|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
Kiedyś to rząd był odpowiedzialny nawet za kryzys w transpantologii i zamarznięcia ludzi w zimie, teraz rząd już nic nie może i za nic nie odpowiada ![]() ![]()
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
Z PKP powinno być tak jak z Pocztą Polską. Jak wyrosła konkurencja, to zaczęli się starać, inwestować w systemy informatyczne, redukować rozrośnięte zatrudnienie itd. Dziś jest coraz lepiej. A PKP nie ma praktycznie konkurencji. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|||
i ciekawostka Cytat:
Cytat:
![]() Podejmują już od ponad 4 lat inicjatywy i póki co na podejmowaniu się kończy. |
|||
|
|
Senior Member
Od: 12.2005
Offline |
|
|
Szpen jak to nie ma konkurencji,przecież PKP było w miarę dobrze działającym przedsiębiorstwem dopóki nie zaczęto go rozdrabniać na spółki i spółeczki,a że tam konkurencja mniej polega na podwyższaniu swoich usług a bardziej na wyniszczaniu rywala to inna sprawa,zresztą na kolei kolesiostwa multum,niestety.
![]()
Bo takich stworzył nas świat, pełnych pogardy, zła i grzechu. Więc zawsze dumnie będziemy trwać, teraz i zawsze i na wieki wieków.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Czyli jak w Wiśle, zwalniamy i zatrudniamy trenerów (rząd), a Ligi Mistrzów (reform) jak nie było tak nie ma.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Konkurencji praktycznie nie ma, bo co to za konkurencja jak wszystko Państwoe, albo dotowane z kasy Państwa bezpośrednio, albo przez samoządy. prywaciarze potrzebni i tyle. ![]() |
|
|
|
Banita
Od: 11.2002
Offline |
|
|
coś przeczuwałem, że jak otworzę ten temat to moher Drozd będzie obarczał rząd za tą kraksę na kolej..
i się nie przeliczyłem ![]() ps. takiego pionka (wysłannika, "lizodupa") partii opozycyjnej na tym forum jeszcze chyba nigdy nie było! |
|
|
|
konserwa
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Skoro już zmuszony jestem czytać tego .... bo go ktoś zawsze zacytuje, to zapytam. A który rząd wcześniej miał 5 lat możliwości przeprowadzenie restrukturyzacji koleji i który rząd wcześniej miał takie środki do realizacji tych inwestycji jakie ma obecny (by -> środki na infrastrukturę z UE)
Ten rząd za co się nie weźmie to wszystko sp....li!! Lepiej dać urzędasom astronomiczne premie za nieterminową realizację projektów niż przeznaczyć te pieniądze infrastrukturę kolejową. A odpowiedzialności zero, odpowiedzialnym u Nas to może być cieć za nie odśnieżenie chodnika, bądź maszynista vel drużnik natomiast urzędas za nic nie jest odpowiedzialny. Rząd PR-u, nieudacznictwa i totalnego braku odpowiedzialności. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Zamlicz Pysiu..
Daleki jestem od obarczania kogolwiek za ten wypadek, ale nagłówki: premier jedzie na miejsce wypadku, prezydent leci na miejsce tragedii, doprowadziły mnie do szewskiej pasji.. Po cholere jeden z drugim tam pojechali, pomagali poszkodowanym?Porządkowali miejscie kraksy? Nie, pojechali swiecic mordami, za darmo, w najlepszym czasie antenowym..A ich obecność tam tylko spwolniła całą akcje ratunkowo-sprzątającą, bo trzeba była zabezpieczyc oficjeli..Po trupach do celu.. A żałoba narodowa to juz w ogóle sorry za określenie "śmiech na sali"..W czasie trwania "tragedii" w najlepsze odbywały się mecze, imprezy itd..A teraz na dwa dni odwołują wszystkie imprezy rozrywkowe z powodu śmierci 16 osób..Cały przemysł kulturalno-rozrywkowy wstrzymany na dwa dni, bo Komorowskiemu tak wypada/chce na tym zyskać.. ![]()
[][][][]> T S W <[][][][]
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
A Leszka Kaczyńskiego to już nie pamiętasz? ten to bił rekordy w ogłaszaniu żałób narodowych. Najlepiej mieć krótką pamięć i obrażać Prezydenta na którego się nie głosowało.
Sprawa druga, Premier jak i Prezydent muszą być obecni w takich miejscach (tak jest na całym świecie!), sama ich obecność działa psychologicznie na ofiary tych tragedii, nie czują się oni zapomniani itp. Jesteś przykładem takiego człowieka, że gdyby Premier i Prezydent nie przybyli, nie ogłosili żałoby to pierwszy byś najeżdżał na nich, że mają wyjebane na Polaków i ich tragedie.. zatem zamilcz. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Codziennie miliony Polaków czują się zapomniani przez Prezydenta i Premiera tego kraju i jakoś Ci z tego powodu nie robią sobie nic..
Morda jednego z drugim, to chyba ostatnia rzecz jaką chciałbym oglądać będąc poszkodowanym w takim wypadku, telefon do rodziny, łózko w szpitalu, a już napewno nie fałszywie przejmujący sie sytuacją prezydent czy premier.. To, że tak robią wszyscy o niczym nie świadczy, bo wszyscy robią to tylko i wyłącznie w wiadomym celu.. To może tę żałobe ogłosili, po to, żeby przypomnieć, że to Prezydent Kaczyński, słynął z ich ogłaszania? Tak samo mnie w.... ogarniał jk robił to Kwasniewski(ten to w ogóle płakał za resztę świata, czy L. Kaczyński) PS.Pysiu chyba zafanduje Ci koszulke piłkarską z twoim nickiem na plecach, tylko obiecaj, że będziesz na każdy mecz w niej smigał..
Ostatnio edytowane przez Belzebub : 05.03.2012 o godz. 14:40.
![]()
[][][][]> T S W <[][][][]
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Cytat:
ps. Też pysio zamilcz bo byłeś pierwszy który się rzucał na forum o żałobę w związku ze śmiercią Lecha Kaczyńskiego. Leszka możesz sobie wypić jak Ci gdzieś sprzedadzą - nie byliście chyba na "ty" z poprzednim prezydentem. ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Szpenio a odpowiedzieć na poprzednie posty to nie łaska ? Chodzi np. o kompilację obietnic Rudego i efektów jego pracy czy pytanie co się dzieje z kasą odkładana przez kobiety które umra pomiędzy 60 a 67 rokiem zycia (po reformie) . To już drugi raz tak unikasz odpowiedzi. Jak cie ktoś zgasi merytorycznie to znikasz na parę dni żeby nagle wyskoczyć do jakiegoś posta - strzelić parę mądrości ku chwale PełO- rząd nic nie może, rząd buduje drogi ale ci źli wykonawcy są do bani, rząd leczy ale ci zawistni lekarze nie umieją leczyć, rząd naprawia kolejnictwo ale ci źli motorniczy popełniaja błędy, rząd modernizuje lotnictwo ale ci piloci są niedoszkoleni, rząd modernizuje gospodarkę ale ci zacofani przedsięborcy nie rozumieja podwyższania podatków i zusu, rząd modedrnizuje emerytury ale ci nienormalni obywatele burzą się że się im kasę zabiera etc,etc. etc
![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
co jak co ale u Ciebie merytoryki praktycznie nie uświadczysz ... a dzis jak ktos umrze przed emeryturą to co sie z kasą dzieje? co to w ogóle za pytanie? kompilacja obietnic? wiekszość nie zrobiona - nie będę usprawiedliwiał bo nie ma po co. Ja tu jestem rycerz walczący o trzeźwe myślenie, bo jak widzę Twoje posty czy Drozda przez których przemawia zawiść, frustracja i roszczenia to sie we mnie budzi duch zbawienia trzeźwego myślenia. Cytat:
|
||
|
|
Banita
Offline |
|
|
Szpen uważaj bo wkleiłeś link do gazety wyborczej, zaraz Cię tu Drozd pojedzie, że jesteś zmanipulowany przez Tuska, Wyborczą, TVN, Polsat, Komorowskiego, Rosję itp.
|
|
|
|
konserwa
Offline |
|
|
Już znaleziono kozła ofiarnego. Przerażające to jest, że w XXI w. za życie tylu istnień odpowiada jeden człowiek (oczywiście nigdy urzędas, który miast dofinansować restrukturyzację infrastruktury kolejowej przeznaczy pieniądze na premie dla siebie i kolegów), który przecież jest istotą omylną... Pomiędzy Starzynami a Szczekocinami jest 7 km. Ten pociąg jechał więc najprawdopodobniej ok. 7 km nieprawidłowym torem. Dlaczego nikt tego nie zauważył, dlaczego nie zadziałał żaden system alarmowy, czy blokujący obydwa pociągi
http://wpolityce.pl/wydarzenia/24236...m-przeszkodzic |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
Żeby nie było OT - słysząc "lizodupców" Tuska zastanawiam się który rząd miał w przeciągu ostatniego dwudziestolecia największe mozliwości zmodernizowania PKP - zarówno pod kątem organizacyjnym jak i infrastruktury technicznej. Okazuje się że z wynegocjowanych przez rząd wstrętnego PIS-u w 2006 r. dotacji na rozwój inftastruktury na lata 2007 - 2013 r, (26 mld euro) prawie 4,8 mld euro miało zostać przeznaczonych na rozwój kolei. I co robi nasz ukochany rząd? "Polska liczy na to, że Komisja Europejska zgodzi się przynajmniej na częściowe przeniesienie pieniędzy z projektów kolejowych na drogowe z puli 1 mld 200 mln euro. (...) – Mówię to naprawdę bez satysfakcji, mówię to ze smutkiem. To jest niedobra wiadomość, ale realistyczna. Koleje powinny mieć dostęp do pieniędzy i powinny mieć możliwość ich wykorzystania. Natomiast powtórzę po raz 129. – nie ma w polskich kolejach potencjału do wykorzystania wszystkich pieniędzy – tłumaczyła Bieńkowska." Po prostu się nie da.Bo i po co. Wyborcy i tak zagłosują. http://www.zie.pg.gda.pl/~dwisnie/wawa/iib-3.pdf http://www.tvpparlament.pl/aktualnos...kretow/6484482 ![]()
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Gdyby ktoś chciał Polsce zaszkodzić. To taka katastrofa to teraz najlepszy sposób.
Ale klakierom cudaka nie ma co tłumaczyć. Kto odcinek remontował ? Krasnoludki? ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Dla umiejących czytać miłośników rządów ryżego cudaka i jego ministro Nowaka :
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jednak trzeba spojrzeć na to szerzej, nie mówiąc dogłębniej. Kolej jaką mamy każdy widzi. Choćby srali kamieniami to póki nie będzie tam porządku zbudowanego od postaw to nie są w stanie wydać dużej kasy, co najwyżej ją przejeść. Można się sprzeczać, kłócić i zasypywać różnej maści danymi, ale ja wolę wsadzić kasę w pewny interes jakim są drogi, niż w mrzonki PKP. A wypadek zdarzył się prawdopodobnie przez błąd ludzki. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
... że zacytuję klasyka
, lepiej być moherem niż tuska frajerem. Szpenio, aż dziw że dyspozytor nie był pijany. Pewnie go słabo zbadali. Całe szczęście już jest w psychiatryku. Na czym polegał ten błąd? Pociągi jechały na siebie a ktoś wiedząc o tym popijał kawę? ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
Teraz co sugerujesz, że w tej katastrofie nie zawinił człowiek, który posłał pociąg złym torem, a zły stan lokomotywy, wagonów? Ujawnij lepiej swoje imię i nazwisko i miejsce na liście PiS'u to oddam na Ciebie głos w następnych wyborach - należy Ci się, za tą walkę od paru lat "za wolną Polskę"... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja nic nie sugeruję, wytłumacz mi na czym polegał ten "ludzki błąd", tylko konkretnie.
I nie wpychaj mnie do PiSu bo żeby na nich głosować wystarczy deczko myśleć, kretyn nigdy na PiS nie zagłosuje. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
pysio ! zgłoś się do PO i opowiedz im jak walczysz z wiatrakami na tym forum, to zostaniesz kombatantem a Tusk osobiście wręczy Ci hackenkreuz. Jak się czyta tą listę banów jakie miałeś to aż dziw, że się Tobą nie zajęła jeszcze Fundacja Helsińska
. Azyl w Niemczech lub Rosji w razie czego masz pewny. Nie piszę, że w Izraelu też bo tam nie pomieszczą się wszyscy, no chyba, ze znasz Bartoszewskiego. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
Pomijam naprawdę bardzo logiczne wywody na temat tego- to kto będzie zatrudniał te 60-65 letnie kobiety do pracy-napewno w tym wieku będa śmigac po 8 h w kuchniach, przy komputerach, na halach produkcyjnych,w kasach czy będą sprzętać ..No i będa tłumy które je będą chciały zatrudniać. Chyba że uważach że wszystkie bedę profesorami na uczelniach, urzędnikami albo prezesami firm lub tez zrobisz im tam miejsce ![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
||
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Panowie wystarczyło by całą ta kasę co idzie na straty do ofe zatrzymać a Zus staje na nogi, jest to wał jakich wiele teraz. Zus bierze kredyty aby wypłacić emerytury ale także jednocześnie wysyła kasę do ofe w niebyt. A OFE wysysa ją w otchłań. Zauważcie że te socjalistyczne matoły przenoszą rząd do brukseli chcą stworzyć jedno EURO PAŃSTWO bez narodów tylko z szarą masą nijakich niewolników. Zadłużają kolejne Państwa a bank Europejski wykupuje ich długi. Przejęcia proste jak konstrukcja cepa. TO WSZYSTKO DZIEJE SIĘ SPECJALNIE A WY kłócicie się o pierdoły.
Oglądnijcie sobie wszystkie filmiki stąd to się może obudzicie. http://www.youtube.com/watch?v=8QEYi...nS3&playnext=1 ![]()
piknik jestem...pozdro dla kumatych... piknikow oczywiscie...
|
|
|
|
Member
Od: 12.2011
Offline |
|
|
Wszyscy jesteśmy Europejczykami
Kombinujcie jak tu coś schować przed fiskusem, dorabiajcie się w miarę legalnie, dawajcie jak najmniej państwu albo i wcale a na koniec roku jedźcie sobie do ciepłych krajów i popijajcie drinki za pieniądze które nie daliście państwu. To jest satysfakcja a nie pseudo fachowe gatki na tematy o których nie macie pojęcia ani wpływu ![]() ![]() W nas wiara siła i natchnienie! Szeregi rosną nasze wciąż! Niesiemy Polsce odrodzenie! My, nowe pokolenie!
|
|
|