The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
BRTS39
Senior Member

Od: 05.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.08.2009, 17:54
mic napisał(a):Wyświetl post
Przeciez wyraznie pisze ze nie trenuje zeby zagrac w meczu...
to tylko żarty wiem że wasz najlepszy bramkarz i tak bedie grał
dziwnie sie to porobiło zawsze broniłem Bednarza a gdyby mial przyjsc lepszy dyrektor to chcialbym zeby go zwolini a cale forum go zaczelo szanowac nawet w podpisach sie znalazl.
Tak samo z Pawełkiem mi sie skonczyla cierpliwosc do niego a bardzo go lubie bo sympatyczny i fajny numer ma, to teraz wiekszosc jest za nim ale to i dobrze
Ostatnio edytowane przez BRTS39 : 12.08.2009 o godz. 18:24.
Jovanovic - masz plusa.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 12.08.2009, 17:55
Kwintesencją postu Urana niech bedzie pierwszy minus ktory wymienił ,czyil zwyczjnie to że sa bez formy.

Do tego dochodzi skutecznosc,a raczej jej brak no i drugiego Nowaka ,ktorego rowniez widac ze brakuje.

Pamietny mecz z zeszlego sezonu tam ,gdzie bilismy glowa w mur ,i przy 30 strzalach ostateczny rachunek wyniosl zero goli i kontuzja Brozka.
Tez sadze ze przy zaangazowaniu jak z Lubinem ( zaangazoawniem dzis mozna w naszej lidze wygrac co sie da) ,+ lepsze umietnosci taktyczne i pilkarskie musimy ten mecz wygrac.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 12.08.2009, 20:23
Bez Nowaka PGE sobie średnio radzi, nie ma kto wykańczac akcji,są mało groźni.Jak Wisełka zagra na zero w tyłach to spokojnie wygra.Podoba mi sie gra Cetnarskiego, chętnie bym go zobaczył w koszulce z Biała Gwiazdą.
Odpowiedz cytując
wiernyTS
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 12.08.2009, 20:32
Troche kiepski jest termin bo czesc zawodnikow wyjechala na zgrupowania. Kirm, Brozek, Diaz, Łobo. w sumie Brozek i łobodzinski narazie nie grają ale zawsze to rozbija druzyne...
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 13.08.2009, 10:16
Ja bym uważał na Costly'ego wczoraj huknął dwie bramki przeciwko Kostaryce,Mario kurde uważaj błagam
Odpowiedz cytując
Stavanger
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 13.08.2009, 10:56
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Ja bym uważał na Costly'ego wczoraj huknął dwie bramki przeciwko Kostaryce,Mario kurde uważaj błagam
Zaraz, zaraz. Nie śledzę ruchów kadrowych GKS-u, ale czy przypadkiem on już tam nie gra? Bo szczerze mówiąc, się pogubiłem.

Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 13.08.2009, 11:45
Stavanger Gra ostanio nawet chyba w meczu wystąpił
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 13.08.2009, 12:25
Bo Carlo Costly, to dobry chłop jest. Tylko trafił na zła drużynę.
Chciałbym takiego u nas na ławce chociażby
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
napój
Member

Od: 08.2009

Stary 13.08.2009, 12:29
Caiado, też niby taki dobry jest a i tak z Zagłębiem wygraliśmy Gorzej jakby tam było 11 takich Costly'ów ;P
http://wisla-mistrzpolski.futbolowo....-mistrzpolski/

POLECAM!!!! To jest strona Wisły Kraków. Znajdują się tam wszystkie najwazaniejsze rzeczy o Wiśle Kraków
Odpowiedz cytując
juniho
Member

Od: 11.2006

Stary 13.08.2009, 12:35
Wie ktoś o której jest dzisiaj popołódniowy trening?wczoraj Mauro doznał jakiejś kontuzji bo nie chciał biegać z resztą zespołu, Skorża zapytał co jest grane bo myślał ze zagra w sobote a Mauro rozłożył tylko bezradnie ręce.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 13.08.2009, 12:36
napój napisał(a):Wyświetl post
Caiado, też niby taki dobry jest a i tak z Zagłębiem wygraliśmy Gorzej jakby tam było 11 takich Costly'ów ;P
O tym, że niby Caiado jest dobry to pisał fakt i dmuchał balonik pod nazwą nowy Cristiano.
A taki z niego Cristiano jak z naszej ligi Premiership
Wiec mamy to na co zasługujemy!

Odpowiedz cytując
Stavanger
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 13.08.2009, 13:24
Według mnie to Costly też po meczu reprezentacji zmęczony będzie i nie wybiegnie w pierwszej połowie. Ale co tam. Gramy " u siebie ", więc wygrać musimy.

Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 13.08.2009, 13:40
kamikaze Według 90minut.pl oraz www.gksbelchatow.com Costly jest w kadrze GKS był wpożyczony do Birmingham.

P.s skonczmy o tym bo to nie nasz piłkarz
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 13.08.2009, 13:57
szprotson napisał(a):Wyświetl post
O tym, że niby Caiado jest dobry to pisał fakt i dmuchał balonik pod nazwą nowy Cristiano.
A taki z niego Cristiano jak z naszej ligi Premiership
Wiec mamy to na co zasługujemy!
Jakieś umiejętności ma Jako, że się interesuję portugalską piłką, to od bardzo dawna znam tego zawodnika. Nawet pare razy pisałem o nim w kontekście Wisły w temacie Gdybym był...

Jak Sobola ośmieszył siatą, albo później Cantoro...
Tej sytuacji z Pawełkiem też nie każdy by wykorzystał. Może nie wyolbrzymiajmy jego umiejętności jak Fakt porównując go do Cristiano, ale na pewno nie jest to słaby piłkarz. A na polską ligę jest powiedzmy ponad przeciętną.

Ale wracając do spotkania. Wiadomo, że jeden piłkarz meczu nie wygra. A na pewno nie ma takich w polskiej lidze. Dlatego Wisła nie musi obawiać się żadnej drużyny z OE, z każdym powinna grać wysoko i po prostu za wszelką cenę dążyć do zdobycia kilku bramek.
Ostatnio edytowane przez tofik : 13.08.2009 o godz. 14:00.
..
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 13.08.2009, 16:23
Dajcie spokój z tym Costlym, bo prawie na pewno nie zagra. W tym sezonie jeszcze murawy w Bełchatowie nie powąchał i wątpię żeby trener wypuścił go po takiej eskapadzie. Dodajmy, że po meczu musiała być ostra balanga, bo Honduras wskoczył na drugie miejsce w grupie, wygrał 4-0 i ogólnie zapanowała atmosfera wielkiego święta narodowego. Costly to fajny grajek, ale zmarnował ostatnie dwa lata, zamiast iść do przodu to wręcz cofnął się w piłkarskim rozwoju. No i chłop ma definitywnie coś z głową, słyszałem gdzieś, że do Polski to on przyjechał nasze dziewki bałamucić. To dobitnie świadczy o niedorozwoju mózgowym. Po tym, co wczoraj widziałem planuję wyjazd do Hondurasu i to chyba na stałe .

A co do jego wczorajszej gry, to przez większość spotkania rywalizował z Diazem. W sytuacjach, kiedy Diaz nie popełniał fatalnych błędów, raczej Wiślak był górą. Sęk w tym, że Diaz popełniał całkiem sporo fatalnych błędów, np. zastawianie piłki, która kozłuje 5 metrów dalej. Chociaż na tle kolegów, z którymi rywale się po prostu bawili, Diaz i tak wyglądał solidnie. Dość powiedzieć, że po stronie gości najlepszy był bramkarz, który i tak przepuścił 4 bramki. Inna sprawa, że jeszcze przy stanie 2-0 Kostaryka miała z 5 bardzo dobrych sytuacji i nawet w bramkę nie potrafiła trafić.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 13.08.2009, 16:27
tofik napisał(a):Wyświetl post
Jakieś umiejętności ma Jako, że się interesuję portugalską piłką, to od bardzo dawna znam tego zawodnika. Nawet pare razy pisałem o nim w kontekście Wisły w temacie Gdybym był...

Jak Sobola ośmieszył siatą, albo później Cantoro...
Tej sytuacji z Pawełkiem też nie każdy by wykorzystał. Może nie wyolbrzymiajmy jego umiejętności jak Fakt porównując go do Cristiano, ale na pewno nie jest to słaby piłkarz. A na polską ligę jest powiedzmy ponad przeciętną.

Ale wracając do spotkania. Wiadomo, że jeden piłkarz meczu nie wygra. A na pewno nie ma takich w polskiej lidze. Dlatego Wisła nie musi obawiać się żadnej drużyny z OE, z każdym powinna grać wysoko i po prostu za wszelką cenę dążyć do zdobycia kilku bramek.
no tak założył siatke Sobolowi, po czym Radek pokazał mu miejsce w szeregu.
Dobry, to moze być, ale na hale chyba. Szybka nóżka wiosny nie czyni.

Zresztą, kiedys czyli 2,3,4 lata wstecz, w Górniku był chłopaczek z bajeczną technika, skrzydłowy albo napastnik. Ale był zbyt wątły i kariery póki co nie zrobił. A z piłka potrafił cuda wianki, siatki, flipflapy, przekładańce ruletki i inne

Z Lechem, otwarta gra może sie różnie skończyć. Otwarta gra, to także wieksze pole do popisu Mariusza Pawełka, wiec czy warto ryzykować?

Odpowiedz cytując
wiernyTS
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 13.08.2009, 16:46
Pawełek nie zagra? Szczescie od losu? W sumie szkoda ale moze wreszcie odpocznie troche i zobaczymy na co stac Ilie.

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...iem_zapytania/
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 13.08.2009, 16:49
Pokazał mu miejsce w szeregu, a jeszcze raz i już by go nie było na boisku
Ale nie ważne, bo nie ten temat. W każdym razie pogra kilka meczy i będziemy mądrzejsi co z niego będzie.

Tak, uważam, że im więcej Pawełek ma do roboty tym lepiej dla niego. Zawsze, jak cały mecz stoi i się przyglada, to wkońcu odpłynie i robi głupiego babola.
My musimy dominować, inaczej w pucharach nie mamy szans, dlatego trzeba w lidze ćwiczyc ofensywne warianty.
Ostatnio edytowane przez tofik : 13.08.2009 o godz. 17:07.
..
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 13.08.2009, 17:38
No ciekawi mnie ta "niedyspozycja " miesniowa Pawełka.

Czy to nie pretekst zeby pod osłonka kontuzjii a nie karnego odsuniecia ,dac szanse innemu.

W sumie dla dwoch stron wyjscie nieglupie ,bez szumu mediow ,nagonki za historie z bramkarzami.,i wpadkami Maria z meczow z Ruchem i Lubinem.

W kazdym razie moze nam wyjsc na plus
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 13.08.2009 o godz. 17:50.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
brasilia79
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 13.08.2009, 17:44
nie zdziwcie się jak zamiast Pawełka zagra Kurto.
Kazimierski niedawno tak mówił:
W takim razie teraz koncentruje się Pan na jak najlepszym przygotowaniu Mariusza Pawełka.
- Nie można też zapominać o Filipie Kurto. To bardzo zdolny facet, przyszłość powinna należeć do niego. Teraz ma pewne miejsce w kadrze Wisły i niewykluczone, że wkrótce zostanie drugim bramkarzem. Cały czas się uczy, ale nie bałbym się go wystawić w meczu ligowym.
To byłoby bardzo odważne posunięcie.
- Ale ja się nie boję. Wszystko zależy od pierwszego trenera, ale nie wykluczam, że jeszcze w tym sezonie Filip może zagrać w ekstraklasie. Wytrzyma ciśnienie i będzie OK.
źródło:
http://www.sport.pl/pilka/1,70998,6877948,Wisla_przetestuje_nawet_50_bramkar zy.html?as=2&ias=2&startsz=x
Odpowiedz cytując
buters87
Member

Od: 10.2007

Stary 13.08.2009, 19:39
a mnie się wydaje, że ta kontuzja Mariusza to zasłona dymna, mająca na celu zniszczenie taktyki GKS i obniżenie moraliów w ich zespole, przecież oni od początku tygodnia ciężko trenowali strzały na bramkę ze swojej połowy a tu może się okazać, że wylany pot na treningu pójdzie na marne. genialne posunięcie naszego sztabu trenerskiego <sarkazm> ;(

już na poważnie co do meczu to liczę na pokazanie przez Cebanu czy ma szanse zagrozić poważnie Mariuszowi P. mam nadzieję na przełamanie Pawła i dobrą grę Jirsaka w wyjściowej 11, w efekcie łatwe 3:0.
Odpowiedz cytując
moskit
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 13.08.2009, 21:37
http://www.krak.tv/kategoria-9,film-646.html - nasz trenerio przed meczem z Bełchatowem. Podoba mi się to co mówi o agresywności, mam nadzieje, że faktycznie nasza gra będzie się tym się cechowała. No i o Pawełku, który jest jaki jest, ale jezeli nie zagra to moze to byc spore osłabienie. chodze na mecze młodej i to co czasem wyrabia cebanu to jest niedouwierzenia ( niestety w sensie negatywnym). Ale mimo wszystko jestem pewien, że połkiniemy Bełchatów!
Odpowiedz cytując
wislak adam
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 14.08.2009, 12:52
jesli zagramy jak z Zagłębiem to mysle ze wygramy bez problemu, oczywiscie agresywnosc musi byc;P
Powód: błąd
Ostatnio edytowane przez wislak adam : 14.08.2009 o godz. 12:52.
Odpowiedz cytując
tycek.
Junior Member

Od: 08.2009

Stary 14.08.2009, 20:17
Obiektywnie patrząc. Wisła wygra ten mecz conajmniej dwoma bramkami... dlaczego ? ma wielu zawodników, którzy mogą zdobywać bramki, jak nie Brożek to jest Małecki, który potrafi wykończyć akcje jak to w Lubinie pokazał. Bełchatów od początku nie istnieje w lidze, kiepski występ w Bytomiu oraz remis u siebie z Jagą, to napewno nie jest to co oczekiwał trener Ulatowski od swoich podopiecznych, do Sosnowca zapewne przyjedzie z zamiarem zdobycia jednego pkt, czyli defensywna gra, która zapewne ich zgubi, jeżeli Wisła strzeli szybko pierwszą bramkę, to Bełchatów sie odsłodni i dostanie kolejne ciosy. Wynik: 2:0 dla Wisły.
Ostatnio edytowane przez tycek. : 14.08.2009 o godz. 21:38.
Odpowiedz cytując
Luu...
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 14.08.2009, 20:26
brasilia79 napisał(a):Wyświetl post
nie zdziwcie się jak zamiast Pawełka zagra Kurto.
Kazimierski niedawno tak mówił:
W takim razie teraz koncentruje się Pan na jak najlepszym przygotowaniu Mariusza Pawełka.
- Nie można też zapominać o Filipie Kurto. To bardzo zdolny facet, przyszłość powinna należeć do niego. Teraz ma pewne miejsce w kadrze Wisły i niewykluczone, że wkrótce zostanie drugim bramkarzem. Cały czas się uczy, ale nie bałbym się go wystawić w meczu ligowym.
To byłoby bardzo odważne posunięcie.
- Ale ja się nie boję. Wszystko zależy od pierwszego trenera, ale nie wykluczam, że jeszcze w tym sezonie Filip może zagrać w ekstraklasie. Wytrzyma ciśnienie i będzie OK.
źródło:
http://www.sport.pl/pilka/1,70998,6877948,Wisla_przetestuje_nawet_50_bramkar zy.html?as=2&ias=2&startsz=x
nie z tym trenerem, Skorża niestety nie stawia na młodych
"A ja myślałem, że to śmieci,
Że to gówno z nieba leci..."
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 14.08.2009, 20:51
Luu... napisał(a):Wyświetl post
Znasz może takiego piłkarza jak Małecki?
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując
Erich Zann
Member

Od: 08.2007

Stary 14.08.2009, 21:12
Luu... napisał(a):Wyświetl post
http://www.futbol.pl/artykul/60035.html
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 14.08.2009, 21:15
chyba mu chodzilo o zawodnikow z ME...
Odpowiedz cytując
wislacki
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 14.08.2009, 21:22
Rob_Zombie napisał(a):Wyświetl post
Znasz może takiego piłkarza jak Małecki?
a znasz innego?

No powiedzmy, że Brożkowi dał się rozwinąć, ale choć cenię Skorżę pod tym względem niestety kuleje.
...Lubelszczyzna jest za Wisłą !!!
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 14.08.2009, 22:06
wislacki napisał(a):Wyświetl post
a znasz innego?
Marcelo.
Najwidoczniej nie mamy większej ilości młodych i odpowiednio zdolnych zawodników. W przeciwnym wypadku by grali. Bo skoro gra Małecki i Marcelo to dlaczego inni by nie grali?
A z tego co wiem Skorża nie jest czarodziejem, i z kapelusza młodych Krystianów Ronaldowskich nam nie wyciągnie.
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów