The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.02.2021, 17:56
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Fornalczyk do Szczecina trafił z Bytomia niecały rok temu (swoją drogą był bliski związania się kontraktem z nami).
I szkoda że do nas nie trafił.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
forthy
Senior Member

Od: 08.2011

Stary 21.02.2021, 20:45
+ największym talentem w Pogoni od dawna nazywany jest Kozłowski.
Odpowiedz cytując
Arek95
Senior Member

Od: 07.2017

Stary 21.02.2021, 21:25
A ja mam jeszcze pytanie do tych co bardziej śledzą przepisy i zmiany w regulaminie ESY. Jak wygląda sytuacja z graczami spoza UE na ten sezon?
Bo u nas sprawa jest prosta. Gra Yaw na prawym skrzydle i co dalej? Mawutor z obywatelstwem Ghany i Tadżykistanu, Kone z WKS, Kuveljić z Serbii. Mamy w teorii 4 zawodników do gry czy jednak tylko jednego, którego może w zależności od wyniku zmienić jeden z pozostałej trójki?
Odpowiedz cytując
Blixa
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 21.02.2021, 22:00
W Ekstraklasie i PP nie ma juz tego przepisu.
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 22.02.2021, 10:15
Calego nie widzialem... bo zasieg w gorach ujowy a wifi w apartamencie szwankowalo.
Ale wiele tych luk nie bylo (oczywiscie pierwszej bramki nie widzialem live).

Ten mecz przede wszystkim pokazal, ze Hyballa nie jest uparty jak osiol i ze potrafi elastycznie podejsc do przeciwnika oraz stanu osobowego.
Znamienna jest jego wypowiedz z konfy, ze dzwonil do Lewego i Muellera, ale chwilowo nie maja czasu zagrac w Wisle
Mysle, ze dal jasno do zrozumienia, ze nie jest zadowolony z tego kogo ma w kadrze, ale robi co moze. I faktycznie. Mam takie wrazenie, ze pomimo tej kadry zweszyl nosem ze ten sezon jeszcze nie jest stracony. Mysle, ze nie spodziewal sie, ze juz teraz bedziemy tak dobrze wygladac na tle tej buraczanej ligi i ma swiadomosc jak niewiele brakowalo, zebysmy teraz byli w top 8 i z niewielka strata do pucharow.

Ktos tu krytykowal, ze potrzebny jest inny profil napastnika do gry z Forbesem a nie druga wieza. Powala mnie niektorych filozofia. Pomysl byl prosty, dluga laga na dwie wieze z oczekiwaniem, ze ktoras z nich zbierze pilke/odegra do boku. Jak inny profil (niski, zwinny?) mialby tutaj sie odnalezc?

Debiut Starzynskiego palce lizac. Daje bardzo duzo druzynie, ale wciaz mam wrazenie, ze jest lekko niesmialy na boisku

O Wachowiaku w innym temacie sie pisze, wiec tutaj odpuszcze.
Odpowiedz cytując
D@mian
Member

Od: 03.2006

Stary 22.02.2021, 11:53
forthy napisał(a):Wyświetl post
+ największym talentem w Pogoni od dawna nazywany jest Kozłowski.
Tak dokładnie jest. Pamiętam jak widziałem występ Kozłowskiego w kadrze narodowej juniorskiej w turnieju o Puchar Syrenki i przecierałem oczy ze zdumienia, że chłopak w tym wieku gra na takim luzie, a jednocześnie tak mądrze. Od tamtej pory go obserwuję i gdyby nie miał tyle pecha z kontuzjami, to już by im odfrunął za 15 milionów Euro. Moim zdaniem to jest największy talent ostatnich 30 lat w Polsce zaraz obok Lewego, Zielińskiego i ma szansę na podobną karierę. Ale jak wiadomo życie zweryfikuje, bo talenty u nas w kraju były ale często marnowane lub niszczone przez kontuzje. Cieszy, że idziemy drogą podpisywania młodych chłopaków, którzy już coś pokazali na poziomie ESA, 1 i 2 ligi. To w perspektywie kilku lat na pewno zaprocentuje i sportowo, i finansowo.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 22.02.2021, 15:52
Skoro już było o konferencji prasowej to na pytanie o kontuzję Mehremicia odpowiedział coś co brzmiało jak "top Scheisse" czego tłumacz zbyt dokładnie nie przełożył
Powiedział, że oczekują dłuższej przerwy.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2025/26
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Stary 22.02.2021, 16:58
Uszkodzenie wiezadla stawu skokowego.
Przerwa 4-8 tygodni.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 22.02.2021, 17:40
Jeśli wariant pesymistyczny się potwierdzi to mamy problem. No ale z problemami trzeba sobie radzić. Może nowy Ghanijczyk będzie za tydzień gotowy do gry na środku obrony?
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 22.02.2021, 18:34
Hoyo, Kone, Mawutor - któryś z nich musi zaskoczyć
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Stary 22.02.2021, 18:37
Nie jesli. To juz oficjalne informacje. Jak dlugo bedzie trwac kuracja zalezy od reakcji na reakcji na rehabilitacje.

Takze na ten moment obrona bedzie wygladac tak:

Burliga, Sadlok, Frydrych, Szot/Szota

Muwator mam wrazenie ze raczej DPS z Plewka a przed nich Zhukov, ktory dostanie wiecej zadan ofensywnych o ile Muwator gotowy do gry.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 22.02.2021, 20:27
skarabeus napisał(a):Wyświetl post
Nie jesli. To juz oficjalne informacje. Jak dlugo bedzie trwac kuracja zalezy od reakcji na reakcji na rehabilitacje.

Takze na ten moment obrona bedzie wygladac tak:

Burliga, Sadlok, Frydrych, Szot/Szota

Muwator mam wrazenie ze raczej DPS z Plewka a przed nich Zhukov, ktory dostanie wiecej zadan ofensywnych o ile Muwator gotowy do gry.
Murator w 2020 roku jakieś 70% spotkań rozegrał na srodku obrony więc wg mnie tak będzie ustawiony. Tym bardziej po stracie Mehremicia. Kogoś trzeba mianować do 2 składu i zgrywać obronę.

Szote pewnie większość by tam widziała, ale ewidentnie nie wpadł w oko Hyballi. Podobnie jak Hoyo. Obaj będą grać z przymusu.

Jeśli Murator nie odpali to pewnie powrót do wariantu z Sadlokiem.w środku i Burliga na lewej.
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Stary 22.02.2021, 20:32
Murator zobaczymy

Muwator to Wisly Krakow motor!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów