The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.01.2013, 19:27
qqbaa napisał(a):Wyświetl post
Dodatkowo na stosiku codziennie od godziny 13:00 pracują osoby które za darmo pomogą w ułożeniu diety, treningu i suplementacji.
Dalej aktualne i do której godziny?
Odpowiedz cytując
19sebawro06
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 05.01.2013, 20:39
napisałem na pw ale odp nie dostałem narazie więc zapytam tutaj. jest prowadzona sprzedaż internetowa zawsze to lepiej kupić u Wiślaka i mieć pewność co do kupionych przedmiotów. jak by ktoś coś wiedział to będę wdzięczny
edit: chodzi mi o to nowe stoisko w tesco. nie jestem z krk dlatego pytam.
Ostatnio edytowane przez 19sebawro06 : 05.01.2013 o godz. 20:44.
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY

PRZEMYŚL
Odpowiedz cytując
qqbaa
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 05.01.2013, 23:03
Witam wszystko aktualne, po prostu czasami nie mam czasu popatrzeć na forum zaraz odpisuje na wszystkie PW i zapraszam na stoisko CH TESCO wielicka 259 codziennie od 9 do 21 - przypominam też, że osoby mogące pomóc w doborze supli pracują od godziny 13:00

Szczerze mówią odżywki to tylko dodatek w moim interesie głównie skupiam się na alkomatach, basenach, trampolinach itd - oczywiście sprzedaży internetowej tak więc z wysyłką kurierem nie ma problemu mam umowę z UPS przesyłka kurierska (w ciągu 24h) kosztuje 15zł a pobranie 18zł

Pozdrawiam i zapraszam
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Stary 06.01.2013, 18:45
Polecicie jakiegoś dobrego lekarza sportowego albo dietetyka? Bo potrzebuje rozpisać sobie dietę, problem polega na tym, że prawdopodobnie mam laktozę (i własnie to też chce jakoś sprawdzić), dodatkowo zacząłem trenować SW i chciałbym, żeby mi pomógł najlepiej jakiś specjalista, chyba, że macie jakieś inne rozwiązania.
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 06.01.2013, 19:04
R33 napisał(a):Wyświetl post
Polecicie jakiegoś dobrego lekarza sportowego albo dietetyka? Bo potrzebuje rozpisać sobie dietę, problem polega na tym, że prawdopodobnie mam laktozę (i własnie to też chce jakoś sprawdzić), dodatkowo zacząłem trenować SW i chciałbym, żeby mi pomógł najlepiej jakiś specjalista, chyba, że macie jakieś inne rozwiązania.
W sensie nietolerancje na laktozę

Lekarzy sportowych/dietetyków pod kątem kulturystyki, zwiększania masy to nie polecam, bo oni zawsze będą na nie, uznają ten sport za coś nienatularnego (bo w sumie kulturystyka jest nienaturalna - normalni ludzie tak nie wyglądają) i będą Ci to odradzać, wątpie czy jakikolwiek "normalny" dietetyk Ci rozpisze dietę na masę.

Jak dla mnie niepotrzebna strata kasy na takiego lekarza, jak nietolerujesz laktozy, po prostu ogranicz drastycznie spożycie mleka i tyle
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Stary 06.01.2013, 20:49
Ale nie wiem czym dobrze zastąpić i wątpie żeby to była nietolerancja, bardziej uczulenie bo na drugi dzień jak zjem jakieś produkty mleczne to strasznie mnie kicha.
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Stary 10.01.2013, 22:23
Lekcja poglądowa numer jeden.

Autorzy: Skórokopy Wisły Kraków

Temat: Jak NIE wyciskać sztangi na ławce poziomej.

Video : http://www.youtube.com/watch?v=4N6I6...layer_embedded od 3:20
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Odpowiedz cytując
qqbaa
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 11.01.2013, 14:07
R33 napisał(a):Wyświetl post
Zapraszam do nas, wystarczy, że weźmiesz odżywki bez dodatku laktozy - diete, rozpiske suplementacji oraz treningu dostaniesz u nas za darmo przy zakupie odżywek

Pozdrawiam
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 14.01.2013, 21:56
Polecam stoisko przy Wielickiej użytkownika qqbaa. Promocje, gratisy i fachowa pomoc.
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Stary 08.02.2013, 19:41
Jakaś siłownia w okolicach Bronowic, Krowodrzy, Centrum? Jest coś lepszego od Platinium w tych miejscach?
Odpowiedz cytując
CVC
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 10.02.2013, 11:29
http://www.xfitnessclub.pl/
na nowej hali Wisły
W Polsce mamy wielu wrogów i stoczonych z nimi bójek
Jesteśmy Śląsk Wrocław - Nam należy się szacunek !
------------------------------------------------------------------------------
ŚLĄSK-WISŁA-LECHIA
Odpowiedz cytując
martinius028
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 10.02.2013, 11:45
Ja mam takie pytanie jeśli 3 lutego złamałem piątą kość śródręcza i jutro tj 11 lutego będę miał ją drutowaną, to ile może potrwać przerwa w treningach?
Ćwiczyć nogi i brzuch+bieganie mimo tych drutów, czy całkiem sobie odpuścić na jakiś czas?
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Stary 10.02.2013, 12:19
CVC napisał(a):Wyświetl post
http://www.xfitnessclub.pl/
na nowej hali Wisły
A chodzisz/chodziłeś tam? Bo ja słyszałem 1 opinię od znajomego i pozytywna ona nie była (sprzęt jakiś nie za dobry).
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 16.02.2013, 22:11
Panowie jakie hantle polecacie? Słyszałem, że lepiej dopłacić i wziąć żeliwne, bo ta cała reszta, czyli bitumiczne, kompozytowe to o dupę rozbić.
Odpowiedz cytując
Kolumbus
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 16.02.2013, 23:17
jak to ma byc silownia a nie zabawka to tylko zelastwo
piekna zaba w podpisie

Odpowiedz cytując
Voin
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 26.02.2013, 14:21
Cytat:
"Dni otwarte dla Wiślaków w siłowniach PURE: tylko do 3 marca codziennie w siłowniach PURE w Galerii Krakowskiej, Galerii Kazimierz oraz Galerii Bonarka wchodzicie zupełnie za free na hasło WISŁA! W imieniu TS Wisła Kraków serdecznie zapraszamy!!!"
info z fb skwk
Odpowiedz cytując
Kamil_mchw
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 26.02.2013, 15:23
chodziłem do Pure przez rok... najgorsza siłownia ever...
lepsza jet osiedlowa siłka u kumpla w garażu.

a dlaczego tak uważam?
- trzeba czasem pół godz. stać w kolejce do danego sprzętu... niby są inne maszyny na których można zrobić daną partię mięsa, ale jak zapłaciłem "trenerowi personalnemu" za plan treningowy (żeby raczej spr. czy ma pojęcie) gdzie zaznaczył konkretne ćw. na konkretnej maszynie z 3 min. przerwami między ćwiczeniami to oczekuje że będę miał możliwość korzystania.
- za dużo ludzi... kobieta na recepcji mi powiedziała "to proszę przychodzić o 6 rano kiedy siłownia jest pusta" niech mnie w ch*ja pocałuje.
- Sprzęt ustawiony na sprzęcie... wynik - kontuzja barku bo jakiś debil przepychał się obok ławeczki jak targałem kilogramy
- kolejka pod prysznic (za mało pryszniców)
- nie działające szafki... otwieranie/zamykanie magnetyczne... raz pół godz. próbowałem się dostać do swoich rzeczy... ponowne namagnesowanie nic nie dało, gościa zza lady walczył z nią 10min. aż ją otworzył. Oczywiście wyszedłem wtedy dopiero co spod prysznica i po siłowni chodziłem z ręcznikiem w pasie... :/ siara
- człowiek podpisuje zgodę na to aby pobierali co miesiąc opłatę za siłownie bezpośrednio z mojego konta (a jak nie to 10zl. więcej) nie po to żeby przy wejściu słyszeć że nie udało im się pobrać i że mam zlecić przelew i że nie mogę wejść na siłownie... oczywiście zleciłem przelew ale i PURE nie zapomniał ponownie ściągnąć opłaty za ten miesiąc... w rezultacie nie oddali mi pieniędzy, a powiedzieli że to jest opłata za kolejny miesiąc... oczywiście nie ten z karnetu a kolejny miesiąc po zakończeniu 12 miesięcznego karnetu.
- trenerzy personalni... raz ćwicząc barki poprosiłem jednego żeby stanął za mną żeby mnie asekurować to ten powiedział że może to zrobić ale muszę wykupić godzinny trening personalny. cena ? nie wiem...
- 1 ławeczka płaska, 2 skośne... jak na tak dużą siłownie to zdecydowanie za mało...
- brak niektórych wg. mnie sprzętów
- niektórzy ludzie nie przychodzą tam żeby "zrobić swoje" a żeby się pokazać... ładnie ubrani, wypachnieni, laski wymalowane, goście włoski na żelu... masakra.

chyba tyle... ogólnie nie polecam
no ale jeśli jest za free (dzień otwarty) to idźcie i się sami przekonajcie...
pozdro
Odpowiedz cytując
Pawel.Busko
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 26.02.2013, 19:59
Byłem dziś, tyle bananowego towarzystwa to dawno nie widziałem Ale warto iść, mi osobiście się podobało, chociaz preferuje "patologiczne siłownie". Darowanemu koniowi...

Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Stary 26.02.2013, 22:00
Kamil_mchw napisał(a):Wyświetl post
chodziłem do Pure przez rok... najgorsza siłownia ever...
lepsza jet osiedlowa siłka u kumpla w garażu.

a dlaczego tak uważam?
- trzeba czasem pół godz. stać w kolejce do danego sprzętu... niby są inne maszyny na których można zrobić daną partię mięsa, ale jak zapłaciłem "trenerowi personalnemu" za plan treningowy (żeby raczej spr. czy ma pojęcie) gdzie zaznaczył konkretne ćw. na konkretnej maszynie z 3 min. przerwami między ćwiczeniami to oczekuje że będę miał możliwość korzystania.
- za dużo ludzi... kobieta na recepcji mi powiedziała "to proszę przychodzić o 6 rano kiedy siłownia jest pusta" niech mnie w ch*ja pocałuje.
- Sprzęt ustawiony na sprzęcie... wynik - kontuzja barku bo jakiś debil przepychał się obok ławeczki jak targałem kilogramy
- kolejka pod prysznic (za mało pryszniców)
- nie działające szafki... otwieranie/zamykanie magnetyczne... raz pół godz. próbowałem się dostać do swoich rzeczy... ponowne namagnesowanie nic nie dało, gościa zza lady walczył z nią 10min. aż ją otworzył. Oczywiście wyszedłem wtedy dopiero co spod prysznica i po siłowni chodziłem z ręcznikiem w pasie... :/ siara
- człowiek podpisuje zgodę na to aby pobierali co miesiąc opłatę za siłownie bezpośrednio z mojego konta (a jak nie to 10zl. więcej) nie po to żeby przy wejściu słyszeć że nie udało im się pobrać i że mam zlecić przelew i że nie mogę wejść na siłownie... oczywiście zleciłem przelew ale i PURE nie zapomniał ponownie ściągnąć opłaty za ten miesiąc... w rezultacie nie oddali mi pieniędzy, a powiedzieli że to jest opłata za kolejny miesiąc... oczywiście nie ten z karnetu a kolejny miesiąc po zakończeniu 12 miesięcznego karnetu.
- trenerzy personalni... raz ćwicząc barki poprosiłem jednego żeby stanął za mną żeby mnie asekurować to ten powiedział że może to zrobić ale muszę wykupić godzinny trening personalny. cena ? nie wiem...
- 1 ławeczka płaska, 2 skośne... jak na tak dużą siłownie to zdecydowanie za mało...
- brak niektórych wg. mnie sprzętów
- niektórzy ludzie nie przychodzą tam żeby "zrobić swoje" a żeby się pokazać... ładnie ubrani, wypachnieni, laski wymalowane, goście włoski na żelu... masakra.

chyba tyle... ogólnie nie polecam
no ale jeśli jest za free (dzień otwarty) to idźcie i się sami przekonajcie...
pozdro
Podpisuje się obiema nogami i rękami.

PURE to najgorsze gówno na świecie i zanim się zdecydujecie cyrografik z nimi podpisać (bo nie możesz tam wykypić opcji na jeden miesiac - umowa na jakiś czas najcześciej na rok - musisz im płacić wtedy), zastanówcie się dobrze, chyba że chcecie miec do czynienia z :

-wieloktrotnym ściaganiem kasy z konta i wielodniowymi formalnościami zwiazanymi z jej odzyskiwaniem
-wiecznie naburmuszonymi paniusami w recepcji
-nachalnymi trenerami personalnymi wciskajacymi ci "trening personalny" - 150pln/h
-karczemnie mała ilościa sprzetu stricte kulturystycznego - jedna ławeczka do wyciskania
-za to bieżni do biegania od groma, wiekszośc regularnie stoi pusta
-o miejscu żebys sobie martwy pocisnąl to nei ma mowy

Ogólnie to mógłbym jeszcze wymieniac i wymieniać, chodziłem do Angel City, ale w Bonarce i GK podobnie jest. Pomijam fakt, że w Bonarce żyd na żydzie.

Odpowiedz cytując
Worcester
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 07.03.2013, 15:03
Panowie jeśli ktoś chciałby spróbować sił w MMA, od 11 marca ruszają treningi w Platinium na ul. Aleksandry. A polecam tylko dlatego, że treningi będzie prowadził Radek Jaskólski, chłopak od którego można się wiele nauczyć. Jesli ktoś chce zmierzyć się z MMA, to polecam. Chłopaka dobrze znam i polecam!
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym,
gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły,
jakież tu mogą być właściwie zmiany?
Tu tylko szpiclom coraz większe uszy
rosną, milicji — coraz dłuższe pałki,
i coraz bardziej pustka rośnie w duszy,
i coraz bardziej mózg się staje miałki.
Tu tylko może prosperować gnida,
cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ."
Janusz Szpotański
Odpowiedz cytując
maTyS.
Bene Nati

Od: 10.2007

Stary 14.03.2013, 17:19
witam Panowie.
planuje zapisać się na siłkę w celu zrobienia sobie rzeźby ciała,nie chce pakować żeby się rozrastać.
trenuje piłkę nożna od 16 lat zawodowo,że tak powiem czyli treningi co najmniej 4 razy w tygodniu.
na treningach mamy jakieś tam wstawki mocy i siły,ale ja chciałbym osiągnąć idealną sylwetkę.
parę lat temu miałem niedowagę mimo,że potrafiłem jeść dwa obiady dziennie,ale moja przemiana materii brała nad tym wszystkim górę.teraz kiedy dobiłem do idealnej tak mi się wydaje wagi jak na mój wzrost 177 , 71 kg chciałbym właśnie ładnie wyrzeźbić sobie mięśnie.Chodzi mi głównie o klatkę piersiową,ręce i plecy bo nogi mam umięśnione.
Prośba moja do osób zorientowanych o poradę w kwestii ćwiczeń jakie mógłbym wykonywać aby takową rzeźbę wytrenować ewentualnie jakimi odżywkami się żywić,ale od razu mówię że nie obchodzi mnie żadne białko,kreatyna itp. Byłbym bardzo wdzięczny.
PRĄDNIK BIAŁY WIERNY WIŚLE !
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Stary 14.03.2013, 17:21
Jaki wiek ? Czy to pierwszy kontakt z siłką ?

Odpowiedz cytując
maTyS.
Bene Nati

Stary 14.03.2013, 17:28
25 lat , nie pierwszy.
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Stary 14.03.2013, 17:50
Po pierwsze muszę obalić kilka mitów, jakie zauważyłem w Twoim poście Pierwszy mit to taki, że nie rozrośniesz się od samej siłki, spokojnie. Ludzie, którzy osiągają spore rozmiary na siłce robią to głównie dzięki odopowiednio skomponowanej i systematycznej diecie. Także bez obaw, kilka kilogramów suchej masy tak do 75-76 kg Ci na pewno nie zaszkodzi, wręcz przeciwnie będzie z tego później można wszystko bardzo ładnie wyrzeźbić. Proponował bym zacząć na spokojnie od FBW (Full Body Workout) + brzuch. Jest to dobry plan dla początkujących czy też wracających po przerwie, ale także dla już bardziej zaawansowanych (sam go trzy miesiące stosowałem - efekty zadowalające ). Będzie to dobre wprowadzenie do siłki. Po każdym treningu proponuje ok. 30-40 min areobów, żeby się nie zalać przy diecie.

Polecam taki trening 3 razy w tygodniu:

- Podciąganie na drążku 3x MAX powt
- Wypychanie na suwnicy/Hack przysiady 3s
- Wyciskanie hantli na ławce płaskiej 3s
- Skłony ze sztangą na karku 2s
- Arnoldki 2s
- Uginanie przedramion z supinacją nadgarstków 2s
- Wyciskanie wąsko 2s
- Wspięcia na palce z hantlami 2s
- Skłony na ławce skośnej 2s max

B
- Wiosłowanie ze sztangą 3s
- Uginanie nóg leżąc 3s
- Wyciskanie hantlami na ławce skośnej 3s
- Marty ciąg 2s
- Wyciskanie sztangi z klatki 2s
- Uginanie przedramion ze sztangą trzymaną podchwytem 2s
- Francuskie wyciskanie hantla trzymanego oburącz 2s

Do tego dodaj ćwiczenia na brzuch. Mit drugi - nie rezygnuj z treningu nóg. Jest wiele powodów, żeby ćwiczyć nogi, aż nie chce mi się ich wymieniac Oczywiście najlepsze efekty będą jak sobie dopniesz dietę, to jasne.

Odpowiedz cytując
maTyS.
Bene Nati

Stary 14.03.2013, 18:02
no tak tylko,że ja chciałbym z obecnej wagi i masy zrobić rzeźbę bez tycia do takiej wagi bo stracę wtedy na szybkości i przyspieszeniu które są moimi atutami.
Odpowiedz cytując
Kamil_mchw
Senior Member

Stary 14.03.2013, 18:05
dieta + tren. push & pull (znajdziesz na necie)
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Stary 14.03.2013, 18:30
P&P dla początkującego to nienajlepszy pomysl, p&p to od tak sześciu miesięcy stażu co najmniej.

71 kg to nie jest wielka masa, pojedz sobie to FBW, szybkosci nie stracisz na pewno chyba ze sie bedziesz weglami zalewal, dzieki temu treningowi bardzo ladnie uwypuklisz miesnie i nadasz im definicji.

Odpowiedz cytując
TSW Fanatyk
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 26.03.2013, 20:15
Już jestem bardziej mobilny więc pasuje się trochę podbudować i dorobić trochę mięśni, od kilku tygodniu jestem na treningu wprowadzającym i pasuje coś w końcu zacząć, obrać cel. Więc celem mają być "większe mięśnie" Macie jakieś play nowe/ciekawe/efektowne. Najbliższy trening planuję zrobić mega porządnie z przestrzeganiem diety itp. Jak coś to jestem na poziomie średnio-zaawansowanym. Coś podrzucicie?
I
Odpowiedz cytując
Mocny
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 07.04.2013, 11:08
co wy ....a piłkarzowi który chce tylko piłke uzupełnić piszecie takie same banały jak każdemu pierwszemu lepszemu poczatkującemu ?
Odpowiedz cytując
Kamil_mchw
Senior Member

Stary 10.04.2013, 16:47
Jakiś spalacz polecicie wracam po kontuzji (rocznej :/) na siłkę i do biegania... chce jak najszybciej wrócić do swojej optymalnej dyspozycji... a do tego potrzebuje najpierw spalić z 10 kg. przyspieszyć ten proces mogę jakąś chemią. Oczywiście dietę mam wg. gr. krwi, ułożoną przez dietetyka, aeroby itp. ale CHCE rezultatów szybciej.
Nigdy odzywek nie brałem i się nie znam... na allegro znalazłem jakieś zestawy za 200zł. z wysyłką... godny staff czy jakieś gówno?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów