The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Na kogo zagłosujesz w wyborach prezydenckich?
Andrzej Duda 147 85,96%
Bronisław Komorowski 24 14,04%
Głosujących: 171. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.03.2015, 20:12
No tak, te wybory są specyficzne bo magiczne słowo "stracony głos" nie ma tu prawa bytu. PiSowi rzeczywiście zabierze niewiele głosów pewnie ale już takiemu Kowalskiemu czy Mikke może urwie po 1-2%? I po co to?
Te 1-2% głosów dla RN czy Korwina to zawsze jakis kapitał na przyszłość. Ale to tylko moje zdanie i takie spostrzeżenie, nie odmawiam mu tego, że ma prawo sobie startować w wyborach jeśli tylko on i 100 tys osób tego chcą.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Smuga
Senior Member

Od: 07.2013

Stary 29.03.2015, 20:12
ABGwislakABG napisał(a):Wyświetl post
Przepraszając Prezesa przeprasza cały PiS. Przepraszając PiS przeprasza elektorat. Ciąg przyczynowo-skutkowy

Aaa, rozumiem. Hołd.
Prezes Kaczyński ≠ całe PiS + elektorat tej partii.

I nie żaden hołd tylko zwykła przyzwoitość oraz uczciwość. Co, to dziecko był, że nie wiedział jakie konsekwencje może przynieść tak mocne zaangażowanie się w popieranie konkretnego środowiska politycznego?
http://www.wislakrakow.com/forum/signaturepics/sigpic239871_1.gif
W moim sercu jedna wiara, jeden klub, jedno bicie, Wisła Kraków ponad życie!!!
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 29.03.2015, 20:21
A datę artykułu widzisz? Sam nie chciał swoim politycznym kajaniem robić niedźwiedziej przysługi Jarkowi i reszcie wymienionych przy przeprosinach i oficjalnym nawróceniu. Nie grał grobami. I tym zachował się przyzwoicie.

Uczciwie przyznał, że głosować na platformę nie będzie tylko na PiS.

Jaka to ma być formułka czy wyznanie wiary wg Ciebie?
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
Smuga
Senior Member

Stary 29.03.2015, 20:29
Nie jestem Kukizem i w związku z tym nie będę się za niego wypowiadał ani też przepraszał za jego przewiny. Swojej ręki do wygranej PO w 2007 roku nie przyłożyłem, więc w przeciwieństwie do niego mam w tej materii czyste sumienie.
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Stary 29.03.2015, 20:31
Tydzień po Smoleńsku miał agitować politycznie przeciwko Platformie, by nowym fąflom od razu narobić niedźwiedzią przysługę?

OBAJ poruszyliście wątek ze Smugą więc gdy zwracam się do dwóch lub więcej osób używam liczby mnogiej. Nie należę do tej grupy, nie mówimy o osobach trzecich, więc używam jedynej dostępnej formy- WY.
Ostatnio edytowane przez ABGwislakABG : 29.03.2015 o godz. 20:39.
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
kerim1906
Banita

Od: 04.2014

Stary 29.03.2015, 20:35
ABGwislakABGc" co Wy hołdu oczekujecie?"

a co WY tak w liczbie mnogiej towarzyszu ?
Odpowiedz cytując
Smuga
Senior Member

Stary 29.03.2015, 20:39
ABGwislakABG napisał(a):Wyświetl post
Tydzień po Smoleńsku miał agitować politycznie przeciwko Platformie, by nowym fąflom od razu narobić niedźwiedzią przysługę?
Po co na siłę upychać tu Smoleńsk? A co robił przez te prawie 3 lata rządów cudaka i jego bandy? Gdy każdego dnia począwszy od 16 listopada 2007 roku postępowała degrengolada w każdym segmencie Państwa Polskiego. Nagle obudził się z ręką w nocniku orientując się, że ta ręka jest ufajdana gównem? Wybacz ABGwislakABG, ale mnie takie coś kompletnie nie przekonuje.
Odpowiedz cytując
kerim1906
Banita

Stary 29.03.2015, 20:47
ABGwislakABG nigdzie nie pisałem o przeprosinach Kukiza , stwierdziłem fakt że to urbanoplatfus przemianowany na jow-y , nie oczekiwałem i nie oczekuje żadnych przeprosin,a kawałek o WY to był żart, mam nadzieję że było to czytelne
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Stary 29.03.2015, 20:47
Smuga błagam obudź się. Naprawdę.

Cytat:
Po co na siłę upychać tu Smoleńsk?
- w okresie postsmoleńskim (tydzień po) zawarł wymagane przez Ciebie przeprosiny. A platformy rugać wówczas mu nie wypadało o czym napisałem przed momentem.

Cytat:
A co robił przez te prawie 3 lata rządów cudaka i jego bandy? Gdy każdego dnia począwszy od 16 listopada 2007 roku postępowała degrengolada w każdym segmencie Państwa Polskiego.
To teraz obok żalu za grzechy i mocnego postanowienia poprawy wymagasz jeszcze zadośćuczynienia za grzechy?

Cytat:
Nagle obudził się z ręką w nocniku orientując się, że ta ręka jest ufajdana gównem?
Na tym polega nawrócenie.

Cytat:
Wybacz ABGwislakABG, ale mnie takie coś kompletnie mnie nie przekonuje.
Ja spieram się bo widzę przeprosiny i mocne postanowienie poprawy, Ty nie. I jak pisałem wcześniej o zadośćuczynieniu to dla mnie byłoby ono mile widziane.

Łopatologicznie- nie mów, że nie powiedział przepraszam. Oboje zaś wiemy, że przepraszam a co potem to 2 różne sprawy.

Cytat:
ABGwislakABG nigdzie nie pisałem o przeprosinach Kukiza , stwierdziłem fakt że to urbanoplatfus przemianowany na jow-y , nie oczekiwałem i nie oczekuje żadnych przeprosin,a kawałek o WY to był żart, mam nadzieję że było to czytelne
Poruszyłeś wątek w sensie wspomnienia o Kukizie. Tak, było to czytelne. Jednakże nie każdy poczucie humoru ma
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
kerim1906
Banita

Stary 29.03.2015, 21:07
ABGwislakABG"Jednakże nie każdy poczucie humoru ma "

WY macie , i jest ok
Odpowiedz cytując
Smuga
Senior Member

Stary 29.03.2015, 21:12
Sumienne bytowanie w teraźniejszości, a także pewny krok w kierunku przyszłości wymaga zawsze porządnego rozprawienia się z przeszłością. A z tym u Kukiza ciężko. Czczą gadaniną i pięknie dobranymi do niej słówkami nie zafałszuje rzeczywistości, a ta jest niestety bardzo brutalna. Nie wymagam od niego samobiczowania się i przywdziania włosiennicy tylko jasnego stanowiska w kwestii, o której wspominałem. On do tej pory tego nie uczynił.
Odpowiedz cytując
uposledzony_ale_kumaty
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 30.03.2015, 16:22
Śmiech na sali, że Kukiz wyskoczył jak filip z konopi i sam bije na głowę Kowalskiego,Wilka,JKM czy Brauna razem wziętych A i nawet jakby taki był wynik to i tak na jesieni nie pójdą po rozum do głowy, że w rozdrobnieniu nic nie ugrają
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 30.03.2015, 19:03
Ja myślę że najwyższy czas żeby dotarło to do wielu ludzi:

- każdy głos oddany na kogoś innego niż Duda to głos na Bula i koniec wyborów w 1 turze

To nie wybory samorządowe czy parlamentarne gdzie jest kilkaset osób i jedna w tą czy w tą nie robi różnicy.

Sorry, nawet jakby się zebrało 5x więcej zwolenników Wilka czy Korwina to w prezydenckich nic nie znaczą. Ja też nie jestem wielkim zwolennikiem Dudy - ale głosuje przeciw Bulowi.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
uposledzony_ale_kumaty
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 30.03.2015, 19:44
W I turze nie trzeba koniecznie głosować na Dudę, aby mu pomóc. Dopiero te głosy przydadzą się w ew. II turze, której tak sztab Komorowskiego się obawia i chce zakończyć to zwycięstwem Bronka w I turze stąd od kilkunastu dni jazda z PiS-em w mediach
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 30.03.2015, 19:55
Kukiz to taka najpewniejsza postać z tych wszystkich antysystemowych... pewnie dlatego ma takie dobre "sądaże". Śmierdzi mi to na kilometr ale ok.
Kocurze, te wybory polegają na tym, że aby wygrać w I turze potrzeba 51% głosów. Nie jest ważnie czy Bul będzie miał 49% a Duda 39 lub 29%. Duda może mieć nawet 5% a i tak Bul z 49% nie wygra.
Głos oddany na kogokolwiek innego niż na Bula sprawia, że tenże oddala się od zwycięstwa w pierwszej turze. Nie musi być to głos oddany na jego głównego oponenta.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
kerim1906
Banita

Stary 30.03.2015, 20:11
http://wpolityce.pl/polityka/239178-...-proc-wyborcow

bulu na oparach jak pisałem wcześniej , według mnie nie ma więcej niż 30%, jeżeli w reżimowym medium Duda ma taki wynik to nie dziwię się panice urbanoplatfusów i komorowskiego
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 31.03.2015, 08:14
Jeżeli myślicie ze zwycięstwo Dudy cos zmieni w tym kraju to jesteście w ogromnym bledzie...
To kolejny człowiek pacynka który nie ma pojęcia o podstawach rządzenia...
Gdy slysze ze Euro należy wprowadzić wtedy gdy Polacy będą zarabiać tyle co na zachodzie tylko ze w zlotowkach to smieje się od ucha do ucha...
Nie ma takiej mozliowsci ...
Nie ma szans zebysmy w zlotowkach zarabiali tyle co zachod...
Srednia krajowa musiałaby wynosci wtedy miedzy 6-8 tys zł...Pozatym jeszcze mnóstwo innych skladnikow takich jak ceny,zarobki,ceny nabywcze surowcow,ceny ich sprzedaży itd... musiały by ulec kolosalnej zmianie...
Oczywiście ze Euro należy wprowadzić jak będą na to realne szanse i konkretne mozliwosci ale skończmy .......ic jak ten przygłup Duda i jego dwa slawne paragony...
Czy to Bronek będzie rzadzil czy duda to niczym oni się nie roznia -dwaj kolejni dyletanci i przygłupy...

Osobiscie zaglosuje na Kukiza...
Ostatnio edytowane przez 63.5 Kg : 31.03.2015 o godz. 08:18.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 31.03.2015, 08:35
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Ja myślę że najwyższy czas żeby dotarło to do wielu ludzi:

- każdy głos oddany na kogoś innego niż Duda to głos na Bula i koniec wyborów w 1 turze

To nie wybory samorządowe czy parlamentarne gdzie jest kilkaset osób i jedna w tą czy w tą nie robi różnicy.

Sorry, nawet jakby się zebrało 5x więcej zwolenników Wilka czy Korwina to w prezydenckich nic nie znaczą. Ja też nie jestem wielkim zwolennikiem Dudy - ale głosuje przeciw Bulowi.
Dokładnie. Ja również głosuję przeciwko PO- jak mam te 30 lat, nie pamiętam takiego burdelu i ogłupiania społeczeństwa.
Jest dla mnie rzeczą niepojętą, że ktokolwiek jeszcze może bronić tego patologicznego układu.

Edit:

Do 63.5

Pozwól, że sprawdzę czy się zmieni czy nie.

Cytat:
"Insanity: doing the same thing over and over again and expecting different results." A.Einstein
Niech zgadnę, w drugiej turze zagłodujesz na Komorowskiego?
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 31.03.2015 o godz. 08:42.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 31.03.2015, 08:58
Oczywistą oczywistością jest, że wybory prezydenckie niczego w naszym kraju nie zmienią. Nadal u realnej władzy będą kolesie z PO, nadal będzie ten sam układ, a prezydent, czy to Duda, czy to Kukiz czy Ogórek będzie mógł tylko co najwyżej pokrytykować, albo zawetować na chwilę.
Jedyne co się zmieni to fakt, że w przypadku ewentualnej wygranej Dudy pojawią się ponownie jak w 2005 roku najazdy na PiS w polskiej prasie, telewizji i w ... zagranicznych mediach, prasa zacznie mu wytykać plamę na butach i krzywo zawiązany krawat a gimbazjalni internauci będą wypisywali jakiego to kartofla mamy za prezydenta, że wstyd na całą cywilizowaną Europę.
Ba, ewentualne zwycięstwo Dudy zamknie nawet drogę do zwycięstwa PiS w wyborach parlamentarnych w myśl zasady, obowiązującej każdego cywilizowanego i nowoczesnego Polaka, że jak jeden z PiS jest prezydentem to drugi nie może być premierem. Ta zasada jak widać nie dotyczy PO, ale PO to partia światłych Polaków i nie tylko z PO powinien być prezydent i premier, ale nawet sekretarz Konferencji Episkopatu.
Brakuje mi haseł o PO jako przewodniej sile narodu.

Tylko honorowa porażka z Bólem może doprowadzić do tego, że w najbliższych parlamentarnych Polacy postanowią odsunąć przewodnią siłę od władzy. Oczywiście, sam do te porażki się nie przyczynię.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Stary 31.03.2015, 09:50
53 na 141, czyli 40,5 % popiera opcję kacapską. Kibice Wisły Kraków. Ja pie...lę !
Ostatnio edytowane przez rozarian : 31.03.2015 o godz. 09:55.
Odpowiedz cytując
kerim1906
Banita

Stary 31.03.2015, 10:01
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Oczywistą oczywistością jest, że wybory prezydenckie niczego w naszym kraju nie zmienią. Nadal u realnej władzy będą kolesie z PO, nadal będzie ten sam układ, a prezydent, czy to Duda, czy to Kukiz czy Ogórek będzie mógł tylko co najwyżej pokrytykować, albo zawetować na chwilę.
Jedyne co się zmieni to fakt, że w przypadku ewentualnej wygranej Dudy pojawią się ponownie jak w 2005 roku najazdy na PiS w polskiej prasie, telewizji i w ... zagranicznych mediach, prasa zacznie mu wytykać plamę na butach i krzywo zawiązany krawat a gimbazjalni internauci będą wypisywali jakiego to kartofla mamy za prezydenta, że wstyd na całą cywilizowaną Europę.
Ba, ewentualne zwycięstwo Dudy zamknie nawet drogę do zwycięstwa PiS w wyborach parlamentarnych w myśl zasady, obowiązującej każdego cywilizowanego i nowoczesnego Polaka, że jak jeden z PiS jest prezydentem to drugi nie może być premierem. Ta zasada jak widać nie dotyczy PO, ale PO to partia światłych Polaków i nie tylko z PO powinien być prezydent i premier, ale nawet sekretarz Konferencji Episkopatu.
Brakuje mi haseł o PO jako przewodniej sile narodu.

Tylko honorowa porażka z Bólem może doprowadzić do tego, że w najbliższych parlamentarnych Polacy postanowią odsunąć przewodnią siłę od władzy. Oczywiście, sam do te porażki się nie przyczynię.
nie siej defetyzmu , reżimówka ma problem z Dudą bo nie da się go zaszufladkować czy znalezć słabe punkty , odpada problem z ewentualnymi atakami po wygranej , tylko zwycięstwo Dudy poprowadzi PIS do wygranej w wyborach parlamentarnych , to jest paliwo i energia na najbliższe miesiące ,poza tym ludzie jak cielęta idą za wygranymi, tak już mają że chcą być w grupie wygranych
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Stary 31.03.2015, 10:02
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie. Ja również głosuję przeciwko PO- jak mam te 30 lat, nie pamiętam takiego burdelu i ogłupiania społeczeństwa.
Jest dla mnie rzeczą niepojętą, że ktokolwiek jeszcze może bronić tego patologicznego układu.

Edit:

Do 63.5

Pozwól, że sprawdzę czy się zmieni czy nie.

Niech zgadnę, w drugiej turze zagłodujesz na Komorowskiego?
Odpowiem krotko...Nie...
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 31.03.2015, 10:08
NIK zawiadomiła prokuraturę oraz ABW o "poważnych nieprawidłowościach" podczas wyborów http://wiadomosci.onet.pl/kraj/najwy...adowych/tfcfrq Czy to wogóle jest sens iść na wybory ?
Odpowiedz cytując
Smuga
Senior Member

Stary 31.03.2015, 12:28
Grzesik: Krul jest nagi

Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 31.03.2015, 15:48
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
Czy to Bronek będzie rzadzil czy duda to niczym oni się nie roznia -dwaj kolejni dyletanci i przygłupy...

Ja również zagłosuję w pierwszej turze na Kukiza.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 31.03.2015, 16:14
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
No to co twój kandydat ma do zaproponowania w sprawie euro, skoro inni to przygłupy ? Słucham.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Stary 31.03.2015, 16:25
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
No to co twój kandydat ma do zaproponowania w sprawie euro, skoro inni to przygłupy ? Słucham.
Kukiz w sprawie euro jak na razie nie powiedział za wiele i to jest fakt ale...
Co ma Twój kandydat do zaproponowania...
Calkowite odrzucenie Czy przyjecie euro wtedy jak polacy będą zarabia tyle co na zachodzie tylko ze w PLN(Co nie jest możliwe)
Wzglednie możemy pisać o Bronisławie który jest za przyjecie wtedy gdy będzie na to realna szansa...

A po drugie..
Ja nie jestem z ludzi którzy podejmują polemikę na temat polityczny..
Nikogo nie zamierzam przekonywać do swoich pogladow a tez nie zamierzam nikgo wysluchiwac o jego przekonniach i pogladach...
Wiem co mam zrobić żeby mieć spokojne sumienie i to zrobie...jestem już za stary na zabawy w przekrzykiwania...
Ostatnio edytowane przez 63.5 Kg : 31.03.2015 o godz. 16:35.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 31.03.2015, 16:40
Właśnie chciałbym usłyszeć konkretnie co mówią kandydai typu Kukiz, Mikke o euro, o wieku emerytalnym, o podatkach, bo narazie to poruszamy się w jakiejś mgławicy. Odważni kandydaci są atakowani z jednej lub drugiej strony a inni unikają jasnych deklaracji czyli postawa wygodna ale nieszczera.

P.S Odnośnie Bronisława, to ten raczej chciałby jak najszybszego wprowadzenia euro i gdyby nie weto PiS w tej sprawie (musiałby się zgodzić na zmianę konstytucji) to już by nas wrzucono do eurowora, tymbardziej, ze Niemcy tego chcą.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 31.03.2015, 17:08
Chyba nie trudno się domyślić co uważa Mikke na temat Euro. Skoro mu się nie podoba Unia to tym bardziej wspólna waluta. A co do wieku emerytalnego to Mikke uważa, że ci, którzy zaczynali pracę przed wejściem tamtej ustawy powinni pracować na starych zasadach, do 60 i 65 roku życia a dla reszty wiek emerytalny powinien być podniesiony tak jak to uczyniono.
drozd:
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Stary 31.03.2015, 17:21
https://www.youtube.com/watch?v=jNCVj0i3GJs

proszę bardzo.

Cytat:
a dla reszty wiek emerytalny powinien być podniesiony tak jak to uczyniono.
obejrzysz video w linku powyżej to przestaniesz gadać takie dyrdymały.
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów