowiedni ludzie. Co do Kafarskiego - dla mnie gość dotarł do granicy swoich umiejętności trenerskich, wątpię żeby Lechia z nim na ławce osiągnęła puchary. Dwa lata pracy z drużyną to wystarczający okres czasu żeby podsumować jego dokonania jeśli chodzi o grę zespołu, transfery, osiąganie założeń itp. To jakim jest człowiekiem to odrębna sprawa - nie wiem czy piłkarze grają na jego zwolnienie ale to, że dostało się Bąkowi, Wiśniewskiemu czy Lukjanovsowi (może nie są super wybitnymi zawodnikami ale widać że solidnie angażują się w mecze) na pewno Lechii nie pomoże.
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"

Odpowiedz cytując
Wizard
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 28.09.2011, 18:08
wanciak86 napisał(a):Wyświetl post
ojj tutaj się kolego nie zgodzimy. Hairapetian gra w tej rundzie w pomocy, i robi to kapitalnie ! Jeden z lepszych pomocników w tym sezonie. Dopiero cofnieto go (z przymusu) do obrony w ostatnim meczu w Bielsku.

W pomocy jest On rewelacyjny.
No z tym, że jest rewelacyjny to bez przesady, gra po prostu całkiem nieźle na tle całego zespołu. Airapetian to solidny średniak ligowy, nie gwarantujący czegoś wyżej. Podobnie jak prawie cały skład. Sorry, ale nie mamy składu na puchary. I tu jest główna wina Kafarskiego, który otwarcie mówi, że skład ma wystarczający i nie potrzebuje wzmocnień. Co jest moim zdaniem głupotą.
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 28.09.2011, 18:10
Po pierwsze ironia. Po drugie pogadaj z Kafarskim bo on naprawde uważa, że ma super skład. Reszty nie będe komentował, bo napisałeś to co ja cały czas powtarzam. Ameryki nie odkryłeś bo każdy w Trójmieście to wie. Tylko co do Kafarskiego się nie zgodze bo on ten zespół budował więc to jego wina. I czy to normalne, żeby kibice musieli prosić o transfery?(...)
Sorki, nie załapałem tej ironii

Czy normalne, nie wiem. Natomiast my tak robimy od ładnych paru lat. Czy to przynosi skutek? Poniekąd tak, skoro przyszedł Valcx i pozyskano kilku solidnych grajków (Pareiko, Melikson, Iliew, Genkow, Biton).

W każdym razie nie zaszkodzi spróbować. Może i Kafarski jest wariatem (skoro mówi o super składzie, to chyba nim jest?), ale to nie on jest największym problemem. Największym problemem jest brak jakości w drużynie. I tu się chyba zgadzamy.

BTW: kibice MU, Liverpoolu czy Arsenalu też potrafią protestować i domagać się wzmocnień.

Wanciak - nie mam zamiaru kłócić się o tak marnego piłkarza jak Airapetjan, wybacz mi.
Ostatnio edytowane przez flamengista : 28.09.2011 o godz. 18:13.
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 28.09.2011, 18:57
Czy normalne, nie wiem. Natomiast my tak robimy od ładnych paru lat.
Kiedy kibice Wisły prosili o jakieś transfery? Bo chyba nie masz na myśli żali na forum?
Ostatnio edytowane przez 4fan_player : 28.09.2011 o godz. 18:59.
Odpowiedz cytując
Squirtle88
Senior Member

Stary 28.09.2011, 19:24
Sorki, nie załapałem tej ironii

Czy normalne, nie wiem. Natomiast my tak robimy od ładnych paru lat. Czy to przynosi skutek? Poniekąd tak, skoro przyszedł Valcx i pozyskano kilku solidnych grajków (Pareiko, Melikson, Iliew, Genkow, Biton).

W każdym razie nie zaszkodzi spróbować. Może i Kafarski jest wariatem (skoro mówi o super składzie, to chyba nim jest?), ale to nie on jest największym problemem. Największym problemem jest brak jakości w drużynie. I tu się chyba zgadzamy.

BTW: kibice MU, Liverpoolu czy Arsenalu też potrafią protestować i domagać się wzmocnień.

Wanciak - nie mam zamiaru kłócić się o tak marnego piłkarza jak Airapetjan, wybacz mi.
Nie wiem czy się wgl słyszysz ,jedno drugiemu przeczy , niby on nie jest problemem tylko drużyna , którą sam szkoli , której daje taktykę , którą trenuje i co najważniejsze składa się ona z graczy wybranych przez niego.

PS. Niedługo obrońcy Kafarskiego zaczną mówić że nie jest on niczemu winien bo "krowy dają za mało mleka lub zupa była zasłona "
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 28.09.2011, 19:52
PS. Niedługo obrońcy Kafarskiego zaczną mówić że nie jest on niczemu winien bo "krowy dają za mało mleka lub zupa była zasłona "
Mistrzu - nikt tu nie broni Kafarskiego. Po prostu niektórzy twierdzą, że te Wasze cele to taki pic na wodę i nie ma realnej chęci inwestowania w zespół. Czy będzie Kafarski, czy (oby nie) Ulatowski - kasy na porządnych piłkarzy nie będzie.
Z tego co pamiętam - miały być spore inwestycje, ale wychodzi jak zwykle.

I na koniec - Kafarski mówi to, co musi. Maaskant też opowiadał, ze nie potrzebuje wzmocnień i mamy wystarczającą kadrę na walkę na trzech frontach. Jak jest w rzeczywistości - wiadomo...
U nas jeden Petrescu krytykował burdel w klubie - i co mu to dało? Co najwyżej przyśpieszyło to decyzję o rozstaniu z nim...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 28.09.2011 o godz. 20:18.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
wanciak86
Senior Member

Stary 28.09.2011, 21:59
Nie wiem, skąd wzieło się to o Ulatowskim?
Jedyne nazwiska na które w mediach Ja trafiłem to :

Cytat:
Od rana zaczęły się pojawiać nieoficjalne informacje o kandydatach na jego miejsce. Mówi się o trenerze z Litwy, selekcjonerze Łotwy Aleksandrsie Starkovsie, a nawet znanym z angielskiej Premier League izraelskim szkoleniowcu Avramie Grancie.
Lechia, jako klub odrazu wystosował oficjalną informację, że jeśli Kafarski odejdzie , to zastąpi go trener zagraniczny.
Odpowiedz cytując
Squirtle88
Senior Member

Stary 29.09.2011, 13:18
Mistrzu - nikt tu nie broni Kafarskiego. Po prostu niektórzy twierdzą, że te Wasze cele to taki pic na wodę i nie ma realnej chęci inwestowania w zespół. Czy będzie Kafarski, czy (oby nie) Ulatowski - kasy na porządnych piłkarzy nie będzie.
Z tego co pamiętam - miały być spore inwestycje, ale wychodzi jak zwykle.

I na koniec - Kafarski mówi to, co musi. Maaskant też opowiadał, ze nie potrzebuje wzmocnień i mamy wystarczającą kadrę na walkę na trzech frontach. Jak jest w rzeczywistości - wiadomo...
U nas jeden Petrescu krytykował burdel w klubie - i co mu to dało? Co najwyżej przyśpieszyło to decyzję o rozstaniu z nim...
Dobrze że w Wiśle jest chęć inwestowania , jakby nie sprzedawali najlepszych graczy to LM byłaby dawno temu , a tak to są jęki że się nie udaję , dziwne nie jest jak ktoś lepiej kopnie piłkę przez sezon czy dwa to od razu jest sprzedawany z takim nastawieniem o LM można sobie pomarzyć .

Wasze ? Jestem za Wisłą jeśli o to Ci chodzi , a Lechię , Śląsk i Unię dopóki są naszymi zgodami traktuję na równo z nami ...
Odpowiedz cytując
Sami
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 30.09.2011, 09:01
Przed 9 kolejką:

ŁKS - Podbeskidzie
Pauzują: -
Zagrożeni: Klepczarek (ŁKS), Łatka (Podbeskidzie)

Lechia - GKS
Zagrożeni: Airapetian, Vucko (Lechia), Kosowski (GKS)

Ruch - Widzew
Zagrożeni: Grodzicki, Malinowski, Straka (Ruch), Grzelczak (Widzew)

Jagiellonia - Zagłębie
Pauzują: Rachwał (Zagłębie)
Zagrożeni: -

Cracovia - Lech
Zagrożeni: Niedzielan, Ntibazonkiza, Nykiel, Szeliga (Cracovia)

Śląsk - Polonia
Zagrożeni: -

Legia - Wisła
Pauzują: Borysiuk (Legia)
Zagrożeni: Radović (Legia)

Korona - Górnik
Pauzują:
Zagrożeni: Sobolewski (Korona), Banaś, Marciniak (Górnik)
"Nie dla ligi, nie dla mody, nie dla żadnego szpanu, nigdy nie zaliczaj nas do stada tych baranów..."
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 30.09.2011, 09:10
Nie wiem czy się wgl słyszysz ,jedno drugiemu przeczy , niby on nie jest problemem tylko drużyna , którą sam szkoli , której daje taktykę , którą trenuje i co najważniejsze składa się ona z graczy wybranych przez niego.

Chyba nie wierzysz w to, że Kafarski twierdzi że zawojuje ligę z atakiem Wiśniewski-Dawidowski? I nie miałby ochoty wymienić ich choćby na Diaza z Vooskampem?

Chłop robi dobrą minę do złej gry, ponieważ wie doskonale że lepszej roboty nie znajdzie. Gdyby była kasa na wzmocnienia, już dawno byłby lepszy trener i lepsi piłkarze.
Odpowiedz cytując
wanciak86
Senior Member

Stary 30.09.2011, 16:26
ciągle tak jedziesz po tej Lechii, a co z Wisła? W ataku jeden Biton, jak go nie będzie, jakaś kontuzja czy coś to jak Lechia bez Traore. Wartościowych graczy widze w Wiśle na ten moment 3, Chavez Melikson i Biton. ( Bardzo też cenie Sobolewskiego, to hłop pokroju Naszego Surmy, który ma jaja)
Reszta to armia zacieżna, która nie ma zamiaru umierać za Wisłe. W Lechii chociaż są jakieś proporcje zachowane, a nawet jak są obcokrajowcy, to są z tym klubem związani jak np.Lukjanovs (oczywiście też są wyjątki, jak taki Traore), a taki WIśniewski jest lepszy technicznie i szybszy od wieksozsci napastników tej ligi, szkoda tylko że tak mało skuteczny i kontuzjogenny.

Bez napinki kolego, ale ślepo patrzysz tylko dobrze na Wisłe, wszystko inne to be.
ps. Ciekawe ile jeszcze porażek wyrzyma Maskaant na pozycji trenera.
ps2. tylko nie mów mi tu o uzależnieniu Lechii od jednego gracza, bo na 9 bramek 7 strzelił Wam Biton.
Odpowiedz cytując
Kociewiak
Senior Member

Stary 30.09.2011, 16:35
Jeśli chodzi o Wiśnie to gdyby nie kontuzje co za tym idzie grał by więcej to i bramek więcej by strzelał. Bo to jest piłkarz który jak gra to zostawia serce na boisku, a i umiejętności też ma.
Ostatnio edytowane przez Kociewiak : 30.09.2011 o godz. 16:37.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów