The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.08.2009, 11:48
Tenzen napisał(a):Wyświetl post
Odeszło jedenastu piłkarzy a sprowadziliśmy tylko trzech nowych (plus Garguła i Burliga).

Odeszło trzech napastników plus czwarty Boguski jest ciężko kontuzjowany.

W poprzednim sezonie mieliśmy mocną ławkę rezerwowych. Teraz jest tam pusto.

Za ponad pół miliona funtów można kupić sprawdzonego bramkarza. A i przydałby się kolejny napastnik z kartą na ręku. Może tym razem będzie celniej niż Dudu i Beto.
Kolego drogi, nie rozumiesz że ta kasa musi iść na załatanie dziury w budżecie? i tak jest to nie wystarczająca kwota, jeśli wierzyć Wilczkowi.

wszyscy tylko "kupić, kupić."

zrozumcie, przede wszystkim musimy przetrwać finansowo. Dopiero potem możemy myśleć o transferach.

zejdzice na ziemię wkońcu, mamy problemy finansowe!

grajki muszą teraz udowodnić że porażka z Levadią to był wypadek przy pracy, i zdobyć Mistrzostwo.

gramy tylko w Ekstraklasie i Pucharze Polski. Nie ma już Pucharu Ekstraklasy.
Co daje jakieś 35-40 meczów w sezonie, licząc reprezentacje. Czy to dużo na naszą kadrę? myśle że nie. Pamiętajmy że dojdzie Garguła, Singlar, Boguski. Wiadomo, wszyscy na raz zdrowi nie będą, ale i tak, mamy spore pole manewru.
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 16.08.2009, 12:16
Cóż, z pozytywów - sprzedaż Brożka uspokoiłaby sytuację finansową w klubie ( lepiej teraz sprzedać kogoś drogo, niż za pół roku robić wyprzedaż), pozwoliłaby przedłużyć kontrakt z Małeckim na nowych warunkach ( problem zasugerowałem już wcześniej, pastwiąc się nad pomysłami Markusa ). Wątpię, żebyśmy dali radę kogokolwiek dokupić w tym okienku, być może w następnym.
Straty są oczywiste, Brożek jest obecnie najlepszym polskim napastnikiem.

Co do wąskiej kadry - nie przesadzajmy. Jak już napisał Proud - dzięki wspaniałej postawie w europejskich pucharach nie mamy już tego problemu. Jest tylko liga i Puchar Polski. Nie ma nawet Pucharu Ekstraklasy.

Cantoro jak widać wraca do formy, przy znacznej obniżce kontraktu mógłby być niezłym rezerwowym - może wejść na 50 minut, uspokoić grę.

Takie moje luźne przemyślenia.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 16.08.2009, 12:52
Cantoro zawsze wraca do formy, jak się kontrakt kończy.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 16.08.2009, 12:55
Jest kasa z Uche , jesli sprzedadza Brozia to i tak Łysy ma 2 tygodnie zeby kogos kupic,pewnie z zagranicy...
Odpowiedz cytując
unpredictable_wislaczka
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 16.08.2009, 12:57
Kontrakt mu się kończy, ale kilka dni temu stwierdził w jakimś wywiadzie,że nie chce grać w Wiśle,jeżeli miałby być rezerwowym i wchodzić na kilkanaście minut. Co prawda nie wiadomo, jakby przyszło co do czego i zaproponowaliby mu przedłużenie kontraktu czy by podpisał, ale raczej na pewno podwyżki nie dostanie.
No i mam nadzieję,że podpisanie kontraktu z Małeckim nie jest uzależnione od odejścia Brożka,bo to by była głupota.
M. Skorża:"Głowackiego,Sobolewskiego,czy odchodzących z klubu Baszczyńskiego oraz Zieńczuka,ale i braci Brożków zazdrościć mi mogą nie tylko inni trenerzy.Sam jestem wdzięczny losowi, że mogłem z nimi pracować."

M. Szymkowiak:"Radek Sobolewski,Marcin Baszczyński, Paweł Brożek,Marek Zieńczuk czy Patryk Małecki.Oni daliby się za Wisłę pokroić."

Niektórym wydaje się,że stadiony piłkarskie to wyspy.Nie wiedzą,że są one raczej lustrami,w których odbija się obraz świata,do którego wszyscy należymy
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 16.08.2009, 13:45
unpredictable_wislaczka napisał(a):Wyświetl post
No i mam nadzieję,że podpisanie kontraktu z Małeckim nie jest uzależnione od odejścia Brożka,bo to by była głupota.
Jest zależne od stanu naszego budżetu. Obecnie nie mamy raczej wolnych środków.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 16.08.2009, 13:50
Po ewentualnym odejściu Brozka kupienie napastnika to konieczność i jeżeli nie będzie na to kasy to tylko oznacza że ktoś nie potrafi kierować dobrze polityką transferową w klubie.
Ostatnio edytowane przez Lemoniadowy Joe : 16.08.2009 o godz. 14:15.
Odpowiedz cytując
Bankowiec
Banita

Od: 08.2009

Stary 16.08.2009, 14:02
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Jest zależne od stanu naszego budżetu. Obecnie nie mamy raczej wolnych środków.
Jest zależne od operatywności naszych działaczy i decyzji Cupiała, bo to od nich zależy kształt i stan naszego budżetu. Teraz i w przyszłości.

Lepiej zdobyć i wydać na kontrakt Małeckiego przykładowe 150 tys Euro (np: dodatkowo "zadłużając się u Cupiała" na tą sumę), by potem móc go sprzedać za minimum 1-2 mln Euro (a cały czas się rozwija) niż myśląc jak Wolfy nie zdobyć, nie wydać i oddać go za darmo. Przez taką utratę wartościowych zawodników powstają największe luki w budżecie. A klub balansuje od jednej Lewadi do druigiej.

Finansowej pomyślności klubu nie buduje się na takim myśleniu, jaki prezentuje Wolfy, co można na różne sposoby udowodnić, ale nie chcę się już dłużej nad tym podejściem znęcać.
Ostatnio edytowane przez Bankowiec : 16.08.2009 o godz. 14:04.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 16.08.2009, 19:24
Strata Brożka byłaby bolesna, ale ja po meczu z Levadią nie mam wątpliwości - to napastnik o klasę gorszy od Żurawskiego i Frankowskiego. Widać to już nie po raz pierwszy, gdy gramy w europejskich pucharach. Więc strata Brożka będzie bolesna głównie w kontekście walki na krajowym podwórku. Bo w Europie z Brożkiem czy bez i tak dostaniemy bęcki.

Jeśli ma odchodzić, niech odchodzi teraz - i tak mamy stracony sezon, więc łatwiej będzie to przełknąć.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 16.08.2009, 19:47
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Strata Brożka byłaby bolesna, ale ja po meczu z Levadią nie mam wątpliwości - to napastnik o klasę gorszy od Żurawskiego i Frankowskiego. Widać to już nie po raz pierwszy, gdy gramy w europejskich pucharach. Więc strata Brożka będzie bolesna głównie w kontekście walki na krajowym podwórku. Bo w Europie z Brożkiem czy bez i tak dostaniemy bęcki.

Jeśli ma odchodzić, niech odchodzi teraz - i tak mamy stracony sezon, więc łatwiej będzie to przełknąć.
Sezon jeszcze nie jest stracony - byłby, gdyby Wisła za rok nie zakwalifikowała sie do europejskich pucharów.

Za rok też można grać o LM i to lepiej niż w tym sezonie - ale pracować na to trzeba już teraz.

Nie mam nic przeciwko sprzedaży Brożka za godne pieniądze, o ile klub sprowadzi w jego miejsce wskazanego przez Skorżę następcę lub następców. Może pozwoli to też na sprowadzenie wreszcie porządnego bramkarza.

A w sprawie Małeckiego - nie należy słuchać podszeptów pseudmenadżerów typu Wolfiego i pozwolić mu odejść za darmo, bo komuś brakuje operatywności w wygospodarowaniu odpowiednich środków. Byłby to ogromny błąd i strata sportowa oraz finansowa dla klubu, podobnie jak w przypadku Kosowskiego.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
d
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 16.08.2009, 20:02
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Strata Brożka byłaby bolesna, ale ja po meczu z Levadią nie mam wątpliwości - to napastnik o klasę gorszy od Żurawskiego i Frankowskiego.
Mitologizacji ciąg dalszy. Tego nie sposób orzec bez weryfikacji w innym kontekście niż nasza liga. Puchary nie mają tu nic do rzeczy, bo Brożek nigdy nie grał w tak mocnym zespole jak ww. Dla mnie Brożek nie jest gorszym piłkarzem niż Żurawski w jego wieku, który - warto dodać - NIC W POWAŻNEJ PIŁCE nie osiągnął. Tyle że Brożek jeszcze trochę czasu ma.
Odpowiedz cytując
allond
Junior Member

Od: 08.2009

Stary 16.08.2009, 22:41
Bankowiec napisał(a):Wyświetl post
Jest zależne od operatywności naszych działaczy i decyzji Cupiała, bo to od nich zależy kształt i stan naszego budżetu. Teraz i w przyszłości.

Lepiej zdobyć i wydać na kontrakt Małeckiego przykładowe 150 tys Euro (np: dodatkowo "zadłużając się u Cupiała" na tą sumę), by potem móc go sprzedać za minimum 1-2 mln Euro (a cały czas się rozwija) niż myśląc jak Wolfy nie zdobyć, nie wydać i oddać go za darmo. Przez taką utratę wartościowych zawodników powstają największe luki w budżecie. A klub balansuje od jednej Lewadi do druigiej.
Cupiał kasy nie da bo kasy sam nie ma na zadłużonej Telefonice siadły banki i domagają się szybszej spłaty coraz większych zaciąganych przez firmę kredytów. Dlatego Wolfi bilansuje budżet - bo wie ,że tym razem Cupiał go nie wspomoże hojną sakiewką bo nawet nie ma z czego . Dla niewierzących odsyłam do bieżącego nr Forbes'a - jest tam artykuł nt. sytuacji TF i co niecoś o Wiśle. Dopóki będzie kryzys na rynku to sytuacja finansowa Wisły będzie marna. Teraz pewnie Cupiałowi świta w głowie czy przetrzymać sytuacje czy zacząć wyprzedawać zawodników i zakręcać kurek finansowania dla klubu
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 16.08.2009, 22:52
allond napisał(a):Wyświetl post
Dlatego Wolfi bilansuje budżet
wolfy nie bilansuje, tylko tłumaczy tym mniej lotnym dlaczego dwa i dwa jest cztery Zazwyczaj spotyka się z odpowiedzią, że "gdyby dodać jeden to by było pięć, a pięć - to jest liczba, nie to co jakieś tam cztery, jak głupi wolfy pisze, a się nie zna. Dlatego nie należy się ograniczać do czterech, bo przy odrobinie starań dwa plus dwa może - w porywach - równać nawet do sześciu.".

Czego się boję - to co teraz mamy może być tylko ciszą przed burzą, dokładnie jak po Tbilisi. Wolałbym, żeby wszystko jakoś się jednak zbilansowało przed końcem rundy.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
cassius31krakow
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 17.08.2009, 08:09
allond napisał(a):Wyświetl post
Dlatego Wolfi bilansuje budżet
Wolfy - tu chodziło o Wilczka
Odpowiedz cytując
yoda79
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 17.08.2009, 08:40
d napisał(a):Wyświetl post
Mitologizacji ciąg dalszy. Tego nie sposób orzec bez weryfikacji w innym kontekście niż nasza liga. Puchary nie mają tu nic do rzeczy, bo Brożek nigdy nie grał w tak mocnym zespole jak ww. Dla mnie Brożek nie jest gorszym piłkarzem niż Żurawski w jego wieku, który - warto dodać - NIC W POWAŻNEJ PIŁCE nie osiągnął. Tyle że Brożek jeszcze trochę czasu ma.
A dla mnie jest dużo gorszy. Abstrahując od wartości drużyny Żurawski strzelał w jego wieku Interowi, Parmie czy Lazio i nie zawsze były to "wymarzone" sytuacje (jak z Parmą na wyjeździe)
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Stary 17.08.2009, 10:03
Żurawski był innym typem zawodnika. Miał lepiej ułożoną stopę. Do tego lepiej rozprowadzał akcje.

wydaje mi się że był jednak lepszym piłkarzem niż Paweł.
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
Jakub88
Junior Member

Od: 07.2009

Stary 17.08.2009, 10:04
Zgodze się że Brozio to jednak na naszą lige tylko jest zawodnikiem dobrym. może i ciężko porównać gre tych piłkarzy ale o ile gdy odchodził Żuraw to patrzyło się na jego gre bo mógł zabłysnąć o tyle Paweł za granicą zniknie szybciutko. ponadto nie wiem czy d amięta te czasy gdy Żurawski właśnie w wieku Pawłe rywalizował o złotą piłke wygrał ronaldinho bo w swojej lidze wiecej punktów za bramke dostawał (liga dużo silniejsza ) a z Pawłem jeszcze takiego miłego akcentu nie miałem myśle że to nie mitologizacja ale jasna sytuacja. Żuraw potrafił strzelać w każda pogode z każdym zespołem o każda stawke.

zgadnijcie czyje urodziny dziś ;d
Ostatnio edytowane przez Jakub88 : 17.08.2009 o godz. 17:47.
Odpowiedz cytując
eMTe
Senior Member

Stary 17.08.2009, 11:15
Nasz zarząd właśnie funduje nam thriller pt. "Małecki i jego przyszłość". Umowy nie trzeba podpisywać od września. Można od stycznia kiedy odejdzie Mauro Cantoro. Przecież on zarabia naprawdę dużo. Sądzę, że 80% tej sumy zadowoliłaby Patryka. A tak się boję, że go stracimy. Znając naszych to oceniam to na 90% : /
Odpowiedz cytując
Pablooo
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 17.08.2009, 11:21
Małecki nigdzie nie odejdzie za darmo. Nie panikuj
Odpowiedz cytując
eMTe
Senior Member

Stary 17.08.2009, 11:28
Pablooo napisał(a):Wyświetl post
Małecki nigdzie nie odejdzie za darmo. Nie panikuj
Za darmo nie, ale za 100-200 tys. euro, czyli prawie za darmo. Kokoszka też miał nie odejść za 400 tys. euro
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 17.08.2009, 12:39
eMTe napisał(a):Wyświetl post
Za darmo nie, ale za 100-200 tys. euro, czyli prawie za darmo. Kokoszka też miał nie odejść za 400 tys. euro
Wywal to, bo zaraz Cię tu zlinczują kogo ty porównujesz
Odpowiedz cytując
eMTe
Senior Member

Stary 17.08.2009, 12:41
Ostatnio gdzieś było napisane, że Małecki powiedział, że jego cierpliwość nie będzie trwała wiecznie. Baszczyński też odszedł bo nie chciano z nim umowy przedłużyć. To jest nasz błąd - zawodnicy całują klamkę drzwi Jacka Bednarza.
Odpowiedz cytując
Tenzen
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 17.08.2009, 12:48
Baszczyński chciał odejść, jeździł nawet na testy za czasu Petrescu który mówił o Baszczu, że się nie szanuje. Poza tym mimo, że jest dobry to już stary, Małecki jest bardzo perspektywiczny także to inna historia.

Co do Kokoszki... Nikt się nie spodziewał, że nagle wytnie taki numer.
Odpowiedz cytując
Stavanger
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 17.08.2009, 12:52
Aż boję się pomyśleć, że ktoś nam go w Polsce weźmie, bo nasz zarząd żałuje pieniędzy.

Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Stary 17.08.2009, 12:57
ludzie, nie panikujcie, skoro Patryk tak kocha Wisłe, jak to mówi w każdym wywiadzie, to nie odejdzie w ten sposób.

Zresztą, to nie jest jeszcze zawodnik o którego będą bić się zachodnie kluby. Bez przesady.
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
yoda79
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 17.08.2009, 13:09
eMTe napisał(a):Wyświetl post
Ostatnio gdzieś było napisane, że Małecki powiedział, że jego cierpliwość nie będzie trwała wiecznie. Baszczyński też odszedł bo nie chciano z nim umowy przedłużyć. To jest nasz błąd - zawodnicy całują klamkę drzwi Jacka Bednarza.
No tak-Małecki stwierdził,że jego cierpliwość ma swoje granice a na pytanie o prawo Webstera uchylił się od odpowiedzi.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
Bekas
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 17.08.2009, 13:11
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
ciekawey jestem czy Kubą B też ma taką klauzule.
Wydaje mi sie, ale prawie na 100 %, ze tak.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 17.08.2009, 13:49
Wolfy napisał(a):
wolfy nie bilansuje, tylko tłumaczy tym mniej lotnym dlaczego dwa i dwa jest cztery

Tak, dobrze znamy już te Twoje „2 i 2 równa się 4”, kiedy głosiło np.: że Wisła nie ma pieniędzy na podpisanie nowego kontraktu z Kosowskim, by za parę dni znaleźć pieniądze na kontrakty dla Matusiaka, Łobodzińskiego, czy Diaza., albo gdy pisałeś na parę dni przed transferem Krima „Wisłę nie stać dziś na żadne transfery gotówkowe” .

Ale nie chcę się jednak dalej nad Twoimi błędnymi osądami „pastwić”, bo zawsze mam dzięki nim dużo dobrej zabawy. W końcu każdy ma jakiś swój niepowtarzalny urok. Nawiasem mówiąc, skoro tak doskonale orientujesz się w obecnym budżecie Wisły, czemu jeszcze nie jesteś w zarządzie klubu lub RN? Może po prostu dlatego, że się do tego nie nadajesz i tak naprawdę zupełnie nie wiesz, o czym piszesz?

Wszystko w gruncie rzeczy jest jedynie kwestią woli i decyzji Bogusława Cupiała.

Na koniec prośba – daruj już sobie wmawianie, że Wisły ani teraz, ani w przyszłości „nie stać” na przedłużanie kontraktu z Małeckim lub że zbankrutuje, gdy to zrobi. Albo że dla bezpieczeństwa budżetu klubu będzie korzystniejsze oddanie go gdzieś za półdarmo. Chyba, iż dalej chcesz się ośmieszać.
Ostatnio edytowane przez Markus : 17.08.2009 o godz. 14:39.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Stary 17.08.2009, 14:23
Markus ,zapomniałeś dodać że Wisła potrzebuje zwycięstw a nie porażek.
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 17.08.2009, 14:37
kristos napisał(a):Wyświetl post
Markus ,zapomniałeś dodać że Wisła potrzebuje zwycięstw a nie porażek.
A co, zapomniałeś o tym, czy nie zgadzasz się z tym? Bo czasem trudno odgadnąć...
(...)
"
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów