The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Jak? Gdzie? Kiedy?
Nazwa użytkownika
Hasło

Jak? Gdzie? Kiedy? Pokój z informacjami na temat cen biletów, sposobu dojazdu do stadionu i tym podobnym. Jeśli szukasz informacji na taki temat - sprawdź najpierw tu. Pokój moderowany.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
gregor1971
Junior Member

Od: 08.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.08.2008, 09:44. nie rozumiem was???
Nie rozumiem tutaj niektórych z was. Z góry zakładacie, że każdy kto przyjdzie na mecz przez wzgląd na Barce będzie przeciwko Wiśle...Mnie samego skusiła Barcelona ale kciuki będę zaciskał za Wisłę, zresztą prawdopodobnie jak każdy Polak na stadionie! A straszenie ewentualnych młodych fanów Barcy uważam za chore! Ale widzę, że nie chcecie żeby na stadion przychodziły całe rodziny bo to taki przyniesie efekt!
PauL
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 20.08.2008, 09:50
Na D nie chcemy, bo tam niezależnie od meczu zawsze powinni być kibice, którym zależy tylko na dopingu, a nie na podziwianiu piłkarzy drużyny przeciwnej. Jeśli ktoś chce w spokoju obejrzeć mecz, to może dołożyć te kilka złotych i iść na AlubB.

Na D Dopingujemy !
Marcinklon
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 20.08.2008, 09:52
przecież to nie jest chyba skomplikowane jestes kibicem FCB siedzisz na sektorze FCB zabiera Cie tata na mecz Wisły i siedzisz na sektorze Wisły zostaw koszulkę FCB w domu jest sektor dla rodzin jest sektor dla przyjezdnych jest sektor dla kibiców dopingujących proste jak drut
gregor1971
Junior Member

Stary 20.08.2008, 10:00
Skomplikowane to nie jest ale głupie...Mnie tam mały człowiek w koszulce Barcy nie będzie przeszkadzał! Mam bilet na B i będę dopingował nie gorzej niż na D!
Marcinklon
Senior Member

Stary 20.08.2008, 10:04
no nie chodziło mi o to ze ktoś będzie polował na dzieci w koszulkach FCB
Wesoła_Tsw
Member

Stary 20.08.2008, 10:14
Proste i zozumiałe jest to ze na D nikt nie przychodzi w barwac FCB
kibic sportowy
Junior Member

Stary 20.08.2008, 10:18
Witam, jestem kibicem piłki bez owijania w bawełnę, ufam, że taki mecz to Święto dla polskiej piłki. Czy orientujecie się do kiedy będą bilety w wolnej sprzedaży, jak i czy tożsamości dowody są wymagane?
piotrek1325
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 20.08.2008, 10:23
a może jesteś jednak kibicem forumowym ?;/
http://wisla.krakow.pl/art.php?id=&news_id=4367 - masz dokładny link...i mam nadzieje że już nikt o to nie spyta :|

A co do barw FCB...to by była dopiero padaka jak by na D ktoś w takich przyszedł:| Eliminować...trzeba! Mnie niestety nie będzie...ale wierzę w naszych kibiców!
kibic sportowy
Junior Member

Stary 20.08.2008, 10:27
Ja to doskonale widziałem. Lecz nie jestem z Grodu Kraka, stąd pytanie (do kiedy, czy orientujecie, znacie pewnie lepiej ode mnie swe realia)
gregor1971
Junior Member

Stary 20.08.2008, 10:28
Tak już trochę z innej beczki: Wie ktoś już co tam się dzieje dzisiaj pod kasami? Znajomy się wybierał i trochę się zaczynam o niego martwić
CarloResoort
PNU '06

Od: 03.2003

Stary 20.08.2008, 10:34
Ludzi na moje oko z 200 osob ... okolo 10 ochroniarzy z psem nawet .. ogolnie sielanka ...
gregor1971
Junior Member

Stary 20.08.2008, 10:37
Wielkie dzięki za info!
dynek.pl
Senior Member

Stary 20.08.2008, 10:59
ja juz mam 2 bilety
sprzedaz podobno przebiega bezproblemowo czyli tak jak powinno byc zawsze
Puchar jest na5z!
Mishuh
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 20.08.2008, 11:35
Sprzedaż jest dla mnie szokująca. Pozytywnie i negatywnie.
Pozytywnie- mało ludzi (mniej, niż myślałem), czyli bilet mam, nie spóźniłem się dużo do pracy, i jeszcze mecz siatkarzy obejrzałem. No i bez tłoku i chamstwa (wręcz brakowało tylko kiełbasek do pikniku rodzinnego).

Negatywnie- nie widziałem wokół siebie kibiców Wisły (no, jednego, którego kojarzę z meczów). Jak słuchałem opowieści o przynoszeniu trąb (nie żartuje), malowaniu twarzy, o tym że na Wiśle to nigdy nie było takiego dopingu jak na meczu PL-USA to mnie krew zalewała. No i naczelna obawa: oby tylko Barca nie przyjechała w rezerwowym składzie. Dżizys ku.wa ja pie.dole! Jedyna nadzieja, że może niektórzy się nakręcą i jednak zaczną chodzić na Wisłę, jak się im spodoba, bo sporo osób też mówiło, że liczą na fajny doping (mniemam, może naiwnie, że doping dla Wisły)...
To takie wrażenia po 2,5h pod kasami. Niby było do przewidzenia, ale jednak boli.

Co do ludzi w koszulkach Barcelony- powinno się to tępić, ale nie tępą agresją. Zwracanie uwagi i powszechny ostracyzm przez 3h łamią najsilniejszych A trzeba też pamiętać, że inaczej się zwraca uwagę dzieciakom, inaczej dorosłym, bo w sytuacji takiego "zlotowego" meczu może łatwo dojść do kwasów.
Ostatnio edytowane przez Mishuh : 20.08.2008 o godz. 12:03.
bluesinger
Member

Od: 12.2007

Stary 20.08.2008, 12:17
Przeglądałem teraz strony polskich fan clubów Barcelony i jakoś nie potrafię zrozumieć paru rzeczy... Jesteś Polakiem=kibicujesz drużynie z Polski. To tak jakby grała Polska z Hiszpanią a Ty za wszelką cenę chcesz dostać się na sektor Hiszpanów i pomóc im w dopingu. Ciekawe dlaczego nie ma fany jakiegoś klubu z 3 ligi hiszpańskiej? Odpowiedź jest raczej prosta...bo klub taki nie ma wystarczającego prestiżu, w składzie samych gwiazd i nie potrafi wygrać z każdym. Nie ma to jak lansować się w koszulce WIELKIEJ BARCELONY znanej na cały świat.

I ten żałosny doping w 1:35 s. tego filmiku:

http://pl.youtube.com/watch?v=6MtUXW...ttp://fcbp.pl/
:: Fan Club, Barca, POLSKA! ....no właśnie...POLSKA....
gregor1971
Junior Member

Stary 20.08.2008, 12:19
"Co do ludzi w koszulkach Barcelony- powinno się to tępić, ale nie tępą agresją. Zwracanie uwagi i powszechny ostracyzm przez 3h łamią najsilniejszych A trzeba też pamiętać, że inaczej się zwraca uwagę dzieciakom, inaczej dorosłym, bo w sytuacji takiego "zlotowego" meczu może łatwo dojść do kwasów."

Jedyny słuszny głos w całej sprawie z "koszulkami"! Pozdrowienia dla autora i szacunek za zdrowe podejście do sprawy.
Mishuh
Senior Member

Stary 20.08.2008, 12:37
bluesinger napisał(a):Wyświetl post
Przeglądałem teraz strony polskich fan clubów Barcelony i jakoś nie potrafię zrozumieć paru rzeczy... Jesteś Polakiem=kibicujesz drużynie z Polski. To tak jakby grała Polska z Hiszpanią a Ty za wszelką cenę chcesz dostać się na sektor Hiszpanów i pomóc im w dopingu. Ciekawe dlaczego nie ma fany jakiegoś klubu z 3 ligi hiszpańskiej? Odpowiedź jest raczej prosta...bo klub taki nie ma wystarczającego prestiżu, w składzie samych gwiazd i nie potrafi wygrać z każdym. Nie ma to jak lansować się w koszulce WIELKIEJ BARCELONY znanej na cały świat.

zgadzam się i nie zgadzam. Musimy też pamiętać, że Wisła ma 6,5mln kibiców na tej samej zasadzie. Bo w Polsce od lat nam nikt na dłuższą metę nie podskoczy. Ja też nie jestem z Krakowa, a bliżej mi zdecydowanie do Wisły niż do rodzimego klubu.

Więc mnie nie boli, że oni sobie wspierają Barcelonę, a jak jeżdżą to znacznie lepiej, niż ci kanapowi, ale trzeba znać pewne granice i swoje miejsce. Ja lubię bardzo kilka klubów z zagranicy, też poniekąd za ich prestiż (bardziej kibicowski szacunek czy coś w ten deseń). Ale gdyby któryś z nich grał choćby i z Legią, to Legia są nasi- jakkolwiek by to nie brzmiało
Wiem, rozmywam...
Ale nie daje mi spokoju stan psychiczny niektórych miłośników futbolu.
Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 20.08.2008, 13:01
a mnie się wydaję,że ochrona nie będzie wpuszczać na NASZE sektory gości z koszulką czy szalem FCB. Tak, jak na meczu z Beitarem nie wpuszczano tych z koszulkami Intifada.
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
PauL
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 20.08.2008, 14:15
Pytanie z innej beczki - czy na ten mecz klub wyda pamiątkowe łączone szaliki Wisły i Barcelony, tak jak to było podczas poprzednich potyczek naszego klubu w europejskich pucharach ?
wiselllka
Junior Member

Od: 08.2007

Stary 20.08.2008, 16:10
Ja też mam już bileciki ale ja mam karnet.... CZYLI WIDZIMY SIĘ NA BAAAAAARRRRCCCCYYYY !
dynek.pl
Senior Member

Stary 20.08.2008, 16:22
wiselllka napisał(a):Wyświetl post
Ja też mam już bileciki ale ja mam karnet.... CZYLI WIDZIMY SIĘ NA BAAAAAARRRRCCCCYYYY !
nie na barcy tylko na WIIIIIISSSSLLLEEEEE
Puchar jest na5z!
Marcinklon
Senior Member

Stary 20.08.2008, 16:38
bluesinger napisał(a):Wyświetl post

daremne chłopaczki i tyle w temacie
pirat.z.karaibow
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 20.08.2008, 16:41
Marcinklon napisał(a):Wyświetl post
daremne chłopaczki i tyle w temacie
Ja osobiście ich nie rozumiem.

To jest pojęcie "kibiców sukcesu".
buszmean
Member

Od: 12.2002

Stary 20.08.2008, 20:46
oj tragedia dziś pod kasami, prawdziwy folkor, koło mnie stał jakiś Angol, facet, który postanowił upwenic sie który sektor jest najlepszy, 3 panienki które nie omieszkały wyrazic swojego zalu a nawet i złości że klub nie wystraczająco poinformował je iż karty kibica ZE ZDJĘCIAMi już nie obowiązują i że biedne musza stac w kolejce . no i mój faworyt "poproszę 4 bilety te najtańsze za 200 złotych, mogą byc na D tylko koło siebie proszę"
ja jestem raczej tolerancyjny ja wiem że sporo grupa przyjdzie na Barcelone nie na Wisłe, ale jeśłi już to mogliby się dowiedziec tego i owego. Ja jak przychodzę do kopgoś na obiad to się nie pcham z buciorami do kuchni - chyba że ktoś mnie poprosi.
CarloResoort
PNU '06

Stary 20.08.2008, 20:53
buszmean napisał(a):Wyświetl post
oj tragedia dziś pod kasami, prawdziwy folkor, koło mnie stał jakiś Angol, facet, który postanowił upwenic sie który sektor jest najlepszy, 3 panienki które nie omieszkały wyrazic swojego zalu a nawet i złości że klub nie wystraczająco poinformował je iż karty kibica ZE ZDJĘCIAMi już nie obowiązują i że biedne musza stac w kolejce . no i mój faworyt "poproszę 4 bilety te najtańsze za 200 złotych, mogą byc na D tylko koło siebie proszę"
ja jestem raczej tolerancyjny ja wiem że sporo grupa przyjdzie na Barcelone nie na Wisłe, ale jeśłi już to mogliby się dowiedziec tego i owego. Ja jak przychodzę do kopgoś na obiad to się nie pcham z buciorami do kuchni - chyba że ktoś mnie poprosi.
Mogles tylko dodac o 5 osobach lezakujacych pod okienkiem . ****a jeszcze w zyciu nie widzialem zeby kibice czekajacy do kasy przychodzili z lezakami
Mateusz_NH
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 20.08.2008, 21:03
Ja dzisiaj koło kas widziałem sytuacje jak chłop gadał sobie przez telefon i mówił że przyjechał do Krakowa i stoi w kolejce po bilet na FCB. Grzecznie wytłumaczyłem mu że stoi w kolejce po bilet na Wisłe ale można już sie domyśleć co sie bedzie działo na stadionie... Na Wiślackich sektorach nie powinno być żadnej barwy FCB, już nie mówie o podniecaniu sie i cieszeniu sie z bramek Barcelony. To tak wg mnie
"My Kibice Pomożemy - Mistrza Polski Zdobędziemy!!!"
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 20.08.2008, 21:04
CarloResoort napisał(a):Wyświetl post
Mogles tylko dodac o 5 osobach lezakujacych pod okienkiem . ****a jeszcze w zyciu nie widzialem zeby kibice czekajacy do kasy przychodzili z lezakami
Że co ?! o w mordę ...

Czy jeśli nie podano info o braku biletów tzn, że jutro kupię? Albo inaczej, bo dośc debilnie brzmi pytanie - jaki był ruch po południu? Cały cza skolejki czy w miarę płynny?
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Od: 11.2002

Stary 20.08.2008, 21:06
Mógłbym po dzisiejszym dniu napisać kilka komicznych, strasznych i absurdalnych wydarzeń ale jedna jest tak skomplikowana, że pewnie nikt by się nie połapał )

Natomiast mnie rozbroiła sytuacja z WŚ.

Przychodzi gość i daje kartę kibica
Personel: Bilet na Barcelonę?
Gość: Tak
Personal: drukuje bilet i orzeka kwotę 200 zł
Gość: tyle muszę dać za bilet?
Personel: tak tyle kosztuje
Gość: a to nie, dziękuję

I wyszedł

Bilety można jutro kupić bez problemu.

Inne sytuacje to takie, że ludzie są zdziwieni oraz zbulwersowani i co najgorsze gotowi zwyzywać wszystkich, że nie mogli dziś nabyć biletu po zniżkowej cenie choć mają karnet (pewnie by chcieli by czekano na nich do ostatniej godziny przed meczem). Argumnet jakim się posługują to: wróciłem z wakacji, urlopu, mi się należy, ma być.
Ostatnio edytowane przez PvD : 20.08.2008 o godz. 21:09.
Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
Są bowiem pewne granice, których nigdy się nie przekracza.
DrewniaQ
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 20.08.2008, 21:07
CarloResoort napisał(a):Wyświetl post

Dobrze, że mam karnet! Nie ma to jak niedzielni kibice, którzy ostatnio byli też na meczu z Barceloną 7 lat temu!
Ostatnio edytowane przez DrewniaQ : 20.08.2008 o godz. 21:09.
NIC DODAĆ NIC UJĄĆ ! WISŁA KRAKÓW
http://w.drewnicki.pl - fotografia.

W kraju uczą mnie bierności.
Mishuh
Senior Member

Stary 20.08.2008, 21:14
Żmijka napisał(a):Wyświetl post
Że co ?! o w mordę ...

Czy jeśli nie podano info o braku biletów tzn, że jutro kupię? Albo inaczej, bo dośc debilnie brzmi pytanie - jaki był ruch po południu? Cały cza skolejki czy w miarę płynny?
Kolejka była tylko na początku, po 14:00 widziałem już, że ruchu nie było. Jutro będą na luzie.Właściwie chyba możemy podziękować Barcelonie za te 4:0, bo inaczej najazd byłby pokaźniejszy.

Tak po prawdzie to nie były leżaki, a krzesełka, choć rozkładane- wakacyjne
To są po prostu profesjonalnie przygotowani kibice. My nie oglądamy na co dzień wielkich klubów, to i kibiców profesjonalnych nie znamy.

Historie rzeczywiście mroziły krew w żyłach, a gdybym miał oceniać co jest przyczyną tego zbiegowiska, to ostatnią rzeczą jaką bym wymienił, byłby mecz piłkarski. Zlot miłośników pokemonów, manifestacja emo, pielgrzymka, kółko brydżowe- można tak wymieniać długo. Ale ci ludzie przyjdą mili państwo na mecz Wisły Mam nadzieję, że chociaż z 10 000 karnetów poszło w sumie i może w kupie uda się jakąś jakość utrzymać. Ale wizję siedzącego cały mecz D1 czy D5 mam przerażająco przed oczami.
Ostatnio edytowane przez Mishuh : 20.08.2008 o godz. 21:16.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Jak? Gdzie? Kiedy?

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów