|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
Jak to jest , że Hiszpan wchodzi za Savica - jedynego piłkarza , który pokazywał się w 1 połowie a zostaje Skvarka ? Savic to tragedia , do wyj... ale mimo wszystko więcej daje niż Mitrovi.... yyyy Skvarka.
Jesteśmy na autostradzie do 1 ligi i właśnie wrzuciliśmy 5 bieg. Przed mecze obstawiałem , że w dwóch kolejnych meczach ze Stalą i Łęczną wywalczą 1 pkt, dzisiaj jestem pewien , że Łęczna wywiezie z Reymonta 3 pkt. Jesteśmy największymi dziadami tej ligi , bez charakteru, bez woli walki, bez umiejętności . KURTYNA ![]()
@JustynaKrupa77: Forum @wislakrakowcom to wesołe miejsce czasem. Ja się mogę z niego dowiedzieć od czasu do czasu np. że jestem "zmywaczką do naczyń" albo: "wezcie mi tej idiotki nie przypominajcie , koneser balkanskiej pilki , k... ogladnela pewnie na youtube jakis skrot z derbow belgradu" 🙃
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Nawet nie potrafili "wywalczyć" 0-0 , musieli w swoim stylu frajersko przej*bać...
Nie mamy nawet pół napastnika w składzie, Kliment to jest parodia , 40 letni Ondrasek dotknal 2 razy piłke.. Po co wszedł Gruszkowski, Młyński i Ondrasek ? Nie pokazali absolutnie nic ! Wyjebać tego trenera parodyste, bo sytuacja jest już naprawde podbramkowa... |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
To był żałosny spektakl boiskowego nieudacznictwa. Znów nie umieli nawet poprawnie kopnąć piłki.
Wygląda na to, że obecny skład plus obecny trener to gwarancja spadku do pierwszej ligi. Znaleźliśmy się w momencie, w którym chcąc ratować ekstraklasę trzeba pilnie zmienić jedno i drugie. Okno transferowe jeszcze jest otwarte. Jestem też bardzo ciekaw, jaki to konkretnie "błyskotliwy umysł" wpadł na pomysł, by znów ściągnąć do klubu Ondraszka. |
|
|
|
Member
Od: 08.2011
Offline |
|
|
Tu nie chodzi o piłkarzy... Oni nie wiedza co grac
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Entliczek pentliczek nienormalny knedliczek!
Zdjął Savica i Hugiego a zostawił Skvarke i to drewno podkreślam to drewno Klimenta od którego się piłka ciągle odbija jeśli nie zdąży się wcześniej wyjebać, to jest nie do wiary jak taki typ może być zawodowym piłkarzem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Po namyśle:
- nie mamy środka pola. - brak Aschrafa aż nadto widoczny. Aschraf mimo, że miał swoje wady i nie był żadnym wielkim kreatorem ani nawet bulterierem w środku pola, sprawiał, że drużyna miała pewien środek ciężkości wokół którego wszystko się obracało. Teraz mamy w środku pola jedno wielkie ZERO. To sprawia, że kuleje zarówno gra defensywna jak i gra do przodu. Nikt nie przytrzymuje środka, żeby udaremnić w zarodku akcje rywala, nikt nie wie, co zagrać do przodu - przez kilka minut takim zawodnikiem środka pola w grze do przodu wydawał się Fernandez, ale rywal się zorientował i szybko go zneutralizował, bo bez wsparcia prawdziwego DP ten niewiele mógł zdziałać. Królestwo za środek pola - inaczej niewiele zdziałamy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
Muszę jeszcze niestety wyróżnić Konrada Gruszkowskiego - to wejście to był jakiś totalny kabaret, dosłownie każdy kontakt z piłką na minus. Czyste 1/10. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Zgadzam sie.
Fernandez pokazal pare fajnych zagran, a potem wtopil sie w ten boiskowy burdel. Nasi ustawiaja sie losowo, wchodza sobie w droge, wzajemnie przeszkadzaja. Mielec mial przygotowane warianty, ich formacje wspolpracowaly... U nas Skvarka i Kliment biegaja bez ladu i skladu. Jak nie wywala Guli, to czeka nas piekna katastrofa. ![]()
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
No nie wiem, może Aschraf jebał system i robił to, co uważał za słuszne, a nie to, co trener im zalecił. Przeciez to jest taki dzban że ...., każe im rozgrywać po ziemi, od obrony, a kończy się tak, że albo tę piłkę tracą pod własnym polem karny, albo idzie do bocznego obrońcy, ten wali 50 metrową wrzute xDDD no i zastanówcie się, czy wrzuta przez pół boiska w wykonaniu zawodnika ekstraklasy będzie celna. Moim zdaniem nie trzeba się o tym przekonywać w praktyce, mi jest ciężko sobie przypomnieć celną wrzutę na 10metrów, no ale to pan trener ich widzi na treningu i morda tam bo nie mamy wglądu xD Najlepszym podsumowaniem filozofii tego gamonia jest wprowadzenie jakiejkolwiek niepewności w szykach obronnych Stali na koniec meczu, gdzie był grany Kiko- środkowy obrońca zamyka oczy i kopie gdzieś przed pole karne przeciwnika. Wirtuoz na ławce, futbol na tak. Upośledzona wersja Stawowego
![]()
nie dla nas jest porażki smak XDDDDDDDDDDDDD
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
Pierwsze 10 minut Fernandeza było godne uwagi nic poza tym (mieliśmy wtedy dużo miejsca na kontry).
Gratulacje dla Stali, panowali przez 80 minut na boisku i zasłużenie wygrali. Chciałbym Tomaszewicza u nas, ale czy będzie chciał iść do pierwszej ligi ![]() No patrzcie ludzie, to jednak nie przegrywamy przez Sadloka )Będzie ciężka walka do końca o byt, tylko my nie walczymy...na boisku. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Gula mówi że Fernandez ma siły na 20-30 minut gry.
Wielopoziomowa kompromitacja trio: trener, dyrektor sportowy, transfery. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2019
Offline |
|
|
Gula, bierz tych paralityków z Czechosłowacji i wypierdalaj pajacu.
A Kuba niech lepiej dzwoni do wujka, póki jeszcze jest czas. ![]()
Gegenpressing!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Rozumiem w....ienie, ale przestańcie wreszcie pisać o "paralitykach z Czechosłowacji". Paralitykami są też Frydrych i Ondrasek?
Gramy jak gramy nie przez to jaki paszport mają ci czy inni piłkarze, tylko przez to że na ławce siedzi człowiek, który niczego nie ogarnia. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Dziecko wie ze w takiej sytuacji przez 25 graliśmy w dziesiątkę. Gula won! ![]()
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
To jest skandal co oni graja. Jakie regres kazdego gracza. Colley jeszcze gra bo nei doswiadczyl dotyku Guli.
Zalosny mecz. I Polowa ponizej krytki, druga po prostu ch**wa. Mam nadzieje ze Gula pod sie do decyzji zarzadu przynajmniej. Wystawianie Skvarki to sabotaz i nepotyzm |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Wisła. 0 strzalow celnych na bramkę. Wszystko w temacie.
Dalej niech zarząd głaska trenera. �� |
|
|
|
Junior Member
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Idzie człowiek na ten mecz, kupuje jedne z najdroższych biletów w lidze, oglądać mecz zespołu, który koło gry w piłkę nożną nawet nie stał, i dostaje takie widowisko. Pal sześć mecz z Rakowem bo tam nikt o zdrowych zmysłach nie spodziewał punktów, ale ze Stalą 3pkt to był obowiązek. Z perspektywy trybun, Savić i Hugi coś się starali, patrząc na ich grę można było mieć cień nadziei że cos w ofensywie zdziałamy, to nasz Guardiola zdejmuje ich a zostawia na boisku parodystów Skvarkę i Klimenta. Oddał bym całą swoją kasę by poznać procesy myślowe jakie zachodziły w głowie trenera przy tych zmianach. Czas żeby góra zdjęła różowe okulary i zobaczyła że ten projekt nie ma sensu. po 9 miesiącach mamy spaloną ziemie i właściwie brak jakiegokolwiek punktu zaczepienia, na którym można budować optymizm.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
ale jaka góra ? Bracia Be to szkodniki , a nie wiem ile maja do powiedzenia Jażdżyński i Królewski , poza głupawym twittowaniem
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2018
Offline |
|
|
Wszyscy po kolei jadą po czechosłowakach a nikt się nie zająknie o tym jak słabi dziś byli Szot i Grucha a byli jeszcze 10 razy gorsi niż nasi kozacy z południa, co się stało z tymi chłopakami?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Idż pan w .......
Znamienna sytuacja w 90+ minucie. Stal zamiast ustawić autobus - cały czas atakuje. BO KURVVA WIEDZĄ, że nie nadzieją się na żadną kontrę i napewno nic się już nie zmieni, Kabaret. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
To już nawet nie jest kwestia że jak zwykle jako kibic Wisły trzeba się najeść wstydu że takie dziadostwo jak Mielec nas tresuje i wygrywa zasłużenie znamy.
Gdzie jakieś instynkty samozachowawcze właścicieli? Spadniemy i w hooj pójdzie kasa za Yeboaha i Marokańćzyka. Po Łęcznej to ostatni moment na zmianę trenera. Niech Gula buduje swoją Barcelonę, Ajax czy Arsenal na Słowacji. Widać nasza liga nie daje takich szans jak się ma przeciętniaków w składzie. Tu więcej zdziała taki Fornalik, Urban czy Brzęczek. Chyba pora się żegnać. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Ja tam myślę, że jest spoko od razu widać, że oczyszczenie atmosfery w szatni i lekkie treningi pomogły naszym gwiazdom wyjść na prostą. W końcu mamy trenera profesjonalistę, który wymaga tyle co piłkarze potrafią czyli nic.
Nie wiem czym się podniecacie ja tego meczu nie oglądałem i następnego pewnie też nie zobaczę. Zabawa pod tytułem "ile razy zobaczymy w transmisji bramkarza przeciwników" mi się już znudziła. Jesteśmy najgorszym piłkarsko zespołem w lidze, w każdym meczu powinniśmy grać autobus + laga do przodu każda inna taktyka jest kretyńska. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
Obaj dzisiaj poniżej krytyki, a to co Grucha odpierniczal to by w b-klasie nie przeszło, wiem bo grałem Nad Skvarka czy Klimentem to nawet nie chce mi się pastwić, szkoda energii ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Jeżeli do jutra nie będzie żadnych decyzji, to oznacza, ze celem Świętego i jego klakierów jest spadek.
Co powinno być? Wywalenie tej miernoty trenerskiej z Czech, dymisja prezesa figuranta, dymisja dyrektorka z Arsenalu - ciekawe co tam robił, dymisja zarządu Socios - zwłaszcza za propagandę z ostatnich dni (zwłaszcza przed meczem z Rakowem), zawieszenie w prawach zawodniczych bez możliwości powrotu kilku odpadów menedżerskich - wkładów na koszulki. A jak będzie? Nic. Dalsze poklepywanie po plecach, dalsza propaganda sukcesu, sweet focie na Twitterku (to określenie jest adekwatne). Też powinien być zakaz klakierstwa na forum. Tu oczekiwałbym reakcji. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Colley, Frydrych, Savic, być może Fernandes jak widać i Biegański - jedyni, których bym tu zostawił, resztę wrzucić do jednego wielkiego wora z etykietką drewno i wysłać do innej galaktyki. Fazlagić... 500k euro, poważnie? tzn chłopa jeszcze nie skreślam, ale czarno widzę, żeby był jakimś sensownym wzmocnieniem
Na ich miejsce wziąć chętnych ludzi z ulicy, zapewniam, że mając ładnych parę kilo nadwagi i ostatni raz grając w piłkę 10 lat temu, Wisła będzie mieć ze mnie więcej pożytku niż ze Skvarki. Swoją drogą biorąc pod uwagę jak ostatnio szaleją ceny drewna, to może finansowo przed nami świetlana przyszłość? xD |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ten moment kiedy to co pisze KOALIK zaczyna dla ciebie mieć sens...
Kibicowanie Wiśle szkodzi zdrowiu. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Colley, Frydrych, Savic, być może Fernandes jak widać i Biegański - jedyni, których bym tu zostawił, resztę wrzucić do jednego wielkiego wora z etykietką drewno i wysłać do innej galaktyki. Fazlagić... 500k euro, poważnie? tzn chłopa jeszcze nie skreślam, ale czarno widzę, żeby był jakimś sensownym wzmocnieniem
Na ich miejsce wziąć chętnych ludzi z ulicy, zapewniam, że mając ładnych parę kilo nadwagi i ostatni raz grając w piłkę 10 lat temu, Wisła będzie mieć ze mnie więcej pożytku niż ze Skvarki. Swoją drogą biorąc pod uwagę jak ostatnio szaleją ceny drewna, to może finansowo przed nami świetlana przyszłość? xD Tak swoją drogą w czym zapatrujecie szans na utrzymanie się? Pytam poważnie i niech mi ktoś odpowie bez szyderstwa? Od któregoś momentu gra zacznie się jednak kleić? Łęczna, Warta i Podbeskidzie zejdą do formy z początku sezonu? |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|