The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.06.2013, 11:19
Szpilka nic nie pokazał to fakt ale mimo wszystko na punkty to on wygrał
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 16.06.2013, 11:26
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Punktowanie tej walki to była kompletna żenada.
Żenada? Chyba Minto pomylił ci się z Szpilką

Na pewno tej walki na punkty nie wygrał Minto. Remisu tez być nie mogło. Więc wygrał Szpila. Może walka nie była dobra, ale wygrana Szpilki zasłużona.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
jaro1985r
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 16.06.2013, 11:40
Czekam z niecierpliwością na następne wałki... ups walki Szpilki
Zrobił Ci ten Szpilka jakąś krzywdę? Aaaa przecież ty jesteś fanem Zimnocha Prawie zapomniałem Walka na punkty dla Polaka i tyle
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 16.06.2013, 12:05
A ktoś pisał o tym, że Minto powinien wygrać? Punktowanie niczym na "najlepszych" galach Sauerlanda.
Odpowiedz cytując
Sialalalala
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 16.06.2013, 13:10
Szpilka kompletnie nieprzygotowany był do walki.

trenerzy psycholog zabijają w nim to co najlepsze :/ Szpila nigdy grzecznym chłopcem nie będzie.

Szpila MIAŁ moc :/
Odpowiedz cytując
Jazon
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 16.06.2013, 13:58
Punktowanie tej walki to była kompletna żenada.
Zgadzam się. Minto spokojnie wygrał 3 rundy, może nawet 4, a jeden z sędziów punktował 100:90. Żenada na 100%
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 16.06.2013, 14:57
Oczywiście, że punktowanie było żenujące - sugerowanie jednak, że wygrana Szpilki to "wałek" jest równie żenujące.
Odpowiedz cytując
Jazon
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 16.06.2013, 15:02
Chyba nie doczytałeś wyraźnie, bo nikt tu nie twierdzi, że werdykt jest wałkiem, tylko że punktowanie jest wałkiem. Szpilka wygrał bez dwóch zdań ale punktowanie sędziów to jakaś paranoja. 100:90 oznacza, że wszystkie rundy były dla Szpili - dobry żart. Chciałbym wiedzieć jaką wadę wzroku ma ten arbiter i jak to się stało, że nie wziął ze sobą okularów (bo przecież nikt nie wątpi w jego profesjonalny obiektywizm, hahaha)
Ostatnio edytowane przez Jazon : 16.06.2013 o godz. 15:09.
Odpowiedz cytując
jaro1985r
Senior Member

Stary 16.06.2013, 15:16
Jeden sędzia zwariował, reszta oceniała sprawiedliwie a tu teksty o jakichś wałkach. Wygrał jednogłośnie i czekamy na kolejna walkę. Problemem Szpilki zdecydowanie jest dyscyplina taktyczna
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 16.06.2013, 16:48
Od takich "wałków" się zaczyna. Dobrze widać od jakiegoś czasu u Wasyla (nie tylko mówię o walkach Szpilki), że zaczyna się reżyserka pełną gębą. Chyba pozazdrościł kolegom zza Odry i "werdykty" jak to ktoś pięknie napisał takich walk jak Włodarczyk-Palacios, czy teraz Szpilka-Minto sprawiają, że człowiek łapie się za głowę.

Na szczęście Szpilka pokazuje, że sportowo jazda na bandzie może skończyć się szybciej niż wszystkim się wydaje i z taką optymistyczną myślą kończę temat "wałków".

PS. Sędzia nie zwariował, a doskonale wiedział co i jak punktować. Myślisz, że sędzia z walki Adamek-Cunn II też specjalnie dokonał "pomyłki"?
Ostatnio edytowane przez emj10 : 16.06.2013 o godz. 16:51.
Odpowiedz cytując
jaro1985r
Senior Member

Stary 16.06.2013, 16:56
Od takich "wałków" się zaczyna. Dobrze widać od jakiegoś czasu u Wasyla (nie tylko mówię o walkach Szpilki), że zaczyna się reżyserka pełną gębą. Chyba pozazdrościł kolegom zza Odry i "werdykty" jak to ktoś pięknie napisał takich walk jak Włodarczyk-Palacios, czy teraz Szpilka-Minto sprawiają, że człowiek łapie się za głowę.

Na szczęście Szpilka pokazuje, że sportowo jazda na bandzie może skończyć się szybciej niż wszystkim się wydaje i z taką optymistyczną myślą kończę temat "wałków".

PS. Sędzia nie zwariował, a doskonale wiedział co i jak punktować. Myślisz, że sędzia z walki Adamek-Cunn II też specjalnie dokonał "pomyłki"?
Dzwoniłeś do wróżbity Macieja ,że Wiesz jak to będzie w przyszłości wyglądać? Na razie Szpila nie musiał przynajmniej liczyć na przychylność sędziów, jeśli tak się wydarzy to wtedy będziemy o tym dyskutować. Nie rozkręcaj afery tam gdzie jej nie ma
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 16.06.2013, 17:08
Nie wiem kto to jest wróżbita Maciej, więc możesz zadzwonić. Natomiast wiem jak wygląda świat boksu, jak wygląda lansowanie zawodników, wiem co się działo przez blisko dwie dekady tu w Hamburgu z Darkiem Michalczewskim, który mimo tego, że bokserem był więcej niż poprawnym to "pomoc" przychodziła mu nader często. Prowadzony był bardzo bezpiecznie, ale kiedyś trafiła kosa na kamień.

Szpilka to w tej chwili jedynie zadatki na jakiegoś tam boksera. Obecnie wygląda gorzej niż w pierwszych walkach, gdzie demonstrował swój więzienny sznyt. Mając Łapina za trenera jestem więcej niż optymistą w jego przypadku
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 16.06.2013, 19:05
lPS. Sędzia nie zwariował, a doskonale wiedział co i jak punktować. Myślisz, że sędzia z walki Adamek-Cunn II też specjalnie dokonał "pomyłki"?
Oczywiście... I żeby jego wałek był mniej widoczny punktował 100:90

Proszę Cię - ten sędzia to po prostu młotek a nie wałek

Co do sportowych umiejętności Szpilki - było kilka fajnych momentów oraz kilka bardzo słabych. Dobry pięściarz szybko błędy Artura wykorzysta (tyle, że dobry pięściarz nie trafi się Arturowi jeszcze przez dobrych kilka walk - Mollo czy Zimnoch to raczej dla Szpili przeszkody nie będą). Jedyne co mnie martwi to próby "ułożenia" Artura przez sztab szkoleniowy - traci na tym, agresja to jego atut.
Odpowiedz cytując
jaro1985r
Senior Member

Stary 16.06.2013, 19:27
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Oczywiście... I żeby jego wałek był mniej widoczny punktował 100:90

Proszę Cię - ten sędzia to po prostu młotek a nie wałek

Co do sportowych umiejętności Szpilki - było kilka fajnych momentów oraz kilka bardzo słabych. Dobry pięściarz szybko błędy Artura wykorzysta (tyle, że dobry pięściarz nie trafi się Arturowi jeszcze przez dobrych kilka walk - Mollo czy Zimnoch to raczej dla Szpili przeszkody nie będą). Jedyne co mnie martwi to próby "ułożenia" Artura przez sztab szkoleniowy - traci na tym, agresja to jego atut.
Dokładnie! Ale chyj był wałek i tyle Niech tak będzie
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 16.06.2013, 19:36
Szpilka walczył jakby puścił w sts ze będzie 10 rund.

Ogolnie walka słaba, pare razy ruszył a tak to tylko pokazywał jak wykonuje polecania trenera który.Swoją drogą Łapin mu trafnie dojebał o tych ubrankach.

Tego Zimnocha też bym nie skreślał, jak Artur bedzie w takiej formie jak wczoraj to imho Zimnocha nie pokona.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 16.06.2013, 19:44
Nie wiem czy mam już pisać po angielsku, czy chińsku, bo jak widać po polsku nie dociera? Przeczytajcie pierwsze zdanie w translatorze, a może zrozumiejecie.

@szprotson uważaj z takimi kontrowersyjnymi tezami
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 16.06.2013, 19:48
Napisz proszę po chińsku, szczególnie interesuje mnie słowo "wałek" w tym języku.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 16.06.2013, 19:54
Czyżby translator się zaciął? Ah ten Google, nie dość, że inwigiluje to jeszcze jest tak zawodny.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 16.06.2013, 19:58
Do translatora odsyłasz? Ja chciałem poprawną gramatycznie formę przeczytać
Odpowiedz cytując
jaro1985r
Senior Member

Stary 16.06.2013, 19:59
serek.c2 daj spokój , nie ma sensu
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 16.06.2013, 19:59
Widzę, że czytanie kolejnych zdań w języku polskim jednak przerasta poziom intelektualny.

@up, oczywiście, że ma sens. Typowe czepianie dla czepiania, albo bicie piany dla bicia piany. Takie zachowania trzeba zwalczać w necie, czy w realu dlatego wątek ciągnę.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 16.06.2013, 20:02
Sugerujesz w tej walce wałek (no chyba, że rzeczywiście coś mi w Twoich postach umyka) - wyjaśnij mi więc na czym ten przekręt miał polegać?
Odpowiedz cytując
jaro1985r
Senior Member

Stary 16.06.2013, 20:05
Człowieku napisałeś dzisiaj w pierwszym swoim poście o wałkach u Szpili, gdyby ktoś nie oglądał walki to by pomyślał ,że Szpilka dostał w....... a dali mu wygraną. Gdzie Ty wczoraj widziałeś ten Wałek?
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 16.06.2013, 20:16
Wszystko dokładnie opisywałem już o Wasylu, o tym skąd czerpie on wzorce, a didaskalia takie jak dobór sędziów do poszczególnych walk, historyczne popisy sędziów w walkach zawodników z jego stajni sądziłem, że wszystkim są już znane.

Wałek, a także przyczynek do kolejnych wałków jakie mogą nastąpić to skandaliczne sędziowanie w dniu wczorajszym. Minto wygrał minimum 3 rundy, maksimum 4, a punktacja wskazuje na co innego. Do tego jeszcze KO w punktach u jednego sędziego. KO którego nie było
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 16.06.2013, 20:22
To oczywiste, że w boksie widzimy non stop opisywane przez Ciebie zjawiska. Nadal jednak nie mogę zrozumieć dlaczego w tej akurat walce widzisz wałek? Zgadzam się, że punktowanie było skandaliczne - tyle, że nawet Twoje prywatne punktowanie zapewne daje spokojną wygraną Szpilki.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 16.06.2013, 20:27
Cały czas powtarzam, że Szpilka słusznie wygrał tą walkę. Był wałek w punktowaniu? Był.

Walka Adamek - Cunn II. Czy Adamek słusznie wygrał tą walkę? Moim zdaniem minimalnie, ale tak. Był wałek w punktowaniu? Był.

Walka Włodarczyk - Palacios I. Czy Włodarczyk słusznie wygrywa tą walkę? Moim zdaniem przegrywa na punkty, mimo to, że przyjęło się, że mistrza trzeba powalić na jego terenie. Przespana walka Diablo. Był wałek w punktowaniu. Był.

Chyba bardziej łopatologicznie nie jestem w stanie tego wyjaśnić.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 16.06.2013, 20:32
Ja skłaniam się raczej ku głupocie sędziego... Nie widzę po prostu sensu "wałkowania" wygranej walki. No ale jak chcesz widzieć przekręt Twoja sprawa.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 16.06.2013, 20:36
Poczytałem trochę o tym arbitrze. Chłopak z kick-boxingu. Związany z Wasylem. Pozostanę przy swoim.
Odpowiedz cytując
jaro1985r
Senior Member

Stary 16.06.2013, 20:41
Tak czy siak Szpila wygrał zasłużenie. Czekamy na kolejną walkę
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 16.06.2013, 20:44
pewnie ze wygrał zasłużenie, ale co z tego. Powinien go położyć w 1 rundzie i by nie było tematu.Bo tak powinien nokautować frajerów, a nie męczyć bułe 10 rund.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów