|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Cóż, z pozytywów - sprzedaż Brożka uspokoiłaby sytuację finansową w klubie ( lepiej teraz sprzedać kogoś drogo, niż za pół roku robić wyprzedaż), pozwoliłaby przedłużyć kontrakt z Małeckim na nowych warunkach ( problem zasugerowałem już wcześniej, pastwiąc się nad pomysłami Markusa ). Wątpię, żebyśmy dali radę kogokolwiek dokupić w tym okienku, być może w następnym.
Straty są oczywiste, Brożek jest obecnie najlepszym polskim napastnikiem. Co do wąskiej kadry - nie przesadzajmy. Jak już napisał Proud - dzięki wspaniałej postawie w europejskich pucharach nie mamy już tego problemu. Jest tylko liga i Puchar Polski. Nie ma nawet Pucharu Ekstraklasy. Cantoro jak widać wraca do formy, przy znacznej obniżce kontraktu mógłby być niezłym rezerwowym - może wejść na 50 minut, uspokoić grę. Takie moje luźne przemyślenia. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Cantoro zawsze wraca do formy, jak się kontrakt kończy.
![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Jest kasa z Uche , jesli sprzedadza Brozia to i tak Łysy ma 2 tygodnie zeby kogos kupic,pewnie z zagranicy...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Kontrakt mu się kończy, ale kilka dni temu stwierdził w jakimś wywiadzie,że nie chce grać w Wiśle,jeżeli miałby być rezerwowym i wchodzić na kilkanaście minut. Co prawda nie wiadomo, jakby przyszło co do czego i zaproponowaliby mu przedłużenie kontraktu czy by podpisał, ale raczej na pewno podwyżki nie dostanie.
No i mam nadzieję,że podpisanie kontraktu z Małeckim nie jest uzależnione od odejścia Brożka,bo to by była głupota. ![]()
M. Skorża:"Głowackiego,Sobolewskiego,czy odchodzących z klubu Baszczyńskiego oraz Zieńczuka,ale i braci Brożków zazdrościć mi mogą nie tylko inni trenerzy.Sam jestem wdzięczny losowi, że mogłem z nimi pracować."
M. Szymkowiak:"Radek Sobolewski,Marcin Baszczyński, Paweł Brożek,Marek Zieńczuk czy Patryk Małecki.Oni daliby się za Wisłę pokroić." Niektórym wydaje się,że stadiony piłkarskie to wyspy.Nie wiedzą,że są one raczej lustrami,w których odbija się obraz świata,do którego wszyscy należymy |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jest zależne od stanu naszego budżetu. Obecnie nie mamy raczej wolnych środków.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Po ewentualnym odejściu Brozka kupienie napastnika to konieczność i jeżeli nie będzie na to kasy to tylko oznacza że ktoś nie potrafi kierować dobrze polityką transferową w klubie.
Ostatnio edytowane przez Lemoniadowy Joe : 16.08.2009 o godz. 14:15.
|
|
|
|
Banita
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Jest zależne od operatywności naszych działaczy i decyzji Cupiała, bo to od nich zależy kształt i stan naszego budżetu. Teraz i w przyszłości.
Lepiej zdobyć i wydać na kontrakt Małeckiego przykładowe 150 tys Euro (np: dodatkowo "zadłużając się u Cupiała" na tą sumę), by potem móc go sprzedać za minimum 1-2 mln Euro (a cały czas się rozwija) niż myśląc jak Wolfy nie zdobyć, nie wydać i oddać go za darmo. Przez taką utratę wartościowych zawodników powstają największe luki w budżecie. A klub balansuje od jednej Lewadi do druigiej. Finansowej pomyślności klubu nie buduje się na takim myśleniu, jaki prezentuje Wolfy, co można na różne sposoby udowodnić, ale nie chcę się już dłużej nad tym podejściem znęcać.
Ostatnio edytowane przez Bankowiec : 16.08.2009 o godz. 14:04.
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Strata Brożka byłaby bolesna, ale ja po meczu z Levadią nie mam wątpliwości - to napastnik o klasę gorszy od Żurawskiego i Frankowskiego. Widać to już nie po raz pierwszy, gdy gramy w europejskich pucharach. Więc strata Brożka będzie bolesna głównie w kontekście walki na krajowym podwórku. Bo w Europie z Brożkiem czy bez i tak dostaniemy bęcki.
Jeśli ma odchodzić, niech odchodzi teraz - i tak mamy stracony sezon, więc łatwiej będzie to przełknąć. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Za rok też można grać o LM i to lepiej niż w tym sezonie - ale pracować na to trzeba już teraz. Nie mam nic przeciwko sprzedaży Brożka za godne pieniądze, o ile klub sprowadzi w jego miejsce wskazanego przez Skorżę następcę lub następców. Może pozwoli to też na sprowadzenie wreszcie porządnego bramkarza. A w sprawie Małeckiego - nie należy słuchać podszeptów pseudmenadżerów typu Wolfiego i pozwolić mu odejść za darmo, bo komuś brakuje operatywności w wygospodarowaniu odpowiednich środków. Byłby to ogromny błąd i strata sportowa oraz finansowa dla klubu, podobnie jak w przypadku Kosowskiego. ![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Mitologizacji ciąg dalszy. Tego nie sposób orzec bez weryfikacji w innym kontekście niż nasza liga. Puchary nie mają tu nic do rzeczy, bo Brożek nigdy nie grał w tak mocnym zespole jak ww. Dla mnie Brożek nie jest gorszym piłkarzem niż Żurawski w jego wieku, który - warto dodać - NIC W POWAŻNEJ PIŁCE nie osiągnął. Tyle że Brożek jeszcze trochę czasu ma.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
na zadłużonej Telefonice siadły banki i domagają się szybszej spłaty coraz większych zaciąganych przez firmę kredytów. Dlatego Wolfi bilansuje budżet - bo wie ,że tym razem Cupiał go nie wspomoże hojną sakiewką bo nawet nie ma z czego . Dla niewierzących odsyłam do bieżącego nr Forbes'a - jest tam artykuł nt. sytuacji TF i co niecoś o Wiśle. Dopóki będzie kryzys na rynku to sytuacja finansowa Wisły będzie marna. Teraz pewnie Cupiałowi świta w głowie czy przetrzymać sytuacje czy zacząć wyprzedawać zawodników i zakręcać kurek finansowania dla klubu |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
wolfy nie bilansuje, tylko tłumaczy tym mniej lotnym dlaczego dwa i dwa jest cztery
Czego się boję - to co teraz mamy może być tylko ciszą przed burzą, dokładnie jak po Tbilisi. Wolałbym, żeby wszystko jakoś się jednak zbilansowało przed końcem rundy. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Żurawski był innym typem zawodnika. Miał lepiej ułożoną stopę. Do tego lepiej rozprowadzał akcje.
wydaje mi się że był jednak lepszym piłkarzem niż Paweł. ![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Zgodze się że Brozio to jednak na naszą lige tylko jest zawodnikiem dobrym. może i ciężko porównać gre tych piłkarzy ale o ile gdy odchodził Żuraw to patrzyło się na jego gre bo mógł zabłysnąć o tyle Paweł za granicą zniknie szybciutko. ponadto nie wiem czy d amięta te czasy gdy Żurawski właśnie w wieku Pawłe rywalizował o złotą piłke wygrał ronaldinho bo w swojej lidze wiecej punktów za bramke dostawał (liga dużo silniejsza
) a z Pawłem jeszcze takiego miłego akcentu nie miałem myśle że to nie mitologizacja ale jasna sytuacja. Żuraw potrafił strzelać w każda pogode z każdym zespołem o każda stawke.zgadnijcie czyje urodziny dziś ;d
Ostatnio edytowane przez Jakub88 : 17.08.2009 o godz. 17:47.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nasz zarząd właśnie funduje nam thriller pt. "Małecki i jego przyszłość". Umowy nie trzeba podpisywać od września. Można od stycznia kiedy odejdzie Mauro Cantoro. Przecież on zarabia naprawdę dużo. Sądzę, że 80% tej sumy zadowoliłaby Patryka. A tak się boję, że go stracimy. Znając naszych to oceniam to na 90% : /
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Małecki nigdzie nie odejdzie za darmo. Nie panikuj
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ostatnio gdzieś było napisane, że Małecki powiedział, że jego cierpliwość nie będzie trwała wiecznie. Baszczyński też odszedł bo nie chciano z nim umowy przedłużyć. To jest nasz błąd - zawodnicy całują klamkę drzwi Jacka Bednarza.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Baszczyński chciał odejść, jeździł nawet na testy za czasu Petrescu który mówił o Baszczu, że się nie szanuje. Poza tym mimo, że jest dobry to już stary, Małecki jest bardzo perspektywiczny także to inna historia.
Co do Kokoszki... Nikt się nie spodziewał, że nagle wytnie taki numer. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Aż boję się pomyśleć, że ktoś nam go w Polsce weźmie, bo nasz zarząd żałuje pieniędzy.
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
ludzie, nie panikujcie, skoro Patryk tak kocha Wisłe, jak to mówi w każdym wywiadzie, to nie odejdzie w ten sposób.
Zresztą, to nie jest jeszcze zawodnik o którego będą bić się zachodnie kluby. Bez przesady. ![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
No tak-Małecki stwierdził,że jego cierpliwość ma swoje granice a na pytanie o prawo Webstera uchylił się od odpowiedzi.
![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wolfy napisał(a):
Tak, dobrze znamy już te Twoje „2 i 2 równa się 4”, kiedy głosiło np.: że Wisła nie ma pieniędzy na podpisanie nowego kontraktu z Kosowskim, by za parę dni znaleźć pieniądze na kontrakty dla Matusiaka, Łobodzińskiego, czy Diaza., albo gdy pisałeś na parę dni przed transferem Krima „Wisłę nie stać dziś na żadne transfery gotówkowe” . Ale nie chcę się jednak dalej nad Twoimi błędnymi osądami „pastwić”, bo zawsze mam dzięki nim dużo dobrej zabawy. W końcu każdy ma jakiś swój niepowtarzalny urok. Nawiasem mówiąc, skoro tak doskonale orientujesz się w obecnym budżecie Wisły, czemu jeszcze nie jesteś w zarządzie klubu lub RN? Może po prostu dlatego, że się do tego nie nadajesz i tak naprawdę zupełnie nie wiesz, o czym piszesz? Wszystko w gruncie rzeczy jest jedynie kwestią woli i decyzji Bogusława Cupiała. Na koniec prośba – daruj już sobie wmawianie, że Wisły ani teraz, ani w przyszłości „nie stać” na przedłużanie kontraktu z Małeckim lub że zbankrutuje, gdy to zrobi. Albo że dla bezpieczeństwa budżetu klubu będzie korzystniejsze oddanie go gdzieś za półdarmo. Chyba, iż dalej chcesz się ośmieszać.
Ostatnio edytowane przez Markus : 17.08.2009 o godz. 14:39.
![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Markus ,zapomniałeś dodać że Wisła potrzebuje zwycięstw a nie porażek.
![]()
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"...... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A co, zapomniałeś o tym, czy nie zgadzasz się z tym? Bo czasem trudno odgadnąć...
![]()
|
|

|
||||||
![]() |
|
|