|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Na kogo zagłosujesz w wyborach prezydenckich? | |||
| Andrzej Duda |
|
147 | 85,96% |
| Bronisław Komorowski |
|
24 | 14,04% |
| Głosujących: 171. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
No tak, te wybory są specyficzne bo magiczne słowo "stracony głos" nie ma tu prawa bytu. PiSowi rzeczywiście zabierze niewiele głosów pewnie ale już takiemu Kowalskiemu czy Mikke może urwie po 1-2%? I po co to?
Te 1-2% głosów dla RN czy Korwina to zawsze jakis kapitał na przyszłość. Ale to tylko moje zdanie i takie spostrzeżenie, nie odmawiam mu tego, że ma prawo sobie startować w wyborach jeśli tylko on i 100 tys osób tego chcą. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2013
Offline |
|
I nie żaden hołd tylko zwykła przyzwoitość oraz uczciwość. Co, to dziecko był, że nie wiedział jakie konsekwencje może przynieść tak mocne zaangażowanie się w popieranie konkretnego środowiska politycznego? ![]() ![]() W moim sercu jedna wiara, jeden klub, jedno bicie, Wisła Kraków ponad życie!!! ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
A datę artykułu widzisz? Sam nie chciał swoim politycznym kajaniem robić niedźwiedziej przysługi Jarkowi i reszcie wymienionych przy przeprosinach i oficjalnym nawróceniu. Nie grał grobami. I tym zachował się przyzwoicie.
Uczciwie przyznał, że głosować na platformę nie będzie tylko na PiS. Jaka to ma być formułka czy wyznanie wiary wg Ciebie? ![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie jestem Kukizem i w związku z tym nie będę się za niego wypowiadał ani też przepraszał za jego przewiny. Swojej ręki do wygranej PO w 2007 roku nie przyłożyłem, więc w przeciwieństwie do niego mam w tej materii czyste sumienie.
![]() ![]() ![]() W moim sercu jedna wiara, jeden klub, jedno bicie, Wisła Kraków ponad życie!!! ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tydzień po Smoleńsku miał agitować politycznie przeciwko Platformie, by nowym fąflom od razu narobić niedźwiedzią przysługę?
OBAJ poruszyliście wątek ze Smugą więc gdy zwracam się do dwóch lub więcej osób używam liczby mnogiej. Nie należę do tej grupy, nie mówimy o osobach trzecich, więc używam jedynej dostępnej formy- WY.
Ostatnio edytowane przez ABGwislakABG : 29.03.2015 o godz. 20:39.
![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Banita
Od: 04.2014
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Po co na siłę upychać tu Smoleńsk? A co robił przez te prawie 3 lata rządów cudaka i jego bandy? Gdy każdego dnia począwszy od 16 listopada 2007 roku postępowała degrengolada w każdym segmencie Państwa Polskiego. Nagle obudził się z ręką w nocniku orientując się, że ta ręka jest ufajdana gównem? Wybacz ABGwislakABG, ale mnie takie coś kompletnie nie przekonuje.
![]() ![]() W moim sercu jedna wiara, jeden klub, jedno bicie, Wisła Kraków ponad życie!!! ![]() |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
ABGwislakABG nigdzie nie pisałem o przeprosinach Kukiza , stwierdziłem fakt że to urbanoplatfus przemianowany na jow-y , nie oczekiwałem i nie oczekuje żadnych przeprosin,a kawałek o WY to był żart, mam nadzieję że było to czytelne
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
||||
|
Smuga błagam obudź się. Naprawdę.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Łopatologicznie- nie mów, że nie powiedział przepraszam. Oboje zaś wiemy, że przepraszam a co potem to 2 różne sprawy. Cytat:
![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|||||
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Sumienne bytowanie w teraźniejszości, a także pewny krok w kierunku przyszłości wymaga zawsze porządnego rozprawienia się z przeszłością. A z tym u Kukiza ciężko. Czczą gadaniną i pięknie dobranymi do niej słówkami nie zafałszuje rzeczywistości, a ta jest niestety bardzo brutalna. Nie wymagam od niego samobiczowania się i przywdziania włosiennicy tylko jasnego stanowiska w kwestii, o której wspominałem. On do tej pory tego nie uczynił.
![]() ![]() W moim sercu jedna wiara, jeden klub, jedno bicie, Wisła Kraków ponad życie!!! ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2011
Offline |
|
|
Śmiech na sali, że Kukiz wyskoczył jak filip z konopi i sam bije na głowę Kowalskiego,Wilka,JKM czy Brauna razem wziętych
A i nawet jakby taki był wynik to i tak na jesieni nie pójdą po rozum do głowy, że w rozdrobnieniu nic nie ugrają ![]() |
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Ja myślę że najwyższy czas żeby dotarło to do wielu ludzi:
- każdy głos oddany na kogoś innego niż Duda to głos na Bula i koniec wyborów w 1 turze To nie wybory samorządowe czy parlamentarne gdzie jest kilkaset osób i jedna w tą czy w tą nie robi różnicy. Sorry, nawet jakby się zebrało 5x więcej zwolenników Wilka czy Korwina to w prezydenckich nic nie znaczą. Ja też nie jestem wielkim zwolennikiem Dudy - ale głosuje przeciw Bulowi. ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2011
Offline |
|
|
W I turze nie trzeba koniecznie głosować na Dudę, aby mu pomóc. Dopiero te głosy przydadzą się w ew. II turze, której tak sztab Komorowskiego się obawia i chce zakończyć to zwycięstwem Bronka w I turze stąd od kilkunastu dni jazda z PiS-em w mediach
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kukiz to taka najpewniejsza postać z tych wszystkich antysystemowych... pewnie dlatego ma takie dobre "sądaże". Śmierdzi mi to na kilometr ale ok.
Kocurze, te wybory polegają na tym, że aby wygrać w I turze potrzeba 51% głosów. Nie jest ważnie czy Bul będzie miał 49% a Duda 39 lub 29%. Duda może mieć nawet 5% a i tak Bul z 49% nie wygra. Głos oddany na kogokolwiek innego niż na Bula sprawia, że tenże oddala się od zwycięstwa w pierwszej turze. Nie musi być to głos oddany na jego głównego oponenta. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
http://wpolityce.pl/polityka/239178-...-proc-wyborcow
bulu na oparach jak pisałem wcześniej , według mnie nie ma więcej niż 30%, jeżeli w reżimowym medium Duda ma taki wynik to nie dziwię się panice urbanoplatfusów i komorowskiego |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Jeżeli myślicie ze zwycięstwo Dudy cos zmieni w tym kraju to jesteście w ogromnym bledzie...
To kolejny człowiek pacynka który nie ma pojęcia o podstawach rządzenia... Gdy slysze ze Euro należy wprowadzić wtedy gdy Polacy będą zarabiać tyle co na zachodzie tylko ze w zlotowkach to smieje się od ucha do ucha... Nie ma takiej mozliowsci ... Nie ma szans zebysmy w zlotowkach zarabiali tyle co zachod... Srednia krajowa musiałaby wynosci wtedy miedzy 6-8 tys zł...Pozatym jeszcze mnóstwo innych skladnikow takich jak ceny,zarobki,ceny nabywcze surowcow,ceny ich sprzedaży itd... musiały by ulec kolosalnej zmianie... Oczywiście ze Euro należy wprowadzić jak będą na to realne szanse i konkretne mozliwosci ale skończmy .......ic jak ten przygłup Duda i jego dwa slawne paragony... Czy to Bronek będzie rzadzil czy duda to niczym oni się nie roznia -dwaj kolejni dyletanci i przygłupy... Osobiscie zaglosuje na Kukiza...
Ostatnio edytowane przez 63.5 Kg : 31.03.2015 o godz. 08:18.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Jest dla mnie rzeczą niepojętą, że ktokolwiek jeszcze może bronić tego patologicznego układu. Edit: Do 63.5 Pozwól, że sprawdzę czy się zmieni czy nie. Cytat:
![]()
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 31.03.2015 o godz. 08:42.
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
||
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Online |
|
|
Oczywistą oczywistością jest, że wybory prezydenckie niczego w naszym kraju nie zmienią. Nadal u realnej władzy będą kolesie z PO, nadal będzie ten sam układ, a prezydent, czy to Duda, czy to Kukiz czy Ogórek będzie mógł tylko co najwyżej pokrytykować, albo zawetować na chwilę.
Jedyne co się zmieni to fakt, że w przypadku ewentualnej wygranej Dudy pojawią się ponownie jak w 2005 roku najazdy na PiS w polskiej prasie, telewizji i w ... zagranicznych mediach, prasa zacznie mu wytykać plamę na butach i krzywo zawiązany krawat a gimbazjalni internauci będą wypisywali jakiego to kartofla mamy za prezydenta, że wstyd na całą cywilizowaną Europę. Ba, ewentualne zwycięstwo Dudy zamknie nawet drogę do zwycięstwa PiS w wyborach parlamentarnych w myśl zasady, obowiązującej każdego cywilizowanego i nowoczesnego Polaka, że jak jeden z PiS jest prezydentem to drugi nie może być premierem. Ta zasada jak widać nie dotyczy PO, ale PO to partia światłych Polaków i nie tylko z PO powinien być prezydent i premier, ale nawet sekretarz Konferencji Episkopatu. Brakuje mi haseł o PO jako przewodniej sile narodu. Tylko honorowa porażka z Bólem może doprowadzić do tego, że w najbliższych parlamentarnych Polacy postanowią odsunąć przewodnią siłę od władzy. Oczywiście, sam do te porażki się nie przyczynię. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
53 na 141, czyli 40,5 % popiera opcję kacapską. Kibice Wisły Kraków. Ja pie...lę !
Ostatnio edytowane przez rozarian : 31.03.2015 o godz. 09:55.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
NIK zawiadomiła prokuraturę oraz ABW o "poważnych nieprawidłowościach" podczas wyborów http://wiadomosci.onet.pl/kraj/najwy...adowych/tfcfrq Czy to wogóle jest sens iść na wybory ?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Co ma Twój kandydat do zaproponowania... Calkowite odrzucenie Wzglednie możemy pisać o Bronisławie który jest za przyjecie wtedy gdy będzie na to realna szansa... A po drugie.. Ja nie jestem z ludzi którzy podejmują polemikę na temat polityczny.. Nikogo nie zamierzam przekonywać do swoich pogladow a tez nie zamierzam nikgo wysluchiwac o jego przekonniach i pogladach... Wiem co mam zrobić żeby mieć spokojne sumienie i to zrobie...jestem już za stary na zabawy w przekrzykiwania...
Ostatnio edytowane przez 63.5 Kg : 31.03.2015 o godz. 16:35.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Właśnie chciałbym usłyszeć konkretnie co mówią kandydai typu Kukiz, Mikke o euro, o wieku emerytalnym, o podatkach, bo narazie to poruszamy się w jakiejś mgławicy. Odważni kandydaci są atakowani z jednej lub drugiej strony a inni unikają jasnych deklaracji czyli postawa wygodna ale nieszczera.
P.S Odnośnie Bronisława, to ten raczej chciałby jak najszybszego wprowadzenia euro i gdyby nie weto PiS w tej sprawie (musiałby się zgodzić na zmianę konstytucji) to już by nas wrzucono do eurowora, tymbardziej, ze Niemcy tego chcą. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Chyba nie trudno się domyślić co uważa Mikke na temat Euro. Skoro mu się nie podoba Unia to tym bardziej wspólna waluta. A co do wieku emerytalnego to Mikke uważa, że ci, którzy zaczynali pracę przed wejściem tamtej ustawy powinni pracować na starych zasadach, do 60 i 65 roku życia a dla reszty wiek emerytalny powinien być podniesiony tak jak to uczyniono.
![]()
drozd:
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
https://www.youtube.com/watch?v=jNCVj0i3GJs
proszę bardzo. Cytat:
![]()
Anty PO-PiS!!!