The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Coglin
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.01.2019, 20:40
Przecież największym problemem, przez który nie ma nowych właścicieli, są pasożyty które obsiadły ten klub i doją z niego pieniądze.
Sarapata, Mięta to tylko pionki i nie mają nic do gadania.
Podobnie jak SKWK, które teraz jest wydmuszką.

Obojętne czy spadniemy, czy upadniemy, jak nie pozbędziemy się tego syfu z klubu to nic się nie zmieni na lepsze.

A najgorsze jest to, że nie widać na razie opcji na oczyszczenie.
Wystarczy poczytać twetty Krzyśka Targosza, żeby zorientować się jak to wygląda.
Ostatnio edytowane przez Coglin : 03.01.2019 o godz. 20:43.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
rokfor
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2004

Stary 03.01.2019, 20:44
Tonamini napisał(a):Wyświetl post
Sorry, ja odpadam.. Już mam dość.
Jakie k... odpadam? Wsiadamy na rollercoster zapinamy pasy i jedziemy!
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 03.01.2019, 20:45
Najnowsze info
http://sportdziennik.pl/wisla-bez-li...uciekaja-live/
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
Savik
Socios Wisła Kraków

Stary 03.01.2019, 20:49
Coglin napisał(a):Wyświetl post
Przecież największym problemem, przez który nie ma nowych właścicieli, są pasożyty które obsiadły ten klub i doją z niego pieniądze.
Sarapata, Mięta to tylko pionki i nie mają nic do gadania.
Podobnie jak SKWK, które teraz jest wydmuszką.

Obojętne czy spadniemy, czy upadniemy, jak nie pozbędziemy się tego syfu z klubu to nic się nie zmieni na lepsze.

A najgorsze jest to, że nie widać na razie opcji na oczyszczenie.
Wystarczy poczytać twetty Krzyśka Targosza, żeby zorientować się jak to wygląda.

Mam nadzieję, że nie zginie w natłoku osób jarających się twittem Migi...
Czy innych mówiących o reaktywacji pod banderą TSu... Tego samego TSu, w którym Sekcja Trenuj Sporty Walki ma aktualnie większość na walnym, i może w każdej chwili wybrać sobie nowy pasujący-kumaty Zarząd...
CZY WYGRYWASZ, CZY NIE !!! ZAWSZE JA KOCHAM CIĘ !!!!
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 03.01.2019, 20:49
Mocna grupa ? Poważnie ?

Po co ta bajera znowu ? Żeby piłkarze mieli jeszcze złudzenie i przestali odchodzić ?
Odpowiedz cytując
was
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2006

Stary 03.01.2019, 20:51
monkey napisał(a):Wyświetl post
Zawieszenie licencji to problem ale mam nadzieję że to da się odkręcić tylko powtarzam ewentualni sponsorzy muszą wiedzieć że ratują Klub,a nie dolewają kasę do kotła z którego czerpią kasę ludzie z wyrokami ,oszuści itp. Potrzebne są szybkie i radykalne zmiany w zarządzie . Tam muszą być ludzie wiarygodni z zaufaniem finansjery by uwiarygodnić Wisłę .Teraz mamy jako Klub wiarygodność bliską zeru i to jest problem !!!
Też uważam, że sponsorzy (lub inne podmioty jak np. miasto) muszą wiedzieć co ratują. My jako kibice powinniśmy się zorganizować i dawać co chwile sygnały, że jesteśmy i że tak łatwo nie oddamy Klubu. We wszystkich mediach obraz całej Wisły jest kompromitujący (od zarządu począwszy przez "inwestorów" na kibicach kończąc). Z czytania i klikania nic nie wyniknie. No może oprócz zmiany mentalnej części naszego środowiska, która już się zaczęła dziać.
Kilka osób wcześniej pisało, żeby przyjść pod klub jak będzie konferencja. Popieram to w 100 %. Dajmy sygnał, że jesteśmy nie tylko na forum. Wymyślmy jakieś formy wsparcia - nie wiem np. zbierzmy się w dużej liczbie i idźmy na Rynek w celu odśpiewania Hymnu i się rozejdźmy. To są przykłady tylko. Możemy wymyślić różne rzeczy, ale coś róbmy.
Sam ruch Socios popieram i niedługo sam do niego dołączę ale tylko to nie wystarczy.
Odpowiedz cytując
Gercu
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 03.01.2019, 20:54
Cytat:
Wisła dostała z Ekstraklasy przez ostatnie pół roku 7,5 miliona złotych.
Więcej: http://www.sport.pl/pilka/7,65039,24...ly-krakow.html
Tutaj mamy konkretne liczby. Gdzie się podziały te pieniądze? Czemu ani grosz nie trafił do piłkarzy?
Odpowiedz cytując
rokfor
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2004

Stary 03.01.2019, 20:55
El'kabat napisał(a):Wyświetl post
Mocna grupa ? Poważnie ?

Po co ta bajera znowu ? Żeby piłkarze mieli jeszcze złudzenie i przestali odchodzić ?
Może pogrzeb słabo się klikał.
Odpowiedz cytując
caucus
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2018

Stary 03.01.2019, 20:56
Gercu napisał(a):Wyświetl post
Tutaj mamy konkretne liczby. Gdzie się podziały te pieniądze? Czemu ani grosz nie trafił do piłkarzy?
Część poszła na miasto i na Tele-Fonikę.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 03.01.2019, 20:56
Mocna grupa ? Poważnie ?

Śmiem twierdzić, że to prawda. Wisła na pierwszy rzut oka jest bardzo łakomym kąskiem. Nie dziwi mnie zainteresowanie różnych biznesmenów. Oczywiście nie twierdzę że coś z tego będzie bo mogą przyjechać, zobaczyć papiery, tudzież legendarnego pana z NH i podziękować, ale zainteresowanie mnie nie dziwi.

Jeżeli prawda jest że przyjęto pomoc Lesnodorskoego to uwierzę że jest szansa coś uratować. To by znaczyło że w końcu przy stole usiedli dorośli.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 03.01.2019, 20:57
Mocna grupa ? Poważnie ?

Sądzisz, że piłkarze kolejny raz dadzą się brać? Większość rzuci/rzuciła papierami i powie - macie 2 tygodnie i na tym bajera się skończy.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 03.01.2019, 20:58
artgal napisał(a):
Przez tego jebanego żółtka i tego drugiego szwedzkiego oszusta straciliśmy już Arsenicia. S....ysyński gang olsena powinien zapłacić jakieś odszkodowanie za działania na szkodę spółki.
Dokładnie, lata niegospodarnych rządów tych dwóch panów doprowadziły do braku wypłacania pieniędzy Arseniciowi przez wiele miesięcy
Odpowiedz cytując
VanBasten
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 03.01.2019, 20:58
Już pisałem , że nie wierzę w organizację jakiegoś marszu czy protestu bo spontanicznie to się nie uda a organizacje kibicowskie które mogły by się tym zająć są umoczone po uszy . Czy SKWK jest w stanie teraz kogoś zachęcić do czegokolwiek ? Po za tym jak już chowają trupa akcje pomocowe są trochę spóźnione . To tez pokazuje jak nas omotali ,że dopiero teraz się orientujemy jak nas ładowali w chu...
Odpowiedz cytując
was
Socios Wisła Kraków

Stary 03.01.2019, 21:03
VanBasten napisał(a):Wyświetl post
Już pisałem , że nie wierzę w organizację jakiegoś marszu czy protestu bo spontanicznie to się nie uda a organizacje kibicowskie które mogły by się tym zająć są umoczone po uszy . Czy SKWK jest w stanie teraz kogoś zachęcić do czegokolwiek ? Po za tym jak już chowają trupa akcje pomocowe są trochę spóźnione . To tez pokazuje jak nas omotali ,że dopiero teraz się orientujemy jak nas ładowali w chu...
Wg mnie wystarczyło by, żeby osoba z autorytetem lub nieskompromitowana organizacja (jak Socios) utworzyła wydarzenie w mediach społecznościowych (swoją drogą dobra metoda na promocję organizacji). Z moich obserwacji wynika, że ludzie są już tak w....ieni, że na pewno pojawili by się licznie.
Odpowiedz cytując
VanBasten
Senior Member

Stary 03.01.2019, 21:04
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
Jeżeli prawda jest że przyjęto pomoc Lesnodorskoego to uwierzę że jest szansa coś uratować. To by znaczyło że w końcu przy stole usiedli dorośli.
Już pisałem , że Leśnodorski wyraził sie jasno :
Mówiłem poważnie. Wisła to jeden z pięciu najlepszych klubów w Polsce. Gdy rozważa się zainwestowanie w jakąś drużynę, to Wisła od razu nasuwa się na myśl. Mam rodzinę z Krakowa, która kibicuje i Wiśle i Cracovii. Wszyscy tak samo emocjonują się problemami Wisły. Ten klub jest na dnie. To ostatni moment żeby odsunąć osoby, które szkodzą klubowi. Po degradacji do IV ligi wszystko wróci tam "normy"

On nie jest w stanie na uratować tylko chce pomóc na drodze prawnej jako gość który zna środowisko i który wie że te nasze cymbały z TS nie potrafią nawet pełnomocnictwa napisać nie mówiąc o poważniejszych dokumentach ...
Odpowiedz cytując
Manhunt.
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2015

Stary 03.01.2019, 21:04
Pan Rafał przy problemach finasnowych to ogarnia AP i to z dobrymi efektami. Plujcie dalej w każdego
Odpowiedz cytując
Szelu_BRW
Member

Od: 12.2018

Stary 03.01.2019, 21:08
Cytat:
Zapowiadana na piątek 4 stycznia konferencja prasowa odbędzie się o godzinie 18.00 w sali konferencyjnej TS Wisła Kraków (Hala główna przy ulicy Reymonta 22, wejście główne).
jest 10 znaków

Żródło: http://www.tswisla.pl/konferencja-pr...EvAANYd5TgWKZg
Odpowiedz cytując
gambit88
Member

Od: 08.2011

Stary 03.01.2019, 21:10
Zastanawiam się dlaczego właściwie Wisła umiera w ciszy.. Żadnych protestów kibiców.. żadnych pikiet przed domem tej jebanej świni Sarapaty.., a jak była kwestia złotówki od biletu to walczono jak o niepodlgłość.. Widocznie normalni kibice nie mają takiej siły przebicia jak patologia.. Pusty dzwon najgłośniej bije.
Odpowiedz cytując
Rience
Senior Member

Od: 09.2014

Stary 03.01.2019, 21:11
Savik napisał(a):Wyświetl post

Mam nadzieję, że nie zginie w natłoku osób jarających się twittem Migi...
Czy innych mówiących o reaktywacji pod banderą TSu... Tego samego TSu, w którym Sekcja Trenuj Sporty Walki ma aktualnie większość na walnym, i może w każdej chwili wybrać sobie nowy pasujący-kumaty Zarząd...
Powtarzasz bzdure za Jadczakiem. Ten "alfa i omega" skłamał na temat tego ile TSW ma głosów na walnym, mają dużo mniej i to nie ich głosy decydują o tym kto zasiądzie w zarządzie, choć podejrzewam że to kłamstwo wzięło się ze zwykłej niekompetencji tego pismaka.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Stary 03.01.2019, 21:13
VanBasten napisał(a):Wyświetl post
Już pisałem , że Leśnodorski wyraził sie jasno :
Mówiłem poważnie. Wisła to jeden z pięciu najlepszych klubów w Polsce. Gdy rozważa się zainwestowanie w jakąś drużynę, to Wisła od razu nasuwa się na myśl. Mam rodzinę z Krakowa, która kibicuje i Wiśle i Cracovii. Wszyscy tak samo emocjonują się problemami Wisły. Ten klub jest na dnie. To ostatni moment żeby odsunąć osoby, które szkodzą klubowi. Po degradacji do IV ligi wszystko wróci tam "normy"

On nie jest w stanie na uratować tylko chce pomóc na drodze prawnej jako gość który zna środowisko i który wie że te nasze cymbały z TS nie potrafią nawet pełnomocnictwa napisać nie mówiąc o poważniejszych dokumentach ...
Ale ja wiem ze on tu nie chce kasy włożyć. Chodziło mi że umiejętność przyjecia pomocy (szczególnie od " wrogiego" obozu) też wymaga odwagi. Przynajmniej zdają sobie w końcu sprawe że bliżej dna już ciężko byc.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 03.01.2019, 21:22
Ale ja wiem ze on tu nie chce kasy włożyć. Chodziło mi że umiejętność przyjecia pomocy (szczególnie od " wrogiego" obozu) też wymaga odwagi. Przynajmniej zdają sobie w końcu sprawe że bliżej dna już ciężko byc.
Jezu jaki znowu wrogi obóz ?

Schalke pomogło uratować BVB od bankructwa więc czyn tu jest pomoc byłego właściciela Legii w aspekcie prawnym dla nas.

Sarapaty już w klubie nie ma, by ktokolwiek miał odmawiać pomocnej dłoni. Ostatnie dni tylko musiały wyklarować kto w ogóle chce ten wózek ciągnąć w klubie.
Odpowiedz cytując
preseant
Junior Member

Stary 03.01.2019, 21:22
Sharksi, wy bandyci i patole, jesteście przeklęci na zawsze!

https://twitter.com/JogiBeru/status/1080910225840861184
Odpowiedz cytując
was
Socios Wisła Kraków

Stary 03.01.2019, 21:23
gambit88 napisał(a):Wyświetl post
Zastanawiam się dlaczego właściwie Wisła umiera w ciszy.. Żadnych protestów kibiców.. żadnych pikiet przed domem tej jebanej świni Sarapaty.., a jak była kwestia złotówki od biletu to walczono jak o niepodlgłość.. Widocznie normalni kibice nie mają takiej siły przebicia jak patologia.. Pusty dzwon najgłośniej bije.
Marsze czy pikiety to my powinniśmy robić w tej sytuacji codziennie o godzinie 19.06. Zabrali nam jedną z ważniejszych rzeczy w życiu. Wiem, że obudziliśmy się gdy Klub już stoi nad grobem. Lepiej jednak obudzić się teraz niż się wcale nie obudzić.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Stary 03.01.2019, 21:27
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Jezu jaki znowu wrogi obóz ?

Schalke pomogło uratować BVB od bankructwa więc czyn tu jest pomoc byłego właściciela Legii w aspekcie prawnym dla nas.

Sarapaty już w klubie nie ma, by ktokolwiek miał odmawiać pomocnej dłoni. Ostatnie dni tylko musiały wyklarować kto w ogóle chce ten wózek ciągnąć w klubie.
Widzisz tam cudzysłów?

Dokładnie o tym samym mówiłem, w pewnych sytuacjach dorośli potrafią schować uprzedzenia do kieszeni.

Nie Schalke, tylko Bayern uratował Borussie.
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 03.01.2019 o godz. 21:31.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 03.01.2019, 21:40
Widzisz tam cudzysłów?

Dokładnie o tym samym mówiłem, w pewnych sytuacjach dorośli potrafią schować uprzedzenia do kieszeni.

Nie Schalke, tylko Bayern uratował Borussie.
Jeśli już to wszystkie kluby Bundesligi które wtedy grały w lidze, wyróżniłem Schalke jako ich "wroga".
Ostatnio edytowane przez Karherop : 03.01.2019 o godz. 21:45.
Odpowiedz cytując
preseant
Junior Member

Stary 03.01.2019, 21:48
Boniek w dzisiejszej rozmowie z Wilkowiczem: "I teraz daje Wiśle sygnał: spoważniejcie, siadajmy do rozmów, chcemy zobaczyć waszą wizję najbliższej przyszłości, wasz plan finansowy. Ale jeśli tego nie zobaczymy, to niestety wiosną będą walkowery i po trzecim walkowerze przesunięcie na koniec tabeli, a po sezonie – o dwie ligi w dół."
Więcej: http://www.sport.pl/pilka/7,65039,24...ly-krakow.html Pomyłka czy spadek rzeczywiście o dwie ligi w dół?
Odpowiedz cytując
Blixa
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 03.01.2019, 21:55
^^dwie ligi w dol
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Stary 03.01.2019, 21:59
preseant napisał(a):Wyświetl post
Boniek w dzisiejszej rozmowie z Wilkowiczem: "I teraz daje Wiśle sygnał: spoważniejcie, siadajmy do rozmów, chcemy zobaczyć waszą wizję najbliższej przyszłości, wasz plan finansowy. Ale jeśli tego nie zobaczymy, to niestety wiosną będą walkowery i po trzecim walkowerze przesunięcie na koniec tabeli, a po sezonie – o dwie ligi w dół."
Więcej: http://www.sport.pl/pilka/7,65039,24...ly-krakow.html Pomyłka czy spadek rzeczywiście o dwie ligi w dół?
tak, za trzy walkowery jest wyrzucenie z rozgrywek, a to skutkuje spadkiem o dwie ligi w dół.
Odpowiedz cytując
zozo
Member

Stary 03.01.2019, 22:02
Wislocki grał w piłkę w Targowiance z bratem Stolarskiego. Tego Stolarskiego z Legii, ulubieńca BL.

Wygląda na zakulisowe badanie gruntu (ja tu nic nie chce to tylko pomoc prawna) i budowanie gabinetu cieni (Wislocki).

Wcale nie zdziwię się jak BL wjedzie na białym koniu. Boniek jest mu w stanie wiele wybaczyć jeśli chodzi o umowy/licencje (chodzi o kasę nc+ od kibiców Wisły, Bo kto w zamian, Bytomia?).

Dodatkowo BL motyw ma - jak chce się odgrywać Miodowemu to w Wiśle ma ku temu największy możliwy potencjał.

Chyba że jednak Vamma wysłał przelew...
rotfl lol2 buhahahahha
Odpowiedz cytując
ChG
Senior Member

Stary 03.01.2019, 22:03
Leśny nie kupi Wisły, nie ma na to nawet 1% szans. Może natomiast pomóc w znalezieniu kogoś ciekawego.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów