|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2012
Offline |
|
|
Jak patrzę ma to wszystko to może lepiej dla nas jak się s.......imy do 1 ligi. Patrząc na to wszystko, na ten ciąg błazenady osób decyzyjnych odnoszę wrażenie ze taki kubeł zimnej wody nam się przyda. Smutne jest to ze nie mam ochoty oglądać kolejnych meczy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
|
Trio+brat prokurent imiennie s.......a nas z ligi. Tyle temacie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
oni chyba nie zdaja sobie sprawy co sie stanie i zadne pi.rdolenie, ze dlugi splacone tu juz nie pomoze jak polecimy
![]()
TYLKO WISŁA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Wychodzi na to, że za rządów BJK najbardziej kompetentną osobą (choć otwarcie bez doświadczenia i wiedzy, po prostu z inteligencją i pojętnością) był w klubie Obidziński. I że całe to ura bura nie będzie nam Warszawa/wka wtrącała się do Wisły było po to, żeby móc się kisić w swoim sosie i bez krytyki.
Chciałem napisać, że trudna sytuacja. Kibicować i wiedzieć, że nie ma alternatywy, ale widzieć błędy i krytykować. Tyle że my w zasadzie przerabiamy to od lat (i nie tylko my, vide Lech), od Cupiała. Z krótką przerwą, kiedy jedni na krótko, inni na zdecydowanie za długo (ja m.in.) nabrali się na misję poprzedniego rozdania. I tak nie jest najgorzej organizacyjnie. Bylebyśmy chociaż trochę podskoczyli sportowo i nie spadli. Naprawdę to byłby taki wysiłek mentalny dla Kuby odsunąć się od drużyny i bezpośredniego zarządzania klubem, posiedzieć sobie w loży i od czasu do czasu kogoś o.......ić w gabinecie nadprezesa? Młody jest, mógłby popodróżować, w jakiś sport amatorski się wkręcić itd. ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Po 3 pełnych latach rządów szacownego trio :
Jesteśmy najgorsza drużyna w ekstraklasie za ten czas 4 trener właśnie dogorywa (czyli problemem niekoniecznie jest trener , chyba że nie może byc łysy w - może to jakiś znak ) Przetoczylo się 6 wagonów z piłkarzami a najlepiej wyglądaliśmy podczas pierwszej rundy z zespołem z łapanki, gdzie na stoperze gral Klemenz a na skrzydle Peszko Jak pokazują przykłady Abramowicza, Carlosa, Maka czy Janickiego problemem niekoniecznie też są pilkarze - w dobrze funkcjonujących drużynach potrafią przynajmniej nie odstawać od reszty Wobec tego co powoduje że Wisla kolejna runde wyglada na zbieranine pi.zdeczek bez charakteru, motywacji i umiejętności ? Oto jest pytanie ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
No lepiej juz tego b.urdelu nie mozna podsumować,cos tu jest nie tak i byc moze to nie trener ,nie piłkarze.. 3 rok z rzędu leje nas kto chce i jak chce ,a my stoimy i sie patrzymy. jak to jest ze taki wlasnie Mak czy Abramowicz czy Jean Quarlos w Pogoni(!) nagle łapią formy ,dobrze grają? no cos tu nie gra.I to nie przypadek bo to nie jeden plkarz a kilkoro.Ten klub naprawde ma problemy. grunt ze Legendy sie tu szanuje,dyrektor był w Arsenalu a własciciele potrafią napisać słodkie tweety.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 12.02.2022 o godz. 23:03.
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Odpowiedź jest prosta.
RODZINNA ATMOSFERA PIKNIKU I NIETYKALNE LEGENDY W KLUBIE. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2012
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
nie mam twittera , co pozostała część trio tam ćwierka ?
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
Member
Od: 08.2011
Offline |
|
|
Znowu wystawiają na Twitterze na strzał Królewskiego, może raz by się odezwał Dawidek.. Ja ciągle czekam na news o zwolnieniu Guli.. Każda minuta bez tej informacji zwiększa tylko skalę kompromitacji
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
dawajcie screeny tych twitów , raz że nie każdy ma twittera , dwa żeby zachowac , jakby potem pousuwali
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Przeprosił kibiców którzy musieli to oglądać i napisał że tak się nie da grać. Nie wspomniał o PJS. Zero kontrowersji.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 13.02.2022 o godz. 13:15.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Abstrahując od braku zgrania, schematów czy pomysłu na grę, dla mnie mega kamykiem do ogródka jest ściąganie piłkarzy, którzy nie są gotowi do gry na już. O reprezentowanym poziomie nie wspomnę. Walczymy o utrzymanie, a przychodzą do nas zawodnicy, którzy muszą się odbudować (Fernandez, Ring), których profil gry jest niewiadomą (Fazaglić). Mając tyle czasu nie można było ściągnąć trzech/czterech graczy na już, którzy nie odstawaliby poziomem od wirtuozów z Mielca czy Łęcznej? Po co kolejne okienko bawić się w loteryjność, że może któryś wypali. Było wiadomo, że nie mamy takiego komfortu, żeby dawać szanse, czas, czekać na przebudzenie. Obecny problem jest mocno złożony i nie upatrywałbym go tylko w kontekście Guli.
![]()
...i nawet jeśli będzie źle my nigdy nie poddamy się!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale od momentu strącenia piłki tuż przy ziemi do trafienia jej w głowę strzelca, bo inaczej tego nazwać nie można, minęło pewnie mniej niż 0,5 sekundy. To zdecydowanie za krótko na jakąkolwiek reakcje. zwłaszcza że piłka leciała z dołu w górę i mikry wzrost strzelającego był w tej sytuacji atutem.
Gdyby Kliment wyprzedził tego co strącał , albo chociaż zablokował tą przebitkę byłoby po kłopocie. Umówmy się że miał dużo więcej czasu niż Coley. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
Przed Coleyem pilka przeszla dwoch naszych zawodnikow. O co pretensje do niego? Ona ma byc ku$)*(@%wa wrozem i przewidywac ze zadna fajtlapa nie machnie noga zeby wybic pilke? Serio?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
to chyba zły temat , na dywagacje o Colleyu , tymbardziej że to jeden z nielicznych udanych transferów , i nawet jeśli ta bramka idzie częściowo na jego konto , to kilku ładnym zapobiegł
gdyby nie on i Biegański (sprawdzcie xG Stali wczoraj) , to nie byłoby symboliczne 0:1 , tylko kolejny pogrom ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
Z nowych nabytków będą ludzie, tylko jak wszystko jest w kryzysie to pokazać się może ale właśnie obrońca bo ofensywa prawie nie istnieje. Fernandes cokolwiek ruszył wczoraj, ale sam ma grać? Szczególnie, że jest daleki od formy fizycznej raczej. A nagle tu i teraz ma być liderem. S Savic coś próbuje ale to samo, muszą mieć z kim poklepać, pograć. To nie V.O.O lub M. Melikson, którzy w pojedynkę potrafili zdrowo namieszać.
Zresztą S.Savic to nie skrzydłowy, brak szybkości. Po prostu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Powtórzę również tu. Czy warto było sprzedać 3 kluczowych zawodników żeby osiągnąć szybki przypływ gotówki kosztem strat po ewentualnym spadku z ekstraklasy. Zarobić szybko 10 baniek a stracić za pół roku 50 beż praw tv mniejszej frekwencji itd. Gdzie tu logika.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
wklejam , bo po co sie ma to marnować w meczowym
![]() ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Kasztelaniec zrobił mi dzień. Nie wiem gdzie chłopak uczył się prawa spółek, ale nawet wyszukiwarka google takich głupot nie wypluje.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wow wystarczyło przegrać dwa mecze, a wszyscy nagle napierrdalają na właścicieli. Jak ja sygnalizowałem niektóre tematy w okresu przygotowawczym, to byłem tu mieszany z błotem
![]() Tak samo widzę, że niektórym nagle zaczęła przeszkadzać cieszynka Kuby, a zaraz Hyballa stanie się świetnym fachowcem |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Hybala jaki był taki był, ale jego plan sportowy był realny do wykonania w naszych warunkach organizacyjno-finansowych. Guli - nie. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Szacunek dla tych co byli zaniepokojeni, a nie lizali się po fiutach z Trio. Teraz trzeba się szarpać o każdy punkt. Pewnie zaraz ktoś wyskoczy mi tu z tabelą ale jak fakty są takie że jesteśmy kuurwa żenujący w tym momencie. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Specjalista od Stechera, ludzie kochani...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Dobre te wysrywy na trio. Bardzo ciekawe, a zarazem ostro żenujące.
Fakty : - jakby nie trio byłaby 3 liga. - teraz grozi nam 1 liga, ale jedynie grozi - patrząc pesymistycznie szanse są pół na pół - od 3 lat gramy w ekstraklasie - mamy posprzątane długi, płacimy terminowo - pijar i atmosfera wokół klubu zmieniła się o 180 stopni Ja rozumiem rozczarowanie i rozgoryczenie. Też jestem ostro wkurzony tym jak te nasze piłkarzyki grają i jakie robią wyniki, ale na Boga - umiaru trochę. Przypominają mi się tu wysrywy na Cupiała, bo źle sprzedał klub - a okazało się, że wystarczyło 3 lata rzetelnego zarządzania i jesteśmy praktycznie bez długów, więc chyba warto byłoby mieć wdzięczność za te wszystkie mistrzostwa i grę w Europie, której byśmy nigdy za Cupiała nie doczekali. Biadolenie było jakby Cupiał sprawił, że 20 lat będziemy spłacać długi a tu patrzcie patrzcie... wystarczyły 3 lata. OJEJ. Teraz znowu wysrywy na gości, którzy nas uratowali - takie typowo polskie cebulactwo. Nie piszę tu o umiarkowanej krytyce, bo wiadomo, że teraz widać, że zatrudnienie Guli było błędem. Widać jak na dłoni, że transfery mogłyby być bardziej trafione i pewnie inny trener by to lepiej poukładał. Tylko, że TAKA JEST WŁAŚNIE PIŁKA i dlatego Legia dalej się kisi w strefie spadkowej po porażce z Wartą. Jakieś śmieszne teorie spiskowe, że zwolnienie Hyballi to przyzwolenie na bylejakość czy jakieś inne powiązania Hyballopodobne wsadźcie sobie w żyć. Gula nie ma nic wspólnego z Hyballą, inny trener, inny zespół, z kadry z pamiętnego meczu w którym Kuba celebrował bramkę z Kmiecikiem to w kadrze praktycznie nikogo nie ma. W sumie chyba właśnie za to najbardziej należy się trio zjebka. Za duża rotacja piłkarzy. Pasieczny pierniczył 3 po 3, że to ma być ewolucja nie rewolucja a potem wymieniamy praktycznie co rundę połowę składu lub więcej. Guli bronić nie zamierzam, są trenerzy którzy w tak olbrzymiej rotacji by sobie poradzili dużo lepiej, uważam, że zasługuje na zwolnienie. Trio za to należy się szacunek, a nie pieprzenie, że niszczą Wisłę, bo to jest śmieszne. Popełniają błędy? Oczywiście, to jest nauka na żywym organiźmie. Były lepsze kandydatury? No nie. Nawet Kwiecień się zwinął w cholerę i wolał pakować kasę w Wieczystą uznając naszą sytuacją za zbyt tragiczną. Goście zaryzykowali własnym majątkiem i wizerunkiem, żeby uratować klub. PAMIĘTAJCIE. Krytyka jest potrzebna i mile widziana. Jazda bez trzymanki? Wymyślanie jakichś śmiesznych teorii, że zwolnienie Hyballi i jedna cieszynka sprawiły, że słabo punktujemy (HAHAHAHAHHAHA) to już poziom żenady. To tak jakbym rozbił talerz i żonie powiedział, że to jej wina bo pod złym kątem stał w szafce i jak go wziąłem do ręki to nie byłem w stanie go równo złapać. Litości. Nasi włodarze mają moje pełne poparcie i mam nadzieję, że wypierdzielą naszego obecnego trenera, bo ta drużyna potrzebuje wstrząsu. A poza wstrząsem tak ze dwa jakościowe wzmocnienia na JUŻ.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 13.02.2022 o godz. 19:43.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Nie da się starymi zasługami wiecznie usprawiedliwiać późniejszych błędów. I trio, i Cupiał będą mieli moją dozgonną wdzięczność za swoje najlepsze ruchy, ale chciałbym mieć możliwość obiektywnej oceny tego, co potem spier*olili. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Wcześniej były tlumaczenia, że zajechani, że przeciwnicy nas rozszyfrowali i tym podobne bajki. Cieszynka była potwierdzeniem faktu, że za aprobatą właściciela drużyna sabotowała grę w celu stworzenia pretekstu do zwolnienia trenera. Nieprawdopodobne? Niemożliwe? TEORIA SPISKOWA? Niech sobie każdy sam odpowie... Dlatego nie Trio jest winne, bo w segmencie PR (Królewski) idziemy do przodu, w kwestiach finansowych (Jażdżyński) idziemy do przodu, natomiast sportowo(Błaszczykowski) grzęźniemy w marazmie i bylejakości, niezależnie od składu zespołu. Twierdzę, że to wina Kuby i jego wybujałego ego. Może wytłumaczysz dlaczego każdy piłkarz który do nas przychodzi gra coraz słabiej, a każdy który od nas odchodzi udowadnia że nie jest żadnym "szrotem"? Przykłady? Carlos, Janicki, Abramowicz... Mało? ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
![]() Ale problem niewątpliwie jest, bo nie jest tak, żebyśmy sprowadzali przez te ostatnie lata sam szrot. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|