|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Cytat:
Dziwne, ale po raz pierwszy od długiego-długiego czasu myślę, że mamy lepszego bramkarza niż Legia... Obrona? No niestety gramy wielką padakę w obronie, tutaj Legia ma przewagę. Pomoc? Tutaj mógłbym się kłócić, jednak uważam, że w tej formacji nie odstajemy dużo od Legionistów. Atak? No właśnie... Ciężko u nas ostatnio z bramkami... 15 Strzelonych/15 Straconych, kiedy ostatnio było tak kiepsko? Legia tak samo stoi z bramkami... Obstawiam, że wynik może wahać się w granicach : 0-1/2-2, dla którejś z drużyn. ![]() WISŁA- Dla WAS To Pięć Liter...
Dla NAS Całe Życie... ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
![]() nie będę się bawił w jakieś porównanie, pojadę ala weszło: są ....*wi Zobacz na nich, kto tam gra, Kucharczyk? Manu? Radovic? no bez przesady nie ma się co rozpływać, wygrali parę meczy z rzędu, ale takie serie to przecież nawet Arka Gdynia miała oczywiście nie twierdzę, że my gramy jakoś super, bynajmniej, drużyny prezentują bardzo zblizony poziom i zajmują prawie identyczne miejsce w tabeli z prawie identyczną liczbą pkt, która być może po następnej kolejce się wyrówna co do naszych akcji, to przesadzasz, z Cracovią mieliśmy cztery setki, z Lechem owszem było fatalnie, ale z Widzewem czy z Lechią u siebie dawaliśmy radę zgadza się - Legia przyjedzie do nas zamurowana w trzy dupy - nie da sie tego ukryc taktyka Skorży na mecze jest jasna - "gramy do strzelonego gola, jak strzelimy to się cofamy" - tak grała Wisła za niego, tak gra Legia jak stracimy pierwsi bramkę, to przegramy, ale jak dla mnie to nie stracimy nic, czy strzelimy? NIE WIEM! |
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
JrQ - Bredzisz
Legia muruje sie po strzelonej bramce? Wczorajszy mecz to pokazal dobitnie Kto to jest Manu? Jezdziec bez glowy ktory wystarczy ze biega i nawet sie przewraca. Wrzuci 20 pilek z czego jedna dojdzie tam gdzie trzeba. Kto to jest Radovic ? W tej chwili jeden z najlepszych o ile nie najlepszy ofensywny pomocnik w lidze. Wchodzi jak w maslo gdzie chce i kiedy chce w 90%. Widzi wiecej, mniej nurkuje, wiecej podaje, madrzej rozgrywa. Kto to jest Kucharczyk? 19 letni chlopak, ktory moze nie strzel na zawolanie bramek, ale w kazdym meczu, w KAZDYM zostawia na boisku zdrowie, pluca i kawalek watroby. Gra na 100% co pokazal wczorajszy mecz i wywalczenie roznego ktory zamieniony zostal na bramke. Rownie dobrze moge napisac : Kto tam gra w Wisle ? Wilk?Boukhari?Gargula? Nie napisze tak bo wiem ze to sa solidni gracze i moga zagrac bardzo dobre zawody.Ja wiem ze Legia nie ma super duper skladu i gramy bardzo srednio, ale bez przesady. ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Junior Member
Od: 10.2010
Offline |
|
|
Wygramy po ciężkim meczu a Skorże to powinniśmy przywitać w końcu dwa mistrzostwa
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
dokładnie Skorży należą sie brawa za 2 MP z nami
bez dwóch zdań |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Nie strzelaliscie pierwsi bramki zazwyczaj, wiec taktyka brala w leb, ale jak juz sie udalo jakims cudem... no chyba ogladasz swoj team. Taktyka Skorżowska, Wisła też tak grała, nie ma się czego wstydzic, zazwyczaj mielismy farta, bo albo z Jagą ktoś tam walnął w słupek, albo Pawełek coś wybronił, ale jak już te szczęście się odwróciło, to Skorża... wylądował w Warszawie
Po prostu, jestescie zwyczajnie ciency jak i my, a niektorzy tu biora remis w ciemno. No bez jaj. |
||
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Cytat:
Poza tym, na tyle, na ile widziałem, to wasi obrońcy są szybcy i zwrotni jak kutry rybackie... (akurat oni zupełnie nie przystają do słów "jedne z najlepszych składów ekstraklasy"). Dla Rado, Manu i Kucharczyka akurat (czy nawet Szałachowskiego, choć ten nieskutecznością powala). A co do wczorajszego meczu - po strzelonej bramce mieliśmy wypracowanych z 3 x więcej akcji, niż Jaga - i to nie były same kontry. Nie musieliśmy walić całą drużyną na Białostocką połowę, ale murowania zdecydowanie też nie było, może pod koniec. ![]()
Legionista
|
|
|
|
Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Żadnych remisów. Albo do przodu, albo do tyłu. Liczę na dobry mecz.
![]()
Derby Warszawy tylko na Służewcu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Oby po meczu znow mozna bylo zaspiewac:
http://www.youtube.com/watch?v=49BVadeyz4A Ale pamietajcie, dajemy z siebie wszystko i zeby bylo tak jak w maju 2009 - WSZYSCY NA CZERWONO ! ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Ciekawie się mecz zapowiada. Jak dla mnie to jest dwumecz o Mistrzostwo Polski i wcale nie przesadzam, bo ten mecz może dużo dać, wiśle szanse na powrót do czołówki, a legi pewność siebie, że ten sezon może do nich należeć. Jaga, Korona, PGE nie mają wg mnie szans, bo w każdej chwili mogą przegrać z ostatnią drużyną, co obrazuje ostatnia kolejka, bo nawet Lech który pokonał Man City nie potrafi wygrać z Ruchem
Mecz o mistrza, bo jeżeli Legia wygra to wg mnie ma mistrza ;[ ![]()
Kiedyś w Wiśle grali reprezentanci Polski, kiedyś Reprezentacja Polski opierała się na zawodnikach Wisły, a teraz ? Teraz nastały czasy, że Reprezentacja opiera się na cudzoziemcach, a Wisła na piątym sorcie europejskim ...
- 1906 poparcia ikon Wisły Kraków S.A. Arek Głowacki za 10 lat wspaniałych występów, z czego za 299 występy Tomasz Frankowski za 253 występy / 156 bramek Paweł Brożek za 246/ 110 bramek Marcin Baszczyński za 9 lat na R22 i 334 występy |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Amikorz przegral i jest ok
![]() Moze góra tabeli nie wyglada wesoło ale 2 ostatnie miejsca to miód na serce dla Wiślakow ![]() Lech juz na pewno raczej skonczy lige za Legią i Wisłą i byc moze Jagą. I tak nie wierze, ze Jage stac na cos wiecej niż 3 miejsce. O Koronie nie ma co wspominac. Postawilbym spore pieniadze, ze liga skonczy sie w kolejnosci Wisła, Legia badz odwrotnie ale niestety nie ma opcji takeigo zakładu Wygrajmyz Legią i mozna mowic, ze jestesmy w czołowce![]() ![]()
Tylko Wisła...
San Antonio Spurs ) 99,03,05,07 Madrid cabron.... Detroit Red Wings! |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Cytat:
Lech ma straty 7 pkt i 1 mecz mniej, a grają u siebie, więc wygrają ze słaba Polonią i mają 4 pkt straty. W tamtym sezonie odrobili 10 do nas i zostali mistrzem, więc spokojnie. Mają większe szanse na przeskoczenie nas, niż my Jagi |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
W trzech meczach 9pkt ( kończymy rundę w pierwszej trójce ) potem obfite okienko, zgrywamy się i w następnej rundzie po pięknej grze zdobywamy mistrza. Wierzę w to jak cholera.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Mistrzostwo,Puchar Polski i walka o Ligę Mistrzów POZYTYWNIE LUDZIE ![]() ![]()
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Cytat:
Ostatnio edytowane przez skeba : 07.11.2010 o godz. 19:56.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Drugi raz takie coś sie nie powtorzy a Wisła juz gorzej grac nie będzie tylko lepiej.Ja ciagle obstaje przy swoim - pierwsza dwojka na koniec Wisła z Legią. ![]()
Tylko Wisła...
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Powinniśmy zagrać z Riosem w pierwszym składzie, miast Małeckiego. Boukhari i Garguła w środku pola to jak dla mnie narazie jedyne mądre rozwiązanie.
Sobol jako zabezpieczający tyły, a w razie czego przy dobrym wyniku na 20 minut przed końcem można wsadzić Wilka. Jak dla mnie obrona jest teraz nie do ruszenia - Cikos, Chavez, Bunoza i Paljic to jak narazie jedyna przyzwoita obrona. Choć przydałaby się lepsza. Więc grajmy w podobnym składzie jak w meczu z Lechią, a może uda się wygrać(serce mówi wygrana, rozum, że będzie remis). |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Niektórzy zbyt życzeniowo się wypowiadają.
Wisła i Legia lub Legia i Wisła na dwóch pierwszych miejscach na koniec sezonu? FrankDrebinTSW Ty żałujesz, że nie ma takiego zakładu. Ja z chęcią się z Tobą założę, że tak nie będzie na koniec sezonu. O ile chcesz? Dość łatwa kasa mi wpadnie do kieszeni. ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No Legia będzie napewno w pierwszej dwójce, ale czy Wisła? Wątpię. Ja liczę na PP.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
TOTylkoTyJa
No ja moge isc o taki zaklad spokojnie mozemy sie na pw ugadac ![]() ![]()
Tylko Wisła...
|
|
|
Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Właśnie w kontrowersjach w Liga+ Extra analizowano kopnięcie Komorowskiego w meczu Legia Jagielonia i uznano, że należała się czerwona kartka i rzut karny. Mam nadzieję, że ktoś to zgłosi do komisji ligii i Komorowski nie zagra z nami tak jak kiedyś wykluczono Boguskiego przed meczem z Legia.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Malecki moze serce do walki ma ale niestety chlopak jest taktyczne zero. na Legie tez wolalybym Riosa niz Malego
|
|
|
|
Junior Member
Od: 10.2010
Offline |
|
|
Na pewno będzie to ciężki mecz, Legia jest rozpędzona, choć patrzę na to z pewnym przymrużeniem oka bo mecz z Górnikiem to raczej więcej szczęścia niż rozumu, z Jagą też rewelacji nie zagrali, ale liczy się wynik. Nasi chłopacy natomiast wymęczyli zwycięstwo z Cracovią (choć uważam, że jak najbardziej zasłużenie wygraliśmy) no i przegrali na Bułgarskiej ze (już tego nie da się ukryć) słabym w lidze Lechem.
Pewne jest także to, że forma nie jest wymarzona, ale myślę, że Legia jest do pokonania tym bardziej, że przecież ich passa nie trwa od dawna i nie można chyba tu mówić o jakiejś zwyżce formy, przynajmniej ja tak sądzę. Poza tym w tym sezonie to liga jest taka, że każdy z każdym może wygrać i ciężko wytypować wynik. Miejmy jednak nadzieje, że po tym meczu będzie można dopisać kolejne 3 pkt. do tabeli . |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Powtórka z meczu Lech-Wisła. Dla nas ostatnia szansa by dołączyć do czołówki, Legia niby ma bliżej. Wygra Wisła, gola strzeli jak zawsze Brozek, a potem obie ekipy i tak dostana w d...od teoretycznie slabszych ekip (obym sie mylił)
![]()
|
|
|
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Mecz będzie bardzo ciężki i każdy wynik jest jak dla mnie możliwy. Pisanie, że Legia jest cienka, jest sporą nadinterpretacją, bo skoro Legia jest cienka, to co można napisać o nas? Pomijam miejsce w tabeli, bo to za tydzień może się zmienić, ale oni złapali formę (no może przesadziłem - początki formy), a my mamy do niej jeszcze daleko.
porównując na papierze składy obu drużyn, wskazałbym na lekką przewagę Legii. Zwłaszcza w środku pola, my takiego gracza jak Vrdoljak nie mamy. Również Manu może powodować spore zagrożenie, zwłaszcza, że będzie chyba grał na słabego w obronie Paljica. Nie wiem, czy nie powinien tam grać Pietja, a Paljic na lewej stronie. Ja wyszedłbym takim składem: Pawełek Branco - Bunoza - Chavez - Pi. Brożek Kirm - Sobolewski - Garguła - Paljic Małecki Brożek Liczę na dobry mecz i zwycięstwo. ![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
w ostatnim sezonie jak graliśmy w Sosnowcu to przegraliśmy i z ległą i z sraxą, teraz z sraxą już wygraliśmy jeszcze z ległą trzeba powalczyć o 3pkt i suma pechu do szczęścia się wyrówna ;-) mam taką nadzieję.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|