|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Juz sie doczekac nie moge jak Szpila obije tego Zimnocha... Gratuluje ludzia ktorzy wierza w jego talent wyobrazni... Przeciez to balon pompowany zeby jak najwiecej kasy zarobic na tej walce nic wiecej...
![]() Zostałeś zabanowany (nałożono blokadę na Twój dostęp do forum) z następującego powodu:
Cycki na shoutboksie |
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
To akurat zdrowe podejście we wszystkich sportach walki ![]() Ja uważam i może się nie mylę ale nawet Kliczki nie tyle co czuli strach co podchodzili z respektem do każdego przeciwnika. Zlekceważenie Zimnocha może się źle skończyć mimo że dla mnie gość jest cienki jak dupa węża. ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
Z drugiej strony mamy Zimnocha, który przynajmniej do niedawna trenował za własne pieniądze w jakimś tam gymie (dorabiał jako bramkarz w białostockiej dyskotece) jak jakiś amator i który nie miał (i pewnie dalej nie ma) nawet połowy takiego wsparcia od promotora, jakie dostaje Szpilka. No i ten totalnie wcześniej zaniedbany Zimnoch, który nigdy z nikim poważnym wcześniej nie walczył, wychodzi do byłego mistrza świata (owszem, podstarzałego, ale tak samo podstarzały był McCline z którym zmierzył się Szpilka) i daje niezłą walkę spokojnie wygrywając na punkty. To tak odnośnie porównania obu pięściarzy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Szpilka ma większe możliwości, ale na tą chwilę Zimnoch boksuje lepiej, mądrzej i widać, że w ostatnich miesiącach zrobił nieziemskie postępy. Gdybym miał obstawiać dzisiaj to dałbym wygraną na punkty Zimnochowi ze Szpilką.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
Oni będą ze sobą w ogóle boksować? ![]()
...And Justice For All
|
|
|
|
Member
Od: 03.2013
Offline |
|
|
Ostatnio edytowane przez Pan_Wątrobian : 07.06.2013 o godz. 16:37.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
Początek się zgadza, druga część posta niekoniecznie. Zimnoch z dziadkiem nie pokazał absolutnie nic, nie wiem skąd Twoje wnioski o lepszym, mądrzejszym boksowaniu Krzyśka. Przede wszystkim raził brak szybkości (jego ciosy blokował spokojnie bokserski staruszek) a gdyby walka nie odbywała się w Polsce to Zimnoch raczej ze zwycięstwa by się nie cieszył. Po tym co zobaczyłem w ringu w wykonaniu Zimnocha nie wróżę mu więcej niż trzy rundy w starciu ze Szpilką. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Poczekajmy do listopada jeśli Szpilka znów nie zrejteruje jak ostatnio. Jak wspomniałem jakiś czas temu (w styczniu) widziałem dwie walki Zimnocha na żywo i wtedy nie dawałem mu szans na więcej niż 3-4 rundy ze Szpilką. Patrząc jednak na ostatnie konfrontacje z objazdowymi dziadkami z juesej to lepiej wypadł Zimnoch, pokazał że szczękę ma w miarę pewną czego nie można powiedzieć o Szpilce, który wydaje się być lewy i za kilka walk może to odczuć na własnej skórze. Na pewno jeszcze nie z objazdowym bumem Minto, czy w rewanżu z Mollo.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Zrejteruje? No proszę Cię, po Tobie się takiego tekstu nie spodziewałem
Szczękę Szpila ma również pewną - polecam Ci na spokojnie zobaczyć walki z McClinem i Mollo raz jeszcze. Po pierwsze - zobaczysz, że w walce z Mollo pierwszego nokautu nie było a drugi wynikał nie z siły ciosu a błędu Szpilki w ustawieniu (nogi zostały, odchylony - musiał się przewrócić). Po drugie - zobaczysz dwie bomby, które przyjął od McCline'a (naprawdę mocne ciosy) i potrafił je ustać. Podobna sytuacja była w walce z Mollo pod koniec którejś rundy. Ja nie piszę, że Szpilka to jakiś wirtuoz (bo braki w defensywie ma spore). Tyle tylko, że Szpilka jest naprawdę szybki i ma czym uderzyć - a to na nieruchawego Zimnocha spokojnie wystarczy. Jedyne co może zgubić Szpilkę to jakiś szaleńczy atak i przypadkowa kontra Zimnocha. ps. Walka nie ma być w listopadzie tylko na początku przyszłego roku ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przecież dobrze wiadomo czemu kozak Szpilka nie chciał walczyć z Zimnochem za pierwszym razem. Wolał dalej obijać dziadków, których podsuwa mu Wasyl niż zrobić sobie krótki sparing z Zimnochem. Na jego nieszczęście teraz będzie tylko trudniej. Zrejterował raz, może zrobić to drugi raz z rzędu.
|
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Bo to Szpilka sobie wybiera przeciwnika a nie promotor
- ej Wasyl - obsrałem się lekko - znajdź mi jakiegoś czarnucha ![]() ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Po pierwsze - pojedynek z Mollo był planowany wcześniej niż starcie z Zimnochem. Po drugie - idąc Twoim tokiem myślenia Zimnoch zrejterował przed Szpilką bo obóz Szpilki proponował mu walkę w czerwcu. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czyli promotor ma wyłączność na decyzje pięściarzy? Gdyby nie te emocje i konflikty werbalne między różnymi zawodnikami nigdy nie doszłoby do kilku hitów. Przykład z naszego podwórka to spór między Gołotą, a Saletą, gdzie nie doszło wcześniej dwa razy do walki między tymi zawodnikami w momencie gdy szanse były zdecydowanie po stronie Gołoty, aż w końcu dziadek Andrew wystawił się na pośmiewisko przed końcem kariery.
Szpilka swoją decyzją (jak to tłumaczycie decyzją promotora) wystawił się na pośmiewisko, gdyż nie dość, że wcześniej robił niesamowity trash-talking to jeszcze ośmieszył się na konferencji.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 07.06.2013 o godz. 20:20.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Wytłumacz mi po czym wnosisz, że Szpilka zrejterował? Każdy interesujący się boksem wiedział, że dopiero po walce z Mollo okaże się, czy Szpilka będzie walczył z Zimnochem. Walka z Mollo była dla Szpilki cięższa niż przypuszczano, doznał mikrourazów i sztab zdecydował, że w tej sytuacji do walki z Zimnochem nie dojdzie (napisz przy okazji czy był podpisany kontrakt na tę walkę). Szpilka ośmieszył się tylko w oczach laików albo ludzi, którzy po prostu za nim nie przepadają. Niech się Krzysiek cieszy, bo dzięki tej konferencji ze Szpilką w ogóle ktoś o nim usłyszał
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Widzę, że poziom komentarzy zbliża się do tych w jakich lubują się hejterzy z bokser.org, czy innych. Koncepcja Wasyla była prosta. Wymyślili konflikt "młodych polskich pretendentów do pasów mistrzowskich", który miał być deserem do walki Gołota-Saleta, tak aby PPV lepiej się sprzedawało. W momencie gdy jednak okazało się, że sportowo ta walka może być zagrożeniem ukręcono jej łeb w ostatniej chwili.
Teraz to Szpilka będzie miał problem, bo tylko laik nie widzi tego, że Szpilka stoi od jakiegoś czasu w miejscu, a Zimnoch, który był no-namem powoli zaczyna sobie budować rekord, a także nie jest już takim kaleczniakiem jak chociażby z Węgrem. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Niech Ci będzie - jestem hejterem, Szpilka cofa się w rozwoju, za to Zimnoch w ekspresowym tempie (jak to zabawnie brzmi przypominając sobie jego walkę ze starcem) staje się pięściarzem pełną gębą. Mam nadzieję, że Szpilka kolejny raz się nie obsra i wyjdzie do walki. Wtedy sobie popiszemy emj
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No widzisz jaką zrobiłeś piękną interpretację. "Stoi w miejscu" uznałeś za "cofa się w rozwoju". Pięknie niczym interpretacja wierszy "Big Cyca"
![]() W styczniu nie dałbym złamanego grosza na Zimnocha. Teraz w kontekście ewentualnej walki z dziadkiem (może Holek) oraz patrząc na to co się dzieje ze Szpilką jego szanse diametralnie wzrosły i sądzę, że może wypunktować kozaka bez obrony.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 07.06.2013 o godz. 21:00.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Przejaskrawiam, taki zabieg (kluczowa umiejętność hejtera)
![]()
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 07.06.2013 o godz. 21:02.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No tak. Celowy literacki zabieg.
Niestety raczej nie będzie nam dane popisać, bo z tego co czuję chyba się obsra. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
Jesli jednak tak sie nie stanie Zimochowi daje 3 rundy max i deski![]() Zostałeś zabanowany (nałożono blokadę na Twój dostęp do forum) z następującego powodu:
Cycki na shoutboksie |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kiedy Zimnoch zaczął profesjonalnie trenować? No kiedy? W tamtym roku. Podobny przypadek do Wacha i podobnych.
Natomiast widać, że mimo swojego wieku zrobił sporo od momentu kiedy go ostatnio widziałem (walka z Węgrem z grudnia) i teraz zaczyna wyglądać jak materiał na zawodowca. Czy jest to materiał na solidnego ciężkiego? Na pewno nie taki jak Szpilka, ale na chwilę obecną w moich osobistych notowaniach jego akcje stoją wyżej niż Szpilki. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
![]()
ALEXANDER
THE GREAT OVECHKIN |
|
|
|
Member
Od: 03.2013
Offline |
|
|
Marcin Kajman pokazał klase w tej walce.W końcu walczył z mistrzem świata MT .No i ta wypowiedż na koniec o publiczności że mogą gwizdać ile chcą..Szczera prawda
CYRK OBWOŹNY IM.TESTOSTERONA PROLONGATONUMA RUSZYŁ NA NOWO |
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Wojak Boxing Night odbędzie się w hali Łuczniczka 15 czerwca w Bydgoszczy.
Cytat:
Transmisja Polsat Sport HD od 19:00 Edit: Szpilka wystąpi także w specjalnie przygotowanych na tę okazję rękawicach w barwach Wisły Kraków.
Ostatnio edytowane przez Kocur : 14.06.2013 o godz. 22:56.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Relacja z walki + komentarze: http://www.bokser.org/content/2013/0...2056/index.jsp
Ring Polska: http://www.ringpolska.pl/artur-szpil...unktowal-minto |
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Mój komentarz jest taki że jak będzie miał w dupie polecenia trenera to w sierpniu po walce z Mollo nie będzie miał 16:0 ale 15:1 ...
Szpilka kuźwa gdzie obrona ? A cała gala nawet fajna. No i oczywiście gadanie o walce mistrzowskiej Kołodzieja to chyba kurtuazja ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czekam z niecierpliwością na następne wałki... ups walki Szpilki
Ostatnio edytowane przez emj10 : 16.06.2013 o godz. 11:05.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Punktowanie tej walki to była kompletna żenada.
|
|
|