|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Szpilka nic nie pokazał to fakt ale mimo wszystko na punkty to on wygrał
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Żenada? Chyba Minto pomylił ci się z Szpilką
![]() Na pewno tej walki na punkty nie wygrał Minto. Remisu tez być nie mogło. Więc wygrał Szpila. Może walka nie była dobra, ale wygrana Szpilki zasłużona. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
A ktoś pisał o tym, że Minto powinien wygrać? Punktowanie niczym na "najlepszych" galach Sauerlanda.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Szpilka kompletnie nieprzygotowany był do walki.
trenerzy psycholog zabijają w nim to co najlepsze :/ Szpila nigdy grzecznym chłopcem nie będzie. Szpila MIAŁ moc :/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Oczywiście, że punktowanie było żenujące - sugerowanie jednak, że wygrana Szpilki to "wałek" jest równie żenujące.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Chyba nie doczytałeś wyraźnie, bo nikt tu nie twierdzi, że werdykt jest wałkiem, tylko że punktowanie jest wałkiem. Szpilka wygrał bez dwóch zdań ale punktowanie sędziów to jakaś paranoja. 100:90 oznacza, że wszystkie rundy były dla Szpili - dobry żart. Chciałbym wiedzieć jaką wadę wzroku ma ten arbiter i jak to się stało, że nie wziął ze sobą okularów (bo przecież nikt nie wątpi w jego profesjonalny obiektywizm, hahaha)
Ostatnio edytowane przez Jazon : 16.06.2013 o godz. 15:09.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jeden sędzia zwariował, reszta oceniała sprawiedliwie a tu teksty o jakichś wałkach. Wygrał jednogłośnie i czekamy na kolejna walkę. Problemem Szpilki zdecydowanie jest dyscyplina taktyczna
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Od takich "wałków" się zaczyna. Dobrze widać od jakiegoś czasu u Wasyla (nie tylko mówię o walkach Szpilki), że zaczyna się reżyserka pełną gębą. Chyba pozazdrościł kolegom zza Odry i "werdykty" jak to ktoś pięknie napisał takich walk jak Włodarczyk-Palacios, czy teraz Szpilka-Minto sprawiają, że człowiek łapie się za głowę.
Na szczęście Szpilka pokazuje, że sportowo jazda na bandzie może skończyć się szybciej niż wszystkim się wydaje i z taką optymistyczną myślą kończę temat "wałków". PS. Sędzia nie zwariował, a doskonale wiedział co i jak punktować. Myślisz, że sędzia z walki Adamek-Cunn II też specjalnie dokonał "pomyłki"?
Ostatnio edytowane przez emj10 : 16.06.2013 o godz. 16:51.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie wiem kto to jest wróżbita Maciej, więc możesz zadzwonić. Natomiast wiem jak wygląda świat boksu, jak wygląda lansowanie zawodników, wiem co się działo przez blisko dwie dekady tu w Hamburgu z Darkiem Michalczewskim, który mimo tego, że bokserem był więcej niż poprawnym to "pomoc" przychodziła mu nader często. Prowadzony był bardzo bezpiecznie, ale kiedyś trafiła kosa na kamień.
Szpilka to w tej chwili jedynie zadatki na jakiegoś tam boksera. Obecnie wygląda gorzej niż w pierwszych walkach, gdzie demonstrował swój więzienny sznyt. Mając Łapina za trenera jestem więcej niż optymistą w jego przypadku ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Proszę Cię - ten sędzia to po prostu młotek a nie wałek ![]() Co do sportowych umiejętności Szpilki - było kilka fajnych momentów oraz kilka bardzo słabych. Dobry pięściarz szybko błędy Artura wykorzysta (tyle, że dobry pięściarz nie trafi się Arturowi jeszcze przez dobrych kilka walk - Mollo czy Zimnoch to raczej dla Szpili przeszkody nie będą). Jedyne co mnie martwi to próby "ułożenia" Artura przez sztab szkoleniowy - traci na tym, agresja to jego atut. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Szpilka walczył jakby puścił w sts ze będzie 10 rund.
Ogolnie walka słaba, pare razy ruszył a tak to tylko pokazywał jak wykonuje polecania trenera który.Swoją drogą Łapin mu trafnie dojebał o tych ubrankach. Tego Zimnocha też bym nie skreślał, jak Artur bedzie w takiej formie jak wczoraj to imho Zimnocha nie pokona. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie wiem czy mam już pisać po angielsku, czy chińsku, bo jak widać po polsku nie dociera? Przeczytajcie pierwsze zdanie w translatorze, a może zrozumiejecie.
@szprotson uważaj z takimi kontrowersyjnymi tezami ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Napisz proszę po chińsku, szczególnie interesuje mnie słowo "wałek" w tym języku.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czyżby translator się zaciął? Ah ten Google, nie dość, że inwigiluje to jeszcze jest tak zawodny.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Do translatora odsyłasz? Ja chciałem poprawną gramatycznie formę przeczytać
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
serek.c2 daj spokój , nie ma sensu
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Widzę, że czytanie kolejnych zdań w języku polskim jednak przerasta poziom intelektualny.
@up, oczywiście, że ma sens. Typowe czepianie dla czepiania, albo bicie piany dla bicia piany. Takie zachowania trzeba zwalczać w necie, czy w realu dlatego wątek ciągnę. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Sugerujesz w tej walce wałek (no chyba, że rzeczywiście coś mi w Twoich postach umyka) - wyjaśnij mi więc na czym ten przekręt miał polegać?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Człowieku napisałeś dzisiaj w pierwszym swoim poście o wałkach u Szpili, gdyby ktoś nie oglądał walki to by pomyślał ,że Szpilka dostał w....... a dali mu wygraną. Gdzie Ty wczoraj widziałeś ten Wałek?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wszystko dokładnie opisywałem już o Wasylu, o tym skąd czerpie on wzorce, a didaskalia takie jak dobór sędziów do poszczególnych walk, historyczne popisy sędziów w walkach zawodników z jego stajni sądziłem, że wszystkim są już znane.
Wałek, a także przyczynek do kolejnych wałków jakie mogą nastąpić to skandaliczne sędziowanie w dniu wczorajszym. Minto wygrał minimum 3 rundy, maksimum 4, a punktacja wskazuje na co innego. Do tego jeszcze KO w punktach u jednego sędziego. KO którego nie było |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
To oczywiste, że w boksie widzimy non stop opisywane przez Ciebie zjawiska. Nadal jednak nie mogę zrozumieć dlaczego w tej akurat walce widzisz wałek? Zgadzam się, że punktowanie było skandaliczne - tyle, że nawet Twoje prywatne punktowanie zapewne daje spokojną wygraną Szpilki.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cały czas powtarzam, że Szpilka słusznie wygrał tą walkę. Był wałek w punktowaniu? Był.
Walka Adamek - Cunn II. Czy Adamek słusznie wygrał tą walkę? Moim zdaniem minimalnie, ale tak. Był wałek w punktowaniu? Był. Walka Włodarczyk - Palacios I. Czy Włodarczyk słusznie wygrywa tą walkę? Moim zdaniem przegrywa na punkty, mimo to, że przyjęło się, że mistrza trzeba powalić na jego terenie. Przespana walka Diablo. Był wałek w punktowaniu. Był. Chyba bardziej łopatologicznie nie jestem w stanie tego wyjaśnić. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Ja skłaniam się raczej ku głupocie sędziego... Nie widzę po prostu sensu "wałkowania" wygranej walki. No ale jak chcesz widzieć przekręt Twoja sprawa.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Poczytałem trochę o tym arbitrze. Chłopak z kick-boxingu. Związany z Wasylem. Pozostanę przy swoim.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak czy siak Szpila wygrał zasłużenie. Czekamy na kolejną walkę
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
pewnie ze wygrał zasłużenie, ale co z tego. Powinien go położyć w 1 rundzie i by nie było tematu.Bo tak powinien nokautować frajerów, a nie męczyć bułe 10 rund.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|