|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Pasieczny wyleciał z Warty, proszę o stosowany komentarz jego fanów.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Większość z nas (choć może generalizuje) nie ogląda zbyt regularnie esa, a poziom odjechał dość konkretnie.
Na tle 1 ligi to Sadlok mógł jeszcze wyglądać na piłkarza. Zresztą jakby u nas został to miałby pewny plac w poprzednim sezonie. Ja już widzę oczami wyobraźni komentarze: " gramy z Radomiakiem/Stala Mielec/Warta to ich na luzie pykniemy, bo jesteśmy przecież Wisła Kraków".
Ostatnio edytowane przez Karherop : 09.10.2023 o godz. 12:20.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Martin Košťál został nowym zawodnikiem słowackiego czwartoligowego FKM Nové Zámky.
27-letni słowacki pomocnik w rundzie wiosennej poprzedniego sezonu wystąpił w 11 spotkaniach Fortuna I ligi w barwach Sandecji Nowy Sącz. http://www.90minut.pl/news/328/news3...ove-Zamky.html ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Ktoś go kojarzy z Sandecji? Serio taki słaby był? ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Fajnie się też zapowiadał Fazlagić. Przychodził do nas jako młody talent z bardzo dobrymi perspektywami, odejdzie jako piłkarski wrak.
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Gdyby się nadawał to by grał, zwłaszcza przed przyjściem Carbo i powrotem Sapały kiedy na środku grał momentami duet Dudy z Gogółem albo Olejarka. I tak mu kontrakt płacimy. Średnio wierzę że Sobolewski - któremu się już pod dupą paliło - trzymał poza kadrą dobrego piłkarza. Nawet z Sapałą się przeprosił. Analogicznie jak z Biegańskim, który wali babole w rezerwach a mimo to kibice i media domagali się go zamiast Ratona (zwłaszcza Miga). Jeżeli Fazlagić miał potencjał to nie pokazał go ani u nas, ani na Słowacji u Guli który go sam tam ściągnął.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 10.10.2023 o godz. 15:42.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Ja podejrzewam, że te Nowe Zamki to może być miejscowosc blisko rodzinnych stron, bo jak inaczej wytlumaczyc taki zjazd. W koncu w Sandecji cos tam pogral, nie ogladal trybun, moglby pewnie spokojnie cos wyhaczyc u nas lub na Slowacji na 2-3 poziomie rozgrywkowym.
Chociaz facet nie mial latwo z trenerami, kibice go lubili, a trenerzy uwazali za prozniaka ) Nawet u nas kibice go wepchneli do klubu, kibice sie domagali jego gry, a bodajze wtedy Stolar* wszystko robil, by chlopa jak najszybciej zlawkowac, nawet po tym slawetnym meczu z Lechem. Inny pilkarz po takim meczu mialby abonament na gre do konca rundy, wiec cos z tym jego prozniactwem musialo byc na rzeczy![]() Sorry za brak polskich znakow, durna klawiatura od laptopa. *pierwotnie napisalem Gula, a to przeciez bylo za Stolara i czasow Kostala i Kolara, pierwszego Ondraska czy Arsenicia - czyli piekna gra w ofensywie i zero kasy na koncie ))
Ostatnio edytowane przez s1mone : 10.10.2023 o godz. 19:52.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
no to Lechia sobie pograła w tym sezonie, jak im Fernandez wypadł. Co prawda nawet z nim w składzie raczej by do ESY nie wrócili, ale jednak jakieś tam szanse na baraże mieli.
![]()
VIVA LA WISŁA
Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Chociaż wiadomo - spore osłabienie. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2018
Offline |
|
|
u nas pewnie było by to samo, co na to forumowicze którzy mu chcieli dawać po 200 tysięcy za miesiąc ?
uważam za szczęście że się go pozbyliśmy. Kostal bardziej mnie szokuje, myślałem że zachaczy się gdzieś na zapleczu jakiejś poważnej ligi i będzie tam się fajnie pokazywał a tu taka porażka |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Fernandez gra to samo w Lechii co gral u nas.
Czesc meczy sam wygrywa, a czesc sam pasci. Wcale nie jest powiedziane, ze Lechia bez niego bedzie slabsza. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
A ktoś tam jeszcze strzela? Bo u nas był Rodado.
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 10.10.2023 o godz. 21:54.
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Moderator
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Karolina swoje przeżyła, oby drugi raz jej się to nigdy w życiu nie powtórzyło, ale szacunek też dla Dora. Ogromny. "Dor zadeklarował jednocześnie, że gdyby się okazało, że nie uda się opuścić Izraela, będziemy mogli mieszkać w jego domu, ile będzie potrzeba. Dor i jego żona bardzo nas wsparli".
https://gazetakrakowska.pl/wisla-kra...GMtonjugckuwEM ![]()
Stan Valckx : - To już byłaby rozmowa o przegrywaniu, dlatego jej nie podejmę.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Byłem sceptyczny co do braku Talara (który według mnie ma jakiś tam potencjał) i nie dawaniu Olejarki na zmianę na swojej pozycji, ale ostatecznie to też nie jest tak że uważam że oni jakoś drastycznie grę poprawią. No ale w sytuacji kiedy Basha ma zjazd formy i zaczął sabotować grę to lepiej żeby na ostatni kwadrans wszedł Talar. Podobnie nie podobało mi się wystawianie na siłę Dudy kiedy gra Krzyżanowski, ale to też się zmieniło w ostatnim meczu. Za co krytykuję Sobolewskiego większość tutaj powinna wiedzieć, nie jestem zresztą odosobniony, ale na pewno nie za to że nie gra Biegański. Swoją drogą, skoro już o tym dyskutujemy, to ja średnio widzę sens w sprowadzaniu Sobczaka a pozbywaniu się takiego Sobola. Dodatkowe koszty przy blisko zerowym zysku sportowym. Nie żeby Sobol był dobry, ale czy wpuścimy jego czy Sobczaka jako desperacką próbę zmiany wyniku - efekt zbliżony, czyli żaden. Tak wiem, Sobczak raz przyfarcił z wolnego.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 12.10.2023 o godz. 04:28.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Lechia może mieć ciężka końcówkę jesieni, ale to nie nasz problem, tym bardziej szykując się na mecz w Gdańsku. Nie mieszając już się w dyskusję o Bieganskim, to sądzę że w zimie nie będzie już naszym piłkarzem. Powinni go zresztą spieniężyć po spadku, a już na pewno po ostatnim sezonie |
|
|
|
Moderator
Od: 05.2005
Offline |
|
|
https://przegladsportowy.onet.pl/pil...-klubu/j2fjsz3 Kazimierz Moskal do wzięcia. W ŁKS-ie mu podziękowali.
![]()
Stan Valckx : - To już byłaby rozmowa o przegrywaniu, dlatego jej nie podejmę.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pasowałby jak ulał do naszej wiślackiej rodzinki. Co prawda w sztabie za bardzo już miejsca nie ma, Kiko obsadził pozycję dyrektora sportowego, także ciężka sprawa.
![]()
VIVA LA WISŁA
Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Stało się to, co się stać musiało i o czym kilka osób tutaj pisało swego czasu. Życzę Moskalowi szybkiego znalezienia sobie nowego klubu, z czym raczej nie będzie mieć problemu. Nie chciałbym tylko, żeby była to Wisła.
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Moskal sobie w mgnieniu oka znajdzie pracę. W zimie Termalika/Sosnowiec lub Podbeskidzie (akurat tam jeszcze nie był), a jesienią 2024 powrót do ŁKSu. Max 3 miesiące i ma nową robotę, bo na 1 ligę to fachowiec.
A na esa to nikt mu nie dał transferów, więc nie było o czym gadać. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Takiego samego scenariusza spodziewam się u nas. Jeśli jakimś cudem awansujemy, to w lecie przyszłego roku bez rewolucji jakościowej w składzie, będziemy w Ekstraklasie wegetować, do ostatniej kolejki walcząc o utrzymanie (bez względu na to kto nas będzie trenować).
Ostatnio edytowane przez Patryko : 12.10.2023 o godz. 15:18.
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Wszystko zależy od tego co się stanie w zimie i jak się będziemy prezentować na wiosnę. Liczę również na jakieś starcia z klubem esa w PP. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
Adam Buksa strzela wlasnie gola Wyspom Owczym
![]()
|
|
|
|
Member
Od: 06.2005
Offline |
|
![]()
Nie ważne co o mnie powiedzą, jestem człowiekiem z pasją.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
o do Biegańskiego - to był gość, który miał oczywiste atuty i mankamenty, ale przynajmniej był młody.
Atuty - gra na przedpolu, gdy piłka szła po ziemi, mam tu na myśli wyjścia z bramki w sytuacjach sam na sam i piłkach penetrujących. Do tego młody - szansa, że z wiekiem wyeliminuje część błędów. Wady - głupie błędy przy dośrodkowaniach, złe ustawianie się, wychodzenie, gdy nie powinien na ryby itp. Powiedzieć przy tym, że nie był specjalistą od karnych, to nic nie powiedzieć. Z drugiej strony mamy tego całego Recznikona.... i chłop jest po prostu daremny. Nie ma plusów Biegańskiego, a jeśli jest lepszy przy wrzutkach to nieznacznie, bo też mu się zdarzają bardzo często wyjścia na grzyby. Słaby refleks, niezdecydowany, nieporadny, słaby fizycznie. Nawet biega mocno pokracznie, jakby powłóczył nogami. To jest moim zdaniem najsłabszy bramkarz jaki bronił w Wiśle, a pamiętam czasy Angelo Hughuesa..... Rozumiem podejście, że Biegański nam zawalił w zeszłym sezonie trochę punktów - zgadzam się z nim. Tyle, że Ręcznikon też nam już parę sztuk bramek zawalił, przy czym jedynym plusem wydaje się fakt, że ma sporo szczęścia do popełniania błędów bez konsekwencji. Jeżeli chciano sprowadzić doświadczonego bramkarza, to spokojnie można było wyłowić Polaka z 1 ligi, który bronił regularnie. O ile piłkarzy z pola szkolimy gorzej niż Hiszpania, o tyle bramkarzy polska piłka wypuszcza na światowym poziomie i nie powinniśmy mieć kompleksów na tym tle...... Kretyński ruch bez żadnych zalet. Wątpię, żeby nagle się chłop magicznie ogarnął. Jak dla mnie to jest tykająca bomba. Nie bez powodu facet nigdzie nie grał w piłkę......
Ostatnio edytowane przez s1mone : 15.10.2023 o godz. 08:18.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zwolennikom Biegańskiego polecam ostatni mecz rezerw, może to rozwieje wątpliwości czemu nie gra w I lidze.
|
|

|
||||||
![]() |
|
|