|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
I szkoda że do nas nie trafił.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2011
Offline |
|
|
+ największym talentem w Pogoni od dawna nazywany jest Kozłowski.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2017
Offline |
|
|
A ja mam jeszcze pytanie do tych co bardziej śledzą przepisy i zmiany w regulaminie ESY. Jak wygląda sytuacja z graczami spoza UE na ten sezon?
Bo u nas sprawa jest prosta. Gra Yaw na prawym skrzydle i co dalej? Mawutor z obywatelstwem Ghany i Tadżykistanu, Kone z WKS, Kuveljić z Serbii. Mamy w teorii 4 zawodników do gry czy jednak tylko jednego, którego może w zależności od wyniku zmienić jeden z pozostałej trójki? |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
W Ekstraklasie i PP nie ma juz tego przepisu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
Calego nie widzialem... bo zasieg w gorach ujowy a wifi w apartamencie szwankowalo.
Ale wiele tych luk nie bylo (oczywiscie pierwszej bramki nie widzialem live). Ten mecz przede wszystkim pokazal, ze Hyballa nie jest uparty jak osiol i ze potrafi elastycznie podejsc do przeciwnika oraz stanu osobowego. Znamienna jest jego wypowiedz z konfy, ze dzwonil do Lewego i Muellera, ale chwilowo nie maja czasu zagrac w Wisle ![]() Mysle, ze dal jasno do zrozumienia, ze nie jest zadowolony z tego kogo ma w kadrze, ale robi co moze. I faktycznie. Mam takie wrazenie, ze pomimo tej kadry zweszyl nosem ze ten sezon jeszcze nie jest stracony. Mysle, ze nie spodziewal sie, ze juz teraz bedziemy tak dobrze wygladac na tle tej buraczanej ligi i ma swiadomosc jak niewiele brakowalo, zebysmy teraz byli w top 8 i z niewielka strata do pucharow. Ktos tu krytykowal, ze potrzebny jest inny profil napastnika do gry z Forbesem a nie druga wieza. Powala mnie niektorych filozofia. Pomysl byl prosty, dluga laga na dwie wieze z oczekiwaniem, ze ktoras z nich zbierze pilke/odegra do boku. Jak inny profil (niski, zwinny?) mialby tutaj sie odnalezc? Debiut Starzynskiego palce lizac. Daje bardzo duzo druzynie, ale wciaz mam wrazenie, ze jest lekko niesmialy na boisku ![]() O Wachowiaku w innym temacie sie pisze, wiec tutaj odpuszcze. |
|
|
|
Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
Tak dokładnie jest. Pamiętam jak widziałem występ Kozłowskiego w kadrze narodowej juniorskiej w turnieju o Puchar Syrenki i przecierałem oczy ze zdumienia, że chłopak w tym wieku gra na takim luzie, a jednocześnie tak mądrze. Od tamtej pory go obserwuję i gdyby nie miał tyle pecha z kontuzjami, to już by im odfrunął za 15 milionów Euro. Moim zdaniem to jest największy talent ostatnich 30 lat w Polsce zaraz obok Lewego, Zielińskiego i ma szansę na podobną karierę. Ale jak wiadomo życie zweryfikuje, bo talenty u nas w kraju były ale często marnowane lub niszczone przez kontuzje. Cieszy, że idziemy drogą podpisywania młodych chłopaków, którzy już coś pokazali na poziomie ESA, 1 i 2 ligi. To w perspektywie kilku lat na pewno zaprocentuje i sportowo, i finansowo.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Online |
|
|
Skoro już było o konferencji prasowej to na pytanie o kontuzję Mehremicia odpowiedział coś co brzmiało jak "top Scheisse" czego tłumacz zbyt dokładnie nie przełożył
![]() Powiedział, że oczekują dłuższej przerwy. ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Uszkodzenie wiezadla stawu skokowego.
Przerwa 4-8 tygodni. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Jeśli wariant pesymistyczny się potwierdzi to mamy problem. No ale z problemami trzeba sobie radzić. Może nowy Ghanijczyk będzie za tydzień gotowy do gry na środku obrony?
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Hoyo, Kone, Mawutor - któryś z nich musi zaskoczyć
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie jesli. To juz oficjalne informacje. Jak dlugo bedzie trwac kuracja zalezy od reakcji na reakcji na rehabilitacje.
Takze na ten moment obrona bedzie wygladac tak: Burliga, Sadlok, Frydrych, Szot/Szota Muwator mam wrazenie ze raczej DPS z Plewka a przed nich Zhukov, ktory dostanie wiecej zadan ofensywnych o ile Muwator gotowy do gry. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
Szote pewnie większość by tam widziała, ale ewidentnie nie wpadł w oko Hyballi. Podobnie jak Hoyo. Obaj będą grać z przymusu. Jeśli Murator nie odpali to pewnie powrót do wariantu z Sadlokiem.w środku i Burliga na lewej. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Murator
![]() Muwator to Wisly Krakow motor! ![]() |
|
|