The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
legol
Senior Member

Od: 11.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.10.2011, 16:14
Jeszcze jedno... Jak się ogląda transmisje analu+ to aż ręce opadają. Ja rozumiem że można mieć własne sympatie, ale bez jaj. Posłuchajcie sobie komentarza przy golach. Jak strzelił ŁKS to orgazm, jak Wisła to prawie płacz dało się słyszeć. I te wywiady po meczu w stylu: Jak się grało przeciwko 14 Wiślakom? Jednak poziom innych lig odbiega nie tylko poziomem piłkarskim ale i transmisji i komentantorów...
Odpowiedz cytując
Szarny
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 23.10.2011, 16:19
Garguła wreszcie zagrał przyzwoicie. Może nie miał kluczowych podań, ale razem z Nunezem dobrze organizowali gre w środku. No i nie tracił zbyt wiele prostych piłek, a kilka razy skutecznie powalczył (!), kiedy akurat piłke stracił. Ogólnie fizycznie wygląda dużo lepiej. Szybciej porusza się po boisku, szybciej odgrywa i przede wszystkim szuka sobie miejsca po każdym zagraniu (w odróżnienu od Jirsaka). Nie unika gry, nie chowa się jak we wcześniejszych meczach i co najważniejsze - nie szuka na siłę niekonwencjonalnych podań, tylko stara się grać prosto, szybko i skutecznie.

Obok Nuneza i Ilieva był chyba najlepszy wśród naszych. Fajnie też pokazał się kilka razy Boguski i w następnych meczach powinien grać kosztem Kirma.

Za to dosyć słabo Biton. Masa niedokładności i złych decyzji, zarówno jeśli chodzi o strzały jak i podania, ale i tak zrobił swoje tą bramką z niczego.
Odpowiedz cytując
Enrico2000
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 23.10.2011, 16:20
Cieszą 3 pk i na tym konieć. Gra taka jak zwykle, czyli w zasadzie jej brak.

A to co sędziowie wyprawiają to już śmiech na sali. Cieszmy się z tego, ale obyśmy nie musieli np 2 razy z rzędu potem płakać, że sędzia zabrał nam punkty.
Wszystkie akcje fachowe kojarza sie z KRAKOWEM !!!!
Odpowiedz cytując
Skipper
Senior Member

Od: 07.2003

legol napisał(a):Wyświetl post
Jeszcze jedno... Jak się ogląda transmisje analu+ to aż ręce opadają. Ja rozumiem że można mieć własne sympatie, ale bez jaj. Posłuchajcie sobie komentarza przy golach. Jak strzelił ŁKS to orgazm, jak Wisła to prawie płacz dało się słyszeć. I te wywiady po meczu w stylu: Jak się grało przeciwko 14 Wiślakom? Jednak poziom innych lig odbiega nie tylko poziomem piłkarskim ale i transmisji i komentantorów...
Nie mają po prostu na tyle ekip żeby relacjonować wszystkie mecze na żywo na takim samym wysokim poziomie, przez co te mecze o wcześniejszych porach (jak nasz dziś) są gorzej obsługiwane. Te pytania do gościa z ŁKS-u żałosne, zresztą do Wilka też, jakby nie mogli czegoś ciekawe wymyślić, przecież wszyscy widzieli że nie było spalonego to po co jeszcze pytać o to piłkarzy? Westfal (komentował z Mielcarskim) też się nie nadaje, rzucili chłopa do komentatorki a to przecież reporter i widać że nawijka przez 90 minut to nie jego specjalność.
everybody on earth wanna rap
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Na żywo wyglądało to tak, że Iliev, dopóki miał siły, brał grę na siebie i ciągnął grę. Ale ze względu na brak zmienników był na boisku przynajmniej 10 minut za długo. W drugiej połowie bardzo szybko zgasł i nawet nie przewjał się w akcjach, bo nie nadążał za tempem dyktowanym przez naszą organizację gry.

W drugim meczu z rzędu jestem zbudowany postawą Nuneza. Miał straty i w ogóle nienajlepiej wszedł w mecz. Ale poza tym był mózgiem drużyny. Niemal każda akcja była budowana przez niego. Rozdzielał piłki, na lewo, na prawo, zbierał co zostało w środku pola. Do tego ma olbrzymi wachlarz zagrań. Niby głównie podaje, ale świetnie czuje kiedy może wejść w wolną strefę dryblingiem. Reguluje tempo gry, wraca się pod obrońców żeby wspomóc ich w rozegraniu. Do tego masa odbiorów płynących z dobrego ustawiania się i czytania gry. To zdecydowanie jest diament do oszlifowania - nie wyobrażam sobie żebyśmy go nie wykupili. I w drużynie też się chyba czuje coraz lepiej, bo co była jakaś przerwa w grze, to dyrygował kolegami - a to podejdźcie, a to zostańcie, szybciej, wolniej. Prawdziwy mózg drużyny.

Biton do bramki chyba nie miał udanego zagrania. Jak Wisła grała z kontry, to potrafił utrzymać się przy piłce i tyle jego atutów.

Garguła tak od 60 minuty jechał na zasilaniu awaryjnym. Niby miał zrywy, ale to jednak nie było to. W pierwszej połowie zdecydowanie bardziej pożyteczny, chociaż trochę za dużo niedokładności.

Z obrońców akurat Lameya bym tak nie krytykował. Chłop zasuwał od linii do linii przez cały mecz - jak tylko była okazja, to się włączał, rozgrywał na połowie przeciwnika. Fakt, że w końcówce trochę widać było braki wydolnościowe w akcjach pod własną bramką, ale to cała drużyna miała problemy ze złapaniem drugiego oddechu i trudno winić akurat Lameya. Paljić na drugiej stronie miał chyba ze dwa wyjścia przez cały mecz, a w końcówce też oddychał rękawami.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 23.10.2011, 16:21
fajnie jest miec po swojej stronie 3 punkty i ... sędziego.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 23.10.2011, 16:21
Wisła zamiast 1 pkt. ,zdobyła 6 pkt. dzieki sedziom , a takto pozegnalibyśmy z pewnoscia , nie boje sie powiedziec ,tego pseudotrenera Maaskanta. Sadze ze 3/4 druzyn w tej lidze ,gra lepiej w pilke .My gramy piach ,wolno ,same straty ,nie da sie tego ogladac. Teraz znow sie udalo ale to ze ktos nas upokorzy to jest niemal pewne i nie zdziwie sie jak to bedzie Podbeskidzie czy niestety żydy w derbach. A nabicie pilka Jaliensa przez Lameya była wisieńką na torcie tego co gra Wisła Maaskanta.

ostrzeżenie za brak umiaru
Ostatnio edytowane przez FraMat : 23.10.2011 o godz. 18:25.
Odpowiedz cytując
Filippo
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 23.10.2011, 16:26
Komentarz C+ to jeszcze większa żenada niż sam błąd sędziów. Błąd był, bramka na 2:2 też, ponad 10 minut na strzelenie przez Wisłę ew. 3 gola też..ale sugestie by techniczny oglądał powtórke na TV i leciał do głównego i liniowego podpowiedziec jak było - zwłaszcza ze bylo na to duzo czasu - to poziom piaskownicy..albo do pilki noznej wprowadza sie uzycie powtorek na okreslonych zasadach albo sie nie wprowadza i dopuszcza wielbłądy sędziowskie. O gówniarskim zachowaniu kolejnego "komentatora", zaczynającego rozmowe z Kaczmarkeim od słów "ciezko wygrywac grając w 11 przeciw 14" juz nie wspomnę. Taka wypowiedz mialaby uzasanienie gdyby mylili sie na nasza korzysc od poczatku meczu, a nie przy jednej sytuacji.
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Stary 23.10.2011, 16:28
BTW, nie wiem co pokazały powtórki, ale kartka dla Golańskiego bardziej niż ewidentna, ja liczę na zawieszenie - nie za chamstwo - za głupotę. Jeszcze się gość po meczu tłumaczył, że on tylko nogę próbował uwolnić i że on sobie by nawet żółtej nie dał ...
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 23.10.2011, 16:29
legol napisał(a):Wyświetl post
Ja takiego wrażenia nie odniosłem jeżeli chodzi o komentarze przy bramkach,także bez atu .....Pytanie o "14" zadane było przez świezo upieczonego reportera Dziewickiego,byłego zawodnika Poloni Warszwa,wiec nie ma sie co dziwic,ale czy poniekąd było nawet trafne w zaistniałej w trakcie meczu sytuacji...?
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
legol
Senior Member

Stary 23.10.2011, 16:33
Griszka30KR napisał(a):Wyświetl post
Ja takiego wrażenia nie odniosłem jeżeli chodzi o komentarze przy bramkach,także bez atu .....Pytanie o "14" zadane było przez świezo upieczonego reportera Dziewickiego,byłego zawodnika Poloni Warszwa,wiec nie ma sie co dziwic,ale czy poniekąd było nawet trafne w zaistniałej w trakcie meczu sytuacji...?
Naprawdę nie odniosłeś? TO posłuchaj...
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...mey__1_1_.html
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...ton__1_2_.html

W normalnym kraju, w normalnej lidze normalny komentator podnosi ton głosu po golu - chyba że jest stronniczy...
Nie żeby to było jakieś istotne ale wkurza to okropnie....
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 23.10.2011, 16:34
Uran235 napisał(a):Wyświetl post
BTW, nie wiem co pokazały powtórki, ale kartka dla Golańskiego bardziej niż ewidentna, ja liczę na zawieszenie - nie za chamstwo - za głupotę. Jeszcze się gość po meczu tłumaczył, że on tylko nogę próbował uwolnić i że on sobie by nawet żółtej nie dał ...
Powtórki pokazały, że zachował się jak idiota. Nawet go mocno nie kopnął, ale po co to zrobił?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Stary 23.10.2011, 16:36
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Powtórki pokazały, że zachował się jak idiota. Nawet go mocno nie kopnął, ale po co to zrobił?
Bo jest idiotą? W każdym razie na myśliciela mi nie wygląda...
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 23.10.2011, 16:47
Ten tekst to sie na prawde nadaje do Łapu Capu - nie mogliscie dobrze grac 10ciu na 14stu
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 23.10.2011, 16:53
Uran235 napisał(a):Wyświetl post
Na żywo wyglądało to tak, że Iliev, dopóki miał siły, brał grę na siebie i ciągnął grę. Ale ze względu na brak zmienników był na boisku przynajmniej 10 minut za długo. W drugiej połowie bardzo szybko zgasł i nawet nie przewjał się w akcjach, bo nie nadążał za tempem dyktowanym przez naszą organizację gry.

W drugim meczu z rzędu jestem zbudowany postawą Nuneza. Miał straty i w ogóle nienajlepiej wszedł w mecz. Ale poza tym był mózgiem drużyny. Niemal każda akcja była budowana przez niego. Rozdzielał piłki, na lewo, na prawo, zbierał co zostało w środku pola. Do tego ma olbrzymi wachlarz zagrań. Niby głównie podaje, ale świetnie czuje kiedy może wejść w wolną strefę dryblingiem. Reguluje tempo gry, wraca się pod obrońców żeby wspomóc ich w rozegraniu. Do tego masa odbiorów płynących z dobrego ustawiania się i czytania gry. To zdecydowanie jest diament do oszlifowania - nie wyobrażam sobie żebyśmy go nie wykupili. I w drużynie też się chyba czuje coraz lepiej, bo co była jakaś przerwa w grze, to dyrygował kolegami - a to podejdźcie, a to zostańcie, szybciej, wolniej. Prawdziwy mózg drużyny.

.

Dla mnie zdecydowanie gracz meczu to Czarek Wilk.Facet od czarnej roboty,jak Sobol niby go nie widac a zap***la ba boisku za trzech.

Znowu biedne media beda caly tydzien trabic jak to WIsla wygrywa bo sedzia gwizdze spalonego.Ciekawe ze inni tez z takich bledow korzystaja ,ale wtedy cisza.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 23.10.2011, 17:15
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Wisła zamiast 1 pkt. ,zdobyła 6 pkt. dzieki sedziom , a takto pozegnalibyśmy z pewnoscia , nie boje sie powiedziec ,tego pseudotrenera Maaskanta. Sadze ze 3/4 druzyn w tej lidze ,gra lepiej w pilke .My gramy piach ,wolno ,same straty ,nie da sie tego ogladac. Teraz znow sie udalo ale to ze ktos nas upokorzy to jest niemal pewne i nie zdziwie sie jak to bedzie Podbeskidzie czy niestety żydy w derbach. A nabicie pilka Jaliensa przez Lameya była wisieńką na torcie tego co gra Wisła Maaskanta.
Powiedz mi jakim cudem uwolniłeś się ze swojego kaftanika.
Dzięki Maaskantowi jesteśmy aktualnym Mistrzem Polski, gramy w LE i mamy jeden punkt straty do lidera. Co do nabicia to przy pierwszej bramce asystował Jaliens a bramkę strzelił Lamey. Coż fakty widać nie ważne, choć nieee dla mnie ważne.

No tak, to forum ma jednak swój folklor.
I żeby niebyło też mam krytyczną ocenę Maskanta pod wieloma względami, ale chodzi o ten umiar ... o ten umiar.
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Stary 23.10.2011, 17:20
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Dla mnie zdecydowanie gracz meczu to Czarek Wilk.Facet od czarnej roboty,jak Sobol niby go nie widac a zap***la ba boisku za trzech.
Trener miał trochę pretensji do Wilka o ustawienie, szczególnie w drugiej połowie. I były to pretensje słuszne, bo kilka razy się zapędził, kiedy już inni byli z przodu, ze dwa razy trzeba było mu przypomnieć żeby ruszył za rywalem do tyłu. Takich błędów czasem nie widać na pierwszy rzut oka, ale to po takich błędach padają bramki.

Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Znowu biedne media beda caly tydzien trabic jak to WIsla wygrywa bo sedzia gwizdze spalonego. Ciekawe ze inni tez z takich bledow korzystaja ,ale wtedy cisza.
Zgadzam się w pełni. A jak nas sędzia orżnął z mistrzostwa w derbach dwa lata wstecz, to wszystko było ok - pomyłki były częścią futbolu.
Odpowiedz cytując
12345q
Member

Od: 05.2005

Stary 23.10.2011, 17:40
Ciekawe czy teraz reporter zapyta któregoś z graczy Widzewa jak to się grało przeciwko 14 legionistom... W Lidze+Extra zapewne usłyszymy ,że karny to nie bramka. Albo i nic nie usłyszymy :/
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 23.10.2011, 17:47
Na weszlo chyba o tym zapomnieli patrzac na to co pisali ostatnimi czasy na Nas i na decyzje sedziow. Chyba gorsze jest orzniecie druzyny z Mistrzostwa niz w meczu z 3pkt

http://www.weszlo.com/news/4952-Sedz...jka_po_kolejce
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 23.10.2011, 17:50
Te dwie sytuacje z ostatnich meczów to pryszcz w porównaniu do tego jak była Wisła w ostatnuich latach oszukiwana i przekręcana. Oczywiście, zeby była jasność. Takie zwycięstwo nie smakuje wogóle. Wolałbym jakby został remnis z ŁKS-em 2;2. Ale nie bedę się samobiczowął wiedząć, że Amica w pierwszych kolejkach miała uznane 6 goli ze spalonych, dzięki którym liderowła do tej kolejki. I w POZnaniu nikt z tego powodu nie narzekał a wręcz przeciwnie. Mało tego dziennikarze nieśmiało o tym tylko napomkneli. Fakt uznania 6 bramek ze spalonego jak widac uznali za nic specjalnego, jako normę i rtzecz nie wartą dyskusji.
Rwana włosów z głowy wymagają raptem 2 kontrowersje dotyczące Wisły.

P.S. Przed chwilą ręka w polu karnym Legii i cicho sza....no zauważył Szymkowia. Laskowski oczywiście nie. Bo jak widać chce dalej komentować anie robić ....afery.
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 23.10.2011, 18:11
Sensej napisał(a):Wyświetl post
Przy bramce dla ŁKSu też ?
Bramkę dla ŁKS-u zwalił jak dla mnie Wilk, któremu nie chciało się pobiec za Szałachowskim...
Co nie zmienia sytuacji, że obronę mamy fatalną. Do tego kiepską linię pomocy i mieliśmy co mieliśmy.
Mimo tak słabej dyspozycji, ŁKS się prosił, żeby mu walnąć jeszcze ze dwie - trzy bramy. Wtedy nie byłoby problemów z sędzią i jego decyzjami.
Generalnie przebieg spotkania mnie nie zaskoczył.
Może jak wróci Małecki i Melikson będziemy grać trochę lepiej, ale jak dla mnie, z tym składem i przede wszystkim z tym trenerem, niewiele zdziałamy.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 23.10.2011, 18:21
Dariook napisał(a):Wyświetl post
fajnie jest miec po swojej stronie 3 punkty i ... sędziego.
nie chrzań głupot... sedzia nie był po stronie Wisły, tylko sie pomylił. Chyba, że jesteś drugim Dziewickim... w takim razie za takie sugestie o tym, że sędzia byl po stronie Wisły, będzie ban
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Stary 23.10.2011, 18:25
Wiadomości na Polsaci i co? Z całego meczu pokazali tylko pierwszą bramkę ŁKS-u i drugą bramkę ŁKS-u. Niby drobiazgi, ale jak się tego uzbiera, to wk*rwia.
Odpowiedz cytując
whistar
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 23.10.2011, 18:26
Już widzę tę histerię w mediach! Czuję, że kilka następnych meczów będzie dla nas ciężkich pod względem sędziowania.
To nie tak, że nie wiem
To nie tak, że nie umiem
To nie tak, że nie pamiętam

Po prostu mi się k.... NIE CHCE !!!
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 23.10.2011, 18:34
Po orżnięciu w Atenach (bramka Penksy) i w derbach z ....ami (pozdro krzywy)przy prawidłowej bramce Głowackiego, .......i mnie czy ktoś płacze z powodu decyzji sędziego. My po błędach(?) straciliśmy MP i LM.

Zagraliśmy dużo lepiej niż ostatnio i z tego trzeba się cieszyć, gdy wrócą kontuzjowani powinno być dobrze. ŁKS całkiem dobrze i będę im mocno kibicował byle user" krzywy" czy jak mu tam, zapłakał nad losem swojej parchatej drużyny na koniec sezonu.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 23.10.2011, 18:48
Bardzo ważne trzy punkty Wisły.

Sedzia sie pomylił, przykre. Pamiętam taki mecz z Zagłebiem prowadzony przez tegoż Małka kiedy dwa albo trzy razy odwoływał odgwizdane karne dla Wisły. Jedna z wielu pomyłek sędziowskich w tym miesiącu. Samobiczować się nie mam zamiaru.

Jedziemy po bandzie, mecze co trzy dni a my gramy praktycznie zmiennikami. Przypominam, że mamy puchar w tygodniu, ligę w sobotę, LE w czwartek a na końcu tego mecz z Cracovią. Dzisiejsza końcówka była nerwowa głównie spowodu zmęczenia zawodników.

Oczekiwanie, że będziemy grać pięknie, efektywnie dominować rywali z naszą sytuacją kadrową to mrzonki. Cieszmy sie, że zbieramy punkty i nie odstajemy.

Biton - król goli z niczego.
Odpowiedz cytując
jacula
Member

Stary 23.10.2011, 18:49
nie ważne sorry

ostrzeżenie za brak umiaru
wstyd to mi za takich kibiców
Ostatnio edytowane przez jacula : 24.10.2011 o godz. 06:00.
Odpowiedz cytując
grzechu1991
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2008

Stary 23.10.2011, 19:01
Weź jacula idź napij się meliski, a jak nie pomoże to łbem o ścianę. Szrot z Holandii wygrał MP, gramy w grupie LE i mamy punkt straty do lidera. Zastanów się co piszesz czasami.
Odpowiedz cytując
jacula
Member

Stary 23.10.2011, 19:08
MP to sobie przypomnij z kąd ten MPza Skorży ?o MaskANT zrobił miał więcej szczęścia i tyle ?
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Stary 23.10.2011, 19:09
I to nas powinno cementować. to że nas cała Polska nienawidzi, że tylko czekają żeby się spuścić z euforii, kiedy w końcu zejdziemy z tronu. Jestem dumny z ich kompleksów wobec nas - BO MY JESTEŚMY WISŁA!!! a oni są leszczami!
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów