|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
tu nie chodzi o bycie fanatycznym czy nie tylko niektórzy po prostu wolą stać podczas meczu. jak się X lat stało, to taki nawyk zostaje.
|
|
|
|
Member
Od: 10.2003
Offline |
|
|
a inni wolą siedziec jak siedziało się na dawnej IX czy XI , a później na A czy B, taki nawyk
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Dziś w Przeglądzie plakat na całej stronie
![]() ![]() Śląsk Wisełka Lechia Gdańsk & Unia Tarnów |
|
|
|
PSIA KREW
Od: 12.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
W głowię mi się kręci gdy spoglądam na mecz Lecha
, chyba dobrze się stało że u nas jest taka odległość od murawy do trybun, dużo przyjemniej i większe rozeznaniehttp://wislacanpack.pl/home/?akcja=news&id=2479 czyżby promyczek nadziei ? Byle tylko trzymać nadzór nad projektami i wybrać najlepsza koncepcję. Wyciągnąć wnioski z poprzedniej inwestycji
Ostatnio edytowane przez aNouc : 30.09.2010 o godz. 21:27.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2009
Offline |
|
|
Nie wiem czy zauważyliście, ale inwestor zmienił zabezpieczenie finansowe budowy zaplecza trybuny północnej.
W 2012r w budżecie będzie zabezpieczonych 12mln PLN, w 2013r ma być zabezpieczona reszta. http://zikit.krakow.pl/sprawy-urzedo...prawy-27ix2010 (PDF - odpowiedź na pytanie) |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
To z czego wynika koszt budowy zaplecza 7mln? cala trybuna bedzie splacana do 2013?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2009
Offline |
|
|
Na razie nie wiadomo ile będzie wynosił koszt budowy, dowiemy się po otwarciu ofert. Tak jak pisałem wcześniej, to jest zamówienie z przedłużonym terminem płatności - wykonawca musi skredytować budowę, wynagrodzenie otrzyma w 2012 i 2013r.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
1. w zadne obietnice ze strony wladz miasta wierzyc nie mozna, juz nie raz pokazali jakimi sa "profesjonalistami" i gdzie maja Kibiców Wisły.
2. nie podoba mi sie ze na nowym stadionie bede siatki, ogrodzenie na sektorze gosci,przy tak nowoczesnym stadionie i takim monitoringu takie ogrodzenie jest zbedne i bedzie zle wplywac na sam charakter stadionu. 3. gdzie sa odpowiedzi na kolejne interpelacje, dotyczące m. in. z tak ważna elewacja. 4. na kiedy jest szykowana decyzja na temat Operatora Stadionu. 5. czy jest planowane nadanie nazwy dla stadionu jak to jest na wszystkich stadionach zachodnich 6. czy planowane jest dodatkowe oswietlenie stadionu, celem polepszenia jego wizualiacji w nocy i pod czas stadionu. |
|
|
|
Member
Od: 03.2008
Offline |
|
4. Operatorem ponoć ma być Sportfive, wydaje mi się że Wisła będzie mogła mieć również prawa do tego obiektu na zasadzie użytkowania tego stadionu, a firma zajmie się logistyką i organizowaniem imprez na tym stadionie czy działalnością komercyjną. Jakieś tam biura Wisła będzie mogła użytkować, ale sam nie wiem jak to będzie wyglądało. 5. z tego co słyszałem to raczej stadion będzie miejski, nie będą organizować przetargu na nazwę stadionu np. Dialog Arena czy PGE Arena. Po prostu miasto nie zamierza nadawać imienia stadionowi jakiemuś sponsorowi. 6. wykluczone jest montowanie dodatkowych masztów na dachu stadionu, może zostanie zainstalowane dodatkowe oświetlenie stadionu od zewnętrznej strony żeby ładnie prezentował się |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Nie ma takich przepisówm które zmuszają do montowania siatek. Starozakonni nie mają i mieć nie będą.
![]()
JESTEM LAMUSEM
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Na Legii też nie ma (chodzi o sektor gości), poza jakimś przezroczystym płotkiem. Podczas meczu Legii z Lechem nic się nie działo więc tym bardziej z innymi dziać się nie będzie. Poza jakimiś pyskówkami z obu stron co jest normalne. Nowe stadiony wiążą się z dużym przypałem
Trybuna taka jak G( tyle że piętrowa) ![]() U nas pewnie wy.......ą bufor na pół sektora, 10 płotów i 100 antyterrorystów
Ostatnio edytowane przez aNouc : 01.10.2010 o godz. 14:21.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Panowie, bez napinki ale trochę chyba przesadzili z tym naszym stadionem. Moim zdaniem troche za duży. Frekwencja na dzisiejszym meczu mówi sama za siebie.
![]()
|
|
|
|
Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
człowieku, popatrz jaki żenujący futbol ma dzisiejsza ekstraklasa. Jakby wisła grała w pucharach, grałaby tak widowiskowo, ładnie i prowadziła w lidze to inaczej byśmy rozmawiali.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Gra żenada. Jakbyśmy mieli taki stadion za Wisły w pucharze UEFA (dziś LE) lub liga za czasów Kosy, Zienia to byłaby frekwencja...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
NIestety musze sie zgodzic, stadion to bubel, gra Wisły jeszcze gorszy.... widoczne pozytywy? brak...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
gra to jest kpina z nas wszystkich. zeby praktycznie podczas calego meczu nie umiec stworzyc setki. 2 polowa to juz wogole kpina i zenada. posmiewisko tych pieprzonych grajkow. co do stadionu w koncu wszedlem na e22 bez problemow ale ok 19.10. rzad wyzej awantura o miejsce, przyszli spoznialscy i prawie doszlo do bojki bo jakies palanty nie chcialy zejsc choc mieli bilet na inne miejsca. w przerwie na wejsciu na e22 jakis fajt 2 geniuszy. a dookola 3 panie ze sluzb porzadkowych......... tak to wszystko wali amatorka ze szok. a z polska kultura to poprostu tragedia. zero szacunku do siebie nawzajem.
![]()
Wszystkie akcje fachowe kojarza sie z KRAKOWEM !!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Na Legii sobie wyobrażam, myślę, że nie doszło by do ekscesów po za drobnymi wyzwiskami. Nie ucierpiałby nikt, jak po tym meczu Legia-Lech że nikt nie ucierpiał
Natomiast na cracovię to ja proponuje zrobić im odrębną klatkę z obwieszonymi gwiazdami dawida, jednak myślę, że i to rozwalą...Na cracovię bufor się przyda, na inne? Czy to ma sens? Legia pokazuje, że wcale nie.. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Damian1241 jaja sobie robisz? a kto sobie wyobrażał taką sytuację na Legii, która grała z Lechem? przecież to jak Wisła vs Cracovia czy Lechia vs Arka, jak tam się dało to u nas też to zda egzamin, wszyscy po spojrzeniu na powyższe zdjęcie przecierali oczy
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Nie do końca się udało. Lech prawie to rozwalił, ale sobie odpuścił. Leciały butelki itp. z obu stron...
![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Właśnie, że się nie da. W obie strony latały napoje i parówki
Lecha mocno przygazowali. Poza tym masa napinaczy, którzy stojąc po drugiej stronie płotu zgrywa cwaniaków. Myślę, że już jutro na Legia-Lechia zrobią jakiś mniejszy lub większy bufor. |
|
|
|
Junior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Co do latających napojów i parówek. to wystarczy siatka aż do dachu. Poza tym u nas obok kibiców gości będą siedzieć tzw. "pikniki" których interesuje głównie oglądanie meczu, a nie pyskówka z kibicami gości.
A co do frekwencji na wczorajszym meczu to była ona taka sobie z kilku powodów. 1. mecz w piątek, 2. słaby przeciwnik, 3. brak dostępności biletów przez internet (ja na przykład nie mam możliwości jechać do Krakowa po bilet) 4. bardzo słaba gra. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Dokladnie, wystarczy ze 2 ostatnie sektory (G1,G2?) beda osloniete siatka do smaej gory, 1,2 badz 2 rzedy siedzen z kazdej strony usuniete, i z kazdej strony ochrona co 3-4 rzedy i bedzie mogl stadion jakos wygladac...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
![]()
Wisła najlepszym klubem na świecie.
|
|