The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
loomp
Member

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.09.2010, 21:33
Niesmak faktycznie pozostaje. Przyznam szczerze, że jedną z moich pierwszych myśli po zajęciu miejsca w kolejce było; "to ma być nowe oblicze marketingu i metoda na przyciągnięcie ludzi?". Jedno słowo... Wstyd.

Wrócę jeszcze do tematu kkm. Wątek w zasadzie wyczerpany, sprzedaż internetowa jest zdecydowanie lepszym rozwiązaniem, ale temat niejako zacząłem i chciałem się odnieść do wypowiedzi 2 Panów.

@_Vodka MPK nie ma w zasadzie nic do systemu KKM. To był projekt miasta współfinansowany pzez UE. Docelowo kkm miała stać się sytemem płacenia za pewne usługi na terenie miasta (bilety mpk, parkomaty, kina, teatry, baseny itd...) Pewnie stąd moje lobowanie za tym. Przecież ustrojstwo które kosztowało grube bańki musi służyć do czegoś jeszcze poza biletem mpk

@crazykaro automaty kkm są spięte w sieć - to pewne. Co do zdjęcia natomiast... legitymacje studenckie są? ano są... skoro uczelnie wydają swoje "kkm" w postaci legitymacji, dlaczegóż Wisła nie mogłaby wydawać swoich w postaci karty kibica?
Odpowiedz cytując
Mario26
Junior Member

Od: 11.2006

Stary 14.09.2010, 23:20
Byłem niedawno u znajomego w Lubinie i przy okazji postanowiłem wybrać się na mecz Zagłębia. Według mnie system sprzedaży biletów jest tam idealny. Poszedłem około południa w dniu meczu do sklepu klubowego w galerii handlowej. Kilkanaście osób w kolejce. Czekałem około 45 minut. (podobno tylko dlatego tak długo, że było to przed pierwszym meczem i większość osób wyrabiała karty kibica) Bilety są nabijane tylko na elektroniczną kartę kibica, której wyrobienie jest bezpłatne i trwa kilkadziesiąt sekund. (zdjęcie jest skanowane z dowodu osobistego). Razem z kartą dostałem login i hasło do konta internetowego dzięki któremu mogę teraz kupić bilet przez intenet, płacąc przelewem (po wpłacie bilet jest automatycznie nabijany na moją kartę). Jakby podobny system był na Wiśle to byłbym bardzo zadowolony, gdyż nie mam możliwości osobiście jechać w tygodniu do Krakowa po bilet.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 15.09.2010, 00:22
loomp napisał(a):Wyświetl post
@crazykaro automaty kkm są spięte w sieć - to pewne. Co do zdjęcia natomiast... legitymacje studenckie są? ano są... skoro uczelnie wydają swoje "kkm" w postaci legitymacji, dlaczegóż Wisła nie mogłaby wydawać swoich w postaci karty kibica?
Na odwrót. Elektroniczne legitymacje studenckie studenckie są w całej Polsce, a KKM w Krakowie. Legitymacje studenckie mają jednak chip który umożliwia załadowanie nań biletu miesięcznego. I tak samo mogłoby być z KK, aby dało się załadować KKM i wówczas jak sie pozbędę legitki to nie będe musiał się starać o KKM tylko załaduje sobie bilet na KK
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 15.09.2010, 11:37
Ciekawa wypowiedz użytkownika skyscapercity w temacie o stadionie:

bbartekgdynia napisał(a):Wyświetl post
Witam, nie zabierałem jeszcze głosu w tym wątku, ale wątki stadionowe śledzę na bieżąco i z uwagą przyglądam się dyskusji o odległości trybun. Mój nick słusznie co poniektórym zasugeruje, że często odwiedzam Narodowy Stadion Rugby w Gdyni Tam linia boiska to niecałe 5m od pierwszego rzędu na wysokości ok. 2m nad murawą. Nachylenie trybun wynosi 34 stopnie. Gdy akcja dzieje się w strefie o szerokości jakichś 10m przy linii bocznej, oglądanie tego przez dłuższy czas może nabawić nas garba Oczywiście przesadzam, ale stańcie w pokoju i przez 3 minuty patrzcie w dół pod podobnym kątem do nachylenia trybun. O wiele wygodniej ogląda się akcje, które rozgrywają się w strefie środkowej i daszej (!!) płyty boiska. Oceniam, że boisko spokojnie by mogło być przesunięte o 15m metrów i i tak oglądanie meczu uznano by za komfortowe. Wklejam poglądowe zdjęcie (jakaś 1/3 wysokości od murawy):

http://d.wiadomosci24.pl/g2/71/02/ca...38_d4ec_p.jpeg

Na starym stadionie GOSiR (gdzie nachylenie było na oko 2 razy mniejsze) każdy chciałby żeby boisko było jak najbliżej.

Reasumując, o komforcie oglądania meczu decydują wspólnie nachylenie trybun i odległość ich od linii bocznych. Optymalna odległość na nowych stadionach, bez uszczerbku dla jakości oglądania moim zdaniem wynosi gdzieś tak od 10m do 20m (bliżej przy mniejszym nachyleniu).

P.S.
Trybuna wschodnia w tv wyglądała bardzo monumentalnie
Odpowiedz cytując
Kaan
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 15.09.2010, 12:39
Aktualnie w Radio Kraków m.in P. Dariusz Olszówka, mowa o stadionie.
Półśrodki owocują ćwierćrezultatami

To z racji Cracovii i Wisły, na poziom tych drużyn nie ma chyba rady, wieszcz nawet stojąc na rynku, mruczy: Dziady, Dziady. L.J. Kern
Odpowiedz cytując
KoPer
I am what I am

Od: 09.2004

Stary 15.09.2010, 12:47
Usłyszałem tylko końcówkę, jak Pan Darek mówił, że generalnie zamiast koncertu na Wiśle po którym trzeba będzie wymieniać murawę (jak w Poznaniu) woli zaprosić jakąś znana drużynę lub rozegrać turniej międzynarodowy.
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 15.09.2010, 12:54
I bardzo dobrze, żadne gwiazdy muzycznej na Wiśle, na co to komu, chyba tylko Majchrowskiemu żeby pokazać Polsce że wszyscy są szczęśliwi, powstał nowiutki stadion i przyjechała mega gwiazda, wszystko po to żeby zatrzeć po sobie złe wrażenie, pieniędzy nie mają na elewację, na to i owo, a na Stingów, McCartneyów, Collinsów czy kogo oni tam chcą zaprosić pieniądze się znajdują, zamiast wydawać niepotrzebnie na nich i na nową murawę, te pieniądze przeznaczcie na elewację, czy na wyposażenie punktów gastronomicznych, restauracji, czegokolwiek, oni przyjadą i po paru godzinach odjadą, a problem ze stadionem dalej będzie, nie można dopuścić do żadnego koncertu na Wiśle! Majchrowski tym sposobem chce zatrzeć złe wrażenie
Ostatnio edytowane przez aNouc : 15.09.2010 o godz. 12:57.
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 15.09.2010, 13:12
http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri..._na_zachodzie/
wnętrze zachodniej ciągle w proszku, przyspieszenia prac nie widać. Do szklenia elewacji też się nie palą, przyjdą przymrozki w październiku i będzie po zawodach. Same posadzki będą musiały schnąć minimum 3 miesiące i to w opcji temperatur powyżej 15*C, a tych posadzek nawet jeszcze nie ma.
Runda wiosenna przy zachodniej się oddala...
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 15.09.2010, 13:41
PiotrG napisał(a):Wyświetl post
http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri..._na_zachodzie/
wnętrze zachodniej ciągle w proszku, przyspieszenia prac nie widać. Do szklenia elewacji też się nie palą, przyjdą przymrozki w październiku i będzie po zawodach. Same posadzki będą musiały schnąć minimum 3 miesiące i to w opcji temperatur powyżej 15*C, a tych posadzek nawet jeszcze nie ma.
A "na północy" dalej cisza i bezruch? Ech, trzeba jakoś nadać temu problemowi rozgłos, bo inaczej dawne D w życiu nie zostanie dopuszczone do użytku...
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
Zwitter
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 15.09.2010, 13:48
Ja bym nie przesadzał nie jest tak źle. Moim zdaniem jest szybciej niż ze wschodnią. Nie wiem jak jest na całej trybunie ale po fotkach widać, że jest już na ukończeniu robienie wentylacji. Posadzki mają schnąć 3 miesiące? Przecież tyle nawet stropy nie schną jak się je wylewa np. przy budowie jakiegoś domu czy jakiegoś mniejszego budynku, bo wiadomo na większych budowach, tak jak tutaj to już gotowe płyty, a później wylewki.

Tynkowanie się rozpoczęło ale pokazali raptem dwie ściany więc nie wiem jak to ocenić, czy zrobione jest coś więcej nie wiadomo. Jeszcze dużo rzeczy do zrobienia, to fakt ale nie ma tragedii według mnie. A za szklenie elewacji mogli by się faktycznie wziąć, no ale jeżeli jeszcze coś robią na "dachu" to się za to zabierać nie będą.
Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Stary 15.09.2010, 14:06
Wschodnia wschodnią. Ale trzeba zrobić wszystko, żeby na C (dawne D) młyn mógł jak najszybciej wrócić!
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 15.09.2010, 14:09
Jak to, przecież zachodnia ma być za niecałe 2 miesiące gotowa, razem z północną
Odpowiedz cytując
gress
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 15.09.2010, 14:13
KoPer napisał(a):Wyświetl post
Usłyszałem tylko końcówkę, jak Pan Darek mówił, że generalnie zamiast koncertu na Wiśle po którym trzeba będzie wymieniać murawę (jak w Poznaniu) woli zaprosić jakąś znana drużynę lub rozegrać turniej międzynarodowy.

Jakiś czas temu mówiło się, że przy sprzedaży Kuby Borussia obiecała mecz. Prawda czy wymysł pseudodziennikarzy ? To dlaczego teraz nie zorganizować tego meczu ?

"Bo nasza ARMIA to potęga"
Odpowiedz cytując
damians
Member

Od: 05.2010

Stary 15.09.2010, 14:17
gress, Basałaj wypowiadał się, że ten zapis w umowie z Borussią już wygasł
Odpowiedz cytując
duce!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 15.09.2010, 14:18
tytuł tej galerii powinien brzmieć: "na zachodzie bez zmian..."

"Unia Tarnów - Te słowa brzmią dumnie..."
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Bo to ustalenie z Borussią miało swój "termin ważności", który minął. Za wywiadem z Basałajem.
..
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Cytat:
Przecież tyle nawet stropy nie schną jak się je wylewa np. przy budowie jakiegoś domu czy jakiegoś mniejszego budynku, bo wiadomo na większych budowach, tak jak tutaj to już gotowe płyty, a później wylewki.
Strop czy słup osiąga po 2-3 miesiącach pełną nośność
Płyty stropowe często miesiąc albo i więcej czekają na zamontowanie, na nie wylewa się posadzki. Ta posadzka musi tyle schnąć (3 miesiące), aby żadna woda już z betonu nie uciekła - inaczej drewno, panel czy nawet glazura "wstaną". Tutaj nie ma różnicy, czy to dom czy stadion.
Aby zdążyć oddać tą trybunę w listopadzie, już powinny być ostatnie szlify wykończeniówki, nie jej początki. Zachodnia nie ma jeszcze stanu wnętrz trybuny wschodniej z listopada 2009. Wtedy wylana była już większość posadzek i przynajmniej połowa tynków. Tempo tej wykończeniówki nie jest wcale szybsze, jak co poniektórym się wydaje.
QBAS napisał(a):Wyświetl post
Wschodnia wschodnią. Ale trzeba zrobić wszystko, żeby na C (dawne D) młyn mógł jak najszybciej wrócić!
Problem w tym, że nic nie pomaga... Interpelacje, nawet wspomnienie na antenie Polsat futbol przed meczem z Karabachem.
Temat dla inwestora jest martwy, mimo bezczelności Niedziałkowskiej, która jeszcze 18 sierpnia się szczyciła, że wszystko ruszy.
Odpowiedz cytując
QrczaQ
Junior Member

Od: 06.2010

Stary 15.09.2010, 14:22
gress napisał(a):Wyświetl post
Jakiś czas temu mówiło się, że przy sprzedaży Kuby Borussia obiecała mecz. Prawda czy wymysł pseudodziennikarzy ? To dlaczego teraz nie zorganizować tego meczu ?
Podobno klauzula o sparingu Wisły z Borussia już wygasła, tak gdzieś przeczytałem.

/edit widze ze juz ktos mnie uprzedził z odpowiedzią
Odpowiedz cytując
orzeu
Senior Member

Stary 15.09.2010, 14:28
PiotrG nie podwazam Twojej fachowej wiedzy ale wg tego na ile ja sie orientuje w pracach posadzkarskich to ich schniecie nie trwa trzy miesiace. Po kilku dniach po posadzce mozna chodzic, a po 21 mozna juz po niej jezdzic wozkami nawet, wiec mysle ze trzy tygodne mozna przyjac jako termin schniecia posadzek. Zreszta posadzki leja teraz w Gdansku i na Narodowym i przy zalozeniu o trzy miesiecznym wysychaniu mielibysmy ich zakonczenie w grudniu, czyli raczej w temperaturach nie nadajacych sie do tego typu prac.
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując
KoPer
I am what I am

Od: 09.2004

Stary 15.09.2010, 14:30
Panie i Panowie - 21 listopada wybory. Wiemy co robić.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 15.09.2010, 14:33
Otwarcie stadionu to jest minimum pół roku więc nie ma co dywagować czy to będzie koncert czy mecz.
W przypływie naiwności liczyłem że na Legię chociaż D zrobią bo tam roboty chyba aż tyle co na zachodniej nie ma, ale jak nic nie robią to na D tez nie ma co liczyć.

Pewnie nie ma kasy, Majchrowski od początku nie podał jeszcze ani jednej prawdziwej daty więc dalej mówi co chce, szczególnie że zdecydowaną większość mieszkańców sprawa stadionu kompletnie nie interesuje

Może coś ruszy po wyborach bo przed nikt nie zdecyduje się grosza na stadion przeznaczyć.
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Stary 15.09.2010, 14:48
Cytat:
PiotrG nie podwazam Twojej fachowej wiedzy ale wg tego na ile ja sie orientuje w pracach posadzkarskich to ich schniecie nie trwa trzy miesiace. Po kilku dniach po posadzce mozna chodzic, a po 21 mozna juz po niej jezdzic wozkami nawet, wiec mysle ze trzy tygodne mozna przyjac jako termin schniecia posadzek. Zreszta posadzki leja teraz w Gdansku i na Narodowym i przy zalozeniu o trzy miesiecznym wysychaniu mielibysmy ich zakonczenie w grudniu, czyli raczej w temperaturach nie nadajacych sie do tego typu prac.
To tak, one zwiążą po kilku dniach, ale nie całkowicie wyschną.
Dam Ci taki przykład - wylej sobie posadzkę w pokoju i po miesiącu ułóż panele - za kolejne 2 miesiące one wstaną.
Woda z betonu sporo czasu paruje, nawet niewielkie ilości rozpieprzą sztywne pokrycie. Ja się o tym na własnej skórze przekonałem i nie tylko ja.
Na SN mają jeszcze sporo czasu na to wszystko, w Gdańsku sporo posadzek na trybunie głównej wykonano już w wakacje. Co się jeszcze Gdańska tyczy - oni tam mają spore opóźnienia, tylko się o tym nie mówi.
Zresztą co tutaj teoretyzować... Do 29 października to nawet tych posadzek u nas nie wykonają.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 15.09.2010, 15:43
Nie ma co ukrywać, dla Majchrowskiego docelową imprezą był mecz z Australią, nie chciano się skompromitować przy całej Polsce, to coś tam wtedy pracę przyspieszono, teraz widać, że mają to głęboko gdzieś...

Jak dla mnie to jak zagramy na naszym stadionie na wiosnę to będzie sukces.
A Majchrowskiemu i tej całej bandzie polskich decydentów podziękujemy w wyborach.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 15.09.2010, 15:45
To tak, one zwiążą po kilku dniach, ale nie całkowicie wyschną.
Dam Ci taki przykład - wylej sobie posadzkę w pokoju i po miesiącu ułóż panele - za kolejne 2 miesiące one wstaną.
Woda z betonu sporo czasu paruje, nawet niewielkie ilości rozpieprzą sztywne pokrycie. Ja się o tym na własnej skórze przekonałem i nie tylko ja.
Na SN mają jeszcze sporo czasu na to wszystko, w Gdańsku sporo posadzek na trybunie głównej wykonano już w wakacje. Co się jeszcze Gdańska tyczy - oni tam mają spore opóźnienia, tylko się o tym nie mówi.
Zresztą co tutaj teoretyzować... Do 29 października to nawet tych posadzek u nas nie wykonają.
sorry
pracuję dla firmy, która kładzie posadzki i flizy na wielkich przestrzeniach (hipermarkety). Miedzy innymi flizy w Geant Krokus na Komorowskiego układaliśmy.
Na surowym podłozu betonowym wylewało się zaprawę (klej) i kładło płytki. Tego dnia można po nich biegać, a po 24 godzinach mogą jeździć po nich wózki widłowe.
Nie wiem czy coś się zmienilo w technologii, ale jak trzeba to się tym zajmiemy...
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Stary 15.09.2010, 15:58
^^
kładliście po prostu płytki na gotowej już betonowej posadzce (albo stropie)? Czy najpierw ten surowy beton wylewaliście? Z zasady najpierw na strop daje się izolacje, później zbrojenie, zalewa. Dopiero na to idzie wykończeniówka, czyli drewno, płytki czy cokolwiek tam innego. Surowy strop ma to do siebie, że jest bezwładny cieplnie i nierówny. Pod posadzki daje się izolacje, a sam ich beton idealnie gładzi.
Praktyka nie tylko z domów, ale też ze wszelkich inwestycji - trybuna wschodnia, biurowce, SN, stadion Legii itd.
Na parterach (gdzie nie ma stropu, a posadzka jest wylewana na grunt) najpierw daje się chudy beton, na niego idą izolacje i dopiero posadzki. Hipermarkety często tak mają, bo one są zazwyczaj jednokondygnacyjne, więc mogliście od razu dać je na gotowy surowy beton, który sam w sobie był posadzką.
Na trybunie zachodniej nie ma takiej opcji bo wszystkie kondygnacje mają stropy, do tego z prefabrykatów, przez co są strasznie nierówne i nie mają izolacji termicznej. Nie ma innego kierunku, trzeba dać styropian, zbrojenie, zalać, odczekać aż zwiąże i odpowiednio wyschnie, po czym można brać się za płytki.
Ostatnio edytowane przez PiotrG : 15.09.2010 o godz. 16:00.
Odpowiedz cytując
Hudy
sssssssss..

Od: 10.2003

Stary 15.09.2010, 16:03
Wylewanie posadzek - trybuna wschodnia z 2009-11-26
http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...una_wschodnia/
właśnie tego jeszcze brakuje na zachodniej
Odpowiedz cytując
h3po4
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 15.09.2010, 16:09
Jestem jak najbardziej za sprzedażą przez internet ale nie żadne nabijanie na kk.
Bilety kiedyś każdy inny każdy swego rodzaju cudem projektowym, już teraz są nudne, każdy taki sam, nie wyobrażam sobie żeby nie można było po meczu mieć jakiejś pamiątki(jaką jest bilet).

Zaraz mnie wszyscy zaatakują ale przecież to nic złego jak by były punkty sprzedaży w całym Krakowie tylko że bilety by były drukowane.
Być okrutny i odważny
Zmienić dolę swą przeklętą
Trochę zemsty, trochę krwi
Worek z forsą mieć pod głową
Wtedy ma się piękne sny
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 15.09.2010, 16:37
Ponizej producenci podają 7 dni na schnięcie na 1 cm grubości do 4 cm grubości posadzki włacznie.Powyżej tej grubości drugie tyle.
http://www.posadzkiplock-teka.pl/ind...&id=4&Itemid=4
http://www.netweber.pl/weber/pomoc/n...-posadzki.html

Na kilku innych stronach których nie chce mi się tu wklejać - podają także 2 lub 3 tygodnie w zalezności od grubości i typu wylewki wiec myślę że Piotr tu nie masz racji i można podłogi ukladac wczesniej .
Nie zmioenia to faktu że wschodnią szklili ponad miesiąc, krzesełka układali także ponad miesiąc więc powinni w przyszłym tygodniu zacząć te prace . A na to się nie zanosi. Ponadto nie ma central i agregatów na dachu a z tego co widze stężenia sa już tam wszystkie zamontowane i ciekawi mnie jak wsadzą tam te urządzenia
Odpowiedz cytując
Genio
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 15.09.2010, 16:43
przepraszam za pomyłkę, zdjęcie już usunąłem, a wpis do kasakcji.
Ostatnio edytowane przez Genio : 15.09.2010 o godz. 17:52.
Odpowiedz cytując
emailowiec
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2005

Stary 15.09.2010, 16:55
kolego Genio - to zdjęcie jest z trybuny wschodniej i jest z listopada 2009 roku...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów