|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
pytanie do ludzi którzy pracowali za barem...
za tydz. zaczynam pracę za barem... mam kurs ale żadnej praktyki... mógłby mi ktoś powiedzieć jakie driny ludzie najczęściej zamawiają... na co zwracam szczególną uwagę, co się chwali w pracy barmana, na czym można się przejechać itp. jak działa "kasa" ten taki program... wiecie o co mi chodzi... :] niby miałem to wszystko na kursie ale na prawdę może to wyglądać inaczej. proszę na priv!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
DB Kredyt?
![]()
Rzeki przepłynąłem, góry pokonałem,
Wielkim lasem szedłem, nocy nie przespałem. Żeby Ciebie spotkać w małym kącie świata, Żeby z Tobą zostać na calutkie lata.... |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Szukam dodatkowego zarobku na ferie. Roznoszenie ulotek itp. Mam 16 lat.
Pozdrawiam. Priv. ![]()
[CENTER]Towarzystwo Sportowe.
[/CENTER] |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
zapłace 20 zeta za zapis do bet at home
jesli masz strone internetowa - wiecej pod pewnymi warunkami szczegóły priv |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
W tamtym roku byłem kilka razy w pracy (dorywczo) i zarobiłem jakieś 300 zł.
W związku z tym muszę dostać pit żeby sie rozliczyć czy jest to za mała kwota? |
|
|
|
Tylko Wisła
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Jezeli robiles to "na lewo" to nie, jezeli miales umowe z pracodawca to tak (pracodawca powinien przyslac Ci jeden PIT, drugi powinien wyslac do US)
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Miałem umowę z pracodawcą,to grubo,że mi jeszcze nie przysłali,a z tego co wiem to właśnie teraz jest ten okres rozliczeniowy...
Dzięki mic |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
a kiedy zwroty robia ? mniej wiecej ile sie czeka?
![]() WISŁA KRAKÓW !
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
rosyjska ruletka
rok temu kumpel złożył w tym samym urzędzie papiery 2 tygodnie po mnie i dostał kasę po 3 tygodniach a ja 3 tygodnie po nim ... jaja ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
ponadto takie zeznanie podatkowe PIT37 trzeba złożyc zawsze jesli w danym roku osiagneło sie przychody podlegające opodatkowaniu a Ty takowe osiągnąłeś. edit na zwrot nadpłaconego podatku US ma 3 miesiące od dnia złożenia PITu ![]()
"..jest radość zwycięstwa i jest radość życia, hymn spod jeszcze sztywnych od rapiera palców, kary za warcholstwo, spory o zdobycze, wszystko jest - dopóki jest o co walczyć.."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
Twoje prawo jest takie ze mozesz zglosic dana firme do US i powiadomic o braku pita,kara dla Firmy jest prawie pewna. Ty jako osoba fizyczna masz czas do konca kwietnia na rozliczenie sie z Urzedem Skarbowym.
Ostatnio edytowane przez Tobi1906 : 26.02.2009 o godz. 16:06.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dobra dzięki,najlepszym rozwiązaniem będzie jak zadzwonię do tej firmy i sie wszystko wyjaśni.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
A mi jedna firma wysłała na moje drugie imie Pita :/ masakra
Ale w poniedzialek ide wyjaśnić. Tylko że zanim zrobią poprawkę to chwila minie. A moge złożyć sobie już rozliczenie roczne ? kwoty sie zgadzaja itp. Bo mam troche PLN do odzysku ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
jasne że możesz - im szybciej złożysz tym szybciej odzyskasz te PLNy
![]() ![]()
"..jest radość zwycięstwa i jest radość życia, hymn spod jeszcze sztywnych od rapiera palców, kary za warcholstwo, spory o zdobycze, wszystko jest - dopóki jest o co walczyć.."
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
A przy okazji rozmowy o rozliczeniach pozwolę sobie wrzucić jednego linka:
http://www.wojtek.homek.net/ Mój bardzo dobry kumpel z osiedla a być może inni ludzie z Prądnika Waciaka kojarzą. Jak w takich przypadkach - 1% to tylko i jednocześnie aż 1%. Jak ktoś ma dylemat z wyborem instytucji - to może pomoże. ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Bene Nati
Od: 10.2007
Offline |
|
|
szukam pracy na zmianę nocną co polecacie i gdzie ?
![]() ![]() PRĄDNIK BIAŁY WIERNY WIŚLE !
|
|
|
|
Banita
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Orientuje sie ktos moze jak ksztaltuja sie zarobki w salonach jubilerskich ?
![]() kruk/apart/kobe itp. pzdr i z gory dzieki za odpowiedz |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
A w Sizeerze ktoś pracował? Jak się ogólnie tam pracuje i jak z zarobkami?
![]()
"NIECH ŻYJĄ ŻOŁNIERZE POLSKIEJ ARMII PODZIEMNEJ"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Zapytanie do humanistycznej części wiślackiej braci.
Czy próbował ktoś swoich sił w jakiejś prasie ? Nie mam tu na myśli rozdawania metra na skrzyżowaniu lecz pracę polegającą na pisaniu czegoś dla gazety (obojętnie czy to tygodnik,dziennik, miesięcznik etc). Zastanawiają mnie warunki. Czy jest szansa żeby wzieli studenta czy to już musi byc mgr z doswiadczeniem lub znane nazwisko. ![]()
-> Prawda jest jak du*a, każdy ma swoją ...
|
|
|
|
Voyage! Voyage!
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Wie ktoś może jakie są stawki za rozwożenie swoim samochodem w InPoście?
![]()
RÓWNIK ZA WISŁĄ!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Above - jedyne co wiem to, że praca w charakterze listonosza dla InPosta jest na pewno bardziej opłacalna finansowo niż dla Poczty Polskiej.
![]()
-> Prawda jest jak du*a, każdy ma swoją ...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
orientujecie się czy na jakimś basenie w Krk szukają instruktora pływania?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
jest ktoś zainteresowany pracą w branży finansowej? na początku praca stanowiąca raczej dodatkowy dochód, niewymagająca zbytnio poświęcenia. Dobre zarobki, możliwość naprawdę szybkiego awansu.
chętni pisać na priv (podajcie chociaż imię, wiek, obecną pracę/zajęcie, nr tel.) |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
Nie wiem dlaczego ale nigdy nie traktuje poważnie ofert pracy w branży finansowej, może dla tego że praktycznie w 99 % przypadków oferowane jest wynagrodzenie prowizyjne. Czyli nic pewnego.
![]()
"NIECH ŻYJĄ ŻOŁNIERZE POLSKIEJ ARMII PODZIEMNEJ"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
nie ważne czy humnanista czy nie, jak masz coś sensownego do napisania, to pisz ślij do prasy(i to raczej tematycznej bo w takiej od wszystkiego to na dzien dobry nie da sie pzrebic), a nuz będą zinteresowni może to byc relacja z podróży, porady itp, lub coś z związanego z twoimi zaniteresowaniami w czym jesteś dobry, z widzą którą mozesz podzielić się z innymi z tego co mi wiadomo niektorzy tak sobie dorabiaja pisząc artykuły do gazet... .... no chyba, że chodzi Ci o zajęcia typu: wyboldowanie czcionki... to sorry tego już nie wiem :( ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Pracownik z wykształceniem MBA i sporym doświadczeniem zawodowym(marketing, zarządzanie, bankowość) szuka pracy.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Jezeli słyszeliście cos o jakiejś pracy na nocki, to dajcie znac na p.w.
![]() |
|
|
|
Member
Od: 10.2004
Offline |
|
|
Ma ktoś z was może jakieś doświadczenia z pracy w inpost jako listonosz? Albo może słyszeliście jakieś opinie na temat tej pracy,jakie zarobki itd.
![]()
ŚLĄSK,WISEŁKA,LECHIA GDAŃSK
CZY CIEMNO,CZY JASNO PŁYNIE WISŁA PRZEZ MIASTO |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Inpost - praca w Krakowie tak
na prowincji - nie dlaczego........ oszusci i kombinacje..... wszystko oparte na umowie o dzielo |
|
|
|
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.
Od: 10.2003
Offline |
|
|
Szukam kogoś kto brał (i dostał) dofinansowanie z UE na rozpoczęcie własnej działaności gosp.
Jak jest ktoś taki na forum to baaardzo proszę o kontakt! EDIT: Uzupełniając - szukam osoby która JUŻ DOSTAŁA tak owe dofinansowanie. Dziękuję za wszelkie prv z radami "polecam program, trzeba mieć, słyszałem" bo tyle to raczej wiem Chodzi mi o kontakt z osobą która dostała kasę lub przynajmniej stara się tak ową i jest już w fazie realizacji.
Ostatnio edytowane przez Żmijka : 30.03.2009 o godz. 13:29.
|
|
|