The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
RAF
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.07.2009, 22:57
aNouc napisał(a):Wyświetl post
Acha, 30 kolejek! to jeden wielki fart i co lepsze dwie bramki Łobodzińskiego w meczu z Lechią dały nam Mistrza. Ale reszta bramek z pozostałych 29 kolejek nie dały nam mistrza. Nie gol Brożka w meczu z Polonią Bytom w 1 kolejce, nie Boguskiego z Cracovią w 4 kolejce, nie Singlara z Amiką w 22 kolejce, itd, tylko własnie dwie bramki Łobodzińskiego w meczu z Lechią.

Acha, zapomniałbym o drugiej mądrości niektórych znawcóF futbolu.. mianowicie Wisła zdobyła MP bo Amika zaliczała wpadki z tymi z którymi nie powinna.
Oczywiście Wisła nie zaliczyła podobnych wpadek z "ogórkami" co Amika.

I na przyszłość, **** to kogo interesować będzie za pare miesięcy czy ktoś grał słabo, brzydko dla oka i nieskutecznie. Ważne jest MP. Reszta schodzi na boczny plan. Cóż z tego że Amika grała długo fajny futbol jak zakończyli z palcem w dupie?

Sorry RAF, 3rider Cie wyprzedził.

Nie zebym bronil kolegi 3rider'a ale chyba zgodzisz sie ze dwie bramki Lobodzinskiego z meczu z Lechia w Gdansku mialy trudne do przecenienia znaczenie w wywalczeniu tytulu.... gdyby wtedy ich nie strzelil to musielibysmy pokonac Slask w ostatnim meczu... a wiemy jak sie gra ciezko pod presja ze trzeba cos wygrac.....
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
ciastek11
Member

Od: 05.2009

Stary 25.07.2009, 23:02
Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
Dla mnie osobiście nie wyobrażam sobie takiej możliwości aby Skorża odszedł z Wisły. Wczoraj wieczorem, gdy wróciłem z roboty zobaczyłem sms-a od kumpla i zamarłem, a mianowicie było w nim napisane że Skorża podał się do dymisji. Na szczęście oddał się tylko do dyspozycji zarządu. Nie mniej jednak nie minął jeden dzień, a mam coraz to czarniejsze myśli. Skorża to niezwykle ambitny i inteligentny człowiek, nigdy nie mówi od rzeczy, czego nie można powiedzieć o Franciszku Smudzie, którego czasami aż słuchać się nie da jak pierdo*i głupoty. Mam nadzieje że Smuda nie zastąpi trenera Skorże, bo w moim mniemaniu to byłaby jeszcze większa tragedia od tej z Levadią. Skorża sam doprowadził do takiej sytuacji i powinniśmy mu pozwolić na zrehabilitowanie się. A że ten trener potrafi odnosić sukcesy to doskonale wiemy, przykładem są dwa mistrzostwa Polski z rzędu. I tak na koniec przypomnę dwie takie ciekawostki z ligi Szkockiej. Początek sezonu 2008/2009, w 2 rundzie eliminacji do Ligi Mistrzów odpada Glasgow Rangers z FBK Kowno i w kosekwencji odpada z pucharów. Jest w czarnej dupie można powiedzieć tak jak my teraz. Sezon 2005/2006, w 2 rundzie eliminacji do Ligi Mistrzów Celtic Glasgow odpada po dramatycznym dwumeczu z Artmedią Petrzałką i w konsekwencji odpada w pucharach. Też jest w czarnej dupie można powiedzieć tak jak my teraz. Co łączy obie ekipy? A to że na koniec tych że sezonów zdobywały mistrzostwo kraju mimo tak tragicznego początku. Głęboko wierzę, że Wisła powtórzy wyczyny ekip ze Szkocji i też wygra naszą ligę i dopiero z ponad 33 tysięcznym stadionem zaczniemy wojnę o Ligę Mistrzów, bo powiedzmy sobie szczerze, że walka o najbardzie prestiżowe rozgrywki klubowe na świecie na stadione Zagłebia Sosnowiec który jest brzydszy chyba nawet od stadionu Miejskiego w Wodzisławiu Śląskim. Ode mnie Skorża ma pełne poparcie!
nic dodać nic ująć , ja przed tym sezonem przygotowałem się psychicznie do słabszego roku niż dwa poprzednie , oczywiście nie pomyślałbym , że odpadniemy tak wcześnie z pucharów ale , żeby z sukcesami grać na dwóch frontach a nawet na 3 jeśli brać pod uwagę PP potrzebna jest szeroka kadra oraz gra na własnym stadionie , liczę , że piłkarze od 1 kolejki będą walczyć na całego w lidze , skupią całą energie na obronę MP i już n starcie zrobimy przewagę nad reszta stawki , a w przypadku obrony MP będziemy walczyć o LM przy 33 tys fanatycznej widowni , głowa do góry Wiślacy , co nas nie zabije...
RAF
Senior Member

Stary 25.07.2009, 23:04
Chcialbym cos jeszcze zauwazyc.... Pisalo tutaj pare osob ze gdyby szczyt formy przypadl na mecze eliminacyjne LM to potem moglisbysmy skonczyc jak Lech (czyli spieprzyc lige)...wszystko to nawet brzmi logicznie gdyby nie to ze jest trener ktory potrafil przygotowac druzyne na 100 % na luty, a potem w maju swietowac MP.. wiecej jaki to trener? i o jaka druzyne chodzi? to Henryk Kasperczak i Wisla Krakow AD 2003
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 25.07.2009, 23:09
Ten sam Kasperczak, który przez dwadzieścia kilka meczy nie potrafił utrzymać Górnika Zabrze w AD 2009 z pilkarzami, którzy spokojnie potafiliby powalczyć o górną część tabeli?

Ps. Akurat w lutym 2003 jak to ująłeś, kiedy przypadł ten 'szczyt formy' odpadaliśmy z Lazio. Kluczowe mecze rozegrane zostały jeszcze w poprzednim cyklu - czyli jesień 2002.
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 25.07.2009, 23:13
Najpierw cały stadion wstawia sie za Skorżą półroku temu, a teraz jak się zdarzyłtydzień w którym po części z jego "winy" Piłkarze zagrali jak zagrali połowa forum już zmieniła swoje zdanie. Sama chipokryzja !! To samo z przeświadczeniem o tym że to Pawełek zawalił nam awans <lol> Puszczając gola w ostatnich minutach kiedy i tak byliśmy już za burtą.

Maciej Skorża jest jedym z 4 najlepszych trenerów w naszym zasięgu. Smuda, Zieliński, Janas i Skorża właśnie. Janas ma kontrakt, Zieliński zagrzał ciepłą posadkę, a Smuda choć trenerem jest bardzo dobrym, to jednak potrzebuje czasu żeby coś z drużyny wyciągnąć.
Zresztą nawet gdyby przyszedł do nas Smuda to czy łudzicie się że dostanie kupę kasy na transfery wolną rękę w wybieraniu wzmocnień itd. Że dobzi gracze zaczną masowo wybierać Wisłę Smuda wybrzydzał że w Lechu nie am odpowiednich wzmocnień i polityka transferowa mu nie odpowiada. A w tym względzie daleko nam do Lecha tak jak Lechowi do Bayernu. Nie widze innego trenera który utrzymał by się na naszej ławce przez tyle czasu co Maciek.

Nie chodzi mi o zatrzymywanie Maćka za wszelką cene na przekur wynikom. Ale właśnie co dopiro obronił się własnymi wynikami, ratując misrzostwo w zeszłym roku w warunkach w jakich Smuda zawinoł by się po 2 kolejkach.
Ktoś kto pisze że zdobyliśmy to mstrzostwo fartem ! MUSI być z przeciwnej strony błoń, bo ktokolwiek widział potrzedni sezon, widział że Wisła zdobyła Mistrzostwo na przekur wszystkiemu !, prasie, sędziom, "ekspertom", kontuzjom i nieszczęściom, fartownemu Lechowi który co kolejka ratował punkty w nieprawdopodobnych okolicznościach, w końcu nawet własnej radzie nadzorczej i transferom w klubie ! Ale nie teraz kiedy zawiał inny wiatr horągiewki juz zmieniaja historie i pisza niestworzone historie o tym jak to słabitki Skorża, wymęczył mistrzostwo 2009
W dodatku widać to że Skorża zrzył się z Krakowem i kibicami -nie jesteśmy dla niego kolejnym klubikiem, miejscem odwalania hałdury. W jego działaniach widać autentyczną troskę o dobro Wisełki i widać że robi wszystko dla nas dla kibiców. Tak jak Dziś gdzie widać było że druzyna gryzła trawę i walczyła na całego byle tylko odzyskać stracone zaufanie zmiennych kibiców. Że Lech jak zwykle przyfarcił że zadecydowała loteria i że Piecie i Małemu puściły nerwy ? Chipkryzją było by teraz krytykować za ten mecz. Bo skoro by karne potoczyły się innaczej, sędzia nie odgwizdał nieistniejącego faulu przy bramce Brożka, lub Ćwielong raz w życiu pomylił się i zamiast obok strzelił dla odmiany w brmakę obok bramkarza..., lub w karnych noga omksneła sie piłkarzom Lecha nie naszym, to dziś mówilibyśmy o wspaniałej rechabilitacji. Pokory !

Daleki jestem od dawania Skorży nieograniczonego kredytu zaufania, ale skoro zdołał się wybronić wynikami rok temu dajmy mu czas na rechabilitację i teraz. Może za sezon bedziemy bardziej ostrożni i nowi piłkarze będą gotowi na obóz przygotowawczy, przygotowania rzopoczna się szybciej by piłarze byli w formie, a zespól będzie zdeterminowany do sukcesu w europie.
kONwalia
Member

Od: 03.2009

Stary 25.07.2009, 23:21
RAF napisał(a):Wyświetl post
Chcialbym cos jeszcze zauwazyc.... Pisalo tutaj pare osob ze gdyby szczyt formy przypadl na mecze eliminacyjne LM to potem moglisbysmy skonczyc jak Lech (czyli spieprzyc lige)...wszystko to nawet brzmi logicznie gdyby nie to ze jest trener ktory potrafil przygotowac druzyne na 100 % na luty, a potem w maju swietowac MP.. wiecej jaki to trener? i o jaka druzyne chodzi? to Henryk Kasperczak i Wisla Krakow AD 2003
Może jednak już dajmy spokój z Kasperczakeim. Wydaję mi się że swoją prawdziwą wartość pokazał w Górniku gdzie miał czas, pieniądze i nienajgorszych w lidze zawodników a jednak spadł.
Tak wciąż mamy wszyscy w pamięci tą naszą kampanie z Parmą etc i za każdym razem przed startem w pucharach marzymy że akurat w tym roku to się powtórzy. Tą niepowtórzoną przez tyle lat kampanią na Europę Kasperczak wykupił sobie karnet na wiele lat w naszych spragnonych sukcesów Wisełki umysłach. Jednak coraz bardziej skłonny jestem wersji że ta Wielką Wisłę Kasperczaka zbudował jego poprzednik - Smuda, a sam Kasper dołożył Kuźbę i ładnie poskręcał, poukładał i wypaliło.
a jeśli przyjedzie paść, to paść na szczycie...
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 25.07.2009, 23:33
Kassperr napisał(a):Wyświetl post
Kim są Jk i Pt...?
W sumie też się zastanawiam. Piszą tu jakimiś tajemniczymi skrótami.. jak na Onecie. Ale tak sobie podejrzewam, że to chyba jakieś skróty nazw pierwiasteków ;-)
spartan
Senior Member

Stary 25.07.2009, 23:33
Kassperr napisał(a):Wyświetl post
Kim są Jk i Pt...?
Jacek Kazimierski i Paolo Terziotti
ANTY-RABBIN-FRONT
Kassperr
Junior Member

Od: 07.2009

Stary 25.07.2009, 23:39
Dzięki.
Niestety nie wszyscy są tak uprzejmi jak Ty ponieważ nikt mi wcześniej nie odpowiedział na to pytanie.
!!IRIVER!!
Senior Member

Stary 25.07.2009, 23:41
Bo trudno, żeby ktoś ci odpowiedział w 33 sekundy, bo ty tak chcesz.

Skorża w wypowiedzi na konferencji stwierdza, że zespół gra coraz lepiej, i że wszystko zmierza w dobrą stronę. Szkoda tylko, że zaznacza iż nie wiadomo, czy będzie on dalej trenował nasz zespół. Wolałbym zamiast przypuszczeń słyszeć stwierdzenie.
RAF
Senior Member

Stary 25.07.2009, 23:43
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
Ten sam Kasperczak, który przez dwadzieścia kilka meczy nie potrafił utrzymać Górnika Zabrze w AD 2009 z pilkarzami, którzy spokojnie potafiliby powalczyć o górną część tabeli?

Ps. Akurat w lutym 2003 jak to ująłeś, kiedy przypadł ten 'szczyt formy' odpadaliśmy z Lazio. Kluczowe mecze rozegrane zostały jeszcze w poprzednim cyklu - czyli jesień 2002.

Temat jest o Macku Skorzy, nie o Kasperczaku ale mam nadzieje ze moderatorzy pozwola na "male odchylenie od tematu" jak dobrze pamietasz na odpadniecie Wisly z Lazio mogl miec wplyw fakt przelozenia o tydzien meczu rewanzowego.... ale.... zgodzisz sie chyba ze poziom sportowy owczesnej Wisly jest dla obecnej chyba nieosiagalny..... chodzilo mi tylko o to ze jest realne przygotowanie formy na pierwsze mecze a potem jej utrzymanie w lidze... rozumiem ze kadra jest b. szczupla, nie ma za bardzo kim grac.... ale chyba jednak cos takiego jak hierarchia wartosci musi istniec... dla klubu wydaje sie ze byloby lepiej wypasc jak najlepiej w LM czy LE, "nabic kase" a potem ja rozsadnie inwestowac... po prostu dalej nie potrafie zrozumiec jak trener zawodowiec moze liczyc na to ze przejdziemy jakis zespol bedac nie w pelni przygotowani.... to nie ma nic wspolnego z profesjonalizmem.....
WHITE*STAR
Senior Member

Stary 25.07.2009, 23:59
Waldus88 napisał(a):Wyświetl post
Z jednej strony po dzisiejszych wypowiedziach wnioskuję, tak jak i inni, że trener odchodzi, ale z drugiej strony nie mogę sie z tym pogodzić... Obecnie chyba nie ma odpowiedniego kandydata na to stanowisko...ehh...

MACIEJ SKORŻA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Wiadomość z ostatniej chwili!
Dymisja Macieja Skorży jest uzależniona od wpisów internautów! Na oficjalnej stronie Wisły Kraków zostanie przeprowadzona sonda w której to kibice będą mogli postanowić o dalszych losach obecnego szkoleniowca "Białej Gwiazdy".

Więcej w profilu Waldus88
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 26.07.2009, 00:13
3rider napisał(a):Wyświetl post
Zadziwia to co tutaj piszecie. Levadie przeszloby 80% trenerow w lidze polskiej z potencjalem slabszym niz Wisla. Ten rywal byl slaby, wystarczylo wykazac sie 100% profesjonalizmem i zaangazowaniem. Poplynelismy na kilka milionow euro, ale to pryszcz w porownaniu do hanby.

I teraz 75% popiera Skorze. Za co? Za to, ze w trzecim jego sezonie druzyna w swoim mniemaniu jest tak zajebista, ze nie musza ruszac dupska, bo rywal na papierze jest slabszy? Za to, ze co mecz tracimy bramki (obrona katastrofa mimo systamu wybitnie defensywnego 1451), a moze za to, ze z trudem cokolwiek strzelamy? (dzisiaj blad Kasprzika, w Sosnowcu kiks stopera Levadii - a ogolnie zero bramek po akcjach!!).

Osobiscie lubie Skorze i cenie za 2 tytuly, ale Wisla zdobyla mistrza w drugim sezonie fartem po fenomenalnych strzalach Lobo (wolej po przyjeciu na klate z 20m, z ostrego kata!). Wiekszosc meczow byla slaba, a kontynuacje slabej gry bez konceptu mamy teraz.

Kazdy ma prawo do swojej oceny, dla mnie marazm Wisly jest znakiem, ze trzeba zmienic dyrygenta orkiestry. Chcialbym, zeby byl to nastepca z Niemiec lub Holandii. Co do Smudy, nie jestem jego fanem, ale na sezon grany w calosci na wyjezdzie potrzebny jest trener z ulanska fantazja, moze wlasnie taki jak Smuda... typ swira.

Moja ocena Skorzy sie nie zmienia. Swietny czlowiek. Ale tutaj wszystko wskazuje na to, ze cykl dobiegl konca. Byc moze gdyby dysponowal 100% kadra z Boguskim, Gargula... Baszczem i przede wszystkim nie zlekcewazyl slabej Levadii to historia potoczylaby sie innym torem.
Sluchaj bracie po szalu. Mimo wszystko ja bym zostawil Skorze i dal mu czas chociaz do konca rundy kiedy wszyscy beda zdrowi(Boguski i Gargula). Wtedy wyrokujmy. Poza tym. Wole miec jednego dobrego trenera ktory dobrze prowadzi druzyne przez iles tam lat niz zmieniac go co chwile. Wlasnie tez przez takie myslenie jak tutaj przedstawiles jest rotacja trenerska. A ona nie ma sensu. Tym bardziej ze 2 a nawet 3 lata z jednym trenerem to w moim odczuciu zbyt krotki czas. Paradoksalnie teraz, ba nawet w przyszlych eliminacjach ligi mistrzow zmiana trenera moze przyniesc wiecej szkody niz pozytku. Bo wtedy pilkarze odczuja ze moga robic co chca a i tak nic im sie nie stanie. Dlatego Mackowi Skorzy trzeba dac jeszcze jedna szanse i go zostawic na ten ostatni rok. Jesli wywalczy mistrzostwo trzecie z rzedu przedluzyc o kolejny rok kontrakt albo o dwa lata. Wtedy rozliczac.

P.S. To nie Maciek Skorza zlekcewazyl Lewadie. On nie gra na boisku i czasami trener swoje, a pilkarze swoje...
Heineken
Member

Od: 12.2002

Stary 26.07.2009, 00:19
Mozna z roznej perspektywy patrzec na te sytuacje. Taki Juande Ramos swietnie radzil sobie w lidze z Realem ale w najwaznieszych meczach sezonu Real nawalil. Wisla zdobyla mistrzostwo ale polegla w pucharach mimo ze droba do LM latwiejsza tym razem. Skorza kurczowo trzyma sie JK mimo ze nasi bramkarze nie poczynili zadnych postepow. Inna sprawa ze o transfery to sie nigdy nie doprosil. (poza Kirmem). Zawsze oszczednosci i pilkarze za darmo. Gdyby przeprowadzili wiecej takich transferow i znacznie wzmocnili zespol, a mimo to bylaby lipa to dymisja na bank. Gramy jednak tym co mamy. To starcza na majstra i nie mozemy narzekac ze czasem byl fuks i bramki w koncowce. Gdybysmy mieli mocniejszy zespol o fuksach nie byloby mowy. Z levadia w Tallinie nawet na ciezszych nogach takie sytuacje sie wykorzystuje. Cwielong kompletnie nie nadaje sie nawet na poziom Ekstraklasy, jego inteligencja na boisku ogranicza sie do "biegnij do przodu", Lobodzinski nie potrafi grac 1 na 1 a przyspieszenie ma jak Fiat 126p, Pawelek ma zacme. Broziu nie ma lewej nogi, Jirsak dobrze wykouje tylko rzuty rozne, reszta nie czuje na sobie oddechu konkurentow, wiedza ze i tak zagraja bo nie ma dublerow. Transferowa bryndza. Ja bym dal Skorzy szanse, wzmocnil zespol istotnie i zobaczyl jak w takich komfortowych warunkach by sobie poradzil. Kolejna sprawa Cupial. ezeli prawda jest ze na bankiecie jechal po Skorzy jak po burej suce to jest po prostu jebusem, bo pokazal ze nie ma za grosz szacunku dla trenera, bo powinien z nim w pierwszej kolejnosci pogadac, zjebac go w praywatnej rozmowie a nie zaraz po meczu publicznie.
Say it right
staszek2309
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 26.07.2009, 00:24
Zwolnienie Skorży byłoby najprostszym rozwiązaniem, bo przecież łatwiej zwolnić jednego trenera, niż w ****u przegonić 20-stu grajków... Nie pieprzmy o złym przygotowaniu zespołu do sezonu, bo prawda jest taka, że - z całym szacunkiem dla tego zespołu - Levadię to Wisła powinna pyknąć nawet jeśliby grała z nimi mecz po miesiącu ciężkich treningów w górach... Odkąd pamiętam, to Wisła zawsze rozkręcała się pomału, za to w środku i pod koniec rozgrywek była nie do zatrzymania... Pewnie tak miało być i teraz, pamiętajcie, że liga gra do grudnia, a w planach były jeszcze puchary...
Wina za odpadnięcie z pucharów leży po stronie zawodników... Tylko i wyłącznie... Myśleli, że mecz im się sam wygra, a oni specjalnie się nie będą musieli przemęczać... A jak widmo klęski zajrzało im w oczy, to łydki się zatrzęsły i kompromitacja gotowa...
Nie wiem, co będzie ze Skorżą, pamiętając to, jak Wisła postępuje z trenerami, to pewnie go wywalą... A szkoda... Owszem, Maciek robi błędy, owszem, nie jest nieomylny... Ale ten się nie myli, co nic nie robi... A narzekanie, że poza dwoma mistrzostwami Polski nic z Wisłą nie wygrał jest śmieszne... Legia, czy Lech za mistrzostwa oddałyby wszystkie te inne drobne trofea, to wam gwarantuje....
Jakiekolwiek będą losy Skorży w Wiśle, ma moje poparcie... I mam nadzieję, że zostanie i wypełni swój kontrakt do końca... Lepszego trenera w Polsce nie znajdziemy...
RAF
Senior Member

Stary 26.07.2009, 00:46
koyoot napisał(a):Wyświetl post

P.S. To nie Maciek Skorza zlekcewazyl Lewadie. On nie gra na boisku i czasami trener swoje, a pilkarze swoje...
"To, że W odpadła, to błąd w sztuce trenerskiej. Wina spada na mnie, to moja odpowiedzialność. Biorę pełną odpowiedzialność za ten błąd. Piłkarze nie mogli dać z siebie więcej w tych meczach" Ponad to w ktoryms z wywiadow powiedzial ze przygotowywal druzyne na pozniejszy okres czasu..... Wg. mnie to tylko i wylacznie zlekcewazenie. Myslal ze tamci sa na tyle slabi ze ogra sie ich nawet bedac na zmeczeniu...... i w srodku przygotowan....
!!IRIVER!!
Senior Member

Stary 26.07.2009, 00:48
RAF napisał(a):Wyświetl post
[...]
Sam wywołałeś temat Kasperczaka. Też cenię fach jaki posiada, jakby nie patrzeć, czy to z zespołami z Afryki czy z Wisłą jakieś tam sukcesy miał. Jednak na ówczesny sukces Wisły składała się też praca poprzednich trenerów - Smudy i Lenczyka. To oni zbudowali niezwykle mocny fundament, który powoli zaczynał się przeradzać w całkiem ciekawy domek, jednak nagle coś się roz.......iło i wszystkie kondygnacje po kolei zaczęły się stopniowo rozpadać. Aż w końcu wyleciał mag Kasperczak. Jak się okazało niedawno - Kasperczak pozbierać się nie może. Autorytetu miał w Zabrzu chyba za grosz, bo skoro na trening musieli wkroczyć 'kibice' to nie można rzec, aby zawodnicy darzyli go jakimś ogromnym szacunkiem.

Wracając do Wisły - późniejsze zawirowania z wszelakimi Liczkami, Engelami, Okukami należy przemilczeć. W międzyczasie pojawił się mocny Petrescu, którego wywalili piłkarze, bo ich poczucie zajebistości było tak wielkie, że przecież zbyt długie pobieganie na treningu powodowało, że nie mieli siły na... 'sprawy prywatne'. W końcu przyszedł Skorża, którego tak strasznie na początku nie chciałem i jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki zdobyliśmy tytuł, później drugi, ale dla wiecznych malkontentów nadal jest źle. Pokonaliśmy też w międzyczasie Barcelonę, powalczyliśmy z będącym co prawda w słabej formie, ale jednak - Tottenhamem. W Polsce nie było na nas zespołu, ale w Europie niestety znów przyszła czarna rozpacz.

Czystkę w polskiej piłce, nie tylko w Wiśle, trzeba zacząć od betonu w PZPN, bo inaczej będziemy staczać się coraz niżej i niżej, aż dojdziemy do takiego poziomu, że kluby z miejsc 40-52 w rankingu będą cieszyć się, iż trafiły na polski klub.
Ostatnio edytowane przez !!IRIVER!! : 26.07.2009 o godz. 00:50.
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 26.07.2009, 01:24
No to teraz nerwówka do poniedziałku.. chociaż po wypowiedziach Skorży wywnioskować można, że to koniec jego pracy w Wiśle :/ Jeszcze żeby przyszedł ktoś lepszy a my na to nie mamy kasy
Popełnił błąd ale się do niego przyznał i paradoksalnie teraz jest jeszcze lepszym trenerem niż był - człowiek uczy się na błędach, wyciągnie wnioski i będzie jeszcze lepszy. W Polsce nikogo lepszego nie znajdziemy a na dobrych zagranicznych nie ma kasy
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 26.07.2009, 09:46
Cytat:
Popełnił błąd ale się do niego przyznał
Ojej, no to dziękujemy, dziękujemy !

Jak widać wielu liczy na to, że rozmowa BC ze Skorżą w poniedziałek będzie wyglądała mniej więcej tak:

BC: Cześć Maciek, siadaj !
MS: Chciałem...przeprosić, za hańbę, którą okryła się Wisła na długie lata stając się obiektem drwin i żartów w całej Polsce, no i za stratę 2 mln. euro za które można byłoby dokonać dobrych transferów.

BC: Nie przesadzaj Maciek, nic się nie stało,to nie twoja wina, cygaro ?
MS: Yyyy, nie za bardzo wiem jak się posługiwać kalendarzem i przez to zaplanowałem tak trenningi, że zespół nie zdążył się przygotować na mecz z Levadią.

BC: Ależ nie bierz sobie tak tego do serca. Levadia to naprawdę znakomity zespół europejski. Niektórzy zawodnicy są tak świetnie opłacani, ze zarabiają nawet 2 tys. euro. miesięcznie. To zrozumiałe,że wynik dwumeczu był jedną wielką niewiadomą.
MS: No właśnie, mnie też zaskoczyli i moich zawodników też.

BC: Napijesz się whisky ? Tymi straconymi 2 mln. euro też się nie przejmuj. Phi, co to za pieniadze ? Prawda jest taka, ze w tej przegranej jest duża moja zasługa. Na mecze z Levadią nie kupiłem Ci do zespołu Ronaldo czy Teveza, ale ubiegli mnie ci z Realu i MC.
MS: No właśnie. Kim miałem grać ?

BC: Kupię ci dobry kalendarz z objaśnieniem, popytamy jak sie przygotować na dany termin i będzie dobrze.
MS: Czyli rozumiem, ze nadal mam pracować, przegrałem też Superpuchar ?

BC: No, oczywiście. Przecież do 100-tki, do której mam zamiar żyć moze w końcu doczekam się jakiegoś europejskiego sukcesu pod Twoim przewodem. Kibice Cię lubią. Gotowi są przez lata oglądać kolejne klęski wieżac, ze mają najlepszego trenera. A wiara jest przecież najważniejsza. A Superpucharem też się nie przejmuj. Nie podobał mi się wcale. Nawet ze srebra nie był.
MS: No to biorę się ostro do treningów !

BC: No, nie przesadzaj, że ostro. Bo piłkarze dostaną zadyszki i cię zwolnią sami.
Lechista69
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 26.07.2009, 09:51
Smuda czekamy ! Tylko ty jesteś w stanie pokazać ofensywny styl drzemiący w Wiśle!
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
jacek67
Senior Member

Stary 26.07.2009, 10:36
wierzyc ? http://www.tsw.com.pl/index.php?dzial=news&id=5244
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 26.07.2009, 10:43
nie dziwie sie że Pan Cupiał sie waha czy zwolnic Skorże bo doskonale sobie zdaje sprawe że nikogo lepszego w kraju nie znajdzie a na klasowego trenera z zagranicy klubu nie stac no chyba że na fachowców klasy Liczki.Co do Smudy to napewno fachowiec ale On nie potrafi drużyny przygotowac w zimie do rundy wiosennej.Zazwyczaj jego zespoły graja znacznie słabiej na wiosne i wtedy Franz tracił prace.
TommyTSW
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 26.07.2009, 10:44
Smuda Przecież jego metody szkoleniowe to jakas jebana amplituda z dolu na góre i szybko na pysk bez wyjatku kazdy kto pisze ze Smuda to odpowiedni czlowiek na to stanowisko chyba interesuje sie pilka od kilku lat.......obecne przejecie Wisly przez Franza to gora srodek tabeli zwlaszcza ze wynajmujemy stadion gdzies na peryferiach kraju.....Smuda jest dobry by objal zespol w okresie przygotowawczym przed pucharami potem smialo mozna go wyjebac..
Skorża -ten czlowiek potrafi przygotowac druzyne na dluzszy okres (do rownomiernej gry) bez tego nie mamy szans na Mistrza wiec po co wogole poruszac watek pucharow...wyjebanie Macka spowoduje totalny chaos w tym zespole i nie ma co myslec nawet o LE
Ostatnio edytowane przez TommyTSW : 26.07.2009 o godz. 10:51.
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 26.07.2009, 10:51
AYALA napisał(a):Wyświetl post
nie dziwie sie że Pan Cupiał sie waha czy zwolnic Skorże bo doskonale sobie zdaje sprawe że nikogo lepszego w kraju nie znajdzie a na klasowego trenera z zagranicy klubu nie stac no chyba że na fachowców klasy Liczki.Co do Smudy to napewno fachowiec ale On nie potrafi drużyny przygotowac w zimie do rundy wiosennej.Zazwyczaj jego zespoły graja znacznie słabiej na wiosne i wtedy Franz tracił prace.

Cupial uczy sie na bledach.

Wie po eksperymencie z Liczką ze zmiana trenera ot tak,zeby cos na miesiac zmienc jest bez sensu.Ani to zadna jakosc ,tylko chwilowa wymiana ktora na dluzsza mete wiadomo jak sie z Liczka czy Okuka skonczyła.

Skorza to naprawde dobry fachowiec ,i zwyczjnie dobry czlowiek.Zawodnicy napewno sie z nim.My kibcie tez.
Wywalic Janasa ,Kaziemrskiego ,nad Bednarzem sie zastanowic.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 26.07.2009 o godz. 10:54.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
St@chu
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 26.07.2009, 10:57
Jakie uczy się na błędach? Radze pisać na ten temat za tydzień jak już wszyscy którzy mają polecieć ze stanowisk polecą...

I wtedy ewentualnie że ktoś się uczy lub nie na błędach...
fond
Senior Member

Stary 26.07.2009, 11:00
Co jak co ale ten portal to jest wysoce wiarygodny Transferów już ogłaszali co niemiara, podobnie jak pisali o negocjacjach do ostatniej chwili w sprawie transmisji z Estonii. Bajdurzenie w tym stylu to ja też mogę napisać.
-Goral-
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 26.07.2009, 11:01
Wydaje mi się, że Skorża już nie dostanie szansy. Chodzi mi o szanse w Europie. Dalej będzie prowadził drużynę. Od wyników będzie zależeć czy zostanie do końca kontraktu, ale nie ma co liczyć, że Cupiał przedłuży kontrakt z Maćkiem.
pawelwislak
Senior Member

Stary 26.07.2009, 11:01
Jak słyszę o powrocie Franza na R22 to mnie krew zalewa od czasu jak żyje ten pan był już u nas 2 razy i jak dla mnie to on nie jest jakiś wybitny jedyne co potrafi i czego mu odmowić nie można to dobre transfery ale po co nam smuda jak nie ma kasy na transfery bez sensu. Franz pokazał z lechem jak sie mistrzostwo zdobywa....
kubawislak
Senior Member

Stary 26.07.2009, 11:17
W Polsce obecnie nie znajdziemy lepszego na miejsce Skorży... więc... I prawda jest taka, że chyba nikt inny od pamiętnych czasów nie miał u kibiców takiego poparcia.
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 26.07.2009, 11:21
W Polsce nie ale moze trener z zagranicy. Gdzie indziej sie sprawdzaja w innych dyscyplinach. Bo odpadanie z ogorkami sie znudzilo

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów