|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Oooo, poruszyłeś delikatny temat. Podejrzewam, że trener Maaskant nie ma sobie nic (NIC!) do zarzucenia w jakimkolwiek temacie.
![]() ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Ciekawe kiedy w koncu pojawi sie jakies info o Meliksonie. Juz sie zaczyna ta sytuacja z Maorem robic nudna. Nic nie wiadomo - tylko, ze truptał z Michalczykiem. Napisali by w koncu przyblizona date jego powrotu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...lem_sw_rafala/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Podejrzewam, że willow pisząc "na zachodzie", nie miał na myśli zachodniej części Podgórza Duchackiego... ;P
![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Offline |
|
![]() ![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
Może być tak że Małecki albo Melikson zostaną sprzedani a kasa z ich transferu powędruje do Czarleoi(czy jakoś tak) a mym bitona i wszyscy ucieszeni, ale nikt nie wziął pod uwagę czy biton będzie chciał przejść do wisły, jeżeli ten klub belgijski awansuje, a raczej tak się stanie to mamy małe szanse.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2011
Offline |
|
|
Kurto, Jovanović, Bunoza, Sobolewski, Jirsak, Melikson, Boguski, Małecki i Genkov.
Wiecie co ich wszystkich łączy? Wszyscy oni są aktualnie lub byli jeszcze pare dni temu kontuzjowani... To jest jakaś masakra, 9 chłopa kontuzjowanych... |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
9 piłkarzy ma kontuzje, ale większość z nich to kontuzje po starciach a nie z przetrenowania - więc nie jest tak źle.
Do tego warto pamiętać, że nasi piłkarze zagrali bardzo dużo spotkać. Dla przykładu: Zagłębie Lubin - 11 meczy w ekstraklasie + 1 w PP = 12 meczy Wisła Kraków - 12 meczy ekstraklasie + 2 w PP + 6 w el. do L.M + 3 w LE (+ 1 mecz jutrzejszy) co daje = 24 meczy czyli DWA razy więcej. Nic dziwnego że nasi piłkarze są zmęczeni i łapią czasem kontuzje. Ostatecznie jednak plan całościowy wygląda dobrze. W PP swoje zrobiliśmy, w Europie też, a w lidze jak się ułożą mecze pod nas plus wygramy derby, to znów mamy punkt straty do lidera z którym mamy dwa mecze do rozegrania w całym sezonie. Więc wszystko wraca na swoje miejsce, a naszych piłkarzy czeka krótka przerwa ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W Fakcie pisze że Maaskant wczoraj na treningu pokłócił się z Lameyem po czym ten ostatni.. poszedł do szatni. Na oczach kibiców. Jeśli to prawda to pożegnanie jest możliwe szybciej niż zimą
![]() ![]()
MY , CHŁOPCY Z REYMONTA , ZNA NAS CAŁA POLSKA , ZA WISŁĘ , ZA NASZ TS , PÓJDZIEMY AŻ PO ŻYCIA KRES!!!
27.08.2011 - Patryk Małecki "wielki Wiślak" pokazuje jaki ma szacunek do WISŁY KRAKÓW.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2011
Offline |
|
|
No tak omen69 masz racje, przemęczeni są, to nie dziwne, tym bardziej że Kurto, Jovanović, Bunoza, Jirsak, Boguski, czy Genkov zagral w prawie wszystkich 24 meczach.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie patrz stereotypowo.
![]()
MY , CHŁOPCY Z REYMONTA , ZNA NAS CAŁA POLSKA , ZA WISŁĘ , ZA NASZ TS , PÓJDZIEMY AŻ PO ŻYCIA KRES!!!
27.08.2011 - Patryk Małecki "wielki Wiślak" pokazuje jaki ma szacunek do WISŁY KRAKÓW.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Moja córa była tam na konsultacji u chirurga, po skierowaniu od rodzinnego, bo coś dziwnego miała na prawej łydce. Lekarz na konsultacji nie miał najmniejszego pojęcia co się dzieje i dla spokoju sumienia... zabandażował lewą łydkę. No, żesz.... |
|
|
|
Junior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
akurat Fakt ma niekiedy sprawdzone info o Wisle. Przemek Rudzki nie klamie ;-))
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Klub chyba nie chce załamywac kibiców, ale Radek raczej juz nie wystąpi w tej rundzie.
E: Framat oby oby naprawde sie rozglądali a nie znowu mydlenie oczu
Ostatnio edytowane przez szprotson : 02.11.2011 o godz. 12:35.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Pewnie dlatego rozglądają się za kimns nowym na tę pozycje (Dudas - DP z Wegier)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Ten Węgier to nie czasami skrzydłowy/napastnik ?
|
|
|
|
Junior Member
Od: 11.2011
Offline |
|
|
Napisałem cos takiego , komentujcie.
Jeden z bardziej popularnych w światku sportowym tematów ostatnich kilku miesięcy to "Obcokrajowcy w Wiśle Kraków". No bo na jaką stronę wejdę, gdzie zaglądne, włącze OSI tam tydzień bez informacji o zachwianych proporcjach w "Białej Gwieździe" to tydzień stracony. Ja jako kibic Wisły Kraków muszę się zgodzić z ogólnopolską nagonką na taką sytuację. Jak wszyscy, nie mogę już patrzeć na kolejnych obcokrajowców, którzy przyjezdżają na "piłkarską emeryturę" a przyjezdżają bo Polska to ostatnio popularny kierunek zawodników, którzy są już "po drugiej stronie" swojej kariery. Takich graczy jak Jaliens czy Lamey (niewątpliwie, kilka lat wstecz zawodnicy bardzo dobrzy, z kilkoma sukcesami na koncie) w poważnej lidze i klub z aspiracjami już nie zechce i nie zapłaci tyle ile mistrz Polski gwarantując przy tym miejsce w składzie. Jak wszyscy wolałbym aby w polskim klubie było większość zawodników z nad Wisły, uzupełniając ich kilkoma perełkami jakimi bez wątpienia na polskie warunki są m.in Melikson, Iliev, Biton czy Pareiko można by stworzyć bardzo mocny zespół i przy tym nie zachwiać proporcji w zespole. Przeglądając kadry zespołów naszej T-Mobile Ekstraklasy postanowiłem trochę się pobawić w futbolowy scenice fiction. Sporządziłem skład złożony z byłych wiślaków i stwierdziłem, że z tymi zawodnikami Wisła nie była by słabszym zespołem niż jest obecnie a jeśli dorzucić by do nich polskich zawodników, którzy obecnie występują Pod Wawelem (Małecki, Sobolewski, Wilk, Boguski, Garguła) to śmiem twierdzić, że była by to mocniejsza drużyna. A jednego jestem pewny, każdy zawodnik tej drużyny oddał by serce za Wisełkę i nie zdażył by się taki mecz jak ten z ostatniej kolejki z Podbeskiedziem. Kibice, też czuliby się bardziej przywiązani do drużyny i więcej zasiadałoby ich na trybunach - lepiej oglądać wychowanków niż "gwiazdeczki" które patrzą tylko na konto bankowe. Ale przejdźmy do sedna. Skład jaki złożyłem z ligowców byłby następujący. System 1-4-2-3-1. Na bramce majtruniej było znaleźć mi jakiegoś eks-Wiślaka z zasługami ale wkońcu znalazłem w składzie rywalki zza miedzy - jest nim Wojciech Kaczmarek, jego zmiennikiem mógłby być młody i podobno utalentowany Filip Kurto. Na prawą obronę znalazłem dwóch zawodników, których oceniam wyżej od Michaela Lameya mianowicie Kamil Kuzera z Korony Kielce a na ławce Łukasz Burliga, który wywalczył miejsce w jedenastce Ruchu Chorzów. A przecież jest jeszcze Marcin Baszczyński, którego "ustawiłem w centrum defensywy wespół z Adamem Kokoszką - obaj grają w Polonii Warszawa - tych dwóch defensorów również bardziej cenię od obecnych wiślackich obrońców. Lewa obrona to odwieczny problem Wisły a przecież "pod nosem" był Mariusz Magiera ale zawinął go Górnik Zabrze, ponieważ był niechciany. Napiszę tylko, że na tej pozycji w Wiśle gra Junior Diaz - bez komentarza. W rezerwie na obronie znalazło by się miejsce dla Macieja Mysiaka z GKS Bełchatów i Łukasza Nawotczyńskiego z "Pasów". W pomocy Wisła nie miałaby, również problemów. Parę dwóch defensywnych pomocników mogliby stworzyć bardzo doświadczeni zawodnicy - Łukasz Surma , wieloletni kapitan Legii Warszawa a dzisiaj "serce" Lechii Gdańsk wraz z Aleksandrem Kwiekiem z Górnika Zabrze. Rolę ofensywnego pomocnika dostałby niedoceniany zawodnik, który nigdy nie dostał prawdziwej szansy a według wielu zasłużył na nią - Krzysztof Mączyński, już trzeci gracz w tym zestawieniu reprezentujacy barwy Górnika Zabrze. Na bokach pomocy i ataku można by wystawić prawdziwą plejadę gwiazd i legendy Wisły, w tym zabójczym trio znalazłoby się miejsce dla Kamila Kosowskiego na prawej stronie pomocy, Marka Zieńczuka - lewa pomoc a atak obsadziłby supersnajper Tomasz Frankowski...echh zeby mieli jeszcze tyle lat co wtedy kiedy grali na Reymonta 22... W razie kartek lub kontuzji w obwodzie zostaliby Piotr Ćwielong z rewelacyjnego Śląska Wrocław, zawodnicy Lechii Gdańsk - Paweł Nowak i Tomasz Dawidowski (chyba, że by się leczył), Michał Jończyk, kolejny przedstawiciel Górnika Zabrze oraz wymienieni wcześniej Burliga, Mysiak i Nawotczyński. Dodając do tego polaków z obecnej kadry czyli: Małeckiego, Sobolewskiego, Wilka, Boguskiego, Gargułe i kilku młodych chłopaków, myślę, że Wisełka miała by swój charakter i tytuł mistrza Polski w kieszeni. PS: bym zapomniał o najważniejszym. Ktoś musiałby nad tymi charakterami zapanować. Jako, że skład to byli wiślacy to trener, również musi mieć przeszłość związaną z "Białą Gwiazdą". Przyszła mi taka myśl aby na trenerów mianować Franka Smudę na spółkę z Orestem Lenczykiem. To by dopiero był duet. Jak myślicie dogadali by się (hahaha)? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Dudas to jest pomocnik.
Tak mi sie wydaje po inwigilacji strony Gyor`u. Középpályás- to jest pomocnik a defensywny to chyba Középpályás, vedo a ofensywny to Kozecostam Támadó ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
kibic_wisełki - zmień dealera prosze...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Raczej daj kontakt do swojego Dilera bo ma chyba strasznie mocny towar
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
http://www.sport.pl/sport-krakow/1,1...ngu_Wisly.html
Czy ktoś ma jakieś bardziej wiarygodne info, czy tylko nasza fantastyczna "antyprasa" próbuje coś namieszać przed ważnymi meczami ? |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
![]()
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.." |
|
|