|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
|
po Twoim tekście widać, że chciałbyś zamknąć "usta" kibicom i odebrać możliwość oceniania pracy osób zatrudnionych, działań i zdarzeń w sekcjach Wisła Kraków (od piłki S.S.A. do gimnastyki T.S.).
Chciałbyś, aby SKWK robił brudną robotę (oprawy, doping), organizował aukcje i wypady do szpitali i szkół i SIEDZIAŁ CICHO jak w klubie dzieje się ŹLE. Tyle, że mamy demokrację i swoboda wypowiedzi jest zagwarantowana Konstytucją i ustawami, a one są wyżej niż statuty i regulaminy, itp. Na szczęście nikt cicho siedział nie będzie i mam nadzieje, że takie informacje będą przekazywane coraz to szerszej grupie kibiców. Powyższe nie oznacza, że ze wszystkimi fragmentami listu SKWK się zgadzam, ale ja odnosiłem się do WOLNOŚCI WYPOWIEDZI, która jest podstawowym prawem - niezależnie od Twojego rozumienia statutów i regulaminów. Podejrzewam, że gdybyś Ty był odpowiedzialny za wolność słowa, to byłaby ona taka jak w czasach "Żołnierzy Wyklętych" i stalinizmu ... Chciałem się zapytać, może masz w tym osobisty interes ? Bo naprawdę nie znajduję innego wyjaśnienia, ale chciałbym się mylić... |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
Jeśli prowadzone są działania które są podejmowane przez SKWK, które to są poza statutem, to rozumiem iż Zarząd SKWK działa bez porozumienia z członkami czytaj: nie liczy się z ich zdaniem. Członkowie wszakże swoją wolę co do zakresu działania Stowarzyszenia wyrazili w statucie. Wolność słowa jest bardzo ważna natomiast stosowana w ten sposób staje się tarczą dla pewnych celów pozastatutowych SKWK. Co innego jest przekazanie informacji (notka) a co innego jest artykuł który przekazuje pewne subiektywne jak nie tendencyjne stanowisko i jednostronne argumenty. Tutaj w sprawie Kazika. Jest to jest tekst mający na celu zwrócenie kibiców przeciwko Zarządowi, dla mnie osobiście tekst będący atakiem odwetowym za zwolnienie Moskala. Takie coś w stylu - zwolniliście? no to my wyciągamy wasze brudy i utrudniamy Tobie (Basałaj) pracę. Zwykła brudna gra o wpływy. Co do mnie - nie mam żadnego interesu, natomiast strasznie razi stawanie okoniem SKWK do osób z Zarządu SSA. Wręcz boli ta nie konstruktywność. Jak mawiał poeta - za to robią ładne oprawy. Pozdro ![]() Powód: jak zawsze - interpunkcja
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 02.03.2012 o godz. 14:30.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Zapraszam na zebranie SKWK, moze wtedy madralo powiesz te swoje dyrdymały. A wolności słowa jakiekolwiek prawnicze pierdzenie nam Kibicom nie ograniczy. Zapraszam za zebranie SKWK - jeśli masz pretensje. O jakiej Ty konstruktywnosci .......isz? Kiedy klub na czele z Antkowiakiem ściąga nam normalna oprawę, gdzie nie ma nic kontrowersyjnego ani niebezpiecznego?! Czy Ty wiesz co w ogóle piszesz?! Ale na odpowiedz od Ciebie będę musiał poczekać pewnie do poniedziałku, bo dział marketingu S. S.A. pracuje pon.-pt. No chyba ze poświęcisz swój czas wolny w weekend. Ale zastanów sie, bo jest wielce prawdopodobne, ze Basalaj Cię za to nie nagrodzi, bo moze go już w poniedziałek nie być w S. S.A (daj Boze).
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 03.03.2012 o godz. 09:44.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
To właśnie oni powinni być od dialogu na lini klub - kibice. Pewnie nawet nigdy nie próbowano spotkania z Cupialem. Łaski nie robił by a myślę że by bał się nas olac.
Bo mówienie kto jest be a kto cacy, niepowinno leżeć w formie SKWK, juz mamy od tego inne stowarzyszenie notabene bardzo dobrze radzace sobie w własnej dziedzinie ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Dobrze gadasz naprawde taka audiencja by była idealnym pomysłem. My jako kibice tez powinnismy miec jakis szacunek. Z Cupiałem od kiedy jest w Wiśle były tylko dwa wywiady.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Obyło by sie bez oskarżeni, niesnaskow złudnych nadziei czy rozczarowań. Bo jeśli nas nie będzie traktował poważnie, w sprawach klubu takich jak :gwiazda na trykotach, stabilizacja, atrakcje meczowe, polityka wychowawcza ... To będzie jeszcze gorzej niż obecnie. Straty tylko i wyłącznie poniesie klub.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 02.03.2012 o godz. 14:02.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
![]() Legia kiedyś tez długo walczyła o swoje, wkoncu mają to co jest dla nich ważne. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
i tutaj się zgadzam, jak nigdy z Dariook`iem
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Czy tylko ja mam wrażenie że ten cały artykuł jest tylko po to by ratować Patryczka?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Powodem wszystkiego jest nie najlepsza polityka klubu i tyle. Reinwestownanie środków, scauting, baza treningowa gdyby to wszystko było to bylibyśmy w zgoła innym miejscu. A tak to jesteśmy w tym samym punkcie co 5 lat temu,czy 10.
Ci co jadą po Moskalu i wytykają jego błedy, przypominam ,że podpisując z nim umowę, klub chyba wiedział , że to niedoświadczony trener na dorobu i błędy będą elementem jego pracy. Tak czy nie ? O Probierzu pisać nie ma co za wiele, wystarczy spojdzieć na jego statystyki, faceta za pół roku nie będzie. A może i będzie ale nawylocie, bo nie zrobi pucharów czy tez co będzie zaskoczeniem nie zrobi LM! I wyleci po pierwszym meczu nowego sezonu ![]() P.S. W przerwie meczu chyba jeszcze Wisła żadnego trenera nie zwolniła ![]() ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Faktycznie spotkanie SKWK z B.Cupiałem mogłoby być ciekawą możliwością wyjaśnienia sobie paru spraw. Nawet jeżeli skończyłoby się na jakichś banałach inteligentni ludzie potrafiliby wyłapać pewne informacje.
Tylko czy takie spotkanie jest realne? Tu Stowarzyszenie mogłoby się lepiej wykazać niż pisząc 'listy otwarte". |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Zdaję sobie sprawę jak wiele zrobił dla nas Cupiał. Pamiętam czasy walki o pierwszą ligę z jakimiś Jeziorakami Iława, byłem na stadionie jak ktoś z Zawiszy Bydgoszcz złamał piszczel Staszkowi Owcy, jeździłem do Brzeska i innych dziur.Pamiętam jak o naszym ataku decydował Swierad z Kaliciakiem a mecz Wisły można było obejrzeć w migawkach tylko w Kronice Krakowskiej.
Naprawdę wiem z jakiej dupy nas wtedy Cupiał wyciągnął i wiem co nam podarował. I bardzo, bardzo jestem mu za to wdzięczny. Ale już wyżej z nim nie podskoczymy. Odjechała nam już organizacyjnie Legia, odjechał (mimo przejściowych kłopotów) Lech, odjeżdża Śląsk, wkrótce pewnie Lechia i nawet śmieszna w gruncie rzeczy Polonia od czasu do czasu coś ugra. Po Euro2012 mogą znaleźć się chętni do dużych inwestycji w innych miastach (Kielce, Łódz?) A my będziemy tkwić ze swoimi urojonymi snami o potędze i z pretensjami do wszystkich wokół. Wymieniając po drodze 30 trenerów i ściągając podstarzałych stranierich. Bo my jesteśmy Wisła Kraków! Heh. Piłka w Polsce wchodzi w nową erę czy się to komuś podoba czy nie. Z właścicielami rozumiejącymi współczesny marketing, zasady brandingu, funkcjonowania w świecie mediów, międzynarodowych relacji etc. A my mamy - z całym szacunkiem dla Cupiała - właściciela z poprzednie epoki, działającego na zasadzie tanio kupić, drogo sprzedać a jak coś nie działa to wy.......ić natychmiast. Od kilkunastu lat bez planu, strategii, pomysłu na krok do przodu. Jakoś do tej pory jechaliśmy na oparach świetności. Więcej się z tego nie wyciśnie. A mieliśmy przynajmniej kilka okazji na to, żeby zostawić konkurencję w tyle na długie lata. Czas zrobić krok do przodu (nowy inwestor) albo przyzwyczaić się do roli średniaka z 10 tysiącami widzów na trybunie. Ostatni dzwonek. ![]()
vel HatefulRespect
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Na jakiego inwestora liczysz ? myślisz,że jest kolejka chętnych do przejęcia Wisły? był chętny Kita i Bogu dziękuj ,że nie kupił Wisły poszedł do Nantes i gdzie jest teraz ten klub kibice kazali mu spier*** i takiego miałbyś własnie inwestora w Wiśle... chyba nie liczysz ,że książe Tamin Bin Hamad rzuci PSG i przejmie Wisłe. ![]()
30 kwietnia 2012 dzień pamiętny Wisła spuszcza pejsy,Melikson pogrąża rodaków uszczęśliwiając Wiślaków.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
![]()
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY
PRZEMYŚL |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ale jestem przekonany, że dla niektórych podmiotów Wisła mogłaby być ciekawym nabytkiem. Dla międzynarodowych koncernów mediowych, firm telekomunikacyjnych, firm nowych technologii. Sporo się naprawdę przez te 12(?) lat zdążyło zmienić. ![]()
vel HatefulRespect
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
![]()
.
. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Hetman, aluminium, derby, Stalowki, Torun, Legnica, Debica, Hutnik Wawa, Amica, Slęza Wroclaw (kasierski hujjj) Piaseczno, Brzesko, Siarka, Motor, Arka ( 9-0 na r22: ) ) Iława Amica, Lechia/Olimpia, Krisbud itd itd. Wtedy też cisnelismy z każdym, ale bez kasy i gwiazd. Z Kaliciakiem w napadzie - miazgę kolo wtedy robił! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
Ewentualnie nowy właściciel. Tylko co on kupi? Akademii nie ma, boisk treningowych też, stadion własnością miasta, w drużynie tylko kilku grajków na poziomie. Nazwę? Klubu, stadionu? ![]()
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
W zasadzie będzie miał dowolność w dysponowaniu wszystkim tym czym zarządza Wisła SSA i generalnie temat się nam trochę rozmywa. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Żyjemy w świecie w którym to właśnie nazwa, historia, potencjał marketingowy jest w wycenie przedsiębiorstw często najważniejszy. Mamy tu mocny jak na nasze warunki zespół, ze stadionem na 33 tysiące widzów w pięknym, dużym, atrakcyjnym ze wszech miar mieście. Jedną z najlepiej (jeśli nie najlepiej) obecnie znaną w Polsce futbolowej nazwą. Znaną też w Europie. Kupi Klub, który po 2-3 lat sensownego zarządzania i inwestycji może (serio, jestem o tym przekonany) regularnie grać w LM a już na pewno w LE. A po kolejnych 3 regularnie na siebie zarabiać. Żeby stworzyć zespól regularnie grający w europejskich pucharach w Anglii lub Niemczech trzeba wydać ile? Mówimy pewnie o kwotach znacznie przekraczających sto miliomów Euro. Ile trzeba w Krakowie? 20mln? 15mln? Marzenia ściętej głowy, kumam. Z mojego punktu widzenia mamy wszystkie niezbędne klocki. Nikt (poza Legią) nie ma takiej pozycji wyjściowej. ![]()
vel HatefulRespect
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Z tym, że nam tak wszyscy odjechali to bym nie przesadzał. Legii może za chwilę nie być (w tej formie w jakiej jest teraz) bo ITI tylko czeka na zwinięcie się z interesu, Lech ma taki sam burdel jak my a w dodatku zamiast się uczyć na naszych błędach to je powiela, Lechia to raczej słaby przykład bo za chwilę mogą się właśnie tłuc z tymi Jeziorakami Iława, Polonia tylko tym się różni od nas że prezes jest bardziej widoczny i tym, że żadnego sukcesu nie zrobili mimo wielu prób. Na dzień dzisiejszy wygląda to tak, że wielu nas póki co dogoniło. Tylko albo aż. Powstaje pytanie czy wreszcie zaczniemy im uciekać czy dalej będziemy czekać aż faktycznie wylądujemy w niebycie. To jest ostatni dzwonek.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
I j(e)bnie mu/jej Cupiał kwotą 100-120mln złotych i skończy się bajeczka.
![]()
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."
|
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2011
Offline |
|
|
Pan Maskant przegral derby a PAn Kazik Wszystko !!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
To fragment wywiadu z Mariuszem Pawełkiem z konkurencyjnego forum. Widać wyraźnie, że Kaziu był mocno zaskoczony zwolnieniem.
Swoją drogą teraz już chyba nikt nie ma wątpliwości że KAŻDĄ decyzję personalną w tym klubie zatwierdza Cupiał a nie jak niektórzy sugerowali zarząd, Valcx czy Basałaj. Bogdan Basałaj argumentuje to koniecznością zmian, które muszą dać drużynie pozytywny zastrzyk energii w walce o puchary? Taki trener potrzebuje czasu, dzisiaj jest piątek, wczoraj trener Moskal wrócił z Warszawy, w której dostarczał jakieś dokumenty do licencji Uefa Pro, a na wejściu do klubu dostaje informacje, że został zwolniony. Dla mnie to jest niepojęte. Rozmawiałem wczoraj z ,,Kaziem'', był bardzo przybity, nie chciałem go męczyć. W jego głosie słychać było załamanie i żal. To już trzeci trener w tym sezonie w Krakowie...czyżby Bogusław Cupiał znów wrócił do podejmowania decyzji w przypływie emocji? W Polsce mówi się już o tym, że Boss stracił cierpliwość do Basałaja i Valckxa i obaj w czerwcu odejdą, a decyzja o Probierzu była podjęta poza wspomnianą dwójką. Bogusław Cupiał często podejmuje autorskie decyzje, widać w nim, że bardzo mu zależy na klubie. Jednak nie wszystko jest konsultowane. Co za tym idzie sam właściciel bierze na siebie odpowiedzialność. Niektóre decyzje bywały dziwne. Chociażby ta o nie podpisaniu kontraktu z Marcinem Baszczyńskim. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Bogdan Basałaj boi się o własne krzesło, a strach, że jego niekompetencja w wielu sprawach może wyjść na jaw, doprowadza do robienia takich właśnie zasłon dymnych, jak zwolnienie jednego z najbardziej zasłużonych dla klubu ludzi w sposób, po którym ktoś bardzie porywczy od Moskala dałby po prostu "prezesowi" w łeb.
Dla mnie im szybciej chłop opuści nasze podwórko, tym lepiej... |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Ten stek bzdur i insynuacji na stronie SKWK to jakiś trzynastolatek pisał czy to praca zbiorowa "tęgich" umysłów?
Dawno czegoś tak żenującego nie czytałem |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
W tym poście jest wiecej bzdur i insynuacji niż w całym liście SKWK.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Zal mi Kazia,jako czlowieka
Zostales wybrany trenrem ,obwieszczono ze nie dadza ci kasy na transfery,kazano grac tym co masz i nie mowic nic w mediach i grasz te 3 mecze ,wcale nie tak zle,brakuje napastnka i troche szczescia az tu nagle wracasz sobie z kursu i dowiadujesz sie ze juz cie nie ma w Wisle smutne ,ze tak oddanego czlowieka tak sie traktuje. mam nadzieje ze Basalaj ktory wkrótce poleci stad na zbity pysk jeszce wczsciej naslucha sie obelg pod swoim adresem z trybun.Nalezy mu sie to. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|