The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
mistico
Senior Member

Od: 05.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.05.2011, 23:26
na ekstraklasa.tv są już bramki Wisły.

Ale Maor dziwnie karnego strzelił, przez cały bieg myślałem, że lewą nogą będzie strzelał A co do Riosa, to po prostu musiał to strzelić. Nie miał innej opcji. Branco by to strzelił. A nawet Pareiko...
Odpowiedz cytując
alterego
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 26.05.2011, 00:13
Nie wiem gdzie Wy widzicie, że Rios się za długo piłką bawi. Ładnie przekłada na drugą nogę i technicznie, pewnie strzela... Moim zdaniem ładne trafienie.

tak należę do fanklubu Riosa
Odpowiedz cytując
mistico
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 26.05.2011, 00:32
on miał tam tyle miejsca i czasu, że mógłby podbiec do Maaskanta i powiedzieć mu "Uważaj trener, będę strzelał gola".
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 26.05.2011, 01:58
fajnie na prawdę fajnie to wyglądało ale tak na serio to trzeba przyznać, że fajnie chłopaki klepali zwłaszcza w środku pola, co cieszy szybka, kombinacyjna gra... tak zawsze powinna wyglądać gra naszego zespołu.

Garguła... dramat... piłkarz który rzekomo kasuje 400 tys eurasow nie potrafi celnie uderzyć na bramkę...
Kurto... niepewny... ale on za mało gra niestety i widać efekty

Melikson klasa sama w sobie, nawet po urywkach widać jak kapitalnym jest zawodnikiem... włączcie sobie skrót od 2 minuty i sami oceńcie
Ostatnio edytowane przez tomasz_19 : 26.05.2011 o godz. 02:03.
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 26.05.2011, 02:15
tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
Garguła... dramat... piłkarz który rzekomo kasuje 400 tys eurasow nie potrafi celnie uderzyć na bramkę...
Rozwiń w której minucie? Pewnie piszesz o tej pierwszej akcji, po której padł gol? Mi to wygląda na celowe zagranie do Kirma i pochwaliłbym Gargułę , za umiejętność dostrzeżenia partnera. Jak dla mnie ośmieszył się trochę komentator mówiąc, że to był strzał.

http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...irm__0_1_.html
Odpowiedz cytując
WIELKI_CZŁOWIEK
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 26.05.2011, 03:57
Lysy napisał(a):Wyświetl post
Rozwiń w której minucie? Pewnie piszesz o tej pierwszej akcji, po której padł gol? Mi to wygląda na celowe zagranie do Kirma i pochwaliłbym Gargułę , za umiejętność dostrzeżenia partnera. Jak dla mnie ośmieszył się trochę komentator mówiąc, że to był strzał.

http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...irm__0_1_.html
Mnie też to wygląda na celowe zagranie, nie wiem czemu komentator insynułuje że próbował strzelac :/ Bardzo ładne jeszcze to pierwsze zagranie w 50 sek. do Genkova. Mam nadzieje, że Guła dostanie 90 minut w meczu z Polonią.

Wie ktoś może czemu Maaskant czeka tak długo ze zmianami? Jak dla mnie te zmiany w meczu o pietruszke w 80 i 90 minucie to takie troche bez sensu.
czy świat sie zmieni gdy z młodych gniewnych powstaną starzy w....ieni?!?!
Imagine there's no countries. It isn't hard to do. Nothing to kill or die for and no religion too.
Odpowiedz cytując
Greebo
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 26.05.2011, 04:54
Jak można myśleć że przy bramce Kirma Garguła strzelał? Kapitalne odegranie do partnera będącego w idealnej sytuacji strzeleckiej. To że to zagranie wyszło mu tak jak miało widać nawet po jego reakcji - wystarczy spojrzeć gdzie patrzy w momencie podania i tuz po nim!
"Cztery słonie, zielone słonie, każdy kokardę ma na ogonie.."

Nie dla osób mieniących sie kibicami Wisły, które przełączają stacje na mecz MU gdy jej nie idzie!
Odpowiedz cytując
Matejas_
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 26.05.2011, 05:50
Lysy napisał(a):Wyświetl post
Jak dla mnie ośmieszył się trochę komentator mówiąc, że to był strzał.
Ja bym nie nazwał tego człowieka komentatorem bo z tym ma tyle wspólnego co ja z lotami kosmicznymi.

"Dobrze że nie dostał drugiej żółtej kartki bo była by to jego druga żółta kartka"
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 26.05.2011, 06:30
Nie zagral do Kirma tak pieknie jak Jirsak do Meliksona ale na pewno zagranie bylo celowe.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 26.05.2011, 07:06
chyba jako jeden z niewielu oglądałem mecz w całosci a nie jakieś żałosne skróty. Od poczatku śmieszyły mnie tezy, że Gargule zeszła piłka przy bramce Kirma. Ale co tam, niektórzy forumowi znawcy cytują sobie zapis z relacji live i dyskredytuja role Garguły przy tej bramce.
Jednak tak naprawdę to Garguła poza pierwsza akcją i poza tym podaniem do Kirma niewiele zrobił na boisku. Zagrał na tradycyjnej pozycji Meliksona, który zastapił Małeckiego na prawym ataku i... nie pokazał nawet połowy tego, co zwykle pokazuje Maor.
Podobnie znawcy wypisują tezy o "niepewnym Kurto" bo tak usłyszeli w komentarzu do skrótu z Canal+. Fakt, Filip miał 2, może 3 interwencje, gdzie mógłby spisac się lepiej, ale i tak w przekroju całego meczu sprawiał lepsze wrażenie niż Jovanic na Legii, czy wcześniej Pawełek.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 26.05.2011, 07:13
Cytat:
Ale Maor dziwnie karnego strzelił, przez cały bieg myślałem, że lewą nogą będzie strzelał A co do Riosa, to po prostu musiał to strzelić. Nie miał innej opcji. Branco by to strzelił. A nawet Pareiko...
Nie przesadzaj z tym, mam Ci przypomnieć co zrobił Genkov w meczu z Belchatowem ?

Odnośnie Garguły to mogła ta sytuacja zmylić kibica, gdyz on lubuje się w zagraniach: no look pass (wkurza mnei to powiedzenie, redaktorzy z publicznej naduzywaja tego słowa i jarają się, jakby byli znawcami - stosując ten zwrot)

Podobna sytuacja była, gdzie Genkov trafil w słupek.
Ja ba miejscu Stana w tym okienku skupiłbym się na wzmocnienie rywalizacji na obronie i sprowadził 1 napadziora. Srodek mamy w sumie dobry, a obrona lezy i kwiczy.
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 26.05.2011, 08:26
Siemion napisał(a):Wyświetl post
Polaczki, polaczki. Najlepszy przykład nade mną. Facet strzelił bramkę, ale trzeba mu coś wypomnieć. Niektórzy nawet się cieszyć nie potrafią i oglądając mecz szukają błędów poszczególnych piłkarzy. Prawdziwi "wiślacy"
Rios - ładna podcinka. Bardzo ciekawy, fajny mecz
Taaak ... jest na forum bardzo dużo takich co nigdy nie będą zadowoleni ....

nie zazdroszczę im bo zastanawiam się kiedy oni się cieszą ....

Z drugiej strony ... idea ciągłego doskonalenia obowiązuje i trzeba wytykać co da się poprawić ... więc:
" malkontenci niech żyją !!!! "
i my "wiecznie zadowoleni" też ......

A co do Riosa: rzeczywiście ma taką dziwną tendencje do posiadania piłki 0,5 sekundy za długo ..... ale to da się poprawić, ta bramka może spowodować że nabierze pewności siebie i bedzie podejmował decyzje o te 0,5 sekundy szybciej.
Ja więc z tej bramki się (jak zwykle) cieszę ....

Zwracam tez uwagę na idealne podanie Kirma ... którego zaszufladkowałem kiedyś do graczy którzy mi robią na złość: ja trzeba podać strzelają jak trzeba strzelić podają ....
Tym razem szybka, dobra decyzja i idealne wykonanie.
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
Semper Fidelis 1985
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2010

Stary 26.05.2011, 09:53
Wygrany sparing 3-0 hee
Ładna bramka Riosa (ciekawe czy na pożegnanie)
Szkoda że Daniel nie jebnął bramy!
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 26.05.2011, 10:03
Panowie nie krzyczcie tak o tego Gargułę, bo nawet Baszczu powiedziałw studiu, że wydaje mu się, że Garguła strzelał...więc to nie tylko "wytwór wyobraźni komentatora"
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 26.05.2011, 10:14
FraMat napisał(a):Wyświetl post
chyba jako jeden z niewielu oglądałem mecz w całosci a nie jakieś żałosne skróty. Od poczatku śmieszyły mnie tezy, że Gargule zeszła piłka przy bramce Kirma. Ale co tam, niektórzy forumowi znawcy cytują sobie zapis z relacji live i dyskredytuja role Garguły przy tej bramce.
Jednak tak naprawdę to Garguła poza pierwsza akcją i poza tym podaniem do Kirma niewiele zrobił na boisku. Zagrał na tradycyjnej pozycji Meliksona, który zastapił Małeckiego na prawym ataku i... nie pokazał nawet połowy tego, co zwykle pokazuje Maor.
Podobnie znawcy wypisują tezy o "niepewnym Kurto" bo tak usłyszeli w komentarzu do skrótu z Canal+. Fakt, Filip miał 2, może 3 interwencje, gdzie mógłby spisac się lepiej, ale i tak w przekroju całego meczu sprawiał lepsze wrażenie niż Jovanic na Legii, czy wcześniej Pawełek.
zeby nie było,bo ja sam w temacie o Naszych piłkarzach wrzuciłem tekst z relacji live jakoby Guła nie trafił w piłke i sam sie z tego śmiałem a co najważniejsze, uwierzyłem.

Oczywiscie moje faux pas, po oglądnieciu pare razy powtórki stawiam ALL INN że Garguła podawał.
Co nie zmienia faktu, ze dalej uwazam ze trzeba sie tego piłkarza pozbyć. Zarabia dużo a dużo Wiśle nie daje.

No i w końcu bramkę strzelił Rios....załamałem sie jak to zobaczyłem. Ja chłopakowi zycze powodzenia, zdrowia i kariery ale wczoraj mnie zabił. Trzeci raz dostaje setke i trzeci raz robi tą jakże słabą podcinkę. Niech dziękuje bramkarzowi Zagłębia który raczej strzałów Riosa w zyciu nie widział, bo jakby sie nie odwrócił dupą napewno piłke by złapał. Wszyscy z FC Riosa, tego oczekujecie od napastnika ? Podcinki na wysokości metra czyli strzału który moze wpasc tylko i wylacznie dzięki temu że bramkarz sie położy ?
Akcje wcześniej miał bardzo dobrą sytuacje ale zachował sie średnio. Facet jest prawonożny wyrzuca sie na prawą stronę i strzela z 9 metrów ....tak że piłka ledwo leci. Jakby tak strzelił Barowy to rozumie, ale napastnik ? Nie.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 26.05.2011, 10:52
Omg, nie wiem jak można mieć jakiekolwiek pretensje do Riosa po wczorajszym meczu, to już powoli ociera się o jakieś problemy psychiczne chyba...
W pierwszej sytuacji sam na sam co wyszedł do boku, chyba żaden piłkarz nie byłby w stanie strzelić dużo mocniej, kiedyś bramkę podobnym uderzeniem strzelił Gerrard w LM, ale ten jego strzał był fantastyczny i pewnie mało kto byłby w stanie zrobić coś lepszego.
Gdyby podcinką zagrał Melikson, część z krytykujących Riosa miałaby niezła podjarę, ale że gola strzelił ten niezdara, trzeba mu dowalić...
Odpowiedz cytując
korred
Member

Od: 11.2006

Stary 26.05.2011, 12:04
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Ile asyst ma Kiro? 8?
7 ma.

Mocno mnie dziwi czepianie się Riosa w tym wypadku. Sam uważam, że do Wisły nie pasuje, ale akurat przy bramce nie można mu nic zarzucić.
.
Odpowiedz cytując
rasel1906
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 26.05.2011, 12:21
http://www.transfermarkt.de/de/andra...ler_28393.html 7 w ekstraklasie
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 26.05.2011, 12:53
Przede wszystkim nie spodziewałem się takiego gładkiego zwycięstwa w Lubinie. Cóż widać, że motywacja i w Zagłebiu już kuleje.
Indywidualnie :
Rios się uparl na te podcinkę, do 3 x sztuka i w końcu wpadło, ale słabe to było po raz kolejny
Andraż jak mnie irytuje to statystyki ma świetne więc chapeau bas
Genkow...chłop mógłby mieć już z 10 bramek easy, jednak skuteczność ma Brożkową albo słabszą, ale pożyteczny z niego gracz.

PS. Co ten Framat opowiada, Gargula strzelał!
Ostatnio edytowane przez tofik : 26.05.2011 o godz. 13:26.
..
Odpowiedz cytując
PlacekTSW
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 26.05.2011, 12:56
Znów nad naszą wolność czarne chmury przygnał los.
I rząd bardzo chce uciszyć polskich trybun głos.
Więc kibice w całym kraju głośno krzyczą to.
NIE GŁOSUJĘ NA PO.

Gdzie są wasze autostrady, Gdzie kolei sieć?
Gdzie hotele, gdzie lotniska, obwodnice gdzie?
W odpowiedzi już zastępczy temat znalazł się
CAŁE ZŁO TO KIBICE

Dobra przyśpiewka kibiców Zagłębia.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 26.05.2011, 13:27
Jan Urban miał pretensje do sedziego, ze po faulu na Wislaku nie nakazał grac od gwizdka przez co po szybkim rozegraniu wolnego Kirm strzelił gola. Powinien miec raczej zastrzezenia do swoich pilkarzy, ze nie przeszkadzali w rozegraniu akcji.
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 26.05.2011 o godz. 13:29.
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 26.05.2011, 13:38
Także nie rozumiem czepiania się Riosa za sytuacje, w której strzelił bramkę.

Cytując Czesława Mozila: "mi się to bardzo podobało". Przyjęcie, podcinka, piłka przelatuje nad bramkarzem i gol. Wszystko zrobione z dużym spokojem. Bramka trochę w stylu Tomka Frankowskiego.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 26.05.2011, 13:46
Titto napisał(a):Wyświetl post

Cytując Czesława Mozila: "mi się to bardzo podobało". Przyjęcie, podcinka, piłka przelatuje nad bramkarzem i gol. Wszystko zrobione z dużym spokojem. Bramka trochę w stylu Tomka Frankowskiego.

Proste.
Sugeruje zatrudnić pewnego żonglera, nie pamietam przed jakim meczem (z Legią?) sztuczki na murawie robił.
Napewno by to sie kibicom podobało....
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 26.05.2011, 13:50
Titto napisał(a):Wyświetl post

Jak dla mnie to był taki trochę farfocel - po ręce bramkarza przeleciało.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 26.05.2011, 20:34
Melikson jakby byl widoczny pelne 90 minut to to najlepszy zawodnik Esktraklasy ,i to chyba od wielu lat kogos takiego nie bylo.
Prostopadle pilki ktore gral w tym meczu to cudo ,ta na 1;0 gdzie zagral do Genkova-palce lizac

Generalnie takie mecze ciezko sie gra ,ale przeciez pilkarze to podobno profesjonalisci.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 26.05.2011, 21:15
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Melikson jakby byl widoczny pelne 90 minut to to najlepszy zawodnik Esktraklasy ,i to chyba od wielu lat kogos takiego nie bylo.
Prostopadle pilki ktore gral w tym meczu to cudo ,ta na 1;0 gdzie zagral do Genkova-palce lizac

Generalnie takie mecze ciezko sie gra ,ale przeciez pilkarze to podobno profesjonalisci.
Myślę, że trochę źle sformułowałeś zdanie.

Gdyby grał przez pełne 90 min na świetnym poziomie to nie byłby najlepszym piłkarzem ekstraklasy, bo by w niej nigdy nie zagrał

Z resztą i tak nie ma piłkarza, który przez 100% swoich meczów utrzymuje wysoki poziom, może najłatwiej mają bramkarze, bo wystarczy nie puścić jakiejś spektakularnej bramki, ale nawet największym zdarza się kilka(naście) słabszych występów, jednak oni grają o 20 meczów w sezonie więcej od naszych piłkarzy, więc trudniej jest utrzymać dobrą formę.

Myślę, że jeśli w zimie ktoś wyłoży na stół 4 mln Euro, to Wisła poważnie zastanowi się nad transferem, jeżeli wcześniej odpadnie z pucharów.
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Stary 26.05.2011, 21:57
tofik to było słabe w wykonaniu Riosa? heh jak ktoś wspomniał jakby to zrobił Melikson byłby orgazmy. Swego czasu jak Franek tak robił to był istny profesor, ale jak robi to Rios to jest jak widać dla wielu za słabe..

Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 26.05.2011, 22:06
Nie pamietam kto narzekał, ze Maor na skrzydle slabo sie spisuje - został graczem meczu wiec chyba tak zle mu sie tam nie gra
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Stary 26.05.2011, 22:34
Kluvi napisał(a):Wyświetl post
tofik to było słabe w wykonaniu Riosa? heh jak ktoś wspomniał jakby to zrobił Melikson byłby orgazmy. Swego czasu jak Franek tak robił to był istny profesor, ale jak robi to Rios to jest jak widać dla wielu za słabe..
słabe w wykonaniu Riosa był cały sezon więc nie jarajcie się jedną bramką którą udało mu się strzelić na 3 niemal identyczne sytuacje...

co wy poruwnujecieFranek z podcinką skutecznie kończył 7/10 sytuacji, a Rios jak narazie 1/3 i to jeszcze ledwo ledwo..

fajnie że strzelił i choć byłem jego jakimś tam zwolennikiem to z tej mąki chyba chleba nie będzie. brakuje mu przede wszystkim dynamiki i waleczności. płakać po nim nie będe
Ostatnio edytowane przez wiertar : 26.05.2011 o godz. 22:39.
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Stary 26.05.2011, 22:39
wiertar to samo o Brożku pisano sprzed Skorży że słabe przyjęcie że dużo maści i w ogóle kijowy.. a później co się okazało? Czasem niektórzy piłkarze potrzebują więcej czasu.. ale cóż chwała bogu że np Gienek zaskoczył bo pewnie teraz pół forum lamentowała by jak po 1 meczach tej rundy że drugi Christov gra u nas..

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów