The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.10.2023, 14:47
Pasieczny wyleciał z Warty, proszę o stosowany komentarz jego fanów.
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 04.10.2023, 15:19
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Pasieczny wyleciał z Warty, proszę o stosowany komentarz jego fanów.
Już od dawna ma zapewnione miękkie lądowanie w PZPN. Jak wszyscy inni krewni i znajomi królika, którzy nie poradzili sobie "na rynku".

Swoją drogą, to symptomatyczne, że w PZPN za szkolenie dyrektorów sportowych odpowiada ktoś, kto nie poradził sobie jako dyrektor sportowy na tę chwilę nigdzie(!), nawet na poziomie Warty Poznań, z całym szacunkiem do tejże.
Odpowiedz cytując
Pulpet
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 08.10.2023, 13:57
Oglądałem dwa ostatnie mecze Ruchu, w sumie sam nie wiem czemu
Niejaki Sadlok Maciej uskutecznia robienie z siebie klauna znów na poziomie ekstraklasy. W I lidze bywało podobnie, jeśli pamiętacie.
To jest nieprawdopodobne, że takie łamagi utrzymują się na poziomie ekstraklasy. Nieprawdopodobne! Jak polska piłka ma iść do przodu jak takie złomy są pewniakami do składów w ekstraklasie?!
Za rok ten wielki ekstraklasowicz będzie się kopał po czole w Wieczystej z innymi gigantami Pazdanem i Góralskim i będzie obrywał po łbie od potęg z Dębicy i Świdnika.

Nieprawdopodobne to jest.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 08.10.2023, 14:15
Pulpet napisał(a):Wyświetl post
Niejaki Sadlok Maciej uskutecznia robienie z siebie klauna znów na poziomie ekstraklasy. W I lidze bywało podobnie, jeśli pamiętacie.
To jest nieprawdopodobne, że takie łamagi utrzymują się na poziomie ekstraklasy. Nieprawdopodobne! Jak polska piłka ma iść do przodu jak takie złomy są pewniakami do składów w ekstraklasie?!
Za rok ten wielki ekstraklasowicz będzie się kopał po czole w Wieczystej z innymi gigantami Pazdanem i Góralskim i będzie obrywał po łbie od potęg z Dębicy i Świdnika.

No OK, ale to on awansował a nie my
Co pokazuje że jednak trener ważniejszy niż skład.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 09.10.2023, 11:57
Pulpet napisał(a):Wyświetl post

stawianie Sadloka w jednym szeregu z Góralskim i Pazdanem, to obrażanie tej dwójki
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 09.10.2023, 12:18
Większość z nas (choć może generalizuje) nie ogląda zbyt regularnie esa, a poziom odjechał dość konkretnie.

Na tle 1 ligi to Sadlok mógł jeszcze wyglądać na piłkarza. Zresztą jakby u nas został to miałby pewny plac w poprzednim sezonie.

Ja już widzę oczami wyobraźni komentarze: " gramy z Radomiakiem/Stala Mielec/Warta to ich na luzie pykniemy, bo jesteśmy przecież Wisła Kraków".
Ostatnio edytowane przez Karherop : 09.10.2023 o godz. 12:20.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 10.10.2023, 12:00
Martin Košťál został nowym zawodnikiem słowackiego czwartoligowego FKM Nové Zámky.

27-letni słowacki pomocnik w rundzie wiosennej poprzedniego sezonu wystąpił w 11 spotkaniach Fortuna I ligi w barwach Sandecji Nowy Sącz.

http://www.90minut.pl/news/328/news3...ove-Zamky.html
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 10.10.2023, 14:44
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
Martin Košťál został nowym zawodnikiem słowackiego czwartoligowego FKM Nové Zámky.

27-letni słowacki pomocnik w rundzie wiosennej poprzedniego sezonu wystąpił w 11 spotkaniach Fortuna I ligi w barwach Sandecji Nowy Sącz.

http://www.90minut.pl/news/328/news3...ove-Zamky.html
To FKM Nové Zámky to jakieś ichniejsza Wieczysta czy on naprawdę zaliczył taki zjazd? Fajnie sie u nas zapowiadał. Pamiętam jego rewelacyjny mecz z Lechem (2:5).
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 10.10.2023, 15:30
ciacho napisał(a):Wyświetl post
To FKM Nové Zámky to jakieś ichniejsza Wieczysta czy on naprawdę zaliczył taki zjazd? Fajnie sie u nas zapowiadał. Pamiętam jego rewelacyjny mecz z Lechem (2:5).
To samo mi przeszło przez myśl. Żeby w wieku 27 lat zejść z poziomu polskiej Ekstraklasy do Słowackiej czwartej ligi?

Ktoś go kojarzy z Sandecji? Serio taki słaby był?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 10.10.2023, 15:32
Fajnie się też zapowiadał Fazlagić. Przychodził do nas jako młody talent z bardzo dobrymi perspektywami, odejdzie jako piłkarski wrak.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 10.10.2023, 15:34
Patryko napisał(a):Wyświetl post
Fajnie się też zapowiadał Fazlagić. Przychodził do nas jako młody talent z bardzo dobrymi perspektywami, odejdzie jako piłkarski wrak.
Ale dlaczego się fajnie zapowiadał? Piłkarz z dupy za grube (jak na nas) pieniądze, przegrał rywalizację z Bashą i Talarem.
Gdyby się nadawał to by grał, zwłaszcza przed przyjściem Carbo i powrotem Sapały kiedy na środku grał momentami duet Dudy z Gogółem albo Olejarka. I tak mu kontrakt płacimy. Średnio wierzę że Sobolewski - któremu się już pod dupą paliło - trzymał poza kadrą dobrego piłkarza. Nawet z Sapałą się przeprosił.
Analogicznie jak z Biegańskim, który wali babole w rezerwach a mimo to kibice i media domagali się go zamiast Ratona (zwłaszcza Miga).

Jeżeli Fazlagić miał potencjał to nie pokazał go ani u nas, ani na Słowacji u Guli który go sam tam ściągnął.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 10.10.2023 o godz. 15:42.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 10.10.2023, 17:27
Ja podejrzewam, że te Nowe Zamki to może być miejscowosc blisko rodzinnych stron, bo jak inaczej wytlumaczyc taki zjazd. W koncu w Sandecji cos tam pogral, nie ogladal trybun, moglby pewnie spokojnie cos wyhaczyc u nas lub na Slowacji na 2-3 poziomie rozgrywkowym.

Chociaz facet nie mial latwo z trenerami, kibice go lubili, a trenerzy uwazali za prozniaka ) Nawet u nas kibice go wepchneli do klubu, kibice sie domagali jego gry, a bodajze wtedy Stolar* wszystko robil, by chlopa jak najszybciej zlawkowac, nawet po tym slawetnym meczu z Lechem. Inny pilkarz po takim meczu mialby abonament na gre do konca rundy, wiec cos z tym jego prozniactwem musialo byc na rzeczy

Sorry za brak polskich znakow, durna klawiatura od laptopa.

*pierwotnie napisalem Gula, a to przeciez bylo za Stolara i czasow Kostala i Kolara, pierwszego Ondraska czy Arsenicia - czyli piekna gra w ofensywie i zero kasy na koncie ))
Ostatnio edytowane przez s1mone : 10.10.2023 o godz. 19:52.
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Stary 10.10.2023, 17:37
no to Lechia sobie pograła w tym sezonie, jak im Fernandez wypadł. Co prawda nawet z nim w składzie raczej by do ESY nie wrócili, ale jednak jakieś tam szanse na baraże mieli.
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 10.10.2023, 18:21
Elendil napisał(a):Wyświetl post
no to Lechia sobie pograła w tym sezonie, jak im Fernandez wypadł. Co prawda nawet z nim w składzie raczej by do ESY nie wrócili, ale jednak jakieś tam szanse na baraże mieli.
W tej rundzie już nie pogra. Czy będzie miało to realny wpływ na wyniki Lechii - zobaczymy. Mają tam kilku spoko piłkarzy a ich gra moim zdaniem nie opiera się na Fernandezie tak bardzo jak u nas.
Chociaż wiadomo - spore osłabienie.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Sylwus1988
Senior Member

Od: 03.2018

Stary 10.10.2023, 19:10
u nas pewnie było by to samo, co na to forumowicze którzy mu chcieli dawać po 200 tysięcy za miesiąc ?
uważam za szczęście że się go pozbyliśmy.
Kostal bardziej mnie szokuje, myślałem że zachaczy się gdzieś na zapleczu jakiejś poważnej ligi i będzie tam się fajnie pokazywał a tu taka porażka
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Stary 10.10.2023, 19:54
Fernandez gra to samo w Lechii co gral u nas.

Czesc meczy sam wygrywa, a czesc sam pasci.

Wcale nie jest powiedziane, ze Lechia bez niego bedzie slabsza.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 10.10.2023, 21:49
wolfy napisał(a):Wyświetl post
...
Analogicznie jak z Biegańskim, który wali babole w rezerwach a mimo to kibice i media domagali się go zamiast Ratona (zwłaszcza Miga).

(...)
W temacie Biegańskiego to transmisja z meczów rezerw jest doskonałą metodą by pokazać, że pan Trener miał rację.

s1mone napisał(a):Wyświetl post
Fernandez gra to samo w Lechii co gral u nas.

Czesc meczy sam wygrywa, a czesc sam pasci.

Wcale nie jest powiedziane, ze Lechia bez niego bedzie slabsza.
A ktoś tam jeszcze strzela? Bo u nas był Rodado.
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 10.10.2023 o godz. 21:54.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2025/26
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
Grisza1
Moderator

Od: 05.2005

Stary 11.10.2023, 10:30
Karolina swoje przeżyła, oby drugi raz jej się to nigdy w życiu nie powtórzyło, ale szacunek też dla Dora. Ogromny. "Dor zadeklarował jednocześnie, że gdyby się okazało, że nie uda się opuścić Izraela, będziemy mogli mieszkać w jego domu, ile będzie potrzeba. Dor i jego żona bardzo nas wsparli".
https://gazetakrakowska.pl/wisla-kra...GMtonjugckuwEM
Stan Valckx : - To już byłaby rozmowa o przegrywaniu, dlatego jej nie podejmę.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 11.10.2023, 13:03
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
W temacie Biegańskiego to transmisja z meczów rezerw jest doskonałą metodą by pokazać, że pan Trener miał rację.
Akurat jego decyzje personalne o tym kto się mieści do osiemnastki zwykle broniłem, t.j. nie zakładam że ci co nie grają to mega piłkarze. A gra Biegańskiego od dawna mi się nie podobała. Casus Hugiego - ostatecznie okazało się że nie grał bo jest wolny i bez formy.

Byłem sceptyczny co do braku Talara (który według mnie ma jakiś tam potencjał) i nie dawaniu Olejarki na zmianę na swojej pozycji, ale ostatecznie to też nie jest tak że uważam że oni jakoś drastycznie grę poprawią. No ale w sytuacji kiedy Basha ma zjazd formy i zaczął sabotować grę to lepiej żeby na ostatni kwadrans wszedł Talar.

Podobnie nie podobało mi się wystawianie na siłę Dudy kiedy gra Krzyżanowski, ale to też się zmieniło w ostatnim meczu.

Za co krytykuję Sobolewskiego większość tutaj powinna wiedzieć, nie jestem zresztą odosobniony, ale na pewno nie za to że nie gra Biegański.

Swoją drogą, skoro już o tym dyskutujemy, to ja średnio widzę sens w sprowadzaniu Sobczaka a pozbywaniu się takiego Sobola. Dodatkowe koszty przy blisko zerowym zysku sportowym. Nie żeby Sobol był dobry, ale czy wpuścimy jego czy Sobczaka jako desperacką próbę zmiany wyniku - efekt zbliżony, czyli żaden.
Tak wiem, Sobczak raz przyfarcił z wolnego.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 12.10.2023 o godz. 04:28.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 11.10.2023, 15:11
Sylwus1988 napisał(a):Wyświetl post
u nas pewnie było by to samo, co na to forumowicze którzy mu chcieli dawać po 200 tysięcy za miesiąc ?
uważam za szczęście że się go pozbyliśmy.
Kostal bardziej mnie szokuje, myślałem że zachaczy się gdzieś na zapleczu jakiejś poważnej ligi i będzie tam się fajnie pokazywał a tu taka porażka
I takie są skutki kominów płacowych. Jedna kontuzja i cały plan na drużynę się sypie. Dobrze że akurat w tym aspekcie poszliśmy po rozum do głowy, tym bardziej że wymiana Goku za Fernandeza imo póki co jest na plus.

Lechia może mieć ciężka końcówkę jesieni, ale to nie nasz problem, tym bardziej szykując się na mecz w Gdańsku.

Nie mieszając już się w dyskusję o Bieganskim, to sądzę że w zimie nie będzie już naszym piłkarzem. Powinni go zresztą spieniężyć po spadku, a już na pewno po ostatnim sezonie
Odpowiedz cytując
Grisza1
Moderator

Od: 05.2005

Stary 11.10.2023, 19:12
https://przegladsportowy.onet.pl/pil...-klubu/j2fjsz3 Kazimierz Moskal do wzięcia. W ŁKS-ie mu podziękowali.
Stan Valckx : - To już byłaby rozmowa o przegrywaniu, dlatego jej nie podejmę.
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Stary 11.10.2023, 19:39
Pasowałby jak ulał do naszej wiślackiej rodzinki. Co prawda w sztabie za bardzo już miejsca nie ma, Kiko obsadził pozycję dyrektora sportowego, także ciężka sprawa.
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Stary 12.10.2023, 12:57
Stało się to, co się stać musiało i o czym kilka osób tutaj pisało swego czasu. Życzę Moskalowi szybkiego znalezienia sobie nowego klubu, z czym raczej nie będzie mieć problemu. Nie chciałbym tylko, żeby była to Wisła.

[35/54]

Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 12.10.2023, 14:31
Moskal sobie w mgnieniu oka znajdzie pracę. W zimie Termalika/Sosnowiec lub Podbeskidzie (akurat tam jeszcze nie był), a jesienią 2024 powrót do ŁKSu. Max 3 miesiące i ma nową robotę, bo na 1 ligę to fachowiec.

A na esa to nikt mu nie dał transferów, więc nie było o czym gadać.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Stary 12.10.2023, 15:08
Karherop napisał(a):Wyświetl post
A na esa to nikt mu nie dał transferów, więc nie było o czym gadać.
Takiego samego scenariusza spodziewam się u nas. Jeśli jakimś cudem awansujemy, to w lecie przyszłego roku bez rewolucji jakościowej w składzie, będziemy w Ekstraklasie wegetować, do ostatniej kolejki walcząc o utrzymanie (bez względu na to kto nas będzie trenować).
Ostatnio edytowane przez Patryko : 12.10.2023 o godz. 15:18.

[35/54]

Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 12.10.2023, 19:53
Patryko napisał(a):Wyświetl post
Takiego samego scenariusza spodziewam się u nas. Jeśli jakimś cudem awansujemy, to w lecie przyszłego roku bez rewolucji jakościowej w składzie, będziemy w Ekstraklasie wegetować, do ostatniej kolejki walcząc o utrzymanie (bez względu na to kto nas będzie trenować).
Nie ma reguły, patrz choćby pierwszy sezon Warty, Stali Mielec, Widzewa, Korony, czy Radomiaka w esa. Obyło się bez rewolucji i się utrzymali z niezłymi wynikami.

Wszystko zależy od tego co się stanie w zimie i jak się będziemy prezentować na wiosnę. Liczę również na jakieś starcia z klubem esa w PP.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 12.10.2023, 21:09
Adam Buksa strzela wlasnie gola Wyspom Owczym
Odpowiedz cytując
falat
Member

Od: 06.2005

Stary 13.10.2023, 16:43
Przypomina o sobie Biton.

https://igol.pl/dudu-biton-konflikt-izrael/
Nie ważne co o mnie powiedzą, jestem człowiekiem z pasją.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Stary 14.10.2023, 23:12
o do Biegańskiego - to był gość, który miał oczywiste atuty i mankamenty, ale przynajmniej był młody.

Atuty - gra na przedpolu, gdy piłka szła po ziemi, mam tu na myśli wyjścia z bramki w sytuacjach sam na sam i piłkach penetrujących. Do tego młody - szansa, że z wiekiem wyeliminuje część błędów.
Wady - głupie błędy przy dośrodkowaniach, złe ustawianie się, wychodzenie, gdy nie powinien na ryby itp. Powiedzieć przy tym, że nie był specjalistą od karnych, to nic nie powiedzieć.

Z drugiej strony mamy tego całego Recznikona.... i chłop jest po prostu daremny.
Nie ma plusów Biegańskiego, a jeśli jest lepszy przy wrzutkach to nieznacznie, bo też mu się zdarzają bardzo często wyjścia na grzyby. Słaby refleks, niezdecydowany, nieporadny, słaby fizycznie. Nawet biega mocno pokracznie, jakby powłóczył nogami. To jest moim zdaniem najsłabszy bramkarz jaki bronił w Wiśle, a pamiętam czasy Angelo Hughuesa.....

Rozumiem podejście, że Biegański nam zawalił w zeszłym sezonie trochę punktów - zgadzam się z nim.
Tyle, że Ręcznikon też nam już parę sztuk bramek zawalił, przy czym jedynym plusem wydaje się fakt, że ma sporo szczęścia do popełniania błędów bez konsekwencji.

Jeżeli chciano sprowadzić doświadczonego bramkarza, to spokojnie można było wyłowić Polaka z 1 ligi, który bronił regularnie. O ile piłkarzy z pola szkolimy gorzej niż Hiszpania, o tyle bramkarzy polska piłka wypuszcza na światowym poziomie i nie powinniśmy mieć kompleksów na tym tle......

Kretyński ruch bez żadnych zalet. Wątpię, żeby nagle się chłop magicznie ogarnął. Jak dla mnie to jest tykająca bomba.
Nie bez powodu facet nigdzie nie grał w piłkę......
Ostatnio edytowane przez s1mone : 15.10.2023 o godz. 08:18.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Stary 15.10.2023, 09:06
Zwolennikom Biegańskiego polecam ostatni mecz rezerw, może to rozwieje wątpliwości czemu nie gra w I lidze.

[35/54]

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów