|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Junior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() To pare koszulek ktore zrobilem, jak wam sie podobaja ? ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Nie napalajcie się tak na te projekty. Design na nowy sezon już dawno wybrany (jeżeli rzeczywiście miał być unikat, chociażby się różnił miejscem metki od masówki) i nie ma sensu spamować tymi projektami, przedstawicieli Wisły.
Kwestia kilku tygodni i się wszystko wyjaśni, oby szybciej niż później. //chwała tym, którzy dalej fantazjują na temat kitsów, ciekawe projekty robicie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Maratonczyk szacun. Zajebiste
![]() ,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Maratonczyk;1109228[img napisał(a):
|
|
|
|
Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Tylko co do cholery ma wspólnego z Wisłą czarny kolor? Dajcie sobie na wstrzymanie...
|
|
|
|
Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Nie wiem czy wiesz, ale 3 komplet przewaznie nie ma nic do barw klubowych (albo bardzo malo - tutaj jest czerwona wstawka :F) A projekty naprawde zajebiste, chociaz uwazam tak jak ktos juz pisal, ze te na nowy sezon juz sa zrobione ale nie przedstawione, ale moze w przyszlosci, kto wie...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Ale możemy sobie przecież pogadać, wymienić opiniami prawda
![]() Jak juz wcześniej pisałem Barcelona jako trzeci komplet miała już pomarańcz, jaskrawą żółć, jaskrawą zieleń, mango (sic) a teraz będą mieć czarne. Ta czarna propozycja jest mega odjazdowa, wcześniej pisałem że bym chciał taką, fajnie że to zwizualizowałeś ;DD Tylko czerwony mógłby być taki bardziej piekielny, mielibyśmy bardzo unikatową koszulkę w Europie i taką bym kupił jako pierwszy |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Ja to tak rozumiem. Obecni rządzący nie patrzą na tradycję czy dobrą atmosferę wśród kibiców tylko na kase i jak najwięcej wycisnąć tej kasy z kibica czy Wisły.
Jest to coś nowego, oryginalnego więc wiele osób by się w taką koszulkę zaopatrzyło. Dodatkowo świetnie wyglądają. Patrząc ile zwykłych osób zafascynowanych Wisłą potrafi poświecić swój czas i myśleć z bardzo dobrym efektem o strojach Wisły, coraz bardziej ciekawy jestem jak to zrobią fachowcy z Wisły i Adidasa mający cały rok na zaprojektowanie tych unikalnych koszulek dla Wisły
Ostatnio edytowane przez yogul : 11.06.2011 o godz. 21:54.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
zrozumcie, że nie mozemy miec dwoch kolorow, tak jest w przepisach (chyba) |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Chciałem tylko podkreślić znaczenie BG dla klubu jakim jest Wisła Kraków. I mówię nie dla BG na koszulce w innym miejscu niż obecne logo S.A. Rozumiem, że pan Cupiał przez ponad dekadę buduje wizerunek Wisły S.A na arenie międzynarodowej. Jest to już na pewno dobrze rozpoznawalny produkt. Za tym produktem stoją tysiące sympatyków Wisły, którzy pośrednio finansują działalność klubu. Logo S.A., jest obecne przy każdym produkcie wychodzącym zza murów naszego klubu. Ile osób oglądających mecz, a niebędących kibicami, tylko potencjalnymi inwestorami patrzy jakie jest logo na koszulce? Z pewnością jest to znikomy procent. Dla takiego człowieka liczy się powierzchnia reklamowa z przodu koszulki, na bandach, materiałach prasowych. Zamienienie loga S.A. Białą Gwiazdą na koszulce z pewnością nie zmniejszyło by rozpoznawalności klubu. Na materiałach prasowych, telewizyjnych, spodenkach... tam dalej było by logo. Skoro w reklamówkach przedmeczowych klub Wisła zaprasza kibiców na mecze BIAŁEJ GWIAZDY, to niech zrobi 2 krok w kierunku poprawy stosunków na linii kibice-klub i zamieści BG na koszulce - tam gdzie jej miejsce. ZERO RYZYKA, SAME PROFITY DLA KLUBU!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Mi się marzy koszulka nawiązująca do historii z białą gwiazdą i kołnierzykiem. Ta, którą zapodał Maratończyk jest genialna.
Aczkolwiek te czarne (3 strój) z logiem Wisła SSA też są ok. Takie trochę podobne do koszulek Liverpoolu z poprzedniego sezonu. ![]()
Ostatnio edytowane przez Titto : 11.06.2011 o godz. 22:25.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Widzę, że logo Liverpoolu zmieniło kolor specjalnie pod tą koszulkę. Czy Ci spece od fotoszopa mogliby zrobić taką czarną koszulkę z czerwonymi bajerami i samą białą gwiazdą? Albo białą gwiazdą w czerwonym kółeczku
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
![]() ![]()
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Po prostu Super Glue musi zostać sponsorem Wisły, wtedy na pewno mielibyśmy Białą Gwiazdę ^^
![]()
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Wszystkie poza czarną by uszły. Czarny ma jedną kolosalną wadę - nie ma go w naszych barwach więc z miejsca go to wyklucza.
![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
---- Zdaję sobie sprawę, że to zaburzyłoby proporcje na historycznej tarczy herbowej ale może w zw. z tym, że w "łonie" logo SSA Biała Gwiazda jest niewidoczna, ginie pośród elementów to może by tak ją powiększyć nieco ..?
Ostatnio edytowane przez yarow : 12.06.2011 o godz. 01:12.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Idealne wręcz połączenie loga SA i Białej Gwiazdy (niesamowity efekt, wydawałoby się, nieosiągalnego dotąd kompromisu, poza próbą BG na ramieniu i logo SA na piersi). Niestety, ale mamy wybór wyłącznie kompromisowy i musimy się z tym póki co pogodzić, co zawsze jednak nawiązywać będzie do historii i tradycji i lepsze to, niż całkowity zanik tej tradycji BG na koszulkach Wisły
Jak dla mnie kompromisowa bomba, jeśli BG będzie cała biała Warto popracować nad różnymi wariantami tej koncepcji, bo jeśli nie w tym sezonie, to już teraz należy zawalczyć o kolejne sezony kompromisu z SA i BG. Dopracować ten model w kilku różnych wersjach i na potęgę słać emailami do klubu Ps. a może w jednej z wersji, cała Biała Gwiazda na biało a na jej tle napis Teke-Fonika na niebiesko, zaś w innej wersji, Biała Gwiazda lekko pomniejszona, zgodnie z obowiązkiem wpuszczania koszulek do spodenek (górne ramie BG zaczyna się centralnie pod szyją piłkarza a dolne w 3/4 długości koszulki) ? Jeśli można poprosić Maratonczyka o próbę pokazania różnych wersji i koncepcji, opartych na kompromisowym modelu dużej Białej Gwiazdy oraz loga SA, na czerwonym trykocie i reszty na takim tle, byłoby wspaniale ![]()
Ostatnio edytowane przez kot : 12.06.2011 o godz. 20:19.
![]()
Nie ma rzeczy niemożliwych.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Przeglądnąłem kilka stron tematu i trafiłem na oburzenie odnośnie pasiastych koszulek w Wiśle. I tu się mylicie, bo Wisła brała w pasiastych koszulkach. I jak już sobie tak fantazjujemy to powiem wam że jako trzeci, albo nawet drugi wzór chciałbym koszulki w poziome czerwono-niebieskie pasy jak to miało miejsce w okresie międzywojennym.
http://historiawisly.pl/wiki/index.php?title=Grafika:1926.04.06_Polonia_Warszaw a_-_Wis%C5%82a_Krak%C3%B3w.jpg Rzecz kolejna, nieco realniejsza. Drugi komplet powinien wyglądać jak pierwszy Lazzio Rzym. Wisła grała w takich jeden sezon kilka lat temu. Chodzi mi o jasny błękitny kolor koszulek i białe spodenki. Ten obecny ciot za ciemny jak dla mnie. Za to bardzo podoba mi się barwa koszulek pierwszego kompletu. Czerwień jaką zaprezentował Adidas bardzo fajna. ![]() ![]() |
|
|
|
Guest
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Dokładnie, żeby herb był na białym pasku. Dodał bym też jakieś niebieskie wstawki, w końcu mamy takie barwy.
![]()
Bóg, Honor i Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
Toż to jest Adidas i swoje paseczki mieć musi ![]() Ja osobiście mam już dosyć klasycznych strojów ! Chcę po prostu coś extra ! Posłałbym nawet masówkę do klubu aby ten wzór przeszedł lekko zmodyfikowany, bo jest czymś czego nigdy nie mieliśmy i pewnie mieć nie będziemy ;/ ![]()
Kiedyś w Wiśle grali reprezentanci Polski, kiedyś Reprezentacja Polski opierała się na zawodnikach Wisły, a teraz ? Teraz nastały czasy, że Reprezentacja opiera się na cudzoziemcach, a Wisła na piątym sorcie europejskim ...
- 1906 poparcia ikon Wisły Kraków S.A. Arek Głowacki za 10 lat wspaniałych występów, z czego za 299 występy Tomasz Frankowski za 253 występy / 156 bramek Paweł Brożek za 246/ 110 bramek Marcin Baszczyński za 9 lat na R22 i 334 występy |
|
|
|
prądnik biały
Od: 12.2004
Offline |
|
|
nie wiem jak może się Wam podobać ten projekt z wielką, pustą gwiazdą?! zero gustu, szopa jak ch..! Wisła, jak na legendarny, zasłużony klub przystało, winna mieć stroje KLASYCZNE, bez udziwnień i fajerwerków! logo s.s.a. powinno się znaleźć co najwyżej na firmowych drukach, a nie na koszulkach czy spodenkach! najlepszy wg mnie projekt to te 3 pierwsze z lekkimi paskami na poprzedniej stronie, wyrzucić logo s.s.a., zamiast tego białą gwiazdę i miód malina!
ja wiem, że 17 letni kibice mają fazki na bezgustne strojenie się i zapierd... po klubach w ciemnych okularach, ale nie musicie promować tak wieśniackiego projektu koszulki NAJSTARSZEGO klubu piłkarskiego w Polsce! TROCHĘ SZACUNKU! |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
ja również podzielam zdanie przedmówców, że ten projekt jest po prostu świetny: ![]() jedynie można by trochę zmniejszyć krycie gwiazdy ale taką koszulkę to kupiłbym od razu |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Wzór stworzony przez Maratończyka nie przypadł mi do gustu. Tak jak przedmówca (terje) uważam, że nasza Wisła jest klubem zbyt poważnym, by pozwalać sobie na takie wydziwiane wzory koszulek. Koszulka kojarzy mi się z amerykańską ligą MLS i strojami klubików w niej grających.
Klasyczny strój, czerwona koszulka (może z niebieskim, pionowym pasem?), białe spodenki. I koniecznie Biała Gwiazda. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
Gościu idą czasy kreatywności, czasy marketingu i nie ma znaczenia czy jesteśmy klubem najstarszym w Polsce czy też nie, taki argument do mnie nie trafia, może powinniśmy jeden komplet zastrzec już na przyszłość jako zabytek ? Nic się nie będzie zmieniało w nim, ludzie zamiast kupować nowe trendy będą trzymać go do śmierci, bo po co sponsorować Wisełkę skoro ma się jej legendarną koszulkę na lata ? Popatrzcie na pierwszą koszulkę z brzegu która mi się przypomniała: Inter, ten jakiś smok z boku to jest klasyczne wykorzystanie ? nie ... Produkuje się takie koszulki, które mogą się jak najlepiej sprzedać w kraju czy też poza ![]() Ale kochany kolego my mamy sponsora technicznego Adidas i ten producent zwykle stawia na klasyczność niźli na ekstrawagancje jak Nike. ![]()
Kiedyś w Wiśle grali reprezentanci Polski, kiedyś Reprezentacja Polski opierała się na zawodnikach Wisły, a teraz ? Teraz nastały czasy, że Reprezentacja opiera się na cudzoziemcach, a Wisła na piątym sorcie europejskim ...
- 1906 poparcia ikon Wisły Kraków S.A. Arek Głowacki za 10 lat wspaniałych występów, z czego za 299 występy Tomasz Frankowski za 253 występy / 156 bramek Paweł Brożek za 246/ 110 bramek Marcin Baszczyński za 9 lat na R22 i 334 występy |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|