|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
wg mnie Cupiał nie znajdzie lepszego trenera na rynku... no chyba ze zagranicznym, no ale to jak wiadomo kosztuje, a na dzien dzisiejszy kasy niema... więc ja jestem spokojny o losy trenera Skorży! Jedyny ktory powinien poleciec to Kazimierski, bo na tym stanowisku potrzebujemy profesjonalisty!
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Przegląd sportowy pisał, że [p Franku najpewniejszym kandydatem jest Orest ;p Kolejny raz
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Moim zdaniem powinien polecieć Kaźmierski i Janas. Od kiedy nie ma Blachy a jest Janas można powiedzieć że Wisełka zaczęła grać jakąś taką bardziej archaiczną piłkę. Nie wiem czy można to tak powiązać, ale wydaje mi się że tak właśnie było.
Ewentualnie można znależć jakiegoś piłkarza jak Petrescu, który dopiero rozpoczyna prawdziwą karierę trenerską, a już się gdzieś sprawdził(jak Perescu w Sportulu) ale to zawsze ryzyko. Co do Bednarza to uważam, że oczywiście błędem było zatrudnienie Łoba w miejsce Kosy. Ale wtedy nawet mi się wydawało, że to może nie być zły ruch za tę cenę. No i za Jirsaka przepłacenie 300tys Euro, ale pamiętajmy po ile było wtedy Euro!! Chyba ok 3,3złotego. Więc to nie aż taka wpadka. Niedzielan też wpdaka, ale to przez kontuzję. Z Matusiakiem nikt się nie spodziewał. No za wpadkę można też uznać Lewandowskiego, ale z góry Bednarz był na straconej pozycji bo ten chciał grać w Amice. A za to sprowadził Kirma, Alvareza, Diaza, Ćwielonga(mówcie co chcecie, ale na ławkę nie jest zły, a to że kontuzjowany Boguski i musi grać w podstawowym to inna sprawa), Marcelo, solidnego Singlara. Oczywiście można mu zarzucić że nie sprowadził wcześniej Kirma, Alvareza itp. Ale pamiętajmy, że po pierwsze musiał mieć akceptację, po drugie ci piłkarze też musieli podjąć decyzję i wcale nie tak późno się zdecydowali na grę w słabej polskiej lidze. Transfery raczej lepsze niż Mielcarskiego. Moim zdaniem jednak Bednarz sprowadza piłkarzy z potencjałem, a to najważniejsze. A że czasami piach grają?
Ostatnio edytowane przez Selene : 26.07.2009 o godz. 11:48.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Do kolegi (sry nie pamietam nicka), ktory napisal, ze Smuda nie chcial Stlica... Byc moze, nie znam tej sprawy. Pomijajac juz to, ze Serb nic wielkiego poza jednym sezonem nie pokazal to podczas gdy Bednarz, Urban i Trzeciak zastanawiali sie czy warto inwestowac w Lewandowskiego, Smudzie wystarczylo 20 min, jak sam mowil, aby zobaczyc, ze to material na swietnego napastnika.
Kolejna rzecz to rozumiem glosy za pozostawieniem Skorzy, ale tez nie przesadzajcie w druga strone, robiac z niego jakiegos Boga.. Jest jednak troche rzeczy, ktore moglyby funkcjonowac lepiej, jak chociazby stale fragmenty gry. Naprawde majac takich zawodnikow do walki w powietrzu jak Marcelo i Glowacki, zagrozenie po rzutach roznych czy wolnych jest bardzo niewielkie, a wszystko opiera sie na banalnym schemacie czyt. wrzuc na Marcelo. Mecz z Tottenhamem, to niestety rowniez porazka Skorzy, do ktorej zreszta sam sie przyznal, mowiac, ze podejscie mentalne do przeciwnika bylo zle. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zastosowałbym powyżej wymienione zmiany + każdy mecz o życie. Strata punktów oznacza zwolnienie. Z drugiej strony powiedzmy sobie szczerze- z każdym tygodniem będzie trudniej namówić innego trenera do przyjścia.
Jeżeli chodzi o wymienianych trenerów to tak: Michniewicz- trochę chłopek roztropek, w dodatku zkonfliktowany z Łobodzińskim, ze Steuaą pokazał na co go stać. Moim zdaniem odpada, jeszcze nam nasprowadza swoich Golińskich Miguelów itp... Nie dziękuję. Smuda- tak, ale przed zatrudnieniem zapytałbym go co sądzi o poszczególnych piłkarzach. Np. Diaz, Pi. Brożek, Małecki, Alvarez, Kirm. Wydaje mi się, że to byłoby kluczowe żeby Smuda widział miejsce w kadrze dla tych piłkarzy, bo na innych nas stać nie będzie. Jeżeli nie widzi no to kiepska kandydatura. Smuda zapewne chciałby grać 451 z podwieszonym Boguskim. Jak wiadomo Smuda lubi ostatnio grać zagęszczonym środkiem więc ostatecznie pewnie wyglądałoby to tak: Pawełek- Alvarez, Marcelo, Głowacki, Pi.Brożek(Diaz), Kirm, Sobolewski, Jirsak, Garguła, Boguski, Brożek. Atutem jest że Smuda potrafi znaleźć napastników do swojego systemu. Chociaż np. skreślenie Micańskiego uważam za przedwczesne, chociaż niewątpliwie to słabszy napastnik od Lewandowskiego i Regnifo. Lenczyk- to raczej opcja przejściowa- raczej bym nie ryzykował. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Cytat:
Na Jirsaka wydaliśmy 700 tys euro i są to pieniądze wyrzucone w błoto. Nie mamy klasowego ofensywnego pomocnika. Napastnik - ? Tęsknię za duetem Frankowski - Zurawski. Cwielong - Przypomina mi się Brożek, tylko co z tego, jak Cwielong nie wykorzystał zadnej sytuacji. Zawsze musi wywrócić się, albo podjąc złą decyzję, parodia. Nie mozna winic SKorżę, koleś ma jednego napastnika, który chyba od paru ladnych godzin bramki nie zdobył i Cwielonga, który powinien biegać po 1 ligowych boiskach. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Wydaje mi się, że Cupiałowi się uda namówić Smudę, bo takich propozycji jak z Wisły się nie odrzuca. Mam tylko nadzieję, że Smuda postawi warunek, że mu nie sprzedadzą nikogo. Myślę że Smudzie ta kadra mogłaby podpasować, bo to piłkarze naprawdę nieźli, łącznie z Kirmem i Alvarezem. Moim zdaniem na 90% w poniedziałek Smuda obejmie drużynę.
Ostatnio edytowane przez Selene : 26.07.2009 o godz. 12:38.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
Ta opcja z zagęszczonym środkiem to właśnie takie ustawienie jakiego oczekiwałem od trenera Wisły z naszą kadrą (Kirm - Jirsak do czasu powrotu Garguły i Ćwielong na lewej bo to nie jest napastnik). Bo gra dwoma defensywnymi pomocnikami... No sorry, ale jak nie mamy drugiego klasowego napastnika to to jest porażka... Wypróbowałbym wcześniej Ćwielonga w środku jako typowego ofensywnego pomocnika - po wczorajszym meczu mam pewne przeczucia, że to mogłaby być jego pozycja. Nie wiem czym one są umotywowane, może coś zauważyła moja wyobraźnia co oczy przeoczyły. PS Jeszcze chciałbym wiedzieć na co stać naszych młodych tak naprawdę. W meczu z Ruchem jeżeli będziemy prowadzili 2:0 to można wypróbować kogoś z: Mączyńskiego w środku, czy Burligę na prawej pomocy, albo Leszczaka wprowadzić za Ćwielonga... Oni muszą się ogrywać bo co będziemy ich wprowadzać do zespołu w wieku 25 lat? To już będzie zdecydowanie za późno : /
Ostatnio edytowane przez eMTe : 26.07.2009 o godz. 12:43.
|
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Zwolnia trenera przed samym startem ligi wiedzac ze nie stac ich na zagranicznego treneiro a w Polsce same cieniasy? Jesli tak to uznam ze ktos powinien dac sobie luz ze sponsorowaniem klubu, nie wspominajac juz o znajomosci przez taka osobe realiow pilki made in Poland.Nauka na bledach....o to tez posadzac nie bede.
Pilkarze daja dupy i olewaja przeciwnikow nie pojmujac ze sami sa ogorkami. Liczka czy tam inny Okuka mowil ze z chacia by wrocil do Polski....no w sumie to jedyny zagraniczniak ktory moze by sie skusil prowadzic cokolwiek w tej zenujacej lidze. ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
Lepszego od Skorży trenera możemy znaleźć tylko zagranicą - ale wątpliwie, aby w dobie budżetowych cięć zatrudnienie kogoś takiego wchodziło w grę. Z krajowych kandydatów obecnie jedynie Smuda dawałby jakieś nadzieje, że nie będzie dużo gorzej - dzięki podobno dobrym kontaktom z Cupiałem może też udałoby mu się uchronić drużynę przed drastycznym osłabieniem. Trenować potrafi przyzwoicie, umie też "wyznać się" na danym zawodniku. Wszelcy Michniewicze, Stawowi, Płatkowie, Chojnaccy,Kaczmarki czy inne wynalazki to tylko ogromny krok wstecz. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
Przecież Smuda wyraźnie powiedział, że nie jest zainteresowany posadą w Wiśle. Poza tym moim zdaniem jest trenerem gorszym od Skorży. Nie pamiętam, żeby Smuda dobrze przygotował drużynę do rundy wiosennej, kiedy to jego drużyny zawsze grają w piach. Po co nam taki trener? ![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
ochłońcie ludzie, Skorża nie odejdzie... no bo kto moze go zastąpić? dziadek Lenczyk? czy rownie stary i inteligentny Smuda? to trenerzy, ktorzy Skorży do pięt nie dorastają, pod wieloma względami, chociaż są starsi od niego o 2 dekady... oh come on! a poza tym... wszyscy wiedza jak Smuda potrafi przygotowac zespol na runde wiosenna, to powinna byc przestroga dla pana Cupiała...
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Jop też coś wspominał, że nie interesuje go gra w Wiśle.
Dokładnie. Lepszego od Skorży w Polsce nie znajdziemy. EOT. ![]()
the end
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Pytanie czy Skorzy opłaca sie być trenerem Wisły na takich warunkach i w obecnej sytuacji bo na sprawe można spojrzeć y drugiej strony całkiem możliwe ze niedługo będą wybory na nowego selekcjonera a praca u Cupiala na chwile obecna to nie wielkie szanse na sukces a wielkie na stracenie posady w każdej chwili, nawet na reke byłoby Skorzy gdyby tu przyszedł Smuda
takie luźne przemyślenia niekoniecznie mające cokolwiek z rzeczywistością |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
A mi się wydaję, że Skorża postawił wprost pewne warunki odnośnie swojej dalszej pracy we Wiśle. Stąd te nie do końca czytelne wypowiedzi z jego ust.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
Po drugie zwalnianie trenera na tydzień przed rozpoczęciem sezonu nic dobrego do drużyny nie wniesie. Bo przyjdzie nowy, będzie chciał wnieść swoją wizję gry i drużyny i może być jeszcze gorzej. ![]()
M. Skorża:"Głowackiego,Sobolewskiego,czy odchodzących z klubu Baszczyńskiego oraz Zieńczuka,ale i braci Brożków zazdrościć mi mogą nie tylko inni trenerzy.Sam jestem wdzięczny losowi, że mogłem z nimi pracować."
M. Szymkowiak:"Radek Sobolewski,Marcin Baszczyński, Paweł Brożek,Marek Zieńczuk czy Patryk Małecki.Oni daliby się za Wisłę pokroić." Niektórym wydaje się,że stadiony piłkarskie to wyspy.Nie wiedzą,że są one raczej lustrami,w których odbija się obraz świata,do którego wszyscy należymy |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
jeżeli zdobędzie mistrza to nie będzie musiał martwic sie o posadę do 1 meczu pucharowego z tym ze nie przejście Levadii jest skandalem o tyle nie przejście np. Debrecyna juz takim by nie byl a prace i tak by stracił ja wiem czy w takich warunkach można cos planować miec jakś wizje jak np. moga Ci za chwile kazac grac bez żadnego napastnika tez odniosłem takie wrażenie chyba że tak jak sugerowała Żmijka ze może chodzi o współpracowników |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
wszyscy pisza, ze Cupial go zostawi. Z jego wypowiedzi natomiast wynika, ze on sam podjal decyzje. Co Cupial go zmusi zeby pracowal? Kontrakt ma, ale z niewolnika nie ma pracownika.
Sam jak patrze na ta cala sytuacje, to on moze chciec odejsc. Nie ma wsparcia w zarzadzie na tyle mocnego by cos z tego dalej bylo. I tak dlugo wytrzymal jak na te problemy co mielismy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Myślisz, że Skorża stwiedzi, że chce odejść i zacznie się nam zachowywać jak Stilić w Lechu, czy K.Uche u nas? Jeśli Cupiał go nie zwolni, to zostanie. Ma kontrakt.
Teraz naszym celem jest Mistrzostwo Polski. Skorża zawiódł, to fakt. Z tą różnicą, że jest on gwarantem zrealizowania naszego aktualnego celu i o tym BC musi pamiętać. JEŚLI zmieniać trenera, to po rundzie jesiennej, a nie na tydzień przed startem rozgrywek. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Facet, który doprowadził do totalnej pucharowej kompromitacji ma stawiać jeszcze warunki ?
Kogoś chyba nieźle ........ Jeśli z BC wszystko w porządku to Skorża leci lotem koszacym przez okno jego gabinetu w plener. Chyba, ze BC chce sobie zostawić czas na znalezienie następcy czyli 2-3 miesiące i wtedy mu podziękować za 2-letni całokształ w europejskich pucharach. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
a Skorża jezeli ma miec jakikolwiek komfort pracy to pewnie jakieś warunki musi mieć np co do transferow z klubu bo po co mu sie kurczowo trzymać stołka i odwlekać nieuniknione |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
chodzilo mi o to, ze jak Skorzy nie bedzie zalezec to nic z tego nie wyjdzie. Podobnie nic dobrego nie wyniknie jak zostawia Skorze, ale wszyscy beda mu wilkiem.
Zeby praca trenera miala sens musi miec zaufanie i to duze i wladz klubu. Inaczej to zupelnie bez sensu.. A wiec zostawienie Pana Macka, tylko dlatego, ze nie udalo sie znalezc kogos innego jest w mojej opini z gory skazane na porazke. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
Jakiś czas temu pożegnaliśmy takiego co też chciał mieć wyłączność na transfery w klubie i sprowadzał Quadie i Belloty ! Całe szczęście, ze BC nie ugiął się histerii kibiców broniących go przed zwolnieniem bo dziś bylibyśmy w miejscu prowadzonego przez niego Górnika Zabrze. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
.......isz od rzeczy krytykancie. Podaj choć jedną sensowną kandydaturę na miejsce Skorży. Choć jedną i podeprzyj ją trzema sensownymi argumentami. Czekam. |
|
|
|
Member
Od: 08.2006
Offline |
|
Ja jestem za pozostawieniem trenera na stanowisku. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
co by o Skorzy nie powiedzieć sukcesy miał co by o Bednarzu nie powiedzieć coraz lepiej sobie radził ale co tam zróbmy kolejną rewolucje jak zwykle poza wymianą trenera czy dyr. sportowego nic sie nie zmieni |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Jak dla mnie Skorża musi zostać, nie ma najmniejszego sensu teraz zwalniać trenera. Nigdy nie bedę zwolennikiem wprowadzenia do zespołu nowego trenera który ma trenowac na przygotowaniu poprzednika. Dać Skorży poprowadzić tą runde i dopiero wtedy zastanawiać się co dalej. Jestem jakoś przekonany że jeżeli Skorża zostanie to może w lidze odjechać rywalom bo czuje że forma rośnie i za dwa tygodnie możemy grac zupełnie inna piłkę, a jak wróci Boguski z Gargułą i Singlarem to będziemy mieć najsilniejszy skład w lidze który będzie w pełni skupiony na obronie mistrza i w dodatku zdeterminowany po kompromitacji w Estonii.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
Dystans do Europy coraz większy, zawodnicy zamiast zasuwać na treningach bawią się w paintball lub jeżdżą na quadach (potem mają problem z rzutami wolnymi czy karnymi). Zresztą wystarczy posłuchać ludzi co od lat chodzą na treningio Wisły i widzieli je juz u wielu trenerów.To co obecnie się na nich dzieje to zabawa w dodatku za ciężkie pieniądze. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() . Gwoli ścisłości- albo Skorża, albo mielizna. Jak nawet nie dno.
Ostatnio edytowane przez michu-k : 26.07.2009 o godz. 16:02.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|