|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Ciekawa wypowiedz użytkownika skyscapercity w temacie o stadionie:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Aktualnie w Radio Kraków m.in P. Dariusz Olszówka, mowa o stadionie.
![]()
Półśrodki owocują ćwierćrezultatami
To z racji Cracovii i Wisły, na poziom tych drużyn nie ma chyba rady, wieszcz nawet stojąc na rynku, mruczy: Dziady, Dziady. L.J. Kern |
|
|
|
I am what I am
Od: 09.2004
Offline |
|
|
Usłyszałem tylko końcówkę, jak Pan Darek mówił, że generalnie zamiast koncertu na Wiśle po którym trzeba będzie wymieniać murawę (jak w Poznaniu) woli zaprosić jakąś znana drużynę lub rozegrać turniej międzynarodowy.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
I bardzo dobrze, żadne gwiazdy muzycznej na Wiśle, na co to komu, chyba tylko Majchrowskiemu żeby pokazać Polsce że wszyscy są szczęśliwi, powstał nowiutki stadion i przyjechała mega gwiazda, wszystko po to żeby zatrzeć po sobie złe wrażenie, pieniędzy nie mają na elewację, na to i owo, a na Stingów, McCartneyów, Collinsów czy kogo oni tam chcą zaprosić pieniądze się znajdują, zamiast wydawać niepotrzebnie na nich i na nową murawę, te pieniądze przeznaczcie na elewację, czy na wyposażenie punktów gastronomicznych, restauracji, czegokolwiek, oni przyjadą i po paru godzinach odjadą, a problem ze stadionem dalej będzie, nie można dopuścić do żadnego koncertu na Wiśle! Majchrowski tym sposobem chce zatrzeć złe wrażenie
Ostatnio edytowane przez aNouc : 15.09.2010 o godz. 12:57.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2009
Offline |
|
|
http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri..._na_zachodzie/
wnętrze zachodniej ciągle w proszku, przyspieszenia prac nie widać. Do szklenia elewacji też się nie palą, przyjdą przymrozki w październiku i będzie po zawodach. Same posadzki będą musiały schnąć minimum 3 miesiące i to w opcji temperatur powyżej 15*C, a tych posadzek nawet jeszcze nie ma. Runda wiosenna przy zachodniej się oddala... |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Ech, trzeba jakoś nadać temu problemowi rozgłos, bo inaczej dawne D w życiu nie zostanie dopuszczone do użytku...![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Ja bym nie przesadzał nie jest tak źle. Moim zdaniem jest szybciej niż ze wschodnią. Nie wiem jak jest na całej trybunie ale po fotkach widać, że jest już na ukończeniu robienie wentylacji. Posadzki mają schnąć 3 miesiące? Przecież tyle nawet stropy nie schną jak się je wylewa np. przy budowie jakiegoś domu czy jakiegoś mniejszego budynku, bo wiadomo na większych budowach, tak jak tutaj to już gotowe płyty, a później wylewki.
Tynkowanie się rozpoczęło ale pokazali raptem dwie ściany więc nie wiem jak to ocenić, czy zrobione jest coś więcej nie wiadomo. Jeszcze dużo rzeczy do zrobienia, to fakt ale nie ma tragedii według mnie. A za szklenie elewacji mogli by się faktycznie wziąć, no ale jeżeli jeszcze coś robią na "dachu" to się za to zabierać nie będą. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wschodnia wschodnią. Ale trzeba zrobić wszystko, żeby na C (dawne D) młyn mógł jak najszybciej wrócić!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
Jakiś czas temu mówiło się, że przy sprzedaży Kuby Borussia obiecała mecz. Prawda czy wymysł pseudodziennikarzy ? To dlaczego teraz nie zorganizować tego meczu ? ![]() "Bo nasza ARMIA to potęga" |
|
|
|
Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
gress, Basałaj wypowiadał się, że ten zapis w umowie z Borussią już wygasł
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
tytuł tej galerii powinien brzmieć: "na zachodzie bez zmian..."
![]() ![]() "Unia Tarnów - Te słowa brzmią dumnie..." |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Bo to ustalenie z Borussią miało swój "termin ważności", który minął. Za wywiadem z Basałajem.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
|
Cytat:
Płyty stropowe często miesiąc albo i więcej czekają na zamontowanie, na nie wylewa się posadzki. Ta posadzka musi tyle schnąć (3 miesiące), aby żadna woda już z betonu nie uciekła - inaczej drewno, panel czy nawet glazura "wstaną". Tutaj nie ma różnicy, czy to dom czy stadion. Aby zdążyć oddać tą trybunę w listopadzie, już powinny być ostatnie szlify wykończeniówki, nie jej początki. Zachodnia nie ma jeszcze stanu wnętrz trybuny wschodniej z listopada 2009. Wtedy wylana była już większość posadzek i przynajmniej połowa tynków. Tempo tej wykończeniówki nie jest wcale szybsze, jak co poniektórym się wydaje.
Temat dla inwestora jest martwy, mimo bezczelności Niedziałkowskiej, która jeszcze 18 sierpnia się szczyciła, że wszystko ruszy. |
||
|
|
Junior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
/edit widze ze juz ktos mnie uprzedził z odpowiedzią ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
PiotrG nie podwazam Twojej fachowej wiedzy ale wg tego na ile ja sie orientuje w pracach posadzkarskich to ich schniecie nie trwa trzy miesiace. Po kilku dniach po posadzce mozna chodzic, a po 21 mozna juz po niej jezdzic wozkami nawet, wiec mysle ze trzy tygodne mozna przyjac jako termin schniecia posadzek. Zreszta posadzki leja teraz w Gdansku i na Narodowym i przy zalozeniu o trzy miesiecznym wysychaniu mielibysmy ich zakonczenie w grudniu, czyli raczej w temperaturach nie nadajacych sie do tego typu prac.
![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
I am what I am
Od: 09.2004
Offline |
|
|
Panie i Panowie - 21 listopada wybory. Wiemy co robić.
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Otwarcie stadionu to jest minimum pół roku więc nie ma co dywagować czy to będzie koncert czy mecz.
W przypływie naiwności liczyłem że na Legię chociaż D zrobią bo tam roboty chyba aż tyle co na zachodniej nie ma, ale jak nic nie robią to na D tez nie ma co liczyć. Pewnie nie ma kasy, Majchrowski od początku nie podał jeszcze ani jednej prawdziwej daty więc dalej mówi co chce, szczególnie że zdecydowaną większość mieszkańców sprawa stadionu kompletnie nie interesuje Może coś ruszy po wyborach bo przed nikt nie zdecyduje się grosza na stadion przeznaczyć. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
Dam Ci taki przykład - wylej sobie posadzkę w pokoju i po miesiącu ułóż panele - za kolejne 2 miesiące one wstaną. Woda z betonu sporo czasu paruje, nawet niewielkie ilości rozpieprzą sztywne pokrycie. Ja się o tym na własnej skórze przekonałem i nie tylko ja. Na SN mają jeszcze sporo czasu na to wszystko, w Gdańsku sporo posadzek na trybunie głównej wykonano już w wakacje. Co się jeszcze Gdańska tyczy - oni tam mają spore opóźnienia, tylko się o tym nie mówi. Zresztą co tutaj teoretyzować... Do 29 października to nawet tych posadzek u nas nie wykonają. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Nie ma co ukrywać, dla Majchrowskiego docelową imprezą był mecz z Australią, nie chciano się skompromitować przy całej Polsce, to coś tam wtedy pracę przyspieszono, teraz widać, że mają to głęboko gdzieś...
Jak dla mnie to jak zagramy na naszym stadionie na wiosnę to będzie sukces. A Majchrowskiemu i tej całej bandzie polskich decydentów podziękujemy w wyborach. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
pracuję dla firmy, która kładzie posadzki i flizy na wielkich przestrzeniach (hipermarkety). Miedzy innymi flizy w Geant Krokus na Komorowskiego układaliśmy. Na surowym podłozu betonowym wylewało się zaprawę (klej) i kładło płytki. Tego dnia można po nich biegać, a po 24 godzinach mogą jeździć po nich wózki widłowe. Nie wiem czy coś się zmienilo w technologii, ale jak trzeba to się tym zajmiemy... ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
^^
kładliście po prostu płytki na gotowej już betonowej posadzce (albo stropie)? Czy najpierw ten surowy beton wylewaliście? Z zasady najpierw na strop daje się izolacje, później zbrojenie, zalewa. Dopiero na to idzie wykończeniówka, czyli drewno, płytki czy cokolwiek tam innego. Surowy strop ma to do siebie, że jest bezwładny cieplnie i nierówny. Pod posadzki daje się izolacje, a sam ich beton idealnie gładzi. Praktyka nie tylko z domów, ale też ze wszelkich inwestycji - trybuna wschodnia, biurowce, SN, stadion Legii itd. Na parterach (gdzie nie ma stropu, a posadzka jest wylewana na grunt) najpierw daje się chudy beton, na niego idą izolacje i dopiero posadzki. Hipermarkety często tak mają, bo one są zazwyczaj jednokondygnacyjne, więc mogliście od razu dać je na gotowy surowy beton, który sam w sobie był posadzką. Na trybunie zachodniej nie ma takiej opcji bo wszystkie kondygnacje mają stropy, do tego z prefabrykatów, przez co są strasznie nierówne i nie mają izolacji termicznej. Nie ma innego kierunku, trzeba dać styropian, zbrojenie, zalać, odczekać aż zwiąże i odpowiednio wyschnie, po czym można brać się za płytki.
Ostatnio edytowane przez PiotrG : 15.09.2010 o godz. 16:00.
|
|
|
|
sssssssss..
Od: 10.2003
Offline |
|
|
Wylewanie posadzek - trybuna wschodnia z 2009-11-26
http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...una_wschodnia/ właśnie tego jeszcze brakuje na zachodniej ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Jestem jak najbardziej za sprzedażą przez internet ale nie żadne nabijanie na kk.
Bilety kiedyś każdy inny każdy swego rodzaju cudem projektowym, już teraz są nudne, każdy taki sam, nie wyobrażam sobie żeby nie można było po meczu mieć jakiejś pamiątki(jaką jest bilet). Zaraz mnie wszyscy zaatakują ale przecież to nic złego jak by były punkty sprzedaży w całym Krakowie tylko że bilety by były drukowane. ![]()
Być okrutny i odważny
Zmienić dolę swą przeklętą Trochę zemsty, trochę krwi Worek z forsą mieć pod głową Wtedy ma się piękne sny |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Ponizej producenci podają 7 dni na schnięcie na 1 cm grubości do 4 cm grubości posadzki włacznie.Powyżej tej grubości drugie tyle.
http://www.posadzkiplock-teka.pl/ind...&id=4&Itemid=4 http://www.netweber.pl/weber/pomoc/n...-posadzki.html Na kilku innych stronach których nie chce mi się tu wklejać - podają także 2 lub 3 tygodnie w zalezności od grubości i typu wylewki wiec myślę że Piotr tu nie masz racji i można podłogi ukladac wczesniej . Nie zmioenia to faktu że wschodnią szklili ponad miesiąc, krzesełka układali także ponad miesiąc więc powinni w przyszłym tygodniu zacząć te prace . A na to się nie zanosi. Ponadto nie ma central i agregatów na dachu a z tego co widze stężenia sa już tam wszystkie zamontowane i ciekawi mnie jak wsadzą tam te urządzenia |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
przepraszam za pomyłkę, zdjęcie już usunąłem, a wpis do kasakcji.
Ostatnio edytowane przez Genio : 15.09.2010 o godz. 17:52.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2005
Offline |
|
|
kolego Genio - to zdjęcie jest z trybuny wschodniej i jest z listopada 2009 roku...
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|