The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
hoho
Banita

Od: 09.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.11.2008, 20:19
Wasiu napisał(a):Wyświetl post
Przykro to mowic ale
16 meczow - 4 porazki, 3 remisy.
Argument o braku transferow jest niepodwazalny, ale to nie tlumaczy takiej padaki.
Dzieki Maciek za wszystko, czekamy na nowego trenera.
10 znaków i okład na głowe
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 29.11.2008, 20:19
Perek napisał(a):Wyświetl post
Za wyniki odpowiada trener, czyli Skorża. Zobaczcie jak oni grają, zero motywacji a za motywacje odpowiada trener. Przestańcie bronić Skorżę bo mi się rzygać chce. Skorża nie potrafi do piłkarzy przemówić. Macie przykład po meczu ze Śląskiem, piłkarze dostali dwie czerwone kartki i Skorża mówi, że było ostro w szatni i to się już nie powtórzy... kilka dni później dwie czerwone kartki. Boguski to normalnie spadł na psy. Nie potrafi piłki przyjąć.... Brożek też ostatnie mecze słabo, widać, że stracił formę Wiadomo zawsze można gadać, że piłkarzy lepszych trzeba, ale z tymi co jest to nie przystoi przegrywać z Ruchem, Śląskiem i remisować z Cracovią, oraz beznadziejnym ŁKS-em i Górnikiem ,których każdy leje jak chce. TO JUŻ WINA SKORŻY.
Zal mi ciebie...
Odpowiedz cytując
grzechu1991
Socios Wisła Kraków

Stary 29.11.2008, 20:20
K**** No po prostu szlag człowieka trafia. Mam nadzieję, że Cupiał w końcu pomyśli i zrozumie, że klub bez wzmocnien o mistrzu sobie może pomarzyć. I mam nadzieje, że wywali nie Skorże, a graczy pokroju Dawidowskiego, którzy pobierają wielkie kontrakty, a gowno nam daja. Mamy najlepszego trenera w lidze, teraz trzeba zacząć budować drużynę. Nasi piłkarze grając ze sobą juz po pare lat maja siebie nawzajem dosyć. Trzeba wprowadzić świeżą krew, i liczyć na pomysły Łysola w zimowym okienku.
Odpowiedz cytując
DysoN
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 29.11.2008, 20:20
@#$@#$@#&#!!

Nie potrafie zrozumiec dlaczego sie Wisla tak zaciela. Od paru kolejek gramy slabo, nie lepiej niz ligowy sredniak.
Niby dobrze pilka gramy, technicznie tez nie jest zle ale tylko do 25 metra. Jak juz przychodzi do tego zeby sknonstruowac jakas ofensywna gre to dramat jakis. Nie ma pomyslu, pilkarze wolno biegaja, malo kto probuje urwac sie przeciwnikowi albo brakuje dokladnosci przy ostatnim podaniu. Przeciez Brozek dzisiaj nie dostal jednego dobrego podania. Boguski zagubiony, bez pojecia co ma grac - zgubil forme od czasu kary. Skrzydlowi grali przez 15 minut 1 polowy potem chyba uznali ze juz swoje zrobili. Malecki dzisiaj tez bardzo slabo. Nie stwarzamy konkretnych sytuacji podbramkowych :(

Mam tylko nadzieje ze Skorza jakos przetrzyma zime, zbyt wczesnie by go zwalniac.
Tej druzynie brakuje swiezej krwi.
DysoN
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 29.11.2008, 20:21
Za wyniki odpowiada trener, czyli Skorża. Zobaczcie jak oni grają, zero motywacji a za motywacje odpowiada trener. Przestańcie bronić Skorżę bo mi się rzygać chce. Skorża nie potrafi do piłkarzy przemówić. Macie przykład po meczu ze Śląskiem, piłkarze dostali dwie czerwone kartki i Skorża mówi, że było ostro w szatni i to się już nie powtórzy... kilka dni później dwie czerwone kartki. Boguski to normalnie spadł na psy. Nie potrafi piłki przyjąć.... Brożek też ostatnie mecze słabo, widać, że stracił formę Wiadomo zawsze można gadać, że piłkarzy lepszych trzeba, ale z tymi co jest to nie przystoi przegrywać z Ruchem, Śląskiem i remisować z Cracovią, oraz beznadziejnym ŁKS-em i Górnikiem ,których każdy leje jak chce. TO JUŻ WINA SKORŻY.
Jak tu zmotywować niektórych starych pryków i resztę "gwiazd", które swój status wmówili sami sobie? Po co jak i tak kontrakty dobre, to po co się wysilać?
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
Przemoo
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 29.11.2008, 20:21
jestem zazenowany takim brakiem klasy w ost 15 min gdy sie przegrywa. Szkoda mi Skorzy bo jestem calkowicie za tym by zostal.Mysle jednak, ze woli odejsc i i tak by odszedl jesli w zime nie bylo by transferow na poziomie a nie bedzie wiec czeka nas moze wymeczone mistrzostwo jak sie bardzo dobrze ulozy i odpadniecie z jakimis kapami w el lm
Odpowiedz cytując
jasnyGwint
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 29.11.2008, 20:22
seta napisał(a):Wyświetl post
nie wiem , w Polskiej lidze raczej nie
ale szlag mnie trafia jak patrz jak Wisła gra
i to jest jedyna prawda
a jak ma grac bez skrzydłowych pomocników, jednym napastnikiem który potrzebuje 10 sytuacji żeby coś strzelić, słabym bramkarzem, słabym rozgrywającym i słabymi bocznymi obrancami ?

to nie trener jest problemem, tylko tak zwana polityka transferowa
Odpowiedz cytując
igortsw
Senior Member

Od: 12.2006

Kompletny dół... Pomijając całą nie skutecznośc to nie wiem jak... nie wiem jak drużyna który broni tytułu mistrza Polski po stracie gola ze średniakeim ligi w ostatnich 15 minutach oddaje inicjatywe i nie dochodzie do żadnych sytuacji mimo że powszehnie w piłce nawet "czerowne latarnie" boiski ligowych gdy grają z drużyną z czołówki tracąć jedną bramke starają sie pod koniec cisnąć jak mogą.

Brak motoru, kogoś kto pociągnąłby gre w 2 lini. Cantoro i Sobol czasami sprawiają wrażenie starszych panów którzy już nie wypruwają flaków za zwycięstwo, nie mówiąć o bocznych pomocnikach... Rok temu na zakończenie rundy jesiennej był ktoś taki jak Kosa który zawsze wyciągał drużyne (m.in. z Zagłębiem w 90 minucie bramka na 2-1), był Zieniu który zawsze wrzucił coś ładnego w pole karne lub sam zadał ostateczny cios.

jasnyGwint napisał(a):Wyświetl post
a jak ma grac bez skrzydłowych pomocników, jednym napastnikiem który potrzebuje 10 sytuacji żeby coś strzelić, słabym bramkarzem, słabym rozgrywającym i słabymi bocznymi obrancami ?

to nie trener jest problemem, tylko tak zwana polityka transferowa
Co racja to racja... Kto kolwiek przyjdzie to bez transerów wylądujemy max na środku tabeli, a ja i tak sądze że Skorża to odpowiedni człowiek na odpowienim stanowisku. BOje sie nawet pomyśleć że zacznie sie nowa szopka z trenerami i nagle na coacha wyląduje ktoś w stylu Okuki czy Nawałki.
Ostatnio edytowane przez igortsw : 29.11.2008 o godz. 20:33.
<<Każdy z nas ma własny patent by nie stac się JUDASZEM>>
Odpowiedz cytując
zimka
Senior Member

Od: 09.2007

A czy winą Skorży jest że Cupiał sępi na transfery
Gdyby były transfery to Brożek byłby odciążony psychicznie i gra wyglądała by inaczej. Nioby mamy duże pole manewru ale nazwiska nie graja!! Zieńczuk, Łobodziński, Cantoro nic teraz nie graja. Dajcie skorzy czas, żeby kupil dbrych zawodników a na wiosne mistrz murowany! Tylko nie sępić na transfery i wyzbyc się dziadków!!
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 29.11.2008, 20:23
Pon się boją we wsi Ruchu
Pon nos obśmiwajom w duchu

raz do koła, raz do koła.

Wyspiański był geniuszem, i to przewidział.

Co się qrva dzieje ?

Grajkom kontrakty ustawić od gry a nie od nazwiska.

Odpowiedz cytując
Wiślak_358
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 29.11.2008, 20:24
Cantoro,Łobodziński,Zieńczuk,Dawidowski,Kmiecik,Ni edzielan,Pawełek.Powiem grzecznie odejdźcie.
Powód: Pawełek
Ostatnio edytowane przez Wiślak_358 : 29.11.2008 o godz. 20:25.
Odpowiedz cytując
Perek
Member

Stary 29.11.2008, 20:26
Na Pawełka to już brak słów. Przy bramce dla Ruchu robi trzy kroki do przodu i stoi, gdyby został na linii to gola by nie było. Przecież to w b-klasie widzą, że bramkarz albo idzie do końca lub zostaje w bramce. Ciężko nie stracić bramki jak Pawełek w co drugim meczu coś odwala
www.TSW.com.pl - Chcesz dołączyć do redakcji. Napisz. GG: 9420852
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 29.11.2008, 20:27
Nie widzę w tym żadnej winy Skorży. Zresztą w jednym z wywiadów mówił, że boi się jesieni i dopiero wtedy okaże się jak długą ma ławkę (nie sądzę, żeby szukał alibii, była to tylko realna ocena możliwości). Poza tym naprawdę trudno wygrywać mecze, jeśli wielu kluczowych zawodników gra poniżej swojego optymalnego poziomu.

I właściwie jedyna wątpliwość związana z trenerem dotyczy formy zawodników. Tzn czy "kilku" ma już najlepszy okres kariery sportowej za sobą i teraz będzie regres czy też Skorża nie potrafi doprowadzić ich do optymalnej dyspozycji. Obstawiam to pierwsze i, niestety, z niepokojem patrzę w przyszłość, bo trzeba nam na dzisiaj 4-5 utalentowanych/doświadczonych zawodników, a kasa przy dotychczasowej polityce raczej sie nie znajdzie.
Odpowiedz cytując
Perek
Member

Stary 29.11.2008, 20:27
Wyprzedził nas taki GKS Bełchatów, który ma może 2-3 graczy dobrych.
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 29.11.2008, 20:28
Od miesiąca Wisła gra taką padakę, że już nawet Polonia Bytom więcej bramek zdobywa od nas.
Co się stało w obozie Wisł, że taka diametralna zmiana (Na gorsze)
Musi wybuchnąć jakiś wulkan, ale czy zmiana trenera będzie dobra ?
Myślę, że nie !!!
Potrzebni są nowi zawodnicy, bo jak patrze na Zieńczuka, Cantoro to nóż się w kieszenie otwiera.
Dorzucić Sobolewskiego, który oprócz destrukcji nie wnosi do zespołu nic.
Dziś zawodnicy pownni być kreatywni, i nie ograniczać się do jednej funkcji.
I Znów będziemy wszyscy czekać do otwarcia okienka transferowego, w którym
Będziemy zapewniani o magicznych sumach na transfery i słowa trenerów:
Mam listę 10 zawodników, których i tak do uja nie kupimy, mydlą nam do uja oczy.
Obudzić się trzeba. Cupiał dawaj nasze 100 milionów.....
Odpowiedz cytując
hoho
Banita

Stary 29.11.2008, 20:29
Na Pawełka to już brak słów. Przy bramce dla Ruchu robi trzy kroki do przodu i stoi, gdyby został na linii to gola by nie było. Przecież to w b-klasie widzą, że bramkarz albo idzie do końca lub zostaje w bramce. Ciężko nie stracić bramki jak Pawełek w co drugim meczu coś odwala
Ja mysle ze gdyby wyskoczyl do tej swiecy na raz ,to by ja zlapal wczesniej niz pilkarz Ruchu ktory strzelil gola
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

E tam, nie mówcie że się Wam nie podoba gra Wisły. W innym temacie gdzie wypowiadają sie najwięksi fachowcy tego forum cytuję:
Cytat:
zespół pod wodzą Skorzy gra coraz lepiej taktycznie i technicznie dominując nad kazdym przeciwnikiem w polskiej lidze.
A jeśli ta gra się komuś nie podoba to wg. nich (gimazjalnych skorżomaniaków) jest prowokatorem Tak, ze zastanówcie się co piszecie.
A tak na poważnie, to z zespołu co rok temu zdobywał mistrza zostały zgliszcza . Drużyna jest cieniem tamtego zespołu. Nie ma głupiego tłumaczenia, ze ten czy tamten gracz jest bez formy. Od tego by zespół był w formie jest właśnie trener. Jak formy nie ma to trener leci i nie ma zmiłuj sie choćby go kochało pół forum albo 3/4. Zresztą widać, że zawodnicy mają gdzieś te jego pokrzykiwania.
Jeśli ktos ma jeszcze złudzenia na MP to chyba jest na mocnych lekach.
Odpowiedz cytując
zimka
Senior Member

Od: 09.2007

Wiesz lepiej;> wyjdz k***a na boisko i graj a nie żal się na forum. Jest źle mamy wspierać piłkarzy trenera a nie marudzić gdyby Pawełek został gdyby Brożek strzelił...
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 29.11.2008, 20:30
Sytuacja bedzie wygladac na wiosne tak:
1)tymczasowy trener(Kulaiwk, Moskal)
2)pilkarze rokojarzeni
3)Brozek szukajacy sposobu na wyjazd
4)zero transferow DO klubu
5) wszytskie mecze na wyjezdzie
6)ciezkie wyjazdy do Poznania, Gdynii i mecz derbowy....
MISTRZOSTWO TO BEDZIE CUD!
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 29.11.2008, 20:31
zimka napisał(a):Wyświetl post
Wiesz lepiej;> wyjdz k***a na boisko i graj a nie żal się na forum. Jest źle mamy wspierać piłkarzy trenera a nie marudzić gdyby Pawełek został gdyby Brożek strzelił...
Ale po złym meczu należy sie krytyka a nie lizanie dupy

Czy wygrywasz czy nie...
Odpowiedz cytując
cahill
Member

Od: 07.2008

Stary 29.11.2008, 20:32
nie Skorża, tylko Bednarz out!!! zero wzmocnień w ofensywie, Zieniu całkiem stracił formę, Łobodziński jej nigdy nie znalazł a najlepszego pomocnika zeszłej jesieni Kosowskiego traktujemy jak trampkarza

z Odrą 1-0 żeby nie stracić zbyt dużego dystansu, pognać tego Bednarza i poszukać kogoś do pomocy i ataku w styczniu, tylko tak widzę jakieś szanse na mistrzostwo
Odpowiedz cytując
hoho
Banita

Stary 29.11.2008, 20:33
jedTS napisał(a):Wyświetl post
MISTRZOSTWO TO BEDZIE CUD!
Z taka gra to cudem bedzie wyprzedzenie Belchatowa i Poloni Warszawa ,bo Legii i LEcha napewno nie dorownamy ,obecnym skaldem i zaangazowaniem
Odpowiedz cytując
LooNatyk
Senior Member

Od: 04.2004

chcialbym wierzyc w nasze wladze, ale chyba nie ma podstaw..

To ze zmiana trenera nie jest dobra droga, bylo juz tysiac razy udowadniane. A z drugiej strony popatrzmy na Lecha, nawet na Legie. Gdzie sie nie podpalili i potrafili dostrzec to iz nie w trenerze, a zawodnikach jest problem. Ale jak wspomnialem na poczatku, my chyba nie mamy co liczyc na rozsadek wladzy, skoro kazdy przed sezonem wiedzial, ze moze byc slabo, a oni twardo stali przy swoim.

A niektorzych graczy mam juz dosc, i szczerze chcialbym, aby juz nigdy nie wybiegli w koszulce Wisly.
Odpowiedz cytując
Perek
Member

Bednarz ma najwięcej do gadania. Jak nie ma kasy na transfery to skąd ma wziąć dobrych piłkarzy
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 29.11.2008, 20:34
skeba napisał(a):Wyświetl post
Potrzebni są nowi zawodnicy, bo jak patrze na Zieńczuka, Cantoro to nóż się w kieszenie otwiera.
Ja nie mam do nich pretensji (grają jak potrafią), a w kasę nie wierzę. Wszystko co się teraz dzieje jest wynikiem minimalistycznej polityki transferowej i braku wartościowych zmienników. Wieloletnie zaniedbania musiały kiedyś wyjść... Nie mamy obecnie drugiego dobrego napastnika, nie mamy skrzydeł, nie mamy kreatywnego środkowego...
Odpowiedz cytując
Przemoo
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 29.11.2008, 20:35
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Jeśli ktos ma jeszcze złudzenia na MP to chyba jest na mocnych lekach.
no wez juz nie przesadzaj, wlasnie (procz jednego meczu) sie skonczyla runda i jesli sie zespol w miare dobrze przygotuje to po 5 kolejkach moze miec z 5 pkt przewagi nad drugim, nie rozpaczaj tak, choc wiem ze nie mamy powodu do radosci... oby trener zostal, ale co nam z niego jak transferow nie bedzie..
Odpowiedz cytując
robin hood
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 29.11.2008, 20:36
Czegoś tu nie rozumiem. Dokładnie nie widzę w waszych wypowiedziach logiki, z jednej strony piszecie ze Skorża to dobry trener i ma wyniki i osiągnięcia, że z przewagą 14 pkt zdobył mistrza i to jest argument żeby go nie zwalniać. Ja natomiast nie widzę w tym sezonie żadnych argumentów żeby go w klubie pozostawić. Za wyniki odpowiada trener i nie ważne jakich ma zawodników, zgodził się na warunki a takim warunkiem miało być mistrzostwo a po jesieni pierwsze miejsce w tabeli. Niestety w tym sezonie Trener razem z zawodnikami nie osiągnęli nic, najprawdopodobniej 5 miejsce w tabeli odpadnięcie z PE, podobnie jak PU. Mówicie że Pan Cupiał nie kupił zawodników, a po co jak z przewagą 14 pkt zdobyli mistrza da się więc trzeba ich tylko odpowiednio zmotywować (motywacja zero chyba każdy widział to dziś) O Tym jak wyglądają sprawy transferowe decyduje właściciel i on wymaga wyników. Nie ma wyników nie ma trenera. Kurz Piszesz że "Nie widzę w tym żadnej winy Skorży. Zresztą w jednym z wywiadów mówił, że boi się jesieni i dopiero wtedy okaże się jak długą ma ławkę (nie sądzę, żeby szukał alibii, była to tylko realna ocena możliwości). Poza tym naprawdę trudno wygrywać mecze, jeśli wielu kluczowych zawodników gra poniżej swojego optymalnego poziomu. a kto niby odpowiada za poziom zawodników Trener Trener i jeszcze raz Trener
Odpowiedz cytując
Perek
Member

Niedzielan to już skreślony. On w ogóle dotknął piłkę w Chorzowie. Dobrze, że już tych durnot na weszło.com nie wypisuje. Ludzie on już jest dawno po kontuzji i gadanie, że to jeszcze obiawy kontuzji to obłuda
Odpowiedz cytując
czesiu
Senior Member

Od: 11.2002

W zasadzie to nawet nie jestem zaskoczony. Jeszcze tylko w....... z Odrą i wakacje. To się dzieje to nic nowego i nawet nie trzeba wypisywać recepty, wystarczy zrealizować poprzednie. Bez trzech w miarę klasowych grajków się nie obejdzie. Gramy 6,7 piłkarzami, którzy są kompletnie bez formy.
Powód: dopis
Ostatnio edytowane przez czesiu : 29.11.2008 o godz. 20:39.
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Stary 29.11.2008, 20:37
Cytat:
nie Skorża, tylko Bednarz out
Idąc tokiem Twojego rozumowania

Nie Bednarż out tylko Cupiał, który ostatni grosz wyciśnie z transferów, niż sypnie kasą.
Raz wydał na Jirsaka i wszystko.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów