The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Voin
Senior Member

Od: 05.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.11.2011, 20:50
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...czane_sciegno/

Nosz ku...
Odpowiedz cytując
zgrybus
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 01.11.2011, 21:01
Będzie problem jak jeszcze Wilk będzie kontuzjowany... Pechowy jakiś jest październik/listopad dla Wisły. To chyba coroczna klątwa
"Przyjaciele , Rodzina i Wisła"
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 01.11.2011, 21:16
Ciekawe dlaczego nie grał od jakiegoś miesiąca i teraz nagle okazało się, że potrzebny jest zabieg. Nie znam się na tym, ale ....a mać! Ilu jeszcze piłkarzy odniesie kontuzje?!
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 01.11.2011, 21:32
Opieka zdrowotna w naszym klubie jest chyba na nie najlepszym poziomie, skoro dopiero po takim czasie wychodzą takie kwiatki.

A plaga kontuzji - większość z nich odniesiona nie w wyniku faulu - czy trener Maaskant nie ma sobie nic do zarzucania w sprawie przygotowania fizycznego piłkarzy?
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 01.11.2011, 21:38
Oooo, poruszyłeś delikatny temat. Podejrzewam, że trener Maaskant nie ma sobie nic (NIC!) do zarzucenia w jakimkolwiek temacie.
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 01.11.2011, 21:39
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Opieka zdrowotna w naszym klubie jest chyba na nie najlepszym poziomie, skoro dopiero po takim czasie wychodzą takie kwiatki.
A niektórzy się dziwią, że Maor wolał na konsultacje polecieć do Izraela...
Sensowniej byłoby podpisać umowę z jakąś renomowaną kliniką na zachodzie, tak jak to robi wiele klubów z innych lig. Niby drożej, ale już za samego Dawidowskiego by się nam wróciło.

flamengista napisał(a):Wyświetl post
A plaga kontuzji - większość z nich odniesiona nie w wyniku faulu - czy trener Maaskant nie ma sobie nic do zarzucania w sprawie przygotowania fizycznego piłkarzy?
Za to to chyba Bahrowi należy się po uszach, choć oczywiście całościowo za drużynę odpowiada Maaskant.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 01.11.2011, 22:39
Ciekawe kiedy w koncu pojawi sie jakies info o Meliksonie. Juz sie zaczyna ta sytuacja z Maorem robic nudna. Nic nie wiadomo - tylko, ze truptał z Michalczykiem. Napisali by w koncu przyblizona date jego powrotu
Odpowiedz cytując
śledziu
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 02.11.2011, 00:48
willow napisał(a):Wyświetl post
Sensowniej byłoby podpisać umowę z jakąś renomowaną kliniką na zachodzie, tak jak to robi wiele klubów z innych lig. Niby drożej, ale już za samego Dawidowskiego by się nam wróciło.

Za to to chyba Bahrowi należy się po uszach, choć oczywiście całościowo za drużynę odpowiada Maaskant.
Nie wiesz a oskarżasz!
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...lem_sw_rafala/
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 02.11.2011, 01:19
Podejrzewam, że willow pisząc "na zachodzie", nie miał na myśli zachodniej części Podgórza Duchackiego... ;P
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 02.11.2011, 05:43
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
Podejrzewam, że willow pisząc "na zachodzie", nie miał na myśli zachodniej części Podgórza Duchackiego... ;P
Zdecydowanie nie to miałem na myśli
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 02.11.2011, 07:16
Może być tak że Małecki albo Melikson zostaną sprzedani a kasa z ich transferu powędruje do Czarleoi(czy jakoś tak) a mym bitona i wszyscy ucieszeni, ale nikt nie wziął pod uwagę czy biton będzie chciał przejść do wisły, jeżeli ten klub belgijski awansuje, a raczej tak się stanie to mamy małe szanse.
Odpowiedz cytując
sanderuss
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2006

Stary 02.11.2011, 08:16
syryls napisał(a):Wyświetl post
Może być tak że Małecki albo Melikson zostaną sprzedani a kasa z ich transferu powędruje do Czarleoi(czy jakoś tak) a mym bitona i wszyscy ucieszeni, ale nikt nie wziął pod uwagę czy biton będzie chciał przejść do wisły, jeżeli ten klub belgijski awansuje, a raczej tak się stanie to mamy małe szanse.
Kolejny specjalista od wrozenia z fusow. Moze bys tak poparl swoje wywody jakimis uzasadnieniem. Ze w Belgii ma szanse walczyc o utrzymanie to wazniejsze myslisz niz promocja w europejskich pucharach z Wisla?
Odpowiedz cytując
TRZEBINIAnin
Senior Member

Od: 09.2011

Stary 02.11.2011, 09:09
Kurto, Jovanović, Bunoza, Sobolewski, Jirsak, Melikson, Boguski, Małecki i Genkov.
Wiecie co ich wszystkich łączy?
Wszyscy oni są aktualnie lub byli jeszcze pare dni temu kontuzjowani...
To jest jakaś masakra, 9 chłopa kontuzjowanych...
Odpowiedz cytując
omen69
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 02.11.2011, 09:25
9 piłkarzy ma kontuzje, ale większość z nich to kontuzje po starciach a nie z przetrenowania - więc nie jest tak źle.
Do tego warto pamiętać, że nasi piłkarze zagrali bardzo dużo spotkać. Dla przykładu:
Zagłębie Lubin - 11 meczy w ekstraklasie + 1 w PP = 12 meczy
Wisła Kraków - 12 meczy ekstraklasie + 2 w PP + 6 w el. do L.M + 3 w LE (+ 1 mecz jutrzejszy) co daje = 24 meczy czyli DWA razy więcej. Nic dziwnego że nasi piłkarze są zmęczeni i łapią czasem kontuzje. Ostatecznie jednak plan całościowy wygląda dobrze. W PP swoje zrobiliśmy, w Europie też, a w lidze jak się ułożą mecze pod nas plus wygramy derby, to znów mamy punkt straty do lidera z którym mamy dwa mecze do rozegrania w całym sezonie. Więc wszystko wraca na swoje miejsce, a naszych piłkarzy czeka krótka przerwa
Odpowiedz cytując
Kibic_1906
Senior Member

Stary 02.11.2011, 09:33
W Fakcie pisze że Maaskant wczoraj na treningu pokłócił się z Lameyem po czym ten ostatni.. poszedł do szatni. Na oczach kibiców. Jeśli to prawda to pożegnanie jest możliwe szybciej niż zimą
MY , CHŁOPCY Z REYMONTA , ZNA NAS CAŁA POLSKA , ZA WISŁĘ , ZA NASZ TS , PÓJDZIEMY AŻ PO ŻYCIA KRES!!!
27.08.2011 - Patryk Małecki "wielki Wiślak" pokazuje jaki ma szacunek do WISŁY KRAKÓW..
Odpowiedz cytując
TRZEBINIAnin
Senior Member

Od: 09.2011

Stary 02.11.2011, 09:40
No tak omen69 masz racje, przemęczeni są, to nie dziwne, tym bardziej że Kurto, Jovanović, Bunoza, Jirsak, Boguski, czy Genkov zagral w prawie wszystkich 24 meczach.
Odpowiedz cytując
PlacekTSW
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 02.11.2011, 09:45
Kibic_1906 napisał(a):Wyświetl post
W Fakcie pisze
Czyli już wiadomo czy to prawda, czy nie.
Odpowiedz cytując
Kibic_1906
Senior Member

Stary 02.11.2011, 10:43
Nie patrz stereotypowo.
MY , CHŁOPCY Z REYMONTA , ZNA NAS CAŁA POLSKA , ZA WISŁĘ , ZA NASZ TS , PÓJDZIEMY AŻ PO ŻYCIA KRES!!!
27.08.2011 - Patryk Małecki "wielki Wiślak" pokazuje jaki ma szacunek do WISŁY KRAKÓW..
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 02.11.2011, 11:24
śledziu napisał(a):Wyświetl post
Nie wiesz a oskarżasz!
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...lem_sw_rafala/
Hehe.. szpital św. Rafała.
Moja córa była tam na konsultacji u chirurga, po skierowaniu od rodzinnego, bo coś dziwnego miała na prawej łydce. Lekarz na konsultacji nie miał najmniejszego pojęcia co się dzieje i dla spokoju sumienia... zabandażował lewą łydkę. No, żesz....
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
pietia_lublin
Junior Member

Od: 02.2007

Stary 02.11.2011, 11:29
akurat Fakt ma niekiedy sprawdzone info o Wisle. Przemek Rudzki nie klamie ;-))
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 02.11.2011, 12:31
Klub chyba nie chce załamywac kibiców, ale Radek raczej juz nie wystąpi w tej rundzie.

E: Framat oby oby naprawde sie rozglądali a nie znowu mydlenie oczu
Ostatnio edytowane przez szprotson : 02.11.2011 o godz. 12:35.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 02.11.2011, 12:32
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Klub chyba nie chce załamywac kibiców, ale Radek raczej juz nie wystąpi w tej rundzie.
Pewnie dlatego rozglądają się za kimns nowym na tę pozycje (Dudas - DP z Wegier)
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 02.11.2011, 12:58
Ten Węgier to nie czasami skrzydłowy/napastnik ?
Odpowiedz cytując
kibic_wisełki
Junior Member

Od: 11.2011

Stary 02.11.2011, 13:31
Napisałem cos takiego , komentujcie.

Jeden z bardziej popularnych w światku sportowym tematów ostatnich kilku miesięcy to "Obcokrajowcy w Wiśle Kraków". No bo na jaką stronę wejdę, gdzie zaglądne, włącze OSI tam tydzień bez informacji o zachwianych proporcjach w "Białej Gwieździe" to tydzień stracony.

Ja jako kibic Wisły Kraków muszę się zgodzić z ogólnopolską nagonką na taką sytuację. Jak wszyscy, nie mogę już patrzeć na kolejnych obcokrajowców, którzy przyjezdżają na "piłkarską emeryturę" a przyjezdżają bo Polska to ostatnio popularny kierunek zawodników, którzy są już "po drugiej stronie" swojej kariery. Takich graczy jak Jaliens czy Lamey (niewątpliwie, kilka lat wstecz zawodnicy bardzo dobrzy, z kilkoma sukcesami na koncie) w poważnej lidze i klub z aspiracjami już nie zechce i nie zapłaci tyle ile mistrz Polski gwarantując przy tym miejsce w składzie.

Jak wszyscy wolałbym aby w polskim klubie było większość zawodników z nad Wisły, uzupełniając ich kilkoma perełkami jakimi bez wątpienia na polskie warunki są m.in Melikson, Iliev, Biton czy Pareiko można by stworzyć bardzo mocny zespół i przy tym nie zachwiać proporcji w zespole.

Przeglądając kadry zespołów naszej T-Mobile Ekstraklasy postanowiłem trochę się pobawić w futbolowy scenice fiction. Sporządziłem skład złożony z byłych wiślaków i stwierdziłem, że z tymi zawodnikami Wisła nie była by słabszym zespołem niż jest obecnie a jeśli dorzucić by do nich polskich zawodników, którzy obecnie występują Pod Wawelem (Małecki, Sobolewski, Wilk, Boguski, Garguła) to śmiem twierdzić, że była by to mocniejsza drużyna. A jednego jestem pewny, każdy zawodnik tej drużyny oddał by serce za Wisełkę i nie zdażył by się taki mecz jak ten z ostatniej kolejki z Podbeskiedziem. Kibice, też czuliby się bardziej przywiązani do drużyny i więcej zasiadałoby ich na trybunach - lepiej oglądać wychowanków niż "gwiazdeczki" które patrzą tylko na konto bankowe.

Ale przejdźmy do sedna. Skład jaki złożyłem z ligowców byłby następujący. System 1-4-2-3-1. Na bramce majtruniej było znaleźć mi jakiegoś eks-Wiślaka z zasługami ale wkońcu znalazłem w składzie rywalki zza miedzy - jest nim Wojciech Kaczmarek, jego zmiennikiem mógłby być młody i podobno utalentowany Filip Kurto.

Na prawą obronę znalazłem dwóch zawodników, których oceniam wyżej od Michaela Lameya mianowicie Kamil Kuzera z Korony Kielce a na ławce Łukasz Burliga, który wywalczył miejsce w jedenastce Ruchu Chorzów. A przecież jest jeszcze Marcin Baszczyński, którego "ustawiłem w centrum defensywy wespół z Adamem Kokoszką - obaj grają w Polonii Warszawa - tych dwóch defensorów również bardziej cenię od obecnych wiślackich obrońców. Lewa obrona to odwieczny problem Wisły a przecież "pod nosem" był Mariusz Magiera ale zawinął go Górnik Zabrze, ponieważ był niechciany. Napiszę tylko, że na tej pozycji w Wiśle gra Junior Diaz - bez komentarza. W rezerwie na obronie znalazło by się miejsce dla Macieja Mysiaka z GKS Bełchatów i Łukasza Nawotczyńskiego z "Pasów".

W pomocy Wisła nie miałaby, również problemów. Parę dwóch defensywnych pomocników mogliby stworzyć bardzo doświadczeni zawodnicy - Łukasz Surma , wieloletni kapitan Legii Warszawa a dzisiaj "serce" Lechii Gdańsk wraz z Aleksandrem Kwiekiem z Górnika Zabrze. Rolę ofensywnego pomocnika dostałby niedoceniany zawodnik, który nigdy nie dostał prawdziwej szansy a według wielu zasłużył na nią - Krzysztof Mączyński, już trzeci gracz w tym zestawieniu reprezentujacy barwy Górnika Zabrze. Na bokach pomocy i ataku można by wystawić prawdziwą plejadę gwiazd i legendy Wisły, w tym zabójczym trio znalazłoby się miejsce dla Kamila Kosowskiego na prawej stronie pomocy, Marka Zieńczuka - lewa pomoc a atak obsadziłby supersnajper Tomasz Frankowski...echh zeby mieli jeszcze tyle lat co wtedy kiedy grali na Reymonta 22...

W razie kartek lub kontuzji w obwodzie zostaliby Piotr Ćwielong z rewelacyjnego Śląska Wrocław, zawodnicy Lechii Gdańsk - Paweł Nowak i Tomasz Dawidowski (chyba, że by się leczył), Michał Jończyk, kolejny przedstawiciel Górnika Zabrze oraz wymienieni wcześniej Burliga, Mysiak i Nawotczyński. Dodając do tego polaków z obecnej kadry czyli: Małeckiego, Sobolewskiego, Wilka, Boguskiego, Gargułe i kilku młodych chłopaków, myślę, że Wisełka miała by swój charakter i tytuł mistrza Polski w kieszeni.

PS: bym zapomniał o najważniejszym. Ktoś musiałby nad tymi charakterami zapanować. Jako, że skład to byli wiślacy to trener, również musi mieć przeszłość związaną z "Białą Gwiazdą". Przyszła mi taka myśl aby na trenerów mianować Franka Smudę na spółkę z Orestem Lenczykiem. To by dopiero był duet. Jak myślicie dogadali by się (hahaha)?
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 02.11.2011, 13:31
Dudas to jest pomocnik.
Tak mi sie wydaje po inwigilacji strony Gyor`u.
Középpályás- to jest pomocnik
a defensywny to chyba Középpályás, vedo a ofensywny to Kozecostam Támadó
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
CzarnyG
Junior Member

Od: 05.2011

Stary 02.11.2011, 13:41
kibic_wisełki - zmień dealera prosze...
Odpowiedz cytując
pawelwislak
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 02.11.2011, 14:49
Raczej daj kontakt do swojego Dilera bo ma chyba strasznie mocny towar
Odpowiedz cytując
BlurgH
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 02.11.2011, 15:44
http://www.sport.pl/sport-krakow/1,1...ngu_Wisly.html

Czy ktoś ma jakieś bardziej wiarygodne info, czy tylko nasza fantastyczna "antyprasa" próbuje coś namieszać przed ważnymi meczami ?
Odpowiedz cytując
grzesiek632
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 02.11.2011, 16:08
BlurgH napisał(a):Wyświetl post
http://www.sport.pl/sport-krakow/1,1...ngu_Wisly.html

Czy ktoś ma jakieś bardziej wiarygodne info, czy tylko nasza fantastyczna "antyprasa" próbuje coś namieszać przed ważnymi meczami ?
Moim zdaniem są to informacje wyssane z palca lub nadinterpretacja jakiegoś dziennikarzyny.. trochę dziwne żeby Maaskant najpierw napierdalał na swojego zawodnika i jak pisze fakt "wyrzucał" go z treningu by za kilkanaście godzin zabierać go ze sobą do Londynu.
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.."

Odpowiedz cytując
Piotson
Banita

Od: 10.2010

Stary 02.11.2011, 16:39
Może nie miał kogo zabrać?
Taka suszarka dobrze Lameyowi zrobi, może się wreszcie ogarnie.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów