The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.06.2022, 16:08
zgadzam się - pewnie dlatego o wiele łatwiej i taniej jest budować drużynę, która rozbije rywali w IV lidze, niż taką, która zrobiła by to w ekstraklasie czy nawet 1 lidze.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 29.06.2022, 16:29
Może jeszcze raz:
- twierdzę, że Kwiecień buduje zespól tak, żeby w każdej kolejnej, wyższej klasie rozgrywkowej mieć piłkarzy, którzy tę konkretną klasę rozgrywkową mogą zdominować.
Jeśli teraz w III lidze okaże się, że są od nich silniejsze zespoły, natychmiast ściągnie jeszcze silniejszych piłkarzy, o ile tego już nie zaplanował.

Podobnie kiedy wejdzie do I ligi nie będzie ściągał graczy typu Basha (bo ten pewnie mógłby pomóc w III czy II lidze), ale zdecydowanie lepszych (bo po co tracić czas na zbyt długie przebywanie w jednej klasie rozgrywkowej?).

Nie mając długów i dziwnych zobowiązań może to robić, a nasze trio nie może.

To nic, że, jak twierdzą niektórzy ich "poziom sportowy (...) jest żaden - zwłaszcza w porównaniu do Wisły".

Ich poziom sportowy jest odpowiedni do tego, by zdominować klasę rozgrywkową, w której aktualnie grają. A pieniędzy Kwiecień ma dosyć (zwłaszcza bez konieczności rolowania długów), by ten poziom podnosić sukcesywnie na potrzeby konkretnej ligi, w której Wieczysta gra.

O "paleniu pieniędzmi" można byłoby mówić, gdyby Kwiecień na IV czy teraz na III ligę sprowadzał graczy przerastających naszą ekstraklasę.
Na to przyjdzie czas i wtedy okaże się czyj model polityki sportowej jest lepszy - naszego trio, które drepcze w miejscu łudząc się, że wszystko wygra się samo, czy Kwietnia, który dostosowuje poziom sportowy do wymogów danego sezonu w danej klasie rozgrywkowej.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 29.06.2022, 16:43
Model polityki sportowej?

Przecież to nie jest wybór trio, a jedynie wypadkowa ich finansowych możliwości... Krótko pisząc - Kwietnia na takie działanie stać, właścicieli Wisły nie.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 29.06.2022, 18:36
Dobra dobra. Niech ta Wieczysta zrobi najpierw awans do 2 ligi. Bo tak naprawdę na szczeblu centralnym dopiero zaczyna się poważne granie.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 29.06.2022, 18:37
Elendil napisał(a):Wyświetl post
Wg mnie nie, ale nie zamierzam się kłócić. Miśkiewicz w ekstraklasie? Ech... Serio, zamienilibyście obecny skład Wisły na skład Wieczystej?
Na razie Wieczystą wyjaśniła Garbarnia - i na tym poprzestańmy. Porównania z Wisłą są bez sensu, bo to inny poziom sportowy. Niech najpierw zaczną grać z klubami zawodowymi, nie amatorskimi, wygrywają i wjadą na szczebel centralny - wtedy przestaną być ciekawostką.

Porównanie z Niecieczą jest o tyle zabawne, że zorientowani w temacie wiedzą ile zajął jej awans z pierwszej ligi do Ekstraklasy.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 29.06.2022 o godz. 18:40.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Mar85
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 29.06.2022, 19:34
Że tak napomnę że nas wyjaśniło choćby KSZO i na tym poprzestańmy. O innych wyjaśnieniach żal pisać.
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Stary 29.06.2022, 19:56
Cytat:
Ich poziom sportowy jest odpowiedni do tego, by zdominować klasę rozgrywkową, w której aktualnie grają. A pieniędzy Kwiecień ma dosyć (zwłaszcza bez konieczności rolowania długów), by ten poziom podnosić sukcesywnie na potrzeby konkretnej ligi, w której Wieczysta gra.
Do tej pory tak było. Czy jednak Kwietnia będzie stać na to grając w wyższych ligach? Zobaczymy dopiero za kilka lat.

Temat Wieczystej jest interesujący, ale jednak trochę nie na temat
Odpowiedz cytując
TSWojtas
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 01.07.2022, 15:40
Gio w Amice.

Jak sobie pomyślę że gdyby Nasze kaleki właściciele kupili napastnika i utrzymalibyśmy się w Ekstraklasie to mielibyśmy jego , Fernandeza , Jezusa i napastnika to ogarnia mnie w....ienie.

aleksander buksa - prostytutka bez Honoru
Odpowiedz cytując
gizmowisla
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 01.07.2022, 15:51
Nie popre tego linkami , ale jesli mnie pamiec nie myli to Gio przychodzac do nas otwarcie mowil ze to tylko chwilowy przystanek w karierze, i prsez ustepatwa transferowe zgodzil sie na krotkie wypozyczenie i pogranie w pilke, nie wiarzac zadnych planow z Wisla
Odpowiedz cytując
gizmowisla
Senior Member

Stary 01.07.2022, 15:52
Woec nie narzekajcie, bo to za dobry pilkarz zeby grac w druzynie ktora jest ogonem tabeli, ze o 1 lidze nie wspomne
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 01.07.2022, 15:55
TSWojtas napisał(a):Wyświetl post
Gio w Amice.

Jak sobie pomyślę że gdyby Nasze kaleki właściciele kupili napastnika i utrzymalibyśmy się w Ekstraklasie to mielibyśmy jego , Fernandeza , Jezusa i napastnika to ogarnia mnie w....ienie.
Nie mielibyśmy Gio, od początku było powiedziane że nie ma szans na nic ponad to wypożyczenie. Doszło do skutku tylko z uwagi na wojnę. To był zawodnik poza naszym zasięgiem.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
TSWojtas
Socios Wisła Kraków

Stary 01.07.2022, 16:44
I podkreślał, w rozmowie z Interią: - Wisła to wielki klub, mający świetnych kibiców, a Kraków jest wspaniałym miastem. Klub ma też świetny stadion, sztab. Jestem więc przekonany, że Wisła wróci już wkrótce, mocniejsza. Jestem teraz naprawdę bardzo przygnębiony. Naprawdę pokochałem tę drużynę, atmosferę, kibiców. A także generalnie ludzi w Polsce. Czułem się tu jak w domu. Tak bardzo chciałem, by Wisła się utrzymała, bym mógł też nadal tu grać.

Czytaj więcej na https://sport.interia.pl/klub-wisla-...ampaign=chrome

Wiem że mogła to być gadka w stylu baju baju ale jakieś szanse pewnie były

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 01.07.2022, 18:38
I podkreślał, w rozmowie z Interią: - Wisła to wielki klub, mający świetnych kibiców, a Kraków jest wspaniałym miastem. Klub ma też świetny stadion, sztab. Jestem więc przekonany, że Wisła wróci już wkrótce, mocniejsza. Jestem teraz naprawdę bardzo przygnębiony. Naprawdę pokochałem tę drużynę, atmosferę, kibiców. A także generalnie ludzi w Polsce. Czułem się tu jak w domu. Tak bardzo chciałem, by Wisła się utrzymała, bym mógł też nadal tu grać.

Czytaj więcej na https://sport.interia.pl/klub-wisla-...ampaign=chrome

Wiem że mogła to być gadka w stylu baju baju ale jakieś szanse pewnie były
Jak dziecko. Ten piłkarz był wart konkretne pieniądze. Nawet gdybyśmy byli w stanie zapłacić za niego, utrzymać jego kotrakt (kosztem gigantycznego komina płacowego), zostali w Ekstraklasie i tak zainteresowałby się nim Lech.

A teraz zastanów się - który zespół by wybrał? Kto by mu zaoferował lepsze wyzwania sportowe, pieniądze - wszystko?

To jak ten dialog z filmu "Głupi i głupszy":
- Jak oceniasz moje szanse u Ciebie? Ale bądź szczera.
- (zbolała mina) Może 1%...
- A więc mam szansę!

Nie było żadnych szans na zatrzymanie tego piłkarza co zresztą klub zakomunikował wprost zaraz po jego wypożyczeniu. Jeżeli lubisz się okłamywać to spoko, ale nie wiń za to klubu.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 01.07.2022 o godz. 18:41.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
gizmowisla
Senior Member

Stary 01.07.2022, 22:20
ponawiam pytanie- co z Amika gdy nie przejdzie karabachu ?/ automatycznie odpada czy znowu sie smytla miedzy tymi smiesznymi ligami nizej pucharowymi ?
Odpowiedz cytując
TSWojtas
Socios Wisła Kraków

Stary 02.07.2022, 10:32
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Nie było żadnych szans na zatrzymanie tego piłkarza co zresztą klub zakomunikował wprost zaraz po jego wypożyczeniu. Jeżeli lubisz się okłamywać to spoko, ale nie wiń za to klubu.
Ja winie właścicieli za spadek i bardzo słabe zarządzanie sportowe od 2 lat.

Brak sprowadzania dobrych zawodników a w zamian wagony szrotu.

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 02.07.2022, 12:26
Ja winie właścicieli za spadek i bardzo słabe zarządzanie sportowe od 2 lat.

Brak sprowadzania dobrych zawodników a w zamian wagony szrotu.
Ale to co innego niż wmawianie sobie i innym że zawodnik poza naszym zasięgiem by u nas grał gdybyśmy nie spadli, więc go "straciliśmy".
Paradoksalnie - Gio przyszedł tylko z powodu złej polityki kadrowej na którą narzekasz, żeby ratować ekstraklasę. Gdyby nie beznadziejna kadra i polityka sportowa - nigdy byś go w koszulce Wisły nie zobaczył
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 02.07.2022, 22:10
GIO to Pan piłkarz i zrobi fajną karięre, niestety to nie my na nim zarobimy.. szkoda, ze trafił na takie czasu i nie miał kolegów obok siebie
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 05.07.2022, 09:29
GIO zawodnikiem Lecha Poznań. Do przewidzenia.
Odpowiedz cytując
mistico
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 12.07.2022, 06:35
mam nietypowe pytanie. Poszukuję kontaktu z byłymi piłkarzami Wisły mieszkającymi w Krakowie. W pierwszej kolejności skontaktowałem się z drużyną oldbojów, natomiast chciałbym dotrzeć także do innych. Niestety jak już do kogoś uda mi się dobić, to się okazuje, że nie mieszka w Krakowie. Wiecie może którzy byli zawodnicy Wisły po skończeniu kariery zostali w Krakowie? Oprócz tych z oldbojów
Bramki byłych Wiślaków grających obecnie w ligach zagranicznych oraz informacje o byłych ligowcach -> https://twitter.com/misticotsw
Odpowiedz cytując
ABG Bochnia
Member

Od: 07.2014

Stary 13.07.2022, 14:53
Burliga, Peszko, Mak, Guerrier, Smuda, Sadlok
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 14.07.2022, 11:55
Petrescu skompromitował się w eliminacjach ligi mistrzów. Jego zespół odpadł z mistrzem Armenii po rzutach karnych.
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 14.07.2022, 12:15
mistico napisał(a):Wyświetl post
mam nietypowe pytanie. Poszukuję kontaktu z byłymi piłkarzami Wisły mieszkającymi w Krakowie. W pierwszej kolejności skontaktowałem się z drużyną oldbojów, natomiast chciałbym dotrzeć także do innych. Niestety jak już do kogoś uda mi się dobić, to się okazuje, że nie mieszka w Krakowie. Wiecie może którzy byli zawodnicy Wisły po skończeniu kariery zostali w Krakowie? Oprócz tych z oldbojów
Pater, Lenczyk, Wasilewski, Brożek, Głowacki. Szymkowiak chyba też gdzieś w okolicach
Odpowiedz cytując
mistico
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 14.07.2022, 17:33
dzięki za odpowiedź!
Bramki byłych Wiślaków grających obecnie w ligach zagranicznych oraz informacje o byłych ligowcach -> https://twitter.com/misticotsw
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 26.07.2022, 21:55
Jan Kliment 21 minut po wejście w meczu kwalifikacyjnym do LM z HJK Helsinki strzela pierwszą bramkę w Viktorii P.

Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 27.07.2022, 12:06
Nie zdziwie się jak tam odpali.. mało tego Sykora z lecha strzelił 2 bramki + asysta.. polska piłka to śmiech na sali
Odpowiedz cytując
Jarza
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 27.07.2022, 12:53
IncognitoTSW napisał(a):Wyświetl post
Pater, Lenczyk, Wasilewski, Brożek, Głowacki. Szymkowiak chyba też gdzieś w okolicach
Marcin Kuźba
Odpowiedz cytując
JudasPriest
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2017

Stary 27.07.2022, 12:54
Zdzisław Kapka
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 28.07.2022, 08:08
Ktoś myślał że będzie inaczej?

https://sport.interia.pl/klub-wisla-...ie,nId,6183374
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 28.07.2022, 08:58
W sumie biedny typ, nigdy nie da sobie pomóc, a opieki specjalisty z zakresu psychiatrii potrzebuje na bank.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 28.07.2022, 09:15
Trio zniszczyło człowiekowi psychikę. Tak działa nasz legendpressing!
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów