|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Rozumiem wszystkie reakcje po takiej żenadzie ale ogarnijcie się do ch..a. Ciśniecie Wasyla za machanie rękami? Jedyny chyba obecnie który ma charyzmę, i mimo, że zdrowie nie to to akurat nigdy bym mu nie zarzucił braku zaangażowania. Wojtkowski? Akurat w tym sezonie wziął się za siebie, nie płacze jak panienka tylko się stara. Dlaczego Burliga na PO? A kto miał grać jak Niepsuja nie ma? Wyszedłby ktoś inny to byłby płacz, że gra ktoś nie ze swojej pozycji a nominalny PO siedzi na ławce. Czepiacie się już byle gówna. Tutaj się trzeba czepiać dlaczego Klemenz na ŚPD, dlaczego u większości kompletny brak zaangażowania, Buchalik to ładnie podsumował po meczu, jestem pod wrażeniem, że tak kulturalnym językiem. Co do Stolara sam nie wiem co byłoby najlepszą decyzją, ale jednak byłbym za jego odejściem. Może nie już, bo na gorąco nie ma co podejmować takich decyzji, ale widać, że wymknęło mu się to spod kontroli. Chociażby to, że im się nie chce. Wiadomo, że nie wyjdzie za nich, ale wydaje mi się, że takiemu Pawłowskiemu chciałoby się jednak bardziej niż (wstawcie dowolne nazwisko wczorajszego składu poza nielicznymi wyjątkami). I nie płaczcie, że Stolar nie ma jaj, bo się nie podał do dymisji po takim meczu. Według mnie to zarząd sam by go poprosił o niepodejmowanie pochopnych decyzji. Nie zrozumcie mnie źle - nie chodzi mi o brak decyzji o dymisji po wczorajszym meczu, ale już wcześniej. Włącznie z nim.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Konrad oka masz rację.Wymieniłeś większość problemów,które my na forum widzimy od dawna. Trener widzi zawodników co dzień i nie wyciąga praktycznie żadnych wniosków. Jeśli na początku sezonu w miarę dobrze funkcjonował środek Janicki Klemenz to po co na siłę wstawia Wasilewskiego? dlaczego wciąż stawia na Chucę i Silvę skoro już wiadomo, że są do odstrzału. Klemenz na śdp -czemu nie Pawłowski?
Powód: niedokończenie posta przed wysłaniem
Ostatnio edytowane przez Szneka : 28.10.2019 o godz. 11:45.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
Zobacz choćby tę bramkę Kostala: https://youtu.be/zxRQn346Lh0?t=182 albo tę z meczu Lecha z Piastem: https://youtu.be/HS7TbyZod4g?t=88 Rafał Janicki po prostu jest i był dramatycznie słaby. Klemenz z kolei jest jednym z najgorszych, najbardziej drewnianych i najsurowszych technicznie środkowych obrońców w lidze. Wywalono go już z Korony Kielce i Jagi. Co robi z nim Stolar? Wystawia na defensywnym pomocniku... Wojtkowski próbował, chciał przejść na swoją nominalną pozycję ofensywnego pomocnika, to go Stolarczyk na 2. połowę nie wypuścił. Bierzemy piłkarzy po znajomościach, z łapanki, bez sensu. Gdy na początku sezonu zaczęło się komuś w dupce palić podpisano Szotę i Chukę, choć Stolarczyk nie miał na nich planu. Tu trzeba dyrektora sportowego. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Mam pretensje, że w poprzednich meczach potrafili chociaż się starać i jechać na dupie, a wczoraj 6 czy 7 bramka oddała całe ich starania i podejście do meczu.
EDIT: Błędy błędami, ale nie o to tutaj chodzi. Chodzi o podejście do meczu. 2 minuta i klops.
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 28.10.2019 o godz. 11:52.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Żeby jeździć na dupie trzeba mieć siłę i odpowiednie nastawienie mentalne. Na tę chwilę wygląda na to, że ta drużyna nie ma ani jednego ani drugiego.
Popatrzcie na statystyki biegowe w ostatnich meczach, my ledwo przekraczamy 100 km... |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2015
Offline |
|
Widziałeś siódmą bramkę wczoraj? Na pewno nie zabrakło zaangażowania Wasylowi, do spółki z Janickim? Nawet nie ruszyli dupy do napastnika, który na 5 metrze czekał spokojnie na piłkę. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2010
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
na mecz z Rakowem potrzeba oczyszczenia składu, moja propozycja
Lis Burliga Sadlok Szota Grabowski Chuca Savicevic Silva Mak Wojtkowski Brożek ![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Serio chcesz sadzić na ławce Buchalika? Który jako jedyny moim zdaniem trzyma poziom i chce zrobić coś pozytywnego w całym tym dramacie.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2006
Offline |
|
|
No jak chesz to mozesz dac recznik, ale z Lisa jak go ogramy moze znajdzie sie jakis naiwny ktory wylozy za niego kilkaset tysi. Za Buchala - nie. Poza tym po to sciaga sie mlodziez aby ja ogrywac i sprzedac. Taki los ligowego sredniaka.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
![]()
Wisła ponad wszystko
|
|
|
|
Member
Od: 08.2018
Offline |
|
|
Trochę minęło od meczu więc ardziej na chłodno. Nasi wyszli przestraszeni i ta natychmiast stracona bramka dokończyła dzieła zniszczenia. Tu Stolar miał w sumie rację. W ubiegłym sezonie taka strata bardziej motywowala piłkarzy do walki ale przy obecnej passie tylko podcina skrzydła. Nie chcę ich bronić, ale nie oskarzalbym ich o brak chęci tylko o brak wiary, że potrafią. I to dotyczy również sztabu, trenera który ściąga Brożka, Wojtkowskiego by oszczędzić ich na kolejne mecze.
Rozumiem złość ale atakowanie Brożka? Krytykować też trzeba potrafić. Tak samo jazdy po Klemens ie. Zagrał tam gdzie nie powinien. Ciekawe czy kiedyś w życiu tam grał. Trener? Tylko współczuć. Ma bardzo trudną sytuację. W dodatku jest atakowany prawie z każdej strony (wylamali się Kosowski, Baszczynski, Iwan). Tu trzeba chłodnej analizy i rozmowy zarządu z sztabem czy wiedzą jak sobie z tym poradzić. Inna sprawa, że nawet prewencyjne należy rozglądać się za innymi kandydatami żeby w razie dymisji mieć już rozeznanie na rynku, a nie szukać na lapu capu bo nam to nie pomoże |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Panie, zima chcielismy w ramach rozliczen z Lechem oddac im Lisa. Nie chcieli, argumentujac odmowe tym, ze pomimo naszych finansowych problemow wola sobie poczekac na pieniazki. Dobrze wiedzieli co robia sprzedajac go. Sam Lis potwierdzil to w sumie wlasna gra. Kasa wyrzucona w bloto (przy okazji warto byloby sie glebiej zainteresowac tym trasnferem kto i ile przytulil na boku).
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Cytat:
"Promowaliśmy" go dalej - pokazał pełnie swoich umiejętności i wylądował w rezerwach. Zapewne Wisła puściła by go za kilkadziesiąt tysięcy złotych - ale nikt się nie zgłosił. Teraz wpadasz na pomysł, aby najlepszego piłkarza z naszego składu, wywalić na ławkę, aby kolejny rok stracić na promowaniu tej kaleki... ![]()
Ddf
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2010
Offline |
|
|
Chłopaki mają ewidentnie jakiś problem mentalny. Wszystko siedzi w głowie bo jak nawac taką kompromitacje i przejście obok meczu. Dodatkowo wywiad Buchala po meczu sugeruje, że nie każdemu się chce i przechodzą koło meczy, może niektórzy liczą na rozwiązanie kontraktu albo że klub z nimi nie przedłuży umowy i spokojnie będą mogli sobie znaleźć inny klub.
Nie widzę innego rozwiązania bo raczej granie na zwolnienie trenera to nie jest. Co do Stolarczyka już pokazał, że nie jest słabym trenerem i jak to nie mówi z gówna bicza nie ukręci.... Potrzeba transferów w zimie które wniosą jakość oraz przestawienia się niektórych piłkarzy. Ktoś już pisał, że widać po dystansie pokonanym przez naszych graczy, że wczorajszy mecz po prostu odpuścili nie wiadomo z jakiego względu, a kwintesencją tego była sytuacja prawdopodobnie przy ostatniej bramce(nie pamiętam dokładnie bo promile już robiły swoje) kiedy Janicki wybijał chyba dwa razy takie farfocle i raz trafił w Klemenza.... |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Przecież wszyscy powyżej 20-tki trafili do Wisły bo ich dotychczasowa kariera to równia pochyła. W ten sposób sabotowaliby własne źródło utrzymania, to nie jest pierwszy klub w którym się zbłaźnili... Myślisz że gdyby teraz Wisła rozwiązała umowę z Janickim to zostałby w ekstraklasie? Ja szczerze wątpię.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 28.10.2019 o godz. 17:48.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
W nadchodzącym okienku musimy ściągnąć dwóch porządnych stoperów, def. pomocnika i lewego obrońcę. Ja dla tria Wasilewski, Klemens i Janicki widzę tylko jedną pozycję - siedzącą. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
ciekawe za co...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wisła ma już Wasilewskiego, Klemenza, Janickiego, Szotę i Hoyo-Kowalskiego na środek obrony. 3 z nich sprowadził obecny pion sportowy, czwartego przedłużył. Po czym wnioskujesz, że za 5 razem w końcu uda się sprowadzić solidnego zawodnika? Może to nie w liczbie piłkarzy leży problem, a w tym kto ich wybiera/trenuje? A nawet jeśli, by się udało, to czy że skutecznością transferów na poziomie 20% Wisła ma szanse na przetrwanie sportowe i finansowe?
Ostatnio edytowane przez WHITE*STAR : 28.10.2019 o godz. 18:19.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Po czym wnioskuję? Po niczym. Po prostu mam nadzieję. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pierwszą osobą do podpisania MUSI być dobry dyrektor sportowy. To on powinien decydować czy pozostawienie Stolarczyka w obecnej sytuacji ma sens oraz czy kadra potrzebuje wzmocnień, jakich i na jakie pozycje. Teraz zarządowi zdaje się, że oni mają na tyle dużą wiedzę o piłce, że sami mogą o tym decydować. Jak jest naprawdę wszyscy widzimy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Dyr. to tylko Junco ten gość robił cuda
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2017
Offline |
|
|
Cuda to może trochę przesada, facet po prostu miał dobre kontakty z odpowiednimi menago i dyrektorami klubów dzięki temu miał kilka ciekawych nazwisk. Do tego miał Kuźbę, który serio sporo zawodników przewertował przed zakupem, ale to dopiero ostatnie jego 2 lata były udane w roli scouta. Problemem Junco było ściąganie na siłę taniej siły z Hiszpanii co zaczynało irytować (przynajmniej mnie) i wciskanie coraz to dziwniejszych osób do sztabu. Jednakże fakty są takie, że parę transferów za jego kadencji to były niezłe perełki, patrz: Llonch, Carlitos, Cuesta.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
proszę wymień
Cuda robił, szkoda ze w swojej kieszeni. Jak tam idzie jego gwieździe Valencii którego obserwował jak był w Liveropoolu? ![]() ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Z tą kieszenią to Marzena tak prawiła, że za to go wywalono, więc do końca nie wiadomo i prawdy się nie dowiemy, fakt faktem że paru grajków dobrych przyjechało tylko też trzeba by się zastanowić kto się bardziej temu przysłużył Junco czy Kiko.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
|
To jedno. Drugie to dostępność takich piłkarzy w okienku zimowym, z zasady mniejsza niż w letnim.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Przecież my grzebiemy w śmietniku panowie... bierzemy pół piłkarzy i do tego kontuzjogennych o czym my rozmawiamy. Każdy zna nasze potrzeby kadrowe. Problem w tym, że my nie mamy kasy na porządnych piłkarzy.
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Nie mamy kasy na wirtuozów, dlatego musimy ściągać solidnych rzemieślników. Nie stać nas na badziewie. To samo się tyczy trenera. Szkłem tyłka nie utrzemy.
![]()
"Gdyby nie słupek, gdyby nie poprzeczka
Gdyby się nie przewrócił, byłaby rzecz wielka Gdyby to najczęstsze słowo polskie Gdyby mama miała ...., to by była ojcem" |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|