|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Co to za argument że w tv potęguje odległośc? Przede wszytkim liczy się kasa i funkcjonalność a wrażenia estetyczne są na samym końcu bo to jest stadion a nie muzeum czy stumetrowy wieżowiec
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Nie wiem co Wam tak przeszkadza to oświetlenie trybun. Na żywo to wygląda fajnie, a że w TV i na zdjęciach trochę inaczej to co z tego? Po co ma Wisła więcej za światło płacić?
Po za tym wydaje mi się, że większe oświetlenie trybun mogło by tylko przeszkadzać. Dla mnie jest dobrze. |
|
|
|
Moderator
Od: 05.2005
Offline |
|
Kwestia druga. Siedzenie na swoich miejscach. I w czasie meczu, i po nim słyszałem głosy osób (szczególnie straszych czy kobiet), które mówiły wprost, że jeśli na kolejnym meczu mają stać, to na stadion nie przyjdą. Lekceważyć tych głosów nie można, bo mając do wypełnienia stadion 33 tysięczny, każdy kibic jest ważny. Jeśliby wczoraj na apel spikera w pewnym momencie ludzie odpowiedzili zajęciem swoich miejsc, nie byłoby problemu, bo na siedząco też można klaskać i śpiewać. A tak wstała jedna osoba poniżej, wstawał następna i następna itd. A wczoraj wbrew opiniom, że był komplet, wątpię w to, gdyż kupowałem bilet o 19.15 ( a dlaczego to o tym poniżej) i było w kasach jeszcze kilkaset wejściówek, a tłumów pod nimi wielkich nie było, zatem na mecz, na który jakiś tam procent ludzi przyszło z ciekawości, jak wygląda nowy stadion, chyba nie udało się sprzedać biletów w 100% (na narożniku D było widac puste miejsca). Inna kwestia to bilety. Dużo mówi sie o bezpieczeństwie, o monitoringu, a w zasadzie to na stadionie może być całkiem inny skład osobowy niż podany na biletach. Tak się nieszczęśliwie stało, że jadąc na stadion zgubiłem swój bilet. Po prostu wypadł mi przy wyciaganiu szalika no i zonk. Jestem o 18.55 pod stadionem bez biletu, w portfelu jedynie karta, a że płacić można tylko gotówką, więc biegiem na miasteczko wypłacić kasę do bankomatu. Za czwartym razem wreszcie bankomat akceptuje moją kartę (chłopak przede mną miał ten sam problem), więc upragniony banknot 50 zł w dłoni. Przychodzę do Wiślackiego Świata, na szczęście bilety o 19.15 jeszcze są, ale... duplikatu swojego nie dostanę, choć znam dokladnie sektor, miejsce i rząd, zablokować go nie można, więc szczęsliwiec, który go znalazł wszedl sobie na moje nazwisko (pozdrowienia dla osoby z E21 rząd 3, miejsce 31 - wisiisz mi 10 piw po 4 zeta ), a kupić drugiego też nie mogę, bo mój PESEL jest już w systemie. No i zonk. Kupuję bilet na brata i wchodzę. Wiem, że takie sytuacje nie są nagminne, ale pokazują, jak wiele jest niedociągnieć mimo elektronicznej sprzedaży biletów. Pomijając fakt braku sprzedaży internetowej czy możliwości płacenia kartą, w zasadzie można wejść na stadion pod całkiem innym nazwiskiem i danymi, bo nikt nie sprawdza zgodności biletu z dowodem. Raz, że w zasadzie nie daje to żadnego bezpieczeństwa, a dwa ... sprzyja konikom, gdyż nawet mimo 33 tysięcy na szlagierowych meczach koniki zechcą zarobić. Jeśli byłaby sprawdzana zgodność dowodu z biletem, koniki zostałyby wyeliminowane. No a tak poza tym to wrażenia bardzo pozytywne, kapitalna widoczność z E21, mega - akustyka, barierki, mimo że nie są cudem, praktyczne zastosowanie mają bardzo dobre, wyjście po meczu szybkie i płynne, zarąbiste wrażenie wizualne z piętra sektora E na falujące G No i to chyba tyle. Warto było być na R22![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
A teraz z zupełnie innej beczki
![]() Pytanie do osób siedzących w temacie: czy takie dość rytmiczne podskakiwanie po bramkach jakie miało miejsce wczoraj jest bezpieczne? Na dole górnej części E czuć było dość wyraźnie coś co bym określił jako lekkie kołysanie. Czy takie sprawy są uwzględniane przy projektowaniu? |
|
|
|
Forumowy Di Caprio
Od: 07.2005
Offline |
|
|
stadion, głośność, akustyka, widowisko - wszystko cudowne. byłem pod wielkim wrażeniem, mimo, że mamy dopiero pół stadionu. ale chciałem akurat napisać o innej sprawie - niezwykle miłym panu ochroniarzu z E. weszliśmy po meczu na E przez jedno z wejść, chcąc zobaczyć jak wygląda widok z nowej trybuny. weszliśmy chyba na E21, po czym pan ochroniarz powiedział, że mamy wyjść bo już tu nie można wchodzić, my odpowiedzieliśmy, że weszliśmy tylko na chwilkę zobaczyć, co on skwitował niezwykle miłym "spierdalać".
ps. pozdro dla wszystkich z tej akcji z dwoma pozostałymi wejściami. tak się bawi, tak się bawi, Wisełka! |
|
|
|
Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Griszek, gdyby osoby zainteresowane oglądaniem meczu(pikniki,Janusze,Tadki,Jacki,Małysze jak zwał tak zwał) nie kupowały biletów na G to napewno wszyscy aktywnie biorący udział w dopingu dostali by miejsce na właściwym sektorze tak by piknikowej części widowni nie przeszkadzać.
niestety do otwarcia dawnego D będzie to normą bo ludzie najpierw patrzą na cenę potem myślą.(jak na g2 gdzie młoda para z malutkimi dzieciaczkami(max 3 4lata) maluchy przestraszone nic nie zobaczyli i pewnie to ich ostatnia wizyta na R22) |
|
|
|
Junior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Nie rozumiem o co robicie dym. Po wejściu na górę E można wejść na każdy z sektorów, więc wystarczyło podejść do wejścia z mniejszą kolejką. No chyba że nie wpuszczali innym wejściem niż wypisane na bilecie, ale nie widziałem takiego wpisu. Sam wchodziłem 2 minuty na E21, około 19. Widoczność idealna.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Chodzi o to, że kołowrotek nie puści Cię wejściem na dajmy na to E25 gdy masz bilet na E21..
![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Junior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
|
Banita
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Kupiłem bilety na sektor D23. Z premedytacją. Żeby można było spokojnie sobie usiąść z dzieckiem 6 letnim które było na meczu pierwszy raz. Po 10 min stania od rozpoczęcia meczu dzieciak zapytał się mnie czy możemy usiąść bo nogi zaczęły go boleć ... Przeszliśmy na sektor D24 bo akurat tam prawie wszyscy siedzieli. Dzieciak z zapartym tchem przesiedział do końca, klaskał, wczuł się w atmosferę meczu i po za kończeniu dopytywał się czy na następny mecz też się wybierzemy. Tak, tak, jestem piknikiem, który chce spokojnie z dzieckiem usiąść w bezpiecznym miejscu. Jak słyszę koło mnie tekstu sędzia ty h .uju i tym podobne to ciśnienie mi skacze. Bo to pożywka dla tych którzy twierdzą że mecze to zabawa dla plepsu i marginesu społecznego. Takim podejściem jak niektórzy tu prezentują to na tych 18 tys. się skończy (nawet po zwiekszeniu pojemności do 33 tys. ) i będą się bardzo dobrze czuć w swoim otoczeniu oglądając te same znajome mordy bo na pikników nie ma na Wiśle miejsca (na pewno do chwili kiedy 2 sektory będą tylko dostępne).
W temacie oświetlenia sektorów. Na sektorze D23 nie było ostrego światła i oglądało się fajnie. Na D24 już takie oświetlenie było i było denerwujące dla oglądającego (trochę raziło i przeszkadzało w oglądaniu). Jak dla mnie dodatkowe oświetlenie sektorów byłoby błędem i pogorszeniem warunków do oglądania meczu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Sektor E23 prawie sama góra. Wejście koszmar ponad 40 minut stania i wszedłem prawie na "Jak długo na Wawelu". Bardziej widoczne powinny być oznakowania rzędów krzesełek, bo parę osób przede mną gubiło się strasznie.
Mam nadzieję, że te gołe ściany wewnątrz trybuny od Reymana będą czymś przyozdobione. Mam na myśli jakieś fotografie, migawki ze spotkań itd - niech ktoś mądrzejszy ode mnie w tej kwestii się wypowie. Co do widoczności to mecz oglądało się na prawdę bardzo dobrze. Paradoks w tym że odsunięcie dało lepszy kąt widzenia całego boiska. To na plus. Tak samo sprawa tyczy się akustyki, łeb mnie napier**alał nieźle chwilę po meczu. Pisane tu było wiele razy o widoku z Błoń na lejących panów w kiblach do pisuarów. Pewnie przeoczyłem i logiczne jest pewnie no ale z drugiej strony jest to samo ![]() Powiem tak że legendarna paszodajnia przed kasami nadal będzie biła niemiłosierną kasę póki nie otworzą punktów gastronomicznych na samym stadionie. PS Jeszcze jedno albo ja byłem niewidomy albo w moim obrębie podczas stania w kolejce nie było w zasięgu wzroku żadnego kosza na śmieci. Przez to przy ścianach trybun wszedzie wyrozpierdalane śmieci... . Ktoś tu chyba o czymś zapomniał. ![]()
|
|
|
|
Moderator
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Przypomniało mi się że Legia też ma taką betonową przedłużkę jak u nas
http://i53.tinypic.com/155m0kk.jpg I oni to pokrywają bannerami, sklejkami czy jak to tam nazwać, http://www.igol.pl/images/articles/legiaarsenal.jpg, zieleń, co parę metrów herb i tak wokół całego stadionu, żadnej filozofii w tym nie ma, chwila roboty, grosze to kosztuje i od razu efekt lepszy, jakaś grafika, zdjęcia kibiców, szalików , co tam chcą Akustyka na prawdę dobra http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...stylu_czesc_2/
Ostatnio edytowane przez aNouc : 18.09.2010 o godz. 19:32.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Widok na stadionie jest fenomenalny. Z piętra z 3 rzędu coś wspaniałego. To co widać w tv przy tym wysiada.
Wejście na stadion było masakrą. Na E25 mega kolejka. Stania było tak na 30 min. Przyszedłem ok 19:20 i gdyby nie otwarte drzwi byłbym tak ok 19:55. Tak to zobaczyłem jak wnoszą flagi. Może murawa mogła by być max 5 metrów bliżej ale sądzę że wygoda oglądania by traciła na tym. Jest super. Trybuny w środku wydają się puste ale jest przestrzeń aby ją jakoś zagospodarować. Jakieś sklepiki z pamiątkami, promocje itp. Brakuje np koszy na śmieci, jakiś ładnych a nie takich jak wczoraj stały. Reszty nie oceniam, bo każdy wie jak jest, jak poprawią to będzie bardzo ok. ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Moje wrazenia odnosnie wczorajszego meczu Wisly.
Zaczynamy od plusów ujemnych ![]() -Przepustowość ul Reymana masakryczna. Podczas opuszczania stadionu czułem się lekko przytłoczony. Dodatkowo kiepska możliwość pójścia w kierunku błoń bo potok ludzi idzie w kier. Czarnowiejskiej. - Wejscie to jakiaś masakra. Jeśli nie dobudują dodatkowych 2ch bramek obok tych już istniejących to bardzo kiepsko to widze. - Poziom kultury ludzi przebywających na trybunie E poniżej krytyki. Wszyscy stoją w przejściu niewiadomo czemu, największym kozactwem stanie przy wejściu i blokowanie widoczności innym. Wg mnie konieczność wprowadzenie stewardów do kontrolowania zachowania ludzi i wypraszanie "Staczy". Chodze na Reymonta od 10 lat , praktycznie na kazdy mecz. W wiekszosci na sektory stojące. Ale krew mnie zalewa jak przchodze od czasu do czasu usiasc sobie i po prostu pocieszyc sie stadionem i ładnym widokiem a banda baranów stoi - bo stanie jest bardziej kozackie. A teraz plusy dodatnie: -widok faktycznie bardzo dobry - Krzeselka komfortowe i barierki dobre - Akustyka ! Ogolnie poprawic przepustowosc wejsc, i dyscyplinowac kibicow i bedzie ok. ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
Aha i bardzo podoba mi się ten asfalt przed G i drzewka które pięknie sie komponują i naprawdę wyglądają efektownie
Ostatnio edytowane przez crazykaro : 18.09.2010 o godz. 19:53.
|
|
|
|
Moderator
Offline |
|
|
Dodałbym do tego jeszcze fakt sprzed meczu. Stojąc w kolejce non stop jest się przepychanym przez osoby podążające do kolejnych bramek na inne sektory. To tez jest kwestia do poprawy, bo nie dość że się stoi w kolejce te 20 czy 30 minut to jeszcze co chwilę ktoś przez te kolejkę przełazi.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Wie ktoś w którym miejscu znajdują się te miejsca dla zasłużonych zawodników, tych co wymieniali m.in. Kusto, Motyka itd? Konkretnie, sektor, rząd.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
a takie pytanie czemu "góra" sektora E jest zamknięta ?
![]()
"A ja myślałem, że to śmieci,
Że to gówno z nieba leci..." |
|
|
|
Junior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
Też byłam na sektorze E23. Na Reymonta dotarłam o 19:35. W kolejce przede mną stało może 10 osób. Dostałam się na trybunę w 5-10 minut. Ogólnie bardzo szybko i sprawnie, nie wiem skąd mieliście takie problemy z wejściem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Ponawiam pytanie, gdzie byli posadzeni byli zawodnicy Wisły Kraków m.in. Motyka, Kusto, Lipka... ?
|
|
|
|
Звезда изнад свега
Offline |
|
Co do tej widoczności zauważyłem pewną prawidłowość - o fenomenalnej widoczności piszą jedynie osoby siedzące na górnej trybunie E. Sorry Winnetou, ale żadnym osiągnięciem nie jest prawidłowe wybudowanie górnej trybuny stadionu, tak żeby było widać dobrze murawę. Pewnie że fajnie, pewnie że super wrażenie ale nie przeginajmy że to jakieś mega osiągnięcie. I druga sprawa - fakt że piszą o tym tylko osoby z góry sporo mówi o tym, jaka widoczność (do dupy) jest z sektorów dolnych, nie mówiąc już o skyboksach, gdzie tym razem pierwszy rząd był jeszcze bardziej opustoszały niż na meczu z Australią. Zlatan - na trybunie VIP w środku dolnego poziomu E.
Ostatnio edytowane przez MCDave : 18.09.2010 o godz. 22:06.
![]()
После пада устајем. Никад не одустајем. Јачи постајем. До краја остајем.
|
|
|
|
Member
Od: 07.2010
Offline |
|
A propos meczu wszystko ok poza zepsutymi kołowrotami na E 23, 22, utrudniało to mocno szybkie wejście na stadion. I dorzuciłbym jeszcze stanie, nie po to płaci się 50 zł żeby stać i znosić czyjeś debilskie okrzyki o kibicowaniu. Było kilku takich debili na E 23, rzucali w ludzi paluszkami (garsciami) za to, że nie kibicują. Takich ludzi powinno się eliminować z polskich stadionów. Już podczas wejścia widziałem obrzygane klatki schodowe. Brawa dla kibiców Wisły. Widać, że szanują swój stadion. Pod koniec pytanie: Czy na pewno polscy kibice dorośli do takich stadionów |
|
|
|
Звезда изнад свега
Offline |
|
Przy okazji - polskie stadiony i polscy piłkarze nie dorośli do takich kibiców jakich mają.
Ostatnio edytowane przez MCDave : 18.09.2010 o godz. 23:16.
![]()
После пада устајем. Никад не одустајем. Јачи постајем. До краја остајем.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
Telebimów nie będzie widać ale to wielkim problemem nie jest bo ich po prostu nie będzie... Żadne nagłośnieni nie jest zwrócone w tamtą strone więc zrozumienie spikera przypominało Dworzec kolejowy w Gdyni Nawet podczas wyczytywania składów miałem problemy ze zrozumieniem. Czy siatka która jest na samej górze E zostanie zdemontowana Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez Pero : 18.09.2010 o godz. 23:12.
|
|
|
|
Banita
Od: 08.2007
Offline |
|
To nie teatr tylko stadion i tak ma zostac. A jak sie nie podoba ze ktos stoi to zwroc mu ladnie uwage a nie placz na forum (to samo sie tyczy tych co stoja w przejsciach). Moze to nie kozactwo, ale chec dopingowania druzyny ? nie pomyslales o tym? wiele ludzi, ktorzy tak robil mozei chcieli dopingowac, bo nie dostali biletow na mlyn. Ja jakos nie mam problemow z docieraniem do ludzi na stadionie, ladnie trzeba poprosic i masz wszystko ![]()
Ostatnio edytowane przez Jot : 18.09.2010 o godz. 23:17.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Ale Ty mylisz pojęcia i wychodzisz z założenia że jeśli dla Ciebie widok nie jest dobry to znaczy że taki jest. No to ja byłem na piętrze E podczas Polska - Australia i widok był bardzo dobry. Takie same spostrzeżenia mieli znajomi po meczu z Koroną i ja nie piszę że widok jest ogółem dobry bo według mnie osobiście taki właśnie jest, ale pójdzie na piętro MCDave i będzie miał inne zdanie. Mimo wszystko troszkę mnie to dziwi, murawa jest o ponad metr obniżona, nie ma żadnych płotów, a odległość jest w ogóle nie odczuwalna, ale nie każdemu się dogodzi, tak źle, i tak niedobrze. Chociaż tak czytam ostatnie komentarze i niektóre problemy są tak absurdalne że mnie głowa rozbolała. Najlepiej jakby do każdego kibica był przyłączany jeden steward, kelnerka, kucharz i sprzątaczka, a bilet kosztował 5 zł
Ostatnio edytowane przez aNouc : 18.09.2010 o godz. 23:24.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|