The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Suszanin
Senior Member

Od: 02.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.11.2010, 16:41
Cytat:
A mnie się zdaje, że my gramy tak jak przeciwnik. Skoro Cracovia grała dno, to my też. Lechia gra szybko to i my szybko z nimi zagraliśmy. Z Lechem, no gdyby nie ten gol Injaca a potem Kriwca pewnie byśmy wygrali. Tak mi to właśnie wygląda, że kopiujemy styl i tempo gry rywala.
Z tym się zgodzę...

Dziwne, ale po raz pierwszy od długiego-długiego czasu myślę, że mamy lepszego bramkarza niż Legia...
Obrona? No niestety gramy wielką padakę w obronie, tutaj Legia ma przewagę.
Pomoc? Tutaj mógłbym się kłócić, jednak uważam, że w tej formacji nie odstajemy dużo od Legionistów.
Atak? No właśnie... Ciężko u nas ostatnio z bramkami...

15 Strzelonych/15 Straconych, kiedy ostatnio było tak kiepsko?
Legia tak samo stoi z bramkami...

Obstawiam, że wynik może wahać się w granicach : 0-1/2-2, dla którejś z drużyn.
WISŁA- Dla WAS To Pięć Liter...
Dla NAS Całe Życie...

Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 07.11.2010, 17:31
Bielau napisał(a):Wyświetl post
Oglądałeś ich mecz z Jagą i nasz z craxa i Lechem? My nie potrafiliśmy nawet jednej składnej akcji w dwóch meczach stworzyć...może Legia nie gra jakoś porywająco ale przynajmniej potrafi wymieniać podania, grać z pierwszej piłki itp. No ale cóż serce każe wierzyć że dostaną u nas po wyrównanym meczu i zdobędziemy 3 pkt
oglądałem ich wszystkie spotkania więc wiem co mówię

nie będę się bawił w jakieś porównanie, pojadę ala weszło:
są ....*wi

Zobacz na nich, kto tam gra, Kucharczyk? Manu? Radovic? no bez przesady

nie ma się co rozpływać, wygrali parę meczy z rzędu, ale takie serie to przecież nawet Arka Gdynia miała

oczywiście nie twierdzę, że my gramy jakoś super, bynajmniej, drużyny prezentują bardzo zblizony poziom i zajmują prawie identyczne miejsce w tabeli z prawie identyczną liczbą pkt, która być może po następnej kolejce się wyrówna

co do naszych akcji, to przesadzasz, z Cracovią mieliśmy cztery setki, z Lechem owszem było fatalnie, ale z Widzewem czy z Lechią u siebie dawaliśmy radę

zgadza się - Legia przyjedzie do nas zamurowana w trzy dupy - nie da sie tego ukryc

taktyka Skorży na mecze jest jasna - "gramy do strzelonego gola, jak strzelimy to się cofamy" - tak grała Wisła za niego, tak gra Legia

jak stracimy pierwsi bramkę, to przegramy, ale jak dla mnie to nie stracimy nic, czy strzelimy?
NIE WIEM!
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 07.11.2010, 17:41
JrQ - Bredzisz Legia muruje sie po strzelonej bramce? Wczorajszy mecz to pokazal dobitnie Legia w tym sezonie pierwsza strzelala bramke ile razy? Sprawdz i wtedy mow ze taka jest taktyka...

Kto to jest Manu? Jezdziec bez glowy ktory wystarczy ze biega i nawet sie przewraca. Wrzuci 20 pilek z czego jedna dojdzie tam gdzie trzeba.
Kto to jest Radovic ? W tej chwili jeden z najlepszych o ile nie najlepszy ofensywny pomocnik w lidze. Wchodzi jak w maslo gdzie chce i kiedy chce w 90%. Widzi wiecej, mniej nurkuje, wiecej podaje, madrzej rozgrywa.
Kto to jest Kucharczyk? 19 letni chlopak, ktory moze nie strzel na zawolanie bramek, ale w kazdym meczu, w KAZDYM zostawia na boisku zdrowie, pluca i kawalek watroby. Gra na 100% co pokazal wczorajszy mecz i wywalczenie roznego ktory zamieniony zostal na bramke.

Rownie dobrze moge napisac : Kto tam gra w Wisle ? Wilk?Boukhari?Gargula? Nie napisze tak bo wiem ze to sa solidni gracze i moga zagrac bardzo dobre zawody.

Ja wiem ze Legia nie ma super duper skladu i gramy bardzo srednio, ale bez przesady.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
djfleszu
Junior Member

Od: 10.2010

Stary 07.11.2010, 18:12
Wygramy po ciężkim meczu a Skorże to powinniśmy przywitać w końcu dwa mistrzostwa
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 07.11.2010, 18:22
dokładnie Skorży należą sie brawa za 2 MP z nami bez dwóch zdań
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 07.11.2010, 18:36
kreseq napisał(a):Wyświetl post
JrQ - Bredzisz Legia muruje sie po strzelonej bramce? Wczorajszy mecz to pokazal dobitnie Legia w tym sezonie pierwsza strzelala bramke ile razy? Sprawdz i wtedy mow ze taka jest taktyka...
No wczorajszy mecz pokazał, pokazał wlasnie wszystko to co powiedziałem, a potwierdzil to Wasz nowy gwiazdor w wywiadzie w tv, wiec kto bredzi, to bredzi Nie strzelaliscie pierwsi bramki zazwyczaj, wiec taktyka brala w leb, ale jak juz sie udalo jakims cudem... no chyba ogladasz swoj team. Taktyka Skorżowska, Wisła też tak grała, nie ma się czego wstydzic, zazwyczaj mielismy farta, bo albo z Jagą ktoś tam walnął w słupek, albo Pawełek coś wybronił, ale jak już te szczęście się odwróciło, to Skorża... wylądował w Warszawie

kreseq napisał(a):Wyświetl post
Rownie dobrze moge napisac : Kto tam gra w Wisle ? Wilk?Boukhari?Gargula? Nie napisze tak bo wiem ze to sa solidni gracze i moga zagrac bardzo dobre zawody.
Ale ja nie napisałem, że nasi są jacyś super, więc nie wiem o co teraz tu Ci chodzi :]

Po prostu, jestescie zwyczajnie ciency jak i my, a niektorzy tu biora remis w ciemno.
No bez jaj.
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 07.11.2010, 18:47
Cytat:
Po prostu, jestescie zwyczajnie ciency jak i my, a niektorzy tu biora remis w ciemno.
No bez jaj.
Tyle, że będąc tak samo ciency, nasi są w formie, a wasi nie. U was ewidentnie jeszcze nie zaskoczyło, u nas już tak - po prostu my mieliśmy więcej czasu. Zresztą nie mówiłbym, że jedni i drudzy są ciency. Jedne z najlepszych składów w ekstraklasie (taka, jaka ona jest). Trzeba je tylko poukładać.

Poza tym, na tyle, na ile widziałem, to wasi obrońcy są szybcy i zwrotni jak kutry rybackie... (akurat oni zupełnie nie przystają do słów "jedne z najlepszych składów ekstraklasy"). Dla Rado, Manu i Kucharczyka akurat (czy nawet Szałachowskiego, choć ten nieskutecznością powala).

A co do wczorajszego meczu - po strzelonej bramce mieliśmy wypracowanych z 3 x więcej akcji, niż Jaga - i to nie były same kontry. Nie musieliśmy walić całą drużyną na Białostocką połowę, ale murowania zdecydowanie też nie było, może pod koniec.
Legionista
Odpowiedz cytując
andrzejzb
Member

Od: 12.2002

Stary 07.11.2010, 18:53
PhantomRanger napisał(a):Wyświetl post
Remis brałbym w ciemno.
Żadnych remisów. Albo do przodu, albo do tyłu. Liczę na dobry mecz.
Derby Warszawy tylko na Służewcu
Odpowiedz cytując
zidanemarcin
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 07.11.2010, 18:58
Oby po meczu znow mozna bylo zaspiewac:

http://www.youtube.com/watch?v=49BVadeyz4A

Ale pamietajcie, dajemy z siebie wszystko i zeby bylo tak jak w maju 2009 - WSZYSCY NA CZERWONO !

Odpowiedz cytując
anthony09
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 07.11.2010, 18:59
Ciekawie się mecz zapowiada. Jak dla mnie to jest dwumecz o Mistrzostwo Polski i wcale nie przesadzam, bo ten mecz może dużo dać, wiśle szanse na powrót do czołówki, a legi pewność siebie, że ten sezon może do nich należeć. Jaga, Korona, PGE nie mają wg mnie szans, bo w każdej chwili mogą przegrać z ostatnią drużyną, co obrazuje ostatnia kolejka, bo nawet Lech który pokonał Man City nie potrafi wygrać z Ruchem
Mecz o mistrza, bo jeżeli Legia wygra to wg mnie ma mistrza ;[
Kiedyś w Wiśle grali reprezentanci Polski, kiedyś Reprezentacja Polski opierała się na zawodnikach Wisły, a teraz ? Teraz nastały czasy, że Reprezentacja opiera się na cudzoziemcach, a Wisła na piątym sorcie europejskim ...
-
1906 poparcia ikon Wisły Kraków
S.A.
Arek Głowacki
za 10 lat wspaniałych występów, z czego za 299 występy
Tomasz Frankowski
za 253 występy / 156 bramek
Paweł Brożek za 246/ 110 bramek
Marcin Baszczyński za 9 lat na R22 i 334 występy
Odpowiedz cytując
FrankDrebinTSW
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 07.11.2010, 19:16
Amikorz przegral i jest ok

Moze góra tabeli nie wyglada wesoło ale 2 ostatnie miejsca to miód na serce dla Wiślakow

Lech juz na pewno raczej skonczy lige za Legią i Wisłą i byc moze Jagą. I tak nie wierze, ze Jage stac na cos wiecej niż 3 miejsce. O Koronie nie ma co wspominac. Postawilbym spore pieniadze, ze liga skonczy sie w kolejnosci Wisła, Legia badz odwrotnie ale niestety nie ma opcji takeigo zakładu Wygrajmyz Legią i mozna mowic, ze jestesmy w czołowce
Tylko Wisła...

San Antonio Spurs ) 99,03,05,07

Madrid cabron....

Detroit Red Wings!
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 07.11.2010, 19:32
Cytat:
Lech juz na pewno raczej skonczy lige za Legią i Wisłą i byc moze Jagą
Na pewno, czy raczej ? te dwa słowa się wykluczają
Lech ma straty 7 pkt i 1 mecz mniej, a grają u siebie, więc wygrają ze słaba Polonią i mają 4 pkt straty.
W tamtym sezonie odrobili 10 do nas i zostali mistrzem, więc spokojnie. Mają większe szanse na przeskoczenie nas, niż my Jagi
Odpowiedz cytując
SWEET_83
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 07.11.2010, 19:38
skeba napisał(a):Wyświetl post
Lech ma straty 7 pkt i 1 mecz mniej, a grają u siebie, więc wygrają ze słaba Polonią i mają 4 pkt straty.
W tamtym sezonie odrobili 10 do nas i zostali mistrzem, więc spokojnie. Mają większe szanse na przeskoczenie nas, niż my Jagi
Skeba zgodze sie z toba... Skeba czy to ty tak przesiadujesz na stronce Legia.net ?
Odpowiedz cytując
Dean
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 07.11.2010, 19:39
W trzech meczach 9pkt ( kończymy rundę w pierwszej trójce ) potem obfite okienko, zgrywamy się i w następnej rundzie po pięknej grze zdobywamy mistrza. Wierzę w to jak cholera.

Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 07.11.2010, 19:39
anthony09 napisał(a):Wyświetl post
Co ty pier*olisz?!
Po 13 kolejce mistrza?
Odpowiedz cytując
SWEET_83
Senior Member

Stary 07.11.2010, 19:49
anthony09 napisał(a):Wyświetl post
Ciekawie się mecz zapowiada. Jak dla mnie to jest dwumecz o Mistrzostwo Polski i wcale nie przesadzam, bo ten mecz może dużo dać, wiśle szanse na powrót do czołówki, a legi pewność siebie, że ten sezon może do nich należeć. Jaga, Korona, PGE nie mają wg mnie szans, bo w każdej chwili mogą przegrać z ostatnią drużyną, co obrazuje ostatnia kolejka, bo nawet Lech który pokonał Man City nie potrafi wygrać z Ruchem
Moze Legionista z ciebie?
Odpowiedz cytując
TymonPRO
Senior Member

Stary 07.11.2010, 19:52
Dean napisał(a):Wyświetl post
W trzech meczach 9pkt ( kończymy rundę w pierwszej trójce ) potem obfite okienko, zgrywamy się i w następnej rundzie po pięknej grze zdobywamy mistrza. Wierzę w to jak cholera.
Też bym to tak zaplanował,nic jeszcze nie przegraliśmy tak trzeba do tego podejsć

Mistrzostwo,Puchar Polski i walka o Ligę Mistrzów

POZYTYWNIE LUDZIE
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 07.11.2010, 19:54
Cytat:
Skeba zgodze sie z toba... Skeba czy to ty tak przesiadujesz na stronce Legia.net
Ostatnio mnie tam długo nie było, ale czasem "pogadam" z jełopami, ale że nie potrafią rozmawiać to raczej często kłócę się z nimi
Ostatnio edytowane przez skeba : 07.11.2010 o godz. 19:56.
Odpowiedz cytując
FrankDrebinTSW
Senior Member

Stary 07.11.2010, 19:54
W tamtym sezonie to nie Lech odrobił do Wisly tylko Wisła sama to oddała.

Drugi raz takie coś sie nie powtorzy a Wisła juz gorzej grac nie będzie tylko lepiej.Ja ciagle obstaje przy swoim - pierwsza dwojka na koniec Wisła z Legią.
Tylko Wisła...

Madrid cabron....

Detroit Red Wings!
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 07.11.2010, 20:01
Powinniśmy zagrać z Riosem w pierwszym składzie, miast Małeckiego. Boukhari i Garguła w środku pola to jak dla mnie narazie jedyne mądre rozwiązanie.

Sobol jako zabezpieczający tyły, a w razie czego przy dobrym wyniku na 20 minut przed końcem można wsadzić Wilka.

Jak dla mnie obrona jest teraz nie do ruszenia - Cikos, Chavez, Bunoza i Paljic to jak narazie jedyna przyzwoita obrona. Choć przydałaby się lepsza.

Więc grajmy w podobnym składzie jak w meczu z Lechią, a może uda się wygrać(serce mówi wygrana, rozum, że będzie remis).
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 07.11.2010, 20:05
Niektórzy zbyt życzeniowo się wypowiadają.

Wisła i Legia lub Legia i Wisła na dwóch pierwszych miejscach na koniec sezonu? FrankDrebinTSW Ty żałujesz, że nie ma takiego zakładu. Ja z chęcią się z Tobą założę, że tak nie będzie na koniec sezonu. O ile chcesz? Dość łatwa kasa mi wpadnie do kieszeni.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Stary 07.11.2010, 20:08
No Legia będzie napewno w pierwszej dwójce, ale czy Wisła? Wątpię. Ja liczę na PP.
Odpowiedz cytując
SWEET_83
Senior Member

Stary 07.11.2010, 20:08
Ostatnio mnie tam długo nie było, ale czasem "pogadam" z jełopami, ale że nie potrafią rozmawiać to raczej często kłócę się z nimi
hahaha... Taki Tomi własnie tez pisze z jełopami
Odpowiedz cytując
FrankDrebinTSW
Senior Member

Stary 07.11.2010, 20:25
TOTylkoTyJa

No ja moge isc o taki zaklad spokojnie mozemy sie na pw ugadac
Tylko Wisła...

Madrid cabron....

Detroit Red Wings!
Odpowiedz cytując
bakiagh
Member

Od: 05.2009

Stary 07.11.2010, 20:54
Właśnie w kontrowersjach w Liga+ Extra analizowano kopnięcie Komorowskiego w meczu Legia Jagielonia i uznano, że należała się czerwona kartka i rzut karny. Mam nadzieję, że ktoś to zgłosi do komisji ligii i Komorowski nie zagra z nami tak jak kiedyś wykluczono Boguskiego przed meczem z Legia.
Odpowiedz cytując
LUKAS77
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 07.11.2010, 20:55
Malecki moze serce do walki ma ale niestety chlopak jest taktyczne zero. na Legie tez wolalybym Riosa niz Malego
Odpowiedz cytując
nicramus
Junior Member

Od: 10.2010

Stary 07.11.2010, 20:58
Na pewno będzie to ciężki mecz, Legia jest rozpędzona, choć patrzę na to z pewnym przymrużeniem oka bo mecz z Górnikiem to raczej więcej szczęścia niż rozumu, z Jagą też rewelacji nie zagrali, ale liczy się wynik. Nasi chłopacy natomiast wymęczyli zwycięstwo z Cracovią (choć uważam, że jak najbardziej zasłużenie wygraliśmy) no i przegrali na Bułgarskiej ze (już tego nie da się ukryć) słabym w lidze Lechem.

Pewne jest także to, że forma nie jest wymarzona, ale myślę, że Legia jest do pokonania tym bardziej, że przecież ich passa nie trwa od dawna i nie można chyba tu mówić o jakiejś zwyżce formy, przynajmniej ja tak sądzę. Poza tym w tym sezonie to liga jest taka, że każdy z każdym może wygrać i ciężko wytypować wynik. Miejmy jednak nadzieje, że po tym meczu będzie można dopisać kolejne 3 pkt. do tabeli .
Odpowiedz cytując
Filippo
Senior Member

Stary 07.11.2010, 22:07
Powtórka z meczu Lech-Wisła. Dla nas ostatnia szansa by dołączyć do czołówki, Legia niby ma bliżej. Wygra Wisła, gola strzeli jak zawsze Brozek, a potem obie ekipy i tak dostana w d...od teoretycznie slabszych ekip (obym sie mylił)
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 07.11.2010, 22:15
Mecz będzie bardzo ciężki i każdy wynik jest jak dla mnie możliwy. Pisanie, że Legia jest cienka, jest sporą nadinterpretacją, bo skoro Legia jest cienka, to co można napisać o nas? Pomijam miejsce w tabeli, bo to za tydzień może się zmienić, ale oni złapali formę (no może przesadziłem - początki formy), a my mamy do niej jeszcze daleko.

porównując na papierze składy obu drużyn, wskazałbym na lekką przewagę Legii. Zwłaszcza w środku pola, my takiego gracza jak Vrdoljak nie mamy. Również Manu może powodować spore zagrożenie, zwłaszcza, że będzie chyba grał na słabego w obronie Paljica. Nie wiem, czy nie powinien tam grać Pietja, a Paljic na lewej stronie.

Ja wyszedłbym takim składem:

Pawełek
Branco - Bunoza - Chavez - Pi. Brożek
Kirm - Sobolewski - Garguła - Paljic
Małecki
Brożek

Liczę na dobry mecz i zwycięstwo.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
biziu25
Member

Od: 08.2006

Stary 07.11.2010, 22:25
w ostatnim sezonie jak graliśmy w Sosnowcu to przegraliśmy i z ległą i z sraxą, teraz z sraxą już wygraliśmy jeszcze z ległą trzeba powalczyć o 3pkt i suma pechu do szczęścia się wyrówna ;-) mam taką nadzieję.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów