|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Kostal raczej już szybko nie zagra.Co do budżetu to Sarapata znowu pozapowiada cuda a będzie jak zawsze. Ogólnie to się chyba trzeba cieszyć tym że nie walczymy o utrzymanie....
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Member
Od: 10.2015
Offline |
|
|
Czy orientuje się ktoś znający temat, czy będzie wyjazd do Białegostoku? Czy mamy jakiś zakaz?
![]()
Nawet gdy upadniesz, ja będę z Tobą.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
o sędziowaniu nikt nic nie napisze ?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Tez mam nadzieje, ze treneiro poeksperymentuję trochę z ustawieniem. Ja bym chętnie zobaczył coś takiego :
Cuesta-Bartkowski-Velez-Arsenic-Sadlok-Llonch-Wojtkowski-Halilovic-Imaz(Maly)-Balaniuk-Carlitos Z takim środkiem jest nadzieja na jakis zalążek kreatywności... |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Krawaciarze wygrali dzięki temu ze lepiej byli przygotowani fizycznie i mentalnie do tego meczu. Dla nich to była walka o premie za mistrzostwo a u nas? Fizycznie też wyglądali lepiej + zgasili nasz środek pola. Cóż jedziemy dalej.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
A co tu pisać o sędziowaniu?
![]() Zagraliśmy dno, dno gramy od ostatniego meczu z Legią, czyli już prawie miesiąc. Mecz w Warszawie był pokazówką, że DA SIĘ. DA SIĘ pod warunkiem, że się chce i że spływa kasa na czas. Szkoda, bo znowu przyszło sporo ludzi, którzy zamiast poczuć się zachęceni do kolejnej wizyty, raczej dadzą se siana przynajmniej do wakacji. |
|
|
|
Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Doping jak i gra na jednym poziomie. bardzo słabo
![]()
ZABIERZÓW WIERNY WIŚLE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Panowie bardzo Wam współczuję, że dopiero po porażkach z Legią czy Lechem dopiero otwierają Wam się oczy i cierpicie. Fakty są takie, że mamy totalny chaos w klubie i pozorny plan (jeśli taki był) po prostu nie wypalił. Chwała Carlitosowi, że w kilku meczach zagrał na poziomie przewyższającym tę ligę i zapewnił nam utrzymanie. Piszę utrzymanie, bo naprawdę mam duże wątpliwości, czy w grupie spadkowej coś byśmy ugrali.
Jeszcze odnośnie finansów - skończcie tę bajkę o tym, że nie ma kasy, wypłat itd. Nie wiecie tego Wy, nie wiem tego ja. Po co pisać brednie, nie mając wglądu w finanse klubu? Nie wydaje Wam się, że gdyby nie było totalnie pieniędzy to zaraz jakiś płaczek poszedłby do gazet (tak jak to już bywało) albo bylibyśmy teraz tam gdzie np. Ruch? Powstał jakiś dziwny mit o finansach i niektórzy próbują bronić kopaczy - ci amatorzy i tak dostaną swoją kasę, niezależnie co by się działo Wisła i tak w końcu im zapłaci a powtarzam po raz kolejny - nie zarabiają 2000 miesięcznie żeby zastanawiać się czy im wystarczy do następnej wypłaty. Tak naprawdę szkoda ludzi, wydajemy swoją kasę i oglądamy później takie coś jak wczoraj od dłuższego czasu z małymi przebłyskami. Niestety nie przychodząc na mecze - oberwie klub a nie ta banda pozorantów. Błędne koło i tak naprawdę proponuję patrzeć na inne mecze, wtedy łatwiej spojrzeć na ten wczorajszy, bo ten cały "syf" nie zaczął się 22.04 o 18, tylko dużo wcześniej. ![]()
Wisła ponad wszystko
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Wczoraj zrobiem 550 km aby być na meczu. 9 h w samochodzie, 3,5 h w Krakowie z samym meczem i powrót. Dobrze że walnąłem 3 piwa przed..i powiem Wam nie było łatwo. Zero agresywności, zero szacunku za wczorajszy "mecz"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Wynik był do przewidzenia. Ale druga sprawa to ja nie wiedziałem ZADUPCANIA na 6 biegu w meczu u siebie przy 23 tysiącach ludzi.
Ludzi, którzy przejechali często setki kilometrów z dzieciakami, żeby zobaczyć jak Wisła walczy. Jest burdel w klubie, po sezonie jak co roku mieszadło. Ale z takim olewaniem meczu i brakiem szacunku do kibiców, to nie mamy co potem narzekać na frekwencję. Dograjmy ten sezon i w ....u z tymi wkładami do koszulek, bo i tak większość ich tu nie będzie na jesieni. WSTYD Od następnego meczu selekcja i gramy tymi, którzy tu zostaną. Nie ma sensu ogrywać Cywki czy Brleka, których za chwilę nie będzie.
Ostatnio edytowane przez El'kabat : 23.04.2018 o godz. 12:36.
![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
jestem za tym, żeby następne mecze grać młodzieżą + ci którzy na pewno zostają na kolejny sezon... bez sensu ogrywać słabego Mitrovicia, którego mam nadzieję pogonią, jak i Cywkę, który na szczęście odchodzi po sezonie!
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Dodam jeszcze, że w składzie Zagłębia, które ograło Legię w poprzedniej kolejce było tylko 2 obcokrajowców.
![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Blood Brothers
Offline |
|
|
a propos ciągłej jazdy po Mitrovicu to troche obiektywizmu......zagrał słabo to bez dyskusji ale wczoraj było kilku gorszych od niego...przede wszystkim Brlek..... , Imaz Cywka...Carlitos tez mial mase strat...środka pola nie było ani skrzydeł...1:0 to najmniejszy wymiar kary...Carlitos przepadnie w pierwszej lepszej lidze, jest niepoukładany...
![]()
BRUCE SPRINGSTEEN & THE E-STREET BAND
"This music is forever for me. It's the stage thing, that rush moment that you live for. It never lasts, but that's what you live for." --Bruce Springsteen |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Smyrgu Zdejmij klapki z oczu nie widzisz,że to jeździec bez głowy? gra słabo może jeden mecz mu wyszedł i tyle.
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2013
Offline |
|
|
Sędziowanie wczoraj akurat było dość mocno na naszą korzyść - sędzia spokojnie mógł podyktować dwa karne dla Legii, za to nie było ani jednego karnego i do tego graliśmy w przewadze jednego zawodnika.
Moim zdaniem przegraliśmy przez szpital w zespole. Pozostałe okoliczności były na korzyść - sędzia gwizdał dla nas, publiczność dopisała (choć Wiśle chyba faktycznie gra się lepiej, gdy na trybunach jest 10 tysięcy osób), Legia nie pokazała nic szczególnego (z taką grą nie ma szans na obronę tytułu). Niestety, nasz sklejony w ostatniej chwili skład nie miał szans. Gdyby byli Basha, Llonch, Wojtkowski, Sadlok to myślę, że byłoby inaczej. ![]()
www.zlamacsport.blog.pl - sport w obiektywnej analizie
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
To ostatnia rzecz o jakiej mozna mowic po tym meczu. Znowu zagralismy po frajersku, Legia w 10tke miala lepsze okazje do zdobycia gola niz My. Ojciec co polskiej ligi nie oglada ten mecz poogladal i pyta sie mnie co oni robia na treningach skoro na meczach prezentuja sie tak slabo i przegrywaja kolejny mecz, Legia tez nic nie grala a przynajmniej skladniejsze te akcje miala. Na razie to nie widac zadnej znacznej roznicy od tego co gralismy za Kiko. Ja zawsze daje czas trenerowi czy pilkarzom i nie krytykuje ich za szybko ale nie zdziwie sie jezeli po paru pierwszych meczach nastepnego sezonu znowu bedziemy wymieniac trenera. Ten sezon jest juz stracony, moze przynajmniej szanse dostana Ci co w ogole nie grali. Jak nie teraz ma grac Kolar czy Balaniuk to ja juz nie wiem kiedy
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Zadaje sobie ciągle pytanie co Carrillo w nim widzi. Myślę że ma obraz gościa z przeszłości ktory ciągnął grę calego zespołu. Teraz go trzyma jako "zadaniowca" , bo nie ma zaufania do naszych juniorów. Brlek jest w fatalnej formie. Basha jest kontuzjowany, a Velez woli grać w obronie. Reasumując. Mitrovic gra z braku laku. Przypuszczam że zostanie z nami na kolejny sezon, ale tylko wtedy gdy Junco nie obieca mu lepszych graczy. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
wg mnie nie można usprawiedliwiać grę w 1 składzie takiego człapaka jak Mitrovic czy Cywka czy Boguski tym że mamy problemy finansowe czy kontuzje w zespole... dla mnie ci zawodnicy to jest poziom dna najwyżej...
Kluby, które mają porównywalne problemy co my, mają w swoich zespołach młodych zdolnych polaków czy starszych wyróżniających się w 1 Lidze, czy niższych ligach jak np Górnik czy Korona. Zwłaszcza Górnik jest dla mnie przykładem wzorcowym bo naściągali młodych zdolnych chłopaków z regionu i DALI IM SZANSĘ. Pytanie do Pana Junco - Czemu my nie możemy iść drogą wyznaczoną przez Górnik ? Czemu my musimy ściągać emerytów i rencistów z zagranicy i płacić im nieporównywalnie wyższe pieniądze niż te te które otrzymują młodzi w Górniku? Koj, Wolniewicz, Żurkowski, Kurzawa, Kądzior, bracia Wolsztyńscy to jest dziś kręgosłup Górnika i powiedzcie mi szczerze, czy ktoś wcześniej słyszał o nich ?
Ostatnio edytowane przez tomasz_19 : 23.04.2018 o godz. 09:59.
![]()
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Drogą Górnika? Tzn spaść z ligi, pościągać wtedy młodych z okolicy, ograć ich na zapleczu i dopiero awansować?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
nie miałem na myśli spadku, nie potrafisz czytać ze zrozumieniem ? jak masz z tym problem to się nie udzielaj
![]()
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nasza drużyna ma od dłuższego czasu problem z prowadzeniem ataku pozycyjnego ,chodzi mi przede wszystkim o tempo jego prowadzenia. Jest o wiele za wolne ,by nie powiedzieć niemrawe.
Skąd się to bierze? Myślę,że z gry na "stojąco" a gra na "stojąco" ,albo z lenistwa , lub też przygotowania. ![]()
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"...... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Szkoda szczępić ryja na to...
Chyba najgorszy tym razem Mitrovic mimo, że coś tam się wkurzał .... może mu zależy, ale jest typem człapaka, który przegrywał pojedynki z mniejszymi od siebie. Cywka tragedia do kwadratu nie od dzis. Brleka nie było w tym meczu. Nie ma Pola nie ma grania, bo nie ma kto zasuwać po całym boisku. Ten gośc jest KLUCZOWYM grajkiem dla nas... Ciężko tłumaczyć tą padakę brakiem 2-3 zawodników. Gdzie reszta, jakie rezerwy? Kto to jest Bałaniuk i Kolar jak rywalizacje ze Zdenkiem przegrywają Czy Perez jest lepszy od Mitrovica Czy jesteśmy słabsi od Korony i Płocka Nie wiem co ten Carillo robi... Warunki były idealne do porażki, przed meczem właśnie tego się spodziewałem. Wiedziałem nawet, że to czerwo nic nie zmieni, a pogorszy.... :/ Przylezie taki wolfy i będzie peird... że czego się spodziewamy jak czasu Cupiała minęły... A co ma Cupiał do Carlitosa, Pol Joncha, Sadloka, i kilku innych dobrych grajków skoro Korona z dnem jakimś z 3 ligi bułgarskiej nas wozi... To musi Cupiał II przyjść, żeby ograć Wisłe Płock i Korone |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
jak co sezon, za kazdym razem.
i jest coraz gorzej, w przyszlym pora sie modlic zebysmy tylko do 8 weszli bo bedzie lipa. ![]()
TYLKO WISŁA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Boguskiego można nazwać w każdy możliwy sposób ale na pewno nie człapakiem. Z reguły ma przebiegniętych kilometrów tyle co Pol w tym samym wymiarze czasowym i bardzo często ma najszybsze sprinty w całym meczu. Po prostu jest zupełnie bez formy, ma swoje lata i należy go godnie pożegnać, bo sobie na to zasłużył.
Co do Cywki - też ciężko mówić o człapaniu. Raczej o grze na alibi do najbliższego i totalnym braku kreatywności. Akurat dynamikę i wytrzymałość to on ma nawet niezłą. Dużo biega w każdym meczu. Mitrović za to jest typowym człapakiem i tu pełna zgoda. Chociaż to nie był jego najgorszy mecz, nawet ładnie wyłuskał raz piłkę wślizgiem w naszym polu karnym. Po prostu jest za wolny i do bólu przeciętny, jego 'kreatywność' sprowadza się do podrzucenia piłki, co może się sprawdzało w ligach, gdzie się gra wolniej. Na pewno w słabszej formie jest Carlitos, tylko, że jego ratują stałe fragmenty gry. Kiedy on ostatnio strzelił gola z akcji? Chyba dość dawno. Imaz też ostatnio nie błyszczy. Brlek to cień piłkarza, który od nas odchodził. Jeśli miałbym wskazać kogoś po kim widać zęba i niezłą dyspozycję w ostatnich meczach byliby to Halilović, Arsenić i Cuesta. Jeszcze Bartkowski z Płockiem dał radę. Tak to jedynie przeciętność, z której wynika nasze obecne miejsce w tabeli. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Online |
|
|
Przecież młodzież - Kostal - pokazała, że nie jest fizycznie gotowa na 90 minut. Widocznie trzeba jeszcze dwa lata poczekać na jakiś sensowny narybek z akademii.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Online |
|
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 23.04.2018 o godz. 16:17.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2013
Offline |
|
|
Te sprinty to chyba do własnego pola karnego za rywalem. Z piłką przy nodze na skrzydle, to Boguski chyba nigdy nie odjechał nikomu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Nigdy nikomu?
Bez przesady, nawet w tym beznadziejnym dla niego sezonie się zdarzało. Nie lubię takiego przesadnego gadania. Cenię precyzyjnie wyrażaną krytykę. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Szczerze ..,tydzien temu jak Llonch w Plocku dostał kartkę i było napisane 'Pauzuje w nastepnym meczu" to ojciec z pokoju krzyknał' Nie ma Lloncha ,to z Legią przegrają"
i dzis twierdze ze ten pilkarz to nasz klucz,jesli chcemy ogarnać tą stajnie Augiasza musimy zrobic wszytsko zeby go zatrzymać i od niego budować pomoc.Widać ile on znaczy dla tego zespołu. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|