The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Mako
Senior Member

Od: 08.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.10.2010, 10:31
Co do oświetlenia to będac na stadionie to wygląda to wszystko ok, ale jak oglądam potem skróty czy powtórki czy foty z meczu to całe piętro tonie w ciemnościach i nawet nie wiadomo czy jest dużo ludzi czy frekwencja nie dopisała. W przypadku jakby był komplet to transmsja traci na jakości bo chyba kazdy kto ogląda jakis mecz w tv to przyzna ze jeśli widać że stadion jest pełen to inaczej sie to odbiera niż jak widać puste krzesełka lub... nic nie widac, jak u nas. Na Legii np. mają podświetlaną tą membrane na dachu i pięterko elegancko widać. U nas z tego co zauwarzyłem to na samej górze, pod betonowym daszkiem za tą tymczasową siatką ogordzeniową są jeszcze zamontowane jakies świetlówki które podczas meczu są jednak wyłączone ale nie sądze żeby to rozwiązało ten problem. Moim zdaniem mozna by zamontować jakieś lampy pod dachem obok oświetlenia boiska i skierowac go na trybuny. Oczywiście tak aby nie oślepiało kibiców
Ostatnio edytowane przez Mako : 25.10.2010 o godz. 10:33.
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 25.10.2010, 10:59
Mako napisał(a):Wyświetl post
U nas z tego co zauwarzyłem to na samej górze, pod betonowym daszkiem za tą tymczasową siatką ogordzeniową są jeszcze zamontowane jakies świetlówki które podczas meczu są jednak wyłączone ale nie sądze żeby to rozwiązało ten problem.
Dlaczego ta siatka nadal tam jest. Mam nadzieję że tak nie zostanie. Czemu ul Reymana jest zamykana po meczu?
Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 25.10.2010, 12:03
Tak w ogóle to wczoraj była niedziela i montowali krzesełka.. tylko po co? trybuna ma być oddana dopiero na wiosnę a są ważniejsze rzeczy wewnątrz trybuny do robienia. krzesełka zawsze były montowane na końcu. Majchrowski chce się lansować że "widownia" jest w 100% gotowa?
Odpowiedz cytując
kolarz90
Senior Member

Stary 25.10.2010, 12:15
A niech montują, będzie jakiś widoczny efekt wizualny. Poza tym te krzesełka montuje chyba z 5 gości reszta robi w środku, więc prawie w takim tempie zdążą do wiosny

Odpowiedz cytując
Wicked
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 25.10.2010, 12:30
royalmichael napisał(a):Wyświetl post
Tak w ogóle to wczoraj była niedziela i montowali krzesełka.. tylko po co? trybuna ma być oddana dopiero na wiosnę a są ważniejsze rzeczy wewnątrz trybuny do robienia. krzesełka zawsze były montowane na końcu. Majchrowski chce się lansować że "widownia" jest w 100% gotowa?
O ile się nie mylę krzesełka montuje firma która je dostarcza, a nie ludzie z Polimexu. Niech sobie montują kiedy chcą, bo nic innego na tym stadionie robić nie będą.
ULTRAS NOWA HUTA
Odpowiedz cytując
Damian1241
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 25.10.2010, 12:53
Mako napisał(a):Wyświetl post
Co do oświetlenia to będac na stadionie to wygląda to wszystko ok, ale jak oglądam potem skróty czy powtórki czy foty z meczu to całe piętro tonie w ciemnościach i nawet nie wiadomo czy jest dużo ludzi czy frekwencja nie dopisała. W przypadku jakby był komplet to transmsja traci na jakości bo chyba kazdy kto ogląda jakis mecz w tv to przyzna ze jeśli widać że stadion jest pełen to inaczej sie to odbiera niż jak widać puste krzesełka lub... nic nie widac, jak u nas. Na Legii np. mają podświetlaną tą membrane na dachu i pięterko elegancko widać. U nas z tego co zauwarzyłem to na samej górze, pod betonowym daszkiem za tą tymczasową siatką ogordzeniową są jeszcze zamontowane jakies świetlówki które podczas meczu są jednak wyłączone ale nie sądze żeby to rozwiązało ten problem. Moim zdaniem mozna by zamontować jakieś lampy pod dachem obok oświetlenia boiska i skierowac go na trybuny. Oczywiście tak aby nie oślepiało kibiców
no wlasnie w tv to caly czas to wyglada jakby mgla byla. cala ta glowna trybuna jest slabo widoczna i zamglona
Odpowiedz cytując
dostuffca
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 25.10.2010, 14:33
mam wrażenie, że odpowiedzi na interpelację się nie doczekamy. Przyjdą wybory, Rada Miasta się zmieni i problemu interpelacji nie będzie. Spryciarze.

Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 25.10.2010, 14:51
Wie ktos czy na ostatnim meczu tylko system na G3 nie działał ( tam wchodziłem ) ?
Odpowiedz cytując
m_misiek
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 25.10.2010, 15:19
Donki napisał(a):Wyświetl post
Wie ktos czy na ostatnim meczu tylko system na G3 nie działał ( tam wchodziłem ) ?

na E 22 tez nie
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 25.10.2010, 15:26
Na E 25 tez system nie działał jak wchodziłem. Co do oświetlenia - faktycznie w rzeczywistości lepiej to wygląda niż w TV. Tylko powstaje pytanie czy jeżeli mówimy o budowie naszego stadionu to jest największy problem. Niestety nie . Co do parkowania: faktycznie jak ktoś napisał - najlepiej wjedźcie na te "17 metrów" ))) Jest kupę miejsca kawałek dalej od stadionu ( co nie znaczy że daleko), owszem w większości przypadków są to miejsca płatne no ale niby czego się spodziewamy? Centrum miasta - miejsca parkingowe są płatne. Inna sprawa że parking jest potrzebny ale tylko z odpowiednimi rozwiązaniami komunikacyjnymi bo faktycznie sam parking wiele nie zmieni.
Ostatnio edytowane przez rafkur : 25.10.2010 o godz. 15:36.
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 25.10.2010, 17:57
majchrowski na TVP KRAKÓW mówi o stadionie.

Powiedział tyle, że te wszystkie problemy to przez to że sie projekt zmienial, i , że on podawał takie terminy jakie podawali mu wykonawcy.
Jak zwykle sranie w banie
Ostatnio edytowane przez Donki : 25.10.2010 o godz. 18:01.
Odpowiedz cytując
medyk
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 25.10.2010, 22:01
na E15 tez nie działały kołowroty a co do krzesełek to na meczu w 99% byłem pewny ze im sie układ popieprzył i przy naraożniku od Reymonta beda sciagac niebieskie krzesełka bo tam maja byc czerwone.
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
Odpowiedz cytując
rafil
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 25.10.2010, 22:21
jak ja wchodziłem na G3 to działały kołowroty
Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,
Ten boski Krakowski nasz TS.
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 25.10.2010, 22:32
Na D2x tez nie działały ale tylko dla tych co używali Kart Kibica
Odpowiedz cytując
Brzeszczot
Senior Member

Stary 26.10.2010, 08:50
jak to jest z tymi elektronicznymi bandami reklamowymi zawsze po kazdym meczu wywozili a teraz po meczu z Lechia dalej stoja. Czyzby zostaly zakupione ?
Odpowiedz cytując
KoPer
I am what I am

Od: 09.2004

Stary 26.10.2010, 09:03
pewnie nie opłacało im się ściągać skoro dzisiaj znowu mecz na R22
Odpowiedz cytując
Zwierze
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 26.10.2010, 10:44
Warto napisać coś pozytywnego na temat naszego stadionu. Jest to murawa... Mamy jedną z najlepszych w Polsce a jak mnie pamięć nie myli było płaczu co nie miara, że firma bee że się trawa nie przyjmie itp.
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 26.10.2010, 11:11
Brzeszczot napisał(a):Wyświetl post
jak to jest z tymi elektronicznymi bandami reklamowymi zawsze po kazdym meczu wywozili a teraz po meczu z Lechia dalej stoja. Czyzby zostaly zakupione ?
Jak mogły zostać zakupione skoro dopiero jest na nie organizowany przetarg
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 26.10.2010, 11:12
Nasza murawa po prostu miała odpowiednią ilość czasu na to, aby się ukorzenić, a martwe fragmenty wymienić.
Do tego dochodzi dobry dostęp światła, oprócz części na którą pada cień trybuny południowej, reszta ma przez długą część czasu zapewniony dostęp światła - spore odległości trybun bocznych od boiska + stosunkowo niskie trybuny, zwłaszcza za bramkami.
Od rozłożenia murawy do pierwszego meczu minęło 2 miesiące - spokojnie można byłoby posiać i wyhodować ją na miejscu.
Odpowiedz cytując
pierdek18
Senior Member

Stary 26.10.2010, 11:16
murawa jest wrecz idealna!! super ja wykosili jeszcze wyglada jak w PRO na takiej murawie az chce sie grac
"c’est en faisant n’importe quoi, qu’on devient n’importe qui !"
Odpowiedz cytując
Wicked
Senior Member

Stary 26.10.2010, 11:59
Arapaho napisał(a):Wyświetl post
Jak mogły zostać zakupione skoro dopiero jest na nie organizowany przetarg
elementem przetargu są tylko i wyłącznie telebimy, bez band reklamowych.
ULTRAS NOWA HUTA
Odpowiedz cytując
lukaszgor
Junior Member

Od: 03.2009

Stary 26.10.2010, 12:37
Wicked napisał(a):Wyświetl post
elementem przetargu są tylko i wyłącznie telebimy, bez band reklamowych.
http://www.zikit.krakow.pl/attachmen...0do%20SIWZ.pdf Jak dla mnie to według tej informacji bandy też są elementem przetargu
Odpowiedz cytując
Wicked
Senior Member

Stary 26.10.2010, 12:43
Cytat:
Uwaga: w zał. nr 7 prosimy nie brać pod uwagę diodowych band reklamowych ponieważ
przedmiotem zamówienia są ekrany LED.”
W przedmiarach też nie ma nic o bandach reklamowych.

Swoją droga czy to nie wczoraj miało być rozstrzygnięcie przetargu
Ostatnio edytowane przez Wicked : 26.10.2010 o godz. 12:47.
ULTRAS NOWA HUTA
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 26.10.2010, 13:24
Wicked napisał(a):Wyświetl post
W przedmiarach też nie ma nic o bandach reklamowych.

Swoją droga czy to nie wczoraj miało być rozstrzygnięcie przetargu
W uzupełnieniu do przetargu zwiększono zakres o bandy reklamowe
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Stary 26.10.2010, 13:51
Zobaczymy. Otwarcie ofert miało być wczoraj, ale patrząc na przykład trybuny północnej, to dowiemy się dopiero o wyborze najlepszej oferty, za jakieś 2-3tyg
Odpowiedz cytując
RLY
Senior Member

Stary 26.10.2010, 14:36
Zastanawia mnie czy to co powstało przy trybunie zachodniej to daszek czy też nowa hala Wisły?
Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 26.10.2010, 20:30
w tv mowia ze murawa z boku wyglada fatalnie ..
a tyle osob ja wychwala pod niebiosa, juz nie wiem gdzie lezy prawda :|

moze tylko po meczu Lechii tak wyglada, zle przygotowali ..
Odpowiedz cytując
medyk
Senior Member

Stary 26.10.2010, 21:28
telewizja kłamie
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 26.10.2010, 21:54
murawa OK, są drobne dziury, no ale, bez przesady, to normalne przecież po meczu, to nie parkiet
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Stary 26.10.2010, 22:19
Widocznych było kilka miejsc, w których murawa wymaga naprawy. Pewnie pozostałości po meczu z Lechią.
Teraz mają 2 tyg na to, aby murawę doprowadzić do lepszego stanu, chociaż przy obecnej temperaturze proste to nie będzie.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów