The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.09.2010, 12:53
tu nie chodzi o bycie fanatycznym czy nie tylko niektórzy po prostu wolą stać podczas meczu. jak się X lat stało, to taki nawyk zostaje.
Odpowiedz cytując
midu
Member

Od: 10.2003

Stary 29.09.2010, 12:55
a inni wolą siedziec jak siedziało się na dawnej IX czy XI , a później na A czy B, taki nawyk
Odpowiedz cytując
gooro33
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 29.09.2010, 14:56
Nasi nareszcie ruszyli z jakimis reklamami w radiu, Pasy juz w Rmfie od 2 tyg sie ostro reklamuja... A i plakaty na Slask sa czerwone i calkiem inaczej wyrozniaja sie na tle innych, na pewno na plus w stosunku do ostatniej szarosci..
POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,

Ten boski Krakowski nasz TS
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!!

Odpowiedz cytując
SZYMEK_TSW
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 29.09.2010, 15:00
gooro33 napisał(a):Wyświetl post
Nasi nareszcie ruszyli z jakimis reklamami w radiu, Pasy juz w Rmfie od 2 tyg sie ostro reklamuja... A i plakaty na Slask sa czerwone i calkiem inaczej wyrozniaja sie na tle innych, na pewno na plus w stosunku do ostatniej szarosci..
Dziś w Przeglądzie plakat na całej stronie

Śląsk Wisełka Lechia Gdańsk & Unia Tarnów
Odpowiedz cytując
mgła
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 29.09.2010, 17:37
Wydaje mi sie że nikt o tym jeszcze nie pisał, jak tak to wybaczcie, przechodziałm dzis koło stadionu i zakładaja szyby na wschodniej w miejscach gdzie chyba jest winda i były braki na ostatnim pietrze,
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 29.09.2010, 18:08
Czy kogoś powinno dziwić, że po raz kolejny Niedziałkowska i spółka z Majchrowskim na czele okazali się klamliwymi mały ludźmi łgający w oczy kibicom? Tą sprawą już dawno powinien zająć się NIK. Okaże się, że stadion w całości będzie, ale w czerwcu 2011, bo urzędasy znów czegoś we wnioskach niedopatrzą i znowu rozpiszą nowy przetarg.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
olTSchool
PSIA KREW

Od: 12.2003

Stary 29.09.2010, 18:12
Bartii napisał(a):Wyświetl post
Druga sprawa, wciaz podtrzymuja termin oddania trybuny zachodniej do konca pazdziernika...oj oj, do ostatniej chwili beda sie upierac... eh
"Kłamaliśmy rano, nocą i wieczorem"
Odpowiedz cytując
pcpc
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 29.09.2010, 19:59
wiecie co narzekacie od kilku miesiecy ruszcie dupe pod urzad i pokazcie swoje niezadowolenie. Bo zanim przyszed basał kibice umia tylko wyżalać sie na forum zrobic manifestacje jedną druga i zobaczycie ze stadion ruszy z kopyta
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 30.09.2010, 01:03
krakus76 napisał(a):Wyświetl post
Każdego fanatycznego kibica poznaje się po tym że stoi i ma założone na piersi ręce Dzień próby nadchodzi i tak jak wcześniej pisałem będzie duże zdziwienie jak Ci "fanatyczni" będą mogli obserwować wokół siebie puste miejsca. Dziwnym trafem klub już nie podaje ile zostało sprzedanych biletów i karnetów. A dlaczego to łatwo się domyśleć. Ale co tam. Lepiej mieć 10 tys. fanatyków którym nie przyjdzie na myśl usiąść na znienawidzonym krzesełku (bo krzesełko to oznaka słabości, znak rozpoznawczy piknika) niż 18 tys. na trybunach.

..

Nie wiem do czego pijesz

klub w komunikatach podaje sektor G jako ten gdzie sie stoi i spiewa.
To jest z gory napisane zeby potem nie bylo zdziwienia.Ktos kto nie chce spiewac tam nie idzie i tyle

pozatym dzis podano ze sprzedano 13 tys bietow,i zostala garstka na G ,ktora zniknie w mik

wiec luzik
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 30.09.2010, 21:23
W głowię mi się kręci gdy spoglądam na mecz Lecha , chyba dobrze się stało że u nas jest taka odległość od murawy do trybun, dużo przyjemniej i większe rozeznanie

http://wislacanpack.pl/home/?akcja=news&id=2479 czyżby promyczek nadziei ? Byle tylko trzymać nadzór nad projektami i wybrać najlepsza koncepcję. Wyciągnąć wnioski z poprzedniej inwestycji
Ostatnio edytowane przez aNouc : 30.09.2010 o godz. 21:27.
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 01.10.2010, 01:40
Nie wiem czy zauważyliście, ale inwestor zmienił zabezpieczenie finansowe budowy zaplecza trybuny północnej.
W 2012r w budżecie będzie zabezpieczonych 12mln PLN, w 2013r ma być zabezpieczona reszta.
http://zikit.krakow.pl/sprawy-urzedo...prawy-27ix2010 (PDF - odpowiedź na pytanie)
Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 01.10.2010, 09:54
To z czego wynika koszt budowy zaplecza 7mln? cala trybuna bedzie splacana do 2013?
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 01.10.2010, 10:45
Na razie nie wiadomo ile będzie wynosił koszt budowy, dowiemy się po otwarciu ofert. Tak jak pisałem wcześniej, to jest zamówienie z przedłużonym terminem płatności - wykonawca musi skredytować budowę, wynagrodzenie otrzyma w 2012 i 2013r.
Odpowiedz cytując
marcin19876
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 01.10.2010, 13:34
1. w zadne obietnice ze strony wladz miasta wierzyc nie mozna, juz nie raz pokazali jakimi sa "profesjonalistami" i gdzie maja Kibiców Wisły.
2. nie podoba mi sie ze na nowym stadionie bede siatki, ogrodzenie na sektorze gosci,przy tak nowoczesnym stadionie i takim monitoringu takie ogrodzenie jest zbedne i bedzie zle wplywac na sam charakter stadionu.
3. gdzie sa odpowiedzi na kolejne interpelacje, dotyczące m. in. z tak ważna elewacja.
4. na kiedy jest szykowana decyzja na temat Operatora Stadionu.
5. czy jest planowane nadanie nazwy dla stadionu jak to jest na wszystkich stadionach zachodnich
6. czy planowane jest dodatkowe oswietlenie stadionu, celem polepszenia jego wizualiacji w nocy i pod czas stadionu.
Odpowiedz cytując
WILDLIFE
Member

Od: 03.2008

Stary 01.10.2010, 13:43
marcin19876 napisał(a):Wyświetl post
1. w zadne obietnice ze strony wladz miasta wierzyc nie mozna, juz nie raz pokazali jakimi sa "profesjonalistami" i gdzie maja Kibiców Wisły.
2. nie podoba mi sie ze na nowym stadionie bede siatki, ogrodzenie na sektorze gosci,przy tak nowoczesnym stadionie i takim monitoringu takie ogrodzenie jest zbedne i bedzie zle wplywac na sam charakter stadionu.
3. gdzie sa odpowiedzi na kolejne interpelacje, dotyczące m. in. z tak ważna elewacja.
4. na kiedy jest szykowana decyzja na temat Operatora Stadionu.
5. czy jest planowane nadanie nazwy dla stadionu jak to jest na wszystkich stadionach zachodnich
6. czy planowane jest dodatkowe oswietlenie stadionu, celem polepszenia jego wizualiacji w nocy i pod czas stadionu.
2. tutaj mogą decydować przepisy w polskim prawie a na zachodzie jest inaczej
4. Operatorem ponoć ma być Sportfive, wydaje mi się że Wisła będzie mogła mieć również prawa do tego obiektu na zasadzie użytkowania tego stadionu, a firma zajmie się logistyką i organizowaniem imprez na tym stadionie czy działalnością komercyjną. Jakieś tam biura Wisła będzie mogła użytkować, ale sam nie wiem jak to będzie wyglądało.
5. z tego co słyszałem to raczej stadion będzie miejski, nie będą organizować przetargu na nazwę stadionu np. Dialog Arena czy PGE Arena. Po prostu miasto nie zamierza nadawać imienia stadionowi jakiemuś sponsorowi.
6. wykluczone jest montowanie dodatkowych masztów na dachu stadionu, może zostanie zainstalowane dodatkowe oświetlenie stadionu od zewnętrznej strony żeby ładnie prezentował się
Odpowiedz cytując
Donson
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 01.10.2010, 14:09
WILDLIFE napisał(a):Wyświetl post
2. tutaj mogą decydować przepisy w polskim prawie a na zachodzie jest inaczej
Nie ma takich przepisówm które zmuszają do montowania siatek. Starozakonni nie mają i mieć nie będą.
JESTEM LAMUSEM
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Stary 01.10.2010, 14:11
Na Legii też nie ma (chodzi o sektor gości), poza jakimś przezroczystym płotkiem. Podczas meczu Legii z Lechem nic się nie działo więc tym bardziej z innymi dziać się nie będzie. Poza jakimiś pyskówkami z obu stron co jest normalne. Nowe stadiony wiążą się z dużym przypałem

Trybuna taka jak G( tyle że piętrowa)

U nas pewnie wy.......ą bufor na pół sektora, 10 płotów i 100 antyterrorystów
Ostatnio edytowane przez aNouc : 01.10.2010 o godz. 14:21.
Odpowiedz cytując
TWSD
Junior Member

Od: 06.2009

Stary 01.10.2010, 19:26
Panowie, bez napinki ale trochę chyba przesadzili z tym naszym stadionem. Moim zdaniem troche za duży. Frekwencja na dzisiejszym meczu mówi sama za siebie.
Odpowiedz cytując
WILDLIFE
Member

Od: 03.2008

Stary 01.10.2010, 20:04
TWSD napisał(a):Wyświetl post
Panowie, bez napinki ale trochę chyba przesadzili z tym naszym stadionem. Moim zdaniem troche za duży. Frekwencja na dzisiejszym meczu mówi sama za siebie.
człowieku, popatrz jaki żenujący futbol ma dzisiejsza ekstraklasa. Jakby wisła grała w pucharach, grałaby tak widowiskowo, ładnie i prowadziła w lidze to inaczej byśmy rozmawiali.
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 01.10.2010, 21:02
Gra żenada. Jakbyśmy mieli taki stadion za Wisły w pucharze UEFA (dziś LE) lub liga za czasów Kosy, Zienia to byłaby frekwencja...
Odpowiedz cytując
marcin19876
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 01.10.2010, 21:09
NIestety musze sie zgodzic, stadion to bubel, gra Wisły jeszcze gorszy.... widoczne pozytywy? brak...
Odpowiedz cytując
Enrico2000
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 01.10.2010, 21:36
gra to jest kpina z nas wszystkich. zeby praktycznie podczas calego meczu nie umiec stworzyc setki. 2 polowa to juz wogole kpina i zenada. posmiewisko tych pieprzonych grajkow. co do stadionu w koncu wszedlem na e22 bez problemow ale ok 19.10. rzad wyzej awantura o miejsce, przyszli spoznialscy i prawie doszlo do bojki bo jakies palanty nie chcialy zejsc choc mieli bilet na inne miejsca. w przerwie na wejsciu na e22 jakis fajt 2 geniuszy. a dookola 3 panie ze sluzb porzadkowych......... tak to wszystko wali amatorka ze szok. a z polska kultura to poprostu tragedia. zero szacunku do siebie nawzajem.
Wszystkie akcje fachowe kojarza sie z KRAKOWEM !!!!
Odpowiedz cytując
Damian1241
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 01.10.2010, 21:45
aNouc napisał(a):Wyświetl post
Na Legii też nie ma (chodzi o sektor gości), poza jakimś przezroczystym płotkiem. Podczas meczu Legii z Lechem nic się nie działo więc tym bardziej z innymi dziać się nie będzie. Poza jakimiś pyskówkami z obu stron co jest normalne. Nowe stadiony wiążą się z dużym przypałem

Trybuna taka jak G( tyle że piętrowa)

U nas pewnie wy.......ą bufor na pół sektora, 10 płotów i 100 antyterrorystów
a wyobrazasz sobie kibiców Wisly siedzacych tak blisko legi albo cracovi?
Odpowiedz cytując
Norek28
Member

Od: 11.2008

Stary 01.10.2010, 22:07
Na Legii sobie wyobrażam, myślę, że nie doszło by do ekscesów po za drobnymi wyzwiskami. Nie ucierpiałby nikt, jak po tym meczu Legia-Lech że nikt nie ucierpiał Natomiast na cracovię to ja proponuje zrobić im odrębną klatkę z obwieszonymi gwiazdami dawida, jednak myślę, że i to rozwalą...

Na cracovię bufor się przyda, na inne? Czy to ma sens? Legia pokazuje, że wcale nie..
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Stary 01.10.2010, 22:09
Damian1241 jaja sobie robisz? a kto sobie wyobrażał taką sytuację na Legii, która grała z Lechem? przecież to jak Wisła vs Cracovia czy Lechia vs Arka, jak tam się dało to u nas też to zda egzamin, wszyscy po spojrzeniu na powyższe zdjęcie przecierali oczy
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 01.10.2010, 22:16
Nie do końca się udało. Lech prawie to rozwalił, ale sobie odpuścił. Leciały butelki itp. z obu stron...
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
legion18
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 01.10.2010, 22:16
Właśnie, że się nie da. W obie strony latały napoje i parówki Lecha mocno przygazowali. Poza tym masa napinaczy, którzy stojąc po drugiej stronie płotu zgrywa cwaniaków. Myślę, że już jutro na Legia-Lechia zrobią jakiś mniejszy lub większy bufor.
Odpowiedz cytując
Mario26
Junior Member

Od: 11.2006

Stary 02.10.2010, 13:49
Co do latających napojów i parówek. to wystarczy siatka aż do dachu. Poza tym u nas obok kibiców gości będą siedzieć tzw. "pikniki" których interesuje głównie oglądanie meczu, a nie pyskówka z kibicami gości.
A co do frekwencji na wczorajszym meczu to była ona taka sobie z kilku powodów. 1. mecz w piątek, 2. słaby przeciwnik, 3. brak dostępności biletów przez internet (ja na przykład nie mam możliwości jechać do Krakowa po bilet) 4. bardzo słaba gra.
Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 02.10.2010, 13:59
Dokladnie, wystarczy ze 2 ostatnie sektory (G1,G2?) beda osloniete siatka do smaej gory, 1,2 badz 2 rzedy siedzen z kazdej strony usuniete, i z kazdej strony ochrona co 3-4 rzedy i bedzie mogl stadion jakos wygladac...
Odpowiedz cytując
Bartii
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 02.10.2010, 14:00
Mario26 napisał(a):Wyświetl post
Co do latających napojów i parówek. to wystarczy siatka aż do dachu. Poza tym u nas obok kibiców gości będą siedzieć tzw. "pikniki" których interesuje głównie oglądanie meczu, a nie pyskówka z kibicami gości.
A co do frekwencji na wczorajszym meczu to była ona taka sobie z kilku powodów. 1. mecz w piątek, 2. słaby przeciwnik, 3. brak dostępności biletów przez internet (ja na przykład nie mam możliwości jechać do Krakowa po bilet) 4. bardzo słaba gra.
5. No i pogoda
Wisła najlepszym klubem na świecie.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów