The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: W niedziele oddam głos na:
BERKOWICZ Konrad KWW NOWA PRAWICA – KRAKÓW 17 68,00%
GIBAŁA Łukasz KWW ŁUKASZA GIBAŁY „KRAKÓW MIASTEM DLA LUDZI” 1 4,00%
LASOTA Marek KW PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ 5 20,00%
LEŚNIAK Tomasz KWW KRAKÓW PRZECIW IGRZYSKOM 1 4,00%
MAJCHROWSKI Jacek KWW JACKA MAJCHROWSKIEGO 1 4,00%
PATENA Marta KW PLATFORMA OBYWATELSKA RP 0 0%
PTASZKIEWICZ Sławomir KWW SŁAWOMIRA PTASZKIEWICZA - KRAKÓW NA 100% 0 0%
SIKORSKI Andrzej KWW OBRONA PRAW EMERYTÓW RENCISTÓW LOKATORÓW 0 0%
Głosujących: 25. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.11.2014, 19:35
Zyjemy w pojebanym kraju jeżeli ktoś w cos takiego wierzy...
Odpowiedz cytując
luke1906
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 28.11.2014, 19:45
Ktoś się orientuje jak na kwestię kibicowską zapatruje się Lasota? Która strona Błoń jest mu bliższa?
the future's uncertain
and the end is always near
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 28.11.2014, 19:49
Jest z Olkusza, fotografowal sie przy naszym stadionie. Tyle wiadomo
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 30.11.2014, 22:10
No i wygrał czerwony Jacek.

Ja zostałem w domu jednak. Usłyszałem w debacie dzień przed ciszą i nie zdążyłem napisać w temacie, że Lasota chce położyć na naszym stadionie sztuczną murawę i "wynajmować stadion krakowianom" - wybaczcie, ostatecznie mi ręce opadły. Jeden czerwony, a drugi kretyn.

W tym mieście będzie jak było - szaro, nijako, przeciętnie. Ale po wnikliwym prześledzeniu kampanii, jestem pewien, że z Lasotą lepiej by nie było.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 01.12.2014, 00:17
Za 4 lata ide po wladze!

Bedzie lepiej!
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Stary 01.12.2014, 00:36
Masz mój miecz

I nie zapomnij, że Krakowian nie stać na utrzymywanie dwóch stadionów, a taki jeden idealnie nadaje się na supermarket, wstawić kilka rzędów kas, stoisko mięsne - oczywiscie z poszanowaniem dla tradycji tylko koszerne, i można zacząć handel
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 01.12.2014, 00:39
Mięsa koszernego nie może być, bo sejm zakazał ubój rytualny
Ostatnio edytowane przez emj10 : 01.12.2014 o godz. 01:13.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 01.12.2014, 00:50
fialo napisał(a):Wyświetl post
Masz mój miecz

I nie zapomnij, że Krakowian nie stać na utrzymywanie dwóch stadionów, a taki jeden idealnie nadaje się na supermarket, wstawić kilka rzędów kas, stoisko mięsne - oczywiscie z poszanowaniem dla tradycji tylko koszerne, i można zacząć handel
Handel to tam juz byl i to nawet nie tak dawno
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 01.12.2014, 15:57
fialo napisał(a):Wyświetl post
No i wygrał czerwony Jacek.

Ja zostałem w domu jednak. Usłyszałem w debacie dzień przed ciszą i nie zdążyłem napisać w temacie, że Lasota chce położyć na naszym stadionie sztuczną murawę i "wynajmować stadion krakowianom" - wybaczcie, ostatecznie mi ręce opadły. Jeden czerwony, a drugi kretyn.

W tym mieście będzie jak było - szaro, nijako, przeciętnie. Ale po wnikliwym prześledzeniu kampanii, jestem pewien, że z Lasotą lepiej by nie było.
Stadion od samego początku w zamysłach czerwonego Jacka miał być wynajmowany o czym wielokrotnie mówił ( ostatnio chciał wcisnąć tam Straż Miejską) więc nie wiem czym się oburzyłeś .Zresztą nie jest to żądna nienormalna sprawa biorąc pod uwagę że to miasto jest właścicielem obiektu i chce na nim zarobić. Natomiast podstawowym argumentem żeby KAŻDY Wiślak głosował przeciwko Majchrowi było to jak się zachowywał przy budowie stadionu olewając liczne oficjalne prośby,sugestie i głosy kibiców (w czym uczestniczyłem) które mogły uchronić stadion przed koszmarnym jego wyglądem więc argumenty które podałeś są bzdurne i zupełnie nieistotne.JM spierd...ił stadion kto wie czy nie z premedytacją a pojawiają się Wiślacy którzy wsparli go swoją nieobecnością na wyborach (pewnie były tez ciemne masy które na niego zagłosowały).
Jeszcze bym zrozumiał jakby kontrkandydat był takim Biedroniem albo Urbanem ale to był konserwatysta i prawicowiec czy się jego gęba komuś podoba czy nie. Inną też sprawą że kolejny raz objawiła się sytuacja że my Wiślacy nie jesteśmy jednością i nikt z rządzących miastem nie musi się z nami liczyć bo znajdą się pierdoły które mają swoje zdanie zgodnie ze starą polską maksymą że " racja jak dupa każdy ma swoją".
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Stary 01.12.2014, 20:41
Chłopie, ale popatrz prawdzie w oczy. Ja głosowałem kilka razy na PiS, ale jeżeli chodzi o wyboru samorządowe, podkreślam samorządowe, patrzę przede wszystkim na ludzi i na ich program, a nie na partię. A już wielkorotnie pisałem - Lasota był kandydatem bez konkretów i bez programu, tak jakby pogodzonym z porażką z Majchrem. Sam pomysł o tunelu pod alejami to jakieś sci-fi po całości.

Ale jak mówię, miałem na niego głosować z zaciśniętymi zębami i w sumie tylko dlatego, że jego przeciwnikiem jest Majcher, dopóki nie wypalił z pomysłem zrobienia ze stadionu Wisły orlika. Wybacz nie, po prostu nie. I nie jest to normalne, jak piszesz. To jest skrajnie nienormalne, pokaż mi jakąkolwiek druzynę w Europię (może być nawet w Albanii, czy innej Macedonii), która wynajmuje swoją główną płytę, żeby Janusze po pracy mogły sobie pokopać. Sorry to pomysł absurdalny, świadczący o oderwaniu od rzeczywistości.

Kraków zasługuję na poważnego prezydenta z poważnym programem i jednolitą wizją. Kolejne wybory, i kolejne rozczarowanie.

Odpowiedz cytując
uposledzony_ale_kumaty
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 01.12.2014, 21:39
Ale w tych wyborach chodziło, aby nakruszyć ten beton (czyli usunąć ze stołka Majchrowskiego), bo w następnych inny kandydat miałby większą szansę wygrać z Lasotą niż z betonem, który przez kolejne 4 lata stwardnieje i będzie się bawił sporym zastrzykiem kasy z UE
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 01.12.2014, 21:42
Ja tylko czekam na rezultat kontroli w kieszeni Marczułajtis i kolegów z peło z rady miasta - miała się zakończyć we wrześniu ale pewnie ukręcili łeb przy samej dupie ...

A 4 kadencja Majchra to swoją drogą woła o pomstę do nieba.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
stawski
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 01.12.2014, 22:41
Gdzie pis gdzie prawica... no sorry, całowanie biskupa w pierścionek to nie jest oznaka bycia prawicowcem tylko katotalibem... na lewo od pis tylko sld. Poza tym, tak jak pisze fialo to wybory samorządowe. Powinniśmy głosować na ludzi, których znamy z działalności w naszym miejscu zamieszkania. Wybór był po prostu żaden. Jeden zapatrzony w siebie i swoją szkołę komuch i drugi, który poszedł do polskęzbawa... Miałby naprawde spore szanse, gdyby nie startował z list tej partii. Gros ludzi poszło zagłosować na Majchra, byle by tylko nie pis wygrał. Głupie to, ale prawdziwe...
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 01.12.2014, 22:49
stwaski- może mi Pan przybliżyć pojęcie "katotalib" ? Co według Pana ono oznacza ?
Odpowiedz cytując
stawski
Senior Member

Stary 01.12.2014, 23:27
Bezgraniczne oddanie klerowi, uznawanie tylko "najmojszej" prawdy, modły do rydzyka, starczy, czy jeszcze wymieniać?
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 01.12.2014, 23:35
Nie spotkałem i nie znam takich osób jakie Pan opisał.

Natomiast znam osoby które słuchają Rydzyka w radiu, ale modlą się do Boga- to też według Pana "katotaliby" ?
Ostatnio edytowane przez heoij : 01.12.2014 o godz. 23:40.
Odpowiedz cytując
stawski
Senior Member

Stary 01.12.2014, 23:59
Nie, to są osoby Wierzące w Boga. Znam kilka takich osób. Znam też kilka, które modlą sie do Rydzyka. Szczęściarz z Pana, że takich pan nie zna. Ja muszę z takim pracować...
Odpowiedz cytując
uposledzony_ale_kumaty
Senior Member

Stary 02.12.2014, 04:53
stawski napisał(a):Wyświetl post
Gdzie pis gdzie prawica... no sorry, całowanie biskupa w pierścionek to nie jest oznaka bycia prawicowcem tylko katotalibem... na lewo od pis tylko sld. Poza tym, tak jak pisze fialo to wybory samorządowe. Powinniśmy głosować na ludzi, których znamy z działalności w naszym miejscu zamieszkania. Wybór był po prostu żaden. Jeden zapatrzony w siebie i swoją szkołę komuch i drugi, który poszedł do polskęzbawa... Miałby naprawde spore szanse, gdyby nie startował z list tej partii. Gros ludzi poszło zagłosować na Majchra, byle by tylko nie pis wygrał. Głupie to, ale prawdziwe...
Śmiać mi się chce z tych którzy myślą tak, że jakby nie Kaczyński to PiS by wszystko wygrywał, czy jakby nie szyld PiS to również, tylko przypominam, że od PiS-u odłączyli się ludzie i założyli PJN czy SP i co ? I znikli bardzo szybko z politycznego życia......
Odpowiedz cytując
Matejas_
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 02.12.2014, 08:12
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Ja tylko czekam na rezultat kontroli w kieszeni Marczułajtis i kolegów z peło z rady miasta - miała się zakończyć we wrześniu ale pewnie ukręcili łeb przy samej dupie ...
Na to nawet nie ma co liczyć....

Niestety JM nie miał żadnego kontrkandydata, a ludzie widzą konkrety. Wcześniej były kładki, tramwaje, stadiony... teraz centrum kongresowe, hala w Czyżynach. Miał niesamowite poparcie w "państwówce", w emerytach. Na południu Krakowa miał prawie 70% poparcie, nie gorzej było w Śródmieściu i Hucie, jedynie Bronowice i Rząska poniżej 50 %.
Mnie osobiście pozostaje mieć tylko nadzieje, że dotrzyma słowa z Trasą Łagiewnicką.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 02.12.2014, 08:35
No trudno żeby ktoś w skali kraju chciał głosować na takiego typa jak Ziobro, czy na Kowala vel TW Pallad.
Odpowiedz cytując
kerim1906
Banita

Od: 04.2014

Stary 02.12.2014, 10:21
emj10 napisał(a):Wyświetl post
No trudno żeby ktoś w skali kraju chciał głosować na takiego typa jak Ziobro, czy na Kowala vel TW Pallad.
typie, zajmij się swoim wołominem gdzie jak przyznałeś PIS cię wydymał , ani Ziobro ani Kowal to nie moja bajka ,ale nie pozwolę żeby urbanoplatfus ich obrażał , któryś raz z kolei piszesz o Kowalu tv Palade, masz na to dowody ? , śmiem wątpić , wiesz co grozi za pomówienia ?
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 02.12.2014 o godz. 10:25.
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Stary 02.12.2014, 10:27

Skoro już lewacka propaganda wygiala, nie będzie tych paskudnych Igrzysk, to ja czekam w takim razie na ten wysyp przedszkoli i placów zabaw No i oczywiście budowę metra, wszak referendum to świętość

Odpowiedz cytując
stawski
Senior Member

Stary 02.12.2014, 14:42
uposledzony_ale_kumaty napisał(a):Wyświetl post
Śmiać mi się chce z tych którzy myślą tak, że jakby nie Kaczyński to PiS by wszystko wygrywał, czy jakby nie szyld PiS to również, tylko przypominam, że od PiS-u odłączyli się ludzie i założyli PJN czy SP i co ? I znikli bardzo szybko z politycznego życia......
nie mieli wsparcia czarownika z Torunia, to zniknęli
Zresztą Ziobro to jeszcze lepszy model niż Kaczyński. Proponuję poczytać opinie o nim kolegów ze sudiów i profesorów. Ciężko o większą mendę. Z kompleksem małego ... zupełnie jak hofman
Odpowiedz cytując
uposledzony_ale_kumaty
Senior Member

Stary 03.12.2014, 13:14
Akurat to Solidarna Polska była więcej w Radiu Maryja niż PiS, z którym to co chwila mają jakieś spięcia więc promują SP oraz od tego roku ...Ruch Narodowy
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 03.12.2014, 13:26
W TV Trwam na pół godziny przed ciszą wyborczą byli burmistrz i starosta Wołomina. Obaj oczywiście z PiS-u
Odpowiedz cytując
uposledzony_ale_kumaty
Senior Member

Stary 03.12.2014, 13:50
A TVNie HGW i co z tego ? a z resztą Trwam przecież nikt nie ogląda więc co to za porównanie do mainstreamowych mediów ?

Przegląd Tygodnia w Klubie Ronina
https://www.youtube.com/watch?v=gRoltvX6fw4
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 03.12.2014, 14:07
Kolego z forum Legii pisałeś, że RM bardziej promowało SP co nie jest prawdą. Owszem tak było wcześniej jeszcze przy wyborach do europarlamentu, ale obecnie znowu nawrócono się na PiS.

Co do przedwyborczego "polskiego punktu widzenia" to mea culpa, gdyż oprócz burmistrza Wołomina był tam niedoszły prezydent Warszawy Jacek Sasin. Były starostwa Wołomina był kilka dni wcześniej
https://www.youtube.com/watch?v=IMNPYoE7BfQ
Odpowiedz cytując
york09
Banita

Od: 04.2013

Stary 03.12.2014, 14:51
kerim1906 napisał(a):Wyświetl post
Kowalu tv Palade, masz na to dowody ? ,
Coś tu pisze o jakimś "Palladzie"
http://wiadomosci.dziennik.pl/polity...agabywalo.html
Cytat:
Polityk w rozmowie z nami przedstawił taką wersję: na początku nie miał świadomości, że kontaktuje się z żołnierzem WSI. Gdy nabrał pewności, że tak właśnie jest, zaczął wycofywać się ze znajomości. Ale faktem jest, co przyznaje sam Kowal, że na jednym ze spotkań podpisał zobowiązania do zachowania w tajemnicy swych kontaktów z WSI.
http://www.przeglad-tygodnik.pl/pl/a...ki-kaczynskich
Ostatnio edytowane przez york09 : 03.12.2014 o godz. 14:58.
Odpowiedz cytując
kerim1906
Banita

Od: 04.2014

Stary 03.12.2014, 15:03
mam pytanie ? wytłumaczy komuś temu namolowi emj10 że tutaj nikogo nie obchodzi jakiś zapyziały wołomin ,to jest jakaś masakra , facet ma obsesję , ja wiem z jego wynurzeń że Pis go wydymał jak startował na radnego w tym wołominie , ale żeby mieć taką traumę i ciągle o tym pisać ?
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 03.12.2014, 17:30
emj10 napisał(a):Wyświetl post
W TV Trwam na pół godziny przed ciszą wyborczą byli burmistrz i starosta Wołomina. Obaj oczywiście z PiS-u
Masz racje . Skandal! Piechociński ponoć miał być ale musiał zostać na nocce bo przygotowywali karty do głosowania
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów