The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
PAWEŁ
Senior Member

Od: 09.2012

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.02.2022, 22:15
Jak patrzę ma to wszystko to może lepiej dla nas jak się s.......imy do 1 ligi. Patrząc na to wszystko, na ten ciąg błazenady osób decyzyjnych odnoszę wrażenie ze taki kubeł zimnej wody nam się przyda. Smutne jest to ze nie mam ochoty oglądać kolejnych meczy.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 12.02.2022, 22:16
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Ktoś może być kozakiem w obronie, ale w obronie SFG najważniejsze jest ustawienie całej drużyny, pilnowanie stref, schematy obrony. Pierwsza przegrana piłka prokuruje druga, w dodatku piłka poszła na wysokości jakieś 150 cm, Colley musiałby się złamać w pół żeby przebić ja Tomasiewiczowi.
Bramkę głównie zapieprzył Kliment, tóry miał stać bliżej linii bocznej i zapobiegać takim wrzutkom i przebiciom, ale się zdrzemnął. Reszta to fuks. Część winy jest po stronie Coleya, przez to że sprokurował rożnego swoim kretyńskim zagraniem w poprzek do przeciwnika.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 12.02.2022, 22:21
Po 3 pełnych latach rządów szacownego trio :
Jesteśmy najgorsza drużyna w ekstraklasie za ten czas
4 trener właśnie dogorywa (czyli problemem niekoniecznie jest trener , chyba że nie może byc łysy w - może to jakiś znak )
Przetoczylo się 6 wagonów z piłkarzami a najlepiej wyglądaliśmy podczas pierwszej rundy z zespołem z łapanki, gdzie na stoperze gral Klemenz a na skrzydle Peszko
Jak pokazują przykłady Abramowicza, Carlosa, Maka czy Janickiego problemem niekoniecznie też są pilkarze - w dobrze funkcjonujących drużynach potrafią przynajmniej nie odstawać od reszty
Wobec tego co powoduje że Wisla kolejna runde wyglada na zbieranine pi.zdeczek bez charakteru, motywacji i umiejętności ?
Oto jest pytanie
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 12.02.2022, 22:28
Odpowiedź jest prosta.

RODZINNA ATMOSFERA PIKNIKU I NIETYKALNE LEGENDY W KLUBIE.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
PAWEŁ
Senior Member

Od: 09.2012

Stary 12.02.2022, 22:35
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Odpowiedź jest prosta.

RODZINNA ATMOSFERA PIKNIKU I NIETYKALNE LEGENDY W KLUBIE.
Przyjdzie brzeczyszczykiewicz to dopiero będzie wesoło
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 12.02.2022, 22:47
nie mam twittera , co pozostała część trio tam ćwierka ?
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 12.02.2022, 22:56
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
Po 3 pełnych latach rządów szacownego trio :
Jesteśmy najgorsza drużyna w ekstraklasie za ten czas
4 trener właśnie dogorywa (czyli problemem niekoniecznie jest trener , chyba że nie może byc łysy w - może to jakiś znak )
Przetoczylo się 6 wagonów z piłkarzami a najlepiej wyglądaliśmy podczas pierwszej rundy z zespołem z łapanki, gdzie na stoperze gral Klemenz a na skrzydle Peszko
Jak pokazują przykłady Abramowicza, Carlosa, Maka czy Janickiego problemem niekoniecznie też są pilkarze - w dobrze funkcjonujących drużynach potrafią przynajmniej nie odstawać od reszty
Wobec tego co powoduje że Wisla kolejna runde wyglada na zbieranine pi.zdeczek bez charakteru, motywacji i umiejętności ?
Oto jest pytanie

No lepiej juz tego b.urdelu nie mozna podsumować,cos tu jest nie tak i byc moze to nie trener ,nie piłkarze..

3 rok z rzędu leje nas kto chce i jak chce ,a my stoimy i sie patrzymy.

jak to jest ze taki wlasnie Mak czy Abramowicz czy Jean Quarlos w Pogoni(!) nagle łapią formy ,dobrze grają? no cos tu nie gra.I to nie przypadek bo to nie jeden plkarz a kilkoro.Ten klub naprawde ma problemy.

grunt ze Legendy sie tu szanuje,dyrektor był w Arsenalu a własciciele potrafią napisać słodkie tweety.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 12.02.2022 o godz. 23:03.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 12.02.2022, 23:03
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
nie mam twittera , co pozostała część trio tam ćwierka ?
Zamilkli...
Odpowiedz cytując
MB1906
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 12.02.2022, 23:15
Trio+brat prokurent imiennie s.......a nas z ligi. Tyle temacie.
Odpowiedz cytując
gambit88
Member

Od: 08.2011

Stary 13.02.2022, 08:16
Znowu wystawiają na Twitterze na strzał Królewskiego, może raz by się odezwał Dawidek.. Ja ciągle czekam na news o zwolnieniu Guli.. Każda minuta bez tej informacji zwiększa tylko skalę kompromitacji
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 13.02.2022, 08:21
dawajcie screeny tych twitów , raz że nie każdy ma twittera , dwa żeby zachowac , jakby potem pousuwali
Odpowiedz cytując
RecordAble
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 13.02.2022, 10:21
Abstrahując od braku zgrania, schematów czy pomysłu na grę, dla mnie mega kamykiem do ogródka jest ściąganie piłkarzy, którzy nie są gotowi do gry na już. O reprezentowanym poziomie nie wspomnę. Walczymy o utrzymanie, a przychodzą do nas zawodnicy, którzy muszą się odbudować (Fernandez, Ring), których profil gry jest niewiadomą (Fazaglić). Mając tyle czasu nie można było ściągnąć trzech/czterech graczy na już, którzy nie odstawaliby poziomem od wirtuozów z Mielca czy Łęcznej? Po co kolejne okienko bawić się w loteryjność, że może któryś wypali. Było wiadomo, że nie mamy takiego komfortu, żeby dawać szanse, czas, czekać na przebudzenie. Obecny problem jest mocno złożony i nie upatrywałbym go tylko w kontekście Guli.
...i nawet jeśli będzie źle my nigdy nie poddamy się!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 13.02.2022, 10:31
dawajcie screeny tych twitów , raz że nie każdy ma twittera , dwa żeby zachowac , jakby potem pousuwali
Przeprosił kibiców którzy musieli to oglądać i napisał że tak się nie da grać. Nie wspomniał o PJS. Zero kontrowersji.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 13.02.2022 o godz. 13:15.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Colin
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 13.02.2022, 10:58
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Ktoś może być kozakiem w obronie, ale w obronie SFG najważniejsze jest ustawienie całej drużyny, pilnowanie stref, schematy obrony. Pierwsza przegrana piłka prokuruje druga, w dodatku piłka poszła na wysokości jakieś 150 cm, Colley musiałby się złamać w pół żeby przebić ja Tomasiewiczowi.
Co do bramki to mnie nie przekonasz. W mojej ocenie za bramkę głównie odpowiada Coley. Tu masz skrót meczu i naszą straconą bramkę: https://www.youtube.com/watch?v=tguz4uSDo38

Widać, że zaraz po tym jak piłka została wrzucona w pole karne z narożnika utworzyła się pilnująca się wzajemnie para Coley razem ze strzelcem bramki, który jest od niego sporo niższy i słabszy fizycznie. Ja rozumiem, że strącona piłka wprowadziła element zaskoczenia ale to nie jest usprawiedliwienie. Klasowy obrońca musi taką piłkę zaatakować, przewidzieć, zblokować tymbardziej, że napastnik przy nim był sporo niższy i słabszy fizycznie. Sory ale jeśli chcemy w tej lidze dać sobie jakieś szanse to nasi obrońcy muszą przedewszystkim skutecznie pilnować "swoich" zawodników i stanowić dla nich skuteczną, skoncentrowaną blokadę kiedy już utworzy się para i jeden drugiego pilnuje nawet jeśli zakładamy, że przy SFG pilnujemy, kryjemy w strefie.
Colin McRae[*] Żegnaj Mistrzu. Teraz pewnie ścigasz się z Ryśkiem i Januszem pilotowany przez "Beefa" po niebiańskich OSach...

"Heroes don't die, they just move on to the next stage"
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 13.02.2022, 12:33
Ale od momentu strącenia piłki tuż przy ziemi do trafienia jej w głowę strzelca, bo inaczej tego nazwać nie można, minęło pewnie mniej niż 0,5 sekundy. To zdecydowanie za krótko na jakąkolwiek reakcje. zwłaszcza że piłka leciała z dołu w górę i mikry wzrost strzelającego był w tej sytuacji atutem.

Gdyby Kliment wyprzedził tego co strącał , albo chociaż zablokował tą przebitkę byłoby po kłopocie. Umówmy się że miał dużo więcej czasu niż Coley.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 13.02.2022, 12:39
Przed Coleyem pilka przeszla dwoch naszych zawodnikow. O co pretensje do niego? Ona ma byc ku$)*(@%wa wrozem i przewidywac ze zadna fajtlapa nie machnie noga zeby wybic pilke? Serio?
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 13.02.2022, 12:42
to chyba zły temat , na dywagacje o Colleyu , tymbardziej że to jeden z nielicznych udanych transferów , i nawet jeśli ta bramka idzie częściowo na jego konto , to kilku ładnym zapobiegł

gdyby nie on i Biegański (sprawdzcie xG Stali wczoraj) , to nie byłoby symboliczne 0:1 , tylko kolejny pogrom
Odpowiedz cytując
Arronax
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 13.02.2022, 13:02
Z nowych nabytków będą ludzie, tylko jak wszystko jest w kryzysie to pokazać się może ale właśnie obrońca bo ofensywa prawie nie istnieje. Fernandes cokolwiek ruszył wczoraj, ale sam ma grać? Szczególnie, że jest daleki od formy fizycznej raczej. A nagle tu i teraz ma być liderem. S Savic coś próbuje ale to samo, muszą mieć z kim poklepać, pograć. To nie V.O.O lub M. Melikson, którzy w pojedynkę potrafili zdrowo namieszać.

Zresztą S.Savic to nie skrzydłowy, brak szybkości. Po prostu.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 13.02.2022, 14:43
Wychodzi na to, że za rządów BJK najbardziej kompetentną osobą (choć otwarcie bez doświadczenia i wiedzy, po prostu z inteligencją i pojętnością) był w klubie Obidziński. I że całe to ura bura nie będzie nam Warszawa/wka wtrącała się do Wisły było po to, żeby móc się kisić w swoim sosie i bez krytyki.

Chciałem napisać, że trudna sytuacja. Kibicować i wiedzieć, że nie ma alternatywy, ale widzieć błędy i krytykować. Tyle że my w zasadzie przerabiamy to od lat (i nie tylko my, vide Lech), od Cupiała. Z krótką przerwą, kiedy jedni na krótko, inni na zdecydowanie za długo (ja m.in.) nabrali się na misję poprzedniego rozdania.

I tak nie jest najgorzej organizacyjnie. Bylebyśmy chociaż trochę podskoczyli sportowo i nie spadli. Naprawdę to byłby taki wysiłek mentalny dla Kuby odsunąć się od drużyny i bezpośredniego zarządzania klubem, posiedzieć sobie w loży i od czasu do czasu kogoś o.......ić w gabinecie nadprezesa? Młody jest, mógłby popodróżować, w jakiś sport amatorski się wkręcić itd.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
Armin
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 13.02.2022, 14:50
Powtórzę również tu. Czy warto było sprzedać 3 kluczowych zawodników żeby osiągnąć szybki przypływ gotówki kosztem strat po ewentualnym spadku z ekstraklasy. Zarobić szybko 10 baniek a stracić za pół roku 50 beż praw tv mniejszej frekwencji itd. Gdzie tu logika.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 13.02.2022, 14:50
wklejam , bo po co sie ma to marnować w meczowym

Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Stary 13.02.2022, 14:55
Wow wystarczyło przegrać dwa mecze, a wszyscy nagle napierrdalają na właścicieli. Jak ja sygnalizowałem niektóre tematy w okresu przygotowawczym, to byłem tu mieszany z błotem
Tak samo widzę, że niektórym nagle zaczęła przeszkadzać cieszynka Kuby, a zaraz Hyballa stanie się świetnym fachowcem
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 13.02.2022, 14:59
Jagul napisał(a):Wyświetl post
Wow wystarczyło przegrać dwa mecze, a wszyscy nagle napierrdalają na właścicieli. Jak ja sygnalizowałem niektóre tematy w okresu przygotowawczym, to byłem tu mieszany z błotem
Tak samo widzę, że niektórym nagle zaczęła przeszkadzać cieszynka Kuby, a zaraz Hyballa stanie się świetnym fachowcem
Nie tylko Ty pisałeś że to źle wygląda. Podczas gdy Wermacht podniecał się finałem Pucharu Polski niektórzy otwarcie wyrażali swoje obawy.
Hybala jaki był taki był, ale jego plan sportowy był realny do wykonania w naszych warunkach organizacyjno-finansowych. Guli - nie.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Stary 13.02.2022, 15:04
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Nie tylko Ty pisałeś że to źle wygląda. Podczas gdy Wermacht podniecał się finałem Pucharu Polski niektórzy otwarcie wyrażali swoje obawy.
Hybala jaki był taki był, ale jego plan sportowy był realny do wykonania w naszych warunkach organizacyjno-finansowych. Guli - nie.
Oczywiście.
Szacunek dla tych co byli zaniepokojeni, a nie lizali się po fiutach z Trio.
Teraz trzeba się szarpać o każdy punkt.
Pewnie zaraz ktoś wyskoczy mi tu z tabelą ale jak fakty są takie że jesteśmy kuurwa żenujący w tym momencie.
Odpowiedz cytując
Kac
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 13.02.2022, 16:46
MB1906 napisał(a):Wyświetl post
Trio+brat prokurent imiennie s.......a nas z ligi. Tyle temacie.
oni chyba nie zdaja sobie sprawy co sie stanie i zadne pi.rdolenie, ze dlugi splacone tu juz nie pomoze jak polecimy
TYLKO WISŁA
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 13.02.2022, 17:17
wklejam , bo po co sie ma to marnować w meczowym

-śmieszny obrazek ze śmiesznym komentarzem-
Kasztelaniec zrobił mi dzień. Nie wiem gdzie chłopak uczył się prawa spółek, ale nawet wyszukiwarka google takich głupot nie wypluje.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 13.02.2022, 17:46
Specjalista od Stechera, ludzie kochani...
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 13.02.2022, 19:40
Dobre te wysrywy na trio. Bardzo ciekawe, a zarazem ostro żenujące.

Fakty :
- jakby nie trio byłaby 3 liga.
- teraz grozi nam 1 liga, ale jedynie grozi - patrząc pesymistycznie szanse są pół na pół - od 3 lat gramy w ekstraklasie
- mamy posprzątane długi, płacimy terminowo
- pijar i atmosfera wokół klubu zmieniła się o 180 stopni

Ja rozumiem rozczarowanie i rozgoryczenie. Też jestem ostro wkurzony tym jak te nasze piłkarzyki grają i jakie robią wyniki, ale na Boga - umiaru trochę.

Przypominają mi się tu wysrywy na Cupiała, bo źle sprzedał klub - a okazało się, że wystarczyło 3 lata rzetelnego zarządzania i jesteśmy praktycznie bez długów, więc chyba warto byłoby mieć wdzięczność za te wszystkie mistrzostwa i grę w Europie, której byśmy nigdy za Cupiała nie doczekali. Biadolenie było jakby Cupiał sprawił, że 20 lat będziemy spłacać długi a tu patrzcie patrzcie... wystarczyły 3 lata. OJEJ.

Teraz znowu wysrywy na gości, którzy nas uratowali - takie typowo polskie cebulactwo. Nie piszę tu o umiarkowanej krytyce, bo wiadomo, że teraz widać, że zatrudnienie Guli było błędem. Widać jak na dłoni, że transfery mogłyby być bardziej trafione i pewnie inny trener by to lepiej poukładał. Tylko, że TAKA JEST WŁAŚNIE PIŁKA i dlatego Legia dalej się kisi w strefie spadkowej po porażce z Wartą.

Jakieś śmieszne teorie spiskowe, że zwolnienie Hyballi to przyzwolenie na bylejakość czy jakieś inne powiązania Hyballopodobne wsadźcie sobie w żyć. Gula nie ma nic wspólnego z Hyballą, inny trener, inny zespół, z kadry z pamiętnego meczu w którym Kuba celebrował bramkę z Kmiecikiem to w kadrze praktycznie nikogo nie ma.

W sumie chyba właśnie za to najbardziej należy się trio zjebka. Za duża rotacja piłkarzy. Pasieczny pierniczył 3 po 3, że to ma być ewolucja nie rewolucja a potem wymieniamy praktycznie co rundę połowę składu lub więcej. Guli bronić nie zamierzam, są trenerzy którzy w tak olbrzymiej rotacji by sobie poradzili dużo lepiej, uważam, że zasługuje na zwolnienie.

Trio za to należy się szacunek, a nie pieprzenie, że niszczą Wisłę, bo to jest śmieszne. Popełniają błędy? Oczywiście, to jest nauka na żywym organiźmie. Były lepsze kandydatury? No nie. Nawet Kwiecień się zwinął w cholerę i wolał pakować kasę w Wieczystą uznając naszą sytuacją za zbyt tragiczną. Goście zaryzykowali własnym majątkiem i wizerunkiem, żeby uratować klub. PAMIĘTAJCIE. Krytyka jest potrzebna i mile widziana. Jazda bez trzymanki? Wymyślanie jakichś śmiesznych teorii, że zwolnienie Hyballi i jedna cieszynka sprawiły, że słabo punktujemy (HAHAHAHAHHAHA) to już poziom żenady.

To tak jakbym rozbił talerz i żonie powiedział, że to jej wina bo pod złym kątem stał w szafce i jak go wziąłem do ręki to nie byłem w stanie go równo złapać. Litości.

Nasi włodarze mają moje pełne poparcie i mam nadzieję, że wypierdzielą naszego obecnego trenera, bo ta drużyna potrzebuje wstrząsu.

A poza wstrząsem tak ze dwa jakościowe wzmocnienia na JUŻ.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 13.02.2022 o godz. 19:43.
Odpowiedz cytując
Kac
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 13.02.2022, 19:46
nasze trio tak sie uczy na zywym organizmie, ze za kazdym razem podejmuje decyzje ZA POZNO, za pozno wywalili trenerow po skandalicznych seriach porazek i tak samo teraz czekaja cholera wie na co

a dla nas juz kazdy mecz jest na wage zlota
TYLKO WISŁA
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Stary 13.02.2022, 19:48
W zdrowym klubie to chyba dyrektor sportowy rekomenduje zwolnienie trenera. A jak ma to zrobić Pasieczny skoro 3 dni temu wystawił Guli laurkę
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów