The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Arturo Qr2nów
Senior Member

Od: 08.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.03.2012, 12:58
Właśnie obejrzałem konferencję prasową przewodniczących OPZZ Kolejarzy i to, co rzuciło się najbardziej w oczy/uszy: likwidacja szkół kolejowych, brak okresowych lub niedostatek szkoleń, złe wyszkolenie pracowników, dokładanie obowiązków pojedynczym pracownikom, brak odpowiedniej infrastruktury oraz nowoczesnych systemów bezpieczeństwa, zaawansowany wiek wielu pracowników i brak młodych chętnych do pracy. Gdzieś coś podobnego już słyszałem, chyba przy okazji Smoleńska. Czekajmy zatem aż zatonie jakiś statek, to będziemy mieli już komplet. Oczywiste pytanie, które w takiej sytuacji się nasuwa: po co nam armia urzędników, miliony papierków skoro pochłania to gigantyczne pieniądze, a nie niesie za sobą realnych i przestrzeganych procedur. Rozwaliło mnie też, jak mówili, że pół godziny po wypadku nie został wyłączony prąd, a pani, która miałaby to zrobić na prośbę strażaków stwierdziła, że nie ma takich kompetencji i zaczęło się dzwonienie...
http://wislakrakow.com/forum/signaturepics/sigpic26075_1.gif
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 05.03.2012, 13:09
Szpen napisał(a):Wyświetl post
widzę że kolejny kolega Pospieszalskiego? Lubisz zaszczuć, tylko potem nie ma kto przeprosić.

No tak, przecież Tusk razem z Grasiem siedzieli na rogatkach i te pociągi specjalnie puścili na siebie ...

Droździku kochany, jaki mieliśmy wzrost gospodarczy? Czy nie jeden z najlepszych w europie? Coś sie nie wypowiadasz na ten temat. Zatkało?
Za poprzedniego rządu +7% i 20 mld deficytu rocznie. Teraz 4% i 80 mld deficytu rocznie. O czym tu gadać? Rządzą nieudacznicy za co sie nie wezmą spi...olą. Może o Orlikach pogadamy? Gminy mają teraz oddawać kasę za projekt który był im z góry przez Paradę Oszustów narzucony. Może o handlujących olejem opałowym? Tyle że z takim betonem intelektualnym jak ty wszelka dyskusja nie ma sensu.

ps. Tusk z Grasiem na rogatkach nie stali, ale taki remont uskutecznili, że dwa pociągi przez kilkanaście minut jechały na czołówkę i nikt tego nie zauważył. Kto za to odpowiada jak nie minister? Ja mam na ten temat swoją teorię, ale to nie dla zakutych.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 05.03.2012 o godz. 13:13.
Hej Nasz TS !!
BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 05.03.2012, 13:10
Arapaho napisał(a):Wyświetl post
Z czego chyba z połowa za panowania obecnego premiera . Jak nie samoloty spadaja (seryjnie), to powodzie, jak nie powodzie to pociągi się taranują. A winnych w rządzie nie ma
Bo to Panie nie ten rząd i nie te czasy Kiedyś to rząd był odpowiedzialny nawet za kryzys w transpantologii i zamarznięcia ludzi w zimie, teraz rząd już nic nie może i za nic nie odpowiada
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
Szpen
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 05.03.2012, 13:15
Arturo Qr2nów napisał(a):Wyświetl post
Właśnie obejrzałem konferencję prasową przewodniczących OPZZ Kolejarzy i to, co rzuciło się najbardziej w oczy/uszy: likwidacja szkół kolejowych, brak okresowych lub niedostatek szkoleń, złe wyszkolenie pracowników, dokładanie obowiązków pojedynczym pracownikom, brak odpowiedniej infrastruktury oraz nowoczesnych systemów bezpieczeństwa, zaawansowany wiek wielu pracowników i brak młodych chętnych do pracy. Gdzieś coś podobnego już słyszałem, chyba przy okazji Smoleńska. Czekajmy zatem aż zatonie jakiś statek, to będziemy mieli już komplet. Oczywiste pytanie, które w takiej sytuacji się nasuwa: po co nam armia urzędników, miliony papierków skoro pochłania to gigantyczne pieniądze, a nie niesie za sobą realnych i przestrzeganych procedur. Rozwaliło mnie też, jak mówili, że pół godziny po wypadku nie został wyłączony prąd, a pani, która miałaby to zrobić na prośbę strażaków stwierdziła, że nie ma takich kompetencji i zaczęło się dzwonienie...
wszystko się zgadza, nawet płacz OPZZ i krzyk rozpaczy że są niedoinwestowani. Nie dziwie się, wszak 87k ludzi (po wielu zwolnieniach co prawda) zatrudnionych w samym PKP, mnóstwo związków zawodowych i od 50 lat brak planu rozwoju doprowadzają, że ile by w to dziadostwo nie wsadzić to i tak przejedzą. Żaden rząd nie miał pomysłu na kolej w Polsce, a jak miał to dalej nic nie robił.

Z PKP powinno być tak jak z Pocztą Polską. Jak wyrosła konkurencja, to zaczęli się starać, inwestować w systemy informatyczne, redukować rozrośnięte zatrudnienie itd. Dziś jest coraz lepiej. A PKP nie ma praktycznie konkurencji.
Szpen
Senior Member

Stary 05.03.2012, 13:18
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Za poprzedniego rządu +7% i 20 mld deficytu rocznie. Teraz 4% i 80 mld deficytu rocznie. O czym tu gadać? Rządzą nieudacznicy za co sie nie wezmą spi...olą. Może o Orlikach pogadamy? Gminy mają teraz oddawać kasę za projekt który był im z góry przez Paradę Oszustów narzucony. Może o handlujących olejem opałowym? Tyle że z takim betonem intelektualnym jak ty wszelka dyskusja nie ma sensu.

ps. Tusk z Grasiem na rogatkach nie stali, ale taki remont uskutecznili, że dwa pociągi przez kilkanaście minut jechały na czołówkę i nikt tego nie zauważył. Kto za to odpowiada jak nie minister? Ja mam na ten temat swoją teorię, ale to nie dla zakutych.
te 7% i 20 mld deficytu to sobie możesz wsadzić między książki o makro i mikroekonomii. Poczytaj i wróć to podyskutujemy.
cpc
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 05.03.2012, 13:20
jaki mieliśmy wzrost gospodarczy? Czy nie jeden z najlepszych w europie? Coś sie nie wypowiadasz na ten temat. Zatkało?
Wzrost był ale nie dzięki działoniom rządu Donalda a wbrew niemu, inna sprawa, że koniunktura jest napędzana głównie przez EURO 2012 - po mistrzostwach ten czynnik zniknie bezpowrotnie.

i ciekawostka
Cytat:
Jeśli przedsiębiorcy rzeczywiście się zjednoczą, mogą tworzyć potężną siłę polityczną – mówi „Gazecie Polskiej Codziennie” Robert Gwiazdowski, ekspert z Centrum Adama Smitha. – To ponad dwa miliony ludzi prowadzących własną działalność plus ich rodziny. Powstałby wielomilionowy ruch – przekonuje nasz rozmówca.
i odpowiedź POsła
Cytat:
Każda nowa partia byłaby jakimś zagrożeniem, mówienie jednak o tym w tej chwili jest czystą teorią – przekonuje z kolei poseł Platformy Obywatelskiej Artur Gierada. W rozmowie z „Codzienną” stwierdza, że to PO jest ugrupowaniem działającym w interesie małych firm. – Inicjatywy, które polegają na deregulacji, zniesieniu barier dla przedsiębiorców, są przez nas podejmowane. Wprowadziliśmy ułatwienia w prowadzeniu spółek z o.o., minister Gowin przygotował projekt ustaw ułatwiających dostęp do wielu zawodów

Podejmują już od ponad 4 lat inicjatywy i póki co na podejmowaniu się kończy.
LuKaS TSW
Senior Member

Od: 12.2005

Stary 05.03.2012, 13:25
Szpen jak to nie ma konkurencji,przecież PKP było w miarę dobrze działającym przedsiębiorstwem dopóki nie zaczęto go rozdrabniać na spółki i spółeczki,a że tam konkurencja mniej polega na podwyższaniu swoich usług a bardziej na wyniszczaniu rywala to inna sprawa,zresztą na kolei kolesiostwa multum,niestety.
Bo takich stworzył nas świat, pełnych pogardy, zła i grzechu. Więc zawsze dumnie będziemy trwać, teraz i zawsze i na wieki wieków.
Arturo Qr2nów
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 05.03.2012, 13:31
Żaden rząd nie miał pomysłu na kolej w Polsce, a jak miał to dalej nic nie robił.
Czyli jak w Wiśle, zwalniamy i zatrudniamy trenerów (rząd), a Ligi Mistrzów (reform) jak nie było tak nie ma.
http://wislakrakow.com/forum/signaturepics/sigpic26075_1.gif
Szpen
Senior Member

Stary 05.03.2012, 13:45
LuKaS TSW napisał(a):Wyświetl post
Szpen jak to nie ma konkurencji,przecież PKP było w miarę dobrze działającym przedsiębiorstwem dopóki nie zaczęto go rozdrabniać na spółki i spółeczki,a że tam konkurencja mniej polega na podwyższaniu swoich usług a bardziej na wyniszczaniu rywala to inna sprawa,zresztą na kolei kolesiostwa multum,niestety.
podział na mniejsze spółki był dobrym pomysłem, tylko trzeba było go dokończyć. Mniejsze spółki mieli sprywatyzować czy to przez inwestora strategicznego czy przez gielde, Wyszla dupa. Regionalne teraz przenieśli na samorządy, Intercity ledwo dyszy. Jedynie Cargo dobrze działa.

Konkurencji praktycznie nie ma, bo co to za konkurencja jak wszystko Państwoe, albo dotowane z kasy Państwa bezpośrednio, albo przez samoządy. prywaciarze potrzebni i tyle.

pysio
Banita

Od: 11.2002

Stary 05.03.2012, 14:00
coś przeczuwałem, że jak otworzę ten temat to moher Drozd będzie obarczał rząd za tą kraksę na kolej..
i się nie przeliczyłem

ps. takiego pionka (wysłannika, "lizodupa") partii opozycyjnej na tym forum jeszcze chyba nigdy nie było!
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 05.03.2012, 14:03
Skoro już zmuszony jestem czytać tego .... bo go ktoś zawsze zacytuje, to zapytam. A który rząd wcześniej miał 5 lat możliwości przeprowadzenie restrukturyzacji koleji i który rząd wcześniej miał takie środki do realizacji tych inwestycji jakie ma obecny (by -> środki na infrastrukturę z UE)

Ten rząd za co się nie weźmie to wszystko sp....li!! Lepiej dać urzędasom astronomiczne premie za nieterminową realizację projektów niż przeznaczyć te pieniądze infrastrukturę kolejową. A odpowiedzialności zero, odpowiedzialnym u Nas to może być cieć za nie odśnieżenie chodnika, bądź maszynista vel drużnik natomiast urzędas za nic nie jest odpowiedzialny.
Rząd PR-u, nieudacznictwa i totalnego braku odpowiedzialności.
Belzebub
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 05.03.2012, 14:10
Zamlicz Pysiu..

Daleki jestem od obarczania kogolwiek za ten wypadek, ale nagłówki: premier jedzie na miejsce wypadku, prezydent leci na miejsce tragedii, doprowadziły mnie do szewskiej pasji.. Po cholere jeden z drugim tam pojechali, pomagali poszkodowanym?Porządkowali miejscie kraksy? Nie, pojechali swiecic mordami, za darmo, w najlepszym czasie antenowym..A ich obecność tam tylko spwolniła całą akcje ratunkowo-sprzątającą, bo trzeba była zabezpieczyc oficjeli..Po trupach do celu..
A żałoba narodowa to juz w ogóle sorry za określenie "śmiech na sali"..W czasie trwania "tragedii" w najlepsze odbywały się mecze, imprezy itd..A teraz na dwa dni odwołują wszystkie imprezy rozrywkowe z powodu śmierci 16 osób..Cały przemysł kulturalno-rozrywkowy wstrzymany na dwa dni, bo Komorowskiemu tak wypada/chce na tym zyskać..
[][][][]> T S W <[][][][]
pysio
Banita

Stary 05.03.2012, 14:20
A Leszka Kaczyńskiego to już nie pamiętasz? ten to bił rekordy w ogłaszaniu żałób narodowych. Najlepiej mieć krótką pamięć i obrażać Prezydenta na którego się nie głosowało.

Sprawa druga, Premier jak i Prezydent muszą być obecni w takich miejscach (tak jest na całym świecie!), sama ich obecność działa psychologicznie na ofiary tych tragedii, nie czują się oni zapomniani itp.

Jesteś przykładem takiego człowieka, że gdyby Premier i Prezydent nie przybyli, nie ogłosili żałoby to pierwszy byś najeżdżał na nich, że mają wyjebane na Polaków i ich tragedie..

zatem zamilcz.
Belzebub
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 05.03.2012, 14:38
Codziennie miliony Polaków czują się zapomniani przez Prezydenta i Premiera tego kraju i jakoś Ci z tego powodu nie robią sobie nic..

Morda jednego z drugim, to chyba ostatnia rzecz jaką chciałbym oglądać będąc poszkodowanym w takim wypadku, telefon do rodziny, łózko w szpitalu, a już napewno nie fałszywie przejmujący sie sytuacją prezydent czy premier..
To, że tak robią wszyscy o niczym nie świadczy, bo wszyscy robią to tylko i wyłącznie w wiadomym celu..

To może tę żałobe ogłosili, po to, żeby przypomnieć, że to Prezydent Kaczyński, słynął z ich ogłaszania? Tak samo mnie w.... ogarniał jk robił to Kwasniewski(ten to w ogóle płakał za resztę świata, czy L. Kaczyński)

PS.Pysiu chyba zafanduje Ci koszulke piłkarską z twoim nickiem na plecach, tylko obiecaj, że będziesz na każdy mecz w niej smigał..
Ostatnio edytowane przez Belzebub : 05.03.2012 o godz. 14:40.
[][][][]> T S W <[][][][]
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 05.03.2012, 14:39
Cytat:
Skarbowi Państwa grozić będzie odszkodowanie z powodu inwestycji

Obwodnica Zabierzowa może kosztować znacznie więcej niż zakładane 370 mln zł. Po jej wybudowaniu może się bowiem okazać, że państwo będzie musiało wypłacić koncesjonariuszowi autostrady A4 z Katowic do Krakowa odszkodowanie.

Za co? Za straty, jakie on poniesie, jeśli kierowcy wybiorą bezpłatną drogę krajową nr 79, która biegnie wzdłuż autostrady, a odkorkowaną przez obwodnicę.

Zmieniona umowa

Budowa obwodnicy podkrakowskiego Zabierzowa ma się zacząć w przyszłym roku, sfinansuje ją państwo. W sobotę opisaliśmy serię nadużyć poprzedzających tę inwestycję.
Badając sprawę, „Rz" odkryła także, że umowa koncesyjna między rządem RP a Stalexportem na eksploatację autostrady A4 od Katowic do Krakowa grozi wypłatą odszkodowania w razie zrealizowania inwestycji takiej jak w Zabierzowie.

Umowa ze Stalexportem została podpisana 15 marca 1997 r. na okres 30 lat. Jej termin upływa w marcu 2027 r.
Autostradę wybudowano za pieniądze państwa, Stalexport ma nią zarządzać. Wszystkie inwestycje są finansowane z przychodów z opłat.

W umowie pierwotnej, którą przygotowywał minister transportu, dziś europoseł SLD Bogusław Liberadzki, zapisano, że „w przypadku udowodnionej utraty przychodów z tytułu opłat za przejazd Autostradą Płatną poniesioną przez Koncesjonariusza z powodu budowy nowej drogi, która zostanie zbudowana według standardów dróg ekspresowych lub autostrady", koncesjonariusz otrzyma od Skarbu Państwa odszkodowanie. Chodzi o „Konkurencyjną Drogę Równoległą".

– Umowa, którą ja podpisywałem, dawała prawo do modernizacji dróg alternatywnych, które już istniały, bez odszkodowania. Temu służyła idea budowania autostrady, która nie miała być drogą dla bogatych wybrańców, ale dla każdego – mówi poseł Liberadzki.

Ale zapisy w umowie zmieniono później aneksami. Wszystko razem jest tajne. – Mimo wielu prób nie udało mi się dotrzeć do późniejszych aneksów – przyznaje Liberadzki.

ps.
Też pysio zamilcz bo byłeś pierwszy który się rzucał na forum o żałobę w związku ze śmiercią Lecha Kaczyńskiego.

Leszka możesz sobie wypić jak Ci gdzieś sprzedadzą - nie byliście chyba na "ty" z poprzednim prezydentem.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Arapaho
Senior Member

Stary 05.03.2012, 15:23
Szpenio a odpowiedzieć na poprzednie posty to nie łaska ? Chodzi np. o kompilację obietnic Rudego i efektów jego pracy czy pytanie co się dzieje z kasą odkładana przez kobiety które umra pomiędzy 60 a 67 rokiem zycia (po reformie) . To już drugi raz tak unikasz odpowiedzi. Jak cie ktoś zgasi merytorycznie to znikasz na parę dni żeby nagle wyskoczyć do jakiegoś posta - strzelić parę mądrości ku chwale PełO- rząd nic nie może, rząd buduje drogi ale ci źli wykonawcy są do bani, rząd leczy ale ci zawistni lekarze nie umieją leczyć, rząd naprawia kolejnictwo ale ci źli motorniczy popełniaja błędy, rząd modernizuje lotnictwo ale ci piloci są niedoszkoleni, rząd modernizuje gospodarkę ale ci zacofani przedsięborcy nie rozumieja podwyższania podatków i zusu, rząd modedrnizuje emerytury ale ci nienormalni obywatele burzą się że się im kasę zabiera etc,etc. etc
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Szpen
Senior Member

Stary 05.03.2012, 15:30
Arapaho napisał(a):Wyświetl post
Szpenio a odpowiedzieć na poprzednie posty to nie łaska ? Chodzi np. o kompilację obietnic Rudego i efektów jego pracy czy pytanie co się dzieje z kasą odkładana przez kobiety które umra pomiędzy 60 a 67 rokiem zycia (po reformie) . To już drugi raz tak unikasz odpowiedzi. Jak cie ktoś zgasi merytorycznie to znikasz na parę dni żeby nagle wyskoczyć do jakiegoś posta.

co jak co ale u Ciebie merytoryki praktycznie nie uświadczysz ...
a dzis jak ktos umrze przed emeryturą to co sie z kasą dzieje? co to w ogóle za pytanie?
kompilacja obietnic? wiekszość nie zrobiona - nie będę usprawiedliwiał bo nie ma po co. Ja tu jestem rycerz walczący o trzeźwe myślenie, bo jak widzę Twoje posty czy Drozda przez których przemawia zawiść, frustracja i roszczenia to sie we mnie budzi duch zbawienia trzeźwego myślenia.

Cytat:
Katastrofa pociągów. Dyżurny ruchu ze Starzyn usłyszy zarzuty

Więcej... http://czestochowa.gazeta.pl/czestoc...#ixzz1oFjxtVy6
Tuska, wina Tuska!
pysio
Banita

Stary 05.03.2012, 15:47
Szpen uważaj bo wkleiłeś link do gazety wyborczej, zaraz Cię tu Drozd pojedzie, że jesteś zmanipulowany przez Tuska, Wyborczą, TVN, Polsat, Komorowskiego, Rosję itp.
JEDREK76
konserwa

Stary 05.03.2012, 15:52
Już znaleziono kozła ofiarnego. Przerażające to jest, że w XXI w. za życie tylu istnień odpowiada jeden człowiek (oczywiście nigdy urzędas, który miast dofinansować restrukturyzację infrastruktury kolejowej przeznaczy pieniądze na premie dla siebie i kolegów), który przecież jest istotą omylną... Pomiędzy Starzynami a Szczekocinami jest 7 km. Ten pociąg jechał więc najprawdopodobniej ok. 7 km nieprawidłowym torem. Dlaczego nikt tego nie zauważył, dlaczego nie zadziałał żaden system alarmowy, czy blokujący obydwa pociągi Poniżej ciekawy artykuł n/t zabezpieczeń istniejących na kolei.
http://wpolityce.pl/wydarzenia/24236...m-przeszkodzic
BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 05.03.2012, 15:57
pysio napisał(a):Wyświetl post
coś przeczuwałem, że jak otworzę ten temat to moher Drozd będzie obarczał rząd za tą kraksę na kolej..
i się nie przeliczyłem

ps. takiego pionka (wysłannika, "lizodupa") partii opozycyjnej na tym forum jeszcze chyba nigdy nie było!
Z całym szacunkiem, ale takiego "lizodupstwa" partii rządzącej jeszcze tu na forum nie było do czasu pojawienia się Ciebie i Szpena. Jeżeli masz coś konkretnego do powiedzenie to zapodaj, jak nie to nie baw się w forum onetu i nie rób z tego forum szamba.

Żeby nie było OT - słysząc "lizodupców" Tuska zastanawiam się który rząd miał w przeciągu ostatniego dwudziestolecia największe mozliwości zmodernizowania PKP - zarówno pod kątem organizacyjnym jak i infrastruktury technicznej. Okazuje się że z wynegocjowanych przez rząd wstrętnego PIS-u w 2006 r. dotacji na rozwój inftastruktury na lata 2007 - 2013 r, (26 mld euro) prawie 4,8 mld euro miało zostać przeznaczonych na rozwój kolei. I co robi nasz ukochany rząd?

"Polska liczy na to, że Komisja Europejska zgodzi się przynajmniej na częściowe przeniesienie pieniędzy z projektów kolejowych na drogowe z puli 1 mld 200 mln euro. (...) – Mówię to naprawdę bez satysfakcji, mówię to ze smutkiem. To jest niedobra wiadomość, ale realistyczna. Koleje powinny mieć dostęp do pieniędzy i powinny mieć możliwość ich wykorzystania. Natomiast powtórzę po raz 129. – nie ma w polskich kolejach potencjału do wykorzystania wszystkich pieniędzy – tłumaczyła Bieńkowska."

Po prostu się nie da.Bo i po co. Wyborcy i tak zagłosują.

http://www.zie.pg.gda.pl/~dwisnie/wawa/iib-3.pdf

http://www.tvpparlament.pl/aktualnos...kretow/6484482
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
Drozd
Senior Member

Stary 05.03.2012, 17:12
Gdyby ktoś chciał Polsce zaszkodzić. To taka katastrofa to teraz najlepszy sposób.

Ale klakierom cudaka nie ma co tłumaczyć. Kto odcinek remontował ? Krasnoludki?
Hej Nasz TS !!
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 05.03.2012, 18:52
Dla umiejących czytać miłośników rządów ryżego cudaka i jego ministro Nowaka :
Cytat:
Rzeczniczka Komisji Europejskiej Helen Kearns przyznała w rozmowie z Polskim Radiem, że na złą sytuację w naszym kraju ma wpływ niedoinwestowanie kolei, na co Bruksela zwracała wiele razy uwagę. A tymczasem rząd w Warszawie nie rezygnuje z planów przeniesienia części unijnych funduszy z kolei na drogi. Dziś do Brukseli wpłynęły dodatkowe dokumenty w tej sprawie. Rząd tłumaczy, że koleje nie zdążą wykorzystać pieniędzy do połowy 2015 roku, a Komisja od początku stanowczo sprzeciwiała się przesuwaniu pieniędzy.

W ubiegłym roku Bruksela wymusiła przygotowanie listy projektów na odnowienie linii kolejowych, czyli na tak zwaną rewitalizację, by fundusze na kolei pozostały. Ostateczna decyzja Komisji spodziewana jest w tym miesiącu.
Jak będziecie mieli problemy ze zrozumieniem tekstu (czyli czyja polityka doprowadza do coraz większej liczby katastrof w Polsce) to poproście kogoś nie zachwycającego się tuskoleniem obecnego herszta by wam wytłumaczył.
Szpen
Senior Member

Stary 05.03.2012, 19:30
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Dla umiejących czytać miłośników rządów ryżego cudaka i jego ministro Nowaka :

Jak będziecie mieli problemy ze zrozumieniem tekstu (czyli czyja polityka doprowadza do coraz większej liczby katastrof w Polsce) to poproście kogoś nie zachwycającego się tuskoleniem obecnego herszta by wam wytłumaczył.
z suchym tekstem nie ma co się kłócić - mówi prawdę.

Jednak trzeba spojrzeć na to szerzej, nie mówiąc dogłębniej. Kolej jaką mamy każdy widzi. Choćby srali kamieniami to póki nie będzie tam porządku zbudowanego od postaw to nie są w stanie wydać dużej kasy, co najwyżej ją przejeść. Można się sprzeczać, kłócić i zasypywać różnej maści danymi, ale ja wolę wsadzić kasę w pewny interes jakim są drogi, niż w mrzonki PKP.

A wypadek zdarzył się prawdopodobnie przez błąd ludzki.
Drozd
Senior Member

Stary 05.03.2012, 20:08
pysio napisał(a):Wyświetl post
moher Drozd
... że zacytuję klasyka , lepiej być moherem niż tuska frajerem.

Szpenio, aż dziw że dyspozytor nie był pijany. Pewnie go słabo zbadali. Całe szczęście już jest w psychiatryku.

Na czym polegał ten błąd? Pociągi jechały na siebie a ktoś wiedząc o tym popijał kawę?
Hej Nasz TS !!
pysio
Banita

Stary 05.03.2012, 20:15
Drozd napisał(a):Wyświetl post
... że zacytuję klasyka , lepiej być moherem niż tuska frajerem.

Szpenio, aż dziw że dyspozytor nie był pijany. Pewnie go słabo zbadali. Całe szczęście już jest w psychiatryku.

Na czym polegał ten błąd? Pociągi jechały na siebie a ktoś wiedząc o tym popijał kawę?
nie.. przecież tory były krzywe i jeden pociąg na tej krzywiźnie przeskoczył przypadkowo na drugi tor... Drozd czy Ty siebie kiedykolwiek czytasz?

Teraz co sugerujesz, że w tej katastrofie nie zawinił człowiek, który posłał pociąg złym torem, a zły stan lokomotywy, wagonów?

Ujawnij lepiej swoje imię i nazwisko i miejsce na liście PiS'u to oddam na Ciebie głos w następnych wyborach - należy Ci się, za tą walkę od paru lat "za wolną Polskę"...
Drozd
Senior Member

Stary 05.03.2012, 20:22
Ja nic nie sugeruję, wytłumacz mi na czym polegał ten "ludzki błąd", tylko konkretnie.

I nie wpychaj mnie do PiSu bo żeby na nich głosować wystarczy deczko myśleć, kretyn nigdy na PiS nie zagłosuje.
Hej Nasz TS !!
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 05.03.2012, 20:26
pysio ! zgłoś się do PO i opowiedz im jak walczysz z wiatrakami na tym forum, to zostaniesz kombatantem a Tusk osobiście wręczy Ci hackenkreuz. Jak się czyta tą listę banów jakie miałeś to aż dziw, że się Tobą nie zajęła jeszcze Fundacja Helsińska . Azyl w Niemczech lub Rosji w razie czego masz pewny. Nie piszę, że w Izraelu też bo tam nie pomieszczą się wszyscy, no chyba, ze znasz Bartoszewskiego.
Arapaho
Senior Member

Stary 05.03.2012, 21:13
co jak co ale u Ciebie merytoryki praktycznie nie uświadczysz ...
a dzis jak ktos umrze przed emeryturą to co sie z kasą dzieje? co to w ogóle za pytanie?
kompilacja obietnic? wiekszość nie zrobiona - nie będę usprawiedliwiał bo nie ma po co.
Udajesz głupiego? Oczywiście że teraz jak ktoś wcześniej umrze to traci kasę . Tylko teraz jest o 7 lat większe prawdopodobieństwo że kobieta tą kase straci .Zrozumiał "tawarisz" czy dalej nie łapiesz?

Ja tu jestem rycerz walczący o trzeźwe myślenie, bo jak widzę Twoje posty czy Drozda przez których przemawia zawiść, frustracja i roszczenia to sie we mnie budzi duch zbawienia trzeźwego myślenia.
!
OOOO...padłem. Rycerz....Wykazujesz to trzeźwe myslenie w każdym poście -nawet w cytacie powyżej- gdzie dla ciebie 7 lat wydłużenia okresu oczekiwania na emeryturę A WIĘC 7 lat DLA RZĄDU ŻEBY PRZECHWYCIĆ MILIARDY NALEŻĄCE DO OBYWATELi - to jest logika.
Pomijam naprawdę bardzo logiczne wywody na temat tego- to kto będzie zatrudniał te 60-65 letnie kobiety do pracy-napewno w tym wieku będa śmigac po 8 h w kuchniach, przy komputerach, na halach produkcyjnych,w kasach czy będą sprzętać ..No i będa tłumy które je będą chciały zatrudniać. Chyba że uważach że wszystkie bedę profesorami na uczelniach, urzędnikami albo prezesami firm lub tez zrobisz im tam miejsce
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Wsciekly Pies
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 05.03.2012, 21:25
Panowie wystarczyło by całą ta kasę co idzie na straty do ofe zatrzymać a Zus staje na nogi, jest to wał jakich wiele teraz. Zus bierze kredyty aby wypłacić emerytury ale także jednocześnie wysyła kasę do ofe w niebyt. A OFE wysysa ją w otchłań. Zauważcie że te socjalistyczne matoły przenoszą rząd do brukseli chcą stworzyć jedno EURO PAŃSTWO bez narodów tylko z szarą masą nijakich niewolników. Zadłużają kolejne Państwa a bank Europejski wykupuje ich długi. Przejęcia proste jak konstrukcja cepa. TO WSZYSTKO DZIEJE SIĘ SPECJALNIE A WY kłócicie się o pierdoły.

Oglądnijcie sobie wszystkie filmiki stąd to się może obudzicie.

http://www.youtube.com/watch?v=8QEYi...nS3&playnext=1
piknik jestem...pozdro dla kumatych... piknikow oczywiscie...
Puchatek
Member

Od: 12.2011

Stary 05.03.2012, 22:12
Wszyscy jesteśmy Europejczykami
Kombinujcie jak tu coś schować przed fiskusem, dorabiajcie się w miarę legalnie, dawajcie jak najmniej państwu albo i wcale a na koniec roku jedźcie sobie do ciepłych krajów i popijajcie drinki za pieniądze które nie daliście państwu. To jest satysfakcja a nie pseudo fachowe gatki na tematy o których nie macie pojęcia ani wpływu
W nas wiara siła i natchnienie! Szeregi rosną nasze wciąż! Niesiemy Polsce odrodzenie! My, nowe pokolenie!

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów