|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Jestem przekonany, że zarówno za tym sponsorem jak i pieniędzmi w TS stoi BC. Jakoś musieli to wykombinować...
![]()
WISŁA TO JEST POTĘGA, WISŁA NAJLEPSZA JEST!
FRANEK 21, NIGDY JUŻ NIE BĘDZIE TAKIEGO JAK TY! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Poza tym nie wiem jak to wygląda w klubach na zachodzie, ale ile klubów tak jak my posiada dług właścicielski który jest oprocentowany zwiększającym tym samym zadłużenie klubu? Jeśli Cupiał (telefonika) nie zrobią manewru jak kiedyś ITI (umorzenie według różnych informacji 150-180 mln), to nigdy nikt poważny w Wisłę nie zainwestuje. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2014
Offline |
|
|
Zakładam, że na ten moment sponsoring TF polega na "zamiast przelewać wam 3 melony umorzymy wam 3 melony długu". Co byłoby całkiem logiczne dla Cupiała w kontekście sprzedaży klubu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
Jeśli TF nie daje kasy, to z czego idą przelewy dla piłkarzy ? Z biletów, z pamiątek ?
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Czy zmiana właścicielska nie stwarza przypadkiem możliwości dochodzenia należności przez Telefonikę względem nowego właściciela?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
Swoją drogą do dziś się nie wyjaśniło skąd Leśny i Miodulski wzięli pieniądze na 7.
Ostatnio edytowane przez Babba : 28.09.2015 o godz. 22:54.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Czy TS dostaje pieniądze z miasta Kraków ? bo jeżeli tak to klub jak przejdzie do TS to tez będzie dostawał kasę z budżetu miasta
) |
|
|
|
Member
Od: 03.2012
Offline |
|
|
Osobiście nie znam Wisły za czasów TS,Wisła jaką znam to jest tylko ta za Bogusława Cupiała człowieka który dla tego klubu zrobił tak wiele dzięki czemu mogliśmy przeżywać wspaniałe mecze,człowieka którego brak oznaczał być może dla Wisły tułaczkę po 2,3 ligach.Człowieka który bardzo chciał dla tego klubu jak najlepiej który zawiódł się na tylu ludziach kręcących się wokół klubu.Ciężko jest mi wyobrazić sobie Wisłę bez Cupiała ale zawsze liczyłem na to że jeżeli doszło by do takiej sytuacji jak teraz że BC musiał odejść piłka nożna wróci do TS.Bałem się przejęcia Wisły przez nieodpowiedzialnych ludzi pokroju takich jak Wojciechowski,Król czy Cacek czyli chwilę się pobawić i zostawić w 4 lidze.Teraz zaczyna się kolejna duża karta historii której zmiany jesteśmy świadkami.Zaczynamy od początku.Byle by dobrzy ludzie zajmowali się tym klubem a historię od 1997 do 2015 roku ocenimy na przestrzeni następnych lat byleby to wszystko się ułożyło.Panu Cupiałowi serdecznie dziękuję za mistrzostwa,wspaniałe mecze,puchary...Ale raczek na pewno BC będzie chodź w niewielkim stopniu dalej pomagał Wiśle z własnej kieszeni.
Wisła Kraków to moja historia. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Na razie wiadomości podają tylko Gazeta Krakowska i Przekręt Sportowy ja bym im we wszystko nie wierzył poczekajmy na oficjalne stanowisko klubu i TS -u wtedy będzie wszystko jasne dopiero zwalniali Kazika teraz jak klub zaprzeczył to piszą że nie ma na to czasu ewidentnie nie wiedzą co się w naszym klubie dzieje i dobrze . Jakoś mam dziwne przeczucia że idzie ku lepszemu
![]() ![]()
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!
Quo vadis Wisło? |
|
|
|
Guest
|
|
|
Zwróciliście uwagę, że w artykule jest mowa o 16 mln długu zewnętrznego? Tak wysokiej kwoty nikt dotąd nie podawał. Było 10-12 mln. To nie jest wychodzenie na prostą przynajmniej w kontekście długu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Trzeba Dzikiego opchnąć. Innego wyjścia nie widzę.
![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
260 tysięcy złotych rocznie. Pieniądze te przekazywane są na konkretne sekcje i wychowanków Wisły. Nie zapominajmy, że Wisła jest najbardziej rozbudowanym klubem w Polsce posiadającym 13 sekcji sportowych. I te pieniądze nie rozpływają się w powietrzu - nad nimi czuwają stałe kontrole; nawet sprawdzane są dane kto ćwiczy w danej grupie wiekowej i dokładny dziennik zajęć. Kasa idzie przede wszystkim na młodzież, w TS Wisła trenuje blisko 1500 dzieci i młodzieży. Główny cel statutowy klubu TS Wisła Kraków to szkolenie dzieci i młodzieży, oderwanie ich od gier komputerowych, propagowanie sportowego trybu życia, wychowywanie świetnych sportowców, którzy każdego dnia będą przywozić medale dla Białej Gwiazdy. Misiek otworzył siłownię w której trenuje setki osób dziennie i teraz warunki są jeszcze lepsze. Do tego sekcja kick-boxingu w której jednym z trenerów jest najlepszy polski kickbokser wagi ciężkiej, którego walki pokazuje Polsat Sport. A niebawem otwarcie sklepu z odżywkami, suplementami i sportową odzieżą w hali Wisły. Żadne papierochy, alkohole, prochy, tylko siłka, sztuki walki i zdrowy tryb życia.
Ostatnio edytowane przez element : 29.09.2015 o godz. 07:08.
![]()
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki" "Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze" "Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center" cdn.. |
|
|
|
Banita
Od: 07.2010
Offline |
|
|
@element
A czy TS nie wystepuje tutaj w roli posrednika? Cpupiał - TS(kupno za 1 pln) - nowy właściciel(mniejszosciowy?). Co w tym wypadku z dlugiem wewnetrznym - rozlozony na lata do splaty? (Cupiał moze zamiast płacić bedzie odliczał co roku jakas kwote) Ciekawe jak by sie to rozkladalo: pieniedze z biletow/pamiatek/dnia meczowego = ? pieniadze z C+ = ? pieniadze od sponsora koszulkowego =? pieniadze od innych sponsorów? TS poza 1 mln raczej pieniedzy nie da bo nie ma z czego. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ten dług zamierzają w taki sposób spłacać i tak rozporządzić to w umowie, aby nie koligowało to z funkcjonowaniem drużyny Wisły Kraków, żeby on nie ciążył na sekcji piłkarskiej. A nie tak jak teraz, mamy związane ręce i odbijamy się od ściany.
W TS Wisła są ludzie (bardziej prywatni), którzy mogą taką kwotę wyjąć z kieszeni. Sprawa świeża, trochę pogmatwana. Poczekajmy na więcej szczegółów. W TS Wisła nie robią gbury, tylko ludzie, którzy szefują dużym firmom, mają łeb na karku, prawników, kontakty, wiedzą co robią, spokojnie. Ich krótki pobyć w TS Wisła spowodował, że TS stanął na nogi, a dług udało się zmniejszyć o kilka milionów. Z Cupiałem też wypiją prywatnie kawkę. To przede wszystkim starzy kibole, którzy za Wisłą jeżdzili jak większości z nas na świecie jeszcze nie było, wkładają w to serce i prywatne pieniądze, i chcą dla Białej Gwiazdy jak najlepiej.
Ostatnio edytowane przez element : 29.09.2015 o godz. 07:39.
![]()
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki" "Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze" "Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center" cdn.. |
|
|
|
Banita
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Dzieki, nie podwazam/nie czepiam sie poprostu jestem ciekawy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
Co do tych 16 mln długu zewnętrznego, to nie chce mi się w to wierzyć. Po sezonie mówiło się coś o 8 mln. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Rozważając oddanie przez TF Wisły do TS, trzeba mieć na uwadze, że TS nie mogłoby brać udziału w rozgrywkach ekstraklasy.
Art. 15 ust. 3 ustawy o sporcie: "W skład ligi zawodowej w grach zespołowych wchodzą wyłącznie kluby sportowe działające jako spółki akcyjne.". Albo zatem TS założy spółę akcyjną, albo musi być to inna spółka. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Gdyby tak było, oczyścilibysmy sie z dlugów, co jest raczej nieprawdopodobnym scenariuszem.
IMO Bedize formalnie jak jest, czyli obecne udziały zmienią właściciela. ![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
Pół biedy z kilkudziesięciomilionowym długiem wobec TF, bo powiedzmy, że przy objęciu udziałów się skasuje, ale co z zobowiązaniami zewnętrznymi? Wg różnych szacunków jest kilka-kilkanaście milinów długów. Czy TS - nowy właściciel SA - będzie w stanie spłacić te zobowiązania? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
^^ Opcje są różne, może być tak jak w Legii, może być inaczej. Co do obecnego dług, to z wierzycielami można się porozumieć. Wszystko zależny od tego na ile realne będą spłaty. Z tego co widzę, to teraz kluczowym jest spłacenie 3 milionów za zaległe pensję by nie mieć problemów z licencją.
Czy nowy właściciel będzie w stanie spłacić zadłużenie? jeśli faktycznie znajdą sponsora na 2 mln euro, do tego Wawro i Cupiał coś dołożą z własnej kieszeni. To jest szansa na sensowne porozumienie z wierzycielami i spłacenie tego. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]()
WISŁA TO JEST POTĘGA, WISŁA NAJLEPSZA JEST!
FRANEK 21, NIGDY JUŻ NIE BĘDZIE TAKIEGO JAK TY! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Moim zdaniem Wawro ma na tyle ugruntowaną pozycję w biznesie, że nie podejmie się zadania, które będzie z góry skazane na porażkę. Więc jeśli TS przejmie Wisłę Kraków S.A. to na pewno ma jakiś sensowny plan.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Do tekstu kolegi Arsenal dodałbym jeszcze jedną ,ale ważną rzecz a mianowicie ;
Cupiał w czasie swojego rządzenia klubem zdobył prawie dwa razy tyle mistrzostw Polski co zdobyła Wisła w ciągu 90 lat do jego przyjścia. ![]()
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"...... |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
I wpędził klub w dziesięciokrotnie wyższe długi niż miała Wisła w ciągu 90 lat do jego przyjścia. ![]() ps. To był joke... choć smutny Też mam nadzieję, że Cupiał zdaje sobie sprawę z błędów, jakie popełnił przez takie "inwestowanie" i że przeważy w nim dusza kibica nad duszą drapieżnego biznesmena. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2015
Offline |
|
|
Rafał Sonik, kierowca rajdowy ale głównie przedsiębiorca wsparł akcję Wisła Kraków to nasza historia, być może on również będzie wspierał nową Wisłę?
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|