The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
KMZ
Senior Member

Od: 01.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.08.2011, 19:22
Na Chwilę obecną , Diaz , prezentuje formę ośmieszająca ekstraklase..

Brak jakiego kolwiek pomysłu na gre...

Brak prawdziwego Meliksona , który potrafi pociągnać Wisłe !

Brak rozgrywające , dla mnie śmieszne jest to że ktoś taki jak Gargułą , który dobrze kiedyś rozgrywał dostaje po 20 min gry ... dać mu spróbować !

Podsumowanie :

Skład na lecha :

Pareiko - nie widze alternatywy
Lamey - miał dobre mecze oraz slabsze ale jeśli nie on to kto ?.. (Jovanovic - możliwe)
Jaliens - Jak Maaskant powiedział Szef naszej obrony ... i tu trzeba przyznać mu racje (Przypomina mi Glowackiego)
Chavez - Najlepszy stoper ekstraklasy .. nie trzeba wiecej mówić
Niuniez - tutaj spróbował bym Niunieza , kiedyś grywał na tej pozycji lub (Jovanovic , Paljic) byle nie Diaz..

Sobolewski - Serce !
Wilk/Diaz - 2 Def pomocnik na lecha ! z każdym innym rywalem grać 1 def , 2 OF , (OFENSYWNY - Melex , skrzydło wraca Mały/Kirm)
Garguła - Rozgrywajacy
Iiliev - LP
Melikson - PP

Genkov - jak patrze na gre Bitona , jest mi nie dobrze !

Dziękuje , i brak pomysłu na gre.. zacząć grać dużo podań , klepke podchodzić pod bramke rozgrywać ! .. tak jak w meczu z Lechijka w tamtym roku na wyjezdzie !

Pozdrawiam !
Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 27.08.2011, 19:22
5 meczów za nami i mamy bilans w bramkach 3:3. Na miejscu Cupiała zapytałbym Maaskanta "co Ty gościu robisz"? Masz tylu piłkarzy, masz wszystko a nie potrafisz grać w lidze. Minął rok, pokaż mi co zmieniło się w grze Wisły od moentu porażki z Karabachem?
Odpowiedz cytując
BigLeb
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 27.08.2011, 19:23
Jak tracić punkty u siebie i brać zimne prysznice to dobrze, że z Lechią. Maaskant przed meczem udzielił w moim odczuciu baardzo aroganckiego wywiady a chyba zapomniał, że "pycha kroczy przed porażką".
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 27.08.2011, 19:23
HEDu napisał(a):Wyświetl post
u Meliksona widac problem. chcial wejsc do LM i sie wypromowac do wiekszego klubu a u nas mu sie juz nie chce.
Możesz mi wytłumaczyć dlaczego o najaktywniejszym naszym piłkarzu w tym meczu mówisz że mu się nie chce ? Nie twierdzę ,że zagrał dobrze , miał sporo strat , niedokładnych podań ale dlatego że próbował coś zrobić i ryzykował grając pewne piłki tak jak zawsze jednak w tym meczu nie wszystko mu wychodziło. Jednak każdy widział że był bardzo aktywny , bardzo często był przy piłce , przy każdej naszej akcji brał udział i był jednym z ostatnich którym się nie chciało jak już o tym mówimy ! A jeśli dla Ciebie Jemu się nie chciało mimo że był najaktywniejszym naszym zawodnikiem to czy chciało się wg Ciebie Małeckiemu który był kompletnie niewidoczny ( może poza paroma akcjami w pierwszej połowie)? A przepraszam Patryk to przecież prawdziwy Wiślak któremu zawsze się chce a to czy robi coś na boisku czy nie to już drobiazg .

Dobrze ,że jest teraz przerwa na reprezentację i będzie czas na zrobienie czegoś w tej drużynie , naprawienie tego co nie funkcjonuje bo jeśli to się nie uda czarno to widzę ...
Ostatnio edytowane przez fanfan : 27.08.2011 o godz. 19:27.
Odpowiedz cytując
Heero
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 27.08.2011, 19:26
Założyć Małeckiemu kołnierz ortopedyczny, bo tylko głowa w dół i huzia na Józia (czytaj: drybling 3vs1)!
Jestem z Krakowa i jestem z tego dumny!
Odpowiedz cytując
Magpie
Banita

Od: 01.2011

Stary 27.08.2011, 19:27
Trzeba zrobić Wiślacki "klub kokosa" a w nim: Diaz, Garguła, Bunoza ......
Odpowiedz cytując
TymonPRO
Senior Member

Od: 07.2009

Zastanówcie się czy problem ma Melikson czy problemem nie są jego koledzy,ja po przeanalizowaniu jego gry stwierdzam że problemem są koledzy,jakoś Iliev rozumie jego zagrania,Mały w miarę też,napastnicy powinni ruszyć lekko do tych podań a nie stać i czekać na piłkę

Melikson zagrywa genialne piłki,szkoda że jego partnerzy nie zawsze potrafią to odczytać,to ce..... graczy wysokiej klasy

Xavi,Iniesta-Messi
Oezil-Ronaldo,Benzema

Możę mnie trochę ponosi ale gdzieś tutaj widzę ten problem,my nie potrzebujemy Iniesty ani Oezila ale kogoś kto odczyta dobrze zagranie

PS: Podobało mi się granie z 2 napastnikami,i ogółem myślę że powinniśmy grać pressingiem coś jak Rapid Bukareszt
Ostatnio edytowane przez TymonPRO : 27.08.2011 o godz. 19:31.
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
Odpowiedz cytując
xpl
Junior Member

Od: 05.2008

po raz pierwszy trener Maaskant zdecydował się na 4-4-2 i tego powinni się zacząć trzymać. To dzisiaj nie miało prawa wypalić, bo w tym ustawieniu nie grali w chyba jeszcze w ogóle. Nie rozumiem dlaczego od samego początku stawiamy na defensywę. Wiadomo, że siedząc z tyłu zawsze coś wpadnie. Tak było z APOELem i tak też było z Lechią. Zryw drużyny był na plus jednak niestety za późno. Wiadomo nie od dziś, że najlepszą obroną jest atak - zawsze!!! Widać brakuje szybkości w myśleniu i wykonaniu, ale wierzę że prędzej czy później się uda. To nas mają się bać a nie my ich... a widać na boisku ostatnio, że jest zupełnie odwrotnie. Jeden zawodnik defensywny w zupełności wystarczy. Jeszcze żeby obrońcy nauczyli się dobrych zachowań przy kontrach, bo tam też była dzisiaj zguba. Dobre wnioski trenera i będzie dobrze
Odpowiedz cytując
kkbm
Member

Od: 04.2011

Stary 27.08.2011, 19:28
Zastanawiam się, ile jeszcze czasu będziemy przez prawdziwych kibiców karmieni bajeczkami o przebudowie Wisły, widocznym progresie i twierdzeniami, że w rok nie jest możliwe zbudowanie drużyny, która potrafi wymienić 3 celne podania z pierwszej piłki.

Ile jeszcze będą nam wmawiali, że mecze z Apoelem to nie był blamaż? Jestem skłonny zgodzić się, że to było maksimum, ale maksimum na jakie stać drużynę Maaskanta, a nie tych piłkarzy.

Trener ma wielki problem, należy mu się wsparcie, ale to nie wyłącza prawa do krytyki, która jest tutaj jak najbardziej na miejscu. Coś trzeba zmienić albo w czerwcu pożegnamy się z trenerem i marzeniami o kolejnej próbie zakwalifikowania się do Ligi Mistrzów.
Odpowiedz cytując
Lechista_
Member

Stary 27.08.2011, 19:32
Wiedzialem ze wygramy ! Czulem to ! Sklad wytypowalem i strzelca bramki tez ! Piekny wieczor sie zapowiada ! WISLA Z KRAKOWA TO LECHII DRUGA POLOWA
LGFCE - Lechia Gdańsk Fan Club England
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 27.08.2011, 19:33
Heero napisał(a):Wyświetl post
Założyć Małeckiemu kołnierz ortopedyczny, bo tylko głowa w dół i huzia na Józia (czytaj: drybling 3vs1)!
To nie jest tylko problem Małeckiego, ale i Ilieva czy też w mniejszym stopniu Meliksona. O Kirmie się nie wypowiadam, bo zapomniałem jak on właściwie gra. Mamy za dużo takich zawodników jednocześnie na boisku i w składzie stąd problem. Nawyków i stylu gry nie da się tak łatwo zmienić. Za mało jest graczy kreatywnych, którzy potrafią coś więcej niż klepa we dwóch, którzy grają dla drużyny.
Odpowiedz cytując
pikey
Senior Member

Stary 27.08.2011, 19:36
Ech zimny prysznic przyszedl w tym sezonie bardzo szybko. Do tej pory w lidze udawalo sie na fuksie remisowac i raz wygrac.
No coz okazja do rehabilitacji w Poznaniu. Gra tak jaka dzisiaj gwarantuje kolejny popis bramkowy Rudnieva, wiec moze to podziala na pilkarzy mobilizujaco.
Odpowiedz cytując
wikink1
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 27.08.2011, 19:38
A to ciekawe co WY tu piszecie ..........Wisły nie stać na prawdziwego napastnika ,niema bocznych obrońców wyprosiła Chaveza i brała piłkarzy za darmo .CO MA DO CHOLERY ZROBIĆ trener DS robi co moze CO MA PORYWAC PIŁKARZY
Odpowiedz cytując
Heero
Senior Member

Stary 27.08.2011, 19:38
Kurz napisał(a):Wyświetl post
To nie jest tylko problem Małeckiego, ale i Ilieva czy też w mniejszym stopniu Meliksona. O Kirmie się nie wypowiadam, bo zapomniałem jak on właściwie gra. Mamy za dużo takich zawodników jednocześnie na boisku i w składzie stąd problem. Nawyków i stylu gry nie da się tak łatwo zmienić. Za mało jest graczy kreatywnych, którzy potrafią coś więcej niż klepa we dwóch, którzy grają dla drużyny.
Tylko Iliev czy Maor potrafią wyciągnąć wnioski, cofnąć się, zrobić miejsce bocznemu obrońcy, a Małecki już nie. W pierwszej połowie była sytuacja: klepka Małego z Maorem, Małecki wchodzi w pole karne, zwód na zamach i mógł wycofać do wchodzącego w pole karne na szybkości niekrytego Nuneza... ale jak mógł mu podać, skoro cały czas patrzy na piłkę?
Odpowiedz cytując
Kibic1928
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 27.08.2011, 19:40
Widzieliście wypowiedz Roberta po meczu?
Odpowiedz cytując
sportnh
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 27.08.2011, 19:41
no i co w niej dziwnego?
Odpowiedz cytując
pikey
Senior Member

wikink1 napisał(a):Wyświetl post
A to ciekawe co WY tu piszecie ..........Wisły nie stać na prawdziwego napastnika ,niema bocznych obrońców wyprosiła Chaveza i brała piłkarzy za darmo .CO MA DO CHOLERY ZROBIĆ trener DS robi co moze CO MA PORYWAC PIŁKARZY
Za to Lechia dzisiaj prawie w rezerwowym skladzie. I co? Ilu w Wisle gra reprezentantow swoich krajow, a ilu w Lechii? Pilkarzy mamy dobrych, nie ma druzyny.
Odpowiedz cytując
junior1906tsw
Senior Member

Od: 02.2010

Małecki podaje tylko wtedy, gdy już nie ma szans przejść przeciwnika, lub po prostu nie ma co zrobić z piłką, nie tworzymy zespołu. Nasza akcja kończy się przy 3-4 podaniu. Junior Diaz za wolny na bocznego obrońcę. Zbyt wielu piłkarzy w drużynie chce samemu wygrać mecz.
` Tylko jeden Klub kocham aż po grób... `
Odpowiedz cytując
Kibic1928
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 27.08.2011, 19:42
sportnh napisał(a):Wyświetl post
no i co w niej dziwnego?
aaa nic...
Odpowiedz cytując
Ciastek1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 27.08.2011, 19:43
Gra Małeckiego to wygląda mniej więcej tak : stoi przy lini bocznej na wysokości pola karnego przeciwnika , przed nim 2- 3 obrońców a on lewa , praw , lewa , prawa i albo w końcu bezsensownie się pcha w 3 przeciwników albo robi wrzutę wątpliwej jakości zamiast podać do bocznego obrońcy który ma czas na wrzucenie bądź wystawić przed pole karne . Fajnie , że Patryk identyfikuje się z klubem ale mam wrażenie , że wydaje mu się , że jest krakowskim Messim czy też naszym wybawicielem i co mecz będzie ładował bramki na wagę zwycięstwa . Prawda jest taka , że za taka grą jaką prezentuje jest kompletnie nieprzydatny dla drużyny i już lepiej żeby grał Kirm który od czasu do czasu ale jednak jest wstanie zauważyć lepiej ustawionego kolegę .
Odpowiedz cytując
wiśnia
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 27.08.2011, 19:46
Nasze piłkarzyki zrobiły sobie dziś jaja z wiernych kibiców. Uwielbiam ten styl Maaskanta, stanie i oczekiwanie....do tej pory na wyjezdzie to była normalka,teraz już nawet na Reymonta.Czego można oczekiwać po zaciągu darmowych miernych kopaczy, tą drużyną nawet nie ma kto wstrząsnąć bo w pierwszym składzie 1-2 polaków!!!. Basałaj zobacz na taką Lechię, można chłopaka dobrego z III ligi wyłapać? można....
Następny mecz z Lechem i jak zwykle bedzie w dupke i obrona Częstochowy.Nawet mi sie nie chce słuchać słodkiego pierdzenia Maaskanta,że chłopaki pozytywnie zareagują, bo bedzie jak zwykle obrona i a może sie uda.

PS: dobra rada dla Basałaja, chłopie leć do banku i wyciągaj dudki na wzmocnienia, bo za rok LM co ja pisze LE będziesz oglądać tylko w TV!!!!!
Odpowiedz cytując
Mila
Banita

Od: 09.2010

Stary 27.08.2011, 19:47
KIBICE SUKCESU

WSTYD
Odpowiedz cytując
kkbm
Member

Od: 04.2011

Stary 27.08.2011, 19:51
Sorry, ale naprawdę lepiej wydać te 5 dych na coś ciekawszego niż żenującą kopaninę naszych gwiazdek.
Kibic Sukcesu.
Odpowiedz cytując
adam_09
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 27.08.2011, 19:51
Nie wiem jak dla Was ale dla mnie dzisiejszy występ Sobola był po prostu żenujący.
Odpowiedz cytując
Heero
Senior Member

Stary 27.08.2011, 19:55
Mila napisał(a):Wyświetl post
WSTYD
Tak to należy określić grę.

Zacytuję klasyka: "Jesteście bandą nieodpowiedzialnych ludzi"
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

adam_09 napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem jak dla Was ale dla mnie dzisiejszy występ Sobola był po prostu żenujący.
To niestety już jego koniec, w Apoelu też był najsłabszy na boisku. Dziś to był wręcz kompromitujący występ i bramka i ilość sytuacji Lechii to w dużej mierze jego wina. Fatalną dziure robił a jak tylko poszedł do przodu to strata.
Odpowiedz cytując
KRIS22
Senior Member

Od: 05.2005

Cóż napisać po takim żenującym meczu widać gołym okiem że nie którzy piłkarz są bez totalnej formy ( MAłecki , Kirm , Chavez , Genkow ) to cienie piłkarzy z tamtego sezonu i jak myśmy chcieli wejść do Ligi Mistrzów sie pytam ?
Nie wiem kto wpadł na pomysł z powrotem Diaza do Wisły ale to jakaś kpina gość sie nie nadaje na lewego obrońce najlepszy mecz u nas zagrał w pamietnym meczu z Bacą ale na środku obrony i tam powinie go spróbować Maskant.
Są dwa plusy dzisiejszej porażki to że :
1) Przegraliśmy z Lechią im sie to zwyciestwo z nami należało od już dłuższego czasu z te zwyciestwa nad nimi w Gdańsku 2-4 i 0-3 w końcu Wisła z Krakowa to Lechii druga Połowa.
2)MOże ta porażka uświadomi naszemu trenerowi jak powinniśmy grać uważam ustwaienie to z końcówki dzisiejszego meczu za to właściwe z 2 Napastników (Biton i Genkow) i jeszcze jedno z tak grającą obroną musimy niestety grać 2 defensywnych pomocników przynajmniej w meczach na wyjeździe.
Odpowiedz cytując
Ivory1906
Senior Member

Od: 06.2009

Najlepiej sie zoorganizowac duuuuza grupa i wpasc na trening. Trzeba im przypomniec o co graja...skonczyc z poblazaniem, wjechac na pelnej pi*zdzie na trening i zrobic im miazge ! Niech zobacza agresje, niech sie pos*raja w gacie !
Dzisiejsza gra Wisly to totalny sabotaz...jeden pozytyw taki ze to Lechia zgarnela 3pkt a nie jakis inny wynalazek typu Widzew. Jesli my na R22 gramy ze stoickim spokojem i pykamy sobie pilke od obroncy do obroncy i czekamy az nasz zbawca Melikson zrobi jakas akcje i poda na 300% sytuacje to jestesmy w bledzie.
Wisla stoi w miejscu, zero ruchu bez pilki. Gdzie sie podziala gra z klepki ? gdzie jakas zacietosc ?
Maaskant musi Nimi wstrzasnac ! Oni musza dostac po tym meczu taka z*jebe by sie obudzili ze snu pod tytulem
" jestesmy Wisla Krakow Mistrz Polski i kazdy nas sie boi i na stojaco wygramy mecz ! "
Odpowiedz cytując
irman
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 27.08.2011, 19:56
Co tam nasz mistrz piaru bredził po meczu na konferencji? Nawet nie chce mi się czytać ale nie wątpię, że były piękne gładkie bzdety tak jak zwykle. Trzeba czymś przykryć merytoryczną mizerię.

Trenerowi gratuluję żelaznej konsekwencji w myśli szkoleniowej. Kilkadziesiąt meczy z rzędu (może za wyjątkiem Liteksu u siebie-podziękowania dla sędziego) w tym samym chujowym stylu, to duży sukces. Największym sukcesem jest jednak przekonanie większości ludzi, że to efekt przemyślanej strategii, a nie braku umiejętności. Tak trzymać.

Następnym razem proponuję żeby na lotnisku stawiło się kilkanaście tysięcy, zamiast kilkudziesięciu zaślepionych fanów. Trener będzie wtedy na szczycie. W byciu Dyzmą przebije Smudę.
:/
Odpowiedz cytując
Lechista_
Member

Stary 27.08.2011, 19:58
Mistrz Polski, faza grupowa Ligi Europy i na meczu ligowym 13.500 !?
LGFCE - Lechia Gdańsk Fan Club England
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów