|
Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
a ile ćwiczeń robisz na każdą partię?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
A jak z węglowodanami w diecie stoisz ?
![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
jeśli chodzi o węgle, to w dni nietreningowe tyle ile białek, czyli 200-220. W dni treningowe, jako ze pije carbo po ćwiczeniach, jest to ok. 50g więcej.
robię 3-4 ćwiczenia na każdą partie, 4 serie zawsze ![]()
VIVA LA WISŁA
Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
ja mam pytanie odnośnie tego gainera Vitalmax - Whey Pro Gainer 2.
chce wiedzieć jak w smaku( który najlepszy bo zastanawiam się nad wanilia), rozpuszczalność i oczywiście jak efekty itd. proszę o odpowiedz osoby które go brały albo coś na jego temat wiedzą bo na forach można przeczytać różne informacje. z góry dzięki. ![]()
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY
PRZEMYŚL |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
chciałbym zacząc trenowac ,mam pare pytan .mógłby ktoś ogarniety na priv napisac?
|
|
|
|
Junior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
ZAPRASZAM WAS WSZYSTKICH NA SIŁOWNIE na STOKI!!
Mega tam jest!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Prosiłbym o kontakt na priv osoby znającej się na odzywkach itp. PILNE
![]()
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY
PRZEMYŚL |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Mam pytanie.
Chcę zacząć swoja przygodę z siłownią. Mam 25lat 183 wzrostu ważę 76kg. Jestem szczupłej postury i chce zacząć ćwiczyć żeby przede wszystkim nabrać masy. Napisałem, że jestem szczupły, ale mam z brzucha lekki bęben. Planuję chodzić na SW 2x w tygodniu i 2-3 razy na siłkę do tego w weekend chodzę na basen. I teraz pytanie. Czy przy takim trybie zacząć od razu dietę i trening na masę, a ten brzuch "jakoś się zbije" czy najpierw zrobić brzuch a potem się brać za ostry trening na siłce? W sensie czy mogę jednocześnie jeść i ćwiczyć na siłowni tak aby rosnąć a przez basen i SW zbić ten brzuch. Czy albo jedno albo drugie? edit: żeby nie było, ż nie przygotowałem się i pytam. Znalazłem taki temat na sfd http://www.sfd.pl/Odzywianie_i_suple...o-t264181.html i w sumie dobrze rozpisane wszystko początkującej osobie. Tylko właśnie mam dylemat o którym napisałem wyżej.
Ostatnio edytowane przez Przemas : 03.11.2012 o godz. 15:13.
![]()
Lengyel, Magyar – két jó barát, együtt harcol, s issza borát!
Nasz naród jak lawa Z wierzchu zimna i twarda, sucha i plugawa Lecz wewnętrznego ognia sto lat nie wyziębi Plwajmy na tę skorupę i zstąpmy do głębi... Adam Mickiewicz "Dziady cz. III" |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Chce się "wziąć za siebie" ale kompletnie nie mam pojęcia jak to zrobić.
Może ktoś polecić jakąś stronę/ poradnik dla mega początkujących ? Nie chce zadawać tysięcy pytań na forum. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
http://www.kulturystyka.pl/atlas/
Polecam. Poszperaj sobie na tej stronce, ważne informacje dla początkujących. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Idź na siłownie i instruktor Ci wszystko powie, a także odpowie na te Twoje ,,tysiące" pytań.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dokładnie, taki trening będzie straszliwie przeładowany, poza tym basen jest niewskazany w okresie budowania masy, straszliwie "wypompowywuje", co innego na redukcji
I SW proponuje raz w tygodniu nie dwa. Co do twojego dylematu - ja bym proponował Ci zająć się masówką, pomasować solidnie przez zimę i później na lato zrobić porządną, nawet 1,5-2 miesięczną redukcję tkanki, połączoną ze ścisłą dietą, oczywiście .![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Uczęszcza ktoś do Fighteamu przy Podchorążych? Siłka albo SW...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Bylem kilka razy na siłowni ale nie do końca wiem co robić, żeby osiągnąć efekt - to też jest problem bo nie bardzo wiem jak nazwać to co chce osiągnąć.
Mam 26 lat, 176 cm wzrostu i ważę 86 kg - chyba trochę za dużo, więc raczej "masy" nie muszę robić. Chce dobrze wyglądać, przede wszystkim pozbyć się brzucha no i dobrze się poczuć bo przez ostatni czas po prostu się zastałem. Siedząca praca w tym nie pomaga. I teraz pytania do fachowców Co robić żeby to wszystko osiągnąć. Nie znam się na tym w ogóle wiec jakie ćwiczenia, jakie obciążenia, jaka częstotliwość wizyt na siłowni.Znalazłem coś takiego "na początek" przez miesiąc: Klatka - wyciskanie sztangi na ławce płaskiej [4 serie, 8-12 powtórzeń] - rozpiętki sztangielkami na ławce płaskiej [3 serie, 8-12 powtórzeń] Barki - wyciskanie na suwnicy Smitha (barki) [4 serie 10-15, powtórzeń] - Wznosy ramion bokiem ze sztangielkami w skłonie [3 serie, 8 powtórzeń] Triceps - "Francuskie wyciskanie" sztangielki siedząc [4 serie, 10 powtórzeń] - Wyciskanie w dół na wyciągu [3 serie, 8 powtórzeń] Grzbiet: - Przyciąganie linki wyciągu dolnego w siadzie płaskim [4 serie, 10 powtórzeń] - Wiosłowanie sztangą podchwytem, wąsko [4 serie, 10 powtórzeń] Biceps - Uginanie ramion ze sztangą stojąc podchwytem [4 serie, 10 powtórzeń] - Uginanie ramion ze sztangielkami siedząc [4 serie, 10 powtórzeń] Nogi - przysiady z obciazeniem [4 serie, 10-15 powtórzeń] Brzuch - skłony na ławce skośnej [2 serie max] Można się tego trzymać ? Powód: Nowe info
Ostatnio edytowane przez TSWalos : 20.11.2012 o godz. 19:26.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Ma ktoś jakiś sprawdzony dobry w smaku gainer,
![]()
DZISIAJ RECE KLASZCZĄ, JUTRO CIE UDUSZA. TAK WYGLĄDA KIBICOWANIE W POLSCE Z IDOLA DZISIAJ , JUTRO ROBI SIE DEBILA I NIEUDACZNIKA!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
![]()
"Z pomysłem coś powstanie, wy tylko zamażecie "
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
wiekszej glupoty nie slyszalem ![]() Podstawa jest (przynajmniej) w miare regularne chodzenie na silke i poznanie swojego ciala: jakie cwiczenia, z jaka intensywnoscia i ilosc serii/powtorzen dziala najlepiej na Twoje cialo. O ile nie robi sie ktos na kulturyste, to brak jakis macndonaldow ( i ogolnie tluszczowych rzeczy plus tych ktore pompuja) i w miare czeste jedzenie wysoko białkowych produktów (kurczak, ryby, badz jakies inne miesa z bialkiem) i efekty dobre beda. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Proszę Cię.
Akurat ma tutaj kolega dużo racji, może niezbyt dokladnie się wyraził. Na sukces na siłowni składa się multum czynników, także w dużym uproszczeniu można powiedzieć, że 90 % sukcesu leży poza siłką. Tryb życia jaki prowadzisz (śladowe ilości alkoholu, odpowiednia ilość snu, regularny, powtarzalny plan dnia i ogroum innych) to klucz do odpowiedniej sylwetki. A porządna dieta z wyliczonym zapotrzebowaniem B/W/T na gram ciała, dobrze rozpisana i restrykcyjnie stosowana to chyba najważniejszy element tej układanki i Ci to każdy w miarę siedzacy w temacie powie. Trening też jest oczywiście istotny, ale jeżeli przestrzaga się pewnych reguł, zmienia ćwiczenia, zapobiega stagnacji mieśniowej to wtedy jest ok. A o to jest znacznie, znacznie łatwiej niż o porządną dietę. ![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
A tak w ogóle panowie to róbcie pompki, podciągajcie się na drązku i ćwiczcie sporty walki.
![]()
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym, gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły, jakież tu mogą być właściwie zmiany? Tu tylko szpiclom coraz większe uszy rosną, milicji — coraz dłuższe pałki, i coraz bardziej pustka rośnie w duszy, i coraz bardziej mózg się staje miałki. Tu tylko może prosperować gnida, cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ." Janusz Szpotański |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Witam wszystkich,
Pozwolę sobie na małą reklamę jako, że jestem właścicielem nowo otwartego stoiska z odżywkami w Tesco na ul Wielickiej, Na poprzedniej stronie było pytanie o gainer do polecenia, carbo i pytanie czy ktoś się zna na odżywkach. Zapraszam na priv osoby zainteresowane tym tematem - jeśli nie wiesz jaką odżywkę wybrać, co będzie dla Ciebie dobre, jak dawkować itd itp Teraz najważniejsze: Dla wszystkich Wiślaków na stoisku rabaty i gratisy (próbki, gazety, shakery itd) wystarczy napisać co się potrzebuje a kiedy coś dobierzemy poinformować kiedy jest planowany odbiór a ja dam znać, żeby wybrane produkty były odłożone w odpowiedniej cenie z odpowiednimi gratisami ![]() Dodatkowo na stosiku codziennie od godziny 13:00 pracują osoby które za darmo pomogą w ułożeniu diety, treningu i suplementacji. Tak więc podsumowując zapraszam wszystkich na priv i do Tesco na Wielicką po plany treningowe diety gratis + rabaty na odżywki ![]() Pozdrawiam |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Sprzedam lub zamienię na inny smak Carbonox Olimp 1kg truskawkowy. Użyty jeden raz (ok. 50g), smak mi nie podszedł.
![]() Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,
Ten boski Krakowski nasz TS. I w każdej chwili czy dobrej czy złej, Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
to kiedykolwiek komukolwiek podeszła jakaś odżywka truskawkowa?
![]() ![]()
VIVA LA WISŁA
Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Gdzie najtaniej kupię drążek do podciągania, taki montowany w futrynę drzwi?
![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Z tego co wiem to w wiekszośći sklepów sportowych, decathlon itd. A jak nie znajdziesz niczego taniego to zawsze zostaje allegro. Co do cen to różnie, najtańsze do 20zł ( http://allegro.pl/ft1-rozporowy-draz...826309084.html ) ale nie wiem czy jest sens. Ja kupiłem pare lat temu za 40zł i do teraz nie ma żadnego problemu. RAz na pare miesięcy wystarczy dokręcić i jest ok.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007