The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Stavanger
Senior Member

Od: 05.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.08.2009, 16:19
Chwilunia, Widzew w Ekstraklasie, to spada...... cracovia?

Odpowiedz cytując
GemHZR
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 25.08.2009, 16:21
Stavanger napisał(a):Wyświetl post
Chwilunia, Widzew w Ekstraklasie, to spada...... cracovia?
hahaha ale burdel
Daj se spokój lepiej, weź po jednym nalej...
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 25.08.2009, 16:28
Jest sposób. PZPN nie może karać degradacjami, ale może wlepiać ujemne punkty! Więc daje Widzewowi propozycję "nie do odrzucenia". Albo zostajecie w 1. lidze w zamiam za rozsądne odszkodowanie, albo zmieniamy karę z degradacji na 30 punktów karnych. I spokój
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 25.08.2009, 16:59
No to nam sie szykuje powiekszenie ligi uhehhe
W sumie jesli Lech/ Amica nie wie kim jest to moze niech sie cofna do 1 ligi i tam sie rok zastanowia na czyjej licencji graja a w to miejsce niech Widzew zagra... - to tak pol zartem pol serio ale taka jest prawda, koniec ze cwaniactwem, wszystkie zespoly ktore nieczysto graja (poza boiskiem) to wywalic z tej Ekstraklasy...

Co do Radolskyego to niezle jaja hehe, wyskoczyl niewiadomo skad A kibicom Polonii nalezy tylko wspolczuc, ja nawet w Football Managerze bym nie chcial tracic czasu na prowadzenie Polonii jakbym mial po miesiacu wyleciec za brak wynikow hehe tak sie nie roi, jak sie chce miec klub z prawdziwego zdarzenia to sie zatrudnia trenera na 2 lata moze 3, ale do k.. nedzy nie robi sie pajacow z trenerow gdzie po kilku slabych meczach sa juz praktycznie zwolnieni... zamiast budowac mocna Polonie to robia z tego klubu posmiewisko, znaczy prezes Wojciechowski robi- widac od razu jaki to czlowiek, nie zna sie na pilce, w goracej wodzie kapany- do budy tacy "fachowcy"
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 25.08.2009, 17:26
Konfklikt w Amice jesli to prawda to idelany przyklad ze pilkarz ktory na sile musi zostac w klubie jedyne co potem strzela to zamiast goli ..fochy...u nas byl jeden tak Dudka sie nazywal.....wiec mamy to przerobione.

Ciekawe co z tym Widzewem,Cracovii teoretycznie w Ekstraklasie nie byc powninno....mzoe wiec zamiana
Jestem ciekaw jak to wykombinują,

A co do Smudy,to byl ostatnio w Lidze +Extra...niby mowi ze dobrze zyczy Benhakkerowi ,ale sam przyznal ze ma " z czego zyc" i jedyne za co by sie pewnie wzial to Repra....takie odnioslem wrazenie.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 25.08.2009, 17:35
Brożek w Wiśle...
Radolsky w Polonii...
Roger w AEK...
Widzew w Ekstraklasie...

5 godzin nie było mnie w domu

A najlepszy paradoks, że Radek Matusiak w ostatniej chwili uciekł z I ligi, by po tygodniu ew. z powrotem do niej spaść. W miejsce klubu, z którego uciekł Witamy w Polsce!
Odpowiedz cytując
JAR0
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 25.08.2009, 17:36
Też mi sie wydaje że Widzew może awansować bez względu na wyniki w 1 lidze. Dołanczanie ich teraz do rozgrywek raczej nie wchodzi w grę. Ale jeśli już to grali by zamiast koruptera Kielce. Bo pasiaki zajęły miejsce Łksu. Tylko skoro Widzew nieprawnie gra teraz w 1 lidze to scyzory w ekstraklasie. Bądą jaja
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 25.08.2009, 17:57
Ludzie, to jest Polska i zaraz okaże się, że Widzew gra w Ekstraklasie zamiast Korony, przejmuje jej punkty, ale po dwóch tygodniach znów będzie wyrok degradujący, oni się będą odwoływać, i sprawa skończy się tak, że Korona awansuje i zajmie miejsce, które zajął Widzew w tabeli....takiego burdelu nie ma chyba nigdzie indziej, tylko w Polsce!!
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
Marcin(L)
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 25.08.2009, 17:58
To jest jakiś żart. Swoją drogą ten cały trybunał arbitrazowy przy PKOL'u już drugi raz rozpierdziela w miarę ustabilizowaną sytuację, nie chcę mi się wierzyć w zasadność tej decyzji, prędzej w lobby Widzewa. Cracovii sprawa ta nie dotyczy, raczej Korony

Całe to zamieszanie wynika z tego, że u nas kluby koruptory mogą się odwoływać do 10 różnych instytucji, przez to jest burdel, bo im dłuższa ta droga tym bardziej prawdopodobne, że decyzja (jakakolwiek) zostanie podważona, a po drugie, że ktoś na którymś etapie posmaruje jak trzeba!
Legia 2010/11 TAK! O takiej marzyłem!
Odpowiedz cytując
rospun
Senior Member

Stary 25.08.2009, 18:02
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Konfklikt w Amice jesli to prawda to idelany przyklad ze pilkarz ktory na sile musi zostac w klubie jedyne co potem strzela to zamiast goli ..fochy...u nas byl jeden tak Dudka sie nazywal.....wiec mamy to przerobione.
Taak, opieraj się na "dziennikarstwie" Faktu, który ślicznie sparafrazował wypowiedź Bosackiego. Nie ma konfliktu w Lechu, co nie znaczy, że nie ma problemu. Stilic jest problemem. Ech, mógłby zaświecić w tegorocznych pucharach, i odejść jak najdalej zimą za konkretne pieniądze. Swoją drogą zarząd Lecha musi się jeszcze wiele nauczyć. Pomijając kilku piłkarzy, identyfikacja zawodników z klubem jest poniżej krytyki.

Co do Brożka, moim zdaniem jeśli nie wyjdzie w tym okienku, to tylko gorzej dla Was. Mam wrażenie, że ostatnio współpraca z innymi Wiślakami nie wychodzi mu najlepiej, tak jakby winił wszystkich wokół. Dołączając do tego słabszą formę strzelecką... To krok w tył dla zawodnika i dla klubu.

Jeśli chodzi o Widzew - jakoś tak mam wrażenie, że wszystko za dwa tygodnie wróci do normy, a leśne dziadki będą trzymać się twardo. Jeszcze Widzew odszkodowanie zapłaci za chaos
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 25.08.2009, 18:19
rospun napisał(a):Wyświetl post
Taak, opieraj się na "dziennikarstwie" Faktu, który ślicznie sparafrazował wypowiedź Bosackiego. Nie ma konfliktu w Lechu, co nie znaczy, że nie ma problemu. Stilic jest problemem. Ech, mógłby zaświecić w tegorocznych pucharach, i odejść jak najdalej zimą za konkretne pieniądze. Swoją drogą zarząd Lecha musi się jeszcze wiele nauczyć. Pomijając kilku piłkarzy, identyfikacja zawodników z klubem jest poniżej krytyki.

Kolego wlasnie o tym pisze ze Stlicic jest u was problemem i konfliktem zarazem .Fakt moze sobie pisac,wiele razy zreszta wtykal kij w mrowisko i w naszym klubie.Normalka
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 25.08.2009, 18:19
rospun napisał(a):Wyświetl post
Co do Brożka, moim zdaniem jeśli nie wyjdzie w tym okienku, to tylko gorzej dla Was. Mam wrażenie, że ostatnio współpraca z innymi Wiślakami nie wychodzi mu najlepiej, tak jakby winił wszystkich wokół. Dołączając do tego słabszą formę strzelecką... To krok w tył dla zawodnika i dla klubu.
Brożek opieprza kolegów z zespołu już gdzieś tak od 2 lat. To nie jest nowe zjawisko.
Mówisz, że kiepsko współpracuje z innymi zawodnikami? A wiesz może kto ma najwięcej asyst w tej drużynie?

Dobrze wiesz, że odejście Brożka byłoby olbrzymim osłabieniem Wisły, a nikogo sensownego pewnie byśmy na to miejsce nie sprowadzili.
Odpowiedz cytując
konrad89
Member

Od: 07.2009

Stary 25.08.2009, 18:21
Kształt ekstraklasy już się nie zmieni w tym sezonie. Jeśli ten wyrok będzie ostateczny (coraz bardziej wątpię, że istnieje coś takiego w tych wszystkich trybunałach) to według mnie Widzew niezależnie od wyników w I lidze w sezonie 09/10 będzie grał w ekstraklasie. A co z Koroną i Cracovią to nie mam pojęcia i myślę, że nie jestem w tym odosobniony. Teraz wszyscy umywają ręce, a zwłaszcza Grzesiu L. Tylko ile drużyn miałoby awansować z I ligi oprócz Widzewa? A tak w ogóle to powinna być tylko JEDNA możliwość do odwołania się od wyroku, co odnosi się także do licencji, a nie taki cyrk jak z ŁKSem.
JAZDA JAZDA JAZDA BIAŁA GWIAZDA
Odpowiedz cytując
eMTe
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 25.08.2009, 18:26
Lepiej dla nich dwa razy pograć w 1. lidze, jak raz w 2., a potem ewentualnie awansować do 1 (jak powinni zagrać bo degradacja powinna być natychmiast!). A oni jeszcze narzekają. Dzięki tej zawieszonej na rok decyzji prawodopobnie ten klub przeżył, gdyż grając w 2. lidze pewnie by im się kadra wykruszyła, a sponsorzy by ich olali, budżet byłby mniejszy. Reasumująć to oni powinni dziękować temu, że PZPN robi taki bałagan. Czemu rok temu się nie odwoływali? Bo by wylądowali w 2.lidze!
Ostatnio edytowane przez eMTe : 25.08.2009 o godz. 18:28.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 25.08.2009, 19:27
Czyli Wydzial Dyscypliny bedzie musial klepnac Widzewowi z 30-40 pkt ujemnych...bo ma rozpatrywac sprawe bez prawa do degradacji.
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 25.08.2009, 19:30
Cytat:
Zrobić fuzję Cracovii i Widzewa powstanie Cracowidz i będą zadowoleni
Hehehe, w końcu oba kluby żydowskie, także łatwo oboje by się zaadaptowali
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 25.08.2009, 21:10
Cytat:
Eeee, taki gracz jk Brozio to skarb, chocby mial slabsza forme to zawsze bedzie inteligencja przewyzszął ta nasza Ekstraklasowa szarzyzne. Tak jak teraz, widac ze chłopak z celnoscia ma problemy (chociazby ostatni mecz w Gdyni i slupek oraz boczna siatka bo lobie) to zaczał podawac i dzieki temu juz wiele bramek Wisła zdobyła
Ja mysle ze ta slabsza forma wziela sie tlyko i wylacznie z tego ze ma zaprzatnieta głowe transferem, wiadomo chcialby wyjechac na zachod zeby sie rozwijac, ma zielone swiatlo do tego, napalil sie pewnie na wyjazd bo kto by nie chcial pograc w pelni profesjonalnej pilce i zarabiac gruba kase, do tego wiadomo zawsze stres z tym jak to bedzie, juz moze myslami byl w Fulham, jak bedzie w nowym klubie, czy sie sprawdzi, jak bedzie z adaptacja w nowym otoczeniu, z klimatem itd itd -mysle ze jak zawodnik ma w glowie to ze jutro moze grac juz gdzies indziej to na boisku za bardzo sie skupic nie moze na grze, wiadomo przeprowadzka w nowe rojony to totalna zmiana zycia, napewno kazdy mysli jak to bedzie w tym nowym miejscu
Odpowiedz cytując
JacaTS
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 26.08.2009, 09:52
A mnie w tej calej korupcyjn-licencyjnej zgadywance najbardziej irytuje postawa szefa wszystkich szefow Grzesia. No jak lysawy typ moze w ogole nie zabrac glosu i wypowiedziec sie co lezy na rzeczy. Przeciez to on firmuje swoim brzydkim ryjem caly ten pzpnowski burdel i chyba do cholery winien jakos zareagowac.

Ale nie, po co? Lepiej dalej windowac sobie pensje, siedziec na dupsku na Miodowej i tylko podrzucac prasie Kwiatkowskiego czy jak tam sie nazywa rzecznik tego kolka wzajemnego klepania sie po plecach.
Tylko Wisła
Ukochana Wisła
Odpowiedz cytując
GemHZR
Senior Member

Stary 26.08.2009, 10:44
http://www.legialive.pl/news/31722_N...u_Waltera.html

Urban napisał(a):
Kiedy w niedzielę wychodziłem ze stadionu Odry zastanawiałem się, jak powinienem się zachować. Wstydzić, bo przegraliśmy? Ale z drugiej strony, czego? Ja wstydziłem się rok wcześniej, kiedy przegraliśmy tam 0-2. Teraz nie miałem powodu
Progres jest, trzeba przyznać. Kurna Janek ogarnij się, co w końcu Walter nakazał, idziemy na majstra, czy nie

kosmala napisał(a):
Oczywiście, trudno być zadowolonym z wyników osiąganych przez zespół, ale ja jestem zdania, że ta drużna gra najatrakcyjniej odkąd przejęliśmy Legię.
To chyba będzie jedyny cel na ten sezon, grać tak żeby prezesom się podobało, a wynik..
Odpowiedz cytując
pan_premier
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 26.08.2009, 11:04
bo wasi prezesi i trener w przeciwieństwie do was nie sa kibicami sukcesu.
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 26.08.2009, 13:40
Widzew domaga się gry w Ekstraklasie od najbliższej kolejki
http://sport.onet.pl/74331,1248675,2...wiadomosc.html

I robi sie coraz ciekawiej

Nie zdziwie sie jak jutro okaze sie, ze rozgrywki beda zawieszone
Odpowiedz cytując
GemHZR
Senior Member

Stary 26.08.2009, 13:50
pan_premier napisał(a):Wyświetl post
bo wasi prezesi i trener w przeciwieństwie do was nie sa kibicami sukcesu.
To pół biedy, gorzej że nie są też kibicami Legii.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 26.08.2009, 14:36
obawiam sie że jeśli Widzew zostanie dołączony do ekstraklasy to zmniejszy sie suma pieniądzy od canal plus dla pozostałych drużyn w tym i dla Wisły.Bo najpierw kwota pieniędzy od stacji telewizyjnej była dzielona na 16 zespołów a teraz na 17 ?
Odpowiedz cytując
FajQ
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 26.08.2009, 15:13
mic napisał(a):Wyświetl post

Może za Cracovie zagrają
Odpowiedz cytując
eMTe
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 26.08.2009, 15:18

Mówiłem zeby go brać bo jest za grosze, a wcale zły nie jest...
Odpowiedz cytując
yogul
Senior Member

Stary 26.08.2009, 15:28
eMTe napisał(a):Wyświetl post

Mówiłem zeby go brać bo jest za grosze, a wcale zły nie jest...
Oglądałem go w meczu ostatnim KSZO-ŁKS, przegranym przez ŁKS, grał beznadziejnie.
PS: Niech idzie do lodówek.
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 26.08.2009, 15:30
PZPN moze dosyc latwo wybrnac z tej sytuacji z Widzewem.
Wystarczy ze lodzian wyklucza ze struktur zwiazku i po klopocie. Paragraf jakis sobie znajda.

Ze sie nie da ?
: ))))))))))))))
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 26.08.2009, 15:31
mic napisał(a):Wyświetl post

Za chwile to jeszcze ŁKS będzie chciał grać w ekstraklasie (chodź ta nazwa nie pasuje do tych rozgrywek). Kabaret normalnie ale chyba nikt specjalnie zaskoczony nie jest.
Odpowiedz cytując
killzone
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 26.08.2009, 15:39
Ja bym sie nie zdziwil gdyby anulowali rozgrywki i z udzialem Widzewa nasza e-klasa by liczyla 17 druzyn :] Brzmi jak abstrakcja, ale naprawde zaskoczony nie bylbym w ogole. Albo tak jak 7 kotow pisze, wy*&bac ze struktur i po klopocie
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 26.08.2009, 16:42
Cracovia,Widzew...ciekawe kto jeszcze dolaczy do grona wiecznie pozbawionych honoru druzyn

"Mozna zagrac te 3-4 kolejki w srody albo w dni wolne " - To mi sie spodobalo

To jest paranoja, najwiekszy cyrk w pilce noznej na swiecie.

Najwiecej zatrzymanych, walki z licencjami i teraz to... Zaorac,wykluczyc i posadzic kukurydze...Ta liga to posmiewisko,dno, zero stylu i mozna tak wymieniac w nieskonczonosc.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów